- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
Zalman GigaMax (GVII) EU 80+Bronze
HCE, Hui Cheng Electronic Technology Co.,Limited -
jeni
félisten
válasz goccer #128297 üzenetére
ez alapján jár mellé hálózati 230V földelt kábel
-
jeni
félisten
válasz goccer #128295 üzenetére
a korábbi tápegységről is áteheted vagy innen is megveheted
[ Szerkesztve ]
-
goccer
aktív tag
Jól gondolom, hogy a Seasonic Core-hoz nem adnak tápkábelt?
-
syberia
veterán
válasz blaca83 #128293 üzenetére
EVGA 550 B3 teljesen moduláris, félpasszív mód, kuponnal 18.5k. Erre a tápra a 1080 Ti is rábízható.
https://howbad.info/
-
blaca83
őstag
válasz Paxker315 #128289 üzenetére
A táp is hosszabb távra lenne tervezve egy későbbi VGA-Proci cserét követően a táphoz nem nyúlnának ezért gondoltam egy kicsit nagyobbat.
@csicso82: Köszi, ezekkel én is tisztában vagyok..!
Igen, ha nulláról kellene megépíteni akkor én sem így tenném össze de ezek már meglévő alkatrészek amikhez olyan táp kellene ami később egy újabb procit és mondjuk egy 1080TI--t is elvinne.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
syberia
veterán
válasz Paxker315 #128289 üzenetére
csicso82: GTX 1650 SUPER sem rossz választás, minimális fogyasztás, RX 580 tempó. Pedig nem vagyok Nvidia-rajongó, ez a kártyájuk jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz blaca83 #128288 üzenetére
Ha a költséghatékonyság a cél akkor ez a konfig nem a legjobb. A 1060-as helyett valami jobbat kéne venni: 1070, 1660, 1660Ti
Az ehhez szükséges pénzt a többi alkatrészen spórolnám meg: i7-es helyett i5-ös, 500GB-os SSD helyett 240GB-os.Tápegységnek pedig jelenleg egy 450W-os is elegendő a max fogyasztás még a 250W-os sem érné el, még egy 1070-el is 300W alatt maradna az elméleti max.
Amúgy ha aprón vásárol az ember akkor ott ha nem helyben van akkor ki sem tudja próbálni, ugyanúgy van szállítási költség mint egy új tápegységnél ami drágább is.
Pl.: [link] vagy amit Paxker315 linkelt.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz blaca83 #128288 üzenetére
? en meg ma siman rendelnek egy ilyet: SeaSonic Focus Gold 450w
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Barátomnak kellene összeraknom karácsonyra egy gépet, szűkös a költségvetés is, de nem a tápon szeretnék spórolni.
Konfig:
I7 6700K
GTX 1060
1db 3TB-os Winyó
1db 500GB-os SSDMax: 20 E-ből már szinte bármelyik bolt kínálatából válogathatnék, de most az Aprón láttam egész jó tápokat 15-18 E magasságában és megerősítést kérnék, hogy szerintetek melyik aa leginkább ajánlott:
Enermax Revolution87+ 650W
Be quiet! Pure power 9 600w
Seasonic M12II-520 EVO 520W Bronze
Thermaltake Hamburg 530W Bronze
Corsair TX-M Series TX550MÁr-Érték és a garanciaidő figyelembevételéve és Seasonic irányába hajlanék.
A saját gépeimben több mint 10 éve csak Enermax-ot veszek és azokkal is nagyon meg voltam eddig elégedve.Köszi
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
syberia
veterán
válasz Dyraxx #128284 üzenetére
Ha pedig mégis újat vásárolnál, akkor a Chieftec iARENA 400W (GPC-400S) az ajánlott belépő szint.
Az IARENA GPA-400S8 felejtős, nagyon régi és gyenge belső.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz Dyraxx #128284 üzenetére
Miért nem nevezel be ebbe, ha újat akarsz venni? Ez alá ne nagyon lőjél. 36 hó gari.
[chieftec-iarena-gpa-400s8-400w] -
syberia
veterán
válasz ridiculous #128281 üzenetére
Kuponozd le a vételárat(-4k), úgy tényleg barátságos áron hozhatod el.
-
ridiculous
aktív tag
válasz Paxker315 #128279 üzenetére
annyira tegnapra hogy már most lekattintom
Nem is néztem a hosszát
syberia: Okés akkor a Seasonic Core GM 500W Gold lesz a nyertes![ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
syberia
veterán
válasz ridiculous #128278 üzenetére
Igen, maradj a Seasonic-nál, nagyon megbízható márka.
Az linkelt tápról semmi teszt sincs, felejtős.
-
Paxker315
addikt
válasz ridiculous #128278 üzenetére
tegnapra kell? Corsair TX550M azért remek választás még mindig. [link] De a Core GM is mehet.
Az az evolveo jó hosszú. 190mm?
[ Szerkesztve ]
-
ridiculous
aktív tag
válasz syberia #127821 üzenetére
Legutóbb ajánlottad nekem a Seasonic Core GC 500W Gold tápegységet.
A lényeg hogy akkor nem lett lerendelve különböző okok miatt de most mégis kéne egy táp, de nem ártana ha moduláris/félmoduláris lenne.Ez a Seasonic Core GM 500W Gold megfelelne az általad ajánlott helyett?
Esetleg erről valakinek vélemény/tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Segítséget kérnék abban, hogy az alábbi konfighoz minimum mekkora táp kell?
Gigabyte Z270X UG
i7 7700k
16Gb 3200MHz RAM (HyperX)
GTX 1080 Ti (vagy RTX 2070) ez még nincs meg
1Tb HDD
256Gb SSD (sima SATA-s)
(plusz 3db vetnt. a házban + a CPU hűtőn lévő)Egy XFX TS-450 80+ Bronze van jelenleg, de gondolom az már kevés lenne. Hány W-os kéne minimum?
Köszönöm,!A tudomány a valóság költészete!
-
snake1977
őstag
Köszönöm
A videókártya egész pontosan: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8GB
ez a típus lesz....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Paxker315
addikt
Pontosítva (a SS, BF vonalat)
Corsair TXm sorozat [link]
Bitfenix Whisper M [link]
SS FPG 550, GX 550 [link] [link]
SuperFlower Leadex Gold [link]nagyon jók. Ha nincs OC, s normális 5700xt van (Sapphire Nitro, Pulse, Gigabyte, MSI gaming kártyák, csak semmi Asrock Taichi v ROG Asus...) akkor bőséges tartalék marad ezekben is (~350 watt maximális rendszerfogyasztás). Ha Taichi v ROG kártya lenne, érdemes 650w-ost venni
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Egyik barátomnak az alábbi konfighoz kérnék tápegység ajánlást.
RX 5700XT, Ryzen 3600, Msi Tomahawk B450 max, 2x8gb 3.2Ghz ram, 2hdd, 1ssd, 3-4db 12cm-es ventillátor. OC nem lesz, de némi tartalék azért maradjon a tápban, ne járjon koppon.
Amit szeretne ha belefér: Gold minősítés, moduláris vagy félmoduláris, 5év gar., árban szeretne 30-35 ezer alatt maradni....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
syberia
veterán
válasz J.C.G. #128260 üzenetére
Nincs mit magyarázni, tényt írtam le.
Az a te dolgod, mit és mennyiért hirdetsz az oldalon, mi pedig felhívjuk a figyelmét a kérdezőknek olyan szempontokra, amik tápegység vásárlásakor fontosak. Ilyen a bolti garancia megléte és hossza.(#128262): Megkérlek, ebbe az irányba ne...használt termék beárazás, erre fáradj.
jeni: 80+ Silver 5 év garanciával, vagy amit te linkeltél. A leggyorsabban degradálódó PC alkatrész esetében, a bolti garancia megléte kardinális, ezen nincs értelme vitát nyitni, egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
válasz J.C.G. #128262 üzenetére
Mérlegelni kell, hogy árban mennyit nyer vele?
Az FSP 85+ tápok is jók és azok új modellek. -
J.C.G.
aktív tag
Boltból egy hasonló (pure power 11) garanciával 30e Ft.
Igen, ez meg a régebbi típus és "csak" silver, meg nem az új belsős, de ettől függetlenül egy jó kis táp. Ami nem használt és nem lett kibontva se még. Garanciát nem írtam, hogy lenne rá. Az ár éppen ezért annyi amennyi. -
tonyqa23
senior tag
-
BigStake
csendes tag
válasz syberia #128257 üzenetére
Igen ezt néztem korábban is ajánlottátok nagyon rendben van. Esetleg kuponozva találhatok hasonló jó fajtát 25 alatt ugye ott ingyenes a posta 4k le lehet venni az árból és annyival is beljebb vagyok de ha azt mondod ez akkor kiadom érte azt a plusz pár ezret. Ja látom küldtél olyat is köszi valamelyiket elviszem akkor
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz BigStake #128256 üzenetére
M12II-620 picit régi, manapság a fejlettebb elektronikás típusokat ajánljuk.
Super Flower Leadex 550W Gold, teljesen moduláris, félpasszív mód(kapcsolható)
Corsair TX550M 80+ Gold, moduláris, 7 év (kuponozva 22.5k elhozható)
A Super Flower a minőségibb választás, de a Corsair is jól összerakott tápegység.
[ Szerkesztve ]
-
BigStake
csendes tag
válasz syberia #128255 üzenetére
Igazából jelenleg egy 2700 es ryzent hajtana rx580 al de később természetesen proci fejlesztés ill. vga is lesz minimum egy rtx2060 vagy 5700radeon. Szeretem hosszú távra megvenni a tápegységet jelenleg egy hyperm600 as gond nélkül hajtja csak úgy alakult hogy házat kell váltanom és a házban hagynám. És erről vélemény ? Seasonic M12II-620 Evo
20-25k között szeretném belőni az árát és ha lehet akkor legyen full moduláris de a fél moduláris is szóba jöhet. -
syberia
veterán
válasz BigStake #128254 üzenetére
A tesztjéből kiindulva, egész jól sikerült darabnak tűnik, negatívuma az OTP hiánya, ami magas terhelésen adott esetben jelentőséget kaphat.
SAMA eredetű, alaposan áttervezett belső, kérdés...Én maradnék a bevált típusoknál a helyedben, 25k környékén már akadnak jók. Milyen konfigurációt tervezel , főleg a videokártya érdekes a méretezésnél.
[ Szerkesztve ]
-
BigStake
csendes tag
Sziasztok
Erről a tápegységről van vélemény ?
SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W. Kuponozva most nagyon jó áron mozog, gold minősítés, japán kondenzátorokkal ellátott, 5év garancia, csak olyan idegen ez a márka.
A minap vettem új házat és szeretnék bele egy kb. Fsp hyperM 600w al megegyező áru és tudású tápegységet. Esetleg hasonló áron valami ? Hosszú távra szeretném venni minimum félmoduláris legyen ill. később egy erős vga-t is ki tudjon hajtani. -
syberia
veterán
válasz csiga8 #128251 üzenetére
Rendben van, bár már egy ideje kifutott típus, jó hatásfokú Fsp belsős.
Amit az aprón bontatlanként hirdetnek, az közel sem új tápegység.Dyraxx: Az tápegység minőségétől, a bolti garancia hosszától, és természetesen az árat is számításba véve, lehet és érdemes nézelődni az aprón. Bár a mostani bolti akciók mellett, nem túlságosan versenyképesek a használt tápok.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Érdeklődnék, hogy a Be Quiet! Pure Power 9 CM 600W táp milyen kategóriás?
Csendes? Megbízható? Minőségi? Hosszú távra tervezetten kellene. -
addikt
-
Dyraxx
tag
válasz Paxker315 #128248 üzenetére
Hát nem tudom, hogy egy tápot érdemes-e használtan venni. Én alapvetően úgy vagyok vele, hogy amiben mozgó alkatrész van, az jobb, ha nem használt. Ami most van benne, azt is használtként kaptam egy rokontól. Nagyon dícsérte. 2 hét használat után bekrepált a ventillátora. Még szerencse, hogy ingyen volt. Szóval nem igazán lehet kiszámítani, hogy mennyi van vissza még a működésből. Egy újnál sem feltélenül, bár sokkal jobbak az arányok, ill. ott van még garancia is.
-
Paxker315
addikt
válasz Dyraxx #128246 üzenetére
Miért nem nézel körbe aprón? Pl gondolkoztam, hogy fel kellene tennem a kilenc hónapot használt, egy éve vásárolt hexa+400-ast, nagyon max 7000 Ft-ért ,de inkább kevesebbért.
Szerintem 6-7k körül simán talál az ember decens belépő tápot masodkezbol. Nem néztem, csak így gondolom.
-
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
B450M-Pro4 és 3200G mellé kellene egy táp (jelenleg nincs dedikált vga, később lehet egy 1660 vagy hasonló). Az alábbi három tápban gondolkodok:
FSP Hexa+ 400W 14.3e
FSP Hexa+ 500W 17.3e
FSP HYPER S 500W 16.9eEzen árak mellett melyiket éri meg leginkább megvenni? (Eredetileg az 500-as Hexa+-t akartam, de 2e-rel feljebb ment az ára.)
-
Dyraxx
tag
Üdv!
Olcsó és halk 400W körlüli tápegységet keresnék, ami néhány évig eltart.
Amire kell: Lányom gépébe, amin SD videókat néz (Media Player Classic) és internetet böngészik (Chrome). Ennyi.
Hardver:
AMD Phenom II X2 565 (2013-as proci)
4GB ram,
alaplapi integrált videókártya szintén ugyanebből a korból,
500 GB HDD.Gondolom vígan elég hozzá a 400W.
7000 Ft. alatt gondolkozom.Bárkinek esetleg bármi tipp?
Én ilyesmiket találtam, de nem ismerem egyik márkát sem:
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/fn:termekek-osszehasonlitasa:akyga-basic-400w-ak-b1-400-p73119760,akyga-basic-400w-ak-b1-400e-p355168119,approx-app500liteb02-500w-p341193798/Előre is köszönöm a segítséget, ajánlásokat, véleményeket!
-
Paxker315
addikt
válasz Piftuka #128241 üzenetére
nem.. hanem az, hogy szépen elmarad a 1660su/ti-tól, pedig 2x annyit zabál. Én nem bírnám rávenni magam, hogy rossz energiahatékonyságú kártyát vásároljak. Alulfeszelni meg speciel erdekes-hasznos-ajanlhato, mert szinte csak elonye van. Tudod. Nem szimpatikus. Autobol is hányingert kapok a hatékonyságot nélkülözőktől.. tema lezarva
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Akyga bemutatkozó teszt. RBG ventilátor nélkül is szikrázó teljesítmény.
Komolyra fordítva a szót, ennél sz@rabb tápegységet keresve is nehéz találni. ez már a legendásan (kisípol, kisípol, kisípol...) fostalicska kategória.
Számítógépre gépre ilyen "tápot", különösen veszélyes rákötni!
Paxker315 : Hééé az RX 590 nem is olyan rossz kártya, na jó egy kicsit éhes gyári beállításon, tehát érdemes optimalizálni a csöndes működés, és alacsonyabb fogyasztás érdekében.
450-es táphoz amúgy tényleg jobban passzol a 1660S.[ Szerkesztve ]
-
Megvagyok
tag
Sziasztok!
Seasonic Focus Plus Gold 450W nagyon karcsú lenne egy Ryzen 7 2700, MSI Armor RX 590 8GB, 2*8GB 3200Mhz RAM konfighoz, vagy még éppen elég? (Ezekből csak a táp és a RAM van már meg)
Ha nem, mit ajánlanátok helyette?
Köszi! -
fape
senior tag
válasz syberia #128231 üzenetére
Köszi szépen.
Leadex-nél kicsit aggaszt a ledes kábel csati. Szal sztem a corsair lesz a nyerő. Köszönöm szépen, külön a kuponokat is, hálám üldözni fog.Bár ma már voltam egyszer alzánál de mivel útba esik hazafelé benézek még egyszer.
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Az Akyga Pro 600W (AK-P4-600) mennyire megbízható, használható? Ryzen 2600, RX 480, plusz az apróságok lennének a gépben.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Piftuka
veterán
válasz Qtya123 #128148 üzenetére
Nagyon köszönöm a hozzászólásodat!
Ezt mindenképpen hasznos tudni, hiszen a szériaszám alapján ellenőrizhető, hogy az immár - elvileg - hibátlan példányok közül vásárolt-e az ember.
Mindamellett az tény, hogy éppen az ALZA-nál Chaser fórumtársunk szeptemberben, és októberben is egy-egy hibás sorozatból tartotó darabot kapott.
Egyébként azóta felhívtam a Pixel.hu üzletet (ők a Seasonic hivatalos importőrei), és azt a tájékoztatást kaptam, hogy novemberi rendelésből származik az aktuális készletük. Ezért feltehetően az érintett modelleknél már nem lehet probléma.
Egyébként a Focus GX is nagyon szimpatikus.
Igazából az összehasonlítás alapján nem is tudom, hogy mi a különbség közöttük!? Ti tudjátok esetleg?"Aquila non captat muscas."
-
syberia
veterán
Super Flower Leadex 550W SF-550F14MG black 80+ Gold, teljesen moduláris kábelek, aktív/félpasszív (választhatsz a két mód közül) hűtés, nagyon halk tápegység. Nekem a Silver hatásfokú változata van, de ez még annál is jobb.
Corsair RM650 80+ Gold, teljesen moduláris, félpasszív (nem kapcsolható) 29k kuponozva-szállítással
Seasonic focus plus 550 gold/platinum is ajánlott, főleg ahol a bolt 10 év garanciával forgalmazza őket.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz syberia #128229 üzenetére
Ársáv: legyen jó , de ha még is kéne valamit mondani akkor max 30-35. (ha éppen 37-39 egy burtál jó akkor az is jöhet). Egy cooler master force 500-s házba kerül, abban bármi elfér, szal lehet félmoduláris és moduláris is. Nem fog 0-24be menni, csak meló utáni gőz levezés és hétvégék. Nem kell passzívnak lennie, de azért egy tv-t lehessen nézni mellette, teljesen jó egy aktív is esetleg egy félpasszív. A mostani is aktív. Köszi.
Edit: mostanában a seasonic focus plus 550 gold/platinumot nézegettem, de ez ne tántorítson el másik márkáktól senkit se. Mindenre vevő vagyok.[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
Segítséget szeretnék kérni: adott egy intel xeon E5-1650 v3 cpu, egy msi x99a raider alaplap, benne crucial ddr4 4x8gb ram, egy samsung 860 evo ssd. Most még egy ősrégi chieftec cft-650-14cs 650w táp van hozzá, de hamarosan kap egy msi gaming rtx 2060 supert, amivel a tápot is cseréném. Eredetileg a seasonic m12ii 620W-t néztem hozzá, de a videó karis topicban lebeszéltek róla
Szóval tudnátok egy jó fajta tápot ajánlani nekem? Előre is köszönöm.Nem ezeket a drónokat keresik!
-
BigStake
csendes tag
Sziasztok
Ehhez a konfighoz kellene nekem valami tápegység:
Asrock 970 es lap
fx6300
2x4gb ddr3 1600
msi gtx 660 2gb
240gb ssd , 1tb hdd
Tuning nem lesz, de nem árt ha van benne egy kis tartalék ha később kellene. Régebben ajánlottátok ezt esetleg van most jobb vétel ilyen áron ? Sokkal többet nem szeretnék rá költeni, úgyhogy ilyen 10k környéke. Ja és alsó tápos házba kellene. Köszi[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz dark knight #128223 üzenetére
Seasonic Core GC 500W Gold 7 év garancia, kuponnal 20.5k
-
senior tag
Nem hiszem, hogy összekeverhető lenne, ami ránézésre hasonló, az még lehet más. Nem szabad erőltetni és nem lehet gond.
Elvileg "bolondbiztosak", elvileg."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
dark knight
csendes újonc
Sziasztok!
Tesómnak is összerakunk egy gépet és szeretném ismét a segítségeteket kérni.
-Mennyit szánnál rá: 20k a plafon
-Milyen gépre kötnéd: Alaplap:MSI B450-A PRO MAX
CPU: ryzen 7 2700
VGA: radeon r9 390 8gb ez később bővítve lesz egy rtx 2060-ra
Lesz benne 2db 1TB Sata HDD, illetve egy SSD is
A ház valószínűleg egy Zalman z9 neo lesz
-
Pörp
senior tag
Sziasztok! Tervezek egy 30-40W fogyasztású gépet 0-24h üzemre, otthoni szerver feladatokra. Normal atx 300W-os táppal milyen hatásfok lenne ilyen alacsony teljesítménnyel? Használtan mi az ajánlott? Hangja nem elsődleges, legyen megbízható.
Köszönöm! -
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Szeretnék tápegységet vásárolni 30.000ft-ig.
AM4 Konfiguráció:
Lap: Asus B450-f
Proci: Ryzen 5 3600
Memória: Hyperx 2666Mhz 2*8Gb
GPU: Asus GTX 950(később tervezek egy jóval komolyabbat, tehát nem árt ha erős a táp)
SSD: Samsung 860evo 1tb
Proci hűtő: Be Quiet Pure Rock
Ház: Silent Base 600Főleg mai játékok futtatására használnám(PUBG, Far Cry..., legyen halk és megbízható.
(Aquan nézegetek, mivel a konfig is onnan lesz, esetleg egy FSP Hyper M 700?) -
metrion
aktív tag
válasz syberia #128211 üzenetére
Értem, végül megrendeltem, remélem nem lesz gond vele, komplett szettre nem akartam 30k elkölteni. Konfig egyébként egy Ryzen 5 2600, RX 580 4GB NITRO+, 16GB G.Skill Trident Z RGB, Samsung 860 EVO, Samsung 970 EVO Plus, WD RED 2TB és 4 db ventilátor ebből 3 db RGB-s amit egy Corsair Lighting Node CORE vezérel.
-
syberia
veterán
válasz metrion #128198 üzenetére
Elektromos zajra gondolt a kolléga, én inkább a feszültség csökkenésével számolnék minimális mértékben, mivel gyári kábelhosszra van bekalibrálva a tápegységek karakterisztikája.
zolee1984: Kap egy kiegészítést a tápajánló, persze a legjobb lenne a táblázatban lévő listát frissíteni, amihez én nem férek hozzá. Még.
Bence008: A garancia miatt én a BQ-et tartanám meg, hatásfokban minimális a differencia. A másik nagyobb teljesítménye viszont jól jöhet, ha van tervben erősebb/magasabb fogyasztású videokártya.
[ Szerkesztve ]
-
Bence008
tag
Üdv! Szeretnék tápegységgel kapcsolatban kérdezni, ám most nem az a kérdés, hogy melyiket vegyem, hanem melyiket tartsam meg?
Az egyik egy FSP Aurum Gold S 600W (nincs garancia, használtan vettem 2 éve, de jól működik),
a másik pedig egy Be quiet! Pure Power 10 CM 500W Silver (erre van még 1 év gari, szintén jól működik).A Be quiet mellett szól a garancia és a félmoduláris kábelezés, az FSP mellett pedig, hogy gold minősítésű és erősebb kicsit.
Ti melyiket tartanátok meg? Melyik képvisel jobb minőséget? Én az FSP-t adnám el, viszont a Be quiet silver minősítése miatt hezitálok.
A gép, amit hajtani kell:
Asus H97-Pro, i5-4440, 2x8GB RAM, Asus Radeon R9 380, 1 db sata SSD, 1 db sata HDD. -
syberia
veterán
válasz zolee1984 #128203 üzenetére
Úgy érted ezt a tápegységet kéne lekuponozza. De jó, hogy megemlítetted a boltot.
A Hyper M 600 régi belsős, a 1080Ti túl nagy falat neki.Poloploid1: Kuponozás lépésről-lépésre. Felbontott még olcsóbb lenne. A lényeg, hogy az FSP Fortron Hexa 85+ 650 típust válaszd, ez modern belsős (dc-dc) változat.
[ Szerkesztve ]
-
zolee1984
senior tag
válasz Poloploid1 #128201 üzenetére
[Ez] jó lesz neked kuponozva 20 alatt marad
[Itt] találsz kupont
Csak gyorsan rendeld
Dec. 8-ig van kupon[ Szerkesztve ]
üdv Zoli
-
senior tag
-
Poloploid1
csendes tag
válasz syberia #128200 üzenetére
Köszönöm! Esetleg lenne valami javaslat 20 ezerig, ami biztonságosan elhajtaná a konfigot? A lényeg az ár és a megbízhatóság lenne, a többi nem fontos! Tudom, hogy ez a bitfenix sem sokkal drágább, csak most sajnos elég szűkös a keret! De ha nincs, amit nyugodt szívvel ajánlanál ennyi pénzért, akkor inkább várok és spórolok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba