Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nyomtató topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
válasz RaZroX #24499 üzenetére
Na sikerült egy ML-t működésre bírni virtuálisan, de kb pár perc után kifagy az egész. Mozog az egér de semmire nem reagál... Szóval hogyan tudnék Win alól egy usb telepítőt csinálni ?
Találtam egy PowerISO-s megoldást, de a PowerISO meg nem látja a pendrive-ot....
This is the way
-
RaZroX
addikt
Virtuális OS X alól szeretnék egy Mavericks telepítőt készíteni, viszont ilyet még nem csináltam. Tud valaki linkelni egy korrekt leírás ?
This is the way
-
törölt tag
Találós kérdés Szakiknak
Ha Clovert akarok használni a rendszer indításához, akkor:
1. A telepítő USB-t is GPT-re kell formáznom és már ott Clover-t használni
2. A telepítő mehet MBR-re és Unibeast-el csinálhatom, csak a rendszer HDD/SSD legyen GPT és arra elég feltenni a Clover-t -
bartimre88
tag
-
bartimre88
tag
Sziasztok!
A probléma még mindig adott Lehet csak én vagyok béna, de nagyon nem akar működni ez a telepítősdi.
Szóval: lemondtam a Mavericks-ről, Mountain Lion-nal próbálkozom (egy kedves fórumtárs ajánlásával). Szerintem rossz boot flag-geket használok. Igazából, csak a netes találatokra hagyatkoztam. Leírnám a konfigurációm, kérlek, ha van tippetek, írjátok meg.Sony Vaio VPC SE1E1 notebook:
Processzor típus Intel® Core™ i5-2430M
Processzor frekvencia 2,4 GHz
Chipkészlet Intel HM67
Grafikus vezérlő ATI Radeon HD6630MÜdv., Imre
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Elolvastam az összefoglalót, de kíváncsiságból megkérdezném, hogy erre a hardverre megpróbáljam feltenni és ha igen melyik verziót? MSI P67A-C43, Intel I5-2400, Sapphire Radeon HD 6950 2gb, 6 gb ram.
-
Tikakukac
titán
válasz bartimre88 #24482 üzenetére
Lehet ki lehet írni, de felejtsd el. Pendrive és viszlát.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Lanash
senior tag
válasz bartimre88 #24484 üzenetére
Pendrive?
-
bobooo
addikt
válasz bartimre88 #24482 üzenetére
TransMac
-
bartimre88
tag
válasz #92049152 #24477 üzenetére
Hali!
Lehet, hogy én vagyok a béna, de a powerisom semmilyen .dmg fájlt nem hajlandó átalakítani. Pedig még a help-et is megnéztem és ugyanúgy csináltam, ahogy ott le van írva. Azt írja ki, hogy nem támogatott fájlformátum, mármint a -dmg. a .iso-vá alakításánál
Valami ötletek? A .dmg-t alakítás nélkül semmilyen módon nem lehet kiírni?Köszönöm!
Üdv., Imre
-
foka
aktív tag
Sziasztok.
Állandóan mondtátok, hogy Gigabyte alaplapra álljak át. Most lenne lehetőségem lecserélni a Sabertooth Z87 alaplapomat Gigabyte-ra a következők közül (a procit továbbra is szeretném 4,4-4,5-ön járatni, de lehet mindegyik alkalmas rá).
Gigabyte Z97X-GAMING 5
Gigabyte Z97X-GAMING 7
Gigabyte Z97X-SOC
Gigabyte Z97X-UD5H
Gigabyte Z97X-SOC Force
Az elsőre nem kellene fizetnem, és a sorrend szerint emelkedik a fizetendő különbözeti ár (a Force már túl soknak tűnik). Jelenleg is használok hálózati kapcsolatra egy TP-Link TL-WDN4800 kártyát, tökéletesen megy OS X alatt (azért vettem), az R9 290X maradna.
Melyiket válasszam?[ Szerkesztve ]
Üdv: Fóka
-
törölt tag
válasz bartimre88 #24476 üzenetére
Szia!
Át kell konvertálni .iso formátumba PowerISO segítségével és utána kiírni lemezre.
-
bartimre88
tag
Sziasztok!
A mai napom azzal telt, hogy megpróbáltam kiírni a Mavericks .dmg fájlját Windows alatt. Persze sikertelenül. Mac OS X terén kezdő júzer vagyok/lennék.
Az egyetlen kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e a .dmg kiírása DL DVD-re, Windows alatt? És persze megköszönném, ha elmondanátok azt is, hogy mivel!Köszönettel,
Üdv., Imre
-
Mr.C
őstag
válasz FefeeX #24474 üzenetére
persze, küszködök majd még vele... eddig ezeket a parancsokat/ flageket használtam ill. ezek variácóit:
-v (kernel panic bárhogy variáltam a többivel)
-x (semmi változást nem tapasztaltam)
-f -s (ezeknél se)
USBBusFix=Yes (Ebios read error)
amd, amdfx (ezekkel bejön az alma, és a töltőkör is kering... háromnegyed óráig kb biztos, utána már újraindítottam)
GraphicsEnabler=Yes/No és IGPEnabler=Yes/No (semmi válzotás nincs)
cpus=1 (szintén nincs külömbség)még 1-2 dolgoz néztem mint pl a LegacyLogo=No vagy a PCIRootUID=1... eredménytelenül
ha nem használok semmit, akkor csak egy villanásra jön be a logo, majd újraindul... eddig ez a felállás.
Most letöltöm újra a dmg-t, md5-öt ellenőrzök (hátha itt van a gond), újra kiírom és hajár megint....sudo rm -rf /*
-
Mr.C
őstag
válasz Titmouse09 #24472 üzenetére
természetesen.... sajnos az a baj, ha egy összetákolt telepítő nem akarja az igazságot, akkor mi lesz egy vanillával? Ráadásul a legaggasztóbb számomra, hogy Intel cpu van a gépben, mégis csak az amd vagy az amdfx-el nem indul újra.... persze majd még nekiesek párszor, mert a remény még mindig él
sudo rm -rf /*
-
Mr.C
őstag
Na kezdem kicsit temetni a gondotatot, hogy valaha is OSX fog futni a laptopomon
Ugyanis a Niresh se akar eddig felmenni, bármelyik flaggel vagy paranccsal akarom indítani a telepítőt, egy tizedmásodpercre hozza be az apple logót, majd újraindul.
Kivéve, ha az amd parancsot írom be (ami már eleve vicces, mert Intel Haswell alapú processzorom van ), de akkor is a töltőképernyőnél megakad és nem akar továbblépni (itt is mindent próbáltam, de háromnegyed óra várakozás után valahogy nemhinném, hogy továbblépne).
De még nem adtam fel!sudo rm -rf /*
-
kerobi
senior tag
válasz kerobi #24469 üzenetére
No akkor megválaszolom magam:
Win 8.1 boot helyrehozása: nekem a macrium reflect iso-ja megoldotta a boot problémát (van benne egy javitó funkció)
Az IDE-AHCI váltáskor kék halál: IDE-ben bebootolok --> WIN+R beirom msconfig --> inditás csökkentett módban--> reboot --> biosban átállít AHCI-re --> Reboot (A win 8 automatikusan átállitja magát.) --> WIN+R beirom msconfig --> inditás csökkentett módban PIPA kivéve --> Reboot
Ez utóbbi lehetne a How-to része, mert sokaknál előfordulhat a jelenség.
-
kerobi
senior tag
válasz kerobi #24467 üzenetére
Nagy nehezen sikerült rávarázsolnom a hd 3000-et. Piszok lassúak az effectek és kb 1 perc után lefagy.
Valami chimérával csináltam.Milyenek a HD 3000-esekkel a tapasztalatok? A 7790-nel nem megy.
Az easybcd-vel meg kinyirtam a win8 boot-ját. Hogyan hozhatom helyre?
[ Szerkesztve ]
-
RaZroX
addikt
GT440 megy natívan Mavericks alatt ?
This is the way
-
kerobi
senior tag
Sziasztok! Nekem is sikeresen "felment" a Mavericks. A másik lemezen lévő win 8.1 bootolás után kék halált kapott. Vissza kellett állitani a Sata AHCI-t IDE-re. Igy ment. A macosx csak 1280x768-as felbontásban hajlandó futni, magasabbat nem lehet kiválasztani.
ASUS 7790-em van. Intel hd 3000-rel egyetemben. Mi a megoldás? Előre is köszönöm a választ. Természetesen a 7790-est szeretném használni.
-
Tikakukac
titán
Egyszer én is csináltam külsős win7-et amin ment a kiszuperált notim alaplapja. Na egyszer elfelejtett bootolni de úgy keményen, utána pislogtam mint hal a szatyorban.
Ami egyszer megy az nem jelenti a stabil működést. Semmilyen téren. Ez a nem mindegy.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
menyko
tag
Sziasztok!
A meglévő gépemet szeretném upgradelni, de örülnék, ha minél kevesebb mókolással lehetne feltenni rá a 10.9-et illetve majd a későbbiekben a yosemite-t.
Első körben a következő alkatrészek szerepelnek a listán:
i5-4570 / 4590
Gigabyte GA-H87-D3HRammal kapcsolatban nem tudom melyik típus lenne ajánlott venni, mert a tonymac oldal csak Crucial márkát ajánlotta, de gondolom azért szóba jöhet más gyártó terméke is. Valami 2 x 4 GB kittre gondoltam ide.
Gigabyte hd 7770 1 GB videokártyát a jelenlegi konfigból szeretném megtartani, ha külső kext-el működésre bírható.
Tanácsokat előre is köszi
-
oszy
veterán
meg lehet csinálni úgy, hogy külső vwinchesterre raknám fel az OSX-et egy Acer 3830TG i5 laptopra? Egyáltalán működne a BT és videókártya kivételével "rendesen" ezzel?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
KlezOne
tag
Valaki tudna segiteni maverickset telepíteni egy 2.1-es mac pro-ra?
Odáig jutottam hogy mavericks telepítő fent van egy usbn bootolható formában.
De utánna hogy melyik boot. efi másoljam hova, és osinstal.mkpg mit kell átírni már nemtudom--- Dell XPS M1730 (2.5Ghz - 8Gb - 9800GTX SLI) --- MacPro (8x2.66Ghz - 16Gb - HD4870) ---
-
FefeeX
veterán
válasz FefeeX #24458 üzenetére
Szóval akkor, Logitech Bluetooth Dongle használata OSX alatt.
Ehhez a művelethez kextet kell editelni, többek között azért is, mert minden eszközhöz feltételezhetően más ID-jű BT eszközt kapunk. A végeredmény azonban felemás lesz. Itt a cikk, ami alapján csináltam, azonban önmagában ez nem elég, workaroundolni kell még utána is, aztán az lesz a vége, hogy az addig DOS alatt működő Bill/Egér onnantól csak Oprendszer alatt, BT-n fog működni és az OSX a BT-t csak fél perccel az indulás után ismeri fel. Tehát mondjuk kódolt bejutás csak nagyon lassan, de mondjuk ha nincs kód is fél percig csak a háttérkép élvezhető.
Szóval ha nincs másik BT modul, egynek jó lehet, ha van mellé plusz billentyűzetünk pl BIOS eléréshez, esetleg a dual bootban másik lehetőség választáshoz, vagy olyankor ki kell húzni és újra bedugni a BT dongle-t, hogy átkapcsoljon USB mouse+kb módba.
Linux alá van rá mód, hogy ne kelljen ezzel játszani, Winben pedig alapból tud mindent, sajna OSX alá nem találtam kextet a HID2HCI-re (mód), így ugye a dongle vagy BT-ben áll vagy RF módban (bill és egér mintha USB-s lenne), az utóbbi módban nem megy OSX alatt a BT, az előbbiben meg ugye nem megy a bill meg az egér boot alatt.Most jön megint az összeakad-e a 2 BT dongle próba, mivel nekem ez ebben a formában tarthatatlan sajnos.
-
FefeeX
veterán
Na van újdonság, itt beszélgettetek a radeonnal kapcsolatban ezekről a QE meg CG vagy mifene dolgokról, aztán mikor utánanéztem (az EFI kártyákról nem is beszélve), találtam pár dolgot.
Ugyebár elméletileg Hackintosh-hoz már nem kell EFI flashelni a kártyákat, mert natívan támogatják 10.8.5 óta. Viszont nem mindig jó a beépített driver. Ugye ezzel már eleinte elakadtam, mert alap volt winen, hogy mindig a legfrissebb drivert használjuk a kártyához, ott a steam alapból tudja a frissítést, nem kellett csinálni semmit.
Osx alatt a steamben nincs driver frissítés etc opció, tehát ez kiesett, aztán meg felmentem az nv honlapjára, de ugye Geforce-okhoz nem is ajánl drivert. Ez itt anno annyiban is maradt, míg valami fórumon megtaláltam a megoldást pár napja. Van driver, csak Quadro-ra kell keresni. És azóta nem fagyott a Diablo, pedig nyúztam vagy 8-9 órát. Szóval ez is pipa.Ami még hiányzik, a BT driver a Logitech Cordless MX5500 Revolution desktop szettemhez. Ugyebár a dongle egy jó húzás miatt akkor is kezeli az eszközöket, ha a rendszer nem ismeri a BT-t, de szeretném ennek a BTjét használni, mert lehet az akadt össze a másik BT-vel. Egy szerencsétlen véletlen okán megtudtam, hogy Broadcom 3.0 van benne, ami elvileg full OSX kompatibilis, csak fel kéne venni az eszköz listára a kextben. Szóval most ezzel fogok szívni kicsit, mivel ilyet még sosem csináltam.
-
KlezOne
tag
Azt nemtudom, hogy ha sikerül visszarakni rá a gyári biost, használjam inkább azzal a macet? Mert azt írja hogy hd 5000-es kártya 1gb-rammal, és úgy ment mind a 2 dvi is, csak boot képernyő nemvolt.
(Nemtudom ez teljesítményben vagy valamiben, mit jelent neki)--- Dell XPS M1730 (2.5Ghz - 8Gb - 9800GTX SLI) --- MacPro (8x2.66Ghz - 16Gb - HD4870) ---
-
KlezOne
tag
Közbe odáig jutottam, hogy felment rá innen az efi bios (amit linkeltél).
És nem működik se pc-ben se mac-ben a kárya, úgyhogy megyek keresek egy sima pci kártyát elöször, aztán megprobálom feléleszteni atlfashel bios alól. (Mondjuk ebben se ártana a segítség, mert régen csináltam ilyen nvidiával.)[ Szerkesztve ]
--- Dell XPS M1730 (2.5Ghz - 8Gb - 9800GTX SLI) --- MacPro (8x2.66Ghz - 16Gb - HD4870) ---
-
RaZroX
addikt
válasz koháry #24442 üzenetére
Igen, elég easy a [ctrl+c / v] de alaplap pontos típus kéne, honnan és milyen Mavericks-ed van, alapjárat megy-e a lan vagy te raktál fel kextet hozzá és ha igen honnan van és melyik az ? Ha segítség kell ne legyünk lusták feltenni rendesen a kérdést a kellő infóval.
This is the way
-
koháry
tag
Maverickset használok.
Modellnév: iMac
Modellazonosító: iMac13,2
Processzor neve: Intel Core i5
Processzor sebessége: 3,40 GHz
Processzorok száma: 1
Magok teljes száma: 4
L2 gyorstár (magonként): 256 KB
L3 gyorstár: 6 MB
Memória: 16 GB
Boot ROM verziója: MultiBeast.tonymacx86.com
SMC verzió (rendszer): 1.30f3
ALX Ethernet Driver:Név: Qualcomm Atheros AR8161 Gigabit Ethernet
Típus: Ethernet-vezérlő
Busz: PCI
Forgalmazóazonosító: 0x1969
Eszköz ID: 0x1091
Alrendszer-forgalmazó azonosítója: 0x1458
Alrendszer ID: 0xe000
Revízió ID: 0x0010
Összeköttetés szélessége: x1
BSD név: en2
Kext név: ALXEthernet.kext
Hely: /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/ALXEthernet.kext
Verzió: 1.0.2NVIDIA GeForce GTX 650:
Lapkakészlet modell: NVIDIA GeForce GTX 650
Típus: GPU
Busz: PCIe
PCIe-vonal szélessége: x16
VRAM (összesen): 1024 MB
Forgalmazó: NVIDIA (0x10de)
Eszközazonosító: 0x0fc6
Revízió ID: 0x00a2
ROM revízió: preset 1.0.0Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
koháry
tag
Üdv! Az mitől lehet, hogy mostanában néha szakadozik a net, de nem a szolgáltatónál van a probléma, mert megmértem/mérettem. Böngészés közben néha azt írja ki, hogy nem lehet megjeleníteni az oldalt. Próbáltam már a hálózati diagnosztikát is futtatni, de ott azt írja rendben van a net és a wifi is?
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy van egy mac prom, és vettem bele egy xfx hd 5870-es kártyát.
Hogy lehetne a legegyszerűbben efi-sre flashelni? Adott ugye a mac is gyári kártyával, vagy esetleg pc amiben megtudom csinálni.Köszönöm előre is!
--- Dell XPS M1730 (2.5Ghz - 8Gb - 9800GTX SLI) --- MacPro (8x2.66Ghz - 16Gb - HD4870) ---
-
foka
aktív tag
Újra üdv mindenkinek!
Azon gondolkodtam, hogyha sokat szívnak az emberek az Asus lapok bootolása miatt ahogy én is, az unibeast-es pendrive hogy tudja beindítani a már telepített rendszert és hogy lehetne ezt a vinyóra feltenni? Elég egyszerű megoldásnak tűnik (logikailag nem technikailag), hogy a pendrive bootolási módszerét ráhúzzuk egy amúgy működő rendszerre. Tudom, hogy ez nem ennyire egyszerű, mert a win7 installálását pendrive-ra se tudtam megoldani, pedig ahhoz volt szájbarágós leírás ami másoknak állítólag sikerült, de ez hátha működőképes út lenne/lehetne.
Üdv: Fóka
-
Burt1793
veterán
Üdv srácok!
Egy i5 2400, nvidia gainward 550 ti, 8 gb 1333-as ram, asus p8h61-m lapra felrakható valami menő osx?
Hang, meg minden működik?Illetve egy asus notira? (alap proci, 6 giga ram+ nvidia 720m.
Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz dolmany #24431 üzenetére
GT650/Ti már jöhetnek, ők velük nincs gond. Maxwell support viszont még nincs. Biztos lesz, de valószínűleg csak Yosemite-al.
Ház és a táp OS X független, nyugodtan lehet, amit ajánlanak vagy ahogy tetszik.
Nálam nincs és nem is lesz még szerintem jó sokáig - laptopom van - . Amit tudok azt a fórumokon szedem össze.
-
dolmany
csendes tag
válasz Máté94 #24430 üzenetére
Idézem azt a két választ, amit eddig kaptam egy másik topikban (H-s lapot írták ):
"Játék lenne? Mert akkor a vga kuka.
Nézd meg,hogy mi kompatibilis, de legalább egy gtx 750, 650 Ti kellene.
Sima 650 is gyenge és nehogy gddr3-as vgat- vegyél. 2GB gddr3-as vga gyengébb,mint 1GB gddr5.Házat cserélném cm n200-ra, a többi dologra meg szerintem szaktopickokba kérdezz rá,ha ennyire speckó dolgok kellenek.
Táp picit húzós szerintem.
XFX 550,fsp raider 550 bőven elég lenne.""Felesleges a Z-s lap. Egy H87M-D3H is OSX kompatibilis.
VGA-nak, meg egy GTX660-at mondjuk."Mit szólsz a válaszokban ajánlott házhoz, videókártyához és táphoz? Nálad fut win+osx rendszer, tudnál ajánlani leírást a telepítéshez?
-
Máté94
addikt
válasz dolmany #24429 üzenetére
Nem igazán látom a Z-s lap lényegét, így azt nyugodtan lehet az ugyanilyen H-ra cserélni, talán olcsóbb is.
Dual boot-ra akkor gondolom 2xSSD az egyértelmű, igazából mindegy melyik. HDD így közösen valami olyanrra formázva, amit mindkét rendszer lát. Amelyik jobban illik a pénztárcához mindegyikből.
GT640-től nem igen lesz játékos, bár nem ismerem a felbontást, amin használva lenne és a játékokat, se de azok biztos az újabbak közül lennének, ha tippelni kell.
A stock Intel hűtő szerintem megteszi így elsőre.
-
dolmany
csendes tag
Fiamnak szeretnék összerakni egy olyan gépet, amelyen win 8.1 és osx futna dual boot módban. Az alábbi konfigurációt hályogkovács módjára a http://www.tonymacx86.com oldal olvasgatása alapján válogattam össze törekedve a minél alacsonyabb árra. Az osx alatt fontos lenne a logic pro x használata, és az is jó lenne, ha fotószerkesztésre, videószerkesztésre is lehetne használni a gépet (kamaszról lévén szó, némi játék is eldöcöghetne).
Alaplap: GIGABYTE GA-Z87M-D3H vagy GIGABYTE GA-Z97M-D3H ~25k vagy ~30k
Processzor: Intel Core i5-4440 3.1GHz 1150 ~43k
Memória: Corsair 8GB DDR3 1600MHz ~22k
Videokártya: GIGABYTE GF GT640 OC 2GB 128bit DDR3 PCI-E ~24k
Ház: FRACTAL DESIGN Core 1000 ~11k
Tápegység: Corsair CS550M ~24k
SSD:???
HDD:???
HŰTŐ:???Eddig össz.: ~154K
A hűtésről lövésem sincs jelen felhasználási feltételek mellett, és arról sem, hogy a dual boot-hoz mi lenne az ideális tárolóeszköz vagy azok kombinációja. Természetesen számomra az ár a legfontosabb, és hogy ne kelljen sokat mókolni a rendszer életre keltésével, a fiam számára pedig a használhatóság!
Minden segítséget előre is nagyon köszönök!
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet raknék össze munkaállomásnak (photoshop).ITX alaplapot keresek, amin jól működik (pl. sleep). Mit javasoltok?
Jó lenne 15-25 eFt-ból megúszni. Viszont meggyőzhető vagyok, hogy ha valami megéri, akkor megfizessem.-GA B75N : tetszik, hogy olcsó és nem látom miért ne lenne elég
-GA Z87N-wifi : 13 eFt-vel több (plusz a CPU is drágább), de nem tudom kell-e, csak hát ezt ajánljákValószínűleg egy i5 3470 vagy 4570 lenne.
(RAM: 8 v 16 GB + HDD: SEAGATE 2,5" Momentus XT Hybrid 1TB lesz még benne.)
(Van egy HD7770-em ez is benne lesz)Nem tudom, hogy MSI-vel vagy ASRockkal mennyire boldogulnék. Mindig csak a Gigabyte-ot tolják, aztán csomót lehet olvasni arról megy az mással is, sőt. Csak erről nincs tapasztalatom, félek nem Gigát venni.
Most egy GA-EP41-em van, és egy év volt anno mire összehoztam, hogy menjen a HD7770-el a 10.8.5.
Tehát ha kicsit telepítgetni, vagy DSDT-zni kell, attól nem félek, csak végén menjen rajta minden (USB3, sleep).Köszi előre is mindenkinek!
-
RaZroX
addikt
Úgy, hogy megnézed milyen géped van és a google (is your friend) segít megtalálni a hozzá való kexteket.
De egyébként ha itt leírod milyen géped van akkor biztos lesz aki szívesen segít neked, persze célszerű akkor rákérdezni ha nem megy és nem akkor ha nincs hozzá kedved.más: Egyébként ha Niresh alatt nem megy valami pl hang, attól még a retail rendszer alatt működhet a hozzá való kextekkel.. Nekem anno iAtkos alatt volt pont ilyen, hogy a lan az sehogy nem akart menni, a retail meg alapjárat felismerte.
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
Mr.C
őstag
válasz kecsawi #24420 üzenetére
Tehát, hogy értetlenkejek. Ha feraktam a Niresh félét, akkor ott megcsinálom a bootolható USB-t , és kiválogatom azokat a kexteket, amik majd kelleni fognak a vanillához, és majd ha a szűz OS felépül (remélhetőleg), akkor a működő rendszer alól töltöm be őket?
sudo rm -rf /*
-
kecsawi
senior tag
-
FefeeX
veterán
Azon kívül, hogy 3rd party kernel hajtja? Vagy hogy tele van kextekkel, amiket betölt a rendszer folyamatosan? Kicsit olyan ez mint a windows, amiből már az xp alatt is lehetett nagyon gyorsat csinálni, akár 1 giga ram alatt is, ha kinyírtad belőle a felesleges drivereket (aztán meg szívtál, mikor rádugtál valami újat és nem ismerte fel )
-
Mr.C
őstag
Amúgy... azt értem, hogy a Niresh verzió tele van tömve kextekkel, hogy a newbie emberkéknek is sikerüljön nagy valószínűséggel az OSX felrakása, de miért inkább a vanilla rendszert ajánlják és a Niresht csak kipróbálásra? Nem lenne stabil v. mi vele a probléma?
sudo rm -rf /*
-
Xero
nagyúr
válasz Titmouse09 #24415 üzenetére
Boot camp alap drivercsomag telepítése után Windowsban is lehet olvasni a hfs partíciót.
OS X alatt szintén csak olvasni lehet oob az NTFS partíciót, az írásról bővebben itt írtam. -
kerobi
senior tag
válasz Titmouse09 #24415 üzenetére
Nagyon köszönöm Titmouse09!
-
Titmouse09
aktív tag
válasz kerobi #24414 üzenetére
Hali!
Én a Niresh Mavericks-et raktam fel egy AMD laptopra, és stabilnak mondom annak ellenére, hogy a VGA-mat nem támogatja. Ez alapjában nem egetverő probléma, pl netezésre elég. Mondjuk a Safari nálam használhatatlan, de felraktam az operát és az perfect.
Win8 mellé raktam, és felismeri az NTFS partíciókat is, viszont a Windowsban eltűnt a MAC partíciója. (Lehet csak meg kellene jeleníteni, de nem néztem, mert nem zavar)
SSD-m (még) nincs, de szerintem támogatja, mivel fel lehet telepíteni a TRIM funkciót is.
Az MBR-es, vagyis bootos dolog nálam elég érdekesen alakult. Én USB-ről telepítettem, és miután felraktam csak akkor bootolt a gép, ha benne volt a telepítő pendrive. Ez akkor vált aggasztóvá, mikor kiderült, hogy a Windows telepítő DVD-ről még így sem tudok bootolni. Ezt úgy lehet megoldani, hogy a CPUNullPowerManagement, vagy valami hasonló nevű kiegészítőt kell telepíteni vagy még telepítéskor, ha van ilyen lehetőség és akkor nem lesz ilyen problémád, vagy utólag multibeast-tel. Ha tudsz bootolni Win telepítőt, akkor azzal kijavíttatod a windows indulását akadályozó problémákat. Ha belépsz ezután a Windowsba, akkor az EasyBCD nev programmal hozzáadsz az MBR-hez egy OSX funkciót. Ja és el ne felejts bootloadert telepíteni az OSX-ben!
Szerintem minden kérdésedre válaszoltam, ahogy tudtam, ha van több is írj nyugodtan és ha tudok segítek!
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
kerobi
senior tag
Sziasztok mielőtt felteszem ezt a maverickset, előtte kérdeznék tőletek.
Mennyire stabil a rendszer? Felismeri telepités után az ntfs, linux particiókat? Lehet más (pl ntfs) meghajtóra telepiteni a programokat? Mert nekem 60 gb ssd-m van, az meg csak annyi, hogy rámenjen a rendszer. Hogy kezeli az ssd-t? Tudja ezt a trimmes akármicsodát?
Ha utólag wint telepitek mellé, az mbr-t megbiszkálja a windows, de benne lesz a listában a macosx?Köszi a válaszokat!
-
Titmouse09
aktív tag
-
Titmouse09
aktív tag
válasz feketeg5 #24410 üzenetére
én is ezt akarom felrakni most. Te miről telepítetted? USB?
Mert az egyszál DL DVD-met eljátszottam a Hazard-féle 10.6 kiírására, és nem bootol róla. Össz 192KB adatot jelenít meg, ahhoz képest 25 percig pörkölte. ez van.
Viszont van két pendrive-m, amikre próbáltam ezt a Niresh-es Mavericks-et kiírni, de azt sem hajlandó bootolni.Te hogyan csináltad? Nekem is AMD konfigom van, virtuális gépen az említett Hazard-os fut szépen, viszont ez a Mavericks nem települ.
Lehet az a baj, hogy a BIOS-ban amikor kiválasztom a boot eszközt, akkor így jeleníti meg: "UEFI Kingston DT 100 G2"?
Elég összevissza lett ez az írásom, ne haragudj, csak megörültem, hogy megláttam a hsz-edet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
feketeg5
csendes tag
Kicsit félve álltam neki a Niresh-féle Mavericks-et feltenni az itt olvasottak után, de gyakorlatilag hiba nélkül megy minden, és mókolni sem kellett semmit a billentyűzeten kívül. Csak visszajelzésként írom, hogy nyugodtan nekiállhat, akinek hasonló konfigja van:
MBO: Gigabyte MA74GMT-S2
CPU: AMD X4 640 @ 3,5Ghz
GPU: Gainward GTS450GS
RAM: 4Gb KingmaxJa, és egy fölös 2,5-ös 160Gb-os lemezre tettem fel. Audio magára talált egyből, videokártya szintén, chrome hibátlanul fut. Kb. 2 óra volt az egész. Boldogság van.
-
Tikakukac
titán
válasz RaZroX #24407 üzenetére
Ha az ember tudja, hogy miket kell feltenni
Nekem még a tonymac által használt driverek összesítő kis multibeast csomagja is megvolt, csak 2 kattintás lett. És dobta a moncsit recsegett a hang stb stb. És ez az általa is használt maxos konfig. Azért mondom, hogy shit happens.
-
RaZroX
addikt
válasz Tikakukac #24406 üzenetére
Az én gépemre max 2 óra alatt felrakok úgy egy OSX-et hogy teljesen patent lesz. Pedig a lapom rajta sincs a kompatibilitási listán. Ha az ember tudja, hogy miket kell feltenni és mit hogy akkor pár óra az egész.
Persze ha új telepítés új vasra akkor nyilván több.
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
Tikakukac
titán
10 éve én is így indultam neki. Most már szétszakadnak az idegeim...
Mikor huszadjára füstöl el valami pölö Fusion driver illesztésnél és nem bootol akkor nem ezt fogod mondani, már ha valamikor tervezel ilyet. De még fullos kompatibilis hardverrel is ráment 1 teljes napom az egészre, szóval számolj rendesen rá.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
válasz Tikakukac #24402 üzenetére
lesz és mindig is szerettem mókolni ilyenekkel
(#24404) Tikakukac: Lehet akkor 10 évvel fiatalabb vagyok nálad
Válasz 2: Amég megmarad a működő Win 8.1 addig nem szentségelek. Persze azt is beleszámítom, ezért lesz még +1 pendrive egy linux disztróval, ha minden kötél szakadna[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
Mr.C
őstag
Üdv!
Látom nem igazán javallott laptopra OSX-et feltenni, ám ha van esély rá, én megpróbálnám, csak előtte kell a segítségetek, hogy szerintetek van-e járható út ezekkel a hardverekkel:
Lenovo Z510
CPU: Intel 3550m (Haswell)
Alaplap: Intel Lynx Point HM86
VGA: Intel HD Graph. + nVidia 740m (64bit)
Hangkártya: Realtek ALC282 Intel Lynx Point PCHWin 8.1 mellé raknám, van is egy 200 gigás partíció erre a célra fenntartva (még NTFS).
Vélemények/ tapasztalatok?sudo rm -rf /*
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest