- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
g6b0r
csendes tag
sziasztok,
gepvasarlashoz kernek tanacsot.
ez lenne majd benne:
alaplap: asus z97A
video: gigabyte GV-N960 G1
cpu: core i5 4690S
es a kerdesem, hogy milyen tapegyseget erdemes vennem, milyen teljesitmennyel.
fogalmam sincs milyen markat es milyen teljesitmenyut kellene vennem (na jo, kicsit olvastam utana, de csak a sotetben tapogatozom...)
alsotapas hazban lenne majd.koszi elore is.
udv,
Gabor
-
szabog4
aktív tag
Üdv!
Ne haragudjatok az OFF-ért, de tanácstalan vagyok!
TÁP-ot törékenyként kell feladni? (Magyar Posta)Választ előre is köszönöm!
-
Melorin
addikt
válasz
Balathruin #82493 üzenetére
FSP 350-60 APN 85+
-
Melorin
addikt
Üdv!
A 22 VGA-s tesztben a HD 7870 205W-ot fogyaszt terhelve, húzott i7 procival. Akkor egy alap i5 3470+HD7870-hez elvileg elég egy 350W-os PSU, ugye? -
AtHoS
nagyúr
válasz
Balathruin #82488 üzenetére
OK, akkor azt választom
-
Menotti
aktív tag
válasz
TheProb #82477 üzenetére
A fogyasztás miatt lehet jobban jársz egy picopsu-val(itt az aprón is hirdetnek többet is)..árban forma forma..Ha nincs sok hdd akkor lehet egy 150w elvinné...Én hasonlóban gondolkozom,de nekem 5hdd+1 ssd lenne amit tudnia kellene.Emiatt marad az atx táp (300w) amik azért 10e felett vannak a megbízható ,jó hatásfokuak(fogyasztás miatt)
-
AtHoS
nagyúr
Nézelődtem ipon-nál táp ügyben, hogy Aurum S 600 ármagasságáig milyen moduláris típusokat lehet kapni.
Ezeket néztem meg kábelhosszra:
- CORSAIR CX Series Modular CX600M
- FRACTAL DESIGN Integra M 750W
- SEASONIC M12 II Evo 620W
- ENERMAX Triathlor ECO 650W
- ENERMAX Revolution XT 630W
- THERMALTAKE Smart SP-750MPCBEU 750WHa ezek között lenne megfelelő, akkor lehet inkább moduláris típust választanék az Aurum S 600 helyett
-
törölt tag
Üdv, melyik tápot ajánlanátok olcsóbbak közül ehez a géphez?
Alaplap: ASUS M4N78
Proci: AMD Athlon (tm) 64 x2 dual core 6000+ 3.00 ghz
Videokártya: Nvidia GeForce 9500 GT
RAM: Geil PC28500 2GB CL 6-6-6-18 dual channel DDR2
Merevlemez: Toshiba 7200RPM 2TB 64MB
Merevlemez2: Seagate Barracuda 7200.12 250GBFelső tápos gép, csak netezésre, videózásra használatos, mindenféle turbózás nélkül.
-
Lacuss20
senior tag
Üdv havernak kellene egy olcsóbb kategóriás, de még jó minőségű táp.
Cél 500W Venti méret mindegy, hogy 12-4, a lényeg, hogy megbízható darab legyen 6-7-8 ezer max amit rá tudna szánni. -
Potzee
addikt
válasz
Balathruin #82476 üzenetére
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Gondolkozok egy saját építésű NAS-on és szeretnék egy jó, de nem drága tápot találni, tudnátok ajánlani valamit? mini-ITX házba kellene belepréselni és 7*24-es üzemet kéne ellátnia, szolid fogyasztás mellett.
Ár értékben eddig a sima ATX-es tápokat láttam a legjobbnak, de javítsatok ki ha tévedek. PicoPSU-s megoldás és társai ahogy látom 2x annyiba kerülnének.
-
fanti
addikt
Hát én vettem egy FSP Hyper 700-ast, és nem is bántam meg.
Bika erős, az MSI Lightning 290X meg sem kottyan neki, szépen dolgozik, és halk is.
Öt év a gari rá, nekem nagyon bejön.
Ajánlom mindenkinek!Minek drágább tápot venni, ha ez is szépen teszi a dolgát!
-
szacsee
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #82472 üzenetére
HD Sentinel nevű progi próbaváltozatát tedd fel hogy 100%-os kondíciójú a merevlemez, vagy sem.
Ha igen akkor mákod van, ha nem akkor is mert még megy, de táp csere ajánlott szerintem, mint ahogy az adatmentés is ha kezd hibás lenni a merevlemez. -
szacsee
nagyúr
Jó is annak akinek Asus lapja van.
Asrock-on3akarom mondani 4 ventit tud szabályozni.
CPU 4 pin PWM, AUX (aux 2-es kimenetet), Sys fan (második PWM-es ház hűtő csatlakozó), VGA venti (pici PWM-es csati (de van átalakítóm)
Ventiből lehet 141 lesz az a 140, de most nem tudom meglesni pontosan melyik. 147-el van Y csatin és az rpm jelet a 141-től kapja, de a lap 480-ig szabályozza elvileg... de meglesem külön is.
Enermax T.B. Silence 120 van még itthon 2db, illetve Xilence Red PWM 120mm 1db, Coolermaster (passz piros milyen ventije) és egy 3 pines Xilence Red 120-as. TY-141 1db, TY-147 2db (nem A-s). -
Grózi
veterán
válasz
szacsee #82468 üzenetére
Alaplapról nem hiszem hogy tudod vezérelni 3 pin-s aljzaton.4 pin-s aljzaton AiSuite-l ki is tudom kapcsolni-de mivel gyárilag 300-1300 rpm(A 147A,a sima 147 az 900-1300 rpm) és 300 rpm nincs is gyakorlatilag hangja,így felesleges kikapcsolni.De ott a TY-140-d,próbáld meg azzal hogy vezérli e a lap feszültségalapon.
-
Balathruin
veterán
-
szacsee
nagyúr
DR|FTK|NG, Grózi & Potzee: Köszi a válaszokat, meglátjuk mi lesz. Első körben bedobom a tápot egy normális gépházba, ha nem hallatszik ki, akkor először veszek eg házat.
Grózi: TY megy 3 pinesről is nem
ha fesszel szabályzom? Elvileg akkor akár ki is tudnám kapcsolni speedfannal.
-
micyke911
csendes tag
Sziasztok!
Hozzáértő segítségeteket szeretném kérni. Új gépet akarok összerakni és kinéztem 2 tápot és érdekelne hogy szerintetek melyik a jobb illetve hogy mi a külömbség a kettő között?
Ez az a két táp : 1 FSP HYPER 500
2. FSP Aurum S Gold 500WA konfig még nem végleges az alaplap az biztos MSI Z97 GAMING 7
A proci is biztos : INTEL Core i5-4690KA Vga az kérdőjeles. De Minimum biztos hogy NV 960 de lehet hogy 970 ezen még hezitálok hogy megérie a sok plussz pénzt a 970 illetve lehet megvárom az új szériás AMDket.
Köszönöm a segítséget a tápokkal kapcsolatban.
-
szacsee
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #82465 üzenetére
HCI memtestnél ahány magos a procid annyi ablakban indítod a memtestet. Nem lefoglalt memória mennyiségéből levonsz kb 200Mb-ot és elosztod a procid valós mag számával.
Táp amúgy tényleg necces.
Mondanám, hogy indíts egy LinX-et, Prime 95-öt + valami VGA tesztelőt mellette pl furmark.... de az a bibi, hogy ha nincs benne védelem és ezalatt elszáll, akkor vihet más alkatrészt is magával a másvilágra.
Kölcsön nem tudsz kérni márkásabb tápot 1-2 órára valakitől a környékeden?Potzee amit írt 14A 12V-os ágon elég soványka.
Mostani 400W-os tápok átlag 340-360W-ot minimum leadnak 12V-os ágon, ami 28A.
Az a táp van vagy 10 éves gondolom, a kondik zöme kiszáradva, ami előidézhet fura dolgokat.
Multimétered ha van rámérhetnél üresjáratban és terhelve is a 12V-os ágra, így valamelyest egyből kiderül hogy a táp a hunyó.
Procid 125W TDP-vel rendelkezik
VGA-d 55W-os TDP-vel rendelkezik
Összesen 180W /12V= 15A
No meg még pár dolognak kell 12V a PC-ben.
Ez azt jelenti, hogy amikor a tápod fénykorában újan papíron 14A-t tudott leadni, akkor is ha csak procit és a VGA-t számolom és mindkettő maxon tekert, akkor meghaladta ezt az értéket, most így pár év elteltével amikor már lehet csak a papírforma 70%-át tudja jó indulattal leadni stabilan hamarabb bekövetkezik ez. Mielőtt kinyírsz még valamit a gépben (HDD-k érzékenyek rá a legjobban) cserélj tápot.
Én személy szerint nem kísérleteznék, kérnék kölcsön egy tápot, ha mód van rá.. és megnézném azzal ha nem hiszel nekünk. Spec aprón 3-4000Ft-ért már kapsz FSP tápot ami elbírja a konfigod lazán, persze az új az igazi de ha nincs rá keret jobb ez a megoldás is mint az orosz rulett a jelenlegi tápoddal. -
Potzee
addikt
válasz
IMIIKE1998 #82461 üzenetére
Az a "Gold MS 400 ATX P4 táp" mindenképp gond...gyenge is, szar is.
1 darab 12V-os ágon 14A...nem csoda, hogy nem fut a gép.Ezen felül lehet hibás ram vagy driver.
-
válasz
IMIIKE1998 #82461 üzenetére
Win reinstall megvolt? Futass memtestet. Ha rendben, akkor futtass intel burn testet, és figyeld a hőmérsékleteket core temp szoftverrel. Ha ez is oké, akkor folyt köv.
-
IMIIKE1998
őstag
A "nem indul a gépem" topic eléggé kihalt, így ide is kiírom, hátha tud valaki segíteni.
Ezen a gépen már a cs:1.6 is kifagyogat
AMD Phenom II X4 965 @3.4Ghz
4Gb RAM
AMD Radeon HD7750 GDDR5 1GB
Samsung Winchester
Giga 970A-DS3 alaplap
Windows 7 64bit
sima HD monitor
Gold MS 400 ATX P4 táp
Mi lehet a gond?
Vigyem esetleg szervizbe? Már kékhalál is előfordult, de nem akarok valamit random venni bele, utána meg kiderül, hogy azután se jó. -
válasz
cocobanana #82459 üzenetére
El kell bírnia.
-
cocobanana
tag
Sziasztok!
Van nekem egy XFX PRO 450W típusú tápom és szeretnék érdeklődni , hogy egy amd 280x vagy egy 290 elbír e a táp? Mert most tervezek vgat venni és GTX 960 , 970 és Amd 280x és 290 között filozok. Csak nem tudom , hogy a tápom elbírja e az amd vgakat. Gépházam Zalman Z9 Plus, procim meg i5 4440.
-
axwel18
senior tag
válasz
hszilard666 #82455 üzenetére
Semmi bajom vele, halk és jó, full moduláris igényes fekete kábelekkel.
-
Balathruin
veterán
válasz
Újonnan sz@r az ár/értéke. Többit leírták.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Ha azt akarod, hogy rosszat mondjak(ami miatt nekem nem jó): Corsair, és CWT belsős.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Corsair RM1000 ről tudtok nekem valami rosszat mondani?
2 kártyás z77 es konfigot vinne.
Köszi!(#82456) DR|FTK|NG :
Az miért baj? -
quailstorm
félisten
Hello!
Take ME!, Mercury tápok lecserélését szeretném megejteni.FSP 350-60HLN 350W használtan 2500-ért, ismert aukciós oldalról szerintetek mennyire korrekt? Minél olcsóbban kellene megúszni. Gondolkodtam még lejjebb, van is egy Component Pro fenn, igen poros, de ilyet vettem egy ezresért tavaly, meg egy kondi bele volt 80Ft mert púpos volt. Azóta az nagyon bevált, FSP gyártmány Adda ventivel.
Valamint tápos kérdés:
350-es FSP, rendben üzemel, de ha nincs terhelve, sípol. Azaz gép ki van kapcsolva és bedugva, akkor sípol. Terhelve nem. Ez ellen mit lehet tenni? Szétszedve sose volt, korai S478 konfigban van (NEC Powermate) és nem ATX méret... -
szacsee
nagyúr
Köszi Mindenkinek!
Akkor még egy kérdés így hirtelen, ami kicsit off, de félig ide is való.
Jelenleg egy M12 II Evo 520-as táp van a gépben, tervben van egy 290X némi OC-val alapfeszen.
Proci valószínű maradna. Ha a táp elvinné VGA bővítés után is a gépet (számításaim szerint éppen pont), akkor ennek fényében melyik variációval járnék jobban ha halk gép kellene. Most kb egy testbench szerű házban van bepakolva minden.
Variációk:
1. Fractal Define R5-ös ház és a táp marad (~33K)
2. Tápcsere félpasszívra (37-50K)Első variációval normális kecóba tudnám tenni a pc-t, második variációval nem lenne hangja üresjáratban a tápnak sem, a használt táp árából pedig tudnék venni egy másik házat talán.
Potzee: Gyerekeknek való a játékvíz (nevében is benne van).
Jelenleg 3db TY venti van a radin, amiből 2 tök felesleges és passzívan is elvan 1-2 óráig így max egy venti kellene rá és egy a gépházban ami pl a cpu mosfetet hűti és a VGA-n a ramsüniket.
Gyakorlatilag bármilyen gagyi házba be tudnám rakni a konfigom ha elfér benne a VGA. Külső radis hűtésem van GPU+ VRM & CPU van hűtve vízzel, a maradék 15-20W elfűtött hőt (HDD, PCH, CPU mosfet) pedig bármi lehűti ami keveri a levegőt. Szivattyú 1-es fokozaton ketyeg ahol hangja nem sok van. Léghűtésnél 2-3 órás játék után a gépházban a levegő hőmérséklete megnő ha nem szellőzteted át a házat, ha pedig átszellőzteted akkor nem lesz néma. Ráadásul nem láttam még VGA-t ami terhelve halk lett volna.
Tudom mire gondolsz és igazad is van általánosságban. Nálam a víz ennyibe fájt: D5 ~26K, VGA hűtés 8K, CPU blokk 10K, tartály 10K, csöveket kaptam ajándékba így csak pár fitting kellett még. Hőcserélő gyártó cégnél dolgozom szerinted mennyibe került a radiátorom?Persze még költök rá, nemrég vettem apróról kuplung csatit, hogy ne legyen a gépház megkötve stb..
Összevetve egy jó leghűtő kombó VGA-ra és CPU-ra min. 30K + pár jó minőségű venti ami halk bizonyos légszállítás mellett... min 4K. Ebből kell 3-4db léghez és majdnem ugyanott vagy mint én árban. Ventiket persze én is lecserélem, mert már korosodó darabok, de teszik a dolgukat és volt itthon. GPU viszont terhelve nem nagyon ment 50°C fölé mióta vizet raktam rá, max a memória tápellátó része, amin ramsüni figyel, igaz az is 58°C-on meg szokott állni. VGA csere esetén csak arra kell figyelnem, hogy a mosfetek egy sorban legyenek és 100mm-es blokk elférjen rá, így max ramsünire kell beruháznom, vagy annak ragasztójára, léghűtésnél nem mindig kompatibilis a következő generációra a jelenlegi aftermarket hűtő.
Most két dolog bosszant kicsit, hogy a TY-140 miért nem megy 480-as fordulat alatt és hogy hangos a táp. -
XaraX
addikt
válasz
Potzee #82445 üzenetére
Ez pontosan így van, 3 nap után visszatértem Én is a léghűtéshez anno.
Egy Enermax Liqumax II 240-est próbáltam, már a pumpa hangja is sok volt(2500-on ment eredetileg), leszabályoztam 1900re, úgy aránylag rendben volt.
Viszont a ventiknek 1300 körül kellett forogni ahhoz, hogy hozza az SA teljesítményét.
Jelenleg egy Macho Zero-val hűtök, rajta egy Akasa Viper R, és 500-as fordulaton, némán tartja kordában a 4500-ra húzott 2500k-t.
Gondolom, egy épített víz jobb lehet, de ezek a "játékvizek" nem igazán..... -
Potzee
addikt
válasz
szacsee #82442 üzenetére
Ne gondold, hogy egy vízhűtés halkabb, mint egy dupla torony léghűtés...
A radin ott a két venti, a pumpának is van hangja...
A cicergés teljesen kiszámíthatatlan, relatív dolog...a hardware összetevőktől függ! Ugyanaz a táp egy adott konfignál cicereg, míg egy másikban néma...nincs rá tuti recept.
Én egy Seasonic G650-re voksolok. -
XaraX
addikt
válasz
szacsee #82442 üzenetére
Nem olcsó a 850 G2 valóban, de merem ajánlani.
Nálam az adatlapon lévő 1. konfigban 4500-ra húzott 2500K-val, 1580-ra emelt 970-en mellett terhelés alatt sem indul el a venti benne.
Hozzáteszem, szerintem szerencsére, mert ha átkapcsolom, hogy menjen a venti, szerintem egyáltalán nem halk.
Igaz, nálam egyetlen venti sem pörög 500-nál többet terhelés alatt sem.( kivéve a vga 60 foktól, de az is halk.)
A max fogyasztást 380w-ig tudtam feltornázni, furmark+ LinX.
Az ár hogy mi miatt lett magasabb, ki tudja, amikor Én tápot kezdtem kereseni, még 40 k volt, aztán hirtelen felugrott 48 körülre. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Milyen félpasszív megbízható nem cicergő (lehetőleg) tápot javasoltok?
Konfig üresen ~70W körül fogyaszt, i7 tuningolva, illetve VGA egy 290x tuningolva vagy később egy 390x lenne benne.
Múlt évben 33-35000 FT volt az EVGA Supernova G2 850W, most viszont 49000Ft körül mocorog.
Ez a táp drágult, vagy csupán a dollár euro és a 0%-os inflációnk játszott bele az árba?
Esetleg hasonló táp ami megbízható és üresjáratban hangtalan... esetleg olcsóbb?
(nem relatív hangtalan kell üresjáratban, hanem tényleg az, mivel vízhűtéses géphez lesz)
Válaszokat előre is köszi! -
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri lecserélni egy újabbra, egy XFX Pro 650W -tápot. Ez nincs kihasználva és nem is tervezem, két kártyás rendszert építeni. Kisebb, és "halkabb"-ra.
-
Balathruin
veterán
válasz
noblem1983 #82435 üzenetére
Hamburg 530
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Milyen standard méretű halk,tápegységet ajánlotok,egy i3 4160 + HD7770 kombóhoz. A hangsúly azon van,hogy minél halkabb legyennagy teljesítmény ezekhez a hardverekhez nem kell!
-
noblem1983
senior tag
válasz
Balathruin #82434 üzenetére
Na mesélj akkor melyiket vennéd? Úgy látom te itt is jelen vagy
-
Balathruin
veterán
válasz
noblem1983 #82432 üzenetére
Elég, de ennyiért van jobb vétel is.
szabog4: Akkor elég 600-650W is.
-
szabog4
aktív tag
válasz
Balathruin #82431 üzenetére
Jelenleg egy Sapphire HD 5770-em van, de valószínűleg december, január tájára (vagy előbb) meglesz a vga-ra. GTX 970 van betervezve. (Munkától függően bővül 2db-ra.) Ram is bővülni fog 32gb-ra. Munkagép!
-
noblem1983
senior tag
Üdv!
Új gépet szeretnék hamarosan vásárolni és kinéztem egy Corsair 550W tápot. Vajon elég lesz az alábbi konfighoz?
Asus H97M-Plus alaplap
Intel Core i5-4460+Deepcooler CPU hűtő
Asus R9-270X 2GB
Corsair Vengeance 2X4 GB DDR3 1600Mhz
2 TB-os vinyó+128-as SSD+DVd író
Antec GX505-ös ház azon meg van pár venti(6 db) Antec GX505 -
szabog4
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Kérdésem lenne, hogy ez a Keep-Out márka hol helyezkedik el a rangsorba?
FSP-t sem igazán ismerem, bár arról azt találtam, hogy némelyik változata jó!Olvastam, hogy a Corsair (vagy a chieftec? most keverem
) illetve a Cooler Master már nem annyira a minőségre ad, hanem profitot termel (gyengébb a 'bele'), régen voltak nagyon jók! Mit ajánlanátok a használtpiacon?
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/haz_tapegyseg/tapegyseg/650w_felett
Megbízhatóság az első szempont. A halkság, csak második. Belseje fontos!
-------------------------------------
Abban az esetben, ha egyik sem jó: Nem ismerem ezt a márkát sem
23.000
http://hardverapro.hu/apro/xfx_pro_750w_beszamitassal_elado
--------------------------------------20.000ft (ez már a nagyon plafon.)
http://hardverapro.hu/apro/ocz_zt_750w_modularis_tapegyseg17500 (FSP) (erről azt írták, hogy hangos ipon-on, bár mintha ez nem teljesen ugyanaz a táp lenne... link)
http://hardverapro.hu/apro/fsp_raider_750w_80_silver_tap_2016-ig_ipon_garival_114.000 (ez a bűvös Keep Out...sose hallottam a márkáról!)
http://hardverapro.hu/apro/keep_out_fx700mu_700w_os_modularis_tap_2_ev_gar12.000ft Erről mintha azt olvastam volna, hogy terhelés alatt nagyon hangos.
http://hardverapro.hu/apro/cooler_master_gx_750w_tapegyseg_elado_2------------
Gondolom az ezalatt lévő tápok NAGYON nem ajánlott kategória:
Approx 800W ATX 12V V2.3 10.000ft
Compaq PS4060 750W 8000ft
Raptoxx Pro 800W PFC 80+ 7000ftSzűkös a keret, a proci, a lap és a ram újak lesznek, ezért nézelődöm használtpiacon!
Valószínűleg ddr4 (16gb) i7 5xxx szériás proci lesz vagy a ddr3 (16gb) i7 4790k. A tisztánlátás végett.
CM Scout 1 ház.Segítséget előre is köszönöm!
-
demmer123
őstag
válasz
Balathruin #82427 üzenetére
Nem tudom mennyit fogyaszthat a gépem szerintem max 450w adatlapomon ott van a cuccok
-
demmer123
őstag
válasz
Balathruin #82425 üzenetére
Utána néztem és hangosnak találom terhelés közbe a tesztek alapján.Szerinted ?
-
koromit
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy ma vettem meg minden összetevőt a géphez és minden jó benne csúcsszuper, csak amikor 3d Mark-ot elinditottam akkor a komolyabb teljesitményeknél az FPS raider S 550 táp elkezdett cincogó egér hangot kiadni. Ez normális lehet? Még nem nagyon teszteltem le más játékokkal, amúgy meg tök halk csak amikor terhelve van cincog.
CM N300
Asrock h97 Fatality performance
I7-4790
GTX 970
8g kingston
WD 1TB
Alpenföhn Brocken Eco
FSP Raider S 550 -
demmer123
őstag
Xfx xtr 650w tápról mi a véleményetek?
Fontos hogy halk legyen terhelés közben is és hosszúak legyenek a kábelei (magas gépház miatt)
-
Menotti
aktív tag
válasz
Balathruin #82419 üzenetére
Kösz ,de szerintem méretproblémám lesz a ház miatt.
-
Menotti
aktív tag
válasz
04ahgy #82418 üzenetére
Ja,hogy ezek kisseb méretüek is mint az atx-s táp...A háznak amit vettem szerintem atx táphelye van.A picopsu-t v. paneltápot egy vaklappal még bele tudnám aplikálni,de ennek már nem állnék neki.Nagyon szeretnék venti nélkülit...esetleg akkor egy nagyon halk atx(300w)...csak azt meg túlzásnak érzem a fogyasztása miatt.
-
feldeci
tag
válasz
Balathruin #82409 üzenetére
Melyik játék? Én CF-ben toltam két 7970-et két hónappal ezelőttig mikor GTX980-ra váltottam, persze nyilván sokkal jobb az egy kártya de viszonylag kevés cím esetén volt problémám, akkor sem stutter hanem pl DA:I esetén texture flickering, ami ismert CF/SLI gond. Viszont a legtöbb játék gond nélkül ment és szinte 100%-osan skálázódott..
-
04ahgy
nagyúr
Az FSP gagyi tápot még nem nagyon tett le az asztalra. Voltak kisebb problémák ugyan, mint pl. az FPS400-60GLN (aka. SuperB 460) primer puffer "elhasználódása" a magas APFC ripple miatt, de ez a kondigyártó cég sara volt. A Hexa régi verziójával meg ventizörgési gondok voltak, de az sem a táp elektromos minőségét méltatta.
Gépre veszélyes FSP táp még nem jelentkezett.
HGyu
-
Menotti
aktív tag
-
gaboor_
csendes tag
válasz
Balathruin #82409 üzenetére
Még csak tervben van az építés. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!
Utána olvasok majd.Üdv.: G.
-
gaboor_
csendes tag
válasz
Balathruin #82407 üzenetére
Miért?
-
gaboor_
csendes tag
válasz
Balathruin #82404 üzenetére
Köszi!
Talán egy crossfire r9 290-shez. -
gaboor_
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Thermaltake Toughpower 1200W-s tápjával?
Ajánlott, vagy sem?Előre is köszi a választ!
Üdv.: G.
-
AtHoS
nagyúr
Köszi a linket
A tápkábelek hosszai megegyeznek, tehát azok alapján mindegy melyik, viszont ha hazaérek még átnézem a kábel elrendezést, mert darabszámban bőven elegendő a Sata csatlakozók száma, viszont az 500-ason két szálon futnak, így azt még megnézem, hogy az Scythe ventivezérlős előlapra molex vagy sata csatit kell-e dugni és oda elég-e az 55cm
-
MMIX
addikt
Aurum S vezetékek
---------------------------------------
Hír:A moduláris FSP Hyper M (500/600/700W) forgalmazása megkezdődött. (belül ugyan az, mint a nem moduláris Hyper)
fsp-europe.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest