Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Haverom megkért, hogy varázsoljak neki egy hacklit, mert megkapta tőlem a régi gépemet, ami anno nativan futtatta. Egy 3. gen intel proci z77-es alaplappal. Maverickset meg yosemite-ot probáltam letölteni, de nem jártam sikerrel pendrive készítésekor, mert azt írja h hibás a dmg. Valaki tud pmbe működő linket küldeni? Több verziót is már leszedtem. Azt hittem, hogy majd pikk-pakk megcsinálom macbookon, de nem jártam még sikerrel. Köszi
MacBook Pro 16 M2 Pro & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Lazika
senior tag
Feltettem a kilencedik catalina betat. Végre megy a final cut pro is. Viszont a gépem sokkal lassabban kapcsol le. Remélem a véglegessel, meg új kextekkel ez javulni fog.
-
Lazika
senior tag
válasz kazsmerlaca #33389 üzenetére
Akkor ott valami nagyon nem volt jó... Nekem nem szaggat. Valamit nagyon nem jól csináltál.
-
Lazika
senior tag
válasz sad_Vamp #33382 üzenetére
Értem. Em chromeot nem
hasznalok. Nekem is volt anno, hogy a yt szaggatott mbpn. Igaz most catalina alatt szorakozik neha. Remeljuk a vegleges megoldja. High sierraval szerintem nem lesz gondod. Bar szerintem a mojave is eleg jo lett.MacBook Pro 16 M2 Pro & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
-
Lazika
senior tag
Hali. Valakinek sikerult nar feltenni a catalina betat? Nekem rozsaszin a kep, pedig felismeri az igput. Elvileg erre van vmi script is. Hangom egyaltalan nincs mojaves kextekkel sem.
-
Lazika
senior tag
válasz kushwavez #33284 üzenetére
Telepiteskor, nem jelentkeztem be az icloudba. Igy ugye csinaltam egy offline felhasznalot es jelszot. Utolag viszont beleptem az icloudba telepites utan. Amikor inditom a rendszert az icloudos fiokommal szeretnek belepni, mint a macbook pronal anno. Koszi
-
Lazika
senior tag
Nem értem... Ez alapján csinálom a virtuális catalinát… egy hónapja ez az oldal még teljesen máshogy irta le. Telepités után meg nem ölti be azt a részt, amikor kéne csinálni a fiókot stb... valaki segítsen pls. Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz kushwavez #33266 üzenetére
link Én jelenleg virtuálisba se tudom valamiért feltenni a mojavet. Tudnátok ajánlani egy leírást... hiába követem. Iso is kell hozzá stb és valamiért nem akar elindulni..Kb egy hónapja még máshogy kellett telepíteni. Vagy esetleg egyműködő virtuális lemezt. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Nem értem, hogy egy működő mojave install usb most miért nem bootol be a telepítőig. Unsupported phct ir meg h abnormal code 1.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Valamiért a catalina beta 5 rózsaszín képet ad intel hd 630 alatt... valamiért vissza se tudod tenni a mojavet. Valamiért az eddig működő pendriveom nem akar bebootolni. Most úgy probálom áthidalni, hogy felteszem hddre a catalinát és leformázom az ssdn lévőt. hátha akkor bebootol a mojave telepítő. Nem értem mi lehet a baja a catalinának, hiszen felismeri az integráltat. Valakinek megy ihd 630-cal a catalina?
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Végül egy rx 5700at rendeltem... még nem üzemeltem be, majd hétvégén. Az lenne a kérdésem, hogy van egy ssdm amin van a Mojave és van egy hddm amin lesz a wndows 10. Mit kell csinálni, hogy uefi módba a clover tudja bootolni a windowst? (Véletlenül legacyba telepítettem fel és biosba kell választanom a windowst ha azt akarom használni.) Ezért enne jó ha clover tudná bootolni. Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33207 üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Mostmár tényleg nem tudom mit vegyek
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33204 üzenetére
Ezért kérdezem. Nem tudom mennyire van valóság alapja a videónak...
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33204 üzenetére
Köszi ezt tudom. Csak annyira gyengék az amd kartyák, hogy inkabb nvidiat vennék windows játékok miatt. Mojavet meg uhd 630-al hasznalnam. Ezert kerdeztem, hogy bebootolna e.
-
Lazika
senior tag
Hali! Ha mojaves gepbe vennek egy nvidia kartyat mondjuk egy rtx sorozatot, akkor ha jol gondolom nem bootolna be a rendszer. Vagy valami paranccsal le lehet tiltani? Koszi
-
Lazika
senior tag
válasz kabalababa #33179 üzenetére
Nekem is ezt csinálja hddn és ssdn is ezt csinálta. Én arra gondolok, hogy az integrált proci miatt. Elindítom cloverrel. Akkor elmegy a jel a tvn utána visszakön zöld lesz egy pillanatra és utána már megy rendesen minden nekem. Csak azt a fránya hdmi kimenetet tvről nem tudja megjegyezni, hogy onnan adja le a hangot.
-
Lazika
senior tag
Hülyeséget nem akarok mondani, nem régen csináltam meg én is a hackintosht. Előtte tudtam, de már nem emlékszem. Olvass utána. Az 290et is működésre lehet bírni. Ha jól emlékszem frissítesz és utána meg újra felteszed a clovert és megy minden.
-
Lazika
senior tag
Arra figyelj, hogy elvileg ahogy olvasom el capitan alatt nem támogatottak az rx 580 és vega vgak. Azt is olvastam, hogy pl rx 560 és rx 580 alatt nincs nagy difi renderelés közbe final cutba. Gondolom a vegák valamivel jobbak azért. Szerintem próbáld meg először feltenni a mac os el capitant. Aztán ha megy minden, utána frissíted újabb verzióra és eldöntöd milyen kártyát veszel.
-
-
Lazika
senior tag
Hali!
Siekrült feltennem ssdre is a mojavet... Ég és föld a sebesség külömbség. Viszont annyi amit észrevettem, hogy valamiért nem jegyzi meg hiába állítom be a hangnál, hogy a tvről adja le a hangot. Mindig be kell állítanom. Ami érdekes, mert a winyón, meg megjegyezte. Valakinek ötlet? Köszi
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Sikerült megcsinálnom a kép remegést és megy az audió is hdmin keresztül. Az audióhoz a legújabb applealalc és lilu kellett. A kép remegést pedig a simbios váltás szüntette meg imac 14,2-re. Vissza is mondtam az rx 580at. Inkább kivárom az új amd kártyákat, és hogy ha támogatottak lesznek, akkor inkább veszek majd abból egy újabbat. Azt tudom, hogy a vII támogatott. Ennyit még sose szivtam mac os-sel, de szerencsére a bios downgrade-del sikerült. Majd ssdre is felpróbálom tenni. Annyi, hogy mit kell cisnálnom, hogy ne azt irja a gép, hogy nincs rendes indizto lemez? Mindig biost kell nyomkodnom, hogy a winyórol bootoljon be a mac os vagy éppen a windows. Köszi
-
Lazika
senior tag
Koszi sracok! Rendeltem egy aorus 580at!
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33144 üzenetére
Tudom, de pl ott az xfx 580 ami elvileg compatibilis aztan kozbe, azt irjak sokan, hogy nem megy nekik. Azert kerdeztem.
-
Lazika
senior tag
Tudnátok ajánlani rx 580at vagy akar 70et ami tuti mukodik oob? Tudom, hogy a sapphire ajanlott, de arra most nincs keret. Tony oldalan nezte., hogy elvileg az msi aorous vagy az armor az megy oob. Koszi
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33138 üzenetére
Nem. Uhd 630 van csak. Vga nem fert bele a keretbe,mert koltoztunk. Azt akarok venni vagy egy 560at. Nekem az is eleg.
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33135 üzenetére
1.4 van... igy mar ertem. Azt viszont nem, hogy miert remeg a kep. Kell vennem egy radeont is. Azzal megy a hang hdmin. Regi hacklimba egy rx 560 azzal ment siman. Amugy nem bantam meg, hogy eladtam a mac minit. Hiaba volt 4 magos ez a gep is annyiba fajt es koroket ver ra. Veszek egy vgat remelem azzal megoldodnak majd a dolgok.
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33133 üzenetére
Azt nem ertem, hogy miert remeg a kep, amikor felismeri az uhd 630at mutatja, h 1538mb. Whatevergreen es lilu is van mellette.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Sikerult feltennem a mojavet. Biost kellett downgradelnem f13rol f4re. Viszont meg nem teljesen jo a rendszer. Bootol winchesterrol, de a kép remeg néha és nincs hang. Multibeast meg hibat ir ki telepites kozbe. Az intel hd 630at felismeri. Tudnatok segiteni, hogy ne remegjen a kep es, hogy legyen hang? Koszi itt egy kép a cinebench r20 eredmenye. Kicsit jobb, mint windowson.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Csinaltam mojave es high sierra telepitot is mind a ketto ennel all meg. Apple nvme assert failed. Gondolom az ssdvel van baja. Tudnatok segiteni, hogyan tovabb? Koszi
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33117 üzenetére
Igen olyan gépem nekem is volt régen. A mostanival meg kiserletezni kell. Jelentkezem, ha jutottam valamire. Koszi, hogy probalsz segiteni!
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33115 üzenetére
Köszi, tudom hogy kell mac ost telepteni, és a videot is megneztem. de még a teleptőig se jut el az unibeast pendrive..
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33113 üzenetére
Ismerem ezeket az oldalakat, köszi. Sorry m.2 ssd van a gépemben. Mindent be is állítottam a biosban, ahogy a tonymacen a csávónál ugyanilyen lapnál volt. A jelenlegi usb az most egy unibeast. Szóval tuti, hogy benne van minden ami kell.
-
Lazika
senior tag
válasz Lazika #33111 üzenetére
Annyit tudtam haladni, hogy a pendriveot sikerult megcsinalnom mojave alatt. A catalinas az eleg bugos volt. Viszont megall a tortenet itt. Valakinek van valami otlete? Szal a gepem adatai: 8700K Gigabyte z370p d3, pcie ssd 256 16 gb ram. Koszi kép
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Meg mindig nem jartam sikerrel. A virtual catalinaba valamiert csak.szavakat tudok max kijelolni egyesevel. Pedig ketiranyura raktam a xopy/paste-et. Hiaba csinalom meg a pendriveot nem akarja latni. Van nalam egy haver pendriveja azzal latja a clo er a pendriveot, de azzal meg kene mokulni, hogy bejojjon a mac os install. Akartam rola egy lemezkepet csinalni es azt kinyomni pendrivera,de csak olvashato modba hajlando megcsinalni. Esetleg van itt valaki aki kaposvari es csinalna nekem egy mac os boot pendriveot? Ha nem kaposvari az se baj... halas lennek erte. Tobb evighasznaltam hacklit, de ezzel most nagyon szivok. Koszi
-
Lazika
senior tag
Igen, igazad van, de költözés miatt most csak ennyi fért bele a keretbe. Lövésem nincs még mindig, hogy mit csináljak...hogy lássa az usbt. Kapok majd egy telepitőt, amivel látta remélem most is fogja. Vagy az lehet a baj, hogy a windows is uefibe lett feltéve? Én ennyit még életbe nem szivtam. Régen simán felmentek az összeállítótt gépeimre az osx-ek. Ráadásul valamiért csak egyetlen egy szót tudok max másolni szöveget virtuálisba nem értem miért. Meg a windowsba másolom virtuálba beillesztem se megy, pedig be van állítva kétoldalúra az copy/paste.
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #33106 üzenetére
Jelenleg csak egy 256os ssd van a gepbe. Az is kette osztva. Mondjuk pcie ssd bem tzdom valtoztat e valamit a telepitesen. Amit kaptam telepitot az bejott meg windows elott de az meg hianyos volt es letoroltem, ezert is furcsalom, hogy most nem mutatja a boot pendriveot a clover
-
Lazika
senior tag
válasz kushwavez #33104 üzenetére
Köszi, de akármit próbálok, csak a windowsos particiokat látja. A gépem: 8700K, Gigabyte z370p d3 bios f13. Támogatott a lap, szal felkéne mennie. Régebben hackintoshoztam, de már 3 éve nem csináltam pendriveot. Mindent leirás szerint megcsinálok, de nem akarja látni az usb installert a clover. Nem tudom mit tudnék még csinálni.
-
Lazika
senior tag
sziasztok! Csináltam, egy tök új leirás alapján lévő mojave usb installert. Viszont , amikor bootolom, akkor csak a windowsos particiot látja a mac os installert nem. Mit csináljak? Töröljem le a Windowst? Ha letiltom biosban azt a particiot akkor se mutatja a bott résznél.
-
Lazika
senior tag
Megcsinaltam az install usbt, de a clover csak a windowst latja es a pendriveot nem. Nem ertem. Aki tud segitsen legyszi. Koszi.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Ma végre megcsinálom virtuális kati alól az install usb-t. Nem emlékszem, hogy kell. Masterboot recordra kell formázni a pendriveot vagy pedig gptre, mint egy igazi macen. Köszi
-
Lazika
senior tag
Köszi. Majd veszek egy ilyent. Vettem wifis jelerősítőt, hogy majd ehernet porton keresztül megy a net, de nagyon gyengék... Egyenlőre amit haver csinált hackli telepítőt nem jó, most próbálok majd virtualba feltenni egyet... Pár dolgot kihagyott az Efi mappából... találtam is egy hackintosher.com-on lévő high sierra virtuális lemezt át tettem a nyelvet olaszról azóta crashel szóval kereshetek mást, vagy fel kell tennem valamit. Ha esetleg linket tudtok már meglévő virtuális lemezről megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Légyszi ajánljatok mojave alatti oob wifi adaptert. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan lapot, amire kb nativan feltudom tenni a mac os-t. Giga z 390 ud és z370p-d3 között vacilálok, de ha van asrockba, ami ezer százalék, hogy megy, akkor inkább azt venném. Köszi
-
Lazika
senior tag
Hali!
Developer beta accès utility vagi profiler honnan tudnék leszedni? Köszi
-
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Valamiért nem tudom az intel hd 510-et működésre bírni. Találtam egy ilyen leírást, de még így se akar menni. Elvileg mindent jól csinálok. link Ha esetleg tudna valaki segíteni, nagyon jó lenne! Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz SharpSA #31473 üzenetére
Milyen géped van? Nekem az alaplapom támogatott, mert hackintoshnak lett összerakva csak eladtam az i7et és cseréltem egy celeronra, mert már nem gépezek annyit. A celeronnal a telepítés facecpu kextel meg nullcpuval sikerült. Csak remeg a kép, de jó lenne ha tényleg meglehetne csinálni mert két helyen is olvastam, hogy fake idval 530ként van accelaration.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Sikerült feltennem a high sierrat 10.3.3-at egy celeron G3900-ra Hangom valamiért még nincsen, de az a legkevesebb probléma. Elvileg a hd 510-et is valahogy be lehet üzemelni, az lenne a kérdés, hogy valaki próbálta már?
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Régebbi mac os verziot, hogy tudok letölteni? Mintha anno valaki irt volna be ide egy parancsot vagy programot, de sajnos nem találom. Köszi
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Olyan faxa vírust kaptam, hogy formáznom kellett a win partíciot mac os alatt Kérdésem az lenne, hogyan tudom egyesíteni a két partíciót, hogy csak egy legyen? Egybe szeretném csatolni és utána újra felosztani. Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #31203 üzenetére
Passz. Nekem se megy imac 17.1-el csak 14.2vel...
-
Lazika
senior tag
Frissítettem a lilut és a whatevergreent rx 560-al az fcpx a bruce x tesztet megcsinálja kevesebb mint 16 másodperc alatt. Nem tudom mi volt az az 55 sec a multkor. A gtx 1060am 48 sec volt anno. Igaz amdt támogatja az apple, de azért nem semmi egy 40K-s kártyától
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Mióta a vga hdmijén keresztül jön a hang, azóta lassabbnak érzem pl a zene lejátszást, mint amikor pl integrálttal ment a mac os. Erre valakinek ötlete?
-
Lazika
senior tag
Kár, hogy a maverickset nem tudom felrakni a gépemre. Jó kis oprendszer volt, az egyik kedvencem.
Mióta megvan az 560 azóta hdmin keresztül van hangom és csak úgy ha a monitorba dugom be a hangfalat.[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Sikerült életre keltenem az rx 560-at. Lilu és a whatever green kellett hozzá. Szerencsére a gépet se kellett szétszednem csak biosba beállítottam igpura, betettem a kexteket, utána vissza állítottam dgpura és megy. Fpcx-ben 55 másodperc a bruce x teszt. Sokallom. Renderrel meg 15.6.
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
válasz Plasticbomb #31086 üzenetére
Köszi a válaszokat. Az lesz, de majd csak holnap du. Bebootolni bebootol csak fekete a kep. Elvileg a kextekkel jo lesz.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Megjött az 560-as videókártyám. Rx 4xxxnek ismeri fel vagy, hogy. Csak safe módban tudok belépni. Az efit mountolnám clover configuratorral, de nem tudja. A whatever green kextet akarom neki beadni meg a lilut. Dual boot van egy winyón. Eddig tudtam mountolni. wind10/ high sierra. Aki tud segítsen pls Köszi
-
Lazika
senior tag
Én most rendeltem egy rx 560-at... elvileg megy oob high sierra alatt. Fcpx-ben is elég jól teljesít ahhoz képest, hogy elég entry level kártya. Remélem menni fog
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Köszi, már találtam videot uefis igen. Sikerült is. Viszont rájöttem, hogy nagyobb hely kéne a windowsnak utolag disk utilityvel tudom állítani ugye? Azaz utólag tudom a mac os méretét kicsinyíteni valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Ilyen nekem is volt és ezt írták, utána ment: Okay it sounds like your version of Lilu.kext & AppleALC.kext is causing issues with your hackintosh. Download version 1.1.0 of AppleALC.kext and Lilu.kext version 1.0.0. Mount your EFI Folder and place them in EFI/Clover/kexts/Other replacing the existing versions.
-
Lazika
senior tag
10.13.1 felment, minden működik
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy bluetooth adaptert ami megy oob high sierrával? Tonyt néztem, de ha lenne olcsóbb nem lenne baj Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Nekem is újraindult kb egy perc telepítés után és a clovert hozta be utána megint rámentem arra a meghajtóra ami az os telepítése és befejezte az installt. Igaz nekem időm se volt arra, hogy elolvassam mit ír ki. Próbád meg megint az install részét és hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest