-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz HunChris #127730 üzenetére
Való igaz, túlméretezni sem érdemes. 300 Watt alatt teljesen jó az 550-es.
(#127719) Piftuka: Magas fogyasztású, csúcskategóriás videokártyáknál előfordulhatott, hogy a tápegység védelme lelőtte a gépeket. A hivatkozott esetben nem erről volt szó.
FOCUS PLUS & Vega 56/64: For units with serial numbers before January 2018, in rare instances, possible system shutdown may occur when GPU is under heavy load. This is possibly caused by higher than normal peak current emitted by this particular range of GPU's when under heavy load triggering the PSU’s internal protection safety.
[link][ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
HunChris
senior tag
válasz HunChris #127726 üzenetére
Akit érint, most az alzánál 26 ezer kuponnal kiszállítva a Corsair rm550x: https://www.alza.hu/corsair-rm550x-2018-d5494142.htm
Köszi az itteni ajánlást is. -
Paxker315
addikt
válasz HunChris #127651 üzenetére
nyugi, a hatásfoknak semmi köze ahhoz, mennyi valós teljesítményt tud egy táp leadni. Az 500w bronz ugyanúgy "megadja amit kér a hardver", mint egy 500w gold, csak, utóbbi kevesebb áramot fog fölvenni a konnektorból, hogy adott tápigényt biztosítsa--> kisebb fogyasztás, kisebb hőtermelés, gazdaságosabb-csendesebb működés.
-
Chaser
legenda
válasz HunChris #127537 üzenetére
jah, ezt csak próbára vettem, polcon elfér, nem küldöm vissza, majd ha lemegy a dili feldobom amennyiért vettem, ha viszik viszik, ha nem akkor marad
most azért tesztelgetek majd játékkal és meglátom, de nagy eséllyel jön az rm - és a ses megy vissza - , abból is inkább a 650-es, az 100% h passzívan fog menni minden helyzetben - csak ott meg tartok tőle h cw-set fogok ki, utóbbi vásárlásaim tükrében nem lenne csoda :d -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
syberia
veterán
válasz HunChris #127349 üzenetére
Ezek közül a Corsair RM550x tűnik a leginkább panaszmentes típusnak, bár a BQ SP 11 is szinte hangtalan a félpasszív mód nélkül.
Enermax már évek óta kiszállt a tápegység gyártásból, a hírnevüket a gyengébb CWT belsővel készült tápegységeik megtépázták. Mostanság a gyártáshoz semmi közük, csak a tervezésbe van/volt beleszólásuk.
(#127345) Chaser: Ha jól emlékszem, nálad nyitott rendszerben van a tápegység, felfelé néz a hűtőrácsa? Félpasszív módnál az a javasolt, mert úgy hamarabb tud távozni a meleg levegő, így magasabb terhelésen kapcsolja be a hűtést.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Chaser
legenda
válasz HunChris #127344 üzenetére
nehéz ezen elmenni
két seasonic táppal léptem bele kerregő ventis példányba, nem beugró kategória gyártón belül sem, focus és focus+, tegnap megjött a kis bq cpu hűtőm, semmi hangja 1000rpm alatt a 12cm-es ventijének, tehát biztos nem én vagyok a finnyás...ilyen esetekből nem sokat találni, tán platinum primeoknáls mondták h van némi esélye - asszem az a csúcs ( : -
hibrid módban a gold+ ventije viszont még nem kapcsolt be - zen 2700+rx 570, 550w gold+ -, és legalább nem cincogott egyik táp sem, most úgy néz ki stabil is minden így_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- FSP Hexa+ 500 tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest