- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Találtam egy szerintem szintén elég jó "olcsóbb" tápot, EVGA 500 BQ 500W Bronze. Nichicon és Teapo kondik, DF + DC-DC topológiás, félmoduláris, bronz hatékonysággal.
Az ára miatt nem gondolnám, hogy versenyezhet az NZXT C650 Bronze-zal, mert egy ezressel többért már egy 650-es, szintén félmoduláris tápot kapsz, hasonlóan jó béllel, inkább már azt érheti meg megvenni.
-
MMIX
addikt
Prime
Doboz jobb felső sarkánál.
XPG FUSION 1600 TITANIUM
12VHPWR to PICIE 8pin kábel tartozék. Meg Prime port kábel.
-
TechN7ne
nagyúr
SS GX-hez fehér 2x8pin vga kábel ami nem toldás/hosszabbítás ,hanem közvetlenül a tápegységbe dugható létezik?
Gondolom én ,hogy a hosszabbítás annyira nem veszélytelen. -
válasz
HUN_Sector #150990 üzenetére
.
-
Bubi15
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Corsair CX850M tápegységem, aminek sajnos csak 1db 8 pin-es alaplapi (EATX12V) csatlakozója van. A lenti gépnél szükséges mindkettő 8 pin-est bekötni az alaplapon?
6 pin-es PCIe tápról átalakító 8 pin-es alaplapira működhet vagy nem érdemes kísérletezni (ha kell mindkettő 8 pin-es)?1.: Mennyit szánnál rá?
● Max 70000 Ft
● i5 12400F, NVidia 1070Ti, MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI, 1db M.2-s SSD, 1db HDD.
3-4 rendszerhűtőHa kell tápot vennem akkor későbbi fejlesztést is beleszámolva (i7-13700KF, ~Nvidia 3070) és hogy a 650W-s és 850W-s között ~15 ezer forint különbség van a következőt néztem ki:
be quiet! Straight Power 11 850W Platinum (BN308)
Ez elég lehet a fejlesztett géphez is vagy valami mást ajánlanátok?Köszönöm!
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Mekkora és milyen típusú tápot ajánlanátok a következő konfighoz?
Lap: Asrock B450M-HDV R4.0
CPU: Ryzen 5 5600 (most R5 3600 van, de cserélve hosszú távon)
RAM: 16 GB DDR4 3000 Mhz
VGA: Evga 1660S (ezt cserélném most RT 6700 XT-re)
Ház: HAF 912
HDD: 1 db 1 TB
SSD: 1 db 500 GB sata3, 1 db 1 TB M2Thermaltake Hamburg 530W táp van most, nem tudom, hogy elbírna-e az RT 6700XT-vel is, illetve elég régi már, min 5+ éves.
Extra igényem nincs, modularitás, csicsás kábelezés nem kell, inkább a megbízhatóság a fontos.
-
anulu
félisten
válasz
TechN7ne #150978 üzenetére
nem sokkal azután kezdett hülyülni, h a 4090 bekerült. tavaly márciusban lett a lap + cpu, előtte 7700K + 3070 volt, októberben jött a 4090. előtte az AIO-k is mentek.
másik táppal még nem néztem a gépet, nagyon nem is tudok mit lehúzni, hogy a terhelést csökkentsem.munkaeszköz is a gép, nem tudom hetekre megbontani, míg gariban lenne a deszka
-
anulu
félisten
~30 év PC építés után ritkán érzem azt, hogy elakadok, de most nem tudom tényleg a táp-e a gond...
a gép: [link]ami a bajom: ~2 éves a táp. amit művel:
- az egyik alaplapi USB csatlakozó nem műköik. egy ideig ment, aztán egyik napról a másikra nem. akár egy pendrive, akár egér van beledugva, se kép-se hang
- AIO hűtések nem indulnak el. 4 különbözőt próbáltam, más gépben tökéletes, itt nem indul el a pumpa.
- iRacing-ben pálya betöltés után, 3D-be váltás előtt random BSOD. 7680x1440, full grafikán. más játékok ugyanebben a felbontásban tökéletesek.ami a kérdésem lenne: mennyire látjátok reálisnak, hogy elkezdett elfáradni a táp, és mivel üveghangon megy, egyszerűen nem bírja?
iRacingnél elképzelhető, hogy nem viseli el a 4090 spike-ot, és amiatt adja meg magát? ha képes betölteni, utána órákon keresztül jó már...az össz "tuning" a gépben az engedélyezett XMP.
monitoring appok szerint a 12/5V ágak rendben vannak.mielőtt egy valag pénzt beletolnék egy új PCI-E 3.0-s tápba (minimum 1200W-ban gondolkodnék akkor, hátha lesz egy 13700K meg egy AIO mellé), megkérdezlet titeket, hátha irányba tudtok állítani
előre is köszi!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Graphics #150965 üzenetére
Ha szerzek jó áron I7 4770-et bele, akkor lehet 1660/S lesz.
Amúgy az I5 4570 mellé RX470-570-1650-1650S is sok lehet.Rowon
Jaha, elvileg külön ág, legalábbis külön vezetékről lesz 1-1 Sata átalakítva.
Amíg 75W-ot felvesz a PCI-E slotból a maradék 25-50W talán nem gond sehogy sem. -
MMIX
addikt
válasz
Rowon #150964 üzenetére
De mivel úgyis felnyitottad a kábel kötegre amin nincs, azt forraszthatsz amit akarsz pl. egy Molexet.
Lenyisszantott SATA-ból meg átalakítót fabrikálhatsz. Molex-->SATA
Vagy a berg helyére SATA csatlakozót. (ha nem kell a narancs vezeték)Egy kis fél OFF
Thermaltake CTE C750 Air CTE Form Factor
Alsó oldal tápos.Meg egy elől felső tápos
FSP CST360 -
válasz
Grave_444 #150963 üzenetére
Az nagyon jó kis kártya még most is.
Én is nézegettem, de más miatt. Gondolkoztam egy alacsony fogyasztású, játékos, FHD config összerakásán, amibe az 1650 v. 1650 Super teljesen jó lenne.
Elvileg a 2 molex to 1x6 PCIe akkor lehet jó, ha a molexek külön ágon vannak. Vagy szerintem érdemesebb inkább egy valamilyen tápot nézni Hapróról, pl. [link] [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
Rowon #150946 üzenetére
Egy ilyen mellé tápcsati nélküli GTX 1650-et be mernék vállalni.
Most épp HP Prodesk 600 G1-be keresek kártyát, 320W-os tápja van, de csak Sata csatlakozókkal szerelt. 2db Sata-Molex átalakítót kötök rá, és utána egy ilyen átalakítót.
(1x Sata-6pin átalakítót nem vállalnék be, mondjuk max 100-120W-os kártya lesz.) -
KAMELOT
titán
-
Tylerx
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni:
80-100 körül maximum
lásd az adatlapomon, plusz két ssd és két vinyó, illetve plusz két ventillátor.
modulárisat szeretnék, illetve később proci csere 13900k-ra.Jelenleg egy Seasonic Focus gx 850w dolgozik a gépben. Maradjon ez hosszú távon, vagy cseréljek nagyobbra?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv -
kromatika
veterán
válasz
suti237 #150955 üzenetére
A napokban szereltem be 2 gépbe is FSP Fortron Hydro GT PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W -Gold tápot..Az egyik konfig i7-13700 és 4070Ti páros volt. 60 pénz a táp. [link] 10 év gari.Fél moduláris. ATX 3.Az echo mód tetszés szerint ki is kapcsolható,Elég kellemes táp. A kábelek jó rugalmasak könnyen elrendezhető. És halk is a táp még terhelve is.Nekem be jött.
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Ez a táp - Corsair RM650x 2021 (ezzel a kofiggal: 12700K nincs OC, 64GB ddr4, Asus TUF Z690, 3x1GB 980 nwme SSD) elbírja az RTX 4070/4070TI esetleg a korábbi RTX 3080 / 3090 VGAt? -
-
suti237
csendes tag
válasz
Rowon #150953 üzenetére
Hát amivel számoltam kb:
( tudom, hogy ezek túllövik, de ebből tudok főzni )ATX alaplap
Intel 13700k + AIO vízhűtés
4db RAM
1db M2. SSD
3-4 Sata drive
4070Ti
5 ventilátor700-760W körüli Peak-re hozza ki kalkulátortól függően ( attól függ épp mit lehet benne mennyire testre szabni)
-
zsiz
őstag
válasz
Rowon #150950 üzenetére
A kábelek eléggé merevek, nem is sikerült szépen elrendeznem őket, a nem eltávolítható kábelek vége felé pedig van egy zsugorcső, amitől még nehezebb meghajlítani, hogy jól álljon. Illetve SATA kábelből be kellett raknom mindkettőt, mert hiába van az egyiken 4 csatlakozó, ami elég is lett volna, de legfelülre nem ért el. De ez egyéni "probléma", orvosolható lett volna, ha kicsit átrendezem belül a gépet, de így elosztottam hogy egyik kábelen a két HDD, másikon az SSD meg a DVD író. A venti halknak tűnik, cicergést egyelőre nem hallok. Majd azért játék közben figyelek, hogy milyen lesz, ha a VGA is meg van hajtva rendesen. De kétlem, hogy bármi gond lenne vele majd. Mondanám, hogy beszámolok róla részletesebben, de sajnos tök hülye vagyok a témához
-
suti237
csendes tag
Sziasztok.
Én is szeretném feltenni a hihetetlen kérdést. Mégpedig, hogy milyen tápegységet ajánlanátok?
Jelenlegi tépegység Be quiet 650W 80+ Gold ( Straight vagy Pure Power - nem emlékszem pontosan)Nem a jelenlegi konfigurációmhoz keresem, hanem amit pár lépcsős fejlesztés után szeretnék elérni.( Jelenleg a 4070TI van vadászat alatt csak.)
Tápegység kalkulátorral kijött, hogy 1000W lenne az optimális (80% terheltség maximum)A fő szempont a biztonság, és minőség, 80+Gold minimum.
Nem akarok rajta spórolni sem, de a feleslegesen sem akarok túlárazásba futni <- ezért is kérek segítséget a tőlem tapasztaltabbaktól.
Ár max ilyen 80k környéke fölé is lehet picivel lőni, de nem sírnám el magam ha azért olcsóbban kijönnék a dologból.Először
Be Quiet! Straight Power 11 1000W Platinum-t néztem, de teszteken azt írták kicsit túlárazott.Az ajánló táblázatban az alábbiakat néztem, hogy megfelelne:
Asus ROG Strix 1000G
FSP Hydro G Pro 1000WPersze jöhet más is.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
válasz
Rowon #150934 üzenetére
Nah, beledobtam ezt a csudát egy másodlagos kis mATX configba. Képek: [link]
Az első, ami feltűnt, hogy a belseje nem nagy durranás, meglehetősen pici alkatrészek és elég szellős... A kondikat már említettem, hogy számomra ismeretlen márkájúak, a ventilátor Yate Loon és nagyon halk. Se cicergést, semmit nem hallok egyenlőre, a gép a lábamnál van. A csatlakozók jók, nem ficegnek, a vezetékek vékonykák, de szerintem ehhez a terheléshez abszolút megfelelnek.
Alaplap: valami LGA775 Fujitsu G41 chipsettel.
CPU: Core 2 Quad Q8300
RAM: 2x4 GB DDR3, valami noname Samsung nevű cég gyártotta
Háttértár: Hasonlóan nevenincs Samsung 850 PRO 256 gb
VGA: ASUS GT610 2GB SilentFogyasztásmérő 40-90W teljesítmény között ingadozik, tehát bőven jó vagyok ezzel a táppal. Egy kis Half-Life 1 is belefér neki.
Nekem pozitív csalódás, kis igényű gépbe szerintem bátran vehető. Egy dologtól tartok, bár ez leginkább a ház kialakításának a gyengesége, hogy a procihűtőből kiáramló meleg levegőt befogja szívni a ventije és felmelegszik értelmetlenül. Egyelőre cirka 1 óra gépezés után még mindig hűvös-langyos levegő áramlik a táp hátuljából.
-
MMIX
addikt
-
jeni
félisten
válasz
Rowon #150934 üzenetére
Ezért kíváncsi lennék ezzel párban tesztelve melyik lenne jobb?
Az is igaz alapból a CPU 1x4pin EPS ezt megtoldottam gyári 1x4pin to 2x4pin adapterrel.
Valamint szinten megtoldva a PCIe 6pin egy 6+2pin Pcie adapterrel. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Rowon #150936 üzenetére
Ezek a félig-meddig urban legendek kb annyira valósak, mint hogy áramszünetkor lehet hogy meghal minden a gépedben. Mindenkinek van ismerőse akinek van ismerőse akivel történt ilyen. De ez max az ezredfordulónál volt kézzel fogható.
Az biztos, ha az aliexpresszről veszel egy tízdolláros tápot, ezekkel számolhatsz:
- Ha egy táp nem tud stabil feszültséget leadni, az károsítja az alkatrészeket.
- A túláramvédelem hiánya. A gyengébb tápok inkább itt véreznek el és ez nyírja ki a gépet.
- Túlfeszt generál a táp és rövidre zárja az alaplapotAz unioba hivatalosan bekerült gány tápok esetében is inkább arra van esély, hogy nem tudja stabilan leadni a névleges teljesítményt, lekapcsol, gari idő után egy héttel behal. Az, hogy magával rántson “mindent” a gépedből, elhanyagolható esélyű.
-
válasz
Graphics #150935 üzenetére
Mondjuk lehet túlagyalom ezt a kondenzátor dolgot, de nyilván nem erre kell rákötni a játékos gépet. Mennyire érdemes leadni a kondenzátorok minőségén? Több történetet is lehetett már olvasni, hogy megmakkant a tápegység és vitt magával mindent, alaplap, háttértár, stb. Ezt is jó lenne tudni, hogy egy kondenzátor miatt következett be ez a fatális hiba, vagy pedig valamilyen másik elem halt meg? Fontos kérdések ezek, szerintem.
-
Sziasztok,
Kíváncsi voltam, hogy mit lehet kapni 7500 forintért tápegység téren ma a piacon, így a következő készülék lett az áldozat: FSP SP300-A 250W.Egyenlőre üresjáratban próbáltam ki egy gemkapoccsal, de így egyenlőre pozitív csalódás. A 120-as ventilátor hangját karnyújtásnyira nem is lehet benne hallani. Nagyon enyhe cicergése van és az is csak közelről hallható. Kapsz 4 sata csatit, 2 molexet, 1 berget, illetve a CPU csati 4 pines. 250 watt van ráírva, ebből 12 volton 200-at ad le max. Nagy valószínűséggel majd felbontom, mert garanciamatricát nem látok rajta, kívülről valamilyen FDAI nevezetű cég kondenzátorait látom benne (a primer kondi biztosan az).
Netezős, irodás gépbe szerintem mindenképpen jó megoldás lehet. Képek később, délután lesznek.
-
MMIX
addikt
válasz
palfitom #150927 üzenetére
Az egy kicsivel jobb, másik bél, az indy (independent - független) és nem csoportos feszültség szabályozásos.
Három tekercs.
Könnyű, persze, aktiv PFC és vékony acéllemezből van, a régiekre még rá lehetett állni.
Nincs meg a három kiló. Maradhat?
Prime TX-1600 ATX3.0
Ezt nem adják a Phathetks-hez.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Van egy régi, de hibátlanul működő Corsair AX 850 tápom egy 10 éves konfiggal. Szeretnék lassan lapot, procit és vga-t cserélni.
Egy ASUS TUF Gaming B760M-PLUS D4 lapot néztem illetve egy 3060Ti kártyát szeretnék majd. Mivel az utóbbi jó
pár év kiesett számomra hardverek terén, az lenne a kérdésem, hogy rendelkezik e ez a táp olyan csatlakozókkal, ami kellhet nekem az előbb említett konfighoz? -
jogibeer
csendes tag
válasz
HUN_Sector #150913 üzenetére
Ha már a cégem állja, akkor nem. Viszont, ha nem bír ki egy évet benne a hűtés, akkor az nekem 27 ropiért kegyvesztett lett. És az állandó cicergésből is elegem lett. Maximum elrakom csere után tartaléknak. NZXT C650 Gold lett megrendelve.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
A következő konfigot szeretném egy AMD RX 6800/6800XT/6900XT videókártyával bővíteni.
A kérdésem, hogy elég lenne-e a Fractal Ion+ 660W Platinum tápegységem a géphez?(leginkább az XT fronton vagyok bizonytalan)Konfig: B550 Aorus Pro AX, Ryzen 7 5700G, 32GB DDR4, 1db NVM-e SSD, 1db SATA SSD
-
MMIX
addikt
válasz
Graphics #150918 üzenetére
600W van teszt, én nem ismerem . Belépő szint, kínai ismeretlen.
DeepCool PF600, van még CWT GPA valamelyik olcsóbb régebbi DeepCoolban.
20k alatt nincs is Corsair, még CV meg VS se. -
MMIX
addikt
válasz
Graphics #150916 üzenetére
GIGABYTE P450B 450W 80+ Bronze
FSP SP500-AD
FSP PRO-kbe Quiet! System Power és a Deepcool PK-D sincs messze. (ne vegyétek mert, felveritek nekem az árát, mikor majd én is venném)
PK-D a Corsair CX 2021 is az. Milyen túl új még, nincs tapasztalat?Sima gyári bélés ezeket nem piszkálják, mert minek. CWT GPG vagy CSB. (nagyon egyformák)
Meg az NZXT Bronze is. ADATA XPG Pylon. -
MMIX
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
Deepcool DE500 V2 tápról tud valaki valamit az olcsóbb szegmensben?
-
jogibeer
csendes tag
● 30-40 ezer
● Ryzen 5 5600X MSI 3070 dual, Hyper X Preadtor 32 GB DDR4 RAM, 1TB Samsung 870 evo M.2, 1TB WD Blue
● Csendes és tartós.Eddig egy FSP Hydro Pro 700 volt benne, de megszólalt a ventilátorja és nem találja a cégem a számlát.
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
KAMELOT #150908 üzenetére
#150900 zsoltyyy Még csak tervben van a kártyacsere, így ha semmiképp sem ajánlott, akkor egyelőre keresek 2x8as vga-t, mert feleslegesen nincs ~50ezrem egy új tápra.
Új vga és új táp biztos nem játszik.
Akkor marad valami 2x8as vga, mondjuk egy rx6800. -
-
KAMELOT
titán
válasz
zsoltyyy #150905 üzenetére
Lepa az Enermax-nak egy olcsóbb kategóriája.
A helyedben egy újat vennék aztán megint nyugalom lesz.
STRIX 850W -
zsoltyyy
senior tag
válasz
Graphics #150904 üzenetére
Ez egy ~8 éves táp.
Több helyen is Enermax-ként hivatkoznak rá, ezért gondoltam.
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
Graphics #150901 üzenetére
Ezzel nem tudom mennyire lennénk előrébb.
Ez a kérdéses tápegység: G800-MB
Elvileg Enermax a belseje. -
qqcs1
csendes tag
válasz
zooliii #150899 üzenetére
A seasonic elött egy fsp rider 700w-os volt az eredeti configban. kb. 2 hétig volt meg mert "üvöltött" így utána lett a 550w-os seasonic. Mert mind itt felvilágosultam fölösleges nekem a 700w-os táp az említett confighoz. A 700w-os keep uot meg azért választottam, hogy hátha le tud adni magából noname-ként annyit mint a neves 550w-os seasonic, véletlen se legyen kevés. De a "minőségi" és a "gagyi" is 4 évet húzta. Szóval ha van valami vállalható 550-es ami jó lehet fent említettekhez akár a jövőben az is érdekes lehet természetesen, mert tapasztalat hogy elég(a jelenlegi cfg-hez legalábbis )
-
Graphics
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nintendo Switch 2
- Battlefield 6
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Háztartási gépek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Silverstone st1200-pts tépegység
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest