-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
S.O.S.
senior tag
Szia !(#129730) syberia
[ Itt a táp doboza ] -
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Feltettem egy régi ( Unigine Heaven Benchmark 4.0 ) progit.Az MSI Gaming App progit beállítottam ( Gaming Mode ) állásba. A számítógép egy szünetmentes tápon keresztül kapja az áramot. A teszt alatt az Aida 64 progi az akkumulátor adatainál 120W-ot mutatott.
A falba bedugott mérő ami a rá kötött ( szünetmentes táp, monitor, hangszoró, vifi,) készülékek együttes energiafelhasználását mutatatta nem érte el a 170 w-ot!Terheletlenül ahogy most is gépelek 96W felhasználást mutat.
Gondolom ezek az értékek helyesek. Ezek szerint tényleg elvisz egy erősebb kártyát is egy 400W-os táp..Ja még a tévé és a hozzá tartozó beltéri is a fogyasztás része volt készenléti állapotba ( ezek nem sokat esznek ) .
Üdv,
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Tudtok nekem olyan programot ami meg tudja mérni a rendszer teljes áram felhasználását terhelés alatt ! Kiváncsi lennék,hogy valójában mennyit eszik a gépemÜdv,
-
S.O.S.
senior tag
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
[ Ez ] a kalkulátor megbizható?
A másik kérdésem az lenne, hogy egy minőségi 600W táp elég egy gamer pc kiszolgálásához? Gondolom a vga eszik a legtöbbet.Egy 2060-as kártya+ a többi cucc áramfelvétele bele kell hogy férjen egy 600-as tápba!üdv,
-
S.O.S.
senior tag
válasz
korren #115164 üzenetére
Szia !
Az ipon korrekt
. Nekem egyszer az 1 hónapos tápom helyett garanciába egy használt és éppen akkor a szervizben lévő tápot küldtek ...na persze ezzel is a fogyasztóvédelemhez kellett fordulnom.
Utánna röktön küldtek egy új tápot !A másik esetem egy MSI alaplap mikor is 3 év garival hirdetett lap garancialevelén már csak 1 év szerepelt..Ez se tisztességes eljárás! Persze már egy jóideje mentem a vásárláskor feltüntetett adatokat mert ki tudja mikor lesz rá szükség
Az utóbbi esetben mivel eláltam a vásárlástól ( fogyasztóvédelemmel beszéltem ) vagy 3 hét telt el mire visszautalták a pénzemet .Ezt több levélváltást követően... Nálam az Ipon már régen felejtős. Mindezt tették úgy ,hogy legalább már vagy 300 ezret elköltöttem náluk.
De drágább is.
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Akkor rendeltem egy ilyen tápot ! 60 hónap gari majd meglátjuk ..
Ha csak 180 W-ot eszik a gépem akkor ez gondolom tökéletes lesz bele.
A jelenlegit meg átrakom a gyerekek gépébe abba még régi I7 cuccok vannak meg egy GTX 760 .
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Erről a tápról mi a véleményetek? Esetleg külföldi teszteken ,hogy szerepel?
Köszönöm a választ ! Sajan most nézem,hogy csak 3 év garit adnak a termékre !
Üdv, -
S.O.S.
senior tag
Erre a tápra van ám garancia rendesen .
"432 hónap BITFENIX gyártói garancia "
-
S.O.S.
senior tag
válasz
MaxxDamage #114739 üzenetére
Szia ! Érdekes,hogy 2 venti is van a tápban. Van esetleg valami oka a 2 ventinek? Azt szeretném megtudni ,hogy terhelésen milyen a hangja.
Előre is köszi a választ !Üdv,
-
S.O.S.
senior tag
válasz
gabee jr #114773 üzenetére
Szia !
Ha egy másik táppal nem produkálja azokat a tüneteket akkor biztos a táp a ludas..
Úgy látszik a gold szériát is ki kell fogni. Apropo a fene se gondolta volna hogy a konfigom max:180 watt fogyasztást produkál. Ma megmértem egy fogyasztás mérővel teljes terhelésen. A terhelést az AIDA programmal csináltam. Semelyik vga benchmark se tudta feljebb tornázni a fogyasztást. Sokat fejlődött a világ egyre kevesebbet esznek az alkatrészek.Az adatlapomon található konfig +4 rendszerventi evett közel 180 watt-ot.
A 650-es tápot azért vettem mert azt hittem közel 300 watt lesz a fogyasztás..
Az igaz ha tudom ezeket az adatokat elég lett volna egy 400-as táp is..
-
S.O.S.
senior tag
válasz
syberia #114764 üzenetére
Szeretek mindent túlméretezni. Inkább nagyobb erősebb táp kevesebb fogyasztás mellet. Így a táp kisebb terhelést kap,ami azt eredményezi,hogy esetleg sokkal tovább birja mint az a táp amelyik nagyobb terhelést kap és állandóan 70-80 % körüli terhelésen megy.
De ezt mindenki tudja. Itt az a kérdés ki,milyen teszteket olvas saját tapasztalatok döntenek egy márka mellett vagy a vásárlói vélemények.
Az a jó az egészben,hogy már jó pár napja én is nézegetem milyen tápot is vegyek de sajnos ez nem olyan egyszerű..
-
S.O.S.
senior tag
Érdekes drága gold tápok és csak 2-3 év garival ez nevetséges. Nem biznak saját termékeikben ? Vagy miért nem adnak 5-10 év garit? Nem értem ezt a garit se. Mi az ,hogy egyes áruházakban sokkal kevesebb garit adnak rá holott valahol meg oda van irva,hogy gyártói gari. ( 5 vagy 10 év ) A gyártói gari az mindenütt gyártói gari nem?
-
S.O.S.
senior tag
válasz
syberia #114735 üzenetére
Akkor egy minőségi 500 wattos táp elég lesz .Azért gondolok néha nagyobb erősebb darabokra ,hogy a venti hangját még véletlenül se halljam. Az erősebb táp kisebb kihasználás alatt alacsonyabb venti fordulatot produkál.Na de ha elég egy 500-as akkor lehet maradok annál.
-
S.O.S.
senior tag
válasz
mikipeti76 #114730 üzenetére
Azt a tápot az árukeresőn 10 k alatt lehet megvenni !
[link]
Amit lejjebb linkeltem ( #114728 ) az gondolom jobb választás, de ez magánvélemény. -
S.O.S.
senior tag
válasz
mikipeti76 #114727 üzenetére
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Tudja valaki ha a termék dobozán a gyártó 5 év garit ad akkor miért árulják 2-3 év garanciával?
Vett már valaki olyan tápot?Esetleg valaki tud külföldi oldalon tesztet olvasni róla,hogy megérné-e megvenni?
Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG LOKI 1000W Platinum RGB SFX Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- EVGA SuperNOVA P2 1200W 80+ Platinum
- Enermax Revolution DF 2 - 850W Gold Moduláris Tápegység
- SilverStone HELA 1200R Platinum 1200w Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest