Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Doblós #49499 üzenetére
Ha az aláírásodban szereplő konfighoz kell, én azt mondanám elég egy 400as minőségi táp, FSP, Chieftec vagy Corsair 400W-os modelljei. Ha pedig megér egy kis felárat a nagyobb hatásfok, akkor be quiet! Pure Power 370W, Enermax Eco80+ 400W (ha moduláris kell, akkor Liberty Eco 400W, bár ez már azért 20ezer felett van), vagy Enermax Pro82+ 425W.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok.
Meghalt a tápom,milyet tudnátok ajánlani?Márka,teljesítmény?KöstiNincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
Khoncsi
csendes tag
Hellótok!
Egyik topicban a VGA túlmelegedésemből kiindulva az következtettük ki, hogy mindezt a tápom eredményezte ami egy 450wattos Gembird, itt megtalálni a feketelistán
szóval tápot keresek ehez:
C2D E7300 @2.66GHz
Ati Sapphire HD3870 500mb
+500GB HDD, CD meghajtó,
A VGA doboza szerint 450Wattos táp kell, egy kis nehezités, hogy szlovákiai lakos vagyok, ebből adódóan jobb ha itt tudnám megvenni. Egyenlőre csak javaslatokat kérnék és megpróbálom megtalálni szlovákiai boltban. Ahogy nézen FSP tápok nagyon nincsenek, egy kettőt találtam Fortron néven, szóval jobb lenne más márka, előre is köszönöm! -
vzsryl
nagyúr
válasz FireKeeper #49489 üzenetére
Belső felépítésben nincs különbség, de a 385-ös és 425-ös modellnél is hosszabb lett az EPS csatlakozó kábele. Erre azért volt szükség, hogy alsó-tápos házakban is elegendő legyen a hossza az alaplap mögött való elvezetéshez. 45cm-ről 60cm lett.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Ki kéne deríteni, mennyi tartalék van a tápomban, hogy mellé rakhatok-e egy physx kártyát.
Konfig az adatlapomon.Procim mennyit fogyaszthat vajon? Default 65W TDP-je van, tuningolva kb 100W körül? (csúcsterhelés)
A kiszemelt kártya meg egy gt 240 69W TDP-vel, Illetve próba gyanánt beüzemlnék egy 96gt-t, aminek 90-100 W között mozog a TDP-je.
Elbírja a tápom? (420 W két 12 voltos ágon)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
Az Enermax Pro82+ és Pro82+ II modellek között csak a cord guard nevű kábeltartó, és a heat guard nevű ventillátort tovább pörgető "technológia" a különbség, vagy van valami más a belső felépítésben?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
nagyúr
válasz 14adam #49485 üzenetére
Szerintem a 8.Pin es CPU csatira gondol, mivel azt nevezik EPS-nek! csak ugye táponként eltérő van ahol 4+4. megoldásba alkalmazzák van ahol pedig van külön 4 és külön 8.pin es csati is!
De az tényleg érdekes hogy miért 4.Pin EPS-t kérdez mert olyan nem létezik!
[ Szerkesztve ]
-
garaba15
tag
válasz DroiDMester #49481 üzenetére
köszönöm a segítséget, én is itt néztem először, de aztán 200ft al drágábban találtam 5év garival is
-
a000
őstag
A chieftec ctg 350 és 400w-os tápkon van 4pines eps csatlakozó?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz DroiDMester #49481 üzenetére
ugyan nem úgy reklámozzák, de elvileg az 500-as, 600-as és 700-as silent pro is bronzos minősítést kapott.
-
nagyúr
válasz garaba15 #49475 üzenetére
Egy árban vannak a Csifi és a M600 Silent pro is! de az M600 sok szempontból jobb egyben hagyott 12V ág, több kábelja is van az M600.nak és a ventije is halkabb mint a csifinek! talán még hatásfokban is jobb az M600 picivel hiába mind 2 táp 80+ os! itt lenne érdemes megrendelni talán a legolcsóbban itt van mondjuk csak 3.év garit adnak itt, máshol drágábbért 5.évvel adják!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Már volt róla szó a topicban. Nagy valószínűséggel nem lesz kis hazánkban, de még az is előfordulhat, hogy csak a távol-keleten árusítják, vagy még ott se, és csak egy prototípus, amivel villoghat az FSP, hogy "megcsinálták az első 80plus platinum tápot".
-
kpal
nagyúr
Erröl tud valaki információt FSP450-60PTM mikor kapható ?
-
garaba15
tag
illetve ez a COOLER MASTER a másik kiszemeltem...
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Sajnos két héttel ezelőtt villámcsapás következtében odalett többek között a pc-m is. Pontosabban ami biztos, hogy a Chieftec 450W-as tápom oldalán egy égésnyom látható, természetesen a gép nem indult. Más tápom nem volt, a biztosító is elvitte a gépet, de még van bennem egy halovány remény, hogy megmentette a gépet. RAM modulokat néztem, azok olyan békésen porosak voltak, semmi égésnyom, égés-szag. Lehetséges, hogy ennek ellenére game over, vagy ha tönkremegy valami villámcsapáskor, akkor az megég mindenképpen?
A lényeg, hogy új tápot akarok venni, meg megejtek egy VGA cserét is 4850-ről GTX260-ra. Kinéztem a Corsair VX550W-ost, egy E6300 lenne mellette 3000MHz-re húzva, 4Gb RAM-al, meg egy-két HDD. Jó választás lesz eme táp?
-
garaba15
tag
Sziasztok!
megfogadtam eddigi tanácsotokat... nos kinéztem egy tápot, kérlek adjátok áldásotokat, ha jó!
Köszi: Robi.
-
Chaser
legenda
válasz FireKeeper #49471 üzenetére
Az EPN sztem elírás, a 350APN is kb hozza a 85+ kategóriát, akkor az 500-as meg lazán.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
FireKeeper
nagyúr
Tényleg nem félmelni akarok, csak egy kis képzavar, lehet hogy tényleg én értelmeztem rosszul.
FSP hivatalos oldalán megtaláltam az APN(85) szériáta, és ott azt írták rá, hogy bronzos. az viszont már érdekes, hogy a gyártó 80plus minősítést megkapó tápjai között egyáltalán nincs olyan, hogy APN, én csak EPN végződésűtt találtam, azt hittem hogy e kettő egy és ugyanaz (és az FSP500-60EPN bronz minősítést kapott)steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
LBandi
aktív tag
válasz 14adam #49462 üzenetére
Nem váltásról van szó csupán hogy melyiket vegyem inkább ~40-ért a HX-et vagy ~47-ert az AX-et
A gépem tuti nem fogja nagyon leterhelni,de pont az a lényeg hogy a táp csak olyan ~70%-os kihasználtságon üzemeljen, ezáltal biztosítva a halk és hűvös müködést, emelett a tápban az alkatrészekek kímélni.
Ezért kérdeztem hogy adott terhelés mellett az Ax jobb-e a HX-nél hogy megérje a felárat. Amúgy én meg félek attól hogy az egész táp moduláris úgymond még az ATX kábelt is én rakom rá, ez nem lehet hibaforrás a későbbiekben (nem értek hozzá csak nekem ez bizarr)
A gép egy i7 930 (tuning lesz), 6 vagy 12Gb ram, 480gtx, vagy ha addigra kijön az újabb Nvidia kari akkor az, 3 HDD, DVD , keringetőpumpa, 2db 14cm venti, 7db 12cm venti, 2 előlapi panel, Xonar hangkari, Wifi, meg persze perifériák egér, bill, webcam, miki. Asszem ennyi, és ahogy én számoltam max terhelésnél (ami tudom nem sűrűn fog bekövetkezni) olyan ~550-600W kellene elvileg. Játék közben átlagterhelésnél pedig kb 400-500w attól függően mennyire van meghajtva a proci meg a vidkari.
[ Szerkesztve ]
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
Dyno
veterán
válasz FireKeeper #49465 üzenetére
Hol Bronze amúgy nem jó a linked, de ha az 500-as APN-re gondolsz az nem kapott Bronze plecsnit.Csak oda van írva marketing szöveggel a 85+, sok ápon látunk ilyet, nem az APN-t ócsárolom.De 12-13K-ért az 500-as Csifi CTG verhetetlen, sok kábel 80+, halk erős, de még véletlenül se az amit leírtál korábban.....
CTG-GPS eléggé különbözik, lehet ha mielött valamelyikről véleményt írnál nem ártana egy kis utána olvasás, láthatod nap mint nap téma...de gondolom nem fogsz keresőzni.
CTG Sirtec beles.80% fölötti jóvala hatásfoka
GPS Delta beles. 75% körüli.Meg jó lenne ha tsztában lennénk azzal is mikor kap meg valami Bronze minősítést.Annyi nem elég hogy 85+.Itt ha rámész a logokra kiirja hány százaléknak kell lennie mekkora terhelésnél.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz DroiDMester #49466 üzenetére
Nagyon sok gln kondi hibába szenved,és most jönnek elő rajta. primer oldali capxon kondi volt a hunyó
-
nagyúr
válasz anyucci #49421 üzenetére
Ha MAX: 5.öt szánsz tápra akkor mindenképpen ezt ajánlanám neked! új garanciális és minőségi 400.as! postával se lenne sokkal több 5.nél!
-
FireKeeper
nagyúr
nem is azt mondtam hogy ugyanannyiért mint az a csifi, csak hogy nem túé drágán.
a chieftec-ekkel meg mindig is kicsit hadilábon álltam, eléggé hasonlóak a modellszámozásai
amúgy mennyi is az annyi amiről beszélünk? iponon láttam egy 500W-os bronzos FSP-t 14k-ért.
mod: meg is van [link], bár tévedtem, mert 15k[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Ami Bronze-os, és kábelekkel is megfelelően el van látva (viszont rövidek), az a Be Quiet Pure Power L7-350W. De ez meg teljesítményben sehol sincs pl a CTG-500W-hoz képest, tehát nincs ellenfele a Chieftec-nek.
-
Dyno
veterán
válasz FireKeeper #49461 üzenetére
Na mondj eget amit ezért az árért megkapsz?
-
Dyno
veterán
válasz FireKeeper #49400 üzenetére
kisfer: nem épp a legnagyobb hatásfokú táp, a hangjáról nem igazán tudok nyilatkozni, de valószínűleg megbízható táp, csak a relatív alacsony hatásfokot, és talán az ehhez kapcsolódó zajosságot kell lenyelni
Olvassál már uténa miről mit írsz ez nem a GSP széria hanem a CTG, de még oda is van írva hogy 80+, VX450 szintjén van a hatásfoka, és zajra is hasonló tehát csendes.
(#49394) kpal: APN-nek jobb a ahtásfoka egy kicsivel.
(#49437) 14adam: Bőven megéri a felárat az 500-as.
[ Szerkesztve ]
-
-
LBandi
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes-e 6-7 ezerrel többet kiadni a Corsair AX850-ért vagy inkább maradjak az olcsóbb HX850-nél (még egyik sincs megvéve). A zajtalanság és a megbízhatóság is szempont.
"Az igazi EMO-s halva születik."
-
14adam
addikt
-
a000
őstag
(#49432) erre valaki?
-
vzsryl
nagyúr
válasz Lacc88 #49450 üzenetére
Az, hogy az említett CF-hez és SLI-hez elég lenne a mostani tápod is, mert 1-1 HD5850 ill. GTX460 kb. 150W-ot eszik max. terhelésen, tehát CF-ben, SLI-ben 300W-al megelégszenek. Ha mégis cseréled a tápod, akkor bőven elég lenne a 600-as Silent Pro is.
-
Lacc88
senior tag
válasz vzsryl #49449 üzenetére
Mert lehet hogy később 5850 vagy 460 sli.t terveznék ha a pénz is úgy lesz cry2-re !
Cpu tuningggg stb ....Erről mi a véleményed vzsryl kolléga
Most Corsair 520hx-em van , de abból nagyon drága a 750hx 40K .... nem nagyon akarok annyit kiadni ...
[ Szerkesztve ]
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
vzsryl
nagyúr
válasz Lacc88 #49446 üzenetére
Hali!
Nagyon jó, Enhance beles, moduláris, halk és erős táp. Az egyetlen hátránya csak annyi, hogy nem túl hosszúak a kábelei, és alsó-tápos full tower házban már szükség lehet kábelhosszabbítókra a 4+4pines EPS csatlakozónál.
(#49448) Prison85: Csendes, de ennek van egy rossz velejárója. Azért csendes, mert a ventilátor fordulatszáma alul van szabályozva és emiatt nagyon könnyen túl tud melegedni. Ezt a tápot inkább alsó-tápos házba ajánlanám, ahol friss, hűvös levegőt kap alulról.
-
Prison85
senior tag
válasz AMD X2 #49445 üzenetére
Köszönöm, ezt néztem én is A lecsapás megtörtént, remélem meg tudunk egyezni az eladóval. Ha jól tudom, akkor ez egy elég csendes táp
gooool: használtan sajnos az árkülönbség szinte teljesen elveszik így inkább a modulárisra szavaznék
[ Szerkesztve ]
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Lacc88
senior tag
Jó estét !
Engem egy bizonyos Cooler Master Silent Pro 700W érdekelne , hogy mennyire számít jónak ? Valaki 1 kicsit beszámolhatna róla .
thx.
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
Prison85
senior tag
Sziasztok! Valami normális, minőségi, halk tápot keresek 20k-ig 500W környékén (nem feltétlenül újat), mert a gépem fejlesztés előtt áll és mindenképp ezzel szeretném kezdeni.
A jelöltjeim:
Corsair VX450
Corsair HX520
Enermax Liberty 500WBF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
a000
őstag
Erről a tápról mi a vélemény? Chieftec 350W GPS-350EB
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Szerdán egy Leadtek WinFast PX8600 GT TDH karit fogk venni és az a kérdésem, hogy a mostani tápom elég hozzá?HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
vzsryl
nagyúr
Jól sejtem, hogy e két táp között vacillálsz? Ajánlok inkább egy harmadikat, Chieftec CTG-500-80P.
(#49437) 14adam: Inkább a hosszabb kábeles 500-as, mivel a hosszabbítót külön megvenni lenne vagy 4k pk-val együtt. Lehet. hogy egyelőre nincs rá szüksége, de később jól jöhet, és +1-2k-ért erősebb, hosszabb kábeles, több csatlakozós táp. Szvsz. sokkal jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz vmarci1 #49434 üzenetére
az durva. egy gts 250-hez 750w-t ajánlani. A 300-as tápomra rákötnénk a géped az is vinné...
De a hkc-t cseréld mert veszélyes[link].
Egy 400-as tápot ajánlanék a gépedhez: Fsp 400ghn vagy Chieftec ctg 400 esetleg Corsair cx 400,Enermax eco 405Kpal hát akkor inkább az 1 ágas tápot vedd,mert ha mondjuk húzod még a 285-öt akkor elfogyhat az a 15A-es ág. Csak nem láttam,hogy írtad volna vagy lehet elnéztem
[ Szerkesztve ]
-
vmarci1
csendes tag
Sziasztok, fontos kérdésem lenne. Mai nap voltam pc-s boltban és 750 wattos tápot ajánlottak nekem a mostani HKC 580w-os helyett. Én viszont nem hiszem, hogy 750 watt szükséges lenne. Ezért kérnék egy kis segítséget, hogy az alábbi config alá milyen tápot javasoltok.
CPU: AMD Phenom 2 x4 955 3.2 ghz esetleg majd túlhajtom 3.6 ra
VGA:Gainward GTS 250 1GB GDDR3
RAM:4GB DDR 3 1333 MHz
Samsung 500 gB 7200 rpm vinyó, és 1 dvd író, és 1 dvd meghajtó. És persze a cpu hűtő ami a proci tartozéka.Az lenne a legnagyobb kérdés h maradhat a HKC 580 W vagy kell vmi más? :S előre is köszi a választ.
Esetleg msn-re is írhatna vki aki ért hozzá: marcikusz@hotmail.com
-
FireKeeper
nagyúr
pl: ipon
-
Ribi
nagyúr
válasz gurabli #49424 üzenetére
A kérdés sosem az, hogy megdolgik-e a táp vagy sem, hanem hogy mit visz magával a másvilágra. És ebben a márkás tápok lényegesen jobbak. Sok gagyi táp viszi sokáig sokak gépét, nagyon sokkal semmi gond nincs. Viszont ha 1x elszáll akkor az a joker. Visz mindent. És máris más az ár kérdés is, hogy csak 1 új tápot kell venni, vagy tápot és még lapot+vga-t is mondjuk.
-
a000
őstag
Sziasztok
Nemrég ajánlottatok egy fsp 350 apn tápot ehhez a géphez:asrock 775 g31 alaplap
intel p4 c2d8400 cpu
2x2gb ddr2 800mhz ram
fdd
pioneer 215 író
maxtor 320gb 32mb cache vinyó
ati 4350 512 mb vidikari
ház: mercury km93Namost az alaplapon van egy csatlakozó, amihez van kábel a tápon?
A képen bejelöltem a csatlakozót.
Ezen a tápon van sata csatlakozó?
Abszolút nem konyítok ehhez, ezért kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
kisfer
aktív tag
Üdv.
Mégegyszer köszönöm a segítséget mindenkinek.
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
gurabli
őstag
Köszönöm a megnyugtatást. Remélem nem fogok ki még egy hibás tápot
Azért érdekes, hogy tizenpár év alatt ez az első tápom, ami elfüstölt/elromlott Pedig jó pár gépem volt már és az elején nem valami minőségi tápokkal, sőt! (286-586 korszak). Azóta csak minőségi tápokat és házakat veszek, ha valamin, akkor ezen nem spórolok (Coolermaster, Chieftec, Zalman, Antec). Igaz, van valami régi tápom, totál noname, letöltőgépben használtam, 24/7 ment vagy két éven keresztül és semmi baja nem volt. Erre most az Antec elfüstölt
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz anyucci #49421 üzenetére
sajnos akkor vagy a videókártyából kell engedni, vagy használt (de jó minőségű) tápot venni, mert a tápon (most direkt használok csupa nagy betűt) NEM SZABAD spórolni. ahogy valamelyik kolléga írta is lentebb, szó szerint élet- és vagyonveszélyes lehet egy gagyi táp, sajnos ezt a plusz kiadást le kell nyelni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz gurabli #49420 üzenetére
Nincs bejáratás, elején lehet kicsit erősebb szaga amíg a "ki nem szárad" benne a cucc (szigetelő anyagok) de később azt is elvész. Szóval klasszikus értelemben nincs bejáratás a tápoknál mint pl a kocsiknál.
Elromlani meg bármikor elromolhat de 1-1 esetet leszámítva ilyen nem szokott előfordulni. Az hogy még egy hibás darabot kifogj SS-ból az kvázi kizárható. Attól nem sok jobb táp van (Enermax) de az nem olcsó vas.#nincsbennetarcsi
-
anyucci
csendes tag
válasz gurabli #49420 üzenetére
sziasztok köszönöm a segitségeket de az a helyzet hogy max 5 rongyot szánnék egy nagyobb tápra mint az enyém szal a lényege hogy ne nyirjon ki mindent ha beletolok egy 8800 gt-t
tehát a fentebb leirtak közül ajánljátok a legjobbat mert amiket én irtam azok olcsók itt haználtan ujonnan drágák kb 14k körül amit ti leirtatok nekem azok is újonan 14k körüliek de itt azokat nem osztogatják 5 kért
nekem viszont csak anyi van ráPLIIIIIIIIIIIIIIIZ
Nem mindegy hogy "Tengeri csata csúcspontja vagy Csengeri tata púpcsontja
-
vzsryl
nagyúr
válasz FireKeeper #49415 üzenetére
Nagyon max. 150W-ot eszik a gépe, azt is kisebb tuninggal. És azt is csak úgy éri el, ha egyszerre ráküld 1-1 CPU és GPU stressztesztet. Játékok alatt kb. 100W körül alakulna. Bizony ide nagyon sok az 500W körüli táp, de még a 400-as is épphogy megfelelőnek mondható. Az 500-asnak idle-ben simán 70% körül lenne a hatásfoka, mert a 20%-os terhelést még csak meg sem közelítené.
-
gurabli
őstag
OK, cseréltetem is egy ugyan ilyenre, remélem ezt adnak helyette
Ezek szerint ez egy jó táp, mármint a Seasonic, tehát ha másikat szeretnék sem tudnék jelentősen jobb minőségűt választani? Mondjuk nem is szívesen adnék ki még tizenpárezret egy új tápért ha már megvan ez.
Tehát nagy eséllyel és némi szerencsével az új tápnál ennek minimális esélye lesz, hogy újra előfordul? Hagyhatom 24/7 futni?
Köszönöm minden segítséget!
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
FireKeeper
nagyúr
ráadásul egy kb 250W-ot fogyasztó konfig kb félig terhel le egy kb 500W-os tápot, és mint tudjuk 50%-os terhelésen a legjobb a hatásfok
-
wrox
őstag
válasz 14adam #49408 üzenetére
Minek neki 400-as, ha ugyanolyan árban kap 525-öst?
Persze ha bolti árában kellene megvenni, akkor nem ajánlgatnám.Az lehet, hogy most nem kell neki az a teljesítmény, de ki tudja mi kell neki pár év múlva?
Az a plusz watt meg elfér a gépházban.
Csak azt ne mond, hogy többet fogyaszt.
Valamivel talán, de a jobb hatásfoknak köszönhetően lehet ugyanannyi a fogyasztás. -
vzsryl
nagyúr
válasz anyucci #49410 üzenetére
Azt, hogy felejtsd el, és ezek közül válassz: Chieftec CTG-400-500
-
anyucci
csendes tag
Coolink 500W-os táp
ehez mit szóltok?
[link][ Szerkesztve ]
Nem mindegy hogy "Tengeri csata csúcspontja vagy Csengeri tata púpcsontja
-
gurabli
őstag
Közben találtam még pár infót az Antec 350W tápról, nekem sajna nem sokat mond, max annyit, hogy dicsérik, hogy nagyon jó (persze az enyém elfüstölt ) Nah, remélem a másodikkal már nem járok így.
Szerintetek is jó ez a táp?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
14adam
addikt
válasz gurabli #49382 üzenetére
Nem értek ezekhez a pico psukhoz de szerintem is elégnek kell lennie.
(#49390) zoli03: ha lejárt a 3év után a garid akkor fel kell vennie a kapcsolatot a magyar disztributorokkal és intézik neked a garit.Cedrus vagy expert
(#49394) kpal kb mint a kettő ott ál hatásfoka. 83% körül.
(#49395) anyucci nem nagyobb táp kell,hanem csak minőségi. egy 400-as minőségi táp is elviszi azt a gépet. De ha kicsit felül akarsz méretezni akkor még a 450w is sok. Pl vegyél Fsp 400ghn-t vagy Corsair cx 400-at vagy Chieftec ctg 400-at.
Mondj egy árat és keresünk valamit mert ez így nehéz .(#49398) 1nsan1ty jótáp,csak ennyit nem ér. Vegyél Chieftec ctg 400-at te is.
(#49399) kisfer mostanába a legjobb ár/érték arányú táp. Megbízható. Hangja terhelésre elő jön de net közbe nem volt még rá panasza szinte senkinek.
(#49405) wrox minek neki 525-ös táp? egy 400-as táp is röhögve viszi azt a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A CX400 80+-os. Az APN-nek magasabb a hatásfoka, mert az már 80+ Bronze-os.
(#49395) anyucci: Szia!
A HKC, Codegen, Modecom stb. tápok élet és vagyonvédelmi szempontból kerülendőek. Ha olcsón kell megfelelő táp a gépedhez, akkor FSP 400-60APN vagy Chieftec CTG-400-80PB.
(#49398) 1nsan1ty: A VX450, de még a CX400 is bőven elég lenne az említett konfighoz, mert max. 250W-ot fogyasztana.
(#49399) kisfer: Nagyon jó, Sirtec beles, 230V-on 80+-os táp. 9k jó ár érte, de újonnan se sokkal drágább.
(#49403) montressor: Szia!
Enermax ECO80+ 400W bőven elég lenne még 4 magos procihoz és tuningolhatod is.
-
kisfer
aktív tag
válasz FireKeeper #49402 üzenetére
Okés köszi szépen a segítséget.
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
wrox
őstag
válasz montressor #49403 üzenetére
A legutolsó bejegyzés, Enermax Modu82+ 525 19900 ft.-, igaz használt, de2 év gar tuti van. Hátha megvan még neki.
[ Szerkesztve ]
-
Hunpriest
senior tag
Üdv!
Van még egy bónusz kérdésem is. Az Ednet tápokról tud valaki nyilatkozni minőség ügyileg?
-
montressor
aktív tag
Hali!
Azt szeretnem kerdezni, h az albbi konfighoz mekkora tap kell, h egy esetleges 4magos procira valtas eseten is vigan mukodjon?
msi p55gd55
i3 530 (talan egyszer 4mag), egy hyper tx2es hutovel
his 5750 iceq, ehhez ugye kulon 6pines csatlakozo van
1db sata wd 1TB
2db ide wd 80GB egy pci -os sil680 controllerenA masik kerdesem, h max 20eFtig mit ajanlanatok ehhez a gephez? En enermax fan vagyok, es nagy megbizhatosagu tapot keresek.
koszonom szepen -
FireKeeper
nagyúr
Előre is bocsi a dupláért, már kicsúsztam a szerkesztésből
Itthon kapható valahol a Chieftec Nitro szériája? Ahogy látom 80plus bronz, egyben hagyott 12V-os ág (asszem CTW belső) 14cm-es venti és moduláris kábelezés, jónak tűnik. Google-el nem találtam, de kíváncsi volnék, vajon be lehet-e szerezni valahogy.kisfer: jó hatásfokú 400W körüli táp neked is elég lesz, kicsit már unalmas lehet, de azért ismételem: Corsair 400CX vagy 450VX, Enermax 425 Pro82+ vagy Eco80+ 400W (esetleg Liberty Eco), FSP jó hatásfokú drabjai 400-500W között, vagy a ph!-n is tesztelt 80plus bronzos be quiet! pure power.
montressor: Enermaxból 20 alatt sajnos csak az Eco 80+ 400W-ot kapod meg, elég drágán kelletik magukat, nem rossz táp, majdnem 80plus bronzos. 20nál kicsit drágábban újan megkapod a Pro82+ 425W-ot, vagy ha moduláris kell akkor Liberty Eco 400W (még drágábban kicsit jobb hatásfokkal Modu82+ 425, de az nagyon ritka sajnos).
Ha nem ragaszkodsz az enermaxhoz, akkor bármelyik kisfernek ajánlott táp jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
kisfer
aktív tag
válasz FireKeeper #49400 üzenetére
Üdv.
Ehhez a konfighoz ajánlanál tápot max 15k-ig:
Gigabyte EP45-DS3
Intel Core 2Duo E8500 3,16Ghz
2x1Gb Kingston DDR2 HyperX 1066Mhz Ram
Gainward GTX 275 896Mb
Seagate 250Gb + 500gb Samu
Dvd író
Cooler Master Elite 335 ház 2db 12cm ventivelA közeljövőben valószínűleg hogy gtx460,+2gb ram, Core 2 quad proci lesz helyettük.Jöhet használt meg új táp is.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- 3x Lian Li ST120 fehér ventilátor + ARGB kábel, PWM elosztó!
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- Phanteks Revolt Pro 850W Gold Moduláris Tápegység
- Eladó Cooler Master GX450W RS450-ACAAD3 tápegység (Enhance beles) 80+
- be quiet! System Power 9 500W tápegység 2 X 6+2 PIN VGA táp
- AMD AM4 gyári processzorhűtő Ryzen 5 5600G processzor mellé adták, sosem volt beépítve, olcsón eladó
- Thermaltake Toughpower 850W PF1 Moduláris
- PC vízhűtés PETG merevcső 10/14 es