- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz
robroy7919 #114948 üzenetére
Persze simán !
-
Enter65
senior tag
válasz
robroy7919 #114946 üzenetére
Merlinnél van és 25K-ra volt kiirva az ára! Gyártói 10 év van rá, nem kell regisztrálni, csak a számla kell majd.
-
w333
félisten
válasz
robroy7919 #114944 üzenetére
Ezzel jobban jársz ... SS Focus Gold -tól is jobb és halkabb !
-
Enter65
senior tag
válasz
robroy7919 #114944 üzenetére
Ez nost kihagyhatatlan ajánlat! 10 év garival!
-
Enter65
senior tag
válasz
robroy7919 #114941 üzenetére
Nincs vele gond, a kérdés, hogy mennyit szánnál a tápra, lehet, hogy van jobb is. Ha mondasz egy árhatárt, lehet, hogy van jobb is.
-
Enter65
senior tag
válasz
robroy7919 #114937 üzenetére
Szia! Bőven elég!
-
MSI.Navi
tag
Sziasztok a Segotep GP600T, 80+ Titanium, 500W milyen belsőt takar és mennyire valós a Titanium hatásfok?
-
robroy7919
tag
Sziasztok . Azt szeretném kérdezni ez a táp FSP 600W Hydro Bronze elég e egy i5 8600k , radeon hd7950 párosnak , egy ssd egy hdd jelenleg de tervben van még egy hdd és egy M2. is . Előre is köszönöm a segítséget.
-
DR|FTK|NG
veterán
Szia.
200-250w biztos elég lesz.
Egy Be Quiet! Pure Power 10 300W-350W-400W megteszi számodra. A nevükhöz híven egész halkak, habár a kicsit jobb belsővel rendelkező PP10 400W hűtése csendesebb. Esetleg még a Seasonic Eco 430W és Seasonic S12II-430 nevű tápegységeket érdemes még megnézni az árkategóriában. Ez a kettő belülről elég hasonló, viszont az Eco kicsit hangosabb, és öt helyett csak három év garancia van rá, mint az előbb említett Be Quiet! Pure Power 10-ekre.
Drágábban még a Be Quiet! Straight Power 10 400W-ot és Seasonic G360-at érdemes megnézni. Ezek az előbb említetteknél halkabbak, jobb elektronikával rendelkeznek, és mindkettőre öt év garancia van.300W-osnál nem nagyon találsz kisebb tápegységet, kivéve DC-DC egységeket, például a PicoPSU-k és a paneltápok. Ezeknek főleg kisméretű számítógépekben van létjogosultsága, nagyobb méretű számítógépekbe inkább TFX, SFX, de főleg ATX tápegységet javaslok, mert ezek esetében nincsen szükség külön tápegységre.
-
Tozo
csendes tag
Hello,
A jelenlegi gepem bizonyos reszeit gondoltam kivenni es abbol kialakitani egy HTPC-t. Ahhoz szeretnek tapot venni, de nem vagyok benne biztos mekkora kellene.
Az adatok:
Alaplap: asus P8Z77-V
Proci: Intel Core i5-3570K 3.40GHz
16GB memoria
Nincs videokartya (csak az integralt)
512GB SSD
2-3 HDD
Par db ventillator (12cm koruli)
Meg egy TV tuner lehet bele lesz rakva, de nem biztos.Semmilyen USB eszkozt nem tervezek rakotni.
Ahogy neztem a proci fogyasztana a legtobbet max terheles mellett olyan 110W-ot? De ketlem, hogy a proci annyira le lesz terhelve.
Olyan 200W kornyeki tap el kellene, hogy birja ezt a gepet, nem?
Tudnatok valami jot ajanlani?
Lattam itt a forumon BeQuiet 300 W, de nem tudom van-e valami kisebb?Kosz
-
cskamacska
addikt
válasz
norba69 #114920 üzenetére
Nagyon gondold meg ezt, mert nem akkora buli az a használt céges gép. Eleve nem 8GB memória van benne, hanem 2x2, így ezt ki is dobhatod, ha bővíteni akarsz(márpedig akarsz, mert játékra már 16GB illik, nem 4) a két elérhető foglalatban. Amúgy egy nagyon fapados lap, gyári hűtő, nem túl tágas vagy szellős ház, minden spéci DELL, így fejleszteni sem tudod, egyedül a proci képez komolyabb értéket, de az nem ér 90000-et, aprón jobb gépet kapsz ennyiért.
Az külön poén, hogy a tápja lehet már nem bína el egy GTX960-at, lehet nem fér be a házba(képek alapján talán, nem biztos), és PCI-E csatija úgy néz ki nincs is a tápnak, a DVD és merevlemez a lapról direkt kapja az áramot mint egyes külső tápos mini konfigok.Redneck: Nem feltétlen jobb mint a Hexa. Conseil alapján, ahogy a Hexa az éppen aktuális belépő FSP tápnak volt a csicsás kiadása, így a Hyper M szintén belépő tápnak a csicsás kiadása olcsóbb béllel. Ez azért érdekes, mert majdnem annyiba kerül, mint a DC-DC átalakítós Hexa85+ 80 Plus Bronze, ill Raider II 80 Plus Silver minősítésű jobb tápjaik.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
KaitouP #114930 üzenetére
Alapórajelen(játéknál) 350-400W lesz a fogyasztás, kemény tuningnál 500W körül, tehát egy 550-600W-os táp kéne hozzá.
"Olcsó", halk: BE QUIET! Pure Power 10 600W CM.
Egyébként az előtted lévő komment, amit én írtam azok érvényesek, csak a felsorolt 500W-os helyett 600-as. -
KaitouP
nagyúr
Sziasztok!
Ryzen 7 1700X + GTX 1080 Ti mellé (egész pontosan MSI Armor OC válttozat) mekkora, és milyen tápot ajánlotok? Lehetőleg minél olcsóbben, de természetesen jó minőségűt.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Scorcher #114928 üzenetére
Nálam mindig szempont a hang, ezért szoktam azokat a tápokat ajánlgatni, amiben jobb fajta ventilátor van és a vezérlése sem agresszív.
Ezek mind nagyon halkak az első hármat próbáltam is.
BE QUIET! Pure Power 10 500W(esetleg 600W, nem sokkal drágább) CM
BE QUIET! Straight Power 10 500W CM
CORSAIR RM550x 550W
BE QUIET! Straight Power 11 550WEzen kívül még azok a seasonic tápok vannak amit írtál, 550-es verzió elég belőle. Amiért én személy szerint nem túlságosan kedvelem ezeket a tápokat azaz, hogy gold és platinum létére szerintem túlságosan felpörgeti a ventilátort nagyobb terhelésnél és alapjáraton is morgósabb a venti benne. Ettől függetlenül jó tápok.
Nekem egy régebbi xfx tápom van seasonic belsővel, a ventivezérlés is seasonic-os és annyira idegesített, hogy kicseréltem benne a ventit egy be quiet darabra, ami még magasabb fordulaton is halk marad, mivel a vezérlésével nem tudok mit csinálni.
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Akkor rendeltem egy ilyen tápot ! 60 hónap gari majd meglátjuk ..
Ha csak 180 W-ot eszik a gépem akkor ez gondolom tökéletes lesz bele.
A jelenlegit meg átrakom a gyerekek gépébe abba még régi I7 cuccok vannak meg egy GTX 760 .
-
korren
aktív tag
Üdv!
Közel azonos ár esetén, a (felsőtápos)házban is bőven befér, kérdés melyiket válasszuk?
VS
[Seasonic FOCUS PLUS GOLD 650 W]
Köszönöm!
Gondolom a Prime a válasz -
norba69
senior tag
A normális atx táppal az a gond, amit duliee is írt, hogy átalakító kell hozzá.
Viszont a konyhakész brand i5 4gen 8 GB rammal 92-ért erősen meggondolandó.
Ezzel a videóval jó alap gamer gép lehetne, ha a táp bírja. Kipróbálom, aztán vagy széna, vagy szalma.
Brand Dell gépben eddig a táp még semmit nem nyírt ki a környezetemben. -
-
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Scorcher #114912 üzenetére
A videókártyához ajánlott min. 550W nem ilyen minőségi tápokra vonatkozik, hanem egy rossz hatásfokúra(80+ minősítés nélkülire). A gép amit írtál cpu+gpu tuning esetén 450W-ból is kijön, ha nem tervezel 250-300W körül fogyasztó videókártyát(1080Ti), akkor egy 550W táp is bőven elég.
Ciripelés(Coil whine) meg igazából bármelyik tipusnál lehet, a prime és a focus szériánál is fordulnak elő ilyenek.
-
Scorcher
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy ehhez a konfighoz milyen tápot ajánlotok én kinéztem egyet ha az jó akkor arról is szeretnék visszajelzést tőletek.A videókártyám 550W-ot ír minimumnak és húzni szeretném majd a procit 4.0-4.5Ghz között valamireMSI Z370 M5 alaplap
MSI GTX 1070 8GB
Intel i7-8700k
Gskill Trident DDR4 3200Mhz 16Gb
2 120mm Arctic cooler venti plusz előre 3db 140mm-es venti.
Esetleg vízhűtésen gondolkozok de nem tudom hogy érdemes-e de ha léghűtés akkor Arctic Cooler 33 e-sporteditiont szeretnék.Elsősorban Seasonic Prime Ultra Gold 650w-ra gondoltam. Elég a 650W ehhez?
Nagyjából max 40 ezerig szeretnék tápegységet Seasonicból még esetleg Focus Plus 750 vagy 650 Gold ami még szóba jött most van egy EVGA 700W-om de nagyon ciripel terhelésen mióta megvettem ezért nem akarok rossz minőségű tápot.
Köszönöm előre is a segítséget. -
mghltm
addikt
válasz
Enter65 #114910 üzenetére
"A vitaanyagot többszöri módosítás után 1993. szeptemberében fogadták el, s a konszenzus eredményeként született MSZ 1 jelû szabványt a Szabványügyi Közlöny 1993. decemberi számában közzé is tették. Ez - nemzetközi egyezményekkel összhangban - elôírja, hogy az új villamos készülékeket a "megszokott" 380/220 V-os hálózati tápfeszültség helyett a továbbiakban hazánkban is 400/230 V-ra kell tervezni, valamint csak ilyen készülékeket szabad gyártani. 1996. január 1-tôl már csak a 400/230 V-os készülékeket szabad forgalomba hozni. Tartalmazza továbbá, hogy 2003. január 1-jétôl a hálózati feszültség névleges értéke 230 V kell, hogy legyen."
-
Enter65
senior tag
-
-
XuChi
addikt
válasz
syberia #114907 üzenetére
Oh igen az Enermax (amikor még minőségi tápot gyártottak ugye)
Volt nekem Enermax Modu 82+ 625W tápom. Imádtam.
A két ventis is volt nekem, meg Liberty is volt tőlük. Sosem vol bajom velük.
Ma már viszont nem tudom milyen beleket használnak, és nem tudok megbízni bennük
-
syberia
veterán
válasz
XuChi #114899 üzenetére
Pár éve még a súlyuk volt a minőségi tápok egyik ismérve, például a betonbiztos FSP PNF széria ólom nehéz volt, a sok alkatrész, hűtőborda és vasmag miatt.
Az akkori gépemben a gyári gagyi táp súlya után kicsit meglepődtem milyen nehéz a PNF, és milyen csendes! Örültem hogy még időben lecseréltem, zúgott mint egy porszívó.
(#114895) Blintovics: Ez gyorsan ment, elégedett leszel vele.
(#114894) Jimmy8: Nincs mit!
-
Beretvás
veterán
Üdv Uraim..
"Chieftec GPE-500S" ez még ajánlott? Egy ismerősnek eldurrant a tápja és új kellene..
phenome 955 ös cpu
gtx 650TI boost később gtx 1050 vagy 1050ti. többi sallang. -
törölt tag
Sziasztok! Kinéztem két házat egy Ryzen 3 2200G-s konfignak. Játék nem menne, csak YT és filmnézés. A kisebbik 250W-os táp is elég lenne vagy a nagyobb 350W-os inkább.
https://m.ipon.hu/termek/chieftec-ue-02b-250w/1265101
https://m.ipon.hu/termek/chieftec-fn-03b-flyer-series-350w/1276681
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Háztartási gépek
- YouTube
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman ZM-1200-ARX, ATX, 1200W, 80 Pus Platinum
- Corsair RM750i 750W 80 PLUS Gold tápegység
- Super Flower Leadex 850W Gold Moduláris Tápegység
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest