- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Aktív témák
-
attiati
veterán
Ebbe a gépbe szerintetek milyen táp legyen?
Szempontok: lehető legolcsóbb minőségi táp, és lehető legkisebb teljesítményű, fogyasztású, mivel csak második gép lesz belőle, és csak úgy magában fog menni napi 10-12 órát. Bővítés később sem lesz.AMD Athlon X2 4800+
MSI K9NU Neo-V
Nvidia 7300GS
2GB DDR2-800
160GB sata vinyó
DVD-író -
F e Z o
veterán
Egyik munkatársam most cserélt full konfigot. i7, 5850
A régi tápja egy FSP Green PS (modell: FSP400-60GLN)
1-2 winchester van még a gépében, másról, illetve tuningról nem tudok.
Azért valamennyi tartalak nem ártana sztem, ezért az lenne a kérdésem, hogy :
Érdemes lenne neki lecserélnie egy valamivel nagyobb teljesitményűre?[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Krisinto
őstag
-
whabaky
tag
Köszönöm a válaszokat, és azt tényleg kihagytam, hogy olyan 12-13ezer körül gondoltam a vételt, de ez után a Corsair VX450-nél eléggé elgondolkoztam
Még egy kérdésem lenne. Amennyiben ezt a tápot venném, akkor amennyiben a GTX450-es nvidia karinak a fogyasztása 140-150watt körül alakulna még arra is jó ez a tápocska?
(azért nincs még bővebb infóm róla, mert szeptember 13-án jön MO-ra, ha jól emlékszem, aztán akkor dől el, hogy melyik vidikari lesz, árban hasonlóak).szerk: új infók hatására, akkor egy kis megerősítést kérnék. Akkor a fentebbi konfighoz az 5750-el, vagy amennyiben a max fogyasztása (amit írnak) megáll 150wattnál, akkor elegendő hozzá egy 450-es táp is? (persze, hogy a minőség sokat dob rajta, de lehet csak (nem lévő táp) előképzettségem oka miatt vagyok egy kicsit értetlen )
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=whabaky
-
Chaser
legenda
válasz Krisinto #48992 üzenetére
5750-hez a 350APN bőven elég, 4830-cal, meg 3G-re rántott "régi" x2-vel max terhelés alatt konnektorból érem el néha a 200W-ot, jellemzően inkább 170-180 max. Az 5750 még kevesebbet is eszik, az i5 650 is minden bizonnyal A 400 APN-nel az a baj, hogy csak 24W-tal erősebb a 12V-os ágon, ezért elkérnek 1.5-2k-t, kábelezését nem ismerem.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Krisinto
őstag
válasz Chaser #48990 üzenetére
Chaser,Qru:
Kicsit félre olvastam,mert elsőre Raidet néztemAmúgy oda inkább egy 400-as APN-t választanék,mert a GTX450-nek ismeretlen a fogyasztása.APN pedig egy GTX460-hoz is elég lenne szerintem,de gondolom akkor a 450 majd kevesebbet fogyaszt.
De 5750-hez a 450-es APN is elég.
Esetleg ha plusz táp csait kell akkor GHN. -
Chaser
legenda
válasz whabaky #48987 üzenetére
Konnektoros fogyasztásmérőt pár ezer ft-ért tudsz venni. Első körben FSP 350APN ami még bőven sok az 5750-hez is, a gtx450-et nem ismerem. Ár/értékben jobbat nem kapsz.
Krisinto: No problemo Sztem 5750 radeonra gondolt
-
whabaky
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy az a topic címe, hogy "Melyik tápegységet vegyem?", de még nagyon messze vagyok tőle, hogy válogassak 2-3 közül, ebben kérném a segítségeteket.
Rengeteget olvastam az online fogyasztás mérő, kiszámoló "programok" hátrányát, ezért szeretném megkérdezni, hogy multiméter nélkül (vagyis pontosabban fogalmam sincs hogy hol, mit mikor kell mérni) honnan tudom meg, hogy mennyit fogyaszt a gépem most. Mivel videókártya cserém lesz, ezért, illetve azért is fontosnak tartom az új tápom vásárlását, mert minek legyen nagy, ha fölös, akkor inkább kisebb minőségit, illetve a csere a mostani miatt is esedékes, mivel egy HKC5550-em van és eléggé sok rossz hírt hallottam róla (2 éves - 2 winyó meghalt már, tegnap tudtam meg, hogy a táp miatt).
Esetleg néhány infó a gépről (fogyasztás miatt), ha így tud valaki segíteni (nem a jelenlegihez, hanem a zárójeles új cuccokhoz kéne a tápocska ):
Alaplap: Asus Maximus Formula III
Proci: i5-650
Memó: 2GB Hinyx 1333Mhz (2x2GB lesz majd 1600MHz-es nemsokára)
Videókari: 9600GT (5750-es Radi, vagy Nvidia gtx450 lesz, de ennek még nem tudni a fogyasztását)
Illetve ezeken felül 2 winyó (SATAII), 2 ODD (szintén SATA), az alaplap-hoz járó hangkari és ezeket egy Raidmax Smilodon tartja egyben.Köszönöm mindenkinek, aki megpróbál és esetleg sikerül is megoldást adnia
Üdv:
whabakyHirdetéseim: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=whabaky
-
Krisinto
őstag
válasz manoarc #48983 üzenetére
Én is 1 évig hajtottam a gigát,csak meghalt a ventije.Proci csere után pedig hangossá vált.
Kábelezése sem jó.Chaser:
Inkább egy 360-es SS bél,mint egy régi FSP.
Corsair mellett szól: Normális kábelezés,halk működés,jó hatásfok.360w 12v-on.
Giga:348w 12v-os ágon.Kevés,rövid kábelek.
De inkább vennék az árban kettő között lévő Chieftec CTG-t! Megbízható Sirtec béllel,normális,hosszú kábelekkel.Alsó tápos házba kiváló.Erősebb a CX400-nál.
Mindent összevetve Giga,most már nem jó választás.
APN-ek is nagyon jók.De alsó tápos házba nem a legjobb.Kábel sem olyan sok van rajta.(#48985) Steve-0:
Szerintem oda kevés lesz.[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
Elbírna a tápom (FSP 400PNF) egy HD4850+GT220 párost?
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Krisinto #48982 üzenetére
A cx400-ban meg 360W-os SS belső van ha jól emlékszem. Akkor jóval olcsóbban 400APN sztem, nem tudom mért nem szoktátok ajánlani, nagyon jó hatásfokú, rendben vannak az alkatrészek, a venti is nagyjából, bár ez szubjektív, a kábelezésbe lehet belekötni.
szerk: manoarc: Ahogy olvastam 1.5-2 év után szokták megadni magukat.
[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
-
CarrGomm
aktív tag
Üdv!
450 wattos tápajánlatot kérnék.
Chieftecbe gondolkodom, de haver egy Thermaltake-t nézett ki, de ahogy itt olvasom, azok nem ajánlottak.
Max 15-ezerig érdekel.
Kösz! -
nagyúr
válasz blocker #48977 üzenetére
Hát nem tudom milyen a mostani házad? házat nem kell cserélni ha van a CPU mögött (a táp alatt) legalább egy 9-12.centis ventinek hely! csak oda kell betenni egy ventit hogy kiszívja a táp alól a meleget!
Proci hűtőt az minden esetben érdemes lecserélni ha a gyári AMD-t használod! nem kell drága mert a gyári hűtőtől már egy 3.e hűtő is jobb! ez bőven megteszi vagy ha kicsit többet szánsz rá ez mégjobb de vannak nagyon jó hűtők itt PH.n is az apróba 5.e környékén!
-
blocker
csendes tag
válasz DroiDMester #48976 üzenetére
Értem!
Úgy döntöttem maradok CorsAir HX620-nál!(25k)
Fontosabb a megbízhatóság mint a csili-vili Odin!Viszont akkor ajánlatos lecserélni a Phenom II X4 955 BE gyári hűtőjét hogy minimálisra csökkenjen a melegedés veszélye?
COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite megfelel?
Van benne 2 12m venti![link]Ugye a Corsair is elvan látva: Túl feszültség - Túl áram - Alacsony feszültség - rövid zárlat elleni védelemmel!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz blocker #48973 üzenetére
Ha erre céloztál=> Arra sem árt ügyelnünk, hogy felső tápos házba lehetőleg Corsair tápot ne vegyünk, mert a cpu által termelt hő, nincs jó hatással ezekre a tápokra. A többi tápra sincs, de a Corsair-ekre ez kiváltképp jellemző.
Ez nem csak a Corsair tápra jellemző mindegyik tápot bemelegíti a CPU hűtő! (de egy normális házal és normális procihűtővel ez már nagyon minimálisra tehető)
Nem minden Arany ami fénylik tudom hogy csili-vili a Giga ODIN+ táp de belül már nem annyira fényes a dolog!
Ha moduláris táp kell ugyan annyiért (mint az odin+600) megkapod a Cooler Master Silent Pro 600 at és sokkal jobb mint az ODIN+ ha már nem akarsz Corsair HX620.at bár azis totális jó!
-
blocker
csendes tag
válasz DroiDMester #48971 üzenetére
Kösznöm a választ!
[link]
Innen szedtem h nem jó a CorsAir felső házba, ráadásul a forrásnak ezt a forumot jelölte meg![ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz DroiDMester #48969 üzenetére
DE köthetem 12V-ra is hogy fixen 1200-t menjen, az a gond én se mértem még ki az APN szabályzását, manual füllel bemérni meg a vga-m gyári hűtője miatt nem megy, túlharsog mindent, majd ha rákerül az S1 akkor már sima ügy lesz. Az ADDA-t keresni se kell, befogtam munkára, hűti a passzív cpu hűtőt, mert ha tuningolok erősen akkor kevés a passzív borda, de majd a táp miatt úgyis szét kell kapnom a gépet. Elvileg van venticserés topik, de döglött, nem sok érdemi info van benne.
blocker: Bármilyen minőségi táp jó neked, ha nagyon izmos vga-t akarsz akkor 500W körül. Az 500APN 15k, akörül van asszem az említett chief is, fölöttúk meg corsairekben érdemes gondolkodni az 5 év gar miatt.
-
nagyúr
-
blocker
csendes tag
Milyen tápot vegyek ehhez a confighoz?
AsRock 880GXH/USB3
AMD Phenom II X4 955 BE
KingMax 4Gb 1600Mhz
Samsung 500Gb
Samsung DVD író
HD5550Tuningolni is szeretnék, meg majd a vidikártyát cserélni egy sokkal izmosabbra!
GigaByte Odin Plus 600W-ra gondoltam, megbízhatónak tűnik és nincs rajt a tiltó listán.
CorsAir-t szerettem volna de az felső tápos házakba nagyon nem jó úgy tom. -
nagyúr
válasz Chaser #48966 üzenetére
D12SH-12 brutális venti 2200.RPM és 88 CFM ha azt leváltod egy Swif2 1201-re ami 55 CFM et tud szerintem kevés lesz hiába jó a táp hatásfoka!
Nem tudom hogy a 350APN menyit ad a ventinek alapjáraton még nem mértem meg, mert nem volt nálam még APN széria de ha az is csak 3,3-4.v körül ad akkor kevés lesz neki tényleg a Swif2 venti sz.tem!
keresd meg azt az ADDA ventit és írd meg nekem a pontos típus számát de már ne itt PÜ.be küld el! mert tényleg szét OFF-olunk itt mindent! bár eza TÁP venti csere tényleg ide illik máshol hol lehetne róla beszélni! hacsak nem nyitunk egy új témát neki!
Még annyi az Swif2 ventiről én is használok fejjel lefelé 120P ventit és nincs gond vele! ugyan olyan szépen megy mint függőlegesen!
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
válasz zazahoho #48964 üzenetére
Bocs, nem volt világos, hogy milyen minősítésben szerepelsz az ügyben! Azt hittem egy jóakaró ismerős, aki havernak segít gépet összerakni.
Ha boltos vagy nincs téma...azt adsz, amit a vevő kér... Persze nem tudom mennyit ér neked a garanciáztatás..mondjuk 1-2 évet még a szar tápok is elpöfögnek.
They drew first blood....
-
Chaser
legenda
válasz gordonfreemN #48906 üzenetére
Van itt a fórumon aki épített be 1201-est tápba, nem beszélt anomáliákról, viszont volt olyan is aki azt mondta csak függőleges 90 fokban okés, 180 fokban már rezonál...szóval marad egy saját teszt 1 venti úgyis kell a vga-nak, szóval a helye meglesz neki úgyis.
-
Chaser
legenda
válasz DroiDMester #48903 üzenetére
Kevertem a CFM és a m3/h fogalmát Gyárilag D12SH-12 van elvileg a 350APN-ben, még nem néztem, de a ph-s tesztben azt írják. Ha sikerül coolinket vennem a YL eladó lesz, sőt van itthon valami ADDA ventim is Nálam max 200W konnektorból a terhelés, 85%-os hatásfokkal számolva ebből 170 a gép -tehát középterhelésen vagyok, ahol legjobb a hatásfok- 30W a veszteség amit hűteni kell. Szóval sztem az 1200-es coolink jó lenne nekem.
szerk: tudom, hogy nem közvetlen tápos kérdés, de szervesen kapcsolódik hozzá, más érdemi topik meg nincs erre
[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
válasz bolcsodal #48963 üzenetére
Értem,de azért mostanság nem nagyon ildomos visszautasítani vevőt,az hogy ilyen a felfogása ....no comment ha elindul a gép és működik onnantól kezdve az ő szerencséjén múlik minden.
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
bolcsodal
addikt
válasz zazahoho #48962 üzenetére
Minél nehezebb annál komolyabb bordák vannak benne, ergo annál rosszabb a hatásfoka. Nézz meg egy FSP-GLN tápot...szinte jelzésértékűek a hűtőbordák benne, mivel nincs rájuk szükség a hatásfok miatt.
Ha az ismerősöd ennyire ragaszkodik a szar tápokhoz, akkor add át az ügyet a boltosnak...én biztos nem raknék össze neki gépet, ha ilyen nehéz a felfogása...
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
zazahoho
őstag
válasz vzsryl #48956 üzenetére
ez igaz pár héttel ezeleőtt áén is belefutottam ebbe a nehéz tápba (750w auróra táp )súlyban kb mint a 750-es corsair ,de csak pár percet ment zsír új volt én csomagoltam ki
kristino:köszönöm ezt a felállást is megkérdeztem,lehet a 380w-os lesz valami olcsó házzal
szerintem is a visszaigénylés miatt kell a számla
köszönöm mindenkinek a segítségetui:tegnap megvettem saját részre a corsair hx620-as tápot(remélem 5 évig ezzel nem kell foglalkoznom) hibátlan halk nem cicereg,és a rövidebb kábelei is elértek mindenhová a házba(igaz a ház gyárilag rendelkezik a 24 ill. 8.tűs csatlakozó hosszabbítóval
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
hatter
tag
válasz DroiDMester #48959 üzenetére
NA! oké akkor... Vági! Azért egy eléggé bika gép eszik 300W felett már úgytudom...
-
nagyúr
-
hatter
tag
Sziasztok!
Ha egy 350Wos fsp táp 80%os hatásfokkal bír akkor az azt jelenti hogy a gép felé ha azt a gép kívánja(config függő)maximálisan 280W-ot tud leadni?(lehet hülyeség azért kérdem)
És ilyenkor 420W-ot kér a hálózatról?
Köszi! -
vzsryl
nagyúr
válasz DrSoul #48953 üzenetére
azaz amelyik nehezebb, feltehetően "jobb"...
Ez nem így van. Régen sok hozzá nem értő így gondolta, de ez sosem volt igaz. Van példa olyan tápra is, ami nehéz, mint a sár, de mégis hulladék, viszont az ellenkezőjéről is lehetne sorolni a példákat.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
zazahoho
őstag
válasz bmwsan #48948 üzenetére
én értem és igaz is,de ha fafejt nem lehet meg győzni akkor nem tudok mit csinálni saját zsebből nem adok neki+4ezret ,ha neki ilyenre fáj a foga ,én összerakom de nem jó szívvel a garanciát meg intézze ő ha arra kerül a sor
Krisinto: köszi néztem már de 18-tól kezdődik a giga
-
bmwsan
senior tag
-
zazahoho
őstag
köszönöm uraim,gondoltam ,hogy kapok a fejemre,de aki rendelte a gépet annak csak új számlás táp kell házzal együtt kb 10 ezerért ,hiába mondtam nem jó az ennyit ad érte többet nem ,és legyen új
-
zazahoho
őstag
két rossz választás közül melyik lenne a jobb? codegen 400 w,vagy ez a spire 420 w táp
Athlon- 2 X2 250 proci 9500 gt vga 2 gb ram 1 db hdd 1 db dvd író
sajna csak ilyen árfekvésben kereshetek tápotAz idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
Dyno
veterán
válasz DrSoul #48940 üzenetére
Semmi baja nem lesz a konfigodnak, a tápod minden fontos védelemmel elvan látva és ha nagyon ragaszkodsz hozzá és nem tervezel nagyon nagy tuningot, akkor maradhat is, fellehet újítani 2-3K-ért megcsinálják neked és utána ismét megy 4-5évig hiba nélkül.Csaba_20,Didyman,Stol akik foglalkoznak tápok felújításával!
-
vzsryl
nagyúr
válasz DrSoul #48940 üzenetére
Nem égne le, mert fel van szerelve minden lényeges védelemmel.
A 12V-os ága nem túl erős, és a mai rendszerek 95%-a ezt használja. A kiszemelt CPU+VGA páros max. 220-230W-ot venne ki a 12V-os ágról, amivel eléggé le lenne terhelve, és egy ilyen öreg tápnak nem biztos, hogy jót tenne a dolog. De ettől függetlenül rákötheted az alkatrészeket addig, amíg nem telik egy olyan tápra, ami méltó utódja lenne a jelenleginek.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
DrSoul
őstag
válasz bmwsan #48939 üzenetére
Igen, valóban szóba került a VGÁ-s topicba, és tanácsodra jöttem át ide. :-)
Engem csak az érdekelt, hogy tisztázzam, leégne-e az egész (új) gép, ha instabillá válna a feszültség. Tudomásom szerint nem, csak van, aki ezzel ijesztgetett... kíváncsi lennék, van-e alapja a rémisztgetésnek, és netán (bocsánat a diszkriminációért) 13 évestől kapom a "tanácsot", vagy egy szakembertől.
Nem rád gondolok :-) már nem tudom, ki írta... ;-)Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Sziasztok.
Szakmai kérdésem lenne. 5 éve vettem egy Chieftec 212 - 410W-os tápot (PFC-s, bár talán passzív... ATX 2.0).
Paraméterei (DC Output):+5V--> 30A
+3.3V--> 30A
Ezen az ágon ez összesen 130W+12V1-->15A
+12V2-->18A
Ezen az ágon ez összesen 288W-12V-->1A, 12W
+5VSB-->2A, 10WFejleszteni akarom a konfigom, a neten találtam egy kalkulátort, elvileg 401W-os táp elég arra, amit szeretnék: AM3 Athlon II X3 435 (2.9 Ghz), 2Gb ram (később szeretnék bele Duálba még egyet), Radeon HD4850, 2CD/DVD író/olvasó, 2HDD (egyelőre csak egy régi, 80GB-os 5400RPM-es, menne mellé egy 500GB-os 7200RPM-es). Kb ennyi, max majd egyszer usb-s TV tuner.
Mondták többen más topicban, hogy talán váltani kéne, mert jó a Chieftec, de régi. Én tegnap szédszedtem (életemben először), igaz, poros volt, kifújtam/porszívóztam óvatosan, ahogy lehetett... A kondik szerintem jók voltak, szabályosak, nem deformálódva, nem folytak. Az egyik pici kondin volt a tetején vmi barna, nem fólyt oda, mert nem a pereméről indult, hanem pont a közepén volt... mint ha rozsda lenne, vagy valami ráment, és ráégett... nem tudom, nem nyúltam hozzá érthető okokból... :-)
Minden más szerintem rendben, volt, most is megy simán. Én nem vennék új tápot, maradnék ennél. Gáz? Van, aki azt írta, hogy majd "leég az egész gépem". Bár nem értek hozzá, de annó azért vettem ezt, PFC-et, mert úgy tudom, még ha mondjuk fel is mondja a szolgálatot, nem égeti szénné a gépet, csak tönkre megy. Ráadásul úgy tudom ma már az alaplapok is mind rendelkeznem vmi túlfeszültség védelemmel. Vagy nem? Valóban leéghet?
Ha csak a táp ég le, nem baj, akkor majd veszek egyet. Csak nem tegye tönkre a gépet. Amúgy a molex csatijai mind jók, úgy értem van 6 PIN-es is (úgy tudom, ez kell a PCI Expresshez, a VGA-hoz), stb...Mindig az X jelöli a pontot...
-
jeni
félisten
A CHIEFTEC CTG-500-80PB táppal kapcsolatban,még annyit kérdeznék meg,hogy hátha rajtam kívül még vannak páran akik ezt a tápot nézték ki 15e.Ft alatti áron,és az lenne a kérdés,hogy mi az a hardver elemek winyók,cpu,VGA kártya egy és az melyik ha kettő akkor az meddig bírja a terhelést normál működés és fullra vitt játékok alatt valamint esetleges PC tuning alatt?
Röviden mi az amit még elbír a táp extra használat során?
Bocs a láma kérdésért[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz bkrisz81 #48927 üzenetére
Ha olcsóbb, én Chieftech CTG-t vennék, persze ha nem számít a dizájn. Azonos szinten vannak, de ha olcsóbb akkor már Chieftechet.
strek: mennyire tuningolnál? Ehhez már ajánlanék egy HX-620-at, ha többet szánsz rá, egy HX-650-est. (utóbbi újabb, de nem tud jelentősen semmivel sem többet, 620 jobb ár/értékben) A procit biztos húzni fogod szerintem, azért ajánlottam ekkora tápot. Meg a majd 300W-os vga fogyasztáshoz nem is árt...
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
strek
csendes tag
Sziasztok, javaslatot várok a következő konfighoz tápegységre:
i5-750
4 GB ram
Radeon HD 5970
3 db HDD
A többi alkatrész a fent leírtakhoz illő.Tuningolni is szeretnék majd. Nagyvonalakban ennyi, előre is köszi ma segítséget.
-
bartucc
addikt
válasz -Christoph- #48920 üzenetére
Tuning nélkül bőven még 200W alatt vagy, (160-180W maximális fogyasztása lehet a gépednek). Tuninggal úgy sem megy fejlebb a proci 3,6-3,7-nél léggel, a Vga meg 800-850-es GPU órajelnél, ha nem feszelsz agyon, 250-280W körül leszel akkor is.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bkrisz81
csendes tag
Sziasztok!
Új tápot keresek a gépemhez!
Alaplap: Asus P5QL/EPU
Proci: Intel Core 2 Duo E7500 2.93 GHz
VGA: Sapphire 5770 512 MB
Memória(egyenlőre): Kingston 2 Gb 1066 MHz DDR2 RamAjánlat?
-
Krisinto
őstag
válasz -Christoph- #48920 üzenetére
Nem eszik sokat a kártya,szóval elég lesz hozzá.
De tuningot nem ajánlatos csinálni. -
-Christoph-
csendes tag
Üdv! Szeretnék egy Sapphire HD5750 1GB GDDR5 videokártyára beruházni és szeretném tudni, hogy Chicony Hipro 380W tápegységem megbirkózna-e a feladattal?
Alaplap: Asrock N68C-S UCC
Processzor: AMD Athlon II X3 435
2x2gb Kingston DDR2 RAM
Seagate ST380011A 80GB winyó
És egy Samsung DVD író[ Szerkesztve ]
-
Omegared
csendes tag
Köszönöm, megerősítettek A Corsair lesz a nyerő
-
Omegared
csendes tag
Sziasztok!
Bevallom lusta voltam visszaolvasni, meg időm se nagyon, de mindegy jöjjön a kérdésem:Kezd kevés lenni a régi tápom, meg anno nem adtam nagyon a minőségre, fáj de ez van (450W Coolink...).
Két táp között dilemmázok.
1. Corsair HX620
2. Gigabyte Odin GT 550Melyik legyen?
Szép napot mindenkinek!
Omegared
-
bartucc
addikt
válasz sittes_redix #48912 üzenetére
Hangos, hatásfoka nem lenne rossz, de jobb a CTG-é, és halkabb is sokkal, valamint erősebb. Egyszerűen jobb.
-
nagyúr
Mindenképp CTG400. ba érdemes belefektetni!
GPS-400AA-101A-nak pedig 70-80.% között van a hatásfoka (terheléstől függően)
-
Krisinto
őstag
GPS: Régebbi,hangosabb,alacsonyabb a hatásfoka,Delta beles.
CTG:új,sok panaszt nem hallottam még rá,nem hangos,Sirtec beles.
Én rászánnám azt a 2.000ft plusz költséget,az újabbra.[ Szerkesztve ]
-
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Már 1x rákérdeztem, de kénytelen vagyok még1x...
Van itt két táp:
1.) Chieftec GPS-400AA-101A Profi tápegység
A cuccaimhoz szerintem elegendő a 400W(bár mondjuk tervezném egy kicsit húzni a CPU-t, akkor is??) Ez a táp nem melegszik?? Ami mellette szólna az estemben, hogy 6000HUF-ért újonnan szerezhetném meg...2.) Chieftec CTG40080PB Ez 10k újonnan, és 80% hatásfok..(a másiknak mennyi a hatásfoka?, azt sehol nem találom)
Üdv!, és bocs, hogy még1x felteszem, de azóta sokat olvastam mind2-ről, és elv a GPS hangos vagy mi??
Köszönöm a válaszokat előre is!!!
-
Dyno
veterán
válasz DroiDMester #48907 üzenetére
Esetleg még Scythe S-flex 1600rpm, vagy Slipsteam 1600rpm, utóbbi olcsóbb, kérdés menyin indul, erre viszont a házventis topikban, tutira adnak választ, legalább is Henk biztos tud rá választ eléggé bene van a témában.
-
nagyúr
-
14adam
addikt
Ez nem venti topic
-
nagyúr
válasz gordonfreemN #48906 üzenetére
Hát látni a teszten hogy a 120P az nem indul 3,1.V al mint az 1201.es fix 1200.RPM-es! ennek ahogy nézem pont 1.V al kell több 4,1.nél kezd el mozdulni a lapátja és kb 5V nál megy már stabilan! Ez valóban így van igaz én csak 3,3.v al néztem ott még meg sem moccan 5.V al már stabilan beindul!
*******************************************************************************************
Dyno igen a fix 1200.RPM-es Swif2 lehet hogy jólenne de 3,6.v al amit ad neki a táp alapból leheletnyi levegőt se fújna a tápba, jó persze 1idő múlva elkezdene melegedni a táp és emelné feljebb a venti fordulatát de ez már így sz.tem nem valami jó megoldás sokkal jobban melegedne azonos terhelés alatt!
Jobb a tisztesség-es légszállítású venti és a hűvös a tápban, oda legalább kell egy 70.CFM erejű venti ha nemis gyári 85.CFMAmúgy keresgéltem Ebay on vannak 1700 és 2200.as Yate Loon ventik újonan elég jó árban! 1500-2000.Ft-ért!
-
gordonfreemN
addikt
válasz Chaser #48899 üzenetére
120P
1201
Az 1200, ami 800rpm-es, az elvileg ugyanúgy elindul, mint az 1200-as, de a légszállításokkal kapcsolatban igaza van DroidMesternek.Tápba én személy szerint nem ajánlom ezeket a ventiket, ha részletesebben érdekel miért, a Ház ventilátorok 4660-as hsz körül talál infókat is a miértekről.
Meg ha a ventit úgy tartjátok, hogy felfele fújjon (ahogy a tápban is van), akkor ugye lóg maga a lapát és tengelye a csapágyházon. Tud kerregni rendesen, bár ez a zaj kérdés relativ. Nekem felerősödött a tápban...[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Dyno
veterán
válasz zazahoho #48889 üzenetére
Csifiben jó fajta CWT bél van már jól bevált, nem 80pluszos, mert 20%-nál nem tudta a 80%-os hatásfokot, de ettől függetlenül nagyon jó kis táp 80% fölötti hatásfokkal, itt van teszt elég vesézős[link]
(#48903) DroiDMester : Swif2 azért lenne jó mert, az elektronika ugyis jobban tekerné 1200rpmen meg már elegendő levegőt szállít, ha megnézel egykét részletesebb tesztet nem nagyon járatja a táp a ventit 1000rpm fölött vx450/550-nél, tehát rendben jó ha van még erő a ventibe, de ezek a Corsairok sose járatják annyin a ventit, azonos fordulaton emg jóval több levegőt szállít a swif2.
-
bartucc
addikt
válasz DroiDMester #48903 üzenetére
Dubmaster-nek voltak régebben, az aprón lévő árusok közül, próbát megér.
-
nagyúr
válasz Chaser #48899 üzenetére
Hát nekem Vannak Swif2 120P ventijeim (ezek ugye PWM esek és MAX:1700.RPM) ezek meg se nyikkantak 5.V alatt! papír szerint ugye 7.V tól indulnak de ugyan azt írják az általad bemutatott Swif2 1201.ről is! szóval érthetetlen!
De amúgy sem lenne jó tápba oda baromi kevés az 1200.RPM a másik hogy amit írtál 90.CFM az nem helyes érték mert gyári adat szerint 94,2 m3/h és az nem egyenlő a 90.CFM-el kb 1,7.el kell elosztani akkor jön ki a helyes CFM érték tehát aza 1200.RPM-es Swif2 venti 55.CFM-et tud! nem 90.et (de irreális is lenne 1200.RPM el lehetetlen 90.CFM et elérni)
Az ADDA AD1212HB-A71GL ventire vissza térve az pedig gyári adatok szerint: 2200.RPM és 85,2 CFM-et tud! tehát valami hasonló venti kell a helyére ami 80.CFM körül tud! és indul 3,5.V al!
Yate Loon D12BM-12 1700.RPM/72.CFM
vagy
Yate Loon D12SH-12 2200.RPM/88.CFM
Ezek lennének jók, mert ezek 100.% hogy indulnak 3,5.v al! és kb ugyan olyan jó minőségűek mint az ADDA és hang tekintetében is hasonlóan csendesek!
Csak sajnos ezeket is pont ugyan olyan nehéz beszerezni mint az ADDA ventit
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest