- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Aktív témák
-
nagyúr
válasz spyro1411 #48797 üzenetére
Van olcsóbban is (jobb 400.as) SeaSonic SS-400ET
Vagy ha kevesled a 400.W ot (bár bőven sok még a fele is a leírt géphez) érdemes elgondolkodni! CHIEFTEC CTG-500-80PB olcsóbb mint a 400as Enermax és van olyan jó!
-
bolcsodal
addikt
Van közelben 6K-ért egy FSP400-60GLN. Milyen szériaszámokat kell kerülni ezeknél? Tudom a kondikat kellene megsasolni benne (van-e benne 2005-ös CapXcom), de csak nem szedetem szét...
Ilyen árban alternatíva vajon?
They drew first blood....
-
spyro1411
tag
Hát ismét köszi asszem maradok az enermax tápnál igaz a minyöséget meg kell fizetni de nem baj ha ez orvosolja a problémát legyen
-
spyro1411
tag
Jah és még valami mi lehet rossz egy táp-ban?
pl mi a rossz a spire tápban?Kösi a gyors választ
-
spyro1411
tag
Sziasztok!
Most gondolkodtam a gépem felújótásán (új ház új hdd és táp ) néha leójtódik csak úgy magától a gépem, ez szerintem táp probléma lehet.Nem elég a tápom vagy valami rossz benne ezért gondoltam újat veszek
9600gt 512 mb grafkártya
AMD Phenom II 940 QUAD X4 AM2+ proci
az újítás után 2 hdd lesz a gépemben egy 1tb-s wd caviar black és egy másik wd 250 gb-s
a háznak egy antec nine hundred two-t szemeltem ki...A tápot viszont nem nagyon tudom eldönteni olvastam a napjainkban megjelent spire500W tápról és igazán azt szeretném mert a pénztárcámnak megfelel de elgondolkodtam ezen a választáso,mivel páran írták a hozzászóllásokban,hogy a spire nem valami jó tápokat gyárt ezért inkább egy ismertebb de gyengébb tápra gondoltam,egy enermax400w os tápra de nem tudom hogy elég e lesz.
Az ár miatt inkább a spire-t venném de ha az enermax is elég akkor azt veszem.Jah majdnem kifelejtettem a mostani tápomat nem tudom hogy mien márkájú nem nagyon szoktam leskedni de 400W max 440W van ráírva.
A válaszokat elöre köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Dave
senior tag
Sziasztok, sürgős tápvásárlás előtt állok, a régi már kiszolgált, és a következő kettőt néztem ki magamnak. Igazából nem tudok dönteni, melyiket érdemes választani?
[CM Silent Pro M600]
[OCZ ModXStrem Pro 600]Egyaránt 22,000 Ft-ba kerül mindkettő.
Szívesen olvasok tapasztalatokat is ha van vkinek ilyen tápja.
üdv
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi 8 6/128
-
Varoz
addikt
Üdvözletem!
Enermax ECO80+ 400W
Erről a tápról mi a vélemény?
Meg adott egy kérdés, alsótápos házakba jó? Mármint, hogy a kábelek elérnek-e mindenhová?hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Csorbi
addikt
Köszönöm a segítséget mindenkinek
-
nagyúr
-
Csorbi
addikt
válasz DroiDMester #48784 üzenetére
De itt nem találom, hány év garancia van rá
Van ahol drágább 700 Ft-tal, de ott ki van írva az 5 év, van ahol 300 Ft-tal drágább, ott pedig 3 év van kiírva. -
nagyúr
válasz Csorbi #48782 üzenetére
CX400w ~13400.ért és normális bolt (régebben Alien Computer néven voltak ismertek most új helyen új névvel vannak)
-
bartucc
addikt
Ami ajánlottunk, azzal mi a baj?
Szerk: a értem. Egy tápon sokat nem fogsz bukni, másrészt a gép szerintem megéri 6-7 ezret, egy 350W-os APN-t raknék bele min, akkor is, nem használtat. És következő gépbe is jó lenne a táp, az a másik.
Csorbi: chieftech, esetleg a a GHN.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani megbízható tápot 10-12 ezer Ft körül?
Fontossági szempontok ezek lennének, ebben a sorrendben:1. Megfelelő védelem
2. Halkság
3. HatásfokA konfig amit el kéne vinnie: AMD Athlon X2 6000+, nVidia 210 GT, 2 GB RAM, 1 HDD, 2 ODD
-
cajn
tag
Ezekről a tápokról mi a vélemény?
Chieftec HPC-420-302 DF
Xilence XP480
FSP400-60MDN
Raptoxx RT-550W 2.0 -
-
bolcsodal
addikt
Szerintetek érdemes lenne lecserélnem a már korosodó Enermax tápomat.
EG375AX-VE V 2.0 (2005 Októberi)
18A-t tud kettéosztott 12V-os körön. Annyi a problémám vele, hogy a hatásfoka révén, ami ifjúkorában 70%-ról indult, kicsit sokat vesz fel a konnektorból (IDLE majdnem 99W, az adatlapomnál olvasható konfignál).
Egy 400W-os FSP-60APN-t néztem ki helyette. A 80+ hatásfok miatt jó 20W-ot spórolnék vele idle. Mivel napi 12 órát megy gép ez majdnem 300 forintot jelentene havonta. Viszont maga az FSP táp csöppet gyengébb 12V-on.
Minőségileg vajon előrelépés lenne a 60APN széria.
A másik alternatíva a CX400-as Corsair, de az elég kellemetlenül drága nekem.
They drew first blood....
-
Dark KillerX
addikt
Leszeretném cserélni a tápomat vmi újabbra,és nem tudom 10k környékén melyiket ajánljátok.
Ja és ha lehet a felsoroltak közül javasoljatok,KösziFSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+ 9k
Chieftec 400W CTG-400-80P táp 12cm v.BOX 11kEmellett egy másik kérdés,milyen hátrányai vannak,hogy a hatásfok romlik?
Válaszokat köszönöm!
-
MMIX
addikt
"Chieftec Turbo series-ekben CWT DSG lehet?Igaz azok már Silveresek, pedig ezek csak 80plusosok...
Chieftec Super 600W-750W-ig meg melyik CWT bél?Az is DSG lenne, csak valami régebbi szériából, ami gyengébb haátsfokú(75+)?"A Turbo Series= A80 CTG-...-80p Sirtec
A Super Series CFT-14CS CWT PSH 80+ régi PSH (S=Nincs hivatalos 80+ plecsni)
Chieftec ODM CFT-14C CWT PSH 80+ régi PSH (Ez is Turbo Series a tesztben)
Corsair TX 750W szintén régi CWT PSH 80+Új PSH 80+ Bronz Chieftec NITRO modular, A-Data Horus, Corsair GS
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Tomahawk 500W címke
Cyclops.pdf
A 450W és 500W Cyclops-ról nincs kép a neten még. Csak tipp a CWT DSA bél. A DSA sorozat a CWT alsó kategóriás terve. Enermax matricával túl drága szerintem. A Tomahawk Ázsia, Új-Zéland és környékének készül. Mind a négy Tomahawk-ról találtam képet, a két kisebbik CWT PUFP beles.A Chieftech-es kérdésekre nem tudom a választ, utána kéne turkálnom a neten.
-
Dyno
veterán
Igen, van benne logika, de akkor ezekszerint az 500W-os ajánlható, nem?Fura is mert annak idején egy régi ismerős vett egy 500W-osat(E4300@3,2;8800GTX;4HDD +víz mindenen) 2éve és azóta is jól megy neki, pedig elég gyakran 24/7-ben, majd most jár le a garija, mondta hogy utána szét kapja megnézi milyen állapotban van.
Igaz én anno írtam hogy szerintema Tomahawk csak átlett nevezve igaz valaki lehülyézett hoyg az teljesen más, speckókban pedig megegyeztek, még egy szürkét ami írtál ogy az olcsóbb lehet még láttam is személyesen, iagz nem manapság volt.
Chieftec Turbo series-ekben CWT DSG lehet?Igaz azok már Silveresek, pedig ezek csak 80plusosok...
Chieftec Super 600W-750W-ig meg melyik CWT bél?Az is DSG lenne, csak valami régebbi szériából, ami gyengébb haátsfokú(75+)?[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
Üdv!
Chieftec CTG széria jónak számít? Én egy 450-ben gondolkozom. -
zazahoho
őstag
CTG500 vagy fsp között dönt majd ,esetleg corsair
kicsit csodálkoztam is a nagy lelkesedésen az aurora tápnál ,mert csillogás az volt ledes venti stb. ill. a moduláris vezetékek csatlakozása is meggyőző volt és értelmes megoldás az a csavarozás,de az üzemideje az nagyon kevés volt
aki ezt olvassa a hoc.hu-t azt hiszi milyen jó kis táp,tetszik stb megveszi és mehet a szívás[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
Dyno
veterán
mer' az valami Balkán Edition az Enermaxon belül.
Hyper táp volt ami az Andyson elektronikára épül, már csak az a fura hogy miért árulja az Enermax, vagy csak ez is csak olyasmi mint anno a Modecom tápok?Olcsó szar, de amin az FSP logo rajta volt baromi jó táp volt.
(#48743) zazahoho : Ha 20K-ja van rá, akkor Enermax ECO80+ 400W, amit írtál FSP az is jó.Esetleg FSP SAGA2 500W, de a SAGA ami csak simán SAGA az nem jó!!!
De a Chieftec is baromi jó választás!Mármint a CTG500.A másik kérdésedre, az MTech vagy mi a rák, jó ha 200W-t kitud magából sajtolni, az meg pont nem elég a konfigjához a másik meg védelemmel nincs ellátva tehát még a gépe is veszélyben van.SuperFlower ugyan csak nagy szar, ez a hoc-hu vagy mi a frász, meg nevetséges előadják magukat, hogy húúú felső kategória, és úgy tesztelnek le egy tápot, hogy szét se szedik?Műszerekről még nem is beszéltem
Bemutatják hogy ezt meg azt meg amazt kapsz hozzá, meg a marketing csapda féle idióta grafikonokkal jönnek és akkor ebből az jön le nekik hogy ez felsőkategoria. Szégyen-gyalázat....[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
egy bezárt számtech bolt cuccait nála hagyták ,és nem jelentkeztek nál a 2 éve, erre gondolta most felhasználja,sajna csak ezek a vackok maradtak nála(gondolom nem véletlenül)
megyek olvasniAz idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
zazahoho
őstag
ez volt az ominózus táp új gép összerak -bekapcsol-beállítottam a boot sorrendet win telepítő elindul ,és a gép kikapcsolt soha többet nem indult corasair-ről minden telepítve tesztelve jó ,ezt az aurórát vissza rakom gép nem indul ,az érdekes benne hogy alaplapon led zölden világított,
[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
kfron
aktív tag
válasz zazahoho #48743 üzenetére
Corsair mehet, FSP mehet. Az Enermax Cyclops felejtős,
mer' az valami Balkán Edition az Enermaxon belül.750 w táp sem bírt ki 3-4 percnél többet
Ezt bevallom nem igazán értem... Hacsak nem az is valami noname "táp" volt...
Visszatérve az M-Techre, az az "500W" -os táp jó ha kb. 200W-t leadott...
( majd Dyno pontosít ha kell...)
A Chifi leadja ami rá van írva.[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
kfron: hiába mondtam akkor,bár 750 w táp sem bírt ki 3-4 percnél többet
esetleg ez? FSP Blue Storm Bronze 500 ,
ENERMAX Cylops 500W
a srác azt írta 20 k -t szánna rá,mert most már félti az új konfigját,esetleg corsair mert az 5 évet ad[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
szerinted is a noname táp a hibás,mert amikor kikerült a kezem közül corsair 650 el teszteltem ment furmark 30 percig párhuzamban prime95 ,és nem volt semmi gond ,csak mióta az a vacak belekerült
-
kfron
aktív tag
válasz zazahoho #48737 üzenetére
Chieftec CTG 450-80 450W, mondjuk én +2 k-ért már 500W -t vennék...
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Nem terhelnéd le, a lényeg hogy a VGA-t tedd előre azokat ne alakítózd át, az uccsó csatit oszd három felé.De még van egy ötletem, FSP SAGA2 500W és ott csak egy csatit kell kettővé alakítanod mert azon 4 darab van.
(#48737) zazahoho: FSP 400APN, de nincsa rajta 6pines csati tehát átalakítózni kell, vagy szerintem ésszerűbb Chiefetc CTG500, 400/450 is elég lenne, de 1K-val drágább az 500-as.
[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
sziasztok
config
e 8400 proci,4 gb ram gtx 275 vga 4 fb hdd 2 db dvd író
ehez milyen tápot ajánlotok,mert ami most benne van m-tech 550 w szerintem kevés,mert terhelésnél (játéknál resetel a gép kb 2-3 perc alatt.én mondtam hogy azt nem tenném bele de a srác ragaszkodott hozzá[ Szerkesztve ]
-
cajn
tag
Mi a véleményetek erről a tápról? Ezen van elég csati ami nekem kell.
Chieftec GPS-450AA-101A -
Dyno
veterán
-
malwy
senior tag
Kicseréltem egyik ügyfél gépében lévő 500W-os, Sl-500 (4900Ft újonnan )nevű tápegységet egy FSP APN 400W-osra. Elvégre fő a biztonság. Nehéz volt meggyőzni, mert mint mondotta már 2-3 éve prímán megy a gép. Bizalmat szavazott nekem, erre nem cserben hagy az fsp?
Tudom, hogy egyéni hiba, meg jók között is vannak selejtesek. Mindig nyomkodta az áram alá helyező kapcsolót, és említette, hogy szikrázott, legalábbis olyan hangot adott ki. (Mér nem szólt előbb?Pfff) Egyszer csak, internetezés közben elszállt. Többet nem indult el a tápegység. Felküldtem szervizbe a tápot, kíváncsi vagyok a gép többi része túlélte-e.
És akkor most magyarázza el az ember, hogy ne a régit tetesse vissza, amit jószándékból nekem adott. Eléggé ráfaragtam...
-
sereeff
aktív tag
Hello! Megvettem a CTG-450-p chieftek tápot! Köszi mindenkinek a segítséget!!
Asrock 970 Extr3 AMD FX81120 Corsair Vengeance 2x4gb kit Scyteh Ninja 3.....Galaxy S20 Plus Watchactive 2
-
bartucc
addikt
Sokan temetik, persze. De ami van, azzal kell gazdálkodni. Ha már megvan, nem éri meg a platformcserét.
cajn: szerintem ha kell a csatlakozó, legjobban egy Chieftech GTG 400-assal járnál, ha meg közeljövőben gépet újítasz csúcskategóriás vga-val, akkor esetleg egy 500-ast. Bármelyik évekig kiszolgál, és a következő gépbe is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Dyno
veterán
válasz Krisinto #48722 üzenetére
#48720) kfron :
Akkor mi van ha esetleg nincs tisztában vele?
Nem mindenkinek egyértelműek ezek a dolgok..Most komolyan már meg ne haragudj, de arra egy pillanatig nem gondolsz, hogy valakinek ilyen gép is fontos lehet, esetleg a ram kevés?3,4-es p4+3850 elég olyan játékokra vagy bármi más alkalmazásra ahová a 2*512 ram kevés lehet.
Van itt ph-n egykét baromarcú aki még a 775-re isazt mondja hogy nem éri emg bővíteni, igen?2*4gb 1000mhz körüli cl5-ös ram+ valami Q9XXX@3,5GHz+, VGA ugye tárgytalan mert bele megy akármilyen mert ugye szabvány, na most egy ilyen kombóval nekem nem mondja senki, hogy 1év múlva semmit nem fog érni....én is inkább majd veszek egy q6600-t vagy q9300-t esetleg q8200-t tuningolom, meg majd veszek 2*2gb valami jobb fajta ramot, hasonlókat mint a mostani, VGA meg ugyan csak tárgytalan, így 40-45K-ból megvagyok, ahelyett hogy full platform váltás, ami legalább 75-90K, tehát valakinek ilyen összegek is bele játszanak, mert perpill 40K-m talán lenne rá, de 80K környéke semmi féle képpen sem.
-
14adam
addikt
válasz Krisinto #48716 üzenetére
szerintem meg pont,hogy vegyen tápot. Neked aki már 2 hónapja itt vagy tudnod kéne,hogy mi mindenre elég egy 400-as táp. Minden gépet elvisz ha nincs 2 gpu-s rendszer vagy több. Tehát kölcs rá nyugodtan Cajn hacsak nem tervezel sli/cf vagy 2magos vga-kat
[ Szerkesztve ]
-
cajn
tag
Üdv érdeklődnék hogy ennek a konfinak milye tápra lenne szüksége márka és teljesítmény szerint:
Lap:Asus P4P800-x
CPU: Intel Pentium 4 3.0GHZ ami húzva van 34GHz-re egy Cooler Master Jet4-es hűtővel
VGA: Sapphire HD3850 512MB DDR3 256bit AGP
RAM 2x512 DDR1 Dual-channel ami bővitve lesz 4DB 1Gb-osra
Merevlemez: 1DB sata 250GB samsung vinyó 1DB 80GB maxtor ide vinyó
Meghajtó: 1DB LG DVD író és 1DB Asus DVD olvasóMost egy 600Wattos M-tech táp amit nagyon fikáznak hogy hamr cseréljek le.
-
14adam
addikt
még akár 10 vinyót is betehetsz
Ha új gép lesz akkor majd térj vissza tápügyben,mert kétlem,hogy kell majd a 650w. Keresünk olcsón jót vagy drágán mégjobbat,majd ahogy akarod
Xilencéről annyit,hogy macron belesek,hamar tönkremegy a kondi. Tartsd meg az Fsp-t
[ Szerkesztve ]
-
Slyer
senior tag
válasz 14adam #48703 üzenetére
vga egyenlőre marad. gondoltam hogy bírni fogja, csak gondoltam megkérdem az okosokat Ha esetleg kerülne még bele 2x1 giga 1066, az se sokat változtatna a helyzeten ugye? Egyenlőre nem vennék új tápot, mert most nincs rá keret, ha majd veszek, akkor meg valami 650W körüli corsairt, ha teljes konfig csere lesz.
amúgy errol a tápról mi a véleményetek? 6000ft-ért tudnám megvenni. Jobb egy 400W-os FSP mint ez a 480-as Xilence?
[ Szerkesztve ]
-
Slyer
senior tag
Szervusztok!
Van egy FSP 400-PNF tápom jelenleg ezzel a konfiggal:
Gigabyte EP35-DS4
E8400
2x1Gb 1066Mhz
1 vinyó
5 noctua ventiA kérdésem az lenne, hogy ha lecserélem ez E8400-at egy Q9300-ra akkor még bírni fogja a tápom ugye? nem szívesen vennék most újat
köszi előre is.
-
14adam
addikt
válasz scream #48700 üzenetére
Az-az Fsp 270w körül tud leadni 12v-n. Ez elég jó. Itt 270w alatt evett a teljes konfig,de ez táp felől. Ebből kikel vonni a táp hatásfokát ami olyan 85% lehetett ( 264*0,85= 224w) 224w körül evett táp felől.
Nos,a 4870-hez elég lesz a kis Fsp De ha lenne még pár ezred akkor tudnánk ajánlani egy 350 vagy 400-as apn-t. Az újabb mint a pnr és a hatásfoka is 80+ fölött van és halkabb is.
Keres rá,érdemes : Fsp 400apn
Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest