- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MMIX
addikt
válasz syberia #127788 üzenetére
Még halkabb, hatékonyabb és drágább a 450W-os verzió megszűnik. lesz 1050 és 1200W, Jövőre lesz a boltokban.
be quiet! passe ses Straight Power 11 en 80 Plus Platinum dès l'année prochaine
www.cowcotland.com[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz KAMELOT #127793 üzenetére
Egyik gépnél előjön, másiknál meg nem. Akkor is ha teljesen azonos konfigurációról beszélünk, ezt jó lenne megérteni már. Maradjunk a szakmai ajánlásnál, ne a saját gépeddel gyűjtött tapasztalatok legyenek az iránymutatóak.
Cooler Master V1200 táppal is bele lehet futni cw-be, tehát mi garantálja hogy nála csöndben marad a tápegység?
(#127794) szabessz: Neked kell eldönteni hogy melyiket választod. Sajnos elég sok negatív tapasztalat van ezzel a típussal, például leolvadt SATA csatlakozók, traktorként kerregő ventilátor.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
szabessz
tag
válasz KAMELOT #127793 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Persze igaz nem szabad kindulni hibákból.
Mert álltalába azt emelik ki ha valami jó nem írják be többségbe.
Alzanál jó árba van RM750x valóban .
Csak teljes gépet csinálok egy helyről veszem ott rakják össze gépet ezért táp is onnan lesz.
Ott teljesen egy árba és azonos garancia van V1200-ra is.Cooler Master V1200 platinum valóban jó ár 45e ahoz képest 80-100e volt most látom.
Itt még venti se kapcsol-be ezzek szerint 1200-ból 4-500W fog fogyasztani ha jól gondolom? -
syberia
veterán
válasz szabessz #127791 üzenetére
Straight Power 11 750 nem félpasszív
Ne abból indulj ki, hogy egyes esetekben hallható, mert több ezer tápegységnél nincs cw effekt. Magyarul nincs szó konstrukciós hibáról, elhozod, kipróbálod, 14 napod van a cseréjére ha mégsem tetszik.Elnéztem, parancsolj: bontatlan új RM750x Kuponnal még lejön az árából legalább 6k. Ennek játék közben bekapcsol a ventilátora, de mindössze 600 rpm, és ezt a minimális fordulatszámot tartja 500W fölötti terhelési tartományig. Annyit pedig a 2080Ti-vel sem fogsz összehozni.
[ Szerkesztve ]
-
szabessz
tag
válasz syberia #127788 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Akkor a Straight Power 11 750 ami félpasszív?
Corsair RM750x (2018) amit linkeltél bontott,lehet már vissza küldött valamiért.
Az nem túl jó jel._Ennél is volt venti,buzzing noise venti zaj panaszokDe ezt is 44e tudnám mint Straight Power 11 750 vagy a Cooler Master V1200
Mindegyik szimpatikus.
Nem tudom melyik lehet jobb választás?
Sajna hiába prémium tápok mindegyiknél ezzek szerint lehetnek gondok.
Seasonic Prime Gold/Platina-a azt gondoltam jó sokan legjobbnak mondják erre jönnek elő venti hibák mostanság
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz KAMELOT #127787 üzenetére
780 SLI, ugye? A géped benézhet 500W fölé is, de mi értelme lenne ennyire túlméretezni a tápegységet, egy lényegesen kevesebbet fogyasztó konfigurációnál. Na meg hiába a Platinum minősítés, ha Gold tartományban fog mozogni a hatásfoka a tápjának. Nem túl nagy a különbség, az is való igaz, de már mérhető.
(#127783) szabessz:
A BQ SP11 nem félpasszív, de igen halk.
Corsair RM750x (2018) minden téren megfelelő választás, félpasszív, 10 év garanciával. Semmit nem vennél észre a működéséből, annyira halk típus.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz szabessz #127785 üzenetére
Egy kicsit túl van pörgetve ez a coil whine téma. Minden tápegység kiadja, csak a szigetelések miatt a legtöbb esetben nem halljuk, vagy csak terhelésen jön elő, amikor a többi ventilátor elnyomja.
(#127782) tomazin: Elvinné, magas terhelésen megjönne a hangja. 550 wattos modern belsős (dc-dc) tápegységgel kiegyensúlyozottabb lenne a géped. Kérdés, hogy megéri e neked a fejlesztést, a magasabb stabilitás, jobb hatásfok, halkabb működésből adódó előnyök.
[ Szerkesztve ]
-
szabessz
tag
Sziasztok!
Csendes tápegységet akarok új géphez 60e-ig
Ehhez szeretnék:
CROSSHAIR VII HERO vagy X470 Taichi Ultimate leszalaplap
3700x
DARK ROCK 4
G.SKILL Trident Z RGB 32GB
VGA:MSI RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO
4WD HDD, 1SATA SSd, 1db m2.ssdEzeket néztem ki: Seasonic Prime Ultra Platinum 650W vagy Prime Ultra Gold 750W
De olvastam most Seasonic hangos venti gondok vannak.
Mindegyiknél jelen van?Az tetszik félpaszív csak terhelésnél kapcsol be,de hangod az nem jó.
Ezért nem biztos jó választás.Sesonic helyet érdemesebb esetleg Be Quiet?
Be Quiet! Dark Power Pro 11 650W Platinum
Be Quiet! Straight Power 11 750W GoldMilyen csendes tápot ajánlatok?
Láttam van passzív táp:
ENERMAX DIGIFANLESS 550W
Ez elég lehet géphez késöbb akár ha rtx2080Ti-hoz is?
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz _Atesz #127770 üzenetére
Így van! Egy 54 W-os CPU, két memória modul és két M2 SSD, ill. egy optikai meghajtó (ha a ház engedi), meg az alaplap.
Majd meglássuk! Egyelőre keresgélek nekem tetsző házat, eddig egy TFX-es tetszett, de annyi minden van a kínai webshopokban!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
_Atesz
addikt
válasz Piftuka #127771 üzenetére
A blökk szkrín problémáról nem tudtam, akkor lehet tényleg kiment egy rossz széria.
A Prime széria duruzsoló ventije ismert, ugyan egy halk morgás, de prémium tápnál már komoly hibapont. Nem is ajánlottam számodra.
Sokat nem kockáztatsz a Focus Plus-al, ha elállsz, akkor az Alza visszatéríti a vételárat. -
Piftuka
veterán
válasz syberia #127761 üzenetére
"NJ450-SXL platina plecsnivel, a burkolata hőleadó bordaként funkcionál. Egy kis légáramlattal megtámogatva, már nem fog megsülni ventilátor nélkül sem."
Ez nagyon érdekes elgondolás! Bár a számítógépház választási lehetőségeket leszűkíti, mert kiesik az összes "PSU pajzsos" változat. (Vagy le kell szerelni - ha van rá mód - a pajzsot.)
Egyébként milyenek a tapasztalatok erről? Nem cicereg, mint a híres-hírhedt "FSP Zen 400"?"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz gery14 #127757 üzenetére
Minden tisztelettel, de amikor ~30.000-40.000 forintot készülök elkölteni egy tápegységre, amelynél a jelek szerint jó esélyem van rá, hogy akár nem is egyszer hibás példányba futhatok bele, akkor ez nem túldramatizálás.
De hidd el, ha személyesen megtehetném, elbeszélgetnék alaposan a Seasonic döntéshozóival, és lenne hozzájuk egy-két keresetlen szavam, mert az egyik legnagyobb rajongójuk voltam.
Egyszerűen vannak márkák, amelyek nem engedhetnek meg maguknak még egy apró megingást sem."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz _Atesz #127753 üzenetére
Köszönöm a bíztató szavakat!
Mindazonáltal Chaser fórumtársunk esetében a bizonyos (Seasonic által elismert) "fekete képernyő" probléma jött elő két féle, 3 és 4 hete, az ALZA-tól rendelt "Focus +" tápegységen.
Ebből annyi következtetést vonhatunk le, hogy akkor még biztosan volt nekik készleten a Seasonic hibás szériájából.
(A "Prime Ultra" kerregő tápventije pedig szintén nem régi eset egy másik fórumtárssal.)
Jó volna, ha nem kellene a vadonat új tápegységemet visszaküldenem emiatt."Aquila non captat muscas."
-
dj79
senior tag
válasz _Atesz #127768 üzenetére
A BQ gold is fel tudott hangosodni, nagy terhelésen a venti sokkal jobban pörgött, mint a házhoz kapott chieftec gpf-250p, a chieftec alapzaja viszont kifejezetten kellemetlen frekvenciájú.
--ka: nem az enyém az érdem, ez az infó már volt itt valahol a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz syberia #127761 üzenetére
Még akkoriban vettem, amikor Te is. Itt, a topikban hívtátok fel rá a figyelmemet, meg a jó akcióra!
Akkor is megköszöntem és azóta is hálás vagyok!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
syberia
veterán
válasz bartos96 #127763 üzenetére
Miért nem ezzel kezdted?!
Semmi órajel emelés nélkül, a géped játékban 150W körüli fogyasztást produkálna. A gyári tápegység folyamatosan 250W, maximálisan 280W teljesítményt tud. Mivel minőségi darabról beszélünk, feltételezve hogy jó állapotban van, elegendőnek kell lennie. A GTX 1050 még kevesebbet fogyaszt, esetleg őt is számításba veheted.
Közérdekű közlemény
A Téma összefoglalóban, a Veszélyes tápegységek hasáb utolsó bekezdésben, kiegészítést kapott. Semmi drámai információ, de tanulságosnak találtam.
[ Szerkesztve ]
-
bartos96
tag
Akkor ez a táp elég lenne egy i3 nak rx 560 al?
-
-
syberia
veterán
Üdv a Super Flower Leadex klubban, én is elégedett tagja vagyok.
(#127753) _Atesz: Meg lehet oldani ATX formátumnál kisebb méretű tápegységeknél is, bár nem az olcsó jelző fog, elsőre eszünkbe jutni róla. NJ450-SXL platina plecsnivel, a burkolata hőleadó bordaként funkcionál. Egy kis légáramlattal megtámogatva, már nem fog megsülni ventilátor nélkül sem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz _Atesz #127753 üzenetére
Van igazság abban, amit mondasz, ez tény.
Az is tény, hogy mióta passzív (FSP Zen 400W) és félpasszív (Super Flower Leadex, EVGA) tápokat használok, jobban érzem magam. Pedig előtte is volt nagyon halk Seasonic SFX, Corsair VX450 (ezek meg is vannak még, tartalékként a polcon) és más egyéb tápom, főleg brand gépekből. A passzívak nagyon drágák lettek és nem érzem biztonságosnak, de a félpasszív az jöhet.
Most is csak azért lett aktuális ez a TFX kérdés, mert megtetszett egy ház, amibe ilyen megy és táp a nélkül árulják, de holnapra majd elmúlik."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
gery14
senior tag
válasz Piftuka #127745 üzenetére
Enyhén túl dramatizálod a dolgokat
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
bartos96
tag
G2030 van benne szerintem még azzal se bírna el
A házat megoldanam ha csokival lehet hosztoldani a kabeleket.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz bartos96 #127752 üzenetére
Nem tudom milyen adapterrel lehetne biztonságosan megoldani, ebbe a konfigurációban nem is férne el egy normális hűtéssel felszerelt videokártya. A benne lévő tápegység egy GTX 1650 mellé elegendő lenne, az i5 sokkal erősebb gpu-hoz nem lenne elég amúgy sem.
-
zelitomi
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi config-hoz szeretnék egy tápot:
alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
cpu: ryzen 5 3600
ram: 2* 8gb 3200mhz
vga: vega 56
3db sata hdd
1db sata ssdÁr: 30k körül, nem baj ha kicsit fölötte.
Egyéb: Jó lenne a moduláris, de a félmodulárisba se halok bele.
Ezeket néztem:
Corsair TX650M
BITFENIX FORMULA 650W
Seasonic FOCUS Plus 650W Gold ( Olvastam, hogy ritka esetekben vegával voltak problémái)Ui.: a CHIEFTEC CTG-500-80P kevésnek bizonyult mindenfajta OC nélkül, ezért most power saving-ben üzemel a kártya, de mindenképen szeretném lecsereléni a tápot amivel stabilan megy a vega, akár kis OC-val is.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
_Atesz
addikt
Nézd meg a TFX táp palástját, teljesen zárt. Egyáltalán nem logikus a félpasszív megoldás, mert az a kevés hő sem tud távozni.
Javaslom a BQ TFX Power 2 Gold szériáját, ameddig terheled nem igen fogod hallani, vagy csak nagyon halkan közelről.
PiftukaRendelj az Alzától Seasonic-ot, ha gond van, akkor 14 napig elállhatsz. Ha már eltervezted, akkor ne add fel. A Focus Plus sorozatról alig jön negatív visszajelzés, az, hogy az egyik fórumtárs VGA kártyája zenél vele, az a kártya hibája szvsz.
-
bartos96
tag
-
syberia
veterán
válasz Paxker315 #127749 üzenetére
The GM will replace the Focus, having 7 years of warranty, an 80+ gold rating and semi-modular cables. The GX will replace the Focus Plus Gold, having 10 years of warranty, an 80+ gold rating and fully modular cables.
Hasonló színvonalra számítok , remélhetőleg a ventilátorok minőségére is fognak figyelni.
-
Paxker315
addikt
válasz bartos96 #127748 üzenetére
A legnagyobb kritikusuk szerint jól sikerült az új Focus Gx széria.
-
bartos96
tag
A seasonic focus plus mennyire jó most akkor? Sikerült nekik elhárítani a hibát?
-
zolee0307
őstag
válasz syberia #127716 üzenetére
Köszönöm szépen! Fejembe vettem, hogyha már új gépet építenék, akkor egy kicsit elmennék egy brand felé. A házat mivel meghagynám, ezért gondoltam silverstone tápra, meg silverstone-os cuccokre (venti, hűtő, ilynek).
De lehet inkább maradok super flower / seasonic vonalon.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Először is elnézést,ha rossz helyen érdeklődöm!
Van egy RMA-ban kapott Corsair HX1000i tápegység nálam. Egy AX860i helyett küldték.
Egy szállítólevelet kaptam csak a táp mellé. A gyártói garanciához be kell most regisztrálnom a tápot vagy csak elég akkor,ha gond lesz vele? Véleményetek szerint elég a regisztrációhoz a szállítólevél? Ehhez ugye bolti számlát nem kaptam.
A AX860i gazdája nem én voltam. Én a bontatlan HX1000i-t vásároltam meg.06-3o/9759I39
-
Piftuka
veterán
válasz _Atesz #127735 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Tényleg nagyra értékelem a segítséget.
Viszont képzeljétek magatokat az én helyembe!
Szakközép iskolás korom óta, amióta az IT-vel elkezdtem (felhasználóként) komolyabban foglalkozni, azóta vágyam, hogy egyszer a számítógépemnek egy Seasonic, vagy ENERMAX tápegység lesz a szíve, a motorja.
Az ENERMAX pár éve kiesett. Eladták magukat; befejezték a gyártást. Maradt a Seasonic.
Nem vagyok milliomos, de 10 év után cserélem le a gépemet, és ezen aztán nem fogok spórolni. (Egyébként is mindig remek minőségű, megbízható tápegységre építettem a konfigurációimat.)
Erre azt olvasom, hogy a "tápegység gyártók Rolls-Royce-a VGA hibát generáló, elismerten gyártási hibás 'Focus +' sorozatot adott ki, és a 'Prime' sorozat kapcsán is hallani a kerregő ventilátorról"...
Hát ez bizony k*rva kiábrándító.
Azt hittem, az egész konfiguráció összeállításakorez lesz a legegyszerűbb feladat.
Hogy megkérdezem, hogy az egyes Seasonic típusok közül melyik milyen belülről, és megveszem, amit ajánlotok azok közül. Mert "a Seasonic nem tud hibázni"... mert a "Seasonic a csúcs".
De így...
- Akkor viszont hadd kérdezzem meg, hogy a Super Flower saját tápegységei közül, és az EVGA (vagy más gyártó) Super Flower belsős tápegységei közül melyik felel meg a fenti kritériumoknak?
(Remélem, ők még nem adták le a minőséget!)"Aquila non captat muscas."
-
syberia
veterán
válasz Zreal1992 #127742 üzenetére
Látom a videokártyás topikban is rákérdeztél erre. Ha a legjobb ár/érték arányút keresed, akkor valószínűleg RX 570/580 lesz ott az ajánlás, 1080p monitorhoz.
A tápegységed én feltétlenül lecserélném, elég gyenge minőségű. Ha van egy adott kereted a fejlesztésre, akkor azt is írd meg, hogy tudjunk megfelelő tápot ajánlani.
-
Zreal1992
csendes tag
Sziasztok!
Videókártyát szeretnék vásárolni, adott egy kb 4 éves gép.
CPU típusa QuadCore Intel Core i7-4790, 4000 MHz
Alaplap neve ASRock H97M Pro4
8GB Kingston ddr3 1600mhz
Samsung SSD 128GB
Western Digital 1TB vinyo
Chieftec 500w GPA 500s táp
Mi a maximum amit ez a táp elbírna? Köszönöm szépen. -
senior tag
Sziasztok!
Kérdezem ismét: Magyarországon is elérhető félpasszív TFX tápot keresek.
(No tuning, 65W CPU, két memória modul, 2 db M2 SSD; szóval 200-350W bőven elég. Csak azért kellene nagyobb, hogy tovább csend legyen.)"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
_Atesz
addikt
válasz Piftuka #127733 üzenetére
Még azzal egészíteném ki syberia válaszát, hogy egyelőre nincs teszt a Core GM tápról, bár nagy meglepetést nem tartogathat, de azért egy másik széria (S12III) esett minőségben az előző verzióhoz viszonyítva, szóval egyelőre biztosabb választás a Focus+ és a Prime széria.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Piftuka #127733 üzenetére
Mindegyik modern DC-DC kapcsolású tápegység, nagyjából egyforma hatásfokkal.
A Prime Ultra kapta a legjobb minőségű alkatrészeket, a nagyobb (135mm) ventilátora miatt picit csöndesebb, a másik kettőnél. Ha szempont a kapcsolható félpasszív üzemmód és a teljes modularitás, akkor ez, vagy a Focus Plus a jó választás.https://howbad.info/
-
Piftuka
veterán
válasz syberia #127727 üzenetére
Nem a Seasonic-tól parázom, hanem, hogy a "Focus +" sorozat egyik hibás darabját fogom ki.
(Mondjuk soha nem gondoltam, hogy egyszer az IT világában eljutunk oda, hogy bárki felteheti a kérdést: "Melyik Seasonic tápegység NEM ajánlott?".. )
Fiatal korom óta vágyam, hogy egyszer a számítógépembe Seasonic tápegységet fogok tenni.
De hogy akkor teljesen tárgyilagosan tegyem fel a kérdésemet...
Mi a különbség az alábbi típusok belseje és működése között?
[Seasonic Core GM 650]
[Seasonic Focus GX 650]
[Seasonic Prime Ultra Gold 550]"Aquila non captat muscas."
-
syberia
veterán
válasz HunChris #127730 üzenetére
Való igaz, túlméretezni sem érdemes. 300 Watt alatt teljesen jó az 550-es.
(#127719) Piftuka: Magas fogyasztású, csúcskategóriás videokártyáknál előfordulhatott, hogy a tápegység védelme lelőtte a gépeket. A hivatkozott esetben nem erről volt szó.
FOCUS PLUS & Vega 56/64: For units with serial numbers before January 2018, in rare instances, possible system shutdown may occur when GPU is under heavy load. This is possibly caused by higher than normal peak current emitted by this particular range of GPU's when under heavy load triggering the PSU’s internal protection safety.
[link][ Szerkesztve ]
-
HunChris
senior tag
válasz HunChris #127726 üzenetére
Akit érint, most az alzánál 26 ezer kuponnal kiszállítva a Corsair rm550x: https://www.alza.hu/corsair-rm550x-2018-d5494142.htm
Köszi az itteni ajánlást is. -
syberia
veterán
válasz Piftuka #127719 üzenetére
Ha ennyire parázol a Seasonic-tól, akkor van nagyon jó alternatíva:
Corsair RM650x (2018) 80+ Gold, teljesen moduláris, félpasszív, 10 év garancia
[ Szerkesztve ]
-
HunChris
senior tag
Elvileg van benne OCP, nem?
https://www.corsair.com/corsairmedia/sys_master/productcontent/RMx_2018_Manual.pdf -
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz syberia #127714 üzenetére
Köszi az info-t!
És minden tisztelettel kérdezem, de mit jelent a "mostanában"?
Csak mert Chaser fórumtársunk 1 hónapja, illetve 3 hete vásárolt ilyen hibás Seasonic tápegységet. (Ráadásul 450-es, és 550-es, tehát nem is egy sorozat.)
Itt ebben a topic-ban is leírta.
Az a bizonyos visszahívás pár napja/egy-két hete történt, és minden hazai webáruház élt a lehetőséggel, hogy visszaküldje a készleteit a gyártónak?
Vagy jó esély van rá, hogy bárhonnan rendelek "Focus +" tápegységet, még a régi, hibás darabot fogom ki? (Ezek drága tápegységek, kevés ember vesz ilyet, ha nem küldték vissza a rosszakat, azt nem hiszem, hogy már mindenhol elfogyott készletről a régi rendelés.)
Mert egyébként éppen a "Focus +" volt, amit én is kinéztem pár hónapja magamnak...
Szeretnék biztosra menni, de szerintem ez érthető."Aquila non captat muscas."
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok.
Asrock X570 Phantom G4,Ryzen 7 3700x, Sapphire RX 5700xt, Scythe Mugen 5, ezekhez az összetevőkhöz keresem a megfelelő tápot.Elsőnek a Corsair RM650x (2018)-t néztem ki de a házajánló topikban az általam kinézett PB 500-hoz nem javasolták hogy nehezen szerelhető a vastag,merev kábelei miatt. Aztán hozzájött még a védelem hiánya (12v) így váltottam.
Következő jelölt a Seasonic tápok lettek, de aztán itt is olvastam a problémákat és elbizonytalanodtam.
Láttam a BitFenix táp is ajánlott,de a hét-tíz év gari miatt inkább a fent említetteket preferálnám.Szóval tegyünk pontot a végére és míg meg nem veszem a tápot nem olvasom a topikot .
Szezonális mag GM 650W arany vagy Seasonic Focus 650 Gold Semi-modular vagy Seasonic Focus Plus 550 Gold és még Seasonic Prime Ultra 550 W Gold .
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
syberia
veterán
válasz zolee0307 #127715 üzenetére
BitFenix Formula is hasonló CWT platformra épül, de kicsit jobb hatásfokot értek el ott, és az 5 év garancia is mellette szól. Én a már bizonyított tápegységek pártját szoktam fogni, de ezt sem tartom rossz választásnak, főleg kuponozott vételáron.
[ Szerkesztve ]
-
bartos96
tag
Holnap belenezek akkor a gépbe köszi amúgy Fujitsu rosszul írtam a lenovot
-
senior tag
válasz bartos96 #127711 üzenetére
Az Esprimo a Fujitsu típusa. A Lenovo betű/szám kombinációval jelöli a gépeit. Az átalakító szempontjából az alaplap típusa a meghatározó, de ha ismered a gyártmány számát (Lenovo esetén valami FRU), akkor lehet keresgélni.
Így nehéz lesz.szerk.: Fujitsu esetén nagyon nem mindegy, hogy P520 vagy Q520.
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Piftuka
veterán
válasz Cs1csó #127705 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Viszont erre vonatkozóan megköszönöm, ha válaszoltok:
"- Chaser tapasztalatai, a "kerregő" tápventivel, és az RX590-nel ("black screen" issue) elbizonytalanítottak.
--> Csak a "Focus +" tápegységek nem működnek együtt a Radeon kártyákkal, vagy a többi típusnál is ismert ez a hiba?"
A hibát a Seasonic is elismerte. Egy magyar cikk is megírta, hogy több GPU-t érint a probléma."Aquila non captat muscas."
-
senior tag
válasz bartos96 #127708 üzenetére
Olvass figyelmesen!
A géped gyártójának és típusának megfelelőt kell keresni!
Amíg nem mondod a gyártót és típust, addig "kapufa"!
A Dell, HP, Lenovo, Fujitsu mind más 12 V only megoldásokkal operál; itt még nincs szabvány, még kvázi se!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
syberia
veterán
válasz Attila2019 #127701 üzenetére
Tudomásom szerint ha bolti állapotban kerül vissza a kiskereskedőhöz, akkor-rendeltetésszerű használat esetén-jogos a vásárlástól való elállás 14 napon belül.
-
senior tag
válasz bartos96 #127704 üzenetére
Ilyesmit kell keresned, a gép gyártójának megfelelőt.
Kérdésem is lenne a Topikgazdákhoz: van félpasszív TFX táp, ami itthon is kapható?
(A héten említettétek, hogy az 1U magas Seasonic is félpasszív, ezt se tudtam.)"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Cs1csó
félisten
-
bartos96
tag
Sziasztok! Van egy "régi" brand gépem ivy bridge. Szeretnék bele jobb tápot amit később majd vinnék tovább egy seasonic gx550 et. Viszont a gép olyan hogy a vinyo is a lapról kapja az áramot. 1 db kb 16 pines csati van a lapon. Valami atalakitoval megoldható hogy menjen 24 pinnel?
-
gery14
senior tag
válasz Paxker315 #127699 üzenetére
igen azóta én is olvastam csak a zabálás miatt írtam 8x-et én sem szeretem kiszámolni a fogyasztást inkább legyen benne tartalék úgyis szoktam oc-zni de csak a cpu-t. köszönöm a választ és a tippet is
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Attila2019 #127701 üzenetére
Szerintem coil whine amit hallasz. Egyszerűen gyárilag hibás vagy csapágyas a ventilátor, ezért van, hogy nagyobb terhelésnél - ergo mikor jobban pörög - kihallatszik. Egyből termékcserét kérj.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest