Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lmh

őstag

válasz dudika10 #147859 üzenetére

Sziasztok!
    Ide visszatérve, olvasgatom a fórumokat hogy hogyan működnek a dolgok.
    Én a molex átalakító felé orientálódtam eddig valamiért, de logikailag - meg ahogy dudika10 is írta - egyszerűbb ha egy 6 to 8 pin átalakítót veszek.
    A kártya elsősorban a slotból veszi fel az áramot és a maradékot a 6/8 pines tápcsatiból?
    Mert akkor ha veszek egy átalakítót és egy max 125W TDP-s kártyát, akkor 125-75=50Watt megy át nagyon maximum a 6->8 pin átalakítón és megy bele a kártyába, ezt simán bírnia kellene elvileg, nem?
    Vagy a 6 pines PSU VGA tápcsatim úgy van 75W-ra kalibrálva, hogy max 75 wattos kártyára lehet rákötni? (De akkor egyáltalán minek tápcsati, ha azt úgyis felveszi a pci slotból?)

Úgy érzem közel vagyok a megértéshez, de nem tudom, hogy pontosan milyen priorításban, milyen elosztással.... hogy áramlanak a....a...micsodák...az áram izék :U
    Hogy pl van egy vga-m 100wattos max felvétellel. Hogy csak két verziót felvázoljak:
    A verzió: 75Wattot felvesz PCI-ból és a maradék 25-öt szépen elfelezve 12,5-12,5 elosztással felveszi a kép molexből és egyesítve megy tovább a 6 pinbe.
    B verzió: Érzékeli hogy kétfelől jöhet az áram. 6 pinből és pci-ből, ezért elfelezi és 50-50-et vesz fel mindkettőből?

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

Új hozzászólás Aktív témák