Hirdetés
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Még sosem használtam régi manuális objektívet, de ilyen képeket nézve az egyedi bokeh kezd csábító lenni
.
Utánaolvasva tudom, hogy Nikon váznál bibi van a bázistávolsággal, viszont nemrég jutottam az infóhoz, hogy van néhány régi orosz obi ami gyárilag Nikon bajonettel készült (pl. Helios 81H, Kaleinar 5N), mivel gyártottak Kiev márkájú gépeket Nikon bajonettel, ......illetve az "A" jelzésű orosz objektívek (pl. Jupiter 31A, Jupiter 11A, Tair 11A ...stb) egy Nikon véggel (nem átalakító adapter és nem is lencsés adapter, ... hanem 3 csavarral levehető az eredeti menetes vég és ugyanazzal a 3 csavarral feltehető az obira ebay-es Nikon vég, ami korrigálja a bibit a bázistávnál) használható és lesz végtelen fókusz is.Viszont mivel még sosem használtam manuális obikat ezért az általános kérdésem az lenne, hogy manuális obinál csak M mód használható minden paraméterre, tehát manuálisan kell állítani a rekeszt, időt, (élességet nyilván), és ezeknél a fénymérés sem működik? ....hanem egy adott kompozíciónál manuálban állítgatva kikísérletezgetem mikor lesz jó az expo?
Bocs ha hülyeséget kérdezek, de egyrészt tanulni szeretnék
(és csak játszós céllal kipróbálni Nikon vázon ilyen obit, hátha bejön a dolog, ...viszont tudom, hogy a fenti obik kicsit drágábbak a "normál" M42-es Helios-nál)
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS (SEL90M28G)
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- Canon 16-35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Sony gyári akkumulátorok és töltő, NP-BX1 típusú 1240 mah akkumulátor 3 darab és BC-TRX típusú töltő
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
.
(és csak játszós céllal kipróbálni Nikon vázon ilyen obit, hátha bejön a dolog, ...viszont tudom, hogy a fenti obik kicsit drágábbak a "normál" M42-es Helios-nál)