Aktív témák
-
scream
veterán
15k ig milyen normális minőségű MODU tápok vannak ?
idáig csak FSP Everest 400-ast néztem,más/ok van/nak ?
-
mrhitoshi
veterán
FSP Blue Storm II 400-as tápegység,megbízható ? elvisz egy X4 B55 BE procit + egy 4830-as videokártyát ?
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Krisinto
őstag
-
scream
veterán
FSP Everest modu 400Wot merre fele lehet kapni ? és milyen árban ?
-
14adam
addikt
válasz bmwsan #47386 üzenetére
nagyon neméri meg most vx 450-et venni.ár/érték arányba eddig nagyon jó volt,de mióta a ft-t értéke süllyed lefele egyre jobban felejtős.
Ehez a géphez a cx 400-is bőven sok.Enermax Liberty eco-t ajánlok még vagy eco80+#47385) Milka 78: ha nem onlyn rendeled akkor halgasd meg a boltban
#47381) czetosz: ne aggódj,semmi baja a 230-as hálózattal
(#47382) kasa85 : jó döntés volt
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Egyik haverom szeretne új gépet venni.
A proci egy Phenom II 955 lesz (+alapfeszes tuning) + HD5770 (egy kis tuningal ez is).
Felsőtápos házba lenne.Ehhez én egy VX450-t ajánlottam neki, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
(Elég lesz-e, nem lesz-e hangos nagyobb terhelésnél....)Milyen tápokat tudnátok még ajánlani max 20-22K magasságában?
Előre is köszönet.
-
Milka 78
nagyúr
A Coba is 3 év Most már csak hangjára lennék kiváncsi.Hangosabb mint egy Giga Odin pro 550w?
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
válasz 14adam #47378 üzenetére
A rendelést már le is adtam amit belinkeltél nekem az Ipon oldaláról, remélem jó kis darab lesz.Pár tesztet nézegetve jobb a hatásfoka Corsair nél ami jóra utal plusz 25W többlet.A segítségedet még egyszer nagyon köszönöm
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
-
14adam
addikt
válasz kasa85 #47377 üzenetére
A TT amit ajánlottam nagyon az is 35 alatt van,az megeszik a Corsair-t [link].A tápbelső gyártó a tx 750-be és a TT-be ugyan az,csak újabb az ami a Tt-be van,ezért is ajánlottam azt
#47376) mrhitoshi corsair cx 400-nak hosszú kábelei vannak vagy enermax liberty eco 405
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
válasz 14adam #47369 üzenetére
Hali.Nos sikerült választani.Sajnos a keretem be esett 35000ft alá ezért kénytelen voltam egy megbízható,és ütős tápot venni lehetőleg ezen az áron, gondolom én hogy az egy két teszt elolvasása után,de más a marketing és más a felhasználók által vélt tapasztalatok hátha neked is van tapasztalatod ezzel a táppal kapcsolatban.CORSAIR TX750W.Mi a véleményed erről a fajta tápról igaz írtad a hx750W ot mer újabb csak az jóval drágább és az Ipon-tól szoktam vásárolni,és ott csak 650w volt az is 35000ft felett + volt egy 800w is elég irreális áron 50000ft körül ha jól emlékszem.Segítségedet előre is köszönöm és az előző hsz ed is elég ütős re sikerült azért is köszi
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
mrhitoshi
veterán
Tudtok ajánlani egy tápegységet,olyan 14-15 e Ft körül,aminek a kábelei elég hosszúak egy alsó tápos házba,és elbír egy X2 555 BE processzort + 4830-as videokártyát ?
PS4
-
agemate
addikt
Egy CM RS-620-ASAA-A1 elég egy 955+2x5850 meghajtásához esetleg kis procitunninggal?
A címke szerint 3 12V-os ága van egyenként 19A-t tudnak leadni, a 2 kártya meg a húzott Phenom TDP-jének összege pedig 440W, a táp 516W-ot egyszerre a 3 ágon.[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Köszi.Mindenféleképpen jövő biztos a lényeg mert hiába írok most 5870 cf-et lehet 2 év és ugyan ez a táp pl?6870HD CF re már pl kevés lesz kitudhatja ,lényeg nemárt ha egy kicsit több a szufla a tápban legalább 3 év múlva is elég kell elméletileg hogy legyen,meg az sem jó ha tápot 100% on járatom egyéb cf es rendszerek esetén.
-
kasa85
őstag
válasz 14adam #47369 üzenetére
Köszi a részletes leírást.Nem hd 5850 cf lesz,5870 cf lesz plusz 1 nvidia fizikai számításokra 1-2 évig azt jöhet a 6xxx széria, + pár venti, vinyó ,stb,lényeg hogy az elkövetkező 3-5 évig le szeretném a tápot tudni és be biztosítani magamnak,hogy ezalatt az újabb szériáknak is legyen elegendő tápom és megbízható.Nekem most jelenleg egy GIGABYTE ODIN PRO 800W (GE-KM800A-D1 MODULÁRIS) tápom van amit már nem ártana lecserélnem lassan 3 éves és időnként hideg indításnál a gép Windows bejelentkezés képernyőnél kék halált dob,és újra indul.A gépben minden komponenst lecsekkoltam ezért gyanakszom a tápomra.Igaz az elmúlt 1hónapban nem fordult elő a fagyás máskor meg heti 2x is a tápot szétkaptam hátha segít neki egy kis polírozás a szutyoktól ami benne volt de az sem volt hatásos illetve ijesztő milyen forrasztások voltak rajta akkora bumszik, sorlyásak hogy ilyet még kezdő műszerész is jobbat összerak hihetetlen.Mikor én csináltam biztonságosabb volt vissza csípni a lábakból és egy kis pöty ont rárakni, mert zárlatot is csinálhat plusz a bumszli forrasztásokról nem is beszélek,régen elektronikákat dobtam össze gyárakban és igényesebben mint ezt azért inkább a Gigabyte kizárom a vásárolni kívánt termékekből.
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!Lenne egy gyors kérdésem:
CoolerMaster Real Power M620 vs.CobaNitrox 750W(ezt a kettőt tudják cserébe adni)
Kb. egy árban vannak,mindkettő moduláris és egy b50BEx4-est+2x4870-est,2winyó,2 írót és 4 ventit kéne vinnie,egy alsó tápos házban.Egy ágon jól látom,hogy CoolerMaster erősebb?
Még fő szempont,hogy kussoljon és megbízható legyen,mert a Giga Odin Pro-m 4 hónapot bírt és nem szeretnék megint mellényúlni.
Előre is köszöntem! -
14adam
addikt
válasz kasa85 #47364 üzenetére
Corsair hx 750 jobb vétel lenne,újabb mind a kettő Corsair tápnál és a tesztekben eis szokták érni azt a szintet ami egy gold minősítéshez kell,de a corsair oldalán csak silvernek van feltüntetve
A Chifik közül a cs-vel végződű volt a super series a másik meg a turbo széria,a super-nek rosszabb a hatásfoka,valahol 75% körül megáll ha jól rémlik a sima c-vel végződű meg 80+-ot megkapta.
Tehát inkább a sima c-t kéne megvenni,szokásos szöveg,újabb,halkabb....Az xfx-nek valami brutális az,hogy 1 12v-s ágon ennyit lead,Sesonic táp,nekem is leesett az állam mikor megláttam,mert nemszokott 1 ágas tápot csinálni,és a 0,33A-es motornak köszönhetően elég halk is
Evo blue szép meg minden,csak a hatásfoka a béka löttyet segge alatt van 80% alatt jóval, 75 rémlik
Hát ez a Tougpower igen csak új találmány,képek alapján cwt és 12v-ből álítja elő a többi feszt,mint az Enermax pro87 modu 87-es tápok és a Corsair ax család,bitang pusztulatos. Ezt vedd meg a 88%-os hatásfok se rossz,mibe fáj egy ilyen?
5850cf-hez felesleges ekkora táp -
Tothgera30
Ármester
válasz Termigáßor #47362 üzenetére
Régen más világ volt... Most a Chifi se merne olyan tápot kiadni ami kaka .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Termigáßor
aktív tag
válasz Mans20 #47363 üzenetére
Nem valószínű. Az enyém is csak 6 év után produkálta ezt, napi 12-16 óra folyamatos üzem mellett. És valószínű közrejátszott egy-két vihar és a gyatra áramszolgáltatás is. Végül még hibásan is beindította a gépet (az egy elpukkant, és néhány púpos kondi ellenére!)
Jobbára ártalmatlan...
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Egy jó ár érték arányú tápot szeretnék sli re vagy Corssfire-ra + bővíthetőségnek.Kinéztem ezeket a tápokat az Ipon Computer honlapjáról,és elég nehezen tudok dönteni közülük melyik érné meg a legjobban gyártó hatásfok védelem stb,stb,fő a legjobb ezek közül,de ha tudtok még valami ütősebbet azt is dobhatok megfontolom.Segítségeteket előre is köszönöm
Kinézett tápok Ipon ról.
CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W
CHIEFTEC CFT-750-14C 750W
Corsair TX750W
CORSAIR TX850W
GIGABYTE ODIN Plus 700W
THERMALTAKE EVO Blue W0308RE 750W
THERMALTAKE Toughpower TPX-775M 775W
XFX 750W Black Edition ModularÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Mans20
addikt
válasz Termigáßor #47362 üzenetére
Én most vettem meg a chieftec 450w CTG-t,remélem nem robban majd az arcunkba,bár csak irodai géphez lesz.
-
Termigáßor
aktív tag
válasz Tothgera30 #47361 üzenetére
Hát a név sem mindig garancia. Régen a Chieftec-re is azt mondták hogy kőstabil, sosem romlik el. Na nekem úgy megsültek benne a kondik hogy még. (és miért? tervezési hiba miatt!) Igazából az számít hogy a belsőt ki gyártja.
Részemről megvennék egy noname tápot is ha tudnám, hogy Seasonic belső van benne.
(na és persze bizonyítottan jó. ezért is kérdezősködöm most.)Jobbára ártalmatlan...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Termigáßor #47358 üzenetére
Nekem 550AB-A volt a TX650 előtt és csak a tápcsere hozott totál azonos feszek mellett +90MHz-et a Q6600-nál. Tehát a Chifi bontott ága bizony kevés lehet egy rendesen megküldött Q6600-nál is. Most is jól jön a combos 12V-os egyben hagyott ág, mert az i7 920-am is kér zabálni rendesen.
Tothgera30: TX750 CWT beles a TX650 meg SeaSonic beles. Utóbbi jobb, halkabb is, hiába kisebb a ventije (12 vs 14). Persze a TX750 se gagyi csak...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Tothgera30
Ármester
válasz Termigáßor #47354 üzenetére
Volt TX 750.em, gondolom a kisöccse se lehet rossz, tehát arra egy újabb szavazat .
-
Termigáßor
aktív tag
Köszi a gyors reakciókat!
Igazából megerősítettetek az elhatározásomban, hogy érdemes kinyögni a TX650 árát. Szimpatikus még a Chieftec mint márka (most egy GPS500ABA van), de újabban nagy a szórás minőségben, és a cft szériában (is) több ágra van bontva a +12V. Azért "kell"* ekkora táp mert egyrészt jelenleg egy húzott q6600-at nyúzok és néha bizony újraindulgat, amikor a vga és a proci is egyszerre küzd. (pl. ut3), másrészt lehet hogy nem cserélem le a hd4870-et, hanem mellé teszek majd egy másikat.
Ui.:* igazából ha a mostani konfigot nézem (q6600@3.4/1,48V, hd48701gb @ 800/950, 4GB ddr2@850/c4/2,1V, + 4 hdd, 2odd stb.) talán még egy VX450 is elbírna vele, de nem akarom folyton csúcson járatni.
Jobbára ártalmatlan...
-
Qru
MODERÁTOR
Annyiért jobbat nem kapsz. Meg mondjuk nehéz is lenne találni...
mod:
+1 szavazat a TX650-re. Én is olyat nyúzok és nagyon elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Mans20
addikt
A TX650 elég komoly,én is azt ajánlom,nálam semmi hangja nincs.
-
Krisinto
őstag
Chieftech CFT 600w~22k
ENERMAX ECO80+ 500W 26k
És az álltalad írt TX650
HX620 kicsit "elavult" márDe mihez kell ekkora táp?
[ Szerkesztve ]
-
Termigáßor
aktív tag
Sziasztok.
Szükségem lenne egy 600W körüli tápra, aminek egyben van a 12V-os ága, halk, és megbízható. Max 25e. körül.
Nekem a Corsair HX620 és TX650 a legszimpatikusabbak, de ha lenne olcsóbban hasonló minőség, annak nagyon örülnék!
Mit javasoltok?Jobbára ártalmatlan...
-
14adam
addikt
válasz Mans20 #47350 üzenetére
"olvastam régen hogy ez nem tesz jót a lapnak." egy virtuális hátba veregetést neki,jó nagy baromság
Ctg újabb,a superben egy 400-as fsp gln belső található ami már igencsak elavult és még a 80+ minősítést se kapta meg ellenben a ctg-vel.
akkor kell az átalakító ha valamihez hozzáér a csatlakozó mellet és ezért nem tud rápattanni rendesen,amúgy felesleges lenne,csak lelógna(#47349) besk23: mit vitt magával?
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Na,most akkor a chieftec CTG 400 és a superB 460 ami közül választhatok,e közül melyik a jobb?a listába a chieftec a halkabb,az nem gáz ha a alaplapon 20 tüs csati van a tápon meg 24?ha veszek 24->20 tűs átalakítót akkor nem kap töb áramot?olyat olvastam régen hogy ez nem tesz jót a lapnak.
-
besk23
tag
Csatlakozok azokhoz, akik ellenzik a HKC tápot. Most szállt el egy, nem sokkal az egy éves gari lejárta után. Púpos volt a kondi...
@ Nokia Lumia 1520 Black @
-
Krisinto
őstag
válasz morpheus133 #47344 üzenetére
Szerintem az egyik dobozos,a másik meg OEM
Lui76
Esetleg a Chieftech CTG500 80P legalábbis ezért írja a hivatalos oldal,hogy van rajta 2 db 6 pines csati
de ha nincs 2 de 1 tuti,hogy van,éa másikat meg megoldja átalakítóval[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
válasz morpheus133 #47341 üzenetére
Igen,elég hosszúak a kábelei,de csak ennek a CTG-nek
-
Krisinto
őstag
Mennyi lenne a keret ár?
[de 2 db ilyen is megoldja]
Jelenleg milyen tápja van?[ Szerkesztve ]
-
morpheus133
tag
Sziasztok:
Ehhez a házhoz: CoolerMaster 690 II RC-692-KKN2 (alul tápos)
Jó e ez a táp: Chieftec 500W (CTCTG50080P) Aktív PFC 12cm 24Tus ATX TápegységEgyáltalán ajánljátok e vagy van a mi jobb lenne?
-
Lui76
őstag
Segítséget kérnék ,nincs túl sok időm a tápleírásokat végigböngészni .
Haver gyenge konfigjához vett egy használt 8800GTX-et amin 2x 6pines táp kellene.
- nyilván egy 600-700W-os tápon van de sztem neki kisebb is elég lenne.
Asrock P4-es LGA775 lap ,pillanatnyilag Celeron proci , 2Gb DDR2 Ram , 2 winchester.- jah mert 6pin- 2x4pin átalakítóit nem kapta a kártyához, tehát maga a teljesítmény még nem elég , a 2 csatlakozó is lényeg.
www.kezmuveskeramia.hu
-
Krisinto
őstag
válasz Tothgera30 #47338 üzenetére
Szerintem jó választás lesz
-
Tothgera30
Ármester
Na, végül letettem a voksomat a Chieftec CTF *** 14CS modellnél. Jelenleg a 650-es és 750-es típusra kaptam jó árajánlatot, tehát ha a szállítási díjat nem nézzük, akkor 20k alatt egy picivel, így nemsokára benevezek egyre.
-
14adam
addikt
válasz D@ni88 #47335 üzenetére
Ventis tápok halksági rangsora
1) Enermax PRO87+ és Modu 87+ sorozat
2) Enermax PRO82+ és MODU82+ sorozat
3) Enarmax Eco és Artic cooling fusion
4) Corsair Cx,Vx,Hx,Tx
5) Seasonic S12II és M12II és Coolermaster Silent pro
6) Fsp Everest,Bluestorm PRO,Ghn,Apn és SagaII
7) Chieftec Cft,Ctg
8) Coolermaster Real power (terhelésnél eléggé előjön a hangja)
9) Gigabyte Odin PRO/GT, Seasonic M12, Seasonic S12 sorozat, Zalman 360/460B-APS
10) FSP GreenPower, FSP BlueStormII
11) Gigabyte Superb 460
12) Enermax Liberty 400, FSP PNF
13) Chieftec GPSBár már hallotam olyan véleményt is,hogy halkabb mint egy cx 400... De itt van két vélemény
(#47334) G80 ez egy thermaltake v3,adatlapjáról olvastam csak.Ha a ctg-nek vagy már nemtudom,hogy mit akarsz,sokat felsoroltunk azokhoz lehet venni proci tápcsati hosszabítót pár száz ft-ért akár inen hardveraprórol itt vagy a www.computermode.hu
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
liberty eco-nak a 24pinje 45cm a 4+4-es procicsati meg 60cm,ez bőven elég egy alsótápos házba
csak vigyáz,ne a sima libertyt vedd meg mert az régi és neis az eco 80+-t mert annak rövidek a kábelei.hardveraprón most nemnagyon van használt enermax,néha-néha felbukkanik egy,de azt hamar megveszik
-
14adam
addikt
Enermax liberty eco 405 vagy Enermax cyclops 405( )(láttam már szürkébe is és feketébe is)
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Ehez egy 400-as táp bőven elég,de nem olyan kaki lc. Fsp 400 ghn vagy Chieftec ctg 400-at ajánlom.Ezek elvinnének egy 5870-es vga-kat is. A saját géped biztonsága érdekébe mondom, hogy cserélj,mert veszélyes táp.Ha még meglenne Stol cikke akkor belinkelném de most már csak egy hkc videót tudok belinkelni,kb ugyan az a szint
-
Dyno
veterán
válasz Chosen #47314 üzenetére
Az ANP egy régi fejlesztés, elég gyenge hatásfokkal.YL alapjában véve halk, thát ha van egy jó hatásfok, akkor kussolni fog alatta, tehát a CTG ezért csendes, a Csifi aréna ami az ANP, GPS-nél egy nagyon kicsivel halkabb, tehát mondjuk FSP-PNF hangja körül lehet, annála CTG mérföldekkel halkabb.
(#47315) Mans20: Chieftec CTG400-80p.
(#47307) D@ni88 : Jóval halkabb.
(#47312) Krisinto: Azt a hátsó 8centis ventit inkább fordítsd emg hogy szívja a levegőt, mindjárt jobb lenne a helyzet.MErt amit a TX3 átfúj magán az azt vissza nyomja rá és így felfelé szál a meleg a tápba, ahelyett hogy a hátsó nyolcas kiszívná a angyrészét a levegőnek.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
nem kevertem össze, ahogy írtam ANP-re gondoltam, hallottam élőben egy 350-est, nem tudom milyen ventivel szerelik, de össze sem hasonlítható egy Yate-Loon-al.Szinte hallani sem lehet. A CTG-ben pedig a régebbi YL van ráadásul a SuperB 460-as,nem pedig az APN féle újabb YL, csak szép zöld színben.
-
D@ni88
addikt
válasz Mans20 #47311 üzenetére
hát nem annyira hangos de azért nem kellemes hosszútávon az a szélzaj
elvileg a venti max fordulaton 88CFM-et szállít. 40dB mellett. idle sztem 28dB. Ez a leghangosabb dolog a gépembenvan elöl hátul 1-1 12cm minimum fordulaton. Meg a hypertx2 ventije is minimumon.
[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
-
Krisinto
őstag
válasz Mans20 #47300 üzenetére
Odin is eléggé régi széria már!
[esetleg ez!] vagy egy FSP400APn is jó
vagy egy Chieftech CTG 400(tessék Dyno )[ Szerkesztve ]
-
D@ni88
addikt
Kellene nekem egy nagyon halk táp ami minimum 400W. 15k-ig kellene
Gigabyte superb 460 nekem hangos. Vagy cseréljek benne ventit? de akkor milyet tegyek bele?
Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
- Mini ITX házikó , beépített táppal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest