-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Tápmegtartásos gépcsere helyett gondolkozom, hogy esetleg mégis vennék egy új tápot is, és működhetne tovább a régi gép is. Egy darab dvga-s, tuning nélküli i7-4770 gépbe keresek Corsair VX450 helyére egy olyan tápot ami ennél egy grammal sem hangosabb, ez a legfontosabb szempont. Az alsó tápos megoldás nem vonz túlzottan, szóval a hosszú kábel nem annyira lényeges.
És nyilván szeretném minél olcsóbban megúszni, bár ez már nem az úszós árkategória, szóval csak annyi, hogy nem kell, hogy moduláris legyen és semmi overkill, ~500W bőven elég. Illetve ugye van a másik lehetőség, hogy veszek egy minimum tápot, és marad a VX450 az új alatt, de az olcsó tápokkal nagyjából képben vagyok a topiknak köszönhetően. Az olcsó szóra elég könnyű volt rákeresni.
Előre is köszi!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi, anno póker gépben szolgálatot teljesítő kompakt kis gépem asszem 386-os vagy max 486-os procival, nem emlékszem pontosan, rég foglalkoztam vele. Egy darab molex-en táplálkozik, ehhez kellene nekem valami méretben minimális táp, amit hozzárakva nem kellene mindig egy pc-ből kihúzni egy kábelt, hogy kapjon áramot. Ahogy elnéztem a pico psu cuccokat gyanítom valami hasonló megoldás jó lehetne, egy fölös laptop tápom pont lenne is, csak 10e forintot nem nagyon érne meg, akkor már inkább vennék egy minimál fsp-t. De persze megfúrni a fém házat és egy kicsi kerek tápcsatit belerakni százszor csinosabb és praktikusabb lenne. Lehet olcsóbban is találni ilyen pico cuccokat, vagy ne nagyon reménykedjek? Vagy csak a képen amit láttam csak a belső elektronika volt rajta de ezek mindig külső táppal együtt járnak, és esetleg lehetne csak a belső 12V->12V&5V részt is beszerezni egy meglévő laptop táphoz?
Üdv,
FóbKét bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sebaj Fóbiás #73193 üzenetére
Minimál (pico?) táp témában erre valaki?
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz karogyoker2 #78214 üzenetére
Ízlések és pofonok... Én imádom az új gép, gépalkatrészek szagát, szinte függő vagyok
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok! Egy i5 és egy Sapphire dual-x 280 3gb (275w a tdp ha jól tévedek) féle gép alá milyen tápot merjek ajánlani ismerősnek? Az előző akyga megtartásáról már lebeszéltem, vett egy "hatszázvattos" ajtótámaszt, azzal meg leállogat a gép.. (Az alaplap szólt reboot után, hogy nagy feszkót érzékelt, és inkább lelőtte a gépet. Ez mondjuk tetszetős fícsőr, más kérdés, hogy jó esetben sosem találkozik vele az embör.) Eleinte azt mondtam neki, hogy 400w elég lesz, de tekintve, hogy elég zabás a kártya, meg a jövőre gondolva, meg blabla, gondoltam azért legyen inkább egy 500-as minimum.
Az olcsóbbak közül szemezgetve én perpill az FSP Hexa+ 500-asra, vagy a "nem zászlós, templomos" Thermaltake Hamburg 530w-ra gondoltam. Ebben az ársávban esetleg érdemes még megnézni valamelyiket?
mod.: Ja, és hova tűntek az XFX Pro tápok?
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Balathruin #79391 üzenetére
Köszi! Akkor Hamburg 530, vagy Berlin 630, zászlós elkerülve. Egy XFX TS 550-es mivel tud többet a plusz pénzért? Van valami érdemleges? (Pl egy halkabb venti jelen esetben nem annyira érdekes.)
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Balathruin #79393 üzenetére
Oké, ennyi elég is. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani nekem, hogy a HP PS-5301-8 kódnév milyen tápot rejt? A linken van kép az adatlapjáról is. A teljesítménye elég lenne, csak egy Q9400 és egy harmatos vga menne rá tesztre, ha nem valami codegen-hkc-vargáné-deer típus.
Kössz,
FóbKét bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok! Az a táp-szaki aki képben van/volt az LGA775-ös Q9400 vagy hasonló négy magos procik tápellátás igényével az legyen kedves benézni a Mi a baja a gépemnek topikba.
Köszönettel és offért elnézést kéréssel,
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz T.Peterka #80398 üzenetére
Mind a kettő nagyon jó táp, és bár az XFX csak matricázós tápos ebben jó féle 1 ágas seasonic belső van tudomásom szerint, de azt nem tudom, hogy más belsővel is forgalomba került-e ez a széria (asszem nem, de nem tudom tutira mondani). Én szeméyl szerint az FSP Raider-t venném, de nem ott ahol linkelted. Az xfx-re az egy év garancia konkrétan vicc, az FSP-re adott három sem sok, Iponnál ötöt adnak.
u.i.: mind a kettő elég halk, de nem tudom melyik a halkabb
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz T.Peterka #80402 üzenetére
Igen, újabb, a TS széria váltotta a Pro szériát. Egyébként érdemes használni a gyors keresőt (jobb fent), beírod a típusszámot és ömlik az infó. Az XFX TS is nagyon korrekt, Seasonic belsős táp, innen már szubjektív. Én magamnak az FSP-t venném a kettő közül. Vagy egy Seasonic S12 II 520-at, főleg ha nem 3 év garit adnának rá.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok! Egy újra beröffentett, régi konfighoz (Q9400) vadásznék tápot használtan. Eddig az FSP APN/PNF, Chieftec GPS AA példányokat figyelgettem, de most felmerült bennem, hogy (tuning miatt) jobb lenne olyat lőni amin 8 pines CPU betáp van. Nem kell sok kakaó, a VGA TDP-je csak 70W, egy 300-as táp is elég lenne. Létezik olyan, amit 4-5000 körül lehetne lőni az apróról?
Üdv,
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sebaj Fóbiás #80649 üzenetére
Ja... Gondolom molex-ből is lehet csinálni... <facepalm>
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Szűkös keretből kell játszós gépet összerakni, perpill úgy állunk, hogy ki tudnánk hozni egy i5-4440 és GTX 960 párost (+lap +ram), de akkor tápra már nem jutna hirtelen. Most egy 7 éves FSP 300 PNR van a lecserélendő konfig alatt. Én arra tippelnék, hogy elvinné az újat is, de szeretném tőletek is hallani. A tápcsere nem maradna el, csak csúszna pár hónapot.
Üdv,
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz jim bcs #80955 üzenetére
Tisztelettel kérdezném, miért? PH teszt alapján 200 wattnál nem enne többet a konfig, a 7 éves FSP meg oké, öregecske, de csak nem okozna bajt. Vagy a néhai PNR szériáról szerények az ismereteim?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz jim bcs #80966 üzenetére
Jó, hát akkor kussolok, max most sem leszek okosabb.
(#80967) Balathruin: Köszi, akkor kicsit mégis okosabb lettem.
jim bcs, félreértés ne essék, neked is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz jim bcs #80971 üzenetére
Lassan de biztosan eljutottam odáig, hogy ok, de akkor melyik táp legyen?
A keret sajna nagyon szűkös, így a szimpatikusabb tápokról (Seasonic S12 II 430, FSP Raider 550, XFX TS 450) fájó szívvel de le kellett mondanunk. Maradt a HEXA+ 400 meg a Hamburg (...SW). Én aszondom utóbbi. Ugye ennyiért nem igazán van más alternatíva?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok! Nem tudok megállapodni...
Ha jól tudom a mai tápok kb húsz százalékos terhelésnél már vállalható hatásfokúak, és nagyjából feles terhelésen optimálisak. De mi a helyzet mondjuk 10 százalékon? Ha egy tápot mindig maxon járatunk akkor az ugye nem annyira jó neki, mintha mondjuk mindig közepesen lenne nyúzva. És ha huzamosabb ideig csak nagyon kicsit lenne terhelve azt hogy viselné?
A tervezgetett gép (i5+gtx960) meghajtva eszik mondjuk 200 wattot, idle meg 65-öt, én meg eleinte "vegyünk minőséget és gondoljunk a jövőre is" címszóval egy Raider 550-et álmodtam meg alá, de a netezős használat 11%-os terhelés lenne neki, a játék is max 35. Overkill. Tök jó lenne egy Seasonic S12 II 430, de az meg már 23K. Nem értek a belekhez, de a topik olvasgatása közben a tudatalattimba beszivárgó információk alapján úgy sejtem, hogy hiába jó táp egy alap FSP, Hexa+ vagy Hamburg, egy Raider vagy Ss S12 II magasabb kategóriát képvisel. Így laikusan belőve a bélminőséget, ebben a kategóriában 300-400 watt között van tuti vétel 20K alatt alsó tápos házba? Tehát hogy mondjuk egy 16 ezres Hexa+500-hoz képest nagyjából árnál maradva a teljesítményből áldoznék be a minőség javára. Egy XFX TS 430 pl? Vagy Be Quiet Pure Power L8 350-400W?
Kössz a türelmet.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Kernel #81124 üzenetére
Hát te sem ma kezdted! ToXeN, köszi neked is az infókat!
Szóval ha jól csapódott le a fejemben akkor kb tök felesleges ezen a témakörön rugóznom, ha marad rá gempa vegyek egy Raidert, ha nem marad akkor meg az egyiket a kisebbek közül, és csókolom.
Kössz a fejtágítást mindkettőtöknek!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Balathruin #81520 üzenetére
Kíméletlen hangulatban vagy mostanában
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
"feleslegesen nem szeretem költeni a pénzt"
De az asszony gépébe is 4790K, 980Ti, mi? Bocs, tudom, semmi közöm hozzá, meg biztos hardcore gamer és/vagy kemény IT munkás a párod, de ennyire magas labdát nem tudtam kihagyni. Riszpekt
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz davian #85842 üzenetére
Nagyon jó táp, bírni fogja. Én is második konfigomat etetem vele, az enyém 2009-es, még csak a hangja sem nőtt meg (=nincs). Kipucolni mondjuk érdemes. (Tüdő, fújós porszívó, kompresszor)
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz pzolika9512 #85846 üzenetére
Azért egy VX450-et "ciki" lenne 10-15 ezres tápra cserélni.
Ha van rá lóvé persze, vehet, abból nem lesz baj, de a kérdés az volt kiszolgálná-e a következő konfigot is erre szerintem határozott igen a válasz (igen, megbízható és igen, rábízhatja). Tudomásom szerint vannak olyan jó minőségűek a felhasznált alkatrészei, hogy 10 évig ne legyen vele gond.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Az Asus TS-63x házban lévő táp vajon vállalható? Csak egy minimál konfig lenne benne. (Haswell celeron vagy pentium, nuku dvga, 1 db hdd vagy ssd.)
Csak elég baljós az ára. Ipon-on 5K, PCX-en 4K a ház a 250W-os SFX táppal együtt.
Találtam két képet a neten, elvileg ő van rajta, de két különböző matricával. Nem tudom, hogy melyik van benne, lehet, hogy mindkettővel szerelték, mindenesetre én innen nem tudtam tovább jutni.
Mondjuk SATA csati nincs rajta, de ez legyen a legnagyobb baja.
Előre is köszi!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Graphics #88793 üzenetére
& norba69
Köszönöm, uraim! Akkor ebből a kutyából sem lesz szalonna.
Abszolut nem ragaszkodom a házhoz, igazából szerintem egy ronda fos, de ha vállalható tápja lett volna, ennyiért lenyeltem volna ezt a békát.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz norba69 #88802 üzenetére
Kössz a beszámolót! Végül is ha a tápot kukázom is a ház olcsó gép alá még jó is lehet ennyiért. Még másfélszer ennyiért is futottam már bele sírva röhögősen hulladék vacakba.
De azért az kevés, ha a táp nem rosszabb, mint egy codegen... Még az is, ha kétszer olyan jó Én táppal nem szeretek hazardírozni, ha meg már külön veszek akkor sima ATX-et, akkor meg már a ház is kiesett..
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Graphics #93274 üzenetére
Szia!
Kérlek mondj egy szubjektív véleményt a linkelt Aurum 92+ és egy idősödő Corsair VX450 hangjának viszonyáról is! Nem akartam lecserélni a VX-et, mert nagyon szeretem, de ennyiért egy Aurum... Őt bevállalnám, de csak ha ez is teljesen kussos.
Üdv!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Graphics #93285 üzenetére
Eléggé overkill amúgy nekem ez a 450-es is, hát még az 550. Meghajtva is csak szűk 200 wattot eszik a gépem veszteséggel együtt (konnektornál mérve). Ahogy a grafikonokat elnézem egyik tápot se nagyon érdekelné, bármit is csinálok.
A legutóbbi gépcserénél a táp maradt, gondoltam majd később kap egy finom darabot, hát ez most pont egy ilyen lehetőség lenne. De valódi okom tulajdonképpen nincs a tápcserére, szerencsére anno belenyúltam a jóba.
És ha mondjuk a halkságot előtérben tartva kisebb tápot szeretnék, de a minőségből lehetőleg nem lejjebb adva, akkor merrefelé nézelődjek? Laikusként
nagyon nehézlehetetlen átlátni, még értelmesen kérdezni sem könnyű Valami olyasmire gondolok, hogy amennyivel jobb egy Aurum bele mondjuk egy Raidernél, ezt a pluszt szeretném megtartani, ha van rá lehetőség kisebb méretű tápnál is. Én a VX miatt a jobb tápok közül a Seasonic felé hajlok. Konkrétan az S12II, ECO 430, és a G Series 360 felé kacsintgattam eddig, de háttértudás nélkül.Bár gondolom a profibb felépítés hozza magával az átlagon felüli hatásfokot, tehát fordítva, ha igazán jót akarok akkor a jobb hatásfokúak felé kell keresgélnem. Így mondjuk paraszt logikával a bronz S12 és ECO kiesik, minimum a G Series, Az meg már 24K, Aurum 27K... Hát, azt hiszem így a végére megválaszoltam magamnak.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Az FSP Aurum 92+ 550 megint elég jó áron van ma ez egyik népszerű webshopban... Én nagy nehezen lebeszéltem magamat róla, de fájdalmas a szakítás.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Régi gépek etetéséhez kellene nekem egy vállalható minőségű táp. AT szabványúból régim sincs, de ATX to AT átalakítót lehet lőni. Ehhez kéne nekem olyan ATX táp ami csinál -5 Voltot is és lehetőleg 20+4 kialakítású. Vagy rá lehet nyomni a 24-es csatlakozót a 20-as lapokra? Kicsit mintha vastagabb lenne a csatlakozó oldala, mint a pinek közötti elválasztó "falak".
Előre is kössz!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Nagy király vagy! De az árak, uhh! Gondoltam, hogy 350PNR árban nem fogok találni, de ezek kemények. A gépek (286,386,486) piaci értéke kb smafu, eszmei értékük számomra valamivel több, bármit azért nem szívesen dugnék rájuk. Arra lenne pár Huntkey jellegű példány, nincs szívem, na.
Az mennyire lenne erős kérdés, hogyha bontókban körülnézek, akkor abból az időből milyen tápokat kéne keresnem, amik minőségre a jobbak közé tartoztak?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Megkérném a topik szakértő lakóit, hogy vessenek egy pillantást a linkelt kocka táp belsejére! Szeretném tudni, hogy nagyjából mire számíthatok. (A képek láttán... na jó, inkább no comment )
matricája: [Kép] (thx Benőke!)
"így készül, néz ki belűről: [link]" (thx Duracellm...!)Illetve tudtok itthon is kapható/rendelhető, minőségi gyártótól származó 12V-os tápkockát? Egy legalább 80-90 W-os FSP-nek örülnék a legjobban. Lehet, hogy én vagyok fakezű, de csak 19 V körüli példányokat találok.
Előre is kössz!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #96657 üzenetére
Nálam jó, igaz elég lassan ér ide az oldal. Mindenesetre:
http://b2b.hc360.com/supplyself/180060409.htmlKét bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Seasonic G 360 mennyire okés? Annyira, amennyire a neve alapján elvárható? Nincs valami olcsósítás miatti hátulütője, pl alacsonyabb kategóriájú venti, vagy ilyesmi? Nekem "nagyon optimális" lenne teljesítmény (100-180W terhelés) és ár szempontból is. A nem feltétlen mérvadó ipon meghibásodási statisztikája kicsit fura.. 11,1%?! Gondolom 9-et adtak el, ebből egy hibás volt; nem egy reprezentatív minta, szóval annyira azért nem aggódom.
Régóta szemezgetek a tápcserével, de valójában csak a buhera-vágy hajt, a VX 550 hét évesen is fiatalosan tolja az ipart. Emiatt gondoltam, hogy megelégedésem jeléül maradnék a márkánál (mármint Seasonic, nem a Corsair), még ha kapható is lenne nem rosszabb alternatíva olcsóbban. Bár gold matricás nem tudom van-e ennyiért más, ti gondolom tudtok azért párat. A hatásfokhoz ragaszkodnék, jelenleginél nem nagyobb zajszinthez szintén, modularitást elengedtem, de pár ezresért pluszban az is játszhatna még. Kíváncsiságból és tudásvágyból szívesen hallanék tőletek pár konkurenst 30K HUF alatt.
Üdv!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #99443 üzenetére
& gbors
Szuper, köszi, akkor maradok a G 360-nál. A fél-moduláris kivitel számomra nem játszik, csak a teljes lenne érdekes. mATX házban elférnek a kábelek, ablakos sosem lesz, egyedül táp pucolásnál lenne kényelmi szempont. Lustaság fél egészség, évente 1x-2x meg kibírom a kábelfűzögetést. A Seasonic teljesen moduláris Gold kínálata árat tekintve a G 650-nél kezdődik? Mert akkor tiszta sor, nekem annyit nem ér.
Az Aurum nem vol hangos(odásra hajlamos)?
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz mghltm #99446 üzenetére
Jah, jó, akkor pláne elengedtem a modularitást, az X az már nagyon lottón nyerős kategória. Kössz a pontosítást!
gbors:
"...nálam a félmoduláris már modulárisnak számít "
Iponéknál is, meg is vezettek...
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz MacTavish #100096 üzenetére
Teljesítmény, megbízhatóság és hatásfok feltételeknek tudomásom szerint megfelel a Seasonic G 550, és most ráadásul olcsóbb, mint a 450-es, ami 30K.
Én arra lennék kíváncsi, hogy a halk tápként ajánlott BeQuiet!-ekhez képest ez milyen hangszinten dolgozik? A gyártó nagyon okos nagyon csendes venti vezérléssel reklámozza.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Gaudeama #100966 üzenetére
Nem para. egyszerűen így van tervezve*, használd nyugodtan, f@szányos táp, meg se fog kottyanni neki!
*Egyben van hagyva a 12 Voltos ága, ha két kábelen jönne ki a két csatlakozó a tápon belül akkor is egy helyre lennének forrasztva.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #101216 üzenetére
Nagyon jó táp a Seasonic G550, maxrespect, de arra figyeljetek, hogy a SATA csatlakozóin merőleges irányban futnak át a vezetékek, így szűk helyen problémás, vagy lehetetlen használni őket.
Én egy BitFenix Phenom mATX ház drive "ketrecén" lévő SSD-kkel szoptam be. Olyan kicsi volt a hely a házfal és a drive-ok között, hogy egyszerűen nem lehetett rájuk dugni a tápot, nem fértek el a vezetékek. Volt sírás... Még szerencse, hogy máshova is lehetett szerelni őket.
Ahogy nézem az EVGA-n "egyenesen" futnak be a csatlakozókba a vezetékek, ezzel nem lehet bukni.
Szerk.: Ehh, benéztem, ilyenek az EVGA-n is, csak a molex-ekbe futnak be "egyenesen". Szóval akkor szűk helyre kicsi toldóval számolni kell még.
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Graphics #102254 üzenetére
Egy pillanatra megijedtem, de látom az HEC beles, az Pure Power L8 300 meg FSP EPN. Amennyire bosszantó, hogy így kavarnak a matricázók annyira felemelő, hogy ti ezt képesek vagytok követni és egyszerűsítve átadjátok a jobb érzésű laikusoknak!
Én perpillanat egy NAS tápellátásán gondolkozom. Van egy kínai 12V PicoPSU-m, fogyasztás szempontjából ez lenne a legjobb. Egy adapter.hu-s (szintén kínai ) kockával 21-25W körül fogyasztott a gép egy másolást futtatva, de erre a kombóra nem merem rábízni hosszú távon. Fosok a zajos feszültségektől meg a védelmek hiányától; drága volt a vinyó, meg nagy is, nehogy nekem lehaljon pár év múlva amikor már jól meg van pakolva. Egy egy öreg, "meghangosodott" FSP PNR még volt otthon, ezzel 30-35W között evett.
Itt került képbe a Chieftec CDP-085ITX, gondolván, hogy csak jobb felépítésű a külső adapter, mint egy olcsósított példány, de ez paneltáppal kerül 11K forintba, szóval nem tudom merjek-e bízni benne. Tesztet sehol nem találtam róla, de még csak képeket sem a belsejéről, ellenben pár eldurranásra hajlamos, kínai példányokról annál inkább. Pl itt egy topik (angolul) külső adapteres Pico vs LED táp HTPC táplálására. Egy hozzáértőnek tűnő válasz alapján a LED tápos megoldásokat is inkább hanyagolom.
Ennyi rizsa után a kérdésem az lenne, hogy tudtok-e megnyugtató infókat ennek a Chieftec adapternek a belső felépítéséről, vagy inkább áldozzak be 0.01 kWh-t óránként és maradjak az ATX/SFX tápoknál? A fent említett BQ PP L8 300W vagy a Zalman 350W ZM350-FX közül valószínűleg az utóbbi lenne (nagyobb hely maradna CPU hűtőnek, kábeleknek).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Call of Duty: Black Ops 6
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest