Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugmenot1
tag
Az mitől lehet, hogy amikor ALC282-höz telepítem a kext-et (HDAEnabler, AppleHDA), akkor működik, újraindítás után nem?
-
-
silver87
tag
válasz kerobi #25495 üzenetére
ha nem támogatja akkor hogy tölt be első alkalommal rendes felbontással és gyorsan?
emellett ami nekem van most az nem microlagg hanem az ablakot csíkozva houza be, az egér is lassabb mert nem birja követni és a felbontás meg sokkal kisebb és nem enged állítani. első betöltésnél mégmlátta h panasonic tv-re vsn kötve és megadta a fullhd-t. most nem látja és 1024es a felbontásom. -
silver87
tag
Új info:
ha használom az nv_disable=1 boot flaget akkor betölt az osx 1024-es felbontásban és borzasztóan szaggat. tehát az nvidia 560ti ás a hd3000-es akad össze szerintem.[ Szerkesztve ]
-
silver87
tag
közben az jutottneszembe h okozhat e gondot ha húzva van a procim a biosban?
-
silver87
tag
válasz kerobi #25489 üzenetére
nem hinném h szenvedni akarok ezzel a résszel mert mint irtam ha telepítem az osx bejön. be is állitom kapok desktopot. pendriverol felmásoltam a multibeastet és itt lesz a kaki mert itt kéne valamit belőjjek. ha valamilyen grafikus problémám lenne akkor be se jönne az osx, nem?
ellenben a telepítést követő első újraindítás az utolsó.a clover még mindig nem tudom micsoda. amikor elindítom a gépet akkor egy 5másodperces időm van h space-t nyomjak. ha space-t nxomok akkor bejon h boot: és nincs választási lehetőségem.
[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
válasz silver87 #25488 üzenetére
Ne rakd ujra. Multibeastet akkor tudsz hasznalni, ha bejott az osx. Elvegre ez egy kulon program. Akkor most a cloverben nyomj spacet es a single user modot valaszd. Ujra lefut, de beadja a basht. Ott a grafix backup all-t kell majd hasznalni. De hogy hogy azt feladom hazi feladatnak. Olvass a parancsnak utana.
-
silver87
tag
válasz silver87 #25486 üzenetére
A grafikus menüben nyomtam egy space-t és feljött a boot ahova írhatom a "-v"-t majd majd lepörgette megint mint telepítés előtt mert akkor isnnyomtam neki egy -v-t és nem makadt el sehol hanem egy nsgy fekete képernyő jött be. ennyi. most ujrarakom megint. kérnék segítséget benne h mit és hogyan állitsak a multibeastben h legyen net, hang és újraindítás után is bebootoljon.
(csak egyszer rakjam össze müködően és csinálok róla image fájlt. ) -
cildren
tag
Troll ON
Ez nagy szülés lesz...
Troll OFF -
silver87
tag
válasz kerobi #25481 üzenetére
Ugyanezt már megkérdezted és a (#25476) válaszomban leírtam. Nemtudom minél áll meg. Mert alma logó van, alatta betöltőscsík és semmi más. A betöltőcsík feléig jut el és annyi.
De azt is írtam már, hogy nem a telepítésnél van gond, hanem a telepítés utána restrartnál. Most javasolták, hogy gondolom boot előtt -v-t írjak be, de nem örülnék, ha minden hátralevő rendszeindításnál -v-vel tudnám indítani.
Egyszerüen vicc, hogy ennyit kell szarakodni. Feltettem nagy nehezen. Nincs hálózatom szerintem hang se, a multibeasthez semmilyen magyar leírást nem találtam, külföldi fórumok és videók alapján jártam el amitől befagy és nem műkődik továbbra sem.
[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
-
silver87
tag
Sziasztok! Külföldi forumokat már végig túrtam a megoldásért de semmi. Yosemite-et akarok tenni a gépemre, meg is csináltam a yosemite-zone telepítő usb-t, de két olyan problémába ütköztem h telepítés után nincs netem, majd újraindítást után nem bootol csak tölt és tölt.
Gépem: i5 2500k, asrock p67 pro 3, gtx 560ti
Egyik kérdés melyik verzió müködne? fórumokon olvastam h valami kext-et kell betöltsek hogy menjen a net, de attól még ugyanugy nem bootol be, szerintem nem jó verziót használok. -
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy EN210-es VGA amivel két monitort szeretnék meghajtani.
Az egyiket DVI-on keresztül (ez ok) a másikat (LG 25UM65-P) HDMI-n keresztül.
De sehogy sem tudom belőni a 21:9-es képarányt, nem engedi...
Mi lehet a gond? A kábel, mert 1.4-es HDMI? Vagy a VGA kártya?Köszi, Zoli
-
bugmenot1
tag
már sikerült
-
kerobi
senior tag
válasz menyko #25466 üzenetére
A 7790 teljesen más állatfaj, mint a 7770 és a 7850. Már vagy 5x húztam újra a macit, félek elkopik az ssd-m. Nem újratelepitéssel akarom megoldani, hanem rájönni, hogy varázsolhatom a kextet a GPU-ra. A kextwizard nem csinálja meg, vagy nem jó neki az amd8000controller.
Jól befürödtem ezzel a karival, mert a linux-szal sem szeretik túlzottan egymást. Pedig jó kártya lenne, legalábbis a játékok elég jól mennek vele. -
bugmenot1
tag
Honnan lehet letölteni a 10.9.5 (13F34) telepítőt? appstore-ban nem lehet, rákattintok a download gombra, és nem történik semmi
-
-
kerobi
senior tag
válasz tatomi92 #25463 üzenetére
igen, a 7790. Nem ír videokártyatipust a mac névjegyénél, csak 7 MB-ot. A rendszerinfoknál a GPU alatt pedig nincs kext betöltve. Tulképp mikor feltettem, akkor csak safe módban indult el (Niresh 10.10), és akkor a névjegynél kiirt valami amd 8xxx-et 1024- megával. Jobban is ment. De hogy normálban is elinduljon elinditottam -s kapcsolóval és beirtam a grafix backup all-t. Azóta elindul normálban, csak nincs vga támogatás. Nem tudom, hogy tölthetném vissza az AMD8000 kextjét. Eléggé kezdő vagyok.
-
kerobi
senior tag
Megszűnt a Hackli.com? Mondjuk nem is csodálom szinte csak Mr. Graphite vitte egyedül.
-
contaxg
veterán
válasz TechN7ne #25460 üzenetére
Ez nem valami "vicces" telepítő??
Ezzel csak meg fogod utálni az OS X-et.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz #92049152 #25458 üzenetére
Na ezt a kiegészítőt már sikeres volt felrakni,rá ment a VirtualBox-ra....
Mac telepítés is tovább futott,eljutottam,hogy kiválasszam a telepítés nyelvet,és mikor választani szeretnék,elsötétül az egész VirtualBox ablak és lesz benne egy fehér kurzor amivel írni lehet.
Angolul egy férfi be mond vlmi English szöveget a nagy feketeségben....Szerk.: Gondolom ki kéne választanom a nyelvet,csak képet nem add,vagy nem tudom mi ez....
[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
Hellotok. A rendszerinformáció szerint nincs kext betöltve a grafikus kártyára. Valamilyen kinai oldalról sikerült leszednem egy amd8000controller kextet, de nem tudom hogy kell beletenni. Sajna sehol nem találok leirást a menetéről. Most 7 MB grafikám van és szaggat minden.
-
talamasca
senior tag
válasz TechN7ne #25455 üzenetére
El kell döntened, hogy csak ránéznél, kicsit próbálgatni, vagy rendesen akarod használni az OSX-t.
A jól összeválogatott hardverrel gyerekjáték a felrakás.
Alaplapon, Processzoron és a videó-kártyán múlik minden...
Monitor csatlakozó DVI-D legyen, ne VGA.
“Black as midnight on a moonless night.”
-
TechN7ne
nagyúr
válasz #92049152 #25452 üzenetére
Nem értelek,leírom.......
Van egy "VirtualBox-4.3.22-98236-Win" ami fel van telepítve.
Te linkeltél egy "Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.2.28-97679" csomagot,amit elkezdenék telepíteni,de ahogy rá nyomok a telepítésre,semmilyen finish nem jön elő,rögtön a linkelt hiba üzenet ugrik be!Most letöröltem a VirtualBox-ot,kitöröltem a ProgramG Files-ből is,ujraindítottam a gépet. Ismét feltelepítettem a VirtualBox-ot,rá nyomtam a finish-re de nem indítottam el a programot.
Rögtön telepíteni akartam az általad linkelt kiegészitőt,de színt úgy telepítés rányomás után kiugrott a hibaüzenet! -
kerobi
senior tag
Hello frissen telepitett YOSX 10.10 van a gépen és csak safe modban hajlandó elindulni. Verboseban lefut egy darabig, majd ott is sötét képernyő.
AMD7790 , i5 2500K
Multibeastel még semmit nem telepitettem fel. Mi a teendő? Köszi -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Virtual Box-ban szeretnék telepíteni MAC OSX-et,EZ a videó alapján járok el,mindent ugyan úgy csinálok ahogyan mutatja a srác a videóban.
Futtatás közben itt megáll az egész....
Annyi különbség van,hogy Windows 8.1 rendszeren csinálom.
Tudtok segíteni?
-
contaxg
veterán
válasz Wiz Khalifa #25443 üzenetére
értelme van, de pl .én még soha nem használtam az elmúlt 20 évben
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #25442 üzenetére
Van értelme vírusítónak OS X alatt? Pl Eset Cyber Security?
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Még egy apró kérdésem lenne.
Hogy tudok egy darab HDD ikont az asztalról eltüntetni? Mert ha belehúzom a kukába akkor leválasztja.
Mert nem akarom hogy a Windows rendszer HDD ikonja kint legyen csak az adaté.
Smoke some weed nigga!
-
contaxg
veterán
válasz Wiz Khalifa #25439 üzenetére
Kikopizol egy tetszőleges képet
Utána "alma"+I vagy jobb egér "gett Info" a meghajtó ikonon
A felpattanó ablakban rákattintasz a jelenlegi ikon képére
Alma+V-vel be pészteled a képet. Ennyi..A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #25438 üzenetére
Még egy balfasz kérdés.
Hogy tudom az asztalon lévő HDD ikonok nevét módosítani? Illetve magát az ikon képet?
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Szerintetek miért van az hogy a Stereo Base ha ráállítom 0-ra azaz középre akkor mindenképp jobbra csúszik el?
Amúgy az Imput Gain meg a PCM-et maxra állítva jó csak a hang olyan értelembe hogy nem olyan borzasztóan halk. A Tekerő bal alúl is a maxon van mert neki ott a max állás ha egy mm-el is odébb tekerem akkor már nem is szól.
Illetve a MPlayerX miért torzítja a hangot 50% felett? Inkább 60%-tól halható a tozítás.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
contaxg
veterán
válasz ThuG4LifE #25436 üzenetére
Hm.. erről a csomagról még nem is hallottam. Köszönöm, megnézem és meghekkelem a Kaméleont
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Sziasztok segítséget szeretnék kérni mert mazsola vagyok.
Van egy Acer E3-111-es noti amire fel szeretnék tenni régóta OS X-et, mivel függőségben élek (van egy Macbookom is). Gondoltam mi sem egyszerűbb, nekiláttam a Gigabyte Z77N szerzett unibisztes tapasztalataimmal a telepítésnek. És itt kezdődik a baj. Az elkészült USB meghajtó indításakor vmi kernel pánik szerű dolog lehet, mert végtelen ciklusban bootolgat a gép. Tudna esetleg vki segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz Wiz Khalifa #25431 üzenetére
Shift+command+3 asztalon keletkezik egy file
Finder beállításoknál.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz ThuG4LifE #25427 üzenetére
Feltettem de valami nem kerek nekem... Kb 10perc alatt tölt be a rendszer. Na mind1. Megtapasztaltam ezt a rendszert így. Jó lesz nekem a 10.9.5-is arra amire kell.
Viszont két kérdés egy "alap" felhasználónak. A Meghajtóimnak az ikonjait hogy tudom az asztalra kitenni? Illetve hogy lehet "Print Screen"-t csinálni OS X-be?
Smoke some weed nigga!
-
tatomi92
aktív tag
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #25419 üzenetére
köszi a válaszokat!
Van értelme a konfigon valamit változtatni hogy érezhetően izmosabb legyen? néztem 4790K-t..az a max a retina iMacnél.. de kb 10%a difi sebességben.. gondolom hackintosh alatt se lenne jobb..
még mindig új nekem a dolog (és kicsit hihetetlen) de tényleg ugyan úgy megy majd minden, olyan gyors lesz, olyan "smooth" mintha almás dobozom lenne?
tudtok hangkártyát ajánlani a XONAR helyett? (ami tudásban kb ilyen vagy jobb)
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz Wiz Khalifa #25424 üzenetére
Miert kell Niresh? Ott a letoltott Yosemite, Unibeasttel csinalsz egy telepitot ... [link]
[ Szerkesztve ]
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
Lazika
senior tag
válasz Wiz Khalifa #25424 üzenetére
Ez alapján csinálj egy telepitőt. Niresht felejtsd el.
MacBook Pro 16 M2 Pro & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
bugmenot1
tag
ALC282 működik valakinek? AppleHDA-t hogyan kell patchelni?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz ThuG4LifE #25423 üzenetére
És akkor azt a letöltött cuccal mit kezdjek? Finderben van.
Most használok először OS X-et így teljesen alap dolgokat sem tudok még. Vagy akkor honnan tudom leszedni a Niresh féle Yosemite-t? Amit PowerISO-val "kiírok" egy pendrive-ra és akkor bebootolom? Mert a Niresh Mavericks is csak a PowerISO-val ment.
Smoke some weed nigga!
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz Wiz Khalifa #25422 üzenetére
10.10-et ugy kell feltenni, mint ahogy a 10.9-et tetted, nem lehet siman frissiteni mint az azonos verzion belul.
Hooper: A Xonar D1 nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
Wiz Khalifa
veterán
Miért nem tudom feltenni az OS X 10.10-et?
Letöltöttem az AppStore-ból, a telepítő végigmegy, a gép újraindul de érdekes módon nem változik semmi és az OS X verzió is 10.9.5 marad.
Niresh Mavericks van feltéve 2013 végi iMac 27"-re beállítva az adatlapomon lévő gépre. Érdekes a 10.9.0-át gond nélkül engedte felfrissíteni 10.9.5-re...
Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
-
tatomi92
aktív tag
válasz Hooper #25419 üzenetére
Működne.
A videókártya 100%, hogy kompatibilis, nekem is pont olyan van, és nem kell hozzá semmi hókusz-pókusz, hogy működjön. A BIOS-ban majd ki kell kapcsolnod a beépített VGA-t.
Nekem sajnos egy régebbi AMD-s procim van, bár attól függetlenül megy rajta a Yosemite elég szépen, + tuningolva is van nálam, és fel ismeri szépen az OS X. Szóval gondolom Nálad sem lehet probléma!
Ami a monitort illeti, szerintem nem akadály, hogy nem rendes FullHD-s a felbontása.Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro & Google Pixel 7
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Elgondolkodtam a vásárláson, de eltántorított a retina i7 1M feletti ára.. eddig tudatlan voltam és a mai nap jöttem rá hogy létezik OS X pc-reA jelenlegi PCmet szeretném a legfrissebb OSXel használni.
Adatlapomról: i7 3770K@4.2 • Asus P8P67 DELUXE • CORSAIR Vengeance 2x4Gb 1866MHz • Sapphire 7850 2Gb • DELL U2410 • Corsair VX450 • Samsung 850PRO 256GB SSD • 1TB Black + 2TB Green + 3x3TB RED • Xonar D1 + Logitech Z5500 • G110 • G35 • ANTEC P180B
Teljesen új vagyok a témában.. ahogy nézegettem elvileg kompatibilis. Szeretnék ebben megerősítést kapni, illetve ha esetleg valami cserére szorul akkor arra tippeket kapni.
Első amatőr kérdés: a monitorom jelenleg 1920*1200. Nem gond hogy eltér az almás gépek felbontásától?
Később cserélve lesz 27"ra - gondolom akkor majd VGA váltás nem árt.
Valamint: a cpu órajele most emelve van, ez os x alatt is működik a "tuning"?Ami még tervben van a 16GBram.. gondolom az is kelleni fog (képfeldolgozás)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #25412 üzenetére
Nekem magyar nyelvű OSX kéne,amit egyszerű feltelepíteni aránylag.
Tudnátok segíteni,és esetleg egy részletes leírás a telepítésről vlhonann.
Esetleg ha USB-n keresztül ezek mellett fel lehetne rakni,az még jobb lenne,mivel megúsznák egy duplarétegű írást.Köszi előre is.
Szerk.: EZ mennyire lehet jó és megbízható megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
amulet
senior tag
Olvasgattam a fórumot a telepítés menetéről. Még az összefoglalóban is le van írva, de sehol nem találok letöltési linket, csak megnevezést, hogy mit keressünk elő. Ok, hogy a google kidob egy csomó találatot erre, de miért nem linkeltek egy megbízható helyet, hogy innen letölthető? próbáltam itt is keresni linket, de semmi. Most ez ennyire titkos?
Mi van akkor ha nincs csak sima dvd-m, nincs olyan verzió ami sima dvd-re jó?
please -
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy erre a configra feltehetem nyugodt szívvel az OSX-et?
Intel Core i3-4005U
4GB ram
NVidia eforce 820MÜdv!
-
A Snow Leopard 10.6.3. iso retail tényleg 7,54 Gigabájt méretű?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Én is felrakhatnám a gépemre a rendszert?
Konfig:
ASRock H81M-HDS,
Core i5-4440,
8GB Kingmax Nano Gaming1600Mhz CL9 Kit,
ASUS HD7850-DC2T-2GD5-V2Szerk.: Leginkább SSD-re ha lehetséges,ő egy Samsung 840 Evo lenne....
[ Szerkesztve ]
-
Help!
Nem tudna valaki súgni akár privátban ? ...
Már feltúrtam a netet, meg a hajamat egy 10.6.3.-as retail iso lepárdot keresve , de nem jártam sikerrel.Már kezd a szám habzani és a pulzusom felmenni ,meg a szakállam kinőni a problémától !
Segítség!
Köszönném!
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
kisjimy
aktív tag
Frissitettem! És semmi minden ok!
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Nekem yosemite 10.10 van! Frissitette valaki 10.10.1 vagy most már 10.10.2 re? Volt gondja vele?Megmondom öszintén nem merem mert frankón müxik minden!
-
tatomi92
aktív tag
válasz szezso15 #25385 üzenetére
A procin nem múlik az OS X, csak kell hozzá egy AMD-s kernel, a videókártya viszont ahogy néztem nem kompatibilis még kext-el sem, legalábbis Mavericks-en és Yosemite-n.
(#25391) bertold0529
Arra a procira is fel lehet tenni AMD-s kernellel az OS X-et, a videókártya pontos típusát viszont jó lenne tudni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro & Google Pixel 7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Energiaital topic
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Egy korszak vége
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest