- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
anyucci #49396 üzenetére
Szia!
Az ilyen Codegen-t, meg HKC-t gyorsan felejtsd el, mert életveszélyesek. Egy tápnál nem csak a ráírt teljesítmény a fontos, hanem a minőség is, szóval hiába 500, vagy akárhány wattos, attól még nem biztos hogy jó.
Ajánlható tápok: Corsair 400CX, vagy 450VX, FSP vagy be quiet! pure power modellek 400W körül (ugyanaz a belső), Enermax pro82+ 425, vagy Eco 80+.1nsan1ty: szerintem elég lesz, az pedig nem gond, ha nincs rajta két csatlakozó, mert átalakítóval megoldható.
kisfer: nem épp a legnagyobb hatásfokú táp, a hangjáról nem igazán tudok nyilatkozni, de valószínűleg megbízható táp, csak a relatív alacsony hatásfokot, és talán az ehhez kapcsolódó zajosságot kell lenyelni
-
kisfer
aktív tag
Üdv.
Erről a tápról mi a véleményetek: [link]?
-
1nsan1ty
tag
válasz
1nsan1ty #49362 üzenetére
saját hozzászólásomra reagálva
szerintetek ez jó táp a fent említett konfighoz ?
http://www.pcx.hu/termek/corsair-psu-450vx-t-225-p-12897
nem tudom ezen van-e két csatoló a 460gtxhez. bocsi a tudatlanságomért !
köszi előre is
-
anyucci
csendes tag
jah vagy esetleg ez?
450W-os Codegen táp
nem sokkal nagyobb mint az enyém de ez codegen
-
anyucci
csendes tag
szaisztok az volna a kérdésem
hogy
1 a gépem Athlon 64 x2 5400+,memória 2gb kingston ram 800mhz
500 gb wd winyó
és egy 420 wos noname táp
a kérdés a következő
ebbe a konfigba szeretnék egy 8800 gtx karit beletenni de azt mondták előbb rakjak bele egy nagyobb tápot mert kinyirja a gépem
ez ModeCom Feel III 500W
vagy ez HKC 550W tápegység USP-5550 jobb volna és ezzel nem volna gond? -
kpal
nagyúr
Tudnátok segiteni abban hogy a Corsair CX400-as táp 80+ os a hatósfoka vagy nem? Vagy milyenek van jobb hatásfoka FSP 400APN vagy Corsair CX400 ?
-
-
gurabli
őstag
Köszönöm a választ!
Nem különösebben ragaszkodom a passzív megoldáshoz, arra a pár napra amíg ment az Antec táp, addig teljesen OK volt, szinte semmi hangja. Gondolhatod, hogy megijedtem, amikor elfüstölt az asztalon az orrom előttPersze főleg azért, hogy mi történt a lappal, procival, stb... De azt gyorsan leteszteltem egy Coolermaster táppal, minden szépen ment, kopp-kopp.
Erről az Antec tápról van szó, pontosabban ebben a házban lévő tápról: link
Kicsit bővebben a tápról itt: link Emígy nagyon jót írnak róla, remélem csak nekem volt pechem ezzel az egy darabbal, amit cserébe kapok az majd rendben lesz.
Akkor szerintetek várjam meg az új Antec tápot? Nem hiszem, hogy ezt javítanák, legalább is nagyon remélem, ezt cserélni kell.
-
zoli03
őstag
Corsair CX400-ra hány év garancia van? Gyártó oldalán meg amelyik boltokban néztem, ott 3 év van írva, Iponon viszont 5. Ott tényleg 5 év van rá vagy el van írva?
-
dudi
senior tag
válasz
gurabli #49387 üzenetére
ha normális védelem van benne, akkor nem kell (annyira) tartanod.
de mint minden elektronikai eszköz, ami be van dugva, kigyulladhat sajnos. Csak a valószínűsége kisebb, ha jól megtervezett, végiggondolt (ergo drágább...) a cucc.
Ha van a tápban túláram, túlfeszültség, és jó esetben még hővédelem is, akkor az már biztonságosnak mondható. Szerintem
nem ismerem ezt az antec-et, de szerintem attól még, hogy elfüstölt, nem gyulladt volna ki, mert a túláram védelem lekapcsol (kivéve, ha pont ez a védelem is elszáll, a táp többi részével együtt. ami nem valószínű.)
egyébként ez a túláram védelem kb. úgy néz ki, mint a kocsikban a biztosítékok. csak nem olvadó fajta...
és 24/7-re én nem vennék olcsó ac adaptert, az tuti. Ha teljes passzív kell, akkor ahhoz pénz is kell. Meg minél kisebb, annál több pénz -
gurabli
őstag
Hmm, elgondolkodtató... Igazából nekem jó a Antec 350W HT táp (80as), csak miután egy ilyen csúnyán elfüstölt, félek, hogy nehogy a másik is így járjon. Márcsak azért is, mert ez 7/24 menne és mi van akkor, ha nem vagyok otthon, amikor így elfüstöl? Kigyulladna a lakás? Vagy nem kell ilyesmitől tartanom?
-
dudi
senior tag
válasz
gurabli #49384 üzenetére
mivel az AC/DC táp csak 90w benne, így 120w-ot soha nem fogsz kiszedni belőle.
És ne hidd, hogy ezek a notebook tápok nem halnak könnyebben (mert az ac/dc az noti táp, kb 6ezer forintos lehet...).
és még védelmed se nagyon van, és szerintem nagy terhelésnél melegszik...inkább vedd meg külön a picopsu-t és keress hozzá normális ac adaptert.
szerk: 150w-os picopsu 14.500,-
szerk2: szerintem ezeket inkább carpc-be szánják, onnan jön alapból a 12V -
gurabli
őstag
Sziasztok! Mivel elfüstölt az Antec 350W tápom, erősen gondolkodom egy picoPSU-ban. Ma kezdem intézni a garanciát az Antec tápra, de egyrészt ez sokáig eltarthat, másrészt mi a garancia, hogy nem füstölne el újra? (Vagy nem kell ettől ennyire tartanom?)
Kinéztem ezt a párost, jó árban van és ha minden igaz, akkor bőven elég kell, hogy legyen a konfighoz is, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos, kérném a segítségeteket:
PSU120W + ACDC12090 link
PSU leírás: link
A konfig:
AMD X2 240 (alulfeszelve 1,1V-re, de azért jó lenne, ha működne normál feszen is)
Alpine 64 GT hűtő
Asus M4A785D-M Pro (HD4200)
2X1GB Kingston HyperX 1066Mhz
1,5TB WD Green EARS
NEC optikai DVD-RW
DVB-C tuner
+ az Antecbe épített iMON LCDElméletileg ehhez elég kellene, hogy legyen a 120W-os PSU, de biztosra szeretnék menni.
Köszönöm előre is!
-
14adam
addikt
válasz
theboobaq #49378 üzenetére
Ha választani kéne akkor nem tudnék. Ugyan arra a belsőre épülnek.
Azt a belet ami a chifibe van nagyon sok tápba belerakták pl enlight ultra power 350-be.
De az ánusz viszont újabb,tehát e felől meg arra húz a szívem.
Inkább Asus legyen,újabb,a chifi már kb 6 éves tervre épül ami nagyon jól be is vált,anno... -
theboobaq
aktív tag
válasz
14adam #49377 üzenetére
Értem csak ha lehet jobb 0ft-ból akkor miért ne. Ráadásul abban az Asus tápban van Kék led ami annyira nem fontos de ha mondjuk Plexis házat veszek akkor az jól fog kinézni és nemkell majd pluszba vennem ledeket. De ez legyen a legutolsó szempont.
Szerinted attol hogy 2 és fél éves a táp tökéletesen müködne? Mert baj a másik gépben eddig nem volt vele.
-
14adam
addikt
válasz
theboobaq #49375 üzenetére
Igazából teljesen mindegy,hogy kicseréled-e. Mert az a vga éppen,hogy eszik pár w-t. A hatásfokuk mind a kettőnek borzalmas lenne akkora kis terhelésnél.
Amit én ajánlanék az egy Fsp 350 apn. Bőven elég a gépedhez a hatásfoka is jobb lesz mint ezé a két tápé (kb 15%-al enne kevesebbet a géped)
-
theboobaq
aktív tag
köszi.
Most jutott eszemben hogy van egy régebbi konfigomban egy 450Wattos Asus táp. Sorszámot most sajnos nemtudok mondani. Viszont nem olyan régi. 2 és fél éves. Egy P4-es van vele meghajtva meg egy 64 megás Ati kárrtya. Egyszóval szerintem sok dolga nincs. Esetleg az ésszerübb lenne ha ezt a 350W Chieftechet amim van beletenném abba a P4-esbe és onnan a 450 Wattos belemenne az új konfigomba. Vélemény ?
Csak mert ha esetleg gondolok egyet és veszek valami VGA-t vagy esetleg egy 4 magos procit akkor mindenféleképp kell tápot is vennem és így legalább az is meglenne oldva.
-
Hunpriest
senior tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki esetleg tud-e vmi érdemleges információval szolgálni a Xilence tápokról, azon belül is az XP 480-as lenne érdekes.
-
theboobaq
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Akkor fölösleges az új konfigomba új tápot venni.
Esetleg ha tennék bele Tv tunert vagy jobb Hangkártyát akkor is elviszi a gépet?Ha mégis meggondolnám magam akkor erről mi a véleményetek?
Corsair CX400
-
theboobaq
aktív tag
Sziasztok,
Csak érdekelne hogy a következő gép mennyit fogyasztana. Egy 350 Wattos Chieftech GPS-350FB-101A tápot használnék hozzá.
AM3-as Alaplap
Athlon II X2 250
Radeon HD 4550
1 X 2GB DDR3 ram
1 X 250GB Sata HDD
1 X 500GB Sata HDD
2 db 12cm Hütő
1 db BluRay író/ olvasó ( a késöbbiekben)Érdekelne mennyit fogyaszt ez a konfig, Illetve rábízható-e erre a tápra?
Egy netes fogyasztás kallkulátor szerintem megeszik olyan 291 Wattot ez a gép ,de szerintem azért kevesebbet.Előre is köszi a segítséget.
-
14adam
addikt
válasz
1nsan1ty #49364 üzenetére
max 150w-t eszik egy olyan kártya. Bőven elég.
(#49360) peete88 ahoz is elég
(#49358) cajn bluesorm simán vagy a II vagy a pro? ha az első kettő akkor ne vedd meg,lejárt az ideje,ha pro akkor érdemes
(#49366) theboobaq annyit azért nem. De egy ilyen hatásfokű táppal 230-at benyel szerintem. De ez nem az a topic,csak ha itt járok válaszolok
-
1nsan1ty
tag
válasz
chrisnagy13 #49363 üzenetére
szia, köszi a választ, kb 20-25k-t.
425W-os táp szerinted kiszolgálja ezt a konfigot? mondjuk sli-vga rendszert nem tervezeka gtx460 hoz ugyebár 2db 6pin-es csatlakozó kell. ezek vannak ezen a tápon? Annyira nem értek ehhez sajnos.
üdv
-
1nsan1ty
tag
sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni. ehhez a konfighoz szeretnék egy tápot vásárolni és örülnék ha elég halk is lenne!
Gigabyte ga p55a-ud3
Core i5-750
2x2gb ddr3
Gigabyte GTX460 1gb
Audiotrak prodigy 7.1 HiFi hang
2 db samsung sataII hdd
1 db lg dvdrw
nagyjából ezek, várható még egy 2x2gigás modul a későbbiekben.milyen tápot ajánlotok?
köszi előre is! -
peete88
tag
Üdvözlet!
Kérdésem lenne hogy az alábbi confighoz egy CORSAIR HX650W tápot néztem ki.
GIGABYTE GA-X58A-UD3R
INTEL Core i7-930 2.83Ghz
KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP TRIKIT
GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460 1GB PCIE
INTEL X-25M 80GB SATA2 MLC SSD SSDSA2MJ080G2C1
SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2
LG CH10LS20 Combo Box
LOGITECH Gaming Keyboard G110 USB
COOLERMASTER RC-692-KWN21.Elég ez a táp ilyen alkatrészek mellet?
2.Ha húzom a VGA-t ill. a procit akkor is elegendő-e?
3.Ha kerül esetleg még egy ugyan ilyen videokártya a rendszerbe vagy a kettő helyett egy nagyobb (HD5970,GTX480,GTX470) akkor is megfelelő vagy akkor esetleg ajánlott egy nagyobb mondjuk egy CORSAIR HX850?
4.Akik ilyen tápokkal rendelkeznek milyen véleménnyel vannak róluk?Köszi előre is
-
gurabli
őstag
Ma olyan történt velem, ami még soha, pedig a 286-osok óta van PC-m, sőt, nagyon sok gépet összeraktam már.
HTPC-t építek, meglett hozzá minden alkatrész, a ház egy Antec Micro Fusion Remote 350, ami egy minőségi Antec 80-as táppal van gyárilag szerelve. Ma reggel bekapcsoltam, még telepíteni, állítgatni kellett ezt azt, közben ebéd, a gép ment. Minden nagyon szépen és stabilan, az első pillanattól kezdve.Aztán jött a meglepetés! Az egyik pillanatról a másikra felzúgott a táp, ciripelő hangot adott és elfüstölt, a fél szoba megtelt füsttel és nagyon büdös égett szaggal. Rögtön kirántottam a falból, na meg jól be is paráztam... Amikor lenyugodtam szétszedtem a gépet és átszereltem az asztali Coolermaster tápra, mert tiszta para voltam, hogy mindent szétégetett, de szerencsére (kopp-kopp) úgy néz ki minden működik (alaplap, CPU, Ram, HDD, tuner).
Most mehet majd vissza garanciára a tápegység (remélem nem kell az egész házat), na meg remélem, hogy gyorsan cserélik és hogy nem javítani akarják.
Szerintetek mi lehetett ez, mitől füstölt el ez a táp? Gyakran előfordul az ilyesmi? Mi lett volna, ha nem vagyok otthon és megy a gép és közben történik ez? Kigyulladt volna a lakás????
Segítsetek, mert most tiszta para lettem
Szerk: a konfig lemaradt, bár ez tuti nem terheli le a tápot: Asus M4785 lap (integrált HD4200), X2 420 alulfeszelve 1.1V-re, 1.5 TB WD EARS HDD, NEC ODD, 2gb Kingston 1066, tuner)
-
cajn
tag
Erről a tápról mi a véleményetek?
FSP Bluestorm 400w -
-
AMD X2
senior tag
válasz
vezerhu #49350 üzenetére
Ha nem tervezel VGA-cserét sokkal erősebbre akkor megfelelő valóban a 400W-os kategória.
Ezt a tápot minden valamirevaló pc boltban megtudod venni.. -
vzsryl
nagyúr
válasz
vezerhu #49350 üzenetére
Szia!
Egy minőségi 400W-os táp bőven elég lenne, pl Corsair CX400, Enermax ECO80+ 400W, Be Quiet Straight Power E7-400W. A proci a revíziójától függően, tuning nélkül 80-100W-ot eszik teljes terhelésen, az 5770 pedig max. 110W-ot. A vinyók darabonként max. 5-10W-ot fogyasztanak, tehát egyáltalán nem számottevőek.
(#49351): A nyomtatók, scannerek nem a szg. táptól kapják az áramot, hanem van saját adapterük.
(#49352) AMD X2: Feleslegesen erős, és ha felső-tápos házba kerül, akkor könnyen túlmelegedhet az alul-vezérelt ventilátor fordulatszáma miatt.
-
vezerhu
csendes tag
upsz! #49350+nyomtató+scanner+még usb-s kütyük..
köszi -
vezerhu
csendes tag
Sziasztok!
A köv. géphez keresek tápot 15-20k között:
Phenom II x4 945
HD5770
2G RAM 1666
viszont sok wincsi lesz rálógatva: 6 szinte mindig
optika usb tápos
előre is köszi az ötleteket! -
xmad
őstag
hát most egy E5400 am van 3,6 ra felhúzva, egy 8800gt-m.3gb ramom,160as winyó, 3db 12cm-es venti a házba..
azért kérdezem mert ha mondjuk késöbb akarok egy erősebb procit, vagy vga-t akkor is elég lenne?
tuningba max procit tuningolnék, vga-t nem... prociból is max 3,6 ghz-re.. annyi bőven elég
-
kfron
aktív tag
válasz
csonti07 #49338 üzenetére
Hello!
Enermax Eco 500,
Corsair VX550
Arctic CoolingAz elsőről saját tapasztalat, hogy lényegében "hangtalan", a második sem lehet
sokkal hangosabb, ahogy azt a Corsair tulajok leírják...
A harmadik sem rossz zaj szempontjából. -
csonti07
tag
Sziasztok. egy új tápot szeretnék venni és ebben kérnék segítséget.
most egy lc power 550-es van vmi silent cucc.
a gép főbb elemei amit ugye táplálnia kéne az egy sapphire hd 4890, e8500, asus p5q alaplap, és persze a többi.
fontos lenne h ne legyen tul hangos mert elég halk a gép. tehát jo lenne vmi silent verzió vagy vmi halkabb.
ha tudnátok irni 1 vagy akár több alternatívát annak nagyon örülnék. -
Dyno
veterán
válasz
-Christoph- #49317 üzenetére
Elég lesz.Csak ne nagyon tuningolj észnélkül.
(#49333) Gazsi00: Tökéletes választás és tökéletesen elegendő.
(#49335) xmad : Ha drágálod a vx450(amit emgértek emrt 20K-ért az), akkor Chieftec CTG500-80p!Ez újjabb magas hatásfok hasonló mint a vx450-é, hasolóan halk és csendes, de erősebb a vx450-nél, papíron 1A-el, de az Seasonic speckói alapján 4A-el.
-
rayoliviero
veterán
AMD Athlon II X2 255 processzor
Arctic Freezer 64 Pro PWM processzorhũtő
Asus M4A785T-M alaplap
Kingmax 2GB DDR3 1333MHz memória
LG GH22NS40RBBB Fekete SATA OEM DVD író
Western Digital 500GB 16MB SATA2 WD5000AAKS merevlemez
Ehhez a konfighoz egy FSP Saga II 400W tápegységet rendeltem, gondolom bőven elég hozzá. De ha később veszek hozzá videókártyát, mondjuk egy 4850-et vagy 4870-et, akkor is elég lesz?
-
xmad
őstag
köszi! de a corsair mivel jobb mint a chieftec? elvileg mind2 nek a hatásfoka 80+ -os
-
xmad
őstag
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
Hát FSP-vel csak jó tapasztalataim vannak, volt egy régi Bluestorm 500-om nemrég adtam el már bánom
Két FSP közül melyiket ajánlod?
Hát jó akkor veszem azokat , mivel elég jó a hatásfokuk és még újnak is mondhatóak.
Amúgy ezt az FSP-t (FSP400-60HLN) már kiszemeltem, de gondolkodtam hogy csak 400W-os igaz az is bőven elég lenne mert mit nem lehetne meghajtani 400W-os nomrális táppal. -
stigma
addikt
Uraim, egy gyors kérdés lenne ki mire szavaz 450-es tápot keresek és 2 választás esett a 2db kiszemelt alanyra.
-Chieftec GPS-450AA-101A
-Cooler Master a Real Power 450 (RS-450-ACLY)E6750 - 1-2 HDD - 2db DVD-író -Zotac 9600 GT AMP!
Elég lesz ekkora táp, árkategóriában meg ezeket tudok most venni.
-
lsc
nagyúr
válasz
Dickassman #49320 üzenetére
Elég lesz, még tuningolhatsz is.
-
Dickassman
csendes tag
Alaplap MSI P55M-GD45 1 db 27.625 Ft
Processzor INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX 1 db 51.987 Ft
Memória KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G 1 db 24.462 Ft
Videókártya ASUS EAH5850/2DIS/1GD5 1G DDR5 PCIE 1 db 80.636 Ft
Merevlemez WD 640GB 7200rpm 32Mb SATA2 WD6401AALS 1 db 17.650 Ft
Optikai egység LG DH16NS10/RBBB Fekete 1 db 4.374 Ft
Ház COOLERMASTER RC-922M-KKN1-GP HAF Mini 1 db 26.563 Ft
Táp CORSAIR VX450W 1 db 19.175 FtEzt a konfigot szeretném megvenni de elég lesz ehez ez a táp? Vagy mit ajánlanátok?
-
-Christoph-
csendes tag
Üdv! Nem rég írtam, hogy Sapphire HD5750 1GB GDDR5 videokártyára akarok beruházni, de most változott a terv és úgy tűnik, hogy egy Asus HD4870 1GB GDDR5 lesz belőle. A kérdésem ugyanaz lenne, mint legutóbb, hogy a Chicony Hipro 380W tápegységem megbirkózna-e a feladattal? Mert úgy tudom, hogy a HD4870 jóval többet fogyaszt.
Előre köszönöm a válaszokat!Alaplap: Asrock N68C-S UCC
Processzor: AMD Athlon II X3 435
2x2gb Kingston DDR2 RAM
Seagate ST380011A 80GB winyó
És egy Samsung DVD író -
ImI87
őstag
Tud v.ki infót arról, hogy mikortól lehet kapni itthon az új Enermax Modu87+ tápokat?
Hivatalos magyar értékesítésre gondolok, nem a külföldről rendelő boltokra.
Illetve a Corsair AX széria és érdekelne, de eddig egyedül a 850-est látni a boltokban, ami túl nagy lenne........
-
cajn
tag
Erről a tápról mi a véleményetek?
FSP Bluestorm 400w -
proci985
MODERÁTOR
válasz
14adam #49309 üzenetére
köszi a megerősítést.
hugom egyébként WoWozik is aktívan, az annál a gépnél pedig felér a prime+furral a login képernyőn. egyébként nem eszik sokat, nem hallottam felpörögni a táp ventijét (tehát 150 W alatt kellett maradnia).
az enyémet is viszi a Corsair, 3870 szintén gyári OC, procit max 3.0@1.200on használtam, oda bőven elég volt (fél évig ment, volt gpu+cpu stresszteszt is közben). szóval én is megerősítem, a Corsair is bőven elég a célra. sőt, ahogy számoltam léghűtés mellett elég OCt se limitálhatja. csak visszakerült hozzám a régi tápom és házam innentől megint tudjuk használni mindkét gépet.
-
malwy
senior tag
Egyszer netezés közben lekapcsolt és onnantól csá. Gari miatt kinyitásról szó sem lehetett. Semmi szag, külsérelmi nyom. Szerviz pedig nem mondott semmit.
Egyébként:
Ügyfél: A táp hátulján lévő kapcsoló átnyomása közben mindig olyan hangot halottam, mint ha szikrázott volna. Azt hittem normális.Ennyit tudok.
-
malwy
senior tag
Garanciában FSP 400W-os APN helyett Everest 400W-osat kaptam. Örülöl a majom a fejének, de azért óvatos, így régi p3-as gépét köti rá.
Normális, hogy nem pörög a táp ventije pedig fél órája megy a gép Orthossal terhelve?
Egyébként nem nagy az étvágya a gépnek: 40gb vinyó, p3 1000mhz, 384mb ram, rage 128 pro, hálókari. No meg az alaplap.Holnap következik a nagygépes megmérettetés.
-
14adam
addikt
válasz
proci985 #49307 üzenetére
Szerintem hagyd így őket. Mert így mind a kettőnek netezés közben ideális a hatásfoka.
Ha rákötnéd az Fsp-t a tesód gépére akkor netezés közbe nagyon rossz hatásfoka lenne,és gondolom csak netezne.
Hagyd így őket,ha te is szeretnél egy olyan kaliberü tápot mint a cx 400 akkor nyugottan megveheted mert vinni fogja a géped. Ismerek olyat aki 400-as táppal hajtja a 4 magos húzott amd procit meg egy gyárilag húzott 3870-et a táp egy enermax pro 425 -
proci985
MODERÁTOR
van egy dilemmám: itthon van két gépünk, egyik az adatlapomon lévő q6600 alapú, a második pedig hugomé, ami így néz ki:
Celeron2.66D
2x512mb ram
ati x1600pro 512mb AGP (van rajta Berg csati)
p4p800s-x
samsung 160+seagate 20 ide
samsung dvd
2x80mm +1x 120as venti.
nincs húzva.van itthon egy FSP500GLN60 és egy Corsair CX400. jelenleg az 500as FSP van a konfigomban, viszont gondolkodok a Corsair átcserlésén. az FSP két és fél éves, de csak másfelet ment, a Corsair fél éves és folyamatosan.
gondolatok ezzel kapcsolatban:
az FSP 432Wot tud 12Vn 2x216W felosztásban. a Corsair 360at, viszont egy 350es Seasonicra épül, szóval ebből nem tudom mennyi igaz. teljes terheléses tesztet nem láttam. a proci olyan 60-80Wnál általános esetben se eszik többet, ilyenkor az összfogyasztás tdpk alapján olyan 200-250W között lehet. de 3.6@1.46nál mértem csak a procival 177Wot a lap szerint (eléggé erős a léghűtésem, bírná tovább is). tehát elviekben csúcsig húzva a Corsair már eléggé a határán lenne (főleg ha 350es), bár ilyet két év alatt kétszer rövid ideig próbálgattam. az FSPben itt még mindig eléggé bőven lenne tartalék
a corsair egybeágas, de a 110Wos TDPjű videokártya és a 360Wos összterhelhetőség miatt a gyakorlatban nincs előnye a 2x18As FSPvel szemben (van más nem elhanyagolható 12Vs fogyasztó is a rendszerben, pl a 9-10 venti közül 1-2 highflow).
a celeron üresbe nem fogyaszthat sokat, az FSPnek pedig lehet ott már katasztrófa lenne a hatásfoka. a Corsair kisebb, szóval ez nem baj.
a celeronnak mindkettő overkill, de mivel eladni egyiket se tudom, ezért maradnak.
a corsair már 24/7re is hangosodni kezd a q6600al prime/fur alatt, hát még ha mindkettő megy. az FSP sok vizet nem zavar.
a corsair harisnyázott, az FSP oem. a corsairnek több sata csatija van.
a corsiarnek jobb a hatásfoka pár %al, viszont a két gép áramfelvétele eltérő, innentől az FSP se olyan rossz választás.Ti hogy döntenétek és miért? válaszokat, gondolatokat előre is köszönöm.
-
Dyno
veterán
válasz
Interceptor #49301 üzenetére
Ugyan az a minőség ugyan úgy delta beles, de öszvisz 12W-al erősebb a 12V-os ágon, a többi meg nem érdekes.
Chieftec CTG500-80p, ez jóval erősebb halkabb, olcsóbb, magasabb hatásfokú...stb,stb. -
MMIX
addikt
Passzív Seasonic X-400 teszt Thelab.gr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Interceptor #49301 üzenetére
12V-on gyenge, már pedig a mostani gépek azt az ágat kajálják. De igazából volt nekem ilyen tápom, Q6600-ot 3,5GHz-en 1,45V-al meg a húzott GTX260 216SP-t elvitte röhögve szóval azért annyira még sem gyenge. Csak nem túl korszerű a bele, gyengébb a hatásfoka mint a mai "menő" tápoknak. Szóval van ettől jobb választás is ma már de összeségében nem olyan rossz mint egy noname PSU.
Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest