Hirdetés
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Még sosem használtam régi manuális objektívet, de ilyen képeket nézve az egyedi bokeh kezd csábító lenni.
Utánaolvasva tudom, hogy Nikon váznál bibi van a bázistávolsággal, viszont nemrég jutottam az infóhoz, hogy van néhány régi orosz obi ami gyárilag Nikon bajonettel készült (pl. Helios 81H, Kaleinar 5N), mivel gyártottak Kiev márkájú gépeket Nikon bajonettel, ......illetve az "A" jelzésű orosz objektívek (pl. Jupiter 31A, Jupiter 11A, Tair 11A ...stb) egy Nikon véggel (nem átalakító adapter és nem is lencsés adapter, ... hanem 3 csavarral levehető az eredeti menetes vég és ugyanazzal a 3 csavarral feltehető az obira ebay-es Nikon vég, ami korrigálja a bibit a bázistávnál) használható és lesz végtelen fókusz is.Viszont mivel még sosem használtam manuális obikat ezért az általános kérdésem az lenne, hogy manuális obinál csak M mód használható minden paraméterre, tehát manuálisan kell állítani a rekeszt, időt, (élességet nyilván), és ezeknél a fénymérés sem működik? ....hanem egy adott kompozíciónál manuálban állítgatva kikísérletezgetem mikor lesz jó az expo?
Bocs ha hülyeséget kérdezek, de egyrészt tanulni szeretnék(és csak játszós céllal kipróbálni Nikon vázon ilyen obit, hátha bejön a dolog, ...viszont tudom, hogy a fenti obik kicsit drágábbak a "normál" M42-es Helios-nál)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest