-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz Scooby #102395 üzenetére
A CS sorozat picit gyengébb minőségre, valamivel hangosabb terhelés alatt a ventilátora, 3-ad annyi csak rá a garancia (10 helyett 3 év), csak félig moduláris, illetve nem tudja a félpasszív módot.
Tehát kb. reális az CS és az RM sorozat közti árkülönbség. Ha hosszú távra tervezel, akkor inkább az RM sorozatból válassz.
Az RM650i annyival tud többet, mint az RM650x, hogy szoftveresen tudod szabályozni -és monitorozni a tápod. Hasznos kis stuff, viszont kérdés megéri-e a felárat, ezt Neked kell eldöntened. Amennyiben az RM650x mellett döntesz, azt csakis jól szellőző, hűvös házba érdemes tenned.[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Ellia #102394 üzenetére
Ez így max. 240W-os fogyasztást jelent, ehhez elég egy 400W-os táp, vagy nagyobb.
XFX 450W Pro P1-450S-X2B9: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia, Seasonic belső.
Corsair CX450M: részben moduláris, 80+ Bronze hatásfok, halk, 5 év garancia.
Be Quiet Pure Power 9 400W (BN262): fix kábeles, 80+ Silver hatásfok, halk, 3 év garancia, FSP Raider belső.
Mulder614 -
Scooby
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #102379 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen! Tőled és Dospalektől is kérdezem, hogy mi a különbség a táp megbizhatóságát tekintve a 2 táp között? Corsair 650W RM650x CP-9020091-EU és Corsair 650W CS650M CP-9020077
Valamint mi az az érv ami a Corsair 650W RM650i CP-9020081-EU mellett szól? Nekem laikusnak annyi látszik, hogy mind a 3 80+ goldos és 650W-os.Elnézést kérek, hogy ennyi kérdésem van, csak több évre veszem ezt a tápot és a pénzemért a lehető legjobbat szeretném megvásárolni.
Előre is köszönöm!
DaniMinek az?
-
Mulder614
csendes tag
sziasztok! Tápon gondolkodom...a ok az hogy egy rx 470 kártyát szeretnék vásrolni...jelenlegi kokfigom
(ASRock FM2A68M-DG3+ ram 8giga ddr3. processzor Athlon x4 760k . vga hd7770)Xilence Red Wing sorozat R7 600W
Aerocool VX-700 700W
GameMax GM-600 600W
ezek közül melyik táp lenne alkalmasabb?
-
_Atesz
addikt
válasz XuChi #102387 üzenetére
Az első egy Sirtec Gold belső, a második Ecnhance Gold.
A drágább tápokba gyártott GreatWall belsők jók szoktak lenni, az SF450-ben konkrétan egy kiváló minőség van.
Ellia1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "20.000Ft alatt kéne megoldani."+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Például: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb...[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
Sziasztok! Szeretnék új tápot venni a jelenlegi öregecske (na meg zörgő ventis) helyet. Jelenleg egy Gigabyte 460W-os csoda hajtja a masinám. Nincsenek nagy igényeim, tuning nem cél, így fölöslegesen nagy tápot se szeretnék. Az ajánlott táblázat tök de elveszek benne kicsit Szóval szeretnélek titeket kérni, hogy ajánljatok pár megbízható darabot. Konfigom nagyvonalakban az alaplapomon! Előre is köszi!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Találtgyerek #102388 üzenetére
Sokkal inkább az
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Találtgyerek #102385 üzenetére
Alsókategóriás táp, amit nem tennék csúcshardverek mellé.
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Kérdésem az lenne,hogy:
Egy Corsair VS450 elég lenne egy Gtx 1070 vagy 980ti -hez egy i5 6500 vagy esetleg egy i7 6700 mellett?06-3o/9759I39
-
_Atesz
addikt
válasz sajog159 #102380 üzenetére
Szia, az integrált grafikus vezérlőd (82845g) nem rendelkezik win7 driverrel. A windows update választható frissítéseinél talán meg fog jelenni hozzá egy driver, ki kell pipálni és fel kell telepíteni. (remélem nem 64bit-es windows 7-et raktál fel, hanem 32-est..)
Ha ott nem találod meg, akkor esetleg még valahogy így is meg lehet próbálni: link
Tulajdonképpen rá kell erőltetni az XP drivert, működik.Ami az R4550-et illeti, az nem PCI-E foglalatú? Mert szerintem az alaplapod AGP-s.
A tápot meg onnan tudod, hogy nem elég, hogy újraindul a gép, vagy fagy terhelés alatt.
-
_Atesz
addikt
válasz Scooby #102377 üzenetére
Akkor ajánlok olcsóbbakat:
FSP Hyper M 700W: részben moduláris, kb. 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia.
Cooler Master G650M: részben moduláris, 80+ Bronze, közepesen halk, 5 év garancia.
Cooler Master G750M: részben moduláris, 80+ Bronze, közepesen halk, 5 év garancia.
Antec High Current Gamer HCG-620M: részben moduláris, 80+ Bronze, közepesen halk, 3 év garancia.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akinek G2-je van, használja az Eco mód-ot?
Véleményem szubjektív...
-
sajog159
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, lehet e az alábbi kérdésemre „megközelítő” választ adni...
Előzmények. Egy 5-6 éves asztali PC-ben Windows 7 felrakása után (XP volt), a kép a monitoron (HKC2612A) nem tölti ki az egész felületet. Az „Azonnali VGA-s kérdések órája” topikban kértem segítséget, de nem született megoldás, így felmerült bennem, hogy beraknánk egy videokártyát (most Intel 82945G Express Chipset Family integrált kártya van). A kinézett videokártya msi Radeon R4550, ami 75W papír szerint.
Kérdésem. Miből lehet majd gyanakodni, hogy már nem elegendő a PC táp teljesítménye?
A gép nem játékra vagy hosszú filmezésre van használvaElöre is köszönöm!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Scooby #102377 üzenetére
Szia.
Corsair RM550x, RM650x, de itt a félpasszív funkció nem kikapcsolható.
vatomi(#102378)
Szia.Én a sok wattról lemondanék, mert:
-Kevesebb wattosból jobb elektronikájút lehet kapni ekkora keretnél, illetve azok között több az esztétikusan kinéző ekkora keretnél.
-A géped fogyasztása megállna 300w alatt terhelve, ha váltanál erősebbre(pl i7+GTX 1080), akkor is elég lenne 400w, de hat tuningolnál, akkor nagyobbat néznék.-Be Quiet! Pure Power 9 400W(BN262), 500W(BN263) > 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400W CM(BN266), 500W CM(BN267) > félmoduláris, 3 év
-Corsair CX450M, CX550M > félmoduláris, 5 év
Ezek fekete kábelekkel rendelkeznek. -
vatomi
aktív tag
15-20 ezer forintig keresek (fél)moduláris tápot. I5 6600 + GTX1060+1 sata3 SSD. Minél halkabbat szeretnék, de egy AEROCOOL 1000 MIDI-TOWER - FEHÉR házban mégis esztétikuan mutasson. Nagyobb bővítéseket nem tervezek, de egy 150-200W tartalék azért lehet benne, így 600W körül jó is lenne.
Íme a ház (alsó tápos). -
Honzi
senior tag
Sikerült megoldani a problémát megkaptam az 5 év garanciát de vásárlásnál megint csak 2 évet írnak.
Így már azt mondom hogy megérte házhoz szállítással 16,800 Ft-ért a Corsair CX450M.
Teljesen halk és a kábelei elértek mindenhova.Ryzen 3600 & GTX 1080
-
snake1977
őstag
Sikerült a teszt, most abban kérnék segítséget hogy egy 400w-os FSP Hexa HE400 elegendő lenne e? A teljes konfig i5 2400, gigabyte H61-M-DS2, 2x4gb ddr3 1600 corsair (@1333mhz), Gigabyte R9 380 gaming g1 +1 ssd+2db hdd, odd nincs.
Vagy keressek nagyobbat neki? ~450W?
Köszönöm!...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
MMIX
addikt
SuperFlower Platinum King 650W teszt, kitguru.net (450/550/650W)[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Mulder614 #102370 üzenetére
Itt írtam pár tápegységet ~1600-1900 UAH-ért, azok ehhez a párosításhoz is elegendőek. Esetleg nézhetsz az S12II-nél nagyobbat, de a BQT! L8-ból is van, habár én abból csak a 400w-os és az alatti modelleket ajánlom, az Eco-ból pedig csak 430w-os van.
Ha találsz Be Quiet! Pure Power 9-et, az jó lesz, azokat is ajánlom. A 300-350W-os FSP EPN, a 400w-os és afölöttiek pedig FSP Raider S belsősök. Ha CM jelzésűt találsz BQT! PP9-nél az azt jelenti, hogy félmoduláris.
Esetleg még a Cooler Master G450M-G550M-re, vagy a Corsair CX450M-CX550M-re érdemes még ránézni. -
Mulder614
csendes tag
sziasztok.
tápot szeretnék cserélni...a mostani konfogom ASRock FM2A68M-DG3+ ram 8giga ddr3. processzor Athlon x4 760kvideokártyát tervezek venni...egy rx 470-t. az érdekelne hogy Chieftec GPS-600A8 600W elég erős lenne egy ilyen kártyának?
-
MMIX
addikt
válasz XuChi #102351 üzenetére
SFX-L papíron létezik 400W-os, boltban nem beszerezhető.
500W-os és nagyobb modellek vannak. 30e Ft-tólSFX 450W Corsair SF 450W 7 év garancia. 92mm a venti átmérője. 29000Ft. (GreatWall belső)
Vékony a venti (15mm), nem tud csodát tenni. SFX tápokban nincs több hely.
Csak ebben a fajta SFX-ben van több hely a ventinek.
Silverstone, Thermeltake, Zalman, FSP, Chiefec SFX tápok.
A Thermaltake Enhance belsős a többi Sirtec, FSP belsős.
[ Szerkesztve ]
-
Kro
tag
Hali.
Adott egy Seasonic S12II-520 tápom. Kérdés lenne, hogy egy GTX 780as kártyát meg egy i5 6500-as procit elhajtana-e? A gyártói oldal ugye 600W-ost ír neki, de ha nem szükséges nem cserélnék tápot. Köszi előre is a válaszokat! -
Scooby
aktív tag
válasz _Atesz #102339 üzenetére
Szia!
Beszéltem az összes létező bolttal akik forgalmazzák a terméket, de sehol sem kapható már, és beszerezni sem tudják! A másik két táp amit ajánlottál már 35000+ forintocska ami már sok. Tudnál ajánlani legalább annyira jó táp mint az EVGA és az ára is hasonló? Vagy esetleg EVGA-ból a G1, G2, GS?
Köszönöm
DaniMinek az?
-
snake1977
őstag
válasz mghltm #102356 üzenetére
Csak annyira kellene hogy lássuk képet ad e, elapsszoltam a vga-m, de a vevőnek nincs értelmes tápja, noname helyett meg gondoltam erre rákötni amig a win bebootol, szabad e?
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
mghltm
addikt
válasz snake1977 #102355 üzenetére
terheles nelkul elviszi, de ha proci + vga-t meghajtod, leterdel. osztott 12v-os agak, 70%-os hatasfok, nincs nativ pcie tapcsatlakozoja, ne eroltesd inkabb!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
snake1977
őstag
SOS kérdésem lenne, teszt erejéig, elbirná ez a táp FSP ATX 350-PNR ezt a konfigot, i5 2400, gigabyte H61-M-DS2, 2x4gb ddr3 1600 corsair, Gigabyte R9 380 gaming g1 +1 ssd?
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Sfx vagy Sfx-L tápot keresek. Lényeg a halk és nagyon megbízható üzem. Max 500w de inkább kissebb kellene. Az adatlapomon lévő géphez kell. Ár max 45k. Köszönöm elöre is
-
Figlár
csendes tag
válasz holex91 #102349 üzenetére
Ez. Mondjuk. Mint látod, nem 850 wattnál-nál adja le. Inkább 350 és 500 között. Valószínűleg itt a legstabilabb is.
A gépem összfogyasztása (játék közben) 410-430 watt, ami pont bele esik a maximumba.
Igaz félre érthető volt, mert konkrétan a watt amit oda kellett volna írnom.[ Szerkesztve ]
-
Figlár
csendes tag
Miért is számolok rosszul???? Nem írtam oda hogy "plusz az alaplap ami számottevő"???? De oda írtam és hogy pontosítsak 45-80 watt. Plusz a perifériák és a merevlemez(ek) stb. Máris ott tartunk hogy egy "nagyongold" 500 watt is karcsú lesz. A kérdező ráadásul erősen OC beállítottságú. Olyan tápot még nem láttam, ami 90%-nál működik a legoptimálisabban, (nem hatásfokról beszélek) ha mégis létezik, akkor sem igazán jó ha folyamatosan annyival terheled. Az én tápom optimális maximuma 500 watt körül van, pedig egy EVGA 850 G2.
[ Szerkesztve ]
-
Scooby
aktív tag
-
lsc
nagyúr
válasz Figlár #102344 üzenetére
Kicsit rosszul számolsz, a 340 W-hoz még hozzámegy kb 50 W /ez a lap, ramok és vinyók ventik fogyasztása/és annyi, máris elértünk 40W körül, tehát egy 450-es is elég, arra kell figyelni hogy a 12 V-os ágon le tudja dni a 450W-ot és kész. Ha nagyon biztosra akarsz menni legyen 500 w.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Figlár
csendes tag
-
Figlár
csendes tag
válasz varmi2 #102338 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy egy 1070-1080-as kártya simán felugrál 200 watt fölé, az i7-6700k 140 watt fölé. Az a csúcspontokon 340 watt felett van. OC nélkül! Plusz az alaplap ami még számottevő és már nem is olyan értelmetlen a 600+ wattos táp. Ha az általad említett, (és szerintem helyesen), 50-80% érték valós. Az Nvidia, AMD és az Intel által lekommunikált TDP meg ahány ház annyi módon számolják ki, többnyire szépen kozmetikázva. Azt csak a hűtésrendszer kialakításához szabad figyelembe venni, arra is találták ki. Nem fogyasztanak kevesebbet a mostani kütyük, csak gazdaságosabban üzemelnek.
-
zolee0307
őstag
-
varmi2
nagyúr
válasz gainwardgs #102332 üzenetére
Gondolsz a jövőre? Ahogy megyünk bele az időben, minden komponens egyre kevesebbet fogyaszt. Tehát 4 év múlva ott dogunk tartani, hogy egy csúcs konfig beéri majd 200-250W, de ez tényleg a csúcs gép lesz. Úgy válassz tápot, hogy a kihasználtsága 50-80% között legyen. Mert általában ekkor a legjobb hatékonysága a tápoknak.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Nemtudom,hogy jó helyre írok e.A problémám a következő:elkezdet borzasztóan ciripelni a tápom,de nem mindig.aztán rájöttem,hogy csak akkor csinálja ha a klíma be van kapcsolva fűtésre.Mi összefüggés lehet a kettő között?Ha nem megy a klíma teljesen csendbe van a táp
A táp:THERMALTAKE Toughpower GOLD TP-650P 650W -
Honzi
senior tag
válasz Honzi #102013 üzenetére
Végre megjött a táp.
Tudtam hogy szívás lesz amit leművelnek az iponban 5 év garanciát ígértek erre a papíron meg 24 hó van.
Kíváncsi vagyok ennek mi lesz a vége addig ki se csomagolom...
Még jó hogy egy hete rendeltem meg erre itt szívatnak.[ Szerkesztve ]
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
Üdv!
Adott az alaplapomon olvasható PC (i7-3770T, 16GB RAM, 1-1db SSD, HDD, ODD, FSP Hexa+ 400), ami jelenleg fejlesztés alatt áll.
A kérdésem az lenne, hogy
1. vajon a táp elbírna egy R9 290/390-es VGA-t, vagy ezekhez inkább egy méretesebb PSU ajánlott?
2. Ha nagyobb kéne, akkor melyiket ajánlanátok?
A jelenlegi tápnak 2db 12V-os ága van, az egyik 17 a másik 15A-t bír, összesen 384W-ig, szóval szerintem bírnia kellene, még ha kicsit határeset is.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Graphics
Jómunkásember
válasz gainwardgs #102330 üzenetére
Jó, de felesleges ekkora
-
gainwardgs
veterán
Hali.
Mi a véleményetek a következő taprol fsp hyper 700m[link]Következő gépbe lenne
6600k
16g ram
Radeon rx480 oc
1 tb vinyó
250gb SSDKöszi
Ha lenne javaslatotok más tápra ha ez nem jó 25k-ig?
[ Szerkesztve ]
-
Loco7us
tag
Ugye egy régi 350 Codegen tápnak elvileg el kéne vinnie ezt a lapot ugye? a videókártyának nem kell tápcsatlakozó. csak egy vinyó lesz.
Azért kérdem mert ugye a lapon van egy 24 es tápcsati meg egy 8 as. A tápon viszont csak 20 as meg 4 es van. A haverom szerinte simán viszi én azért megkérdezem itt is. Ha rosszul kötem be akkor lehet leégetem az alaplapot? Közbe megnéztem a 20 as tápcsatlakozó elvileg csak egyfajta képpen megy be. De a 8 as nál nem tudom melyik a fontosabb. -
Pgraph
aktív tag
válasz _Atesz #102323 üzenetére
Igazából már régebben letettem a vételi voksom a kis 250W-os FSP HHN mellett, csak most rendelem a konfigot és mivel az asztalon lesz a gép, a hangja miatt merült fel bennem, hogy van-e jobb alternatívája esetleg ebben az alsó árszegmensben...
A Chieftec ebből a szempontból ígéretesebb ezek szerint, bár annak a belsőjéről se nagyon van infóm. (Van egy régebbi Chieftec GPS-450AA-101A-m, az mondjuk Delta beles, de ez nem hiszem, hogy az.)„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
-
_Atesz
addikt
válasz Timyyy #102319 üzenetére
A jelenlegi konfigod max. 230W TDP-t jelent, a valóságban nem tudsz 200W fölé menni DC oldalon.
Lesz VGA fejlesztés?
PgraphA sorrend:
1., BQ System Power B8 300w (leghalkabb)
2., Chieftec Force CPS-350
3., FSP350-60APN / FSP250-60HHN (ugyanaz a venti van bennük, idővel kikophat és zajosodhat)Nem tudom milyen a System Power B8 bele, de az olcsóbb System Powerek nem szoktak ajánlottak lenni, inkább kerüld.
[ Szerkesztve ]
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Legyetek szívesek, tegyétek nekem halksági sorrendbe a következő tápokat:
- FSP350-60APN
- FSP250-60HHN
- Chieftec Force CPS-350
- BQ System Power B8 300w (bár ez nem tudom, milyen beles)
Köszi![ Szerkesztve ]
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Timyyy
őstag
válasz _Atesz #102317 üzenetére
Szuper, köszönöm a válaszokat, akkor elvileg a táp várhat januárig.
Viszont azért ajánlhatnátok valamilyet a fent említett cuccokhoz, mert akkor felírom magamnak, aztán addig is lesem az akciókat.Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
_Atesz
addikt
válasz hackeeeee #102316 üzenetére
Teljesen mindegy, azokon a tápokon se a táp szolgáltatta az energiát a monitor számára, csak le volt osztva a 230V, így kevesebb konnektor helyet foglalt a számítógép.
[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Ez a konfigom:
Asus M5A97 Pro, AMD Phenom x4 955 @ 3.2 GHz, 2x4GB 1333Mhz CSX, Sapphire HD4770 512MB GDDR5, WD10EZEX 1TB; Chieftec 400W, Aerocool AeroEngine II ház, LG Flatron L1953S monitor.Monitort akarok cserélni, HD-ra, nagyobbra, stb... gondolom több energiát fog felvenni, mint a mostani monitorom. (24-27 colos samsungokat néztem, egy felsőbb kategóriájút tervezek)
Az a kérdés, hogy szükséges-e tápcsere a 400W miatt? Mennyire járok ennek a határán?
Ha ajánlotok esetleg másikat, akkor pls olyan legyen, hogy a többi cuccomhoz mindhez legyen megfelelő csati, ne összeszereléskor derüljön ki a hiány... Mindezt lehetőleg 20, de maximum 25e Ft-ból kellene akkor megoldani.
Még 1 kérdés: nézegettem már tápokat, és mit jelent az OEM? Általában egy ezressel drágább ugyanaz a táp, ha ez is oda van írva.Köszöntem!
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
hegegabi80
addikt
Megrendeltem a Kolink SFX 350W-os tápot. Kíváncsi leszek rá, gyorsba kipróbálom, aztán max ha hangos a ventije visszaküldöm a 14 napos elállás jogán.
Most néztem képeket a belsőről és teljesen ugyan az, mint a Zalman ZM350-FX, tehát akkor mind a kettőnek Sirtec belsője van. Csak a Kolink-on jobbak a csatik elrendezése számomra. -
syberia
veterán
Nagyobb légszállítás azonos zajszint mellett, vagy a jobban melegedő alkatrészek hatékonyabb hűtése? Esetleg mindkettő egyszerre?
(#102307) MMIX: Régen volt 8cm ventis Fsp tápom, ha abban lett volna még egy légkavaró, tuti nem sült volna meg benne az a két kondi amit cserélnem kellett. Szerintem ezzel a lépéssel az élettartamát szeretnék kitolni.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
MMIX
addikt
válasz varmi2 #102305 üzenetére
Google fordítóval próbáld meg.
A nagyobb átmérőjű venti (a táp tetején) külső része nagyon gyorsan megy (zaj), és a motor alatt nem küld levegőt az alatta lévő alkatrészekre. Több a turbulencia ez rontja a hatékonyságot és növeli a zajt.
12 cm centik drágábbak, a spórólás miatt gagyibbak lehetnek a 8cm ventiknél.
25mm vastag a venti, a bordáktól veszi el a helyet. A többi benne van a német írásban.A táp végében lévő venti kevesebb turbulenciát okoz. Viszont a moduláris kábeleknek útban van.
Ha igény lenne rá a 8cm venti (táp végében) lehetne vastagabb a szokásos 25mm-nél. (több levegőt is tudna mozgatni)[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Graphics #102303 üzenetére
Nagyobb ventinek kisebb fordulat is elég, egyazon nyomás és légszállítás eléréséhez. Persze nem mindegy a lapát profil ez tény. Másik meg az, hogy az alap táponak elég egy 12cm-es venti, akkor ehez miért nem elég egy 8cm-es? Sajnos nem megy a német, van mikor a magyar sem.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
MMIX
addikt
válasz varmi2 #102302 üzenetére
Nem vagyok mérnök.
Német nyelv mégy? [link]
11 Marketing-Tricks bei NetzteilenAz ENERMAX DUO-n a felső venti se kicsi, 10 cm, a hagyományos 12cm ventiknek úgyis le van takarva egy részük.
Ezen is takarva van-e plexilappal nem tudom, teszt és kép még nincs.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz varmi2 #102302 üzenetére
Tévhit az, hogy a nagyobb venti halkabb lenne.
Nagy lapátok nagy zajt tudnak generálni. Magas hatásfokú tápnál két ilyen kisebb venti halkabb tud lenni.
Abból indulok ki ,hogy nekem is van Bronze belsős FSP tápom, és halkabb mint az ugyanolyan 12CM-es társai.
Brand gépeknél jellemzően kis ventis tápok vannak pl.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Bjørgersson #102297 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest