- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CollectoR
aktív tag
Kérdés focal reducerrel kapcsolatban. Kinéztem magamnak a Lens turbo II-t a Fuji X-M1-emhez, viszont többféle bajonettes MF objektívjeim vannak (M42, PK). Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ezek a focal reducerek mindenről-mindenre átalakítva egyforma optikai tulajdonságokkal rendelkeznek (vagy igen?), az viszont biztos, hogy csatlakozás és a távolságuk más. Arra gondoltam, mivel drága, 1 darabot vennék és egy köztes adapterezéssel oldanám meg a különböző bajonettek csatlakoztatását. Tehát egész konkrétan erre a 2 bajonettre valahogy így nézne ki a csatlakozás:
Gép ->focal reducer ->adaptergyűrű ->objektív
FX (váz) -> FX/EF-S -> EF-S/M42 (vagy EF-S/PK) -> M42 vagy PK bajonettes objektív.Kissé nyakatekert, de pl. FX-PK focal reducert egyszerűen nem találok, nameg akkor az M42-eseknek kéne adapter. Nem tudom, hogy az EF-S bajonett jó-e köztes közös adapternek, vagy hogy jó-e az ötlet egyáltalán, mert a képarányok is mások lehetnek. Viszont ha működne így, akkor elég lenne 1 focal reducer a legtöbb fajta objektívnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoPro Hero 13 HB-sorozatú moduláris objektívkészlet - Anamorf, Makró, Ultra széles + 4db-os szűrő
- Alacsony expós, nagyon szép állapotú D7200 + fix35 objektív és kit obi eladó táskával,tartozékokkal!
- Sigma 15mm f/2.8 EX DG Fisheye (Canon bajonett)
- Fujifilm X-E4 + XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS MILC
- Sony A7 III Fullframe kamera, Smallrig, Portrémarkolat, 20eexpo
- iPhone Air 256GB Asztrofekete 3 ÉV kiterjesztett garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3304
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- iKing-Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest