- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Milyen széket vegyek?
- CES 2025: még idén befut az Intel Panther Lake
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
elithun
őstag
Üdv!
Arra volnék kíváncsi, hogy a jelenlegi konfigurációm elbírna-e egy HIS HD4890-es videokártyát?
Konfigurációm:
Alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS3P
CPU: C2Q Q6600 @ 2,4Ghz (nem tervezem tuningolni)
RAM: 2db Kingston kvr800d2n6/g2 (2GB/800Mhz)
HDD: Hitachi HDT721032SLA360 (320GB/7200RPM)
Tápegység: Chieftec GPS-450AA-101A (450W)A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
graydragon
csendes tag
válasz Chaser #49096 üzenetére
Én is valami hasonlóra gyanakszom, olyan mintha a tulajnál szállna el a táp (ingadozna a 230?) és utánna már máshol sem indul el a gép azzal a táppal. Mert míg nállam volt addig ment simán az FSP táp, kivéve mikor már a szervízből hozták vissza ugyanazt a tápot.
Viszont másik gépet még így is elbír naftával ...Clevo P771ZM-G (i7-4770, 32GB Kingston 2133Mhz, GTX 980M 8GB, 500GB Samsung EVO)
-
cajn
tag
Kinek mi a véleménye erről a tápról?
420Watt Chieftec HPC-420-302-DF Aktív PFC
Fontos lenne minnél hamarabb!
Ezt a konfigut elvinné:
CPU: Intel Pentium 4 3.00GHZ húzva 3.4GHZ-re
Alaplap:Asus P4P800-X
Ram: 4x512MB
VGA: Sapphire HD3850 512MB DDR3 256bit AGP
HDD: 1DB maxtor 80gb 1DB samsung 250GB sata
Meghajtó: 1DB LG DVD író 1DB Asus DVD olvasó
CPU Cooler: Cooler Master Jet 4Előre köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz graydragon #49094 üzenetére
2 lehetőség lehet reális, vagy az aktív pfc és a hálózat nem fér össze és ezzel lehet hülyeséget mondtam, de lehet nem, elmondásod szerint nálad OK volt a gép. Másik verzió, szintén valami nem oké a hálózattal és egy idő után a védelmek nem engedik ott indítani a gépet, lehet ezzel is hülyeséget mondtam, viszont ilyet már tapaztaltam, viszont ott 1általán nem indult "védelmes" tápokkal a gép és a hálózat tényleg tré volt mint utóbb kiderült. A mélyvizes topikban talán többet tudnak mondani.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zoli03
őstag
válasz molnarpeter #49093 üzenetére
Én is úgy tudtam, hogy befejezték, pedig ilyet akartam. Akkor maximum használtan találok, csak ott is elég ritka.
-
graydragon
csendes tag
Egy érdekes jelenséggel találkoztam, ha van ötletetek, tanácsotok, akkor légyszi írjatok.
Kb. 2 hónapja kaptam egy gépet javításra, "nem indul" mennyiségű információval.
Rendben, szokásos eljárás, gépből minden ki, csak alaplap+proci+vga marad. Így sem indult, beraktam egy Corsair tápot, pöccre indult. Mondom megvan a bibi, új táp kell.
Következő nap vettem is egy FSP 350-60APN-t - aktív PFC (előtte egy Codegen 400-as táp volt benne, ami kb 5 évig bírta, passzív PFC-vel).
Gép össze, tulajnak viszem a gépet, 1 napra rá jön a telefon, megint nem megy a gép.
Gép vissza, FSP ki, Corsair be, gép megy, a hibás megint a táp ... érdekes.
FSP vissza boltba, fesz. teszttel jónak tűnik, de srác jófej volt adott egy ugyanolyan FSP-t azonnal.
Gép megint össze, de most a tulajnak nem adtam egyből vissza, mondom tesztelem pár napig, ment rajta mindenfajta benchmark, játék, defrag, etc., szóval nyúztam 3 napig minden fagyás nélkül, az összes hardvert megterhelve benne.
Mondom rendben, megvolnánk, viszem a tulajnak a gépet, de 2 napra rá megint jön a telefon ... hát mondom ilyen nincs.
Cseppet morcosan gép vissza, rutinból FSP ki, Corsair be, pöccre minden ...
Cseppet morcosan táp vissza a boltba, táp menjen a szervízbe, helyette adtak csere tápot, ami szintén 350W-os de valami noname passzív PFC-s.
Cseretáppal kb 1 hónapig ment a gép hiba nélkül mire visszajött az FSP (csere táp is nyúzva volt rendesen). Kérdeztem a boltban a srácokat, hogy mondtak e valamit a szervizesek, de a boltos srácok nem kapnak semmi info-t mit ügyködtek a szervízben. Mondom oksa, a lényeg, hogy átnézték, javították és megvan a táp.
Gyorsan haza, mert a tulaj már szeretné megkapni a végleges gépét, FSP be, bekapcs, ventik pörögnek, ledek világítanak, de BIOS már nem jön be ... gép gyorsan kikapcs.
Kábelek rendben, minden a helyén, gépet újra bekapcsolom, semmi, ... már venti sem forog, viszont a ledes egér és a ledes billentyűzet vibrálva világít! A francba mondom, nehogy elfüstöljön már a gép.
FSP ki, Corsair be, gép megy, grrrrr!
Azonnal vissza a boltba, táp teszt, feszültségek rendben, srácok berakják egy ottani gépbe is, azzal pöccre indul, gép boot-ol egyből.
Mondom ilyen nincs, 2 FSP táp is hibátlan más gépben, viszont a kis régi gyengusz gépben nem működnek. Talán az aktív PFC lenne a gond? De akkor miért csak a tulajnál jön ki alapból? Rossz lenne az elektromos hálózata a tulajnak?Úgy néz ki jövőhéten ha lehet, akkor kis ráfizetéssel veszek egy másik PSU-t ha megengedik a skacok a boltban, valami noname passzív PFC-set, vagy egy r@tyi codegen-t, még az is iszonyat sokáig bírta a gépben.
Még csak nem is hallottam hasonló problémáról, így ha van valakinek ötlete akkorJa amúgy a gép konfig:
A 'laplap': ASUS A8NE
CPU: AMD Athlon 64b 3000+
VGA: ATI Radeon X300/X550/X1050 256MB
3db HDD: 2db 80GB-os Maxtor, 1db 160GB-os Samu
RAM-ok: Kingston 2GB DDR (2*512MB + 1*1024MB)
1db DVD olvasóClevo P771ZM-G (i7-4770, 32GB Kingston 2133Mhz, GTX 980M 8GB, 500GB Samsung EVO)
-
Chaser
legenda
válasz csibe1 #49090 üzenetére
Ha kicsit tudsz várni valszeg belekezdek az APN-ek és chicony hyprok "forgalmazásába", postával együtt olyan 7.7k-ba fognak valszeg kerülni 1 év garral, most nem megy, a nagyker pang ahonnan hoznák 400-as van de az jó 1.5k-val drágább, gyakorlatban meg csak 24W-tal erősebb 12V-os ágon, nem éri meg. Ha nem sürge és érdekel írj rám kb 3 hét múlva pm-ben
Landon: Szívesen
-
csibe1
addikt
válasz Chaser #49088 üzenetére
Igazad van! Az ár nettó,csak nem igazán néztem először.
Majd kiderül akkor mi lesz,mert bruttóban az 6800+2000 a posta az már 8800Ft.
Lehet innen a hardverapróról nézek 350-es FSP-t vagy Deltát esetleg Seasonic-ot ha akad." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
MMIX
addikt
-
csibe1
addikt
Üdv!
Új tápegység kellene egy ismerősöm gépébe,mert a mostani "300W"-os kodegány szerintem nem igazán biztonságos.
A gép adatai:
CPU: Intel Celeron D 336, 2800 MHz
Alaplap: Asus P5VDC-MX
Ram: 512 MB DDR" 533 MHzvan még egy vinyó,és egy író benne.
Ehhez a konfighoz egy Fsp 350W FSP350-60APN Active PFC 80+
tápot néztem.
A tápot innen venném
5440 Ft-ért + 1990 a posta.
Szerintetek a táp elég lesz,és az ár is rendben van?[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
MMIX
addikt
Corsair CX 430W a Corsair topikban [link]
-
whabaky
tag
Tiszteletem ismét az Uraknak és Hölgyeknek (már ha vannak itt )!
Egy korábbi segítségkérésemre való válasszal jutottam el a Corsair-ekhez.
Akkor megállapodtam a 450-es VX-el, de vacilláltam, számoltam és grafikonokat nézegettem, de a gépházam, procihűtőm és egyéb okok miatt a moduláris tápot részesíteném előnyben, még pedig szintén a Corsair 520-as HX-et.Ebben kérnék tőletek segítséget, hogy véleményetek szerint ez "passzolna"-e a géphez, illetve tapasztalatotok van-e ezzel a táppal kapcsolatban? (mármint az 520-assal kapcsolatban).
Előre is köszönöm
whabakyszerk: a Raid=Radeon, illetve a GTS várható fogyasztása 150watt körül lesz
szerk 2: már mindegy, azt az infót kaptam, hogy leállították már régen a gyártását
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=whabaky
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy egy jófajta 560W-os SeaSonic táppal meddig lehet elmenni gép szinten?
Néztem anno a "Mire elég 400W" c szösszenetet, és tetszet, hogy 4870x2-t 400-as tápokról küldték, de jót tesz a tápnak ha ennyire ki van használva? Oké, hogy nem napi 24 órában megy a dolgo, de akkor is.
Droid vetette fel minap, hogy minek nekem 750W-os táp, ha átlagosan felét se eszi a gépem, és nem tudtam igazán jó választ adni, mert tényleg nem tudom. Akik dupláznak általában azért teszik, hogy átlagban sose menjen 50% fölé a terhelés.
A SeaSonic X-szériája nagyon bejövős, de egy passzív megoldást nem mernék bevállalni, úgyhogy a 400-as és 460-as modell élből kihullott...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
chuck91
tag
Üdv.
Táp vásárlása elött állok , valami olcsó kéne max 12e ft-ig.
Egy alsó tápas V3 házba menne , tehát jó hosszu legyen a 24pines és a 4pines ág is.
Egy E2200 @3.0 Ghz 1.40V 2GB ddr2 800Mhz és egy 9800GT -t kéne ellátnia. -
bartucc
addikt
válasz vzsryl #49074 üzenetére
Belsőről sokat nem látni, de pl a felhasznált Réz nem fogja csökkenteni az árát. A hatásfok se kimagasló, szerintem nem fogja megéri az árát, nem alsó árszinten van pozicionálva, ránézésre.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
vzsryl
nagyúr
Erről valami vélemény?
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
bartucc
addikt
Corsair VX450, ha modularítás kell HX450(16-20k között), FSP Bluestrom Pro 500W, ha olcsóbb kell Chieftech CTG 500W(12k), ha pedig nagyon halk, Enermax 525 Modu/Pro 82+
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
vbbb
addikt
válasz 14adam #49060 üzenetére
HDZ955FBGIBOX - AMD Phenom II X4 955 BlackEdition, Sok AM3, 3.2GHz, 8MB Total Cache, 125W, Retail
Corsair DDR3 1333MHz 4GB kit
XFX 5850 1GB DDR5 Dual DVI HDMI Display Port Out PCI-E Graphics Card
ASUS M4A89GTD PRO AM3 AMD890GX
1TB Western Digital WD1002FAEX Caviar Black, SATA 6Gb/s, 7200rpm, 64MB Cache, 8 msMinimum 450-es maximum 500-as...meg azt olvastam az FSP tápokról, hogy cincognak a kondik...nem tudom mennyire igaz ez.
-
bartucc
addikt
válasz Chaser #49067 üzenetére
PNF-nél én is párszor lezároltam. Egyszer még régen a Mercury-t is, aztán hagytam a fenébe, és vettem a PNF-et. (Mercury is túlélte, gép is, de még egyszer nem mertem próbálni)
-
Chaser
legenda
válasz Landon #49061 üzenetére
A rövidzárvédelem jótékony hatását tapasztaltad meg. No para, én elég sűrűn megtapasztaltam már Kipróbáltam az APN-nél is, hát qrva gyors Legdurvább egy PNF-fel volt, ventit akartam cserélni a működő gépben hát sajnos rövidre zártam a 230-as bejövő ágat mikor kezemben volt a táp. Volt egy kis szikra, lekapcsolt a villanyórában egy részleg, de a táp és a gép is megy azóta is én se murdeltam meg
szerk: Van még a tápodban túlfesz védelem, túláram védelem és ha minden igaz hővédelem is.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz Landon #49061 üzenetére
Úgy működik mint othon a biztosíték. Ha mondjuk belepisilsz a konnektorba akkor a relé lekapcsol és így mindenki ép marad (de azért nem kell kipróbálni)
#49062) a000: egy Fsp 350 apn-hez mit szólnál? nagyon jó alkatrészekből van összerakva,baromi olcsó és elég halk is ilyen árhoz képest,csak a csatlakozók számát nem túlozták el
[ Szerkesztve ]
-
a000
őstag
Sziasztok
Mesterek ehhez a géphez kéne nekem táp:asrock 775 g31 alaplap
intel p4 c2d8400 cpu
2x2gb ddr2 800mhz ram
fdd
pioneer 215 író
maxtor 320gb 32mb cache vinyó
ati 4350 512 mb vidikari
ház: mercury km93Mit ajánlotok hozzá? Most egy mercury 400w-os táp van benne, ami úgy néz ki, hogy megdöglött.
-
Landon
őstag
Srácok nem teljesen ide tartozik de mivel itt vannak a "táp szakértők" ezért itt tenném fel kérdésem.
Kb egy 20 perce majdnem infarktust kaptam, elkövettem egy hülyeséget... Ment a gép és én állat így bent matattam a kábelekkel. A CPU két ventiéhez egy rakat tápkábel meg ilyen olyan elosztó csatlakozik kb egy csomóba mind. Ezt a "csomót" szépen elrejtettem a ház egyik "fémfiókjába". Egyszer csak egy szikra, pukkanás gép azonnal leállt, ahogy a szívem is 1 mp-re. Gondolom az történhetett, hogy a kínai szar műag tápcsatlakozó egyikéből a kelleténél jobban kilógott a belső és ahogy bent kavartam a gépben hozzáért a kis belső fém a fémfiók aljához. Mondjuk gondolom a lapot meg hasonlókat nem vitte volna magával amúgy se mert azon a körön CSAK a 2 venti van a táphoz csatlakoztatva de azért a frász jött rám. Viszont úgy tűnik a Corsair táp tette a dolgát és azonnal tiltott így semmi sem sérült hálég' (kopkopkop faasztal). De azért erre kíváncsi lennék h van a tápokban egy ilyen védő automata ami azonnal levágja a mindent és nem engedi h ha vmi leég akkor vigye magával az egész gépet? Csak mert egy ilyen védelem tudatában azért nyugodtabban aludnék.
PS: Még a gép újrakapcsolása előtt azzal a lendülettel leszigeteltem az összes szabadon lévő vacak minőségű tápcsatlakozót h ilyen többet ne történhessen még véletlenül se.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
vbbb
addikt
Üdv!
Erről az oldalról még mindig az FSP a legjobb vétel? Tudom korábban már kérdeztem, de ez egy másik boltból van és még nem vettem meg.
Többet már nem kérdek hanem veszek.
-
moreno526
csendes tag
válasz vzsryl #49045 üzenetére
Bocs, ezek szerint kicsit félreértettem,de mostmár tudom, h tényleg elviszi lazán. Nekem eddig egy Codegen 350 wattos tápom volt(régen kaptam ajándékba, tudom h ma nem szabad ilyet venni) és ha azt vesszük 10-esnek a "zajszint 1-10-ig terjedő skáláján", akkor FSP 400 APN mennyire halk?
-
hatter
tag
Ma lettem boldog tulajdonosa egy 350W APN60-nak!
Köszönöm a vásárlási tanácsot fiúk!
NAGYON HALK![ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
-
Laslow
senior tag
Jól van, meg is rendeltem.
Még egy kérdés: kb. mennyiért lehetne eladni egy használt, de kiválóan működő és tök csendes FSP Bluestorm 450W tápot? (Még első generációs Bluestorm, így a kapcsolója már nem világít. A ventije tökéletes: nem búg, nem zúg, tényleg semmi baja. Mellesleg a doboza is megvan még, gari viszont már nincs rá.)Opsz, viszont lehet, hogy csak 400W-os! Nem emlékszem már.
[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
attiati
veterán
szerintetek melyik eszik kevesebbet?
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Van egy tökéletes állapotban lévő - na jó, a kapcsolóján lévő LED-et leszámítva tökéletes, de ez ugye szériahiba náluk - FSP Bluestorm 450W tápegységem, és mivel már 4,5 éves, úgy gondolom ideje lecserélni. Egy Enermax ECO80+ II 400W tápot néztem ki helyette 19k-ért. Van bármi ellenérv, vagy jobb ajánlat? Fő szempont a halkság, a gépem fogyasztása pedig várhatóan csak csökkenni fog (most: E5200, 2GB RAM, 1-2 HDD, 2 ODD, HD4670 videokártya).[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
vzsryl
nagyúr
válasz moreno526 #49044 üzenetére
Nem érted mit jelent a hatásfok.
Először is a tápegység leadja a 400W-ot, sőt még akár többet is.
Ha egy konfig 100W-ot kér a táptól, akkor 80%-os hatásfokkal számolva 125W-ot fog kivenni a táp a konnektorból. A Te géped maxmiális fogyasztása minden hardverrel kb. 280W, tehát ennyit kér a táptól. Az APN hatásfoka 85%-os, így a konnektorból a táp 330W-ot fog kérni. Ha olyan konfigod lenne, ami 400W-ot fogyaszt, akkor az APN azt is kiszolgálná, de már csúcsra járatva, ahol kb. 83%-os a hatásfoka 230V-os hálózatnál, tehát ezzel számolva a konnektorból a táp 482W-ot venne ki.hatásfok=leadott hasznos energia/hálózatból felvett energia*100
[ Szerkesztve ]
-
-
moreno526
csendes tag
Akkor FSP 400 APN tuti elég lesz? Egyébként ha iponon gépösszeállítón rakom össze, akkor tuti raknak bele 6 pines csatit, nemde?
Annyira hihetetlennek hangzik, hogy egy Gtx460+Phenom945-öt elbír egy 400-as táp. Csak szeretnék biztos lenni benne, hogy nem lesz e vele gond. Valószínűleg lesz tuning is, még úgyse fog nagyon izzadni a táp? Mennyit vehet ki ez a konfig a gépből a legbrutálisabb helyzetben?[ Szerkesztve ]
-
DrSoul
őstag
válasz Krisinto #49039 üzenetére
Van 6 pin, de mégis molex-->6 pin átalakítót használok, mert ami a tápból jön annak kicsit más formája van (a kiosztás a négyzet alakú és "gömbölyített" pinek között), tehát nem tudom rádugni.
Te is a tápra tippelsz? Bár tudom, az a kézenfekvő, nagyon remélem a táp csere megoldja a gondot.[ Szerkesztve ]
Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
válasz vzsryl #49037 üzenetére
Szia!
Sajna nincs ismerősöm, akivel ezt eljátszhatnám, és a családban is jelenleg is nekem van a legerősebb tápom :-)
Még megvárom mások véleményét, is, de szerintem csakis ez lehet (nagyon reménykedem).
A videokártya sokat fogyaszt, így, hogy kivettem, (lekopogom) úgy néz ki rendben van. Ha a videokártya lenne hibás, gondolom egyáltalán nem menne, vagy lettek volna más "tünetek" is. Ha pedig mégis az lesz, akkor garanciában cseréltetem. Végül is egy új táp nem "pénzkidobás"... De mondjuk jó lett volna, ha jó lett volna a régi is... Na mindegy, a lényeg, hogy minden menjen stabilan.
Köszi, a táp, amit írsz, nagyon jónak látszik. Szerintem az lesz.Mindig az X jelöli a pontot...
-
vzsryl
nagyúr
válasz DrSoul #49036 üzenetére
Szia!
Valószínűleg nagyon el van már öregedve, és a védelme lekapcsolt a terheléstől. De mindenesetre kipróbálhatnád valamelyik ismerősöd minőségi, újabb tápjával, aminek a 12V-os ága min. 250W-ot képes leadni.
Ha veszel új tápot, akkor Chieftec CTG-500-80P-t javaslok. Számodra minden szempontból tökéletes. Erős (később is jó lesz, nagy étvágyú hw-nál), halk, sok kábel.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Újra itt vagyok... ez gyorsan ment :-)
Megvettem az új alkatrészeket, lásd adataimat. Úgy vélem, a Chieftec 410W mégse elég, pedig nem húztam...
Előfordult többször, hogy netezés közben (vagy játék közben) egyszercsak a gép leállt, azaz mint ha reset-et nyomtam volna, pörgött minden, de nem jött be újra kép, se BIOS, csak ha RESET-et nyomtam.
Minden alapbeállításon van, néztem a BIOS-t is, mindent megfelelően felismert (Az Everest is).
BIOS szerint leállás után közvetlen CPU 54 fokos volt, alaplap talán 37, tehát minden ok.Csináltam MEMTEST-et, végigment hiba nélkül. Kivettem a HD4850-as kártyát, és most az integráltról megy. Bár még csak fél napja megy, de még nem volt újraindulás, pedig játékot is próbáltam.
Lehet még vmi más, vagy elmondható, hogy a táp a ludas? Mert akkor vennem kell újat. Ha igen, 15K Ft alatt szeretnék maradni. Olvastam, hogy nincs értelme erőműt venni, de 450W-ba, vagy 500W-ba gondolkodjak? (hátha majd 1 év mulva proci csere, jön majd még + RAM, meg ki tudja...). Az Ipon.-t néztem, ott az FSP tápok 20K fölött vannak most...
Bár olvastam a "javasolt" tápokat a topic elején (a jelenlegi tápom a "nem javasoltak" között van... :-)), de túl sok... nem tudom az összes árat kikeresni... Akinek van személyes tapasztalata, megköszönném. :-) És ha lehet, csendes legyen. (a táp )Mindig az X jelöli a pontot...
-
vzsryl
nagyúr
válasz Steve-0 #49033 üzenetére
Igen, elbírja. Ha nagyon elkezd hangosodni, azon ne lepődj meg, mert a hatásfoka alacsony, és elég nagy hőt kell elkavarjon a ventije.
(#49034) bolcsodal: A CX400 ellenében csak akkor van esélye, ha 3-4k-val olcsóbb nála. Egyébként mindkettőben 350-es bél van. A Pure Power hatásfoka magasabb, de a CX400-nak több és hosszabb kábelei vannak, amik harisnyázottak is.
[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
Tápom még elbírna (FSP 400PNF)
GTX 260-al?AMD Phenom FX-5000 Quad-Core@3GHz
2 db HDD
1 db ODD
2 db FANüdv.
-
vzsryl
nagyúr
válasz bolcsodal #49029 üzenetére
Kicsi, ám jó be quiet! tápok
Az FSP APN-hez hasonló belét kapták meg. A 350-esen van 6+2pines PCIE csati, csak a 300-ason nincs.
A Straight Power-ek pedig valszeg a Bluestorm Bronze-ra hasonlító belet, de ezeknél a Be Quiet írja elő, hogy milyen legyen a bél, és az FSP úgy gyártja le. Íme a Be Quiet-nél dolgozó ph felhasználó hsz-e.(#49031): Én valahogy jobban megbízom ezekben, mint az OEM FSP-kben. Alapjáraton is megbízható az FSP, de a Be Quiet tervezés rátesz még egy lapáttal.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
1. A legolcsóbb, jól felszerelt, halk és 80+ Bronze hatásfokú tápok a Be Quiet Pure Power-ek. Egy 350-es is bőven elég lenne, mert a konfig max. 200W körül fogyasztana.
2. Ide mehetne pl Be Quiet Straight Power E7 400-450, vagy E7 CM 480W (moduláris). Ezek mindössze 1%-al csúsztak le a 80+ Silver minősítéstől. 230V-on 20-50-100%-on 85-88-85%-os hatásfok. Ezzel nem versenyezhetnek a hasonlóan jó hatásfokú tápok ebben az árkategóriában, mert azok már 600W körüliek és idle-ben nagyon gyenge lenne a hatásfokuk az említett konfiggal, mert a max. fogyasztása 250W lenne.
(#49027) Dyno: Mostanában nagyon bele vagyok bonyolódva a kábelhosszba és már teljesen elfelejtettem a PRO82+ 425W-ot, mert rövidek a kábelei, de az említett két konfighoz tényleg az lenne a legjobb választás. Esetleg az elsőhöz inkább PRO82+ 385W, és akkor már 20k alatt is van.
[ Szerkesztve ]
-
Exom
tag
Sziasztok. Két tápegység kiválasztásában kérem a segítségeteket.
1, i7-870 + HD 5770 + 8 GB RAM+ 2 Wincs. (7/24 nonstop működés) : Ehhez keresek 20 eFt alatti CSENDES, NAGY HATÁSFOKÚ tápot
2, i7-870 + HD 5850 + 8 GB RAM+ 6 Wincs. : Ehhez keresek CSENDES, NAGY HATÁSFOKÚ tápot (ár : max 35eFt- de nem feltétlenül kell elkölteni az egész keretet)
Egyik gép sem lesz húzva !
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A HAF 932 már necces kategória, mert az full tower, és hosszabb kábelek kellenek hozzá, mint pl egy RC-690/692-nek. Az utóbbi kettőbe elég hosszú lenne az EPS csatlakozó kábele, de az előbbi kérdéses. Sztem. a ház topicjában kérdezd meg, hogy elég hosszú-e az EPS 8pines kábele, ha 55cm, és a 24pinesé 45cm.
A molexekkel játszhatsz nyugodtan átalakítókkal, szétoszthatod többfelé, a ventilátorok úgyis csak pár W-t fogyasztanak.(#49021): Teljesen rendben vannak az értékek.
[ Szerkesztve ]
-
moreno526
csendes tag
Hali! Az alábbi konfigba melyik tápot tennétek?
LAP: MSI sAM3 785GM-E51
CPU: AMD Athlon II X4 630 AM3 BOX
VGA: Palit GTX460(ipon.hu)49.824
RAM: 2GB 1333MHz DDR3 RAM Geil Value SPD:9
HDD: Samsung f3 1TB
ODD: Nec AD 7243S
HÁZ: Cooler Master RC-335-KKN1-GP Elite 335 Black
TFT: BENQ 2020HDÉn Chieftec CTG 450/500
FSP 400 APN/GHN
Gyga SuperB 460
Chicony Hipro 480
tápok között vacilálok?Elsődleges szempont, hogy megbízható legyen és halk, valamint örülnék ha az olcsóbbakat is elégnek találnátok
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
még annyit kérdeznék,hogy aki tudná a választ a Corsair TX-750 fogyasztási értéket iletően,hogy egy i7-920 proci mellett,Ati 5870 karval,0 terrás winyó,egy optikai meghajtó valamint a tv tuner melett bekapcsoláskor közel 240W,a rendszer felállás után ez az érték lelesik közel 130W-ra és full játék alatt meg felmegy olyan 250W körüli értékre. Ezek az értékek a figyasztásmérővel közepes,jó vagy nagyon jó értéke? Vagyis a táp hatásfoka ily módon ezek mellett normál értékek?
-
jeni
félisten
Chifi CTG500-80 alsó táposba HAF 932 házban elegendő-e kábel hosszra,vagyis csak annyira hosszú,hogy elől vezethető el,hátul elvezetve már rövid lenne?Valamint a molex csati ami ha igaz 3 darab van,elméletileg azok a házban az első és a felső venti már le is foglalja. Mind ezeket a neten talált egyik fórumozó által megadott ismertető alapján kérdezem,és ebben kérek megerősítést,vissza jelzést.
Előre is köszönöm
-
3.Aragorn
addikt
válasz bartucc #49013 üzenetére
Pedig épp mikor írtam a hsz-t elgondolkodtam, hogy mi van, ha mégis... attól, hogy nem ismerem és nem is leltem róla infót még nem biztos, hogy noname. Legfeljebb nekem nem mondott semmit. Jobban utána kellett volna néznem, mielőtt elkezdek mocskolódni
Dehát ez van. Írogatok, okoskodok itt a hozzáértés legkisebb szikrája nélkül marhaságokat.
Elnézést kérek
(Jaja, eltűntem, mert hazajöttem egyetemről nyárra, ilyenkor a netes szokásaim is felborulnak. Nem mindig van időm a PH fórumra sem. De köszönöm hogy észrevetted eltűnésem-feltűnésem. )
40-50... aha...kevesebbre számítottam. De végülis azt a fényt legyen az bármilyen korszerű elektronikával előállítva, bizony táplálni kell.
A crt-kre is kíváncsi lennék, mert nekem még olyan van.[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz 3.Aragorn #49011 üzenetére
Ebbe pont belenyúltál, a Chicony egy megbízható gyártó. Régebbi felépítésű, alacsonyabb hatásfokú, de megbízható tápjai vannak.... Stol mester is tesztelt egyet, és nagyon meg volt vele elégedve.
(jól eltűntél egyébként az utóbbi pár hónapban)
Egy gazdaságosabb TFT 40-50W körül fogyaszt tudtommal, 19-22" körül. Számít hogy LED-es-e, meg a CRT megint más kategória.
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz attiati #49009 üzenetére
Chicony?
Az összes ágán max egyszerre egy pillanatra valahol a gyár sötétjében leadhatott 430 W-ot, de akkor már a nagymami pészmékerét is mellé tették, illetve hozzáadták az adatokhoz.
Elvileg 380-at ad le stabilan, de azt is csak a mesében. És a mesében sem hiszem, h stabilan...Én ilyen noname tápokkal egyébként nem is foglalkoznék...
Tegyél hozzá pár ezer Ft-ot és vegyél egy normálisat. Ha meg nincs pénzed, akkor is normálisat csak legfeljebb apróból...
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Köszi a gyors válaszokat, sajna ez az FSP350 alig kapható pár helyen, ipon-ban pont nincs, és a gépet is onnan hozatnám.
Chicony 380W-hoz mit szóltok? Nem is igazán értem, hogy most ez 430-as vagy 380-as? Többet eszik, mint az az FSP?
300W-osból nem is létezik minőségi olcsó táp?
Aktív témák
- Synology NAS
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Videós, mozgóképes topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- 3x Lian Li ST120 fehér ventilátor + ARGB kábel, PWM elosztó!
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- Phanteks Revolt Pro 850W Gold Moduláris Tápegység