- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz _Atesz #102799 üzenetére
Ebben igazad van, én is hibáztam. De ez szerintem akkor is gáz, a gyártóra nézve, hogy ilyen kábelhosszal tud piacon tartani egy tápot 2016-ban, amikor el vannak terjedve már eléggé az alsó tápos házak..
Legutóbb egy ugyanilyen (corsair 300R) házba raktam össze gépet, és egy hasonlóképp olcsóbb táppal tökéletesen elment a kábel hátul is, ezért nem is gondoltam hogy egyáltalán létezik ennél rövidebb kábelhosszal gyártott. Amikor szerverházba vagy spéci házba rakok össze valamit akkor körültekintőbb vagyok, de azt hittem itt már szternerd lett a 8pin és a +10cm kábelhossz..
Amúgy a tápegység biztosan jó, de sajnos ezt egyenlőre kipróbálni nem tudom.A 4 pinnek amúgy lehet vajon hátránya? Úgy olvastam Tomshardware-en, hogy hivatalosan 120-130W-os valós CPU fogyasztásig elegendő, annál nagyobbnál már gond lehet. MOndjuk erre valaki azt írta, hogy ő látott már 200W-os CPU fogyasztást is stabilan 4pinessel..
-
_Atesz
addikt
válasz Kroni1 #102798 üzenetére
Legközelebb tessék megválaszolni rendesen az általános kérdéseket.
Fent van ami érdekel minket:Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
● Pl: "20.000Ft alatt kéne megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Pl "Lásd az adatlapomon."
● Pl "i5 6500, R9 390(MSI Gaming), 1db SATA HDD, 1db M.2 SSD", esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt.
● Például: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb...[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Ajánlottátok 10-12e Ft-os kategóriában a Chieftec Force 450-es tápot az általam említett más tipusok helyett. Hát ennél szarabbul megtervezett tápot még nem nagyon láttam! Az alaplapi tápellátása csak 4 pines, és az sem ér el egy sima alsó tápos normál ATX házban a helyére, túl rövid!!! Ilyet nem is értem hogy lehet eladni 2016-ban!? Még a legolcsóbb tápokkal sem volt ilyen gondom, sajnos hülye voltam én is, hogy nem néztem utána, de eszembe se jutott, hogy ilyen gond lehet egy sima konfignál. Raknám össze, de most emiatt nem megy..
Erre látom van megoldás. Az átalakitó vagy a sima hosszabbító mennyire lehet megoldás erre? Szabad egyáltalán a 4pin - 8pin átalakítót használni egy mai konfignál??
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Szerintetek hol érdemes megvenni a Corsair RMX 550W Tápot?
Mindenhol 5 év gari van rá de találtam 1 webshopot ahol 7 év gari van rá.
Úgy tudom forgalmazó 5 év garit ad rá hivatalosan mindenhol.
De akkor itt a boltban hogy van 7 év gari?Corsairnál már be regisztrálták és úgy adnak rá annyit?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz syberia #102791 üzenetére
Sajnos mostanában a legtöbb általam ajánlott XFX tápegység meghibásodik, ezért már nem javaslom a megvételüket.
diegho(#102794)
Szia.Bitfenix Whisper? Ha jó árban lesz, és nem sürgős a tápegység vásárlás, akkor igen, de a megjelenésére számolj rá ~3 hónapot, hogy gyűljenek a tapasztalatok.
Szerintem a mostaniakhoz képest nem nagyon nyújtanának jelentős előnyt azonos árkategóriában. -
diegho
nagyúr
Érdemes lehet erre az új Bitfenix szériára várni?
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Havernak keresünk tápegységet.
- i5-4440
- B85M (valamilyen még)
- 14 GB DDR3 RAM
- 1,5 TB HDD
- Gigabyte GTX 950 OC
- Samsung EVO 120 GB SSD
- Zalman Z11 Plus ház (5 ventis ebből 3 LED-es)Ehhez keresünk tápot, amivel persze terhelés alatt is bírja.
Egy FSP Hexa+ 400W elég vagy van-e valamilyen jobb alternatíva hasonló áron?
Esetleg muszáj lenne az FSP Hexa+ 500W?Válaszokat köszönöm előre is!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Susi
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket kérném.
A következő config-hoz:
i7 6700k ; 16 GB RAM ; 1 ssd , 1 hdd , GF gtx 750ti
Elegendő lesz ez a táp:
FRACTAL DESIGN Edison M 450W
vagy kell az 550W ?
Köszi a segítséget!
Susi -
arpii
tag
Sziasztok, kicsit le vagyok maradva az aktuális tápokat tekintve. i5 3570 + 16gb ddr3 ram + SSD + HDD + Sapphire RX 470 Nitro (van tervben) konfighoz kellene. A jó öreg FSP 350 PNF már aligha lesz erre elég és a kondik sem biztos, hogy már gyári állapotban vannak (majdnem 10 éves táp).
Amikkel van tapasztalatom és megbízhatóak: FSP, Chieftec, de más megbízható márka is érdekelhet. Van most a piacon best-buy? Üdv, Árpi -
syberia
veterán
Xilence tápok mióta minőségi darabok, valami zavar van az erőben.
https://howbad.info/
-
hatter
tag
Sziasztok!
CoolerMaster 520w táp nincs az ajánlottak között, de a nem ajánlottak között sem. Tud róla valaki valami hasznos infót? Jó azért?
Köszönöm!
-
Hunork
veterán
válasz grave949 #102779 üzenetére
Simán elbírja! (300W fölé nem igen fog menni e teljes rendszer terhelt állapotban)
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
grave949
csendes tag
Fsp 550w Raider 88+silver tapom van. Olyan kérdésem lenne hogy elbirná-e gtx1070-et? i54670, 16gb ram, ssd,hdd mellett.
-
diegho
nagyúr
Az Enermax Revolution Duo-ról tudunk már valamit? Milyen belsővel van? Saját, vagy már csomagolnak ők is?
-
válasz DR|FTK|NG #102769 üzenetére
Köszönöm!
Lehetőségek jók és az említett EVGA is tetszetős darab (van rajta csati bőven ahogy nézem)
Lehet egy olyan kerül beszerzésre !
Ez a konfig egy 400 -as (Seasonic SS-400H1U) táppal 1 VGA -val az OP rendszer (még) fel rakható?
/2.-ik VGA még lesz egy kis idő mire beszerzem.. ugyanezt, ugyanilyet 100% megegyezőt/L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz sagit #102761 üzenetére
Szívesen.
Vidual001(#102765)
Szia.Elég lesz, bőven.
luimapeiz(#102767)
Szia.CPU: 2×75W => 150w
VGA: 2×250-300W(tud fogyasztani a GTX 480) => 500-600W
Többi: 40W
Összesen: 690-750W(~teljes terhelés alatt, játék alatt kevesebb lenne(~500-600w)Használt: most nem nagyon találtam ehhez a géphez megfelelőt 30k alatt, de ~37k-ért van egy SF Leadex Gold 1000W, ez jó választás.
Újonnan én ennyiért az EVGA B2 850W-ot nézegetném.
Ha csak egy VGA lenne, akkor jobb lenne a helyzet.
Nira(#102768)
Szia.Nem egy ismert típus, én maradnék az ismertebb márkáknál. Milyen gépbe lenne, és mennyit szánnál rá?
-
Nira
csendes tag
Sziasztok szeretném a véleményeteket kikérni a Kolink KL-500 M típusú tápról.
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv. Dani :)
-
Sziasztok,
Tápegység kellene.
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
● "30.000Ft alatt kéne megoldani." (használt is tökéletes PH-ról pl.)
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● MSI K9ND Speedster2 (MS-9661) alaplap + 2db AMD Opteron 2423 HE (32GB DDR2 RAM) + MSI N480GTX VGA (később SLi -be 2db)
● 1db SSD (300GB Intel) , ODD (csak mikor kell)
● Legyen megoldható az alaplap és 2db VGA teljes ellátása, csatlakoztatása (2db 6pin és 2db 8pin VGA , 24+8pin alaplapi csatlakozás , továbbá lehet rajt pár sata és molex csati is)Remélem nem hagytam ki semmit.
Válaszokat, ötleteket előre köszönöm !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e itt valakinek Corsair SF450W SFX tápegysége?
Ha igen, akkor a következőket kérdezném tőle:-Bekapcsoláskor és kikapcsoláskor is hall egy kis kattanó hangot? Mintha valami relé kapcsolna?
-Mennyire hangos és mennyire melegszik? Illetve mikor kapcsol be a venti rajta?
-Volt-e már bármiféle problémája vele?
-mennyire meleg levegőt fúj ki a tápból a venti? És nagy terhelésnél 50% fölött mennyire hangos?Köszönöm!
Üdv.
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Vidual001
tag
Tiszteletem a Hölgyeknek, Uraknak!
Egy nagyobb gépfelújítás előtt állok, és nem vagyok benne biztos, hogy a tápegységem elég lesz.
Amik az új konfigban eddig biztosan lesznek:
- Gigabyte G1.Sniper Z97 - Intel i7 4790k Procival (jelenleg is ez van)
- 4x 8GB Kingston HyperX Performance 2400MHz RAM (ha találok vörös ledes 32GB-os kittet, akkor az lesz)
- 2x MSI GTX 980Ti
- 2db Sata II HDD
- 2db Sata III 256GB / 512GB Plextor M6 Pro SSD- Vízhűtés: (CPU) Raijintek Triton --- (VGA) Bitspower --- A pumpa és tartály még nincs meg
Jelenleg egy FSP Aurum Pro 1000W látja el a masinát, de a két videokártya + a vízhűtés fogalmam sincs mennyit fog kóstálni.
Lehet, hogy egy 1.2kWattos tápegységre kellene váltanom, vagy biztosan elég lesz az 1kWattos jelenlegi PSU?Előre is köszönöm a válaszokat!
MSI GT62VR 6RD Dominator Pro
-
Ryder62
őstag
Vennék egy fél passzív tápot ami moduláris vagy fél moduláris. 30 ezer lenne a keret +- pár ezer. 550-650 W.
Milyet tudtok ajánlani? -
sagit
veterán
válasz DR|FTK|NG #102756 üzenetére
Köszi a választ. Körbenéztem hogy mibe kerülnek itt a környéken. A 2 db 400w-os tápot ki is zártam. A nagyobb BQ 93 euróról indul, a CX550M 67 ,az EVGA pedig 95+szállítás ( a többinél ingyenes). A BQ ki is esett, az RM550x viszont helyben volt 85 euróért, meg is rendeltem, 2 nap múlva át is vehetem.
Felé billentette a mérleg nyelvét a full modularitás, félpasszív,az +5 év gari a többiekhez képest és hogy ez a leghalkabb a csoportból.
Köszönöm a segítséget ( fehér kábelszettet nem lehet hozzá venni valahol? )
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Ryder62
őstag
Sziasztok,
Mit jelent az hogy fél passzív táp?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz sagit #102755 üzenetére
Szia.
A félpasszív tápok közelebb vannak a 30k-hoz, mint a 25-höz, de írtam olcsóbb, nem félpasszívokat is:
-Be Quiet! Pure Power 9 400W CM / 500W CM > 3 év, félmoduláris
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM > 5 év, félmoduláris
-Corsair CX450M, CX550M > 5 év, félmoduláris
-Corsair RM550x > 10 év, félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, ezek közül ez a leghalkabb
-EVGA GS 550 > 5 év, félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris -
sagit
veterán
Sziasztok
Keresek 500-550W-os félpasszív tápot, az adatlapomon lévő konfighoz, konnektorból mérve 280W körül eszik terhelve de a procit lecserélem egy 4770/4790k-ra tavasszal valószínűleg és szeretnék benne hagyni a tápban azért, hátha lesz VGA csere ha jön a Vega stb,stb.
Félpasszivitás fontos, a gépet idle csendre hegyeztem ki, kevés hangja van nagyon, idle amúgy is csak 60-80 W-ot eszik konnektorból.
Legyen moduláris, nem kell hogy 100%-ig az legyen, tehát a nagy 24 tűs alaplapi csati benne lehet fixen de a többinek örülnék.
Hatásfok bronz/silver/gold nekem mindegy ha nincs túl sok extra felára.
Rászánok egy olyan 20-25 ezret, de ha van valami jobb 30 körül akkor még annyit is (de csak ha nincs megfelelő inkább 20-hoz közel).
Előre is köszi
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
jenco73
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire halk és megbízható az FSP 300 50 HMN tápegysége?
Esetleg valami hasonlót tudnátok ajánlani.
Netezős gépbe keresek halk megbízható tápegységet.
Nekem FSP Aurum van ami tökéletes de ismerősömnek lesz egy egyszerű gépbe. -
-
_Atesz
addikt
válasz #84234240 #102743 üzenetére
Szívesen.
Azért nem ajánlott, mert nem tudja a ráírt teljesítményt szolgáltatni, nem tartja stabilan a feszültségeket.
Ráadásul neked a sima s-es verzió van, nem az S8-as, az meg talán még a 80+ hatékonyságot se tudja.
Az S8 széria egy picit jobb, de a többi probléma azzal is fennáll.
Ryder62Jó kérdés. Az elállás akkor lehet a komplett gépre vonatkozik. Ezt az üzlettől kellene megtudnod.
Mivel Te válogattad össze az alkatrészeket, így azért gondolom, hogy mehet külön is. -
demmer123
őstag
válasz Graphics #102702 üzenetére
Kétlem hogy az áram minőségétől vagy az ingadozástól ment volna tönkre.
Túlfeszültségvédős+zajszűrős elosztóra volt csatlakoztatva is.....Előző tápom Chieftec CTG 500W volt 3 évig simán ment,aztán el adtam.Ki tudja lehet még máig üzemel.
Szimplán csak "szar" az XFX tápok és nem csak velem történt ez.Olvastam hogy sok is a panasz rájuk.Aki meg azt vesz sok sikert hozzá.
Egy biztos hogy többet XFX nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz _Atesz #102741 üzenetére
Köszönöm e gyors választ. Amúgy mi az a test vezeték? (Tényleg kezdő vagyok gépépítésben, ez az első általam összerakott (összerakni fogom) számítógép.)
EDIT: ugyebár itt a fórumon sokan mondják hogy ez egy "nem ajánlott" tápegység. Az ilyen rosszabb PSU-knak mi a gyenge pontja: kevesebbet lehet terhelni, kiszámíthatatlanul müködik vagy zakatol?
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Ryder62 #102736 üzenetére
Elvileg a termék átvételétől érvényes a 14 nap. Jelezd nekik még ma e-mail-ben, hogy elállsz és Hétfőn postára is adod a terméket, akkor bele kell férj a 14 napba.
15-20k közt gyakorlatilag nincs ajánlható félmoduláris, legközelebb az FSP Hyper M 600W van, de az is 20k felett és rosszabb ventivel, mint a CM-ben volt.
hóborcGyárilag nincs ott, szóval jó az úgy. Test vezeték lenne, de van abból elég, szóval okkal hagyták ki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Megjött a Chieftec iArena GPA-500s-em.
Nos találtam rajta egy hibának tűnő dolgot: a 24-es ATX csatlakozóról hiányzik az egyik részcsatlakozó (tű).
Ha a bal oldalon van a 4-es része, akkor alsó sor, 5.oszlop (4-es egységet beleszámolva).Ez tényleg egy hiba és garancia által vissza kell küldenem vagy az a csatlakozó "opcionális"?
-
7
addikt
Sziasztok!
Videokártya cseréjén gondolkozom, és érdeklődöm, hogy a szakértők szerint elbírja-e a több mint 4 éves Seasonic G360-asom az újat.
- új GPU: Geforce GTX 1070
Rendszer egyéb adatai:
- CPU: i5-6500
- SSD: 2x Samsung, 1x Intel
- HDD: 1x external WD HDD -
törölt tag
-
Ryder62
őstag
-
_Atesz
addikt
válasz Ryder62 #102734 üzenetére
Pont kifogtál egy rosszat, megesik. Mindenesetre ha másikat szeretnél, akkor ne garanciába küldd vissza, hanem állj el, 14 napig megteheted, ha webshop-ból rendelted.
Az adatlapodon levő konfighoz kell ajánlani tápot, vagy lesz fejlesztés is? Mik az elvárásaid a táppal szemben?
Mennyi az anyagi keret rá? -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy ide írok, de nem tudtam eldönteni ezzel a kérdéssel hova forduljak.
A helyzet az, hogy itt a konfigom:
- i5 2500 (stock)
- Gigabyte B75 D3H
- 2*2 GB DDR3
- WD 1TB EZEX
- Zalman Z9Nekem jelenleg a gépben egy Chieftec iArena GPA-400S8 van.
Egy Sapphire HD 7770 1GB GHz Edition-t szeretnék rövid időre, egy Gigabyte GTX 950 2 GB-ra kicserélni ismerősnek kipróbálásra. Elbírja a táp még ezt?Választ előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
_Atesz
addikt
válasz Create. #102725 üzenetére
Szia, sokféle hiba okozhatja. Elsődlegesen a monitort kellene kiszűrni, hátha azzal van a baj. Dugjátok a gépet másik monitorra, vagy TV-re.
HunorkSzia, Super Flower, tehát saját gyártású belsővel rendelkezik, kb. Chieftec Force CPS minőség, el van látva a megfelelő védelmekkel. A ventilátor típusáról nem tudok, csak annyit, hogy hosszú élettartamú és minőségi venti van benne, maga a táp halk működés közben.
Már nem gyártja a Super Flower ezt a tápot.
puruSzia, még 4-5 évet simán elszaladgál a konfig azzal a táppal, teljesítményben bőven elég lesz, csatlakozókat tekintve is.
Mindenesetre ha nem volt kitisztítva, akkor érdemes lenne kiszedni a gépből, és nekiesni száraz ecsettel, vagy kompresszorral.
LongtomiSzia, azt a tápot amúgy is érdemes lecserélned. Inkább a Chieftec Force CPS szériából válassz, annyi, hogy alsó tápos házba nem jó:
Chieftec Force CPS-350S: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 2 év garancia, rövid kábelek, alsó tápos házba nem jó. (ennek nincs PCI-E csatija, de nem is kell a VGA kártyádhoz)
Chieftec Force CPS-400S: fix kábeles, 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 2 év garancia, rövid kábelek, alsó tápos házba nem jó. (ha tervezel valamivel nagyobb VGA-t, ezt vedd, ennek van 6pin-es PCI-E csatija)
Ryder62Melyik Cooler Master tápról van szó?
-
Ryder62
őstag
Üdv urak,
Cooler Masteről mi a vélemény? Az szokványos, hogy kattog a táp? 2 hetes sincs.
Mit tudtok ajánlani?Mert többet ilyet nem veszek. Ez megy vissza gariba.
-
Longtomi
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot kérnék, hogy milyen tápot szerezzek be ennek a gépnek:
DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
Gigabyte GA-M52L-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
AMD Radeon HD 6670 (1 GB)
Hitachi HDP725050GLA SCSI Disk Device (465 GB)
TOSHIBA DT01ACA100 SCSI Disk Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-III)A mostani egy LC5550 550W-os, már több mint 10 éve bent vant, most legújabban időnként zörög a ventillátora.
Én erre gondoltam: Chieftec iArena GPC-400S tápegység, 400W, Bulk
Köszi előre is! -
senior tag
Sziasztok!
Van egy 6 éves Corsair PSU-750HX 750W moduláris tápegységem.
Az alábbi konfighoz megfelelő lesz-e még, vagy ha nem, akkor mire érdemes cserélnem?Gigabyte Z170 alaplap
i5-6600K proci
16Gb Ram
1x ssd
1x HDD
2x OptikaVGA egyenlőre nincs a gépben, de hosszútávon bármi lehet
Köszönöm
-
Hunork
veterán
Üdv!
Ismét egy érdeklődés (nem nekem): Super Flower SF-550P14HE tápról vélemény? (belső, venti)
Előre is köszönöm!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Dany007
veterán
válasz Dany007 #102704 üzenetére
No, végül egy Enermax Revolution Duo 600 mellett döntöttem.
27k az igaz, de elég új típus, bízok benne, hogy jó lesz.
Érdekes ez a dupla fan megoldás, de jól fog jönni, mert elég zárt környezetben lesz. Plusz tele van "protectionnel" Hát meglátjuk. Plusz elég jó a hatásfoka.
Arról persze nem találtam semmit, hogy milyen belsővel rendelkezik... -
addikt
Sziasztok, táp miatt lehet olyan, hogy netezés közben 1-1mpre elsötétedik a kép, majd visszajön? A vga topikjából mondták, hogy kérdezzek rá itt, már több driver, beállítás ki lett próbálva eddig nincs javulás. Játék közben minden frankón működik. Chromeban a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva. Azért küldtek ide, mert rajtam kívül másnak is jelen van a hiba és ugyanúgy fsp 400w-al hajtjuk a gépet.
Tudom, hogy nem tartozik a topik témájához, de hátha valaki tud segíteni)
(Gépem az adatlapon)[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
-
törölt tag
válasz DR|FTK|NG #102721 üzenetére
Köszi megint!
A kevesebb kihasználtságit úgy értettem, hogy reménykedem abban, hogyha kevésbé van kihasználva a max terhelhetőség, akkor esetleg kevesebb esélye van meghibásodásokra. Igaz ez?
Én a PC-t aqua.hu-n vettem, ahol erre a PSU-ra 3 év garanciát adnak. Ez jelent valamit? (Persze ha már tönkretette a fél gépet akkor mindegy)
Ezt a tápegységet (GPA 500s) már megrendeltem, tehát csak egy olyan fél éven belül tudnám lecserélni. (Tudom, hogy kiszámíthatatlan, hogy mikor hibásodik meg
EDIT: de kb fél év alatt milyen hatással van a többi komponensre?
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz #84234240 #102720 üzenetére
Szívesen.
Nem feltétlenül védi meg a több watt egy rosszabb minőségű tápegységnél(ott a több watt csak papíron van meg sokszor), elég ha nem annyira stabil a bemeneti feszültség.
Meghibásodnak az alkatrészek, akár ki is gyulladnak(de ahhoz már durva hiba kell). Az alaplap nem minden esetben védi meg, lásd gagyi tápra kötött HDD-k - sokkal gyorsabban amortizálódnak ott, mintha normális tápegységre lennének kötve.
Egyébként a 500w-os iArena árában van Chieftec CPS-350S(PCI-E áramcsatlakozó nélkül) / CPS-400S(ezen már van), de ezeknek rövid a CPU áramkábelük, illetve csak két év garancia van rá, míg egy FSP Hexa+ 400-ra három(~13k), de ez nem annyira halk. Ilyen ez az olcsóbb tápegységeknél.
Nyugodtan tegeződjünk.
-
törölt tag
válasz DR|FTK|NG #102712 üzenetére
Először is köszönöm válaszát!
Ugybár az én konfiguárciómnak sokkal kevesebb energiára van szüksége. Ez megvédheti olyan meghibásodásoktól egy bizonyos szinten, amik az ilyen "nem ajánlott" tápegységeknél jöhetnek elő maximum kihasználtsággal?
Mi történik a rendszerrel, ha meghibásodik a PSU? Az alaplap megvédi a processzort, videókártyát?
Köszi
-
diegho
nagyúr
Az alábbi konfighoz keresném 20-25k között a legjobb 400-500W körüli 80+ Gold tápot.
i5 6500
16GB DDR3
GTX 960 4GB (idővel 1060/480 csere lehet)
2xSSD
1xHDD
1xODD
Bitfenix Merc AlphaElső körben BQ Straight Power E10 400W-ra gondoltam, 23k 5 év garral. Van ennél jobb és ésszerűbb vétel ebben a kategóriában? Jelenleg egy FSP Raider 550-em van, de le kell vásárolnom 30k-t és ebből tápra kb 25-öt szánnék. Tudom, hogy ott a London is 25k-ért 5 év garral, ráadásul moduláris, de mivel új, nem találni róla sok felhasználói véleményt.
-
jim bcs
nagyúr
-
dzsóbácsi
aktív tag
Hello!
Öcsém ùj videókártyájának beszerelése közben szomorùan konstatálta hogy bizony 1db 8pin-es tápcsatlakozó van a vga-n.Neki viszont 2db 6pin-es van a tápján.. Ha vesz egy 6pin - 8pin átalakítót akkor minden rendben? Vagy ami szerintem valószinübb hogy nem oldódik meg a gondja,hisz a 6pin-ből jövő 75watt nem egyenlő a 8pin 100wattjával...Nos??
A táp egyébként Corsair 400Cx vga pedig egy Rx480 nitro..
Köszi.. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz lkksioskdl3 #102706 üzenetére
Szívesen.
hóborc(#102707)
Szia.Nem a legjobb belseje van, alsókategóriás CWT. Ha van pénz jobbra, akkor jobbat vennék(200w is lazán elég ehhez).
A VGA inkább GTX 1050 legyen, a proci i3 6100, ha lennének újabb játékok, vagy renderelés, stb. A HDD WD10EZEX legyen, illetve egy SSD nem ártana.
Vartarus(#102711)
Szia.Akyga: nem tápegység, hanem ipari hulladék. A ráírt adatokat szerintem nem tudja a valóságban.
Chieftec iArena: nem a legjobb, nem ajánlott, de nem Akyga.Kizárásos alapon inkább a Chieftec, de ha lehet más közül is választani, akkor én még nézelődnék.
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Egy belépő gamer/multimédia pc esetén ( A10 5800K, HD 7770) a következő két táp közül melyik javallottabb?
Akyga Basic 450W vs. Chieftec iArena 350W GPA-350S8 OEM
Az Akygának van egy egy 6P PCI-E és a 12V-os részelege egyben van, valamint 20A-t tud.
A kis Chieftec-nek nincs PCI-E és a a 12V-os részlege két 15A-s ágra van bontva.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Van egy CTG-500-80P tápegységem. A benne lévő venti már elég hangos. Cserélni kellene!
Akármilyen ventit vehetek bele persze 12cm gondolok? Vagy olyat vegyek bele ami benne van? -
törölt tag
Sziasztok! Nemrég rendeltem egy konfigurációt:
ASUS H110M-K alaplap
Intel Pentium G4400 3.3 GHz processzor
GIGABYTE GTX 750Ti 2GB OC videókártya
Kingston 2133 MHz 1x8GB DDR4 memória
WD Caviar Blue 1TB merevlemez
Zalman T5 házés egy Chieftec iArena GPA 500s
Láttam, hogy ezt a tápegységet sokan szidtátok. (Miért?) Ezzel a konfigurációval hogyan teljesítene? (Konfigurációról általános véleményt is elfogadok )
-
Dany007
veterán
Úgy döntöttem mégis lecserélem az FSP hexa-t. Biztos, ami biztos alapon...
Viszont nem tudok dönteni:Corsair Builder series cx600v2
Seasonic ss-500ET
Enermax Triathlor eco 550WVagy egyéb? Ez nagyjából a 22-26 ezres kategória...
Amihez kéne i5 4690, kb egy gtx 950 vga meg 2 hdd.
Tehát nem a Wattszám a lényeg most, hanem a stabilitás, megbízhatóság.
Köszönöm! -
berzebub
aktív tag
Sziasztok!
Adva van egy 1155ös konfig,idén kapni fog egy 470 nitrot amihez kellene egy olyan táp amit jővőre sem kellene kidobni,amikor is vszínű jön a alaplap és proci csere is lesz. A keret 10-15k között, ki most az ár/érték bajnok?FSP,Seasonic,Antex? Előre is köszi a segítséget.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz lkksioskdl3 #102700 üzenetére
Szívesen.
Nem rossz tápegység, a belseje minőség alapján a EPN-hez egész közel áll(EPN nekem jobban tetszik), de valóban nem annyira halk.Esetleg még érdemes lehet ránézned a Corsair CX450M-re.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest