Aktív témák
-
3.Aragorn
addikt
válasz bartucc #49013 üzenetére
Pedig épp mikor írtam a hsz-t elgondolkodtam, hogy mi van, ha mégis... attól, hogy nem ismerem és nem is leltem róla infót még nem biztos, hogy noname. Legfeljebb nekem nem mondott semmit. Jobban utána kellett volna néznem, mielőtt elkezdek mocskolódni
Dehát ez van. Írogatok, okoskodok itt a hozzáértés legkisebb szikrája nélkül marhaságokat.
Elnézést kérek
(Jaja, eltűntem, mert hazajöttem egyetemről nyárra, ilyenkor a netes szokásaim is felborulnak. Nem mindig van időm a PH fórumra sem. De köszönöm hogy észrevetted eltűnésem-feltűnésem. )
40-50... aha...kevesebbre számítottam. De végülis azt a fényt legyen az bármilyen korszerű elektronikával előállítva, bizony táplálni kell.
A crt-kre is kíváncsi lennék, mert nekem még olyan van.[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz bartucc #48849 üzenetére
Qru-nak volt kevés egy Q6600 és egy 2900Pro-hoz(mindkettő tuningolva volt eléggé), de lehet a táp fogyott el, 550-es GPS volt, 360W 12V-os leadható összteljesítménnyel.
Egy kábelkorbácson van a két 6pines csati a GPS550-en, ezért nem volt neki szerintem elég, a másik meg a Q6600 agyon tuningolva megeszi a 18A-t.
-
zazahoho
őstag
válasz bartucc #48840 üzenetére
köszönöm mondjuk azt néztem ,hogy csak az ipon-nál ilyen nagy a különbség,az okát nem tudom miért.
Kristino:köszönöm ha mindkettő egyforma beles akkor a 620-ast választanám ,hiszen mindkettőre 5 év a garancia,és csak 1 db vga-t (gtx 460 vagy 470)fogok használni max ill. egy gt220 physix-re
[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
04ahgy
nagyúr
válasz bartucc #48817 üzenetére
No, majd egy kettőt mepróbálok megnézni. Életkor-üzemóra-gyártási idő alapján simán előfordulhat, hogy ez a bibi.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
nagyúr
válasz bartucc #48511 üzenetére
olvass visszább leírtam mikkel mértem! csak el kéne olvasnod miket írtam nem csak a utolsó 2.hozzászólásom!
Meg nézzél utána a 2.műszer után is amiket használtam hogy miket tudnak! és azt az oldalt is NÉZD ÁT miket és hogyan tesztelnek utána szóld le őket!
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz bartucc #48140 üzenetére
OK. Úgy látom látom pár dolog tisztázásra szorul, mert szerintem félreérthető ez az.
1. Recommended PSU Wattage ami azt jelenti, hogy "ajánlott táp teljesítmény". NEM a táp által leadott teljesítményét mutatja a program hanem egy ajánlást.
2. System Load - itt azt kell beállítani, hogy hány százalékon üzemelteted a számítógépet. pl. játék 60-70%-ban terhel, OCCT tápteszt talán 90-95%.
OCCT tápteszt nálad 160-as táppal menne? Nem de ha mégis meddig?lsc: 70%-on nézd meg ha játék alatt mérted. Így is fölé fog kalkulálni de hova máshova kalkulálna? Egy játék alatt 160W-ot fogyasztó géphez senki nem ajánl 160W-os tápot...
-
Dyno
veterán
-
Ribi
nagyúr
válasz bartucc #47985 üzenetére
"Minél nagyobb amper megy egy kábelen, annak annál nagyobb lesz az ellenállása"
Ezek szerint vagy 7-8-ban, vagy a közgázon oktatnak hülyeséget, de én arra tippelek inkábbb aludtál. Kábel ellenállása nem változik nagyobb "amper" hatására. Hőmérséklet emelkedésnél kicsit, de nem szokás belevenni, mert elhanyagolható.
Legalább ha leszólsz valakit ne írj ilyeneket. -
hegeanabol
aktív tag
válasz bartucc #47943 üzenetére
Hát sajnálom ,hogy a kis tudatlanságommal ekkora problémát okoztam itt jó néhány embernek .De sajnos én a video kártyákon kivül máshogy úgy mond " nem értek"
És nem 1x nem 2x jártam már úgy ...itt a pro-hardveren ,hogy meg vettem és mikor a kezembe volt jöttem rá ,hogy mekkora szart vettem .És azért írtam be ide az "okosoknak" ,hogy segítsenek . El hihetitek ,hogy nem unatkozásból írogatok .
A gép amit hajtani szeretnék vele :
Asus P5W DH Deluxe
E8500
2*2 gb kingmax 800mhz
vga az elég sokféle van . 9800GTX+ tól a 4870 X2 bezárólag...
Hdd : 2*750 GB samsung
Venti 2*14 cm kék ledes
2* 12 cm kék ledes .
Meg egy mezei DVD iró LG .Hát pénzbe 15 környékére gondoltam . És még 1x ne haragudjatok emiatt a KAMIKAZE akcióm miatt
Emailban keressetek ezek után akinek még van nálam dolga. Köszönöm. hegeanabol@freemail.hu
-
-
d@minator
addikt
válasz bartucc #47814 üzenetére
Saját káromon (porcicás áthúzás) is okulva az ilyen hiányos tápokat nem ajánlanám de az itteni nem ajánlott táp lista nem az ilyen jellegű veszélyek alapján készült. Enermax és Corsair tápban találkoztam panel alatti szigetelő lemezzel. Az FSP kispórolta.
Mivel gyakran rakok össze másoknak gépet nem akarom azt az érzést átélni, hogy felhívnak és azt mondják oda a kis pénzből épített gép pedig én azt mondtam, hogy ez jó lesz. Most tettem az egyikbe APN-t de húztam be egy kábelt a VGA-nak. A szigetelő lemez még pótolva lesz. -
törölt tag
válasz bartucc #47779 üzenetére
Nos amikor megérkezett csináltam róla pár képet :
FSP 400W FSP400-60APN tápegység OEM a cégnél a neve, olyannyira OEM, hogy a dobozban semmi sem volt a tápon kívül, még tápkábel sem. A Corsair VX 450-es tápkábelét kapta, mert az az APC CS 650 UPS-ről megy.
Nos engem is meglepett, hogy csak 20 pines csatlakozó van rajta. Ltható a képeken pedig, hogy a matrcia szerint FSP 400W FSP400-60APN-ról van szó, és az is hogy vadonatúj. Ezek szerint gyártottak belőle 20+4 pines-t is.
-
alibaba78
őstag
válasz bartucc #47711 üzenetére
Szerintem felreertettel, mert azt Sonky-nak irtam. Vki rakerdezett a TT Toughpower 650w-ra, erre azt tanacsolta, hogy annak az arabol jobbat is lehetne venni. Ezert kerdeztem, hogy £40-bol (ennyibe kerul) milyen jobb tapot tud venni?
Kozben utananeztem a boosternek, es beszerezhetetlen. Igy ugrott a nagyobbik x2 terve. Marad a "kicsi". Egyelore nem szeretnek tapot cserelni. Amire cserelnem (enermax modu 625w, vagy Corsair tx650) az eszmeletlen draga, a tobbi nem szimpi.
Koszonom a segitseged![ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz bartucc #47605 üzenetére
GPS550, már leírtam hogy ugyan az mint a GPS500 és ezek messze nincsenek a CTG500-80p szintjén.
(#47602) Peace: CTG500-80P, jó lesz 400W-t tud a 12V-os ágán, GPS-ek meg maximum 360W-t, de ami neked van körülbelül 330-340W-t, tehát jóval erősebb a CTG, amásik emg Sirtec bele van ami egy nagyon jó minőség, jóval jobb a ahtásfoka és ezáltal nagyon halk, oly annyira mint akár egy Corsair VX450, emelett ágai is sokkal erősebbek mint a gps450-nek.Minden egy magos és quad cpu-s gépet probléma mentesen elvisz, még tuning is belefér.
(#47606) Qru: Ő nem is írt SS-ről...
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz bartucc #47600 üzenetére
Értem. Tehát akkor felesleges lenne 23k-t kiadnom egy 620-as tápra. Viszont ennyivel jobb lenne ez az A80 szériás Chieftec, mint az enyém( Chieftec GPS-450AA-101A)? Árban szinte teljesen ugyanannyi, de specifikációban nem látok sok eltérést. Miben rejlik az ereje, hogy ennyire ajánljátok?
-
Peace
nagyúr
válasz bartucc #47593 üzenetére
Ez tiszta és világos, de ha teszem azt mondjuk vennék majd 1-1,5 év múlva egy GeForce GTX 480-at, akkor máris "Minimum Recommended System Power (W) 600 W " Nvidia oldal szerint. Ezért mondtam, hogy nem lenne jobb most beruházni egy 620-asra, és akkor később nincs vele gondom.
PH tesztből idézet:
"A tápok hatásfokát beleszámolva arra jutottunk, hogy a komoly konfiguráció teljes terhelésen is csak 300 watt környékén fogyaszt. Szóval a 600 wattos tápok éppen feles terhelésen futnak vele, ahol a legjobb a hatásfokuk..."Ebből akkor mennyi az igazság?
-
-
zazahoho
őstag
válasz bartucc #47584 üzenetére
nem ,egy régi 6800-at ill 3.0 ghz pentium,csak azt a konfigot sikerült elcserélni erre ,de mondtam,hogy a tápot ne tegye be mert ,ha elszáll viszi magával a többi cuccot is.
itt használtan van pár chieftek 450 -500 w táp 6-10 ezer között,de lehet érdemes lenne venni újat.Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
bati1989
csendes tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz bartucc #47492 üzenetére
Hát eléggé érdekes,főleg,hogy a minimal mod ugrott így,vagy legalább is nehezebb lett.Legalább ha sata csatik lennének a fix kábelen,de ki az isten használ nem satás cuokat főleg egyből négyet? Remélem elfér az alaplap tálca mögött.Lehet ezért van egy árban(olcsóbb 1 ropival)mint a CM realPower M620.Ennyit lehet spórolni egy fix kábellel?Van hozzá 5 vga kábel,1 5 csatis 4 pines kábel és össz-visz 1 5 csatis Sata kábel.Ez megint egy baromság.Van egy raklapnyi 4pines csatim,de összesen egy satás kábel???Mehetek csináltatni külön kábeleket.Német barátainknál cikisek a Satás cumók? Na mindegy,ettől lehet még jó táp,csak egy kicsit savanyú a szőlő.Persze nem lenne baj,ha nem akarnám elrejtegetni a kábeleket,de akkor vehettem volna olcsóbban is fix kábeles tápot.
-
JoolsNOS
veterán
válasz bartucc #46146 üzenetére
Bocsi ez ludinho123-nak ment:
Én most cserélem le az ugyanilyen tápomat. Nekem semmi hasonló gondom nem volt vele, csak rosszak róla a vélemények. Ha még garis a táp esetleg érdeklődjetek a boltban és kérjetek árban más fajtát.[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
JoolsNOS
veterán
válasz bartucc #46110 üzenetére
Mégegyszer köszi mindenkinek a segítséget. És találtam is itt helyben egy boltot ahol elvileg van 12ért 3 év garival. Nem kell házhozszállítatnom
czetosz: énis pont ezt veszem
Amúgy az OEM mit jelent? Mert ahol én akarom venni ott az OEM egy ezressel olcsóbb mint a nem OEM.[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Dyno
veterán
válasz bartucc #46001 üzenetére
Enermax MODU82+/Modu85+
Modu 87+ 85+-ról én nem tudok.
ECO80+-t is beraknám akár a MODU-k szintjére.
(#46003) LeGo89: Mert ez a nevezetű Codegen FSP bélel rendelkezik, tehát jó lenne nem a Codegent ajánlani, emrt még sok 500W-os futkorászik és ne FSP belesek, hanem a tróger tucat Huntkey bélhez hasonlóak.Hanem kimondottan Codegen 500SX normális tápnak számít mert FSP beles!Ha minden igaz FSP-400GLN belet kapta tehát ami van a 460-as Superban is.
(#46008) Tex: Rendben mehet bele az FSP SAGA II szériája is mert APN az alapja, csak van elég kábele meg fehér és a főcsati harisnyázott asszem.
CM Extreemre nem mondanám hoyg ajánlott, most az hogy a PH-s tesztben halk volt meg jól szereplt, attól függetlenül akor is AcBeles és 75% körüli hatásfokkal halk, itt azért jó végig gondolni hogy milyen hővel jár ez.A másik undorítóan drága annyiért ott a CX400, SAGA II-k, GHN,APN és mind különb táp mint a CM.(#46012) Tex: Minden mo.-n kapható táp biztos nem fog belekerülni, hacsak valaki benem vállalja akinek nicns élete a PH-n kivül és van rá ideje, de alapjába véve mindenki bejön kérdezni, alapjába véve benne van az első hsz-ekbe hogy mit kell messzire kerülni és mit nem, mellékesen ha valaki kiváncsi minek milyen bele van ott a KERESŐ amit természetesen 10-ből 1 ember ha ahsznál, és rendben lehet engem leugatni, de vannak olyanok, hogy nap mint nap 3x-or lekell írni hogy minek milyaen bele van, annak idején a 460-as giga superbal is ez volt.
(#46015) 14adam: CWT beles Corsairok se hangosabbak, pl szomszédom most vett egy tx750-t mert a másik gépébe is 4870 cf lesz, és kiprobálta a korábbi tápjával is tx650-nel, ugyan olyan halkak, talán idle-ben hangosabb a tx750, de utána beéri a tx650.Mellékesen ez két olyan táp ahhol rendesen működik a venti vezérlés.Kilettek probálva 3 darab 4870-nel is ott szépen megjött a hangja mind kettőnek 955@3,7ghz fenom 2-vel.
A másik a CM real powert inkább a korábbi liberty szintjére írnám, helyére inkább az újabbakat írnám a Silent powereket, az tényleg halk.
-
14adam
addikt
válasz bartucc #46001 üzenetére
A moduláris résznél elég annyi,hogy Fsp everest
Az enermax modu85+ táp nem létezik,87+ létezikEnermax PRO87+ és Modu 87+ sorozat
1)Enermax PRO82+ és MODU82+ sorozat
Enermax Eco és Artic cooling fusion
Corsair amelyikbe Seasonic belső van
Seasonic S12II és M12II és Coolermaster Silent pro
Corsair amibe Cwt belső van (Channel Well Tech) és Fsp Everest,Bluestorm PRO,Ghn
Chieftec Cft
Coolermaster Real power (terhelésnél eléggé előjön a hangja)
2) Gigabyte Odin PRO/GT, Seasonic M12, Seasonic S12 sorozat, Zalman 360/460B-APS
3) FSP GreenPower, FSP BlueStormIIGigabyte Superb 460
4) Enermax Liberty 400, FSP PNF
5) Chieftec GPS
[ Szerkesztve ]
-
Tex
senior tag
válasz bartucc #46010 üzenetére
Én arra gondoltam hogy ha már olyan szép lista van ott a tápokról akkor talán idővel minden mo.-n kapható táp belekerülhetne (mert szerintem nagyon profi) és annyi infó bőven elég is legtöbb esetben az adott tápról.
"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Warhammer 40.000
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple notebookok
- Hobby rádiós topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest