- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Socket AM5
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Még sosem használtam régi manuális objektívet, de ilyen képeket nézve az egyedi bokeh kezd csábító lenni.
Utánaolvasva tudom, hogy Nikon váznál bibi van a bázistávolsággal, viszont nemrég jutottam az infóhoz, hogy van néhány régi orosz obi ami gyárilag Nikon bajonettel készült (pl. Helios 81H, Kaleinar 5N), mivel gyártottak Kiev márkájú gépeket Nikon bajonettel, ......illetve az "A" jelzésű orosz objektívek (pl. Jupiter 31A, Jupiter 11A, Tair 11A ...stb) egy Nikon véggel (nem átalakító adapter és nem is lencsés adapter, ... hanem 3 csavarral levehető az eredeti menetes vég és ugyanazzal a 3 csavarral feltehető az obira ebay-es Nikon vég, ami korrigálja a bibit a bázistávnál) használható és lesz végtelen fókusz is.Viszont mivel még sosem használtam manuális obikat ezért az általános kérdésem az lenne, hogy manuális obinál csak M mód használható minden paraméterre, tehát manuálisan kell állítani a rekeszt, időt, (élességet nyilván), és ezeknél a fénymérés sem működik? ....hanem egy adott kompozíciónál manuálban állítgatva kikísérletezgetem mikor lesz jó az expo?
Bocs ha hülyeséget kérdezek, de egyrészt tanulni szeretnék(és csak játszós céllal kipróbálni Nikon vázon ilyen obit, hátha bejön a dolog, ...viszont tudom, hogy a fenti obik kicsit drágábbak a "normál" M42-es Helios-nál)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- Építő/felújító topik
- Elektromos autók - motorok
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Socket AM5
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Fuji 33mm f/1.4 WR obi
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Insta360 X5 8K Akciókamera, ÚJ, számla, gari - AKCIÓ!
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest