- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Dell notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
syberia
veterán
válasz
bazsi1866 #116014 üzenetére
Bár elbírná a mostani tápod a fejlesztett konfigurációt, én a biztonság kedvéért egy kicsit erősebb és jóval magasabb minőségi szintet képviselő darabot ajánlanék.
Seasonic FOCUS Plus 550W 10 év garancia, 80+ Gold hatásfok, teljesen moduláris kábelek. -
bazsi1866
újonc
Sziasztok!
A gépem egy kis újításon megy át, és mivel nem értek hozzá, szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Tehát a jelenlegi konfigurációm:MSI B150M BAZOOKA
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
HyperX 8GB Fury DDR4 2400MHz CL15 HX424C15FB/8
MSI GTX 960 4GD5T OC GTX960 4GB GDDR5 OC PCIE
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G
COOLERMASTER N300
DEEPCOOL Gammaxx 300Mindezt egy FSP HYPER 500 táp hajtja. Nem öreg, két éve vettem. Tegnap rendeltem egy Gigabyte GTX1080 WindForce OC 8G kártyát.
Kérdésem az lenne, hogy használhatom-e nyugodtan ezt a tápot, vagy szükségem lesz újításra abból is? Ha igen, milyenre? Segítségeteket előre is köszi! -
cskamacska
addikt
válasz
Mark1 #116009 üzenetére
Igen. Hexa 85+-ban nem a Bronze hatásfokon van a hangsúly, hanem egy újabb, jobb sorozat tagja. Ezen belül stabilabb feszültség értékek(se a 12V se az 5V nem fog elmászkálni a másik leterhelésével), Haswell+ C6/C7 hibernáció támogatása, jobb védelem(pl meglévő OTP miatt leáll túlmelegedés esetén), jobb kondik miatt később kell kukázni. Ezen felül HCN-nek elég nyeszlett a csatlakozó kínálata, OEM így még a dobozt is kispórolták alóla, és 12 volton 17-17 ampert bír, ami izgalmas lesz ha 200 watt főlé megy fogyasztásban az RX480 ága.
Illetve a Hexa 85+-ra 2 helyett 3 év garanciát vállalnak még a magyar boltok is.
https://bulk.fsp-europe.com/fsp460-60hcn
http://www.fsplifestyle.com/en/product/HEXA85plus450W.htmlAzt nem írom hogy a venti jobb benne, mert FSP azzal mindenhol szeret spórolni. Szinte abból él a be quiet!, hogy lecseréli jobbra az FSP ventiket, és rendes szabályzást tol alájuk.
-
válasz
nagylaci32 #116010 üzenetére
Ez igaz. A hatásfok is rosszabb lesz, mert a táp az tervezett optimum alatt üzemel.
De az arányokon múlik minden, hogy a végén a hőmérséklet és a hűtés kombinációjában mi fog történni. -
syberia
veterán
válasz
nagylaci32 #116010 üzenetére
-
nagylaci32
tag
válasz
bluemirage #116001 üzenetére
Én úgy tudom, hogy minél nagyobb teljesítmény leadására képes egy tápegység, annál rosszabb a hatásfoka kis teljesítményen üzemeltetve. Ha ez valóban így van, akkor ebből az következik, hogy azonos minőségben gyártott tápok közül egy kisebb névleges teljesítményű (nagyobb kihasználtságú) tápegység fog kevesebb hulladékhőt termelni ugyanazon teljesítmény leadása mellett. Tehát a gyengébb tápot könnyebb hűteni.
Az viszont előfordulhat, hogy a nagyobb névleges teljesítményű tápegység hűtése úgy van megtervezve, hogy halkabban képes több hulladékhőt elvezetni, mint a kisebb teljesítményű tápé. -
Mark1
csendes tag
És az 4000ft-al többet ér mint ez?
http://bevachip.hu/fsp-460w-fsp460-60hcn-tapegyseg-p476305/Van ismerősöm akinek nagyon sok bányászgépe van és azt mondta hogy tehelésnél szinte az összes 85+-os tápok megdöglöttek mig az azonos teljesítményű 80+-os nagy része működik.
Ezért én nem nyilvánitom előnynek a 85+-t a 80+-al szemben.
(Bár teljesen más kategóriáról van szó) -
S-IW
tag
-
Mark1
csendes tag
Vagyis mégse, előre kellett volna utalni a BE-VA CHIP-nél.
Ezt a butaságot, hogy utalnék már előre személyes átvételnél.
Nem is baj estig még keresgélek hátha lesz jobb. -
Mark1
csendes tag
Hosszas olvasgatás után kinéztem két olcsó tápot ami között már nem tudok dönteni:
1.) Thermaltake Litepower GEN2 ATX desktop tápegység 450W BOX Ára: 11728 ft
2.) FSP 460W FSP460-60HCN Ára: 12180 fthttps://pcdiszkont.hu/57183/thermaltake-litepower-gen2-atx-desktop-tapegyseg-450w-box
http://bevachip.hu/fsp-460w-fsp460-60hcn-tapegyseg-p476305/
A Thermaltake-ról semmit nem lehet olvasni de nekem szimpi.
A gép amibe kéne:
I7 7700
RX480
8GB DDR4Tulajdonképpen minimális az áramszükséglet.
Az ár, a tartósság és a megbízhatóság a fő szempont.Eddig még a bányász időszakból visszamaradt 7éves 1000w-os chieftec hajtotta de tegnap kivágta a biztosítékot és úgy is maradt.
Reménykedek hogy indulni fog az új táppal a konfig. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
bluemirage #116001 üzenetére
Köszi,megér
-
válasz
Pécsi gyerek #115998 üzenetére
Egy erősebb, nagyobb' tápegység kis terhelésen alig melegszik, ezért a ventilátora alig mozog, ezért az halkabb. Hiszen pl. 20%-os terhelést kapott csak.
De azért ne vegyél egy 650W-osat, hogy mindezt megtapasztald...
Ha mindenképpen alacsony kihasználtság mellett szeretnéd dolgoztatni azért, hogy halk legyen... Akkor már egy 450W-os minőségi egységgel is előrébb vagy, mint egy 350-essel. Ami egyébként műszakilag szintén elegendő lenne.Be Quiet! Pure Power 10 400W,
Corsair CX450M
Cooler Master G450M
Ezek még nem túlzások a kis konfigodhoz, de egy FSP 350 60APN-nél halkabbak lehetnek az előbbi okok miatt. A kérdés, hogy megér neked ekkora felárat vagy sem... -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Szeretett Corsair CX450M tápocskámat használom már tobb mint egy éve (5 év gari van rá) ,nagyon sokat szenvedtem mire találtam egy nagyon halk és megbizhato tápot ,biztosan valakinek rémlik is mert folyamatosan itt panaszkodtam amiken keresztül mentem.
Lényeg ,hogy minden még mindig happy viszont csak egy egyszerű kérdésem lenne ,1070/1080 vga t rá e rakhatok nyugodtan ,természetesen egykártyás saját rendszerembe gondoltam (adatlapomon) ,semmi tuning vagy bármi felhajtás mellett?
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
bluemirage #115995 üzenetére
Köszi mindenkinek
A hexa-ról hallottam rosszakat is manapság,hogy hamar bedöglött pár darab.Szóval azt mondod,hogy ha kevesebbet eszik a gépem,akkor kisebb lesz a hangja a tápnak?
-
válasz
Pécsi gyerek #115992 üzenetére
Ha mindenképpen FSP és ez az árkategória, akkor inkább ezt venném. HEXA+
Az erősebb 12V-os ága miatt jobb választás, akár emiatt halkabb is lehet egy picivel. Nincs rajta viszont kikapcsoló gomb, de gondolom ez nem nagy probléma.
A kis terhelésed miatt szerintem halk lesz az tápod. -
syberia
veterán
válasz
Pécsi gyerek #115992 üzenetére
Bőven sok, a 350 wattos változat is simán elég lenne, olyan keveset fog enni.
(#115990) TomX: Használtan csak sok garanciás, nyomott árút vennék, annyival nem drágábbak a bolti újak hogy megérné ezen spórolni. Ha mindent tudsz a tápegység "előéletéről", az kisebb kockázatot rejt magában szvsz.
(#115983) MMIX: 180W tápnak nem semmi a titanium hatásfok, de hogy lehet erőben 400 watt? az már majdnem elég lenne 280X karim mellé.
-
Pécsi gyerek
addikt
Ez a táp vállalható [link].G4560+4gb ddr4 1 db ssd+1 házventi lesz csak amit megkell hajtson.
-
TomX
tag
válasz
cskamacska #115988 üzenetére
Kösz a választ!Mert már máshol irták hogy a táp egy ipari hulladék de azért itt is megkérdeztem,akkor ezt le fogom cserélni mert az új gépemet nem szeretném tönkrevágni vele.Egy CX500 az már jó tápnak minősül?
Használtan tápot venni hülye ötlet? -
cskamacska
addikt
Árukeresőre legtöbbször borzasztó, info tartalom nélküli értékelések szoktak felkerülni. De ehhez a táphoz jött egész jó is, így bespamolom
Erw: Eléggé sajnálom azokat, akik a dobozra írt teljesítményről próbálják megítélni a tápegység minőségét. Az első probléma ott van, hogy ~14 ezres árkategóriában 600W-ra nincs szükség. Ahol szükség lenne, ott nem az irodai szintű elite széria fog minket érdekelni. Ez hatalmas probléma, a minőségéhez képest túlméretezett, azaz feleslegesen drága.
Olcsó, sleeve csapágyas ventilátor (ez annyit tesz, hogy idővel gyorsan kopik, azaz ne lepődjünk meg, ha pár év után a gondolatainkat sem fogjuk hallani).
12V ágon alig 400W leadására alkalmas. Ennyit a papíron 600W-ról, marketingduma. A belseje hagy némi kívánnivalót, hegesztése ocsmány, 85°C Yang Chun kondik, OCP csak egy ágon lenne, de a marketing ellenére egész egyszerűen nincs. UVP és OTP-t akkor már nem is említem, hűtőborda sincs és hiába a kiváló designnak, ha költségspórolás miatt a lehető legborzalmasabb minőségű kacatokat dobáljuk bele vagy éppenséggel hagyunk ki pár fontos védelmi vonalat. Első próbák alatt a leadott feszültségértékek meglepően jók (ezért kap egy csillagot! ), reméljük idővel a terhelést is bírni fogja, de ilyen belső mellet erre nem vennék mérget.
Igaz, léteznek sokkal borzalmasabb kodegány tápok is, de emiatt nem kéne olyan igénytelennek lenni, hogy ehhez hasonló félmegoldásokkal megelégszünk.
Összességében érdekes (=aránytalan) tápegység, de a probléma inkább ott van, hogy ~15 ezres árkategóriában hatalmas a verseny és ez a \"600W\"-s valami nem állja meg a helyét a lényegesen magasabb minőségű, ténylegesen 400W modellekkel szemben. Emiatt semmiképpen nem ajánlom ezt a darabot.Előnyök
- A kimeneti értékek meglepően jók.
Hátrányok
- Valójában 400W tápegység, csak a CM marketingesek vicces kedvükben voltak.
- Ventilátor gyorsan kopik, idővel hangos lesz, rossz minőségű hőmenedzsment.
- Kínai noname kondenzátorok, nagy terhelés mellett rövid élettartam várható.
- Hiányos védelem, komoly rendszerek alá nem ajánlott. -
nihil41
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni a következő problémával kapcsolatban. Adott egy ASRock q1900-itx alaplap. Ehhez vettem egy ms-tech ci-57 mini-itx házat. Beleraktam az alaplapot, rákötöttem egy ssd-t, amin van egy win10 telepítve. Bekapcsolás után bejön a BIOS, de más semmi. A meghajtók között sem látszik az ssd, ami egyébként jó, mert szabvány atx táppal megy minden. Lehet, hogy az új ház paneltápja rossz?
-
TomX
tag
Hello!
Erről a tápról vélemény?
Cooler Master Elite Power RS600-ACAB-M4Köszi
-
cskamacska
addikt
válasz
Martel #115979 üzenetére
Nem megugrott, hanem nem lehet kapni.
Merlin meg a Bluechip csak tartogatja a listában.
A fentiekből a Pure Power 10, CM az ugyanaz csak félmoduláris kábelekkel nyilván drágábban.Egyébként vannak még alternatívák.
Enermax REVOLUTION DUO 500W Gold 20 200 Ft-tól ritkán kerül szóba, pedig nem olyan borzasztó az áráért. A régi tápokra jellemző két ventis hűtés a hátránya ami nem olyan halk, igaz pont az a lényege mint régen, nem csak a tápot hűti, hanem kiszívja a levegőt a házból. (anno nem is volt más venti a házban a procihűtőn kívül)
HardOCP Enermax Revolution Duo 700W Power Supply ReviewAlza valahonnan kerített egzotikus SilverStone tápot: SilverStone Essential Gold ET550-G 550W 20 090 Ft ami egész jó ár, módosított CWT GPS bél ez is, igaz a hűtő kiciócó Yate Loon D12SM-12 siklócsapágyas, kimeneti kondenzátorokat meg kicsit olcsósították.
RealHardTechX SILVERSTONE Essential series 750W (ET750-G) ReviewDe tán legjobban a fentebb már kipróbált be quiet! Straight Power E10 400W Gold 20 890 Ft-tól táppal járnál. Ultra halk SilentWings venti, 400W bőven elég egy 3570+HD5670/GTX1050 kombóhoz, minőségre egy szinttel feljebb van mint a Pure Power 10 vonal.
-
MMIX
addikt
Csak érdekességnek 180W-os 80+Titanium táp. PDF
Lite-on 180W (PA-2181-1LA) a következő a listán erőben 400W-os.
--------------Hírek szerint a Corsair, SF Series SFX 80+GOLD után jön Platina verzió hamarosan. (Computex 2018? Pár hét múlva lesz)
----------------
Antec HCG Extreme PDF, magyar árlistán már van.
Seasonic
---------------
Fehér Deepcool táp (DQ*50-M) PDF
CWT GPU-nak mondja az oldal.
----------
80+Bronze be quiet! System power U9
80+ PDF azt mondja hogy, CWT? CWT gyártmány még nem volt. Erről még kéne fotó. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy HTPC (médialejátszó+ NAS) mely 24/7-ben megy. Most egy Seasonic 350W-os tápom van benne, pontos típus asszem az alábbi: Seasonic SS350-ET 80+ Bronze: Rev:3
A konfig egyszerű, lehetne paneltáp + átalakítós megoldás is de én az ATX-es verziónak vagyok a híve ennél a konfignál is, mintha asztali gépem lenne.
Tehát..milyen 350W-os tápot ajánltok nekem tudom ennél kisebb is jó lenne nekem), melyen van 2-3 sata csatlakozó + 24 pin?
árban max használtan 5-6k-ig mennék el.
FSP 350-60APN
FSP FSP350-60GHN
FSP FSP350-60HHN
FSP ATX-350PNF => esetleg ő, mert helyben van nekemTápban bármit ajánlhattok, nem mai darab tápok azt én is tudom. Talán még ha emlékeim nem csalnak akkor Chieftec-ben is van ajánlott széria talán valami 101-es végződésű..nem tudom beszerezhető vagy sem.
Konfig nem egy combos, mert : Asrock J4105-itx(ingel procis integrál lap), 8GB ram, 1WD Purple 6TB + 1 SSD + 2 ventillátor kell hogy meghajtson
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
subaruwrc
félisten
-
Martel
csendes tag
válasz
cskamacska #115936 üzenetére
Köszi a választ!
Kicsit megugrott az ára a Bitfenix 550 esnek.
Az alábbiak közül melyiket ajánlanád?
be quiet! Pure Power 10 500W Silver
be quiet! Pure Power 10 CM 500W Silver (ez moduláris de a belvilága talán hasonló mint a fenti?)
be quiet! System Power B9 600W Bronze (BN209) -
Némóó
kezdő
Sziasztok!
FSP RAIDER II 750W Silver tápegységemet szeretném lecserélni, elég gyakran hangos lesz alapjáraton és gattog is.
Most egy 600-650W-os tápban gondolkozok (Elvileg ennyi bőven elég, de inkább veszek nagyobb teljesítményűt). Tipikus gamer PC-m van, 1ssd, 1hhd, 1VGA (8GB-os), 16GB RAM, intel core i7, mid tower
Keret: Örülnék ha 25k-ból meglenne
A legfontosabb szempont hogy ne legyen gondom zajjal, ne kattogjon terhelés alatt se, tehát legyen nagyon csendes.
Lehet akár moduláris félmoduláris is. -
subaruwrc
félisten
válasz
nagylaci32 #115976 üzenetére
egy kondi szett csere ráférhet már 6 év után,amúgy elbírhatja.
-
nagylaci32
tag
Sziasztok! Ezt a konfigot el fogja bírni az 5-6 éves 400 W-os Antec (HCG400) tápom? Ahogy néztem a max fogyasztásokat, necces lesz és ráadásul csak 1 db 6 pines csatlakozó van a tápon, a VGA viszont 2-t igényel. Átalakítóval kell majd használnom.
Videokártya: Gigabyte GTX 960 4Gb Oc
-Processzor Intel Core i5-4460 3,2 GHz (Socket 1150)
-Alaplap Asus B85m-G
-Intel 240 GB SSD + 2 TB HDD
-Memória 2x4gb/1600 DDR3 Kingston
2-3 db ház ventilátor -
Z.É.T.
őstag
válasz
subaruwrc #115972 üzenetére
Semmi komoly terhelés és egyszer csak gép OFF.
Innentől bármilyen bekapcsolási kísérletre csak egy halk relé-szerű hang volt a válasz.
Gyors vizsgálat alatt a szerviz sem tudta megállapítani a hibát. (vagy nem volt kedvük foglalkozni vele)(#115971) w333: előfordul az ilyen, de nyilván bosszantó volt a hibás hardver megtalálása (még egy roh@dt jumper sem volt kéznél cmos clear-hez) ügyintézés-rohangálás, újabb szerelés...
-
Z.É.T.
őstag
Szakmaiságot teljességgel nélkülöző hsz jön.
A Bitfenix Formula 450W Gold tápom 3 nap után beadta a kulcsot. Garanciában levásárolhattam, mivel nem volt ugyanaz készleten és a bizalmam is csökkent némileg - tudom, ez szimpla pech és nem hiszem, hogy rossz széria lenne - így az eredetileg tervezett Be Quiet! 400W Straight Power E10 (BN230) lett a cseretáp, a különbözetet ráfizettem. A két táp közötti szubjektív különbségek:
Hang: egyforma. A fülem kiváló, lehet, hogy mérve valamelyik halkabb, de mindkettő beleveszik a szobazajba, közvetlen közelről is egyformán kulturált, csendes járás.
Kábelek: hajszállal szimpibb a Bitfenix, a BQ! harisnyája gyengébb szövésű.
Ház: a BQ! rokonszenvesebb. A csavarok normálisan merőlegesek, a Bitfenix csavarfejei ferdék, kiállnak, a fedlapot picit meg is feszítik-hajlítják. Először azt hittem, hogy volt már buherálva, de netes fotók alapján ez mind ilyen.
Hálózati kapcsoló: egyértelműen finomabb a BQ!
Csatlakozók: MSi lapba a BQ cstik finomabban csusszannak be és húzhatóak ki.
Festés, csomagolás és illat () szintén BQ a nyerő.
Lényeg a lényeg: érdemi különbség - a meghibásodást leszámítva - nincs, ha nem kell a plusz 50W, akkor bármelyik lőhető a külső jegyek és a tech spec alapján. Az üsz. annyit tudott mondani, hogy Bitfenixből még nagyon keveset adtak el, nincs tapasztalat, de a BQ-ből rengeteget és még alacsonyabb kategóriában is nullához konvergál a meghibásodások száma.
Amíg nem költenék jóval többet, maradok a márkánál.
w333: csuklottál?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Mirman #115968 üzenetére
Szia.
Egy 550-650w-os elég lesz, de nyugodtan vehetsz nagyobbat is:
-Corsair HX750i > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link, 10 év
-Corsair RM650i > teljesen moduláris, félpasszív, Corsair Link, 10 év
-Seasonic Focus Plus 650W Gold > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 10 év
-Seasonic Focus Plus 650W Platinum > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 10 év
-Seasonic Prime 650W Platinum > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 12 év
-Seasonic Prime Ultra 650W Gold > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 12 év -
Mirman
őstag
Sziasztok !
Adott lenne egy Ryzen 7 1700X proci , 16 GB ram (később akár bővítve többre ) , 2-3 SSD , 2 HDD . Emellé lenne még a következő generációs csúcs kártya NVIDIA oldalon és ez cserélődne 2 év múlva kb az akkorira. Ehhez a géphez terveznék egy csendes, moduláris vagy felmodularis megbízható tápot a jelenlegi öregecske Raider 550 helyett . Keretnek olyan maximum 50k-ra gondoltam , felteszem ebből már kijön egy értékelhető a következő 4 évre de ha nem akkor is kérnék ajánlatot hogy mi az amit már megeri.
Külső mind1.Köszönöm előre is .
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés lenne csak:
Van egy EVGA 500BQ tápom és fejlesztenék a konfigomon. A mostani R5 1600 (OC )+ gtx 970 (OC) + ram (OC) helyett tennék be egy 980ti, vagy 1070 kártyát. Bőven elég az 500w így is nemde?Köszi
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Elvesztem a tápegységek rengetegében, ezért szeretném, ha ajánlanátok max 13K-ig jó minőségű, halk 4+4-es cpu kábellel ellátott tápegységet, ehhez a confighoz:Gigabyte ma785gt ud3h
Phenom II x4 b50
Radeon HD 5830
2x2GB DDR3 1333MHz memóriák
1TB WD HDD + 250GB Samsung 850 EVO SSDNagyon Szépen köszönöm!
-
csi24biga
csendes újonc
sziasztok- átt irányitotak ide a vga-topikrol- a kérdésem a következök- van ijen konfigom
alaplap- fm2 asus f2a85-v
proci- A10 5800k
ram- 2x2 gb ddr3 1600mhz king max
hdd- 1db 320gb és 1TB
és összesen 7db 12cm-es venti
és jelenleg vga- sapphire hd5770tehát kérdésem az hogy a táp 600watt ( ocz) 80pluszos ) és ha játszok melegszik
de könyörgök hisz az egész gép nem fogyaszt többet mint 300watt- akkor hogy tudnám ezzel a táppal hajtani sli be ha meg lesz a testvére is a vga-nak ??? tehát magyarán el birná a másik vgat is ha már most melegszik ???
-
bizoonik
tag
Sziasztok!
Seasonic Focus Plus 550W Gold táp elég a kövi konfighoz?Asus Z170 Deluxe
Core i7 7700K
EVGA GTX 1080 (később +1 SLI-hez)
Corsair H100i GTX
2x 4GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 MHz
1 db 3,5” HDD 7200 rpm
1 db 2,5” SSD
3x 120mm venti
1x 140mm LED ventiKövetelmény: moduláris, minimum gold minősítés, hosszútávú gari idő, lehetőség későbbi játékkonfigok kiszolgálására, mindezt lehetőleg ingyen (
)
Köszönöm!!
-
tlac
nagyúr
válasz
cskamacska #115951 üzenetére
A 4 vezetékes EPS csati továbbra is csak 3 vezetékről lenne etetve(pláne olyan molexről jön a fele aminek ágán lehet sok minden más is, és annak vezetékét/csatlakozóját szeretik legelőször teszkógazdaságosítani)
attól még maradhat rajta elég amper, amit le is kellene neki tudnia adnia
Legfőbb gond, hogy milyen táp az aminek csak P4 csatlakozója van, de mai modern gépre akarnánk rádugni?
2007-2008 környékén C2D lapokon már megjelent az EPS csatlakozó
pl. egy FSP 350-60APN, az ajánlottak között van
egyébként nem modern gépben használom, hanem egy Core 2 Duo-s időkből származóban, viszont moddolni akarok bele Xeon procit -
Whaazzup
senior tag
válasz
ronnie0508 #115954 üzenetére
Szia.Ha egyszer szétszeded meglátod ez már nem az igazi régi Rs szériás erős táp a súlya sem az. Kívánom, hogy sokáig jó legyen. de én inkább vettem volna egy FSP-ennyiért abból a 500-wattos is többet tud.ÜDV.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
ronnie0508 #115954 üzenetére
milyen gépek ettek 500w-ot aida + furmark alatt?
full cpu terhelésre prime in place fft teszt is jó még. az alatt kb 100% tdp-t fogyaszt.
-
ronnie0508
csendes tag
Nos srácok,annak ellenére hogy milyen tápot ajánlottatok nekem,be vállaltam 2db Cooler Master Elite V3 600W (Modellszám:MPW-6001-ACAAN1) tápot.Elvileg ez egy újabb szériás táp ahogy a napokba keresgéltem a pcx-en akkor bukkantam rá, az előtt soha nem is láttam még ilyet legalábbis az oldalon.+12V ágon 46A-552W +5V on 20A +3.3V-20A 120W. Meg is rendeltem őket,meg is érkezett bele is szereltem a gépekbe,és mind két géppel csináltam egy 24 órás 100% load tesztet.(értsd úgy hogy AIDA 64 CPU Stressz teszt,megspékelve egy jó kis Furmark-kal egy időben.)Jelentem hogy mind két táp sikeresen teljesített és túlélte a gépekkel együtt.
Sajnos a hatásfoka a gyártó szerint csak 75% de szerintem ez legyen a legkevesebb.A tápegység nagyon halk,idle és load közben sem cicereg, nem melegedett,hűvös levegőt fújt magából.A gépek amikbe raktam sacc per kb 500-520W ot fogyaszottak teljes terhelésen.A tápegységből ki jövő csatlakozók elég hosszúak,2db mid tower gépházba is nagyon szépen meg tudtam oldani velük a kábelmenedzsmentet,az EPS 12V 8pin CPU csati 60cm,24PIN 50cm,2x8PIN PCI-E 50cm,SATA 65cm,ezek közül a 8pin EPS 12V és a 24pin alaplapi csatik harisnyázottak a többi csupasz,a kábelek minősége egész jó,nem kemény de nem is túl puha.Az hogy mennyire lesz megbízható,majd kiderül az évek során13 ezer ft volt darabja tápnak,kb egy árban volt a chieftec smart 600w al.
-
Sonja
nagyúr
A Seasonic Prime Ultra Gold 750W (SSR-750GD2) tápot néztem ki a mostani Corsair TX750 (első széria) lecserélésére. Szegénykém már lassan 8 éves, és a Seasonic a kedvencem (a Corsair idején is Seasonic-ot akartam, csak sokkal többe került
). Ajánlott, vehető nyugodtan?
-
cskamacska
addikt
Továbbra is butaság. A 4 vezetékes EPS csati továbbra is csak 3 vezetékről lenne etetve(pláne olyan molexről jön a fele aminek ágán lehet sok minden más is, és annak vezetékét/csatlakozóját szeretik legelőször teszkógazdaságosítani), ráadásul az ATX/P4 és periféria csatlakozók sokszor ugyanazon 12V ágon lógnak, nem használ az semmit.
Legfőbb gond, hogy milyen táp az aminek csak P4 csatlakozója van, de mai modern gépre akarnánk rádugni?2007-2008 környékén C2D lapokon már megjelent az EPS csatlakozó, 2010-re már az alsó kat tápokon is ott lógott, így vagy nagyon réginek, vagy nagyon alul méretezettnek kell lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest