-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
válasz MasterMark #78539 üzenetére
Nem éri meg az árát (újonnan) és sajnos 2 gyenge ága van. Ennyi wattnál szvsz 1 ág kellene.
Cartman023: Ha van 4 csavarod amivel rögzíted, akkor az nem kell. Tápkábeled van? Ha igen, akkor semmi sem kell.
SCR3AMN00B: Igen. Ha nem lesz később terhelés alatt közel 300 Wattot fogyasztó VGA-d, akkor nem lesz gond, de ezzel a konfiggal nem 50%-on fogod járatni.
-
Balathruin
veterán
válasz MasterMark #78544 üzenetére
Igen, nem értem miért erőltetik a 2db ágat ilyen kis tápoknál, bár lehet valamit nem tudok. Az enyém is 2x18A...
Nem. Miért? Ezért. -
Balathruin
veterán
válasz MasterMark #78546 üzenetére
Neked a 2x18A lényegtelen, nem eszik annyit a gép.
Nem tudom milyen teszteket találtál, a Be Quiet! egyiknél nagyon halk, másiknál pedig csak terhelés közben jobb.SCR3AMN00B: Nem tudom. Terhelés közben nem lesz 400W.
[ Szerkesztve ]
-
mrszitya
senior tag
válasz MasterMark #78539 üzenetére
A Be Quiet! Pure Power L8 300W helyett még a System Power 7 300W vagy 350W is alternatíva lehet a németektől, ha a halkság fontos szempont. Három év gari jár ezekre is gyárilag.
Előbbi elviekben HEC-belsős széria része, utóbbiak viszont FSP-alapra épülnek. A HEC-et a topiclakók nem szokták ajánlani.
-
Balathruin
veterán
válasz MasterMark #78568 üzenetére
A gyári értékek nem valósak.
Because: Mennyit tudnál rászánni?
LevyKee: Ez a lap nagyon gyenge, cserélned kéne azt is, vagy csinálnod kellene rá egy hatékony VRM hűtést.
Exodius: A ventilátor a vezérlős tápokban legtöbbször forrasztott és csak 2 kábeles venti van. Tudtommal a gyárihoz hasonlót kell bele venni, ami kb. ugyan annyi levegőt mozgat.
-
Balathruin
veterán
válasz MasterMark #78989 üzenetére
Néhány termékük szánalmasan gagyi és még a tesztoldalakat is képesek lefizetni, hogy eladják a sok hulladékukat. Jó példa a játékvizeik. Nézel tesztet és az élen van, megveszed és sz.rráveri egy jó lég.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MasterMark #78989 üzenetére
Használtan vettem egy Corsair HX450-et, nagyon jó kis darab, Seasonic Bronze belső, csendes, moduláris, szalagkábeles. Az M12II EVO szintje, ami a másik gépben van. Szóval igen, létezik jóféle Corsair is. De a többség sajnos CWT vacak.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz MasterMark #79005 üzenetére
Köszi, pont egy ilyen infóra vártam.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Kolikahh
csendes tag
-
csubi8
csendes tag
válasz MasterMark #83687 üzenetére
Nekem FSP Raider 550 van, az áramellátása megfelelő, még nem volt vele gond (nem kapcsolja le a gépet, meg csinál semmi hülyeséget), az egyetlen gyenge pont a venti. Az enyémet már cserélni kellett, mert zörgött és ilyenkor nehéz megtalálni a megfelelőt (ami szintén csendes). Igaz, sok használat és cirka 4-5 év után lehet minden tápventi megadja magát.
http://lanparty.blog.hu
-
MasterMark
titán
Erre valaki tud még valamit mondani?
csubi8: Köszi. A venti mennyi idő után lett ilyen? Nem lehet, hogy csak egyedi hiba volt?
Switch Tax
-
DR|FTK|NG
veterán
Mindkettő nagyon jó táp, egyikkel sem fogsz mellé.
20-21k-ért ez egész jó vétel: XFX TS 550 Bronze(Seasonic belső, 5 év, 45A 12V-on => 540W) -
válasz MasterMark #83738 üzenetére
az egy jó választás és/vagy döntés
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
zolee0307
őstag
válasz MasterMark #84286 üzenetére
Kicsit furcsa ez igaz, hát még a pillangó rajta
De viszont megérte az árát.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MasterMark #84402 üzenetére
Ja. Az olcsóba is beletehet a szivárvány összes színeiben pompázó LED-es ventit.
-
ab81
csendes tag
válasz MasterMark #84421 üzenetére
mármint hogyhogy cm-et ne? nem az a moduláris? nem lenne az jobb nekem?
-
ab81
csendes tag
válasz MasterMark #84423 üzenetére
ok, akkor kb ennyiért van moduláris jobb? vagy ne érdekeljen annyira hogy moduláris legyen?
-
Khelben
nagyúr
válasz MasterMark #84446 üzenetére
Nekem az is jó, ha ajánlotok egy halkabb ventit
-
sulu1701
aktív tag
válasz MasterMark #84446 üzenetére
Szia!
2 vàltozat volt gondolatban az FM2+ foglalat vagy AM3+.
Nos, ha nem FM2+ Akkor a következőknek kène tàp ajànlat:
GA-970-UD3P
GV- R737WF2OC 2GB R7 370
FX-6300
SSD 1 DB
4GB 1600MHz RamKöszönöm szépen!
-
sulu1701
aktív tag
válasz MasterMark #84453 üzenetére
Intelek terén nem vagyok kifejezetten képben, de szívesem venném a segítségedet ha tudnál ajánlani hasonló kategórát és árban közel azonosat. Természetesen Privátban is, nem akarnám összeOFF-olni a topikot.
-
hibavissza
veterán
válasz MasterMark #84481 üzenetére
Meg ahogy nézem Haswel ready. Jelentsen is az bármit
-
Ace Ventura
addikt
válasz MasterMark #92318 üzenetére
Érdekes. LeC kollega is ezt említette, hogy az xfx ts, és pro szériát egymás után viszik neki vissza gariba.....
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ribi
nagyúr
válasz MasterMark #92698 üzenetére
Túl jó munkát végeznek az emberek és nem a kaksi 5-600Wos tápokat veszik
Ezért nem szabad jót ajánlani, mert aztán nekünk meg nem marad -
ló úr
őstag
válasz MasterMark #92698 üzenetére
Kurv@ra orultem mikor iPonon talaltam seasonic s12 II 350w-ot 15K-ert. Akkor meg kellett volna rendelnem5 ev garival, ra 2 napra eltunt mikor meg akartam venni. Annyi penzert az erosen ajandek volt
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
ló úr
őstag
válasz MasterMark #92701 üzenetére
Árgépen is 2 boltban láttam ahol 3 év neve nincs bolt gari van rá. Jó tudom valszeg nem döglene be az elkövetkezendő 6-8 évben de elvből nem szokásom no name boltokból vásárolni, mert ha meg kifogom pont azt az egyet amibe vki beleprüszkölt a gyárban és elromlik akkor meg szopóka nyalóka
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Grózi
veterán
válasz MasterMark #92776 üzenetére
Merlinhardver-minden színben beszerzik.[link]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MasterMark #92776 üzenetére
En ebayrol vettem, tokeletes.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
CptAdamica
veterán
válasz MasterMark #92941 üzenetére
Oké, akkor ezt most vezessük le egy példával. Ezen tápegység lesz a példa. itt azt írja, hogy 12V-os ágakon tud leadni 732W-ot és 80 plus bronz. Tehát akkor a 12V-os ágakon ténylegesen lead 732 W-ot, vagy ezt még el kell osztani a Hatásfokkal?
Megyen!
-
djnice
veterán
válasz MasterMark #94529 üzenetére
Értem, köszi, akkor jó lesz.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MasterMark #94963 üzenetére
-
MMIX
addikt
válasz MasterMark #95086 üzenetére
A levegő a könnyebb utat választaná. Így hatékonyabb.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MasterMark #95086 üzenetére
Terelő , a légáramlás ne egyből lépjen ki a hátulján, hanem forduljon egyet a szellő
-
seniman
veterán
válasz MasterMark #96721 üzenetére
Onnan is lemez van R2-es Aurora.10,5x15 centis keresztmetszettel tudok gazdálkodni.hosszúságra 22centi,még a legnagyobb mordály dög tápok is elférnének.
Ilyen a nem gyári tápra átalakítva:
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MasterMark #96910 üzenetére
CWT. Túlárazott, újan semmiképp nem venném
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MasterMark #96912 üzenetére
Fárad szegény, vagy kondi kezd elfáradni.
szerk: Akkor viszont valamelyik alkatrésszel nem fér össze. Próbáljátok meg gép nélkül elindítani.
szerk2: Az oké, hogy kikapcsolás után sípol, de attól még azokra az alkatrészekre kikapcsolva is rá van kötve és stand-by minimálisat fogyaszthat.
[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
válasz MasterMark #96950 üzenetére
Zalman Z9 Plus
-
Zyelor
aktív tag
válasz MasterMark #96953 üzenetére
Óóó, köszi, akkor benéztem. Sötét van a szobámban és konkrétan nem vettem észre a nyílásokat
És ennyi elég neki? Ha már beszereltem fölfelé ventivel fordítsam meg?
-
Grave_444
nagyúr
válasz MasterMark #97172 üzenetére
Gondolom igen, mivel saját belsőre épít.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MasterMark #97188 üzenetére
Szia.
Az XFX TS tápokra anno panaszkodtak, nem tartozik az általam igazán ajánlott tápegységek közé. Én ezek közül választanék(15k körül):
-Be Quiet! Pure Power L8 350W, 400W > 3 év garancia
-Be Quiet! System Power S7 350W, 400W, 450W > 3 év garancia
-FSP Hyper (S) 500 > 5 év garancia -
Grave_444
nagyúr
Magamnak simán megvenném a TS 430-at.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MasterMark #97191 üzenetére
"Zümmögtek", majd rövidesen eltávoztak az örök elektronmezőkre.
-
Graphics
Jómunkásember
Vedd meg,raksz ra atalakitot.
Ennyiert, 7ev garival, ordas nagy vetel
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MasterMark #97194 üzenetére
Pont annyi , mint egx modularis tapnal,en bevallalnam, 7ev gari. Nem is tudom mikor volt ilyen bestbuy
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #97196 üzenetére
Nah, az oldal el is dobta magát.
Viszont esélyes, hogy az ST-n is ugyanolyan kábelkiosztás van. Elég gáz, hogy a Seasonic oldala nem ad pontos infót. [ez a GT]
Bocs a dupláért.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
jacint78
addikt
válasz MasterMark #97191 üzenetére
Csak mert seasonic, még úgyanúgy lehet hulladék szériája, ahogy mindegyiknek. Az új, olcsóbb seasonic tápok sem makulátlanok, tele van a net csattogó, kattogó, fütyülű seasonic tápokkal.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
ló úr
őstag
válasz MasterMark #97197 üzenetére
Ezt találtam. Seasonic oldala pdfben se közöl semmit -.-
[link]
Nem ismerem az oldalt meg német is de eszerint nincs rajta."Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MasterMark #98665 üzenetére
Én se, nagy hülyeséget írtam.
Mivel fontos, ezért írom ilyen betűkkel:
PONTOSAN: ALACSONY TERHELÉSEN NEM MEGY A VENTIJE SOHA SEM.
Mostanában van valami velem(nem hiszem, hogy a meleg idő), sokszor nagyon pontatlan vagyok..
Nem hagyhatom azt a hozzászólást úgy, ezért kitörlöm, és újra írom(ennek a hozzászólásnak a végén van).Véleményem a teljesen passzív tápokról: meglehetősen halkak( ), de én javaslom, hogy legyen neki valamilyen légáramlat biztosítva(főleg, ha 24/7-ben lenne használva), hiszem nem attól passzív, hogy nem kell neki hűtés/szellőzés, hanem attól, hogy nincsen ventije(az rossz elgondolás a teljesen passzív tápegységekről, hogy úgy is jó nekik, hogy beteszik egy kicsi, zárt cipősdobozba, és abban működtetik).
headhunter(#98664)
Az Általad linkelt tesztek némelyikébe belenéztem, néhány helyen úgy láttam, hogy túl szigorúak, és ez az értékelésekben néha nem arányosan jelenik meg.
Buky87(#98662
Szia.550w is elég, de a 650w-ból se lesz problémád:
-Corsair RM650i > félpasszív, Corsair Link, teljesen moduláris, 10 év
-Corsair RM550x, RM650x > félpasszív(nem kikapcsolható, azaz alacsony terhelésen soha se megy a ventije), teljesen moduláris, 10 év
-EVGA G2 550, 650 > félpasszív(kikapcsohlató), teljesen moduláris, 10 év
-EVGA GS 550, 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-FSP Hydro G 650 > félpasszív(nem kikapcsolható, azaz alacsony terhelésen soha se megy a ventije), teljesen moduláris, 5 év
-Seasonic G550, G650 > félmoduláris, 5 év
-Seasonic S12G-550, S12G-650 > 5 év
-Super Flower Leadex Gold 550, 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, világít, fekete, fehér és szürke színben kapható, 5 év
-Super Flower Leadex Platinum 550, 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, világít, fekete, fehér és szürke színben kapható, 5 év[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz MasterMark #98679 üzenetére
Álandóan ezt látom itt, meg azt, hogy a real temp-el kell nézni a hőmérskleteket stb., viszont még soha nem láttam olyat, hogy bármelyik is más adatot írt volna. Tény, hogy vannak problémák a szoftverekkel, pontosabban az adatok értelmezésével, de az biztos, hogy, ha az egyik érték stimmel, de a másik messze jár a valóságtól, az nem szoftveres hiba, ha például az összes feszültséget rosszul méri, az már inkább a szoftver hibája, de ilyenkor teljesen őrült értékek szoktak lenni és az mindre igaz.
type your text here..
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MasterMark #101639 üzenetére
Szia.
Hát... izzasztanád a tápegységet.(terhelve: RX 470: ~120-130W, gyári OC-s: ~140-150W, RX 480: ~160-170W, gyári OC-s: ~170-180W, CPU: ~80W, a többi legyen ~30-40W).
-
_Atesz
addikt
válasz MasterMark #104421 üzenetére
Szia, jelenleg egy táp felel meg a követelményeknek és az is csak egy helyen kapható:
EVGA SuperNOVA 550 GS: full moduláris, 80+ Gold, közepesen halk, 5 év garancia, Seasonic G belső, félpasszív (kikapcsolható)
25%-os terhelésig néma, utána van egy kis szélzaj, de nem vészes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok