- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sEtuke
tag
Dell Inspiron 2205 All In One PC-re Niresh Mavericksje szerintetek milyen esélyjel indulna?
Konfig
CPU: AMD Athlon X2 (Dual Core)
VGA:ATI Radeon HD 4200
WIFI: Dell DW1501
4GB ram
Hálókártya: Realtek PCIE GBE
-
sEtuke
tag
Nvidia GeForce Go7600
Rendben megpróbálom! Köszi
-
sEtuke
tag
Arra lenne valami ötletetek,hogy Inteles laptopon miért indul újra egyböl az apple logó után? Tehát USB-röl bootolok,enter után pedig egyböl újra indul.. C2D proci,3gb ram.. iAtkos Snow Leo gond nélkül felment. Lionnal próbálkozok jelenleg,de ML nél is ugyan ez a helyzet.
-
sEtuke
tag
3 helyett 5GB rammal szerintetek porgisebb lenne a rendszerem? Megszunnenek a fagyasok,es a programokon beluli "lassulasok"?
-
foka
aktív tag
További kérdés: lehet-e probléma, ha egy mSATA SSD-re telepíteném, ami hagyományos SATA portra van kötve (kábellel, vagy átalakítóval)
-
atsil
tag
Sziasztok,
A windows-os partíciókat nem szeretném látni a mac rendszerben.
Próbáltam a /etc/fstab fájl szerkesztését, de nem működik.
Mi lehet a hiba?
Az fstab fájlba ezeket írtam:#Win7
C214F8A2-F4CB-6B2B-7E53-1A4854DF7BB6 none ntfs ro,noauto
#
#Games
C2DB5A80-5734-4C03-BAD9-BD2D62191788 none ntfs ro,noauto
#A rendszer 10.9.3 hackintosh chimera boot loaderrel.
-
foka
aktív tag
Sziasztok!
Az alap 10.6 felment a konfigomra (Sabertooth Z87, 4770K, R9 290X) egy ideiglenes Samu HD160JJ vinyóra, a frissítést és a kext-eket még nem próbáltam. Mivel a TP-Link TL-WN722N felejtős lesz, van esélyem egy Atheros AR5BXB63 802.11 b/g/d/i mini PCI-E kártya beüzemelésére PCI-E to mini PCI-E átalakítóval?
-
adamka16
őstag
válasz
FefeeX #24282 üzenetére
Hát ha hibás az elem, akkor cseréljék ki. Bár nem hiszem. Én azért bízom benn, hogy az alaplap csinálta ezt. Meg a másik, hogy túl sok furcsaságot csinált egyszerre, ami eredendően valami alaplapbeli problémára utalhat. Szóval passz, ha visszakapom a szervizből többet tudok, addig csak találgatni tudok sajnos.
-
-
adamka16
őstag
válasz
FefeeX #24280 üzenetére
De az óra nem ment el. Megy egy olyan gépbe ami állandóan konnektorba van dugva, nem szoktak csak úgy elmenni a beállítások. Egyik céges gépben cseréltem elemet nem olyan régen, ott mindig áramtalanítva volt, hamar ki is fingott benn az elem. Bios nem ment el, csak az óra késett mindig egyre-egyre többet és a végén már kijött pár nap meg pár óra csúszás.
-
adamka16
őstag
De azért furcsállom a dolgot mert több hónapig ment gond nélkül a gép, majd egyik napról a másikra elkezdte ezt a hülyeségét. De akkor sem értem miért csinálna ilyent, meg ha lehúzok róla minden meghajtót, elemet kiveszem a lapból előtte, akkor ezek nem felejtődnek el benn?! Függetlenül attól, hogy milyen oprendszerrel volt használva...
Nem emlékszem, hogy feltettem volna bármi hasonlót. Mikor frissítettem is a rendszert annyi történt, hogy a hangot visszaállítottam multibeast-el, semmi egyéb.Ma kaptam emailt, hogy beérkezett a boltba, majd most kiderül, hogy az alaplapnak van-e gondja. Ha nem akkor 2 rugóval könnyebb leszek.
Előző giga lapommal is szívtam a hülye bugos bios miatt, azért gondolom, hogy valami megint nem stimmelt vele. -
FefeeX
veterán
válasz
adamka16 #24274 üzenetére
Nekem is resetelt a P35-DS3 minden osx telepítésnél, meg néhány bootolásnál is, de mivel ez addig sem történt meg soha, meg azóta sem, Win alatt/mellett, csak és kizárólag osx-hez köthető volt, ott viszont mindig, így nem mondanám, hogy ez alaplap hiba.
És nyilván nem az apple hibája ez, mivel a gyári gépeken meg többnyire tökéletes (azért 10.8 óta elég sok hiba volt/van), hanem a 3rd party programoké, amik ráveszik a lapot, meg a telepítőt, hogy együttműködjenek... A többi lap jobb? Mert azokkal meg egyáltalán nem megy?
-
koháry
tag
Felraktam a 10.9.3-at. Gond nélkül felment, csak a hang kextet kellett újra rakni. Azért írom csak be hátha valaki hezitálna, hogy nekivágjon-e a telepítésének.
-
adamka16
őstag
válasz
lama_lamm #24273 üzenetére
A bios bizonyos időközönként resetelte magát, ezt abból vettem észre, hogy mavericks indulásakor 63 MB-ra állt vissza a videó memória mérete.
Akkor bizonyos idő után a gép bekapcsolásának majdnem duplájára nőtt, ez abban jelentkezett, hogy bekapcsoltam a gépet, hdd, ventillátorok elindultak de semmi több majd közel fél-1 percet kellett várni arra, hogy megjelenjen a post képernyő és elinduljon a boot. Szerintem ekkor is valamiféle recovery mód futhatott le a lapon.
Ezen problémákra gondoltam feldobom a legfrissebb, vagy azelőtti bios-t de pár indulás után recovery módban ismét visszarakta a gyári bios-t, vagy is hiába frissítettem, egy idő után megunta a lap és vissza downgradelte az eredeti F3-as biosra.
Elemet kivettem többször is, hosszú időre, de semmi javulás nem történt. Memória elvileg 100%-os, proci is. Innentől fogva nem volt kérdés mivel lehet baj. -
sEtuke
tag
Valakinek nincs valami ötlete arra,hogy Niresh Mountain Lion 10.8.2 telepítő miért nem ismeri fel a HDD-met telepítésnél? Mavericks gond nélkül felismerte. BIOS-ban nincsen AHCI-m,és már egyszer is nyomtam egy default settings-t is. AMD procim van!
Köszi.
-
Giovanny
őstag
Tikakukac Van laptopom,10-12W volt a difi,azért ez már sok egy mATX laptól,és a végén kiderült hogy ez a bugos bios miatt van.
Más: Itthon látta már valaki mATX Z97 Giga lapot valahol? Mert eddig csak Asus lapot láttam.
-
Máté94
addikt
válasz
csabi94 #24262 üzenetére
Jó kérdés, ezzel a problémával így nem találkoztam. Mindenesetre használnak Hackintosh-t profi hangtechnikusok ahogy elnézegettem, tehát csak nem lehet gond.
(#24263) jános: El kell dönteni, kell OS X vagy nem, és ha igen akkor a könnyebbik utat akarjuk e választani. Bízzunk benne, hogy egyszer más gyártó is "véletlen" kedvez majd nekünk.
-
Giovanny
őstag
Olvastam,a külföldi fórumokon egy kicsit a Gigabyte lapokról,hát nem sokan dicsérnek.Tegnap néztem egy tesztet ahol panaszkodtak a biosra,főleg ami energiatakarékosságot illeti,szóval most nem is tudom mi legyen,eddig nem volt giga lapom,csak a hackintosh miatt akarok,ráadásul itt a 97 chipset is,jó lenne egy nagyon bőlcs tanács.
-
csabi94
őstag
Üdv!
2 éve megelégedéssel használtam a rendszert a PC-men, de a hanggal voltak problémák, külön kellett egy programban állítgatni a különböző kimenet hangerejét (alaplapom, 2 kimenetet folyamatosan használok - hifi+kishangszórók). A master hangerő csak az egyiket állította ha jól emlékszem.
Most újra próbálkoznék, van erre valami megoldás, hogy a hangerő szabályzás olyan legyen mint Windows alatt, vagy még mindig sok bosszúságot okozna? Ha nincs megoldás, megy fel a win8. -
Giovanny
őstag
válasz
Máté94 #24250 üzenetére
Jelenleg ez a választék. Ha minden igaz,elkelt az Asus lapom,és ezen töröm a fejem hogy most mit is vegyek helyette...
-
Tikakukac
titán
válasz
szabonagyur #24251 üzenetére
Uccsó esélyes, keress rá gugliban mit dob ki rá.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Ki szeretném próbálni az OS X-et, 3 gépem van, melyikre lehetne feltelepíteni valamelyik verziót úgy, hogy menjen is.
1. Laptop: AsuS F5SL7
-Intel C2D P8400
-Sis Chipset
-AMD HD3470
- Athereos Wifi
-Sis Lan
-Realtek Hang2. Laptop: Dell 3537
-Intel HD grafika + AMD 8670
-Core i5 4200U
-Intel Chipset
-Dell (Athereos) wifi
-Realtek LAN
-Realtek Hang3. Desktop:
-Intel Celeron G540
-Asrock H61M
-Athereos LAN
-AMD HD7750Valamelyikre rá lehet bűvészkedni vagy hagyjam?
-
Giovanny
őstag
Üdv,az új Z97 lapokkal gondolom még nincs infó a kompatibilitásról?
-
salesman
őstag
Üdv mindenkinek!
Adott egy 600 GB vinyo, van rajta 10.9 + 8.1. Leakarom cserélni a vinyot egy 128ssd-re, de úgy, hogy a 10.9-et adatokkal átmentsem. 8.1 nem kell. Mivel, hogyan csináljam?
Köszönöm.
-
sEtuke
tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni iMessage,illetve iCloud fixálásban?
Előre is köszi,üdv !
-
Stryker96
csendes tag
Rendben!
Köszönöm a válaszokat!
-
Stryker96
csendes tag
Sziasztok!
Mivel az angol tudásom nem az igazi, és csak nagyjából értem amit olvasok sajnos, ezért szeretném kérni a segítségeteket, abban, hogy hogyan álljak neki az OSX/Hackintosh telepítésének,(mert korábban már próbálkoztam, de sajnos nem jártam túl sok eredménnyel) és hogy egyáltalán futhat-e a laptopomon.Legjobb lenne, ha tudnám Windows 7 mellé telepíteni.
Egy Lenovo y510p-ről lenne szó az alábbi konfigurációval:
Proci: i7-4700mq
Alaplap: Lenovo VIQY0Y01 (INTEL HM86)
Ram: 8Gb
Hang: Intel Lynx PCH ( Nvidia Gk107 )
DVD meghajtó: NINCS
Wifi - Bluetooth : Intel Centrino Wireless-N 2230
Videókártyák: 2* Nvidia Geforce GT 750M ( Intel® HD Graphics 4600 )Ha valaki tud segíteni, tanácsot adni kérem pm-ben írjon inkább, ha lehet!
Előre is köszönök szépen mindent!
Üdv! -
Giovanny
őstag
HollyBoni , Allure , köszönöm mindenkinek
Esetleg Clover-el van valakinek tapasztalata? UEFI miatt érdekel.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Giovanny #24236 üzenetére
Nálam a hackintosh stabilabb mint egy Windows 7, 8, 8.1. Lehet én rontok el valamit de nálam a windowsok teljesen belassulnak 3-4 hónap után, egy rakat hibával. A 10.8.x (már nem emlékszem pontosan melyik) 1 évig volt fent minden hiba és belassulás nélkül, csak azért raktam újra mert kijött a Mavericks.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok újra,azoktól kérdeznék akik régóta használnak hackintosh-t,mennyire stabil a rendszer? Tehát a mindennapi használat során felmerülhetnek bizonyos problémák? Vagy elég egyszer beállítani és használni.Azért kérdezem,mert emiatt most eladom a jelenlegi Asus lapomat,és nem szeretnék feleslegesen bonyolítani az életemet .
-
HollyBoni
veterán
Olyan HDD-t amin OSX van, lehet valahogy olvasni Windows alatt? 1-2 fájlt kéne átmásolni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #24228 üzenetére
Tápot cseréltem, most safe mode se jön össze .
-
Giovanny
őstag
Nos,nálam minden ok az OS X -el,csak egy bibi van,a bootloader nem működik az alaplapon,sajnos,tehát pendrive nélkül sehogy nem akar elindulni.Eladósorba került a Gryphon-om,ha elkel,akkor megint itt leszek
-
bajnokpityu
félisten
Verbose bootnál, miután megtalálja a többi partíciót, kiirja,h nincs Bluetooth,minek kellene jönnie?
Itt leáll a boot... -
Allure
aktív tag
válasz
Giovanny #24224 üzenetére
Feltöltöttem azt a kiosztást amit én használok, próbáld ki hátha jó lesz neked is. A zip-ben találsz egy .bundle fájlt, azt kell bemásolnod a ~/Library/Keyboard Layouts mappába (legegyszerűbben úgy jutsz el az adott mappába ha a megadott elérési utat bemásolod a Finder --> Ugrás --> Ugrás mappához menüpont felugró ablakába). Ha a másolással végeztél és ki-be jelentkeztél akkor a Billentyűzet beállításainál a Beviteli forrás menüpont alatt kiválaszthatod a feltelepített kiosztást. Én a Hungarian Pro PC I0 kiosztást használom.
-
Giovanny
őstag
Most friss osx van fenn, a 0 és í nálam a helyén van,de pl.@ úgy működik hogy AltGr+Q,ezt lehet javítani?
-
danati
senior tag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy az asztali gépemen is OSX-et kell használnom néha. Eddig virtuális gépen futtattam, de ez nem a legkényelmesebb megoldás ezért szeretném egy 60 GB-os SSD-re feltelepíteni. Az adatlapomon szereplő gép kompatibilis lenne vele?
-
-
FefeeX
veterán
válasz
Giovanny #24215 üzenetére
Alapból itt több dolog is van. Régebbi billentyűzeteken pl nincs win gomb, de alapvetően kb a kettő azonos. A mac billentyűzet más, mert ott command van win helyett.
Alapvetően ha rádugod a billentyűt a macre, megkérdi, milyen, nyomd meg az í-t és beállítódik, nem kell az ilyen marhaságokkal szórakozni -- szerintem aki OSX-et használ, tanulja meg a maces kiosztástA probléma ténylegesen ott kezdődik, hogy beállítottad, megnyomtad az í-t, de mégis felcserélve látszik az í és a 0 gomb. Emellett a billentyűzetkiosztás-beállítás gomb eltűnik a beállításokból. Ez egy óriási bug. Általában akkor jön elő, ha
- nem az í gombot nyomod le
- másodjára is elindítod a beállítást, hiába nyomod le az í-tMegoldás:
/Library/Preferences/com.apple.keyboardtype.plist fájl törlése; ez azonban csak akkor van benn az adott helyen, ha minden külső billentyűzetet leválasztottál, addig nincs ott, és nem is tudod törölni. Miután törölted, újraindítottál, megint felkínálja a gombnyomós beállítást.Egyébként mindent meg lehet találni hozzá neten, csak nem egyben, így általában az emberek hozzáadnak 3rd party billentyűzetkiosztásokat, ukulele-t használnak, stb. Én preferálom a legegyszerűbb, és 3rd party mentes dolgokat...
-
Giovanny
őstag
Üdv,a billentyűzetről lenne egy kérdésem,az összefoglalóban olvastam a magyar kiosztásról,de valami nem tiszta:
Én egy magyar win-es billentyűzet használok, amihez már el is készítettem a kiosztást.
Innen letölthető.Ha PC-s billentyűzetünk van:.......
Mi a különbség a PC-s és WIN-es bill.között?
-
pieces
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy feleslegessé vált eredeti Airport kártyám miniPCI-PCI-E átalakítóval antennákkal.
iMac-ben volt eredetileg.Atheros 9280 ha jól rémlik.Hackintoshban szolgált eddig.Nem kellett vele soha semmit bütykölni.Lion és MLion alatt ment.10.9-et nem raktam fel.Ha valakit érdekel privátban keressen.Üdv
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok. Fölraktam a legujabb niresh-t. De az apple logo után fekete a kép. Viszont az os fut. Mert beszél és elmagyarázza hogyan használhatják vakok a gépet.
graphicsenabler=no val be sem töltődik.
Mit csináljak hogy legyen kép? -
Joci42
tag
Sziasztok!
Gondoltam felrakok egy osx-et a laptopomra, de elakadtam ott, hogy mivel csak 11,6"-os nincs benne dvd író/olvasó. Az a kérdés merült fel bennem, hogy úgy működhet-e a dolog, hogy 2 partícióra osztok egy pendrive-ot és egyikre az iboot-ot másikra magát a rendszert raknám, ez így működőképes ötlet vagy szerezzek még egy pendrive-ot és egyikre az iboot kerüljön a másikra meg a rendszer? -
HollyBoni
veterán
i7 920, EVGA X58 Classified, 4870X2... Erre ugye felejtsem el a hacklit?
-
foka
aktív tag
válasz
bajnokpityu #24201 üzenetére
Most vettem a Sabertooth-ot, a proci hétfőn v. kedden jön meg. Az OS X ötlete csak utólag jött.
-
Giovanny
őstag
válasz
bajnokpityu #24201 üzenetére
Én ma teszek egy próbát az Asus Gryphon-al,lehet hogy én is faxolni fogok vele
Más: Ha a pendrive Chimera bootloaderrel van készítve,akkor a telepítés után lehet Clover-t használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest