-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Ismét itt vagyok és megmondom őszintén nekem nehéz dolog a tápegység kiválasztása.
Adott két táp és nem tudom melyiket vegyem:
Chieftec CTG500 vagy FSP BlueStorm II 500.
Tudom, hogy a BlueStorm II régebbi a Chieftec CTG-nél, de valamiért mégis jobban hajlok felé. Legyetek szívesek segítsetek a döntésemben, ha lehet érveljetek a tanácsolt típus választásánál.
Köszönöm a segítségeteket!!! -
Dyno
veterán
válasz agemate #2687 üzenetére
400W-os táp is csendes tud alattuk maradni, csak maas hatásfoka leyen, ez a combo 250Wnál nem kajál többet.
(#2695) stratova : Tápodat cseréld mindenkép, már csak a kora miatt, is most nem tudok utána nézni hoy milyen táp emrt nincs időm, de a 430W még sok is.Egy 400W-os APN is jó lenne emrt nem kell neked sok kábel.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Üdv!
Adott az alábbi 2005-ben vásárolt tápegység:
Utra Power SS-T400PP (ATX12V P4 Ready PFC)
+5V 30A
+3.3V 25A
+12(1)V 14A
+12(2)V 15A378W MAX
-12V 0.8A 9.6W
+5VSB 2.5A 12.5WEddig az alábbiak voltak benne tuning nélkül:
Gigabyte K8NF-9 Ultra Rev. 1
Athlon 64 3500+ (67W TDP)
Club 3D CGNX-G668TVD (GeForce 6600GT 128MB DDR3 70-75W?)
1 IDE HDD
1 SATA HDD
1 DVD
1x 512 MB DDR400erre frissülne:
Gigabyte K8NF-9 Ultra Rev. 1
Athlon 64 X2 3800+ (90W TDP)
Gigabyte GV-R467ZL-1GI (HD4670 1GB DDR3 75W?)
1 IDE HDD
2 SATA HDD
1 DVD
4x 512 MB DDR400Alapjáraton elegendő lenne egyelőre ez a táp?
Húzva gondolom mindenképpen jó lenne egy friss példány (megbízható de minél olcsóbban. Talán egy CHICONY Hipro 430W-480W?).[ Szerkesztve ]
-
HIM
csendes tag
Sziasztok! Tudom hogy a kérdésem nem teljesen ide tartozik de remélem lesz valaki aki fog tudni segíteni nekem. A lényeg az hogy a gépembe akarok venni egy gf 460 vga-t és ezáltal cserélnem kel a tápomat egy nagyobb teljesítményűre chiftec-ben gondolkodom amit ki néztem az egy BPS-450S a nitro szériából. A kis gubanc csak az lenne hogy valahol halottam hogy nem mindegyik táp szereti szünetmentes tápot. Ezért szeretném ha valaki leírná hogy mire kel figyelni tápvásárlás esetén hogy ne lépjenek fel problémák. De aszt is megköszönném ha valaki ajánlana egy tápot ami elfog menni a szünetmentes táppal és elviszi eszt a konfigot: AMD 250 x2, 3g RAM, GF 460 768mb, más semmi extra nincs a házban. Előre is Hálás köszönetem a segítségért A szünetmentes tápok topic-ban már írtam de még nem jött válasz, remélem itt sikerrel járok.
-
14adam
addikt
válasz Andrewhouse #2691 üzenetére
nekem a 300-as vitte az asus 8800gtx-et
tom_77 : ctg 500 kábelhossz. Véleményem szerint jobb
[ Szerkesztve ]
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy egy 8800GTX-et el bírná e a FSP400PNF os tápom???
Konfigom:
Gigabyte P35C-DS3R 1.1 REV F11 BIOS, INTEL C2D E6550, 2*1GB Geil Value, FSP400PNF
Segítséget előre is köszönöm!
-
tom_77
tag
Sziasztok,
Ehhez a hazhoz: COOLERMASTER Elite 370
melyik tapot valasszam?Chieftec CTG-500-80p
vagy
Chieftec GPS-500AEgyaltalan mi a kulonbseg a ket tap kozott?
Koszi
-
mrThomi
addikt
Üdv Táposok
Ehhez a konfigkoz szeretnék kérni egy kis segitséget h milyen táp is kerüljön mellé:
proci:core i5-760
lap :Gigabyte GA-P55-UD3L
mem: KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT
vga: 8800GT!!!! A kártáyt jövö év elején cserélem majd izmosabra. Geforce 460 valszegAjnálottak ehhez egy ilyet: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX . Haver aztmondta felejtsem el, mert minimum 550W kell ugyanebből Nemtudom, mi lenne a legjobb megoldás?
köszönöm szépen, jo8
[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
Minden esetben a gyártó oldala a mérvadó. Persze ők is kiírják, hogy a változtatás jogát fent tartják. Arra viszont tényleg kérdezz rá, hogy egyes vagy kettes verzió.
Néztem a linked, egy párnál kint is van, hogy II. verzió.[ Szerkesztve ]
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
MMIX
addikt
válasz agemate #2679 üzenetére
A matrica a címkén 80+(hivatalos 80+-ra "hajaz"). Kisbetűvel alatta 230V
Csak az 80+ ami a hivatalos 80+ oldalon szerepel. Az is lehet jó tápegység ami nincs a 80+ oldalán, itt csak a hatásfokot nézik az egyéb tulajdonságokat nem.
Ideális terhelésen simán meglehet a 80% hatásfok matrica nélkül is.( a 80+ vizsgán elbukna 20% vagy 100%-on lehet csak 1-2%-kal)[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Üdv! Az új Delta-Chieftec tápok (GPS A) most akkor megkapták a 80+ minősítést vagy sem? Mindenhol mást írnak róla..
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Árban mennyire gondoltál?
Jelenleg az Enermax PRO82+ 425 nagyon jó áron kapható, 17k környékén a legjobb webshopokban is, de ennek csak a II-es verziója rendelkezik megfelelően hosszú kiegészítő CPU csatlakozó kábellel, és az nagyon ritka, továbbá drágább is, kb. 21k. De lehet, hogy az olcsóbb helyeken is ezt árusítják, csak nem írják ki a II-es jelzést, erről email-ben vagy telefonon lehet érdeklődni.
Minőségben és hangban ez lenne a legjobb választás.
1db 6+2pines és 1db 6pines PCIE csatlakozó van rajta.Még az Enermax-al fel tudja venni a versenyt a Seasonic S12II 430W Bronze, ami 20k környékén van, hosszúak a kábelei és szintén csúcs minőségű, de ez a normális webshopok közül csak a pc gear-nél kapható, tehát nem igazán lehet válogatni.
Ezen is 1db 6+2pines és 1db 6pines PCIE csatlakozó van.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Osynho
addikt
Üdv!
Új videokártya vásárlásán gondolkodom és nem tudom, hogy elég lesz-e a 360-as Zalman-om. Pontosabban már írtátok, hogy valszeg elvinné a cumót, de 4 éves szegényem. Egy GTX460, vagy HD6850 menne a mostani gépbe + ugye tuning mindennek. Egy opció az újrakondizás. Ez mennyibe fájna és mennyi időt venne igénybe (mert ugye addig nem lenne gépem )? Ráadásul nem BP-i vagyok. A másik opció, egy új táp lenne. Hasonlót szeretnék, mint ez volt (halk, megbízható, jó hatásfokú, harisnyázott, hosszú kabelek - alsótápos ház- valamint fekete szín). Ami nagyon tetszik, és ajánlottátok is többször, az az Enermax PRO82+ 425W. 12V-on kb annyit tud, mint egy VX450, vagy egy 500-as CTG, ugye? Ezzel talán ellenék egy darabig, CF-et úgyse tervezek. Mi a különbség az I-es és a II-es verzió között?(#2673) Prego: Hasonló a problémám
[ Szerkesztve ]
-
Prego
senior tag
Sziasztok, van egy Chieftech 350W-os tápom, ami tökéletesen kiszolgálja a konfigomat, de mivel már 5 éves, tervezem nyugdíjazni és csak teszteléshez használni.
Jeleneleg egy E8500-at hajt, P43 chipseten keresztül 4GB DDR3 és 8800GT 512MB-ot, valamint egy darab 1 terás vinyót és TV tunert.
Jövőben tervezem a konfigot upgradelni, először valami jobb, 1 GB-os VGA-val (GTX 460 vagy 6850 radeon, egykártyás rendszer marad) esetleg még egy vinyó, pusztán luxusból, és nagyon szemezgetek egy cooler master 690 II Advanced házzal is ami alsó tápos.
Egyelőre nyitott vagyok új márkák kipróbálására, Chieftech és FSP már volt, amivel szemezek Corsair és ajánlották még a Cooler Master tápot is. Teljesítményben gondolom a 450W bőven sok, inkább a csatlakozási lehetőség a kérdés. A VGA-nak már most is kell két csati, ezen kívül a DVD íróm is SATA-s, ehhez egy külön ágon kéne tápvezeték.
Hangügyileg jól állok, bár a freezer 7 900RPM és a másik két rendszerventi 400RPM-je mellett hallom a hangját ...
Milyen modelleket/márkákat ajánlotok, gondolom már érdemes 80 vagy 82+-os tápot nézni
Köszi, tudom tudom, olvassak vissza, de ott mindenki ilyen 500W felett gondolkodikAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Cruncher
csendes tag
Üdv!
Tápot keresek a következő konfighoz:
Videokártya: GIGABYTE GV-R577D5-1GD-B HD5770 1GB PCIE
Processzor: INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX
Memória: KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT
Alaplap: MSI P55-CD53
Merevlemez: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJNem szeretném kizárni egy újabb merevlemez vásárlását (ugyanilyet), illetve, az sem hátrány, ha bővíthető marad a konfig, de ez nem elsődleges szempont.
FSP-ket nézegettem, de nem tudom, hogy 400W vagy 500W, illetve lenne egy nagyon kezdő kérdésem: az 500W-os táp mindig többet fogyaszt egy 400W-osnál, ugyanolyan konfig esetében?
-
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, ezek miféle márkák?
Egyes:
Kettes:
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
zozz12
tag
Sziasztok!
Egy 4 magos Intel CPU -hoz (i5-760), egy NVidia VGA -hoz (GTX460, gyári OC), 2db HDD -hez, + a "kiegészítőkhöz" elég egy 400-450W -os táp? Pl. Corsair CX400, HX450?Köszi
-
psg5
veterán
Üdv!
Mit tudni az alábbi tápról? Vannak tapasztalatok?
Gigabyte GE-C420A-C2 (420W, FAN 12cm) Aktiv PFC tápegység (bulk) Szürke
Ehhez lenne:
Gigabyte GZ-PB Fekete ATX ház (táp nélkül) (GZ-A1BPDX-F00)
Samsung HD502HJ 500GB 3,5" Desktop 7200rpm, 8,9 ms, 16MB puffer, SATA-300+NCQ, 500GB/P - F3 DT
KingMax 2GB DDR3 1333Mhz memória
Sapphire PCI-E Ati HD4670 (1024MB DDR3, 128bit, 750/1600Mhz, DX10.1, Dsub, DVI, HDMI, Dual Slot Ventilátor)
AMD Athlon II X2 250 (3000Mhz, 2304KB Cache, 45nm, 65W, AM3) BOX
Gigabyte MA770T-UD3 skt940 (770 / SB710, FSB5200, 4xDDR3 1666MHz, RAID, 1xGBE LAN, 3 *1394a, 12xUSB)[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
14adam
addikt
válasz dokee78 #2653 üzenetére
teljesen mindegy,hogy melyiket veszed. Egyikbe se fogsz csalódni. A sagaII kábelhosszáról nincs infóm de a chifi 500-nak elég hosszúak az alsó tápos házhoz a kábelei és mind a kettő halk.
(#2657) kisfer a ctg halkabb azt mondják és a gps-nek meg túl merev a kábele. legalábbis jött rá ilyen vélemény
(#2654) predator00 akkor dobd ki inkább
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
ilyen házba tettem, ilyen tápot a héten.
-
kisfer
aktív tag
Üdv.
Egy ilyen házba kellene tápot vennem ehhez a konfighoz:
Gigabyte EP45-DS3
Intel Core 2Duo E8500
2x1Gb Kingston DDR2 HyperX 1066Mhz Ram
Gainward GTX 275 896 Mb
500+1Tb Samsung F3
dvd írókb. 15k-t szánnék rá milyen tápot ajánlanátok?
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
dokee78
félisten
a Saga II 500W jobb választás a Chieftec CTG 500W 80P-tól?
Melyik halkabb,megbízhatóbb,kábelhossz?
-
MAxxYD
tag
Szia!
A tanácsaidat követve vettem tegnap egy Chieftec CTG-500-80P-t.
Azért döntöttem emellett, mert:
- A zajszintje ugyan akkora mint a kisebb modellnek
- Minimális köztük az árkülönbözet (2eFt)
- lényegesen több rajta a csatlakozó.. 4 HDD + 1 eSATA + ODD + dupla tápos GPU mellett még maradt bőven szabad csatiLegnagyobb örömömre még a barátnőm is elégedett volt vele .
Bársonyosnak titulálta a hangját, míg a korábbi Spire nagyon zavarta, pedig az sem volt hangos... Máris megérteA procit is kicseréltem Q9650-re, azóta hasít a COD Black Ops
Szóval ezer köszönet még egyszer
-
Dyno
veterán
válasz Motaba78 #2645 üzenetére
Jó választás, bőségesen elegendő lesz.
(#2646) Cpt.Zsöci: Vannak aprón magas Codegen házak aokba beférnek szerintem, tápra emg azt mondom Chieftec CTG500-80p, meg vegyél még 1db 1molex->2sata átalakítót, ez a legésszerübb és olcsó megoldás ITT Mindent megtalálsz róla.
(#2648) Grenczi: Chieftecet válaszd, jó lesz, halkabb mint a Gigád.
(#2650) predator00: Igen kompatibilis rá mert csak 20pin-t dugsz be, de nagy kérdés, hogy milyen eza régi tápod?
-
predator00
tag
Sziasztok!
új alaplapot akarok venni és nemtudom hogy a régi tápom jó lenne e hozzá
a tápon van egy 20 és egy 4 tűs csati az új alaplaphoz pedig kell egy 24 + 8 tűs csati
http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-880gm-ud2h_13.html
Help!! -
Grenczi
csendes tag
Sziasztok!
Táp cserén gondolkodok , vagy legalábbis jelenlegit szeretném halkítani.Gigabyte Superb 550es van most CM Storm Scout házban.Alsótápos a ház , és a ventilátor ugye lefelé van forditva , és kezdem hallani a hangját.A két kiszemelt aminek elég hosszú kábelei is vannak ahogy néztem: Chieftec CTG500 v. Corsair CX500. Esetleg halkítás szempontjából számít hogy ventilátor a ház aljából szivja a levegőt vagy házból? -
Cpt.Zsöci
csendes tag
Hello,
Az alábbi konfighoz:
i7-860
ATI HD 5670 1gb gd5
4X2GB ram
8db SATA hddkeresek egy olyan 400-450-es tápot, amin van elég csatlakozó. Se a tunig, se az esztétika különösebben nem érdekel, a zaj is másodlagos, a megbízhatóság és az ár viszont annál fontosabb.
Igazából az fogott ki rajtam, hogy sehol nem lehet a csatlakozók alapján szűkíteni a kínálatot, gondoltam, nektek biztos van egy-két jó tippetek.(Tudom, hogy off, de ha már itt vagyunk esetleg ajánlhattok hozzá olyan házat is, ahol elfér 8db 3,5ös hdd gondnélkül és nem kerül egy kisebb vagyonba. ezzel kapcsolatosan tényleg elég igénytelen vagyok )
Előre is köszi a segítséget
''Colourless green ideas sleep furiously.'' Úgy az Én, mint a Magam nevében kérek elnézést.
-
Motaba78
addikt
sziasztok
vga cserét hajtanék végre, ezért új táp cserén is gondolkodok, a mostani a táp már elég rágóta teker a gépben kb. 5 éve, ettől függetlenül hibátlan(enermax noisetaker 495 , de jobb megelőzni a bajt.
az új vga ez lenne, egy xfx 4870 xxx 1GB verziót cserélne, a többi cumó maradna a gépben,
cpu:amd x4 965 c2 rev (140w)
4db vinyo (1TB, 640GB, 500GB, 400GB)
2 db ODD
a ház egy CM 932 HAF, alulra lenne szerelve benne a táp (felül maradnak a ventik ), tehát kellenek neki a hosszú kábelek, a jó elrendezéshez. (3 db gyári nagyventi a házban)ezt a tápot néztem ki:
1. csifi ctg-500, adatlap
elméletileg elég hosszúak lennének a kábelek hozzá a szép elrendezéshez valamint van rajta 2db 6pines vgatápcsati is.ahogy számolgattam a vga + cpu kb 300W-ot kajolna (160+140) + hdd darabonként kb 5w+odd durván 10w =cca. 370W-380W ventikkel, esetleges cpu tuning is lehet még ha kevésnek bizonyul későbbiekben, így is a táp teljesítménye elég lenne.
A fő kérdés, maga a kiválasztott táp mennyire lenne jó nekem (megbízhatóság fontos), vagy esetleg hasonló árban más gyártó ? (rendelve az iponról lenne)
(modulárisra sajna most nincs keret )árban max. 15e HUF amit tudok erre a célra szánni ha kell.
előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
vfeco
aktív tag
Üdv!
Nagyon halk tápot szeretnék, ami nem cicereg terhelésre és moduláris!
Felülre lesz szerelve, C i5-750 / HD5850 cucchoz lesz. 2 kártyás rendszerben nem akarok gondolkodni. (1db hdd)Légyszi ajánljatok valamit ehhez. Nem baj, ha nincs "aranyárban".
A fülhallgatóban folyamatosan hallok ilyen elektromos zúgást. Ennek a táphoz is lehet köze?
Köszi a válaszokat.Üdv,
Fecó -
vzsryl
nagyúr
Üdv!
A HKC veszélyes, nincs benne védelem, pl túlfesz, túláram stb...
Nem kell 20k-ért tápot venned, egy minőségi 400W-os bőven elegendő lesz a gépedhez, pl FSP SAGA II 400, vagy Chieftec GPS-400A, vagy Chieftec CTG-450-80PB.
Még az FSP 400-60APN is természetesen elég lenne, csak azon nagyon kevés a csatlakozó, és a HD4870 bekötéséhez jobb ha van egy 6pines PCIE csatlakozó, mivel 2db kell hozzá.(#2638) Pyro05: Nincs, és sztem. mostanában nem is lesz, nem lett szétküldve belőlük tesztpéldány, így egyelőre ne várhatóak tesztek, amikből kiderülhetne a minőségük, és ugye emiatt nem is ajánljuk addig, amíg nem tudjuk biztosra, hogy milyenek.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
zozek
tag
Sziasztok,
Egy Fsp 350PNF elbírná a következő konfigot?
Asrock 880gm-le
Athlon II x4 640
Amd 5770/5750
1 optikai megh. 1 vinyó -
Pyro05
tag
Köszi!
Olvastam pár hete, hogy még nem sokat tudni a Corsair CMPSU-430CXEU tápról. Azóta van bárkinek bármilyen tapasztalata, vagy hallott felőle bármi jót/rosszat?
War. War never changes.
-
Enyém
csendes tag
üdv
új vga vásárlását tervezem: radeon hd4870 1gb
emellett van még egy:
amd athlon 64 x2 dual core processor 5600+
984 MHz, 2,00 GB RAM
videókártyás topicból irányítottak át ide, ahol azt mondták, hogy az új kártyához egy új táp is dukálna mert a mostani eléggé favágós: HKC USP 3430--> 430 wattos
azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem mind1, hogy milyen márkájú tápot veszek? yo gondolom rövidebb az élettartama, meg több áramot vesz fel, vagy nemtom, de ezért nem akarok egy 20 ezres tápot venni...
ha a topic elején lévő bevezetésben ez mind le lenne írva, akkor nyugodtan le lehet baszni és visszairányítani, de nekem kicsit magas volt, szal gondoltam itt is megkérdezem, hát ha vki egy tanyasi júzernek is el tudja magyarázni.
köszi -
Dyno
veterán
válasz dokee78 #2629 üzenetére
Mert ő a SagaII kábeleit írta le neked.
(#2628) Ari18 : 324W a 12V-os ágán, nicns 80plus plecsni, CWT alsókategóriás bele, mindezt 11K-ért, mikor ott van a Chieftec CTG500-80p, avgy a Chieftec GPS-400/450/500A, avgy FSP SAGAII 400/500W, majdnem ugyan annyiért, jóval erősebb 12V-os ággal jobb hatásfokkal, ezt már az sem szépíti emg hogy Corsair van ráírva....továbbá semmi teszt nincs mert a Corsair a Bulider szériából nem küldöt tesztelőknek(nem hiába, bebíztosították magukat korábban a jó kis SS bélel ezután akármit ellehet adni).
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #2629 üzenetére
Valaki azt mondta, hogy van rajta egy 6+2pines is? Vagy nem értem mi itt a gond. Ott írja a Chieftec oldalán, hogy 2x6pin, és ezt mi sem tudjuk másképp. személyes tapasztalatokat is olvastunk már róla, és akkor sem írtak róla mást. Lemaradtam valamiről?
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
válasz Kispotter #2622 üzenetére
Valami van erről az első hsz.-ben, én ezeket nem vágom de van ennek külön topik is, annyit tudok hogy a GPS csifik nem mentek velük, és ez nem a Csifihez köthető hane a bennük lévő Delta bélhez.CTG Sirtec beles, de kérdezz utána, avgy majd itt segítenek, Adam 14 nagyából vágja ezeket.
(#2623) loking: Leírtuk már hogy veszélyes tápod vana gépre veszélyes, ha van pénz 5870-re nehogy már ne legyen 7-8K-t egy FSP400APN-re.
Továbbá nem VGA-hoz kell a táp hanem az egész konfighoz.(#2624) dokee78 : Bonyolult lett volna emgtalálnod....főleg hogy már te is belinkelted ma...
-
loking
csendes tag
Milyen tápegységet ajánlotok Hd 5870-hez, lehetőleg olcsón?
-
loking
csendes tag
Menne a HD 5870 egy ilyen tápegységgel?:
http://hardverapro.hu/apro/abpower_psn-505p2c_tapegyseg_elado/hsz_1-50.html (az enyém 455w-os) -
Kispotter
tag
Csak az a helyzet, hogy van egy szünetmentes tápom.. És valószínűnek tartom h kvázi szinuszos.. Magyarul nem menne ezzel a táppal.. De nem tudom hogy milyen a mostani Deer-em ezzel simán megy ha ez is aktív PFC-s akkor jó de ha nem akkor valami passzív PFC-s tápot nem tudsz ajánlani? Egyébként a szünetmentes: Belkin Superior UPS 650 VA
Nem nagyon tudom hogy kvázi szinuszos e..Egy férfi bemegy az óvodába, és azt mondja: -jöttem a gyerekemért. -Hogy hívják? -Nem mindeggy?! Holnap úgyis visszahozom...
-
Dyno
veterán
válasz V8TommY #2619 üzenetére
Ha ilyen olcsó az Enermax akkor azt vedd az toronymagasan a leghalkabb, és a névlegesteljesítmény ellenére nem gyengébb a másik kettőnél, mert 396W-t tud a 12V-os ágán, míg a Csifi 400W-t, az FSP pedig 432W(de ebben vagyok biztos, azt hiszem nincs is konkrét ráírva), tehát ennyiért nagyon olcsó az Enermax.
(#2620) Kispotter: Deer nem ajánlott veszélyes táp, Chieftec CTG-500-80P-t ajánlok, de a kisebbek is elegendőel 400 illetve 450-es CTG Csifi, csak ha jövöben alsótápos házat akarsz akkor az 500-asnak jól jönn a hosszabb kábele.
-
Kispotter
tag
Sziasztok!
Most szeretnék majd vidi karit venni ebbe a configba:
alaplap: Asus M2N-SLI Delux
Proci: Athlon 64 X2 6000+ 3Ghz 2 mag
Mem: DDR2 800 Mhz 4 GB
2 vinyó
2 dvd meghajtó
Jelenlegi vidi kari: X1950Pro.
Most van egy deer DR-8400 BTX 400-as tápegység benne már 5 éve bent van non stop megy csendes megvagyok vele elégedve..
Csak szeretnék most venni egy Ati HD 5770-es karit. Szerintetek bírná ez a táp vagy vegyek egy újat? Ha új tápot ajánlanátok akkor előfordulhat a közeljövőben, hogy lesz egy provi váltás is 4 magosra majd..
Köszike a segítséget!!Egy férfi bemegy az óvodába, és azt mondja: -jöttem a gyerekemért. -Hogy hívják? -Nem mindeggy?! Holnap úgyis visszahozom...
-
V8TommY
tag
Üdv ismét!
Tegnapi tanácsaitokra aludva egyet, úgy döntöttem, hogy mégsem Zalmant veszek, hanem tanácsaitokat megfogadva, a következők maradtak a ringben
-Chieftec CTG-500-80P (11.386 ft)
-FSP Saga II 500W (12.954 ft)
-Enermax Pro82 425W (16.130 ft)Szerintetek ezek halkabbak Chieftec CHP-450A-nál?
Korábban volt ugye a delta belsős, 450AA a gépemben, ami hangos volt alap terhelésnél is. Annyira, hogy kicsit el is bizonytalanodtam a Chieftec-ben.
Az Édesanyám gépében viszont egy CHP-450A van. Szétszedtem ma a gépétt, kifújtam, kitakarítottam, majd a CPU-n lefogtam a ventilátort (minden más integrált) és meglepve tapasztaltam, hogy a 450A annyira csendes, hogy szinte csak a HDD-t lehet hallani. Ami azt illeti elképzelni sem tudom, hogy ennél hogy lehet egy táp még halkabb, (persze attól még biztosan lehet ) A régi Chieftec után szerintem "minden" más halk lenne.
A Chieftec a CTG sorozattal rá tudott még tenni valamelyest a halkabb működésre? Akkor egész biztos, hogy az lesz.
Továbbá nagyon agyalok még az FSP-n de nagyon kevesen forgalmazzák. Talán 4 hirdetést ha találtam, legjobb áron a vivodjunk.hu-n. Tud valaki jobb áron?üdv
Tomihttp://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Úgy néz ki találtam helyet egy régebbi tápegységemnek.
Egyik ismerősöm kicserélné a gépében található alaplap + proci párost.
Noname tápegység ami D915-ös P4-et hajtott lehet nem merném betenni az újabb alkatrészeket meghajtani.
P35C-DS3R +E5400 + 2x1Gb DDr2 + 1 HDD + 1 ODD + Thermaltake ventiszabályozó és egy 8600GT ami DDR2-es memóriával szerelt.
Erre a tápra rá lehet bízni a fenti konfigot?
Sanda gyanúm, hogy bőven bírna vele, ha 24/7-ben menne a prime és a furmark együtt, de megerősítéseteket kérném.Amit számolgattam, hogy proci 65W, VGA 43W terhelve, memória, alaplap, vinyó kb 20-30W lehet átlagban.
Válaszotok előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Pyro05
tag
Hali!
Egy Chieftec 450W CTG 45080PB 12cm OEM-nek elég hosszú kábelei vannak egy alsótápos házba (CM Elite 430)?
Valamint milyen véleményetek van a Corsair CMPSU-430CXEU tápról? Mondjuk a fentebb említett Chieftec ellenében?
Köszi!
War. War never changes.
-
dokee78
félisten
válasz csucsbicep #2611 üzenetére
-
Tatejkas
tag
Hello.
Tápot szeretnék venni.
Konfig: Amd Phenom II X2 550, Gigabyte GA-MA785GT-UD3H, Gigabyte GV-R467D3-512I
Ocz DDR3 1600Fontos lenne hogy halk és megbízható legyen.Lehetőleg olcsó is
FSP400-60 GLN típusú 400 W, ezt néztem ki, nem tudom jó lesz e illetve nekem ide-re nincs szükségem,tehát amin inkább a sata van többségben olyan kellene. Tuningolni nem szoktam, de a proci lehet késöbb 3 magosan fog menni.
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Ma vettem egy Chieftec CTG-500-80p tápot. Eddig még nem volt idő tesztelni, mert kb 1 órája van bennt a gépben, de nagyon csendes. Csatikkal jól el van látva szvsz és 12V-on is meglehetősen erős.
dokee78: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
A Chieftec CTG 500 80P jobban el van látva csatikkal,mint az FSP SAGA II 500?
-
14adam
addikt
válasz Tappancs2001 #2608 üzenetére
van rajta olyan 6pin-es és elég is lesz.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a jelenlegi Chieftec 450GPS-A tápom bírni fogja e a gépem átalakítása utáni konfigot:
Gigabyte H55 USB3 alaplap
Intel Core i5 760 proci
Gigabyte GTS450 OC 1GB DDR5 videokártya (az előírt 6 pin csatlakozó van a táphoz?)
3 vinyó (500, 320 és 120 GB, 1 TB)
1 belső és 1 külső DVD író
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Dyno
veterán
Minősége miatt veszélyes a gépedre továbbá a 16A nagyon szűkös a 12V-os ágán, tehát igen javaslom a cserét nem is kcisit.
Chieftec tökéletes ami írtál, de a 400W-os CTG is tökéletesen elegendő lenne.
(#2602) John Rose: Mind kettő tökéletes ha alsó tápos a házad az 500-ast vedd emrt hosszabb a kábele.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Ha igazán jó halk tápot akarsz és baromi megbízhatót, akkor Enermax MODU82+ 425W vagy Enermax Liberty ECO 400W, ha nem kell moduláris akkor Enemrax ECO80+ 400W vagy PRO82+ 425W.
A corsair feleslegesen nagyon elnne, HX450 lenne még jó de már nem gyártják.
(#2600) MAxxYD: Spire-t felejtsd el mert nem igazán bíztató, egy Chieftec CTG500-80p, de amiket írtál mind jók, bár AC-nek rövidek lehetnek a kábelei alsó tápos házba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest