Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Algol

    senior tag

    válasz szacsee #61652 üzenetére

    A Chieftec CTG-500 400 wattot tud 12V-on, ez normál használat mellett (nem futtatsz egyszerre Intel Burn tesztet meg 3D Mark-ot) elég kell legyen. A probléma a csatlakozók ágak szerinti kiosztása lehet.

    A Chieftec-en 2 darab 6 pines PCI-e csatlakozó van. A kártyádon egy 6 pines PCI-e csatlakozó, innen szabvány szerint maximum 75 wattot vár a kártya (húzáskor persze többet is felvehet) és egy 8 pines PCI-e csatlakozó, amiből maximum 150 wattot igényel a kártya. (Az alaplapi PCI-e foglalatból is maximum 75 wattot kérhet.)

    A Chieftec 2 ágának bekötését én így képzelem (ezt ellenőrizni kellene!), egy ágon van a processzor 4/8 pines ATX csatlakozója, valamint az összes többi 12V-os SATA, Molex és az alaplapi 24-es főcsatlakozó 12V-os vezetékei, a másik ágon pedig a két 6 pines VGA csatlakozó. Ha ezekkel oldod meg a VGA 6 és 8 pines csatlakozóinak bekötését, akkor ugye itt 20A, 20A x 12V = 240 watt áll a kártya rendelkezésére. Egyébként az áramkorlátozás úgysem pontosan 20A-nél lép működésbe. Tehát itt nem lehet probléma.

    Gond csak akkor lehetne, ha a 4/8 pines processzor ATX csatlakozó meg az egyik 6 pines PCI-e csatlakozó ugyanarra az ágra lenne kötve és te pontosan ebből a csatlakozóból próbálnád ellátni a VGA 8 pines csatlakozóját árammal, mert akkor ez az ág biztos túlterhelődne. Ilyenkor persze a táp két 6 pines csatlakozójának megcserélésével minden rendben lehetne.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: Algol

Új hozzászólás Aktív témák