Hirdetés
- 11 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolót készített az Apricorn
- CUDIMM DDR5 memóriák jönnek nyáron a v-color műhelyéből
- Megszorongathatja a nyugaton elterjedt konkurenciáját az UNIS villámgyors SSD-je
- A letisztult belsőt szereti a GameMax E-ATX-es miditornya
- Boncasztalon a Keychron K3 Max és Q10 Max billentyűzete
Aktív témák
-
scream
veterán
-
]Phobos[
senior tag
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
czpitti #48688 üzenetére
Az egész komoly keret.
Szép és csús minőségű tápok (CM SP GOLD-nál is jobbak):
Enermax MODU82+ 600W (van 700-800W-os is)
Seasonic X-650, X-750 (Ezeket nem könnyű beszerezni kis hazánkban, de ebből a keretből sztem telne külföldről behozatni futárral, tudtommal egész jó áron van már az ilyesmi).(#48689) ]Phobos[: Szia!
Gyorsba keress az aprók között vmi normális tápot 3k-ért. FSP, Delta, Chieftec stb...
-
]Phobos[
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
Kellene gyorsba egy nagyon olcsó táp, most tudnék is cserélni, 2 versenyző van:Gaba
2003-as,
3.3v-14A, 5v-25A, 12v-10A 300w max.Codegen
2002-es,
hasonló tulajdonságokkalAz alábbi konfigot kellene akár 35 fokos szobában is stabilan vinnie:
i845 lap( int. hang, LAN, VGA )
Pentium 1.8 GHz + cooler
2 db DDR memó
ATI 9800 SE ( + tápcsatis ugye )
PCI-os SATA kártya
2 vinyó, 1 ATA, 1 SATA
1 DVD-Rom ATA
USB-s eszközök( egér, billó, mobil-net, pendrive )
+ 1-2 házventiTudom, hogy nem ajánlott tápok, de most erre van lehetőségem. Azért írtam a hőmérsékletet, mert ugye nem csak a teljesítmény ingadozás vághatja haza a tápot, hanem a hő is, és ezek csak hátul szellőznek.
Javaslatokat várok melyik sánta érjen célba a vakok között
Köszi!
-
czpitti
senior tag
válasz
Krisinto #48682 üzenetére
A gépem "tüdején"nem spórolok.80k-ig(sírva)maximum!Egyébként ebbe:gyönyörű nem?keresek tápot
-
czpitti
senior tag
Már gondolkodóba is estem
-
vzsryl
nagyúr
válasz
czpitti #48681 üzenetére
600W is bőven elég lenne. A 3db VGA maximális fogyasztása kb. 350W körül alakulna, a proci meg a többi sallangé pedig tuningtól függően 100-200W.
Ha szép táp kell, ami minőségi, akkor az új Cooler Master Silent Pro GOLD 600W-ot javaslom, ami 35k. Néztem róla tesztet és bőven elbírt a tuningolt i7+GTX295 SLI-vel. A GTX295 egymaga többet zabál, mint 2db HD5850-es. -
czpitti
senior tag
Sziasztok.Sikerült vennem zé-mestertől egy full plexi kiállítási gigabyte házat.Tápot keresek bele ami 750 watt körüli a configom miatt ami bővülni fog még egy 5850-essel(adatlapom).Szóval 750 körüli minőségi és nagyon szép tápot keresek.Segítenétek?
-
scream
veterán
válasz
molnarpeter #48679 üzenetére
már 3 éve van benne, amúgy meg lecserélném, csak nem tudom mire kéne
szerk. : mostmár látom
-
scream
veterán
Keresném a legolcsóbb tápot ehez :
HD3850,E7200, jelenlegi kodegány táp haldoklik,elég hangosan ...
-
Krisinto
őstag
Ha jól emlékszem,akkor 8k-ért adtam el,mert sürgősen kellett a HX450-re a pénz
Bár ezt már cserélték a gariban,mert ha megfordítottam,hogy a venti felfele nézzen,akkor megakadt valamibe.Ezért inkább gari,és gyorsan egy másik.Az eladás mellett szólt,hogy elég hangos volt proci csere után.
-
Krisinto
őstag
-
bmwsan
senior tag
válasz
molnarpeter #48666 üzenetére
Szia
Akkor az ismerősöd valamit nagyon elnézhetett, mert iponon jó ideje nincs HX450.
A legkisebb moduláris Corsair iponon most a HX620, ami lassan a HX450 sorsára jut... -
Krisinto
őstag
válasz
sittes_redix #48668 üzenetére
GPS-ben Delta bél van,a CTG-ben pedig Sirtec(legalábbis az 500-asban)
CTG-k nek jobb a hatásfokuk és halkabbak is. -
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Mit jelent egy tápnál az, hogy: Frekvencia: 47-63Hz
Amúgy egy Chieftec GPS-400AA-101A tápnak a leírásában olvastam.Jah, és had kérdezzem már meg, hogy a Chieftec CTG-400-80P miben jobb a már említett tápegységnél, mert árban közel azonosak, és mindketten 400W leadására képesek.
Köszi
red
-
Krisinto
őstag
válasz
molnarpeter #48666 üzenetére
Használtan el lehet néhányat kapni,nekem is onnan van.
De csak halkan jegyzem meg. -
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #48664 üzenetére
Már nem lehet kapni sehol, gondolom már nem is gyártják, nem tudom, de forgalmazó biztos nincs jelenleg.
-
molnarpeter
nagyúr
Nézegettem még a tápokat, és megtetszett a hx450. Moduláris, 450 W, és Corsair
. Csak az a baj, hogy nem tudom, hol lehet kapni (neten).
-
Krisinto
őstag
válasz
1hijjanhusz #48660 üzenetére
CTG500 2 db 20A-es ággal van ellátva
a Superb 550 meg 2 db 18A-es ággal -
reset
senior tag
A 240 V-os érték v.színű még belefér a a szabványba...
-
Ribi
nagyúr
válasz
eladohardver #48639 üzenetére
Magyarországon sose volt 240V.
Régen volt 220 és abból lett 230V.
Ha ott 240-van akkor valami nagyon nem okés! -
vzsryl
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm, hogy megmérted!
Ez bizony nagyon jó hír számomra, mert nemsokára veszek egy alsótápos házat és minél olcsóbban szerettem volna venni egy halk, tápot bele, aminek a kábeleit el tudom vezetni a lap mögött. Egyelőre csak az EPS 4pinesre lenne szükségem, szóval a 72cm bőven elég lesz.
Ezentúl már mindig nyugodt szívvel fogom ajánlani alsótápos házba is ezt a tápot.
-
reset
senior tag
válasz
vzsryl #48650 üzenetére
Megnyugtató adatokkal szolgálhatok. A 24 pin-es kábelkorbács hossza a kutyaháztól a műanyag dugóig = 45 cm - ehhez "jön még" a dugó 2 cm-rel. Az alaplapi 8+4 pin-es kábel 57 cm + 15 cm. (A +15 cm a csati külön álló 4 pin-es toldaléka - tehát, ha csak a 4 pin kell, akkor 72 cm-es távot hidalhatsz át vele.) Lemértem még szorgalomból a 2x6-os VGA csatiban végződő kábel hosszát, ez 45 cm + 15 cm. A dugók "hosszával" nem számoltam, csak a csupasz madzagot mértem...Egyébként úgy láttam, hogy akár 1-2 cm +/- lehet az eredménye annak, hogy egy adott kábelkorbácson belül, mennyire vannak egyformára szabva a szálak....Nekem tehát bő 57 cm az alaplapi 8-as madzag, kicsit bővebben szabták
-
Krisinto
őstag
válasz
1hijjanhusz #48652 üzenetére
Mármint mire gondolsz?
Ha választani kellene egy 11k Superb között(használt) és egy 13k Chieftec között(új) én tudnám mit válasszak,egyértelműen a chieftec,ami jelenleg nagyon jó árban van!
Ha az 500-ast veszed,az bőven elég lesz még jó pár évig,és alsó tápos házba is tudod majd rakni. -
Dyno
veterán
válasz
csiby222 #48646 üzenetére
Megéri, APN féle bél van benne csak csatikkal jól ellátva.
(#48649) knorbert1992 : De ne ajánlj, egy régebbi tápot, BS2-t ami a GLN bélre épül, az APN jóval erősebb jobb hatásfokú.Nézzél már inkább utána mielőtt ajánlasz.BS1 meg már nem kapható, ha kaható is használtan és nem fiatal.
BS2 meg ebben a 10-15K-s mezőnyben már nem ér semmit. -
vzsryl
nagyúr
Tudom, hogy a hivatalos oldalon mi szerepel, emiatt se értem a tesztben szereplő adatokat.
Nagyon hálás lennék, ha lemérnéd az említett kábeleket, és nem siettetlek.(#48649) knorbert1992: Sokkal inkább a fent említett Chieftec CTG-500-80P.
Mindenkinek: Jobban utánanéztem és úgy tűnik, hogy a kapható Thermaltake TR2 RX 450W-os tápok még mindig a régi W0146RE típusúak, tehát 12V-on kombináltan csak 20A-t képesek leadni és a hatásfokuk 70-75% környékére tehető.
Az újabb W0146 típusúakat magyar árlistán még nem láttam. Egyébként az is CWT beles (E161451), de már 33A-t képes leadni kombináltan 12V-on és 230V-on 80PLUS-os a hatásfoka. -
reset
senior tag
válasz
vzsryl #48647 üzenetére
Nem parázok különösebben, csak fölfigyeltem rá. Már vagy 2 hete ezt a tápot használom - egy CFT-560-A12S - t cseréltem le / mert ez korszerűbb. Én most fölülre raktam a tápot, de szerintem alsónak is elmegy: elég hosszúak a csatik. Ha nagyon fontos, esetleg lemérhetem a 2 kérdéses csati hosszát - csak ahhoz egy kis idő kell...
-
vzsryl
nagyúr
-
csiby222
aktív tag
Hali!
Erről a tápegységről érdeklődnék FSP SAGA II 500W ATX/EATX, hogy érdemes-e megvenni?
Ezt a konfigot szeretném vele meghajtani:
HD5770 1Gb Sapphire Vapor-X
AMD Phenom II X2 555 BE @4 Core
Gigabyte 790XTA-UD4
2048Mb 1600MHz KingMax
2 Vinyó 1 dvd íróLégyszi írjátok le azt is hogy miért nem ha nem érdemes megvenni a válaszokat előre is köszönöm.
-
Krisinto
őstag
válasz
1hijjanhusz #48644 üzenetére
Az az 550-es superb nem sokkal különbözik a kisebb 460-nál!
Csak ez 12v-os ágon 360w-ot tud leadni,ami lássuk be...eléggé kevés,ahoz képest,hogy 550-a névleges teljesítménye.
Hipro pedig már egy öreg táp.Alacsony hatásfokkal,ami lehet,hogy a villanyszámlában megmutatkozna és feleslegesen nagy is a 700w.
De újonnan lehet kapni Chieftec CTG400/500-at 13k körül.Ami lényegesen jobb választás,mint az általad linkelt tápok. -
Krisinto
őstag
válasz
1hijjanhusz #48642 üzenetére
Superb-et és a Hiprot-t én nem ajánlom
Esetleg? -
reset
senior tag
válasz
eladohardver #48639 üzenetére
Oksa - eddig nálunk 230 V hajtotta az elektronokat. Nemrég hálózatfejlesztés volt; közelebb került a trafó, rövidebbek lettek a bejövő vezetékek, azóta mérek 240-et...
-
Krisinto
őstag
válasz
1hijjanhusz #48638 üzenetére
Chieftec CTG 400(újonnan),vagy esetleg Gps 450-et árul fent haverom.
Jelenleg mást használtan nem láttam. -
1hijjanhusz
senior tag
Hali!
Tápegységet szeretnék venni majd használtan 10k körül.
Milyen tápokat érdemes nézi ilyen áron?
Nyilván, a mostani konfigom nem eszik sokat, de majd tervezek váltani 4 magra.
Tehát ennél valószínűleg nagyobb fogyasztású gépem lesz majd hónapokon belűl.Eddig egy Gigabyte 460W tápom volt, de az elment egy másik gébpe, így vissza kellett tennem a féléves Deer 500w-os tápomat. 4870-nel is elvitte a gépet és vannak benne védelmek is, de azért nem bízok a márkában.
-
reset
senior tag
Sziasztok!
Megizzadtam, mire végigolvastam ezt a tesztet a CTG 500 80 P-ről. Kell-e parázni a következő sorok miatt: A Chieftec-80 csak egy rögzített bemeneti feszültség 230 V, ellentétben a legtöbb tápegység, két külső bemeneti feszültség, vagy egyszerűen csak egy nagy üzemi feszültség tartománya 100-240 V ..írásban a 10%-os eltérés a névleges feszültség 220 V. Ezért először egy sor tápegység Chieftec A-80 érdemes odafigyelni, hogy a felhasználók a területeken ha nincs gond...Nehéz kihámozni a nyelvhelyesség szempontjából gyatra szöveget (az egész tesztre vonatkozóan) - de mintha azt akarná fejtegetni; e tápegység használatakor óvakodjunk a 220 V-os hálózati feszültségnél 10%-kal nagyobb mértékben eltérő feszültségtől...Csak azért akadt meg rajta a szemem, mert a lakásunkban stabilan 240 V-os feszt mérek a konnektorokban...
-
Dyno
veterán
válasz
sittes_redix #48632 üzenetére
Jó vétel, ne halazd el.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Hali!
Melegedni fog egy kicsit terhelés alatt, de bőven elbírja a konfigod. A Deer-el kapcsolatban pedig ne azzal foglalkozz, hogy melegszik, hanem azzal, hogy élet és vagyonvédelmi szempontból jobb elkerülni, mert nincs benne védelem, veszélyes!
(#48634) molnarpeter: Moddingolás szempontjából jól jöhet, ha moduláris.
-
Sdi
addikt
válasz
Elég lenne a konfigodhoz, nem rossz táp, de ennyiért lehet, hogy mást fognak ajánlani.
-
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Chieftec GPS-400AA-101A tápot szeretnék venni használtan 5k-ért 6 hónap garival. A mostani egy Deer 500W-attos táp, de nagyon melegszik...Szerintetek a Ch is melegedne?? Vagy esetleg egy jó vételnek ígérkezne?Amúgy a 400W-attos táp elég a cuccaimhoz??
Üdv! redix
-
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #48629 üzenetére
Mindegyik bőven elég lenne. A CX400 nem moduláris.
-
14adam
addikt
válasz
molnarpeter #48628 üzenetére
de ne 4890-et tegyél bele mert ott hangos lesz. De remek választás
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #48628 üzenetére
[Lejárt a szerk]
Esetleg egy Corsair CX400W is elég lenne? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
vzsryl #48627 üzenetére
Később bővítenék:
-lap: Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.1)
-videókártya: ATi Radeon HD 4***
-erősebb professzor
Egyenlőre a házat nem tudom eldönteni... A mostani: anonim, csöppet vékony alulemez, felső táp... Ezt vagy 100% mattfeketére festetném, és előlapot csinálnék, vagy másikat vennék, de azt annyira nem moddolnám.
Mindenesetre mióta megtudtam, hogy a táp totálf0s a gépemben, azóta első a listán a csere.Naszóval az erősebb hardverhez elég lenne minden táp amit ajánlottál?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #48626 üzenetére
Corsair HX620-at mondanám, de nem tudom, hogy a 24 és 4+4pines csatlakozók kábelei milyen hosszúak.
Esetleg Cooler Master RS520, de annak az Acbel bele sehol sincs a Corsair Seasonic-jához képest. De még ott van a Cooler Master Silent Pro 500 is a minőségibb Enhance béllel, viszont annak meg 40cm-esek a 24+8pines kábelei.
Ezek még 25k-ig beszerezhetőek. Efelett van kb. 27k-ért a Be Quiet Straight Power E7-480W CM. Moduláris, hosszú kábelek, halk és nagyon jó minőségű FSP-vel legyártatott bél, jó kondikkal. -
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #48623 üzenetére
Thermaltake TR2 RX W0146RE 450W ~15k
Nem tudok más moduláris tápról 400W környékén, ami 20k alatt lenne. -
eladohardver
őstag
Hi! Van 1 kb 2 éves CM real power 620 tápom... és úgy gondolom elkoptak a sata áram csatik... lötyögnek a HDD/Optikai meghajtókban... és asztalon ugye hibátlan... viszont ahogy berakom a házikóba a 6db hdd és 1db OPtikai meghajtó mellé és felteszem az ajtót azt írja sokszor hogy most csatlakoztattam a hdd-t... szal sztem elmozdul a csati és lekapcs bekapcs a hdd... Gariban ezt cserélik? vagy letesztelik 1 db hdd vel és azt mondják h ez jó?
-
molnarpeter
nagyúr
Na mostmár kérdezek is
A gépem adott (profil) és cserélném a codegány tápomat. Elvárások: 400 Watt (több is lehet, de ésszerű keretek között), moduláris legyen, hosszú kábelekkel, minőségi (bár ez természetes), és kb 20k lenne a keret. -
Helvir
tag
Üdv Mindenkinek!
Azt javasolták, h ebben a topicban érdeklődjek, h egy Gigabyte GA-8I945P-G lapban működik-e egy XFX Radeon HD 5750-ös videokari!
Köszi! -
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #48617 üzenetére
Az 5970 lenne és nem 5870.
-
Dyno
veterán
válasz
knorbert1992 #48611 üzenetére
Mért a 350-es nem biztonságos, egy 200w se fogyasztó konfignál?
(#48612) northmahri: Most így július végén kicsit hülyén jön ki a dolog, mert decemberig még van 5 hónap és jelen állás szerint vannak tápok amik jó áron vannak, de lehet, hogy akkor már nem lesznek, most Corsair HX 620-at ajánlanék, mert csak 25k körül van, ellenben az átlag 30k-s árával. Ez bírná a tuningot is, és a két kártya se kottyanna meg neki.
(#48613) vzsryl : Szerintem CF-et tervez, csak ugye nem x2-nek hívjuk.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
northmahri #48612 üzenetére
Üdv!
Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy akár egy 400W-os táp is elegendő lenne ehhez a géphez (természetesen minőségi), de ha pl azt szeretnéd hogy teljesen halk maradjon még terhelés közben is, akkor inkább vmi minőségi 500W-os.
Majd amikor visszatérünk a dologra, addigra valószínűleg az árak és a kínálat is nagy mértékben fog változni.
Ezeket az információkat majd add meg:
-mennyit szánnál rá?
-moduláris legyen? (lecsatlakoztathatóak a kábelei a jobb berendezhetőség kedvéért)
-mennyire fontos a halkság
-milyen házba kerülne? -
northmahri
tag
Üdv, A segítségeteket kérem.
Először is időm van az nem gond, csak karácsony előtt lesz aktuális a cucc.
Szóval tápegységet keresek egy ilyen konfighoz:
Gigabyte GA-890FXA-UD5
AMD Phenom II X4 965 BE
ATI 5870 XFX BE !!!!x2!!!!
4GB Kingston HyperX 1600Mhz
Meg persze merevlemez és optikai.Előre is kössz mindenkinek!
-
knorbert1992
tag
válasz
hibavissza #48609 üzenetére
sztem maradj a biztonságos 400 nál
-
hibavissza
veterán
Hi!
Egy 7400 kóró és 4850 1GB mellé elég egy 350-es FSP APN vagy inkább 400-ast vegyek?
Tuning nem lesz.Köszi!
-
Sziasztok!
CoolerMaster-től a SilentPro, vagy a RealPower sorozat a jobb választás???
(Ugyanazon áron lenne mindkettő.) -
Dyno
veterán
válasz
chrisnagy13 #48604 üzenetére
Hát ha mindenigaz SS beles,de ahogy elnézem kevés helyen kapható, tehát már így nehéz a dolog.
-
Dyno
veterán
(15-20k) már szeretnék egy 500-as körülit, mert nemsokára gépfejlesztést is tervezek.
Ha nem tervezel SLi/CF rendszert, vagy simán dualgpus VGA-t, se gtx480-t, akkor bőven elég a 400W-os Enermax ECO80+ 400W.
GTX470/5870-ig bezárólag mindent elvisz, quad tuning is mehet, sőt 6magos cpu-t is elbír csak ne húzd fesz. emeléssel.
De ha ennyire ódzkodsz, akkor Chieftec CTG500-80p.
-
swado
tag
válasz
14adam #48598 üzenetére
Nem arról van szó hogy nem bízok a felső kategóriában, csak eddig mindegyikről lebeszéltek.Leírom mik voltak eddig, ti mit szóltok hozzájuk:
- Corsair VX450, VX550, HX520
Mindegyikre venti problémát írtak (külön vélemények), állítólag nincs túlfesz védelem,
mondjuk túlfeszes elosztóm van.
- Enermax Cylops 500W
Állítólag az egész Cylops sorozat sz**.Az Enermax ECO80+ 500W jó, de nem az én péztárcámnak sajnos. Ennyi pénzért pedig
(15-20k) már szeretnék egy 500-as körülit, mert nemsokára gépfejlesztést is tervezek. -
vzsryl
nagyúr
Az FSP legyártja azt, amit a Be Quiet előír nekik, és nem az FSP tervei alapján. Ezért is van az, hogy a Be Quiet jobb minőségű. Gondolom a "Mire elég 600W"-os tesztnél is észrevetted, hogy az 580-as BQ elbírta a 3db HD5870-et, a 600-as Everest meg el sem indult velük, ráadásul a BQ csak 456W-ot tud elvileg 12V-on.
Aktív témák
Hirdetés
- Figyelem Figyelem! Itt a prémium Olcsó Pénzért! Lian Li LANCOOL 215 White! Ingyé MPL!
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Enermax Revolution 1000W Gold Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Vedd kezedbe a teljesítményt még ma!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest