Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
tom120514
őstag
válasz
Robcsa
üzenetére
Urak, ment a rigem, amiben van 1050Ti+1060 3Gb vegyesen ethermine-on, ETH-n.
Kb. egy napja egy kari kiesett, de nem nyúltam hozzá, úgy voltam vele, hogy menjen amíg megy, mert újra már nem fog indulni ETH-n. Most azért már meguntam és az effective is nagyon kevés lett; leállítottam, újraindítottam a Claymore-t és megy
Írta hogy kevés a RAM a 3 gigásoknál és megpróbál segíteni rajta, ezek szerint sikerült 
WIN10 64 bit
Claymore 11.6
Driver 388.13 -
aleister
veterán
válasz
Robcsa
üzenetére
Nálam 11 vga fölött nagyon belassult. 14-gyel már fel sem állt az oprendszer.
Összességében véve jóval erőforrásigényesebb, mint a W7, akármennyire is ellenkezőjét állítja az MS:
Továbbá a már említett GTX1060 3GB-s DAG határ. Már hetekkel ezelőtt megállt a W10 tudomána. Teljesen lutri, hogy a jelenlegi megoldásokkal meddig fog menni. -
aleister
veterán
válasz
Robcsa
üzenetére
Váááá!

Na most már nem rakom vissza W10-et. Egész jó ez e HiveOS. Meg legalább így lett egy SSD-m pluszba.
(#43970) Iginotus
Köszi!
Tisztára beleszerelmesedtem ebbe az oprendszerbe. Így, hogy már szépen, stabilan megy minden, és az embert nem b@ssza az ideg, hogy 10 kártya nem termel, volt idpm elmélyedni benne, és 1 óra többet ki tudtam belőle hozni, mint W10 alatt bármikor. A fogyasztás valóban ugyanaz, a teljesitmény meg jelenleg 1-1.5%-kal jobb, és még nem kezdtem el a kártyák finomhangolását.
Már lassan elérem vele a W7 szintjét.
-
AAntii
őstag
válasz
Robcsa
üzenetére
Írtam fent, hogy pontosan olyan kártyával bányásztam, mint a kolléga. Írtam azt is, hogy nekem mivel sikerült értelmes hashrate-et elérnem (17-18 mh/s). Vagy egy napot biztos elbsztm rá én is, mire minden minert és drivert kipróbáltam. Lehet azóta már az én módszeremmel sem megy csak 12-őt, 8 hónappal ezelőtt voltak csatasorban nálam 970-ek, akkor amiatt volt jó választás, mert ugyan többet fogyasztottak és eth-ban kevesebbet hoztak (azt is mi szenvedés árán), de zcash alatt a hashérték simán elérte a 1060 szintjét. Illetve a 970 végképp az a kártya, amit addig kell eladni, amíg fel van bolydulva a piac.
-
Zoli986
tag
válasz
Robcsa
üzenetére
Kijavítottam a worker neveket.
b1 b2 és az asztali gépembe beraktam átmenetileg egy 1050ti-t b3-ra a settings.bat-ban,lefuttattam.
12:20 óta fut így a b1,b2. Most 1 címre dolgozik 2 worker de továbbra is 1 worker-t ír ki és ingadozik valamennyit a hashrate.
Mit rontottam még el?
A wallet címem ahova utalja automatikusan és a miner neve nem egyezik,de az eddig sem kavarta be. -
cuko
aktív tag
válasz
Robcsa
üzenetére
A fogalmazással volt csak problémám, mert nagyon triviálisnak tűnt egy - szerintem - nem olyan egyértelmű kijelentés.
Pillanatnyi hozam alapján nem éri meg annyira, mint ha a hozam kétszer annyi lenne. Ez ugye tény.
De a többi faktor nagyon nagyban befolyásolja ezt. Ezért is csak szerinted meg szerintem vannak így és ezért fogjuk majd fél-1 év múlva meglátni, hogy mi a jó befektetés.
Amúgy pont most néztem át azt a kalkulációt, amit érdeklődő barátaimnak raktam össze, ha az akkori kései beszállóval szeptemberben beszállnak egy 700k-s riggel, az hozott volna mondjuk 2-2,5 ETH-t, ami a csúcsáron értékesítve megtérült - vagy majdnem megtérült volna. Na én akkor is 1 éves megtérülést mondtam nekik, illetve nem tanácsoltam, hogy túl nagy tőkével belekezdjenek, csak ha ennek tudatában vannak és nem fájna azt a pénzt elveszíteni.
@Darthforce92: próbáld ki, hogy mennyit tud ETH-ban és nézd meg, hogy mennyiért tudnád lecserélni 570-re és az mennyivel hozna többet (meg azt is, hogy equihashben mennyit tudna amúgy). Ha többet hozna, mint amennyivel többe kerülne, akkor megéri.

Egy HA-s hirdetés amúgy nem kerül semmibe és meglátod, volna-e rá jelentkező.Én személy szerint +20% alatt mondjuk nem cserélném le (de ez csak példa, hasraütés-szerűen mondom).
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
Robcsa
üzenetére
Vedd figyelembe azt is, hogy nincs szükség a teljes beruházás megtérülésére. Én inkább a várható amortizációval számolok, amit 1 éves távra 50%-ra lövök be. Tehát, ha a rig 300 ezer, akkor 1 év múlva 150 ezret fog érni. A kibányászott kriptopénzből - ha ésszel és utánajárással raktad össze a riget - bőven lehet fedezni, sokkal barátságosabbak a megtérülési mutatók. Hiszen bármikor, bármelyik pillanatban túl tudsz adni a hardvereken, azok folyamatosan értéket (=pénzt) képviselnek.
Természetesen érhető az is, ha valaki a rigbe szerelt utolsó csavart is beteszi a megtérülési képletbe. Nézőpont kérdése.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Robcsa
üzenetére
A whattomine szerint jelenleg ott van a seggében a többi kis coin. PIRL, ELLA stb... Szóval úgy tűnik nem kell messzire menni.
Fiddlestick
Nem feltétlen. Pl. az ETN tegnapi kellemes difijét a nichehas felbszta az egekbe mert rádobta az összes felhasználóját. Úgyhogy rekordmagas dif és rekordalacsony ár mellett már ne volt értelme maradni. -
-
X Factor
addikt
válasz
Robcsa
üzenetére
Azért ez nem annyira egyértelmű. Rengetegen ugrottak/ugranak bele, csak mert elérte őket és elsőre könnyen megszerezhető pénzt vélnek felfedezni benne és hiányzik az a rengeteg utána olvasás, vagy a dolgok alakulásának követése. Most is 2 rig épitése van folyamatban megrendelésre, plusz pár másik kész cucc távoli konfigurálása. Ezek minde olyan beugróknak, akik a technikai dolgokkal annyira nem kivánnak foglalkozni, csak már az indexen is szembejött velük ez a bányász téma, meg a sarki közértben is errőlb eszélnek és nem szeretnének kimaradni.
Illetve a lépték se mindegy, tudok olyat aki 600mh/s-el dolgozik, ingyen árammal, ami jelenlegi dif mellett 1.5eth/hó. 55k a törlesztő, ha 400euro-ra bezuhan az árfolyam, az akkor is 600euro-180k egy hónapban, a törlesztőnyi rész kivételre kerül, a maradék marad benn eth-ban. Ők nyilván nem adnak el, sőt, lévén kb 200euro-s árfolyamig is pluszban vannak.
Mondanám h. sajnálom h. én is január elején tértem csak vissza, mert vagy picit korábban kellett volna, vagy most, bár ahogy elnézem még most is azért a hardver árak az egekben itt HA-n is, csak most már vannak legalább eladó cuccok. De ez egy ilyen buli, hol fenn, hol lenn, és érdemesebb nagyobb távlatokban nézni az eredményességet, mint 1-2nap vagy épp 1-2 hét.
-
törölt tag
válasz
Robcsa
üzenetére
Mire építve hozzak döntést igazából, ez a problémám?
Nincs ismerős, akinek van bányász gépe, vagyis hát maradjunk annyiba, hogy rendes gépe, tehát nem tudok nagyon tapasztalatokra építeni, azt meg nem nagyon olvastam sehol, hogy nézd, ilyen és ilyen gépem van, ez ennyit és ennyit keres havonta.

-
Yany
addikt
válasz
Robcsa
üzenetére
Pont te magad is írod. Igazad van, a POS nem azonnali véget jelent, de a cryptobuddy elég jó képet ad arról, hogy már most is csak 1-2 hónapig van jól mérhető profit a bányászatból, ami a POS bevezetésével rohamosan romlani fog, ami ugye szintén pár hónap. Hacsak valami überbrutál perf/watt mutatójú kártya meg nem jelenik a közeljövőben, esélyes, hogy ez a vonat már elment. Aki már berakott pénzt a bányagépébe, nyilván az utolsó centekig kihajtja, amíg még jó áron meg nem válhat az alkatrészektől, de ez a két mutató már így is felkiáltójelesen villog, hogy "itt az idő, he!".
-
klykkly
tag
válasz
Robcsa
üzenetére
Egy volt. 3v3 es GND zárlat. Kicsit ferde riser okozta. Nem volt tökig benyova és ahogy matattam a működő gépben a kábel mozgatta a risert. Kijött a füst. Semminek nem lett semmi baja. Riser is működik csak kevesebb lábon kap 3v3 at mert elolvadt a folia a késes csatiról.
Felülről nézve a slotot azt hiszem a bevágástol felfele a 4 es 5 tuske baloldalon.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Robcsa
üzenetére
Szerintem - ha durvának találjátok - nem számoltok azzal, hogy ugrál jobbra-balra az árfolyam. A kockázatot a volatilitás miatt ilyen módon is csökkenteniük kell.
Másrészt nézd meg a többit.. Coinbase mennyiért ad/vesz, vagy az imént említett Cryptopay. Én pl. hánytam a Cryptopay -nél tapasztalt levonásoktól.
Most a XAPO-t fogom kipróbálni, ők BTC-ben tárolják az egyenlegedet és csak a kp felvétkor váltanak át annyit, amennyit épp kivettél. Nyilván náluk is van a váltásnak és kpfelvétnek díja, de az eddig olvasottak alapján barátságosabb.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Robcsa
üzenetére
Név. A BTCnek még mindig nagyobb a neve, és amíg az ETH árfolyama nem függetlenedik a BTC árfolyamától, addig az ETH is ingadozni fog. Másik, hogy valaki/k spekulálnak, játszanak az árfolyammal, hogy adott pillanatban minél többet tudjanak megszerezni. Mondanám, hogy a "top 100 leggazdagabb" address-t és azok coin mozgását érdemes lenne megnézni, illetve figyelni.
Mellesleg teljesen jó ötlet volt csak a meglévő hardverrel beszállni, de azért figyelgetem a helyi aprót, hány RIG kerül fel.

Csak emlékeznék rendesen, hogy sikerült-e bányásznom annó BTC-t, még az ASICok megjelenése előtt hallottam róla, és azok miatt nem foglalkoztam utána vele...
-
deadwing
addikt
válasz
Robcsa
üzenetére
Nincs 2 egyforma bios, így ezt lehetetlen megmondani mitől van. Nekem van kártyám ami 57%-on megy, és van ami 75-ön.
Azt mondanám első körben, hogy indíts egy olyan zcash minert ami méri a kártyák fogyasztását, és addig húzd le a limitet, amíg el nem éred a 1700-1800 közötti gpu clock értékeket, persze ez kb csak fél óra járatás után fog beállni. Ekkor az efficiency bőven 3 felett lesz. Ez a cél. A hashrate csökkeni fog, de nem annyival, mint a fogyasztás.
Mondjuk ehhez effit sem feltétlen kell nézned, az összes 1070 az említett gpu clock tartományban bányászik gazdaságosan. 1800 felett már durván nő a fogyasztás a hashrate meg alig.Jah még valami, a temp limit... AB alatt ez is változó, hogy mi a default, de bekavarhat ha nagyon alacsony. Ezt toljátok fel 70 fokra, de azt ne hagyjátok neki, hogy el is érje
Lényeg, hogy ne a temp limit szabályozzon. Én inkább egyedi venti profilt és power limit kombót javaslok.
A cél max 1800MHz és 65 fok körüli érték. Ezt a kártyák fogják tudni maximum 50% ventivel, nyilván attól is függ mennyi helyük van szellőzni. MSI 1070 Armor viszont melegebb lesz sajnos mint a jobb kártyák. Nekem ez a tapasztalatom, neki 70% a ventije most
-
Elbandi
aktív tag
-
Yany
addikt
válasz
Robcsa
üzenetére
Én még €405-ért vettem 6 db GTX 1070 Armort ezen a linken, majd 5 percre rá felment 479-re, aztán még aznap 500 fölé mászott, most épp 900 körül van. Egy vidkari lassan jobb befektetés, mint a cryptománi maga.
-
Gh0sT
addikt
válasz
Robcsa
üzenetére
Skincoin recently announced its ICO, which went live on 21, June 2017. The ICO, with the goal of raising 100,000 ETH met with an early initial success despite issues faced by the Ethereum network. As per the ICO terms announced by Skincoin, the minimum goal for the crowdsale was set at 5000 ETH, which was achieved in no time.
The Ethereum network came under heavy stress after the number of ICOs on Ethereum blockchain witnessed a surge. With few much sought after token sales scheduled around the same time, ether transactions were confronted with a severe network congestion, causing a huge backlog of unconfirmed transactions. These backlogs and transaction delays suddenly reminded the community of a similar issue regularly faced by Bitcoin blockchain.
-
dmon
aktív tag
válasz
Robcsa
üzenetére
"aki belevágott a bányászatba nyilván tudja azt is, hogy nem kockázat mentes a dolog."
Ahogy olvasgattam itt az elmúlt pár hónapot, ebben azért nem vagyok teljesen biztos.
whattomine on kiszámolták csomóan mennyit lehet ezzel keresni éppen a csúcson, és azt hitték ez jó sokáig így is lesz. Nem lesz."Másrészről meg mi a garancia arra, hogy ETH nem zuhan be ? "
Semmi, amikor a BTC zuhan az ETH is esni fog. Ez így volt eddig mindig az altokkal. -
X Factor
addikt
válasz
Robcsa
üzenetére
Azt hiszem, 16%-os jövedelem adót és 27% egészégügyi hozzájárulást kéne.
De:
-Akik havi pár ezret, estleg pár tizezret vesznek ki, nem hiszem, hogy ezt befizetik. Egyébként is mondhatod, h. neten eladtál egy laptopot vagy akármit és így fizették ki neked.
- ha 1-2 milliót anno befektettél és most azt a sok sok pénzt kiakarod venni, akkor már belefér egy adótanácsadót kifizetni, h. ennek mi a legjobb módja.
-
mepet
addikt
válasz
Robcsa
üzenetére
Nonono! Claymore helpjében szépen le van írva, hogy hogyan kell úgy bányászni, hogy a videomemóriád kisebb, mint a DAG mérete. (Mellesleg az általad linkelt fórumban is ezt írják.)
GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT=100
Ilyen bonyolult, aztán megy... Bár ez feltételezem mindenki batchfáljának elején ott figyel...Vagy van bármi információtok arról, hogy ez nV kártyáknál más, mint az atiknál?
-
Vigilante
őstag
válasz
Robcsa
üzenetére
Egyébként ez gyönyörűen lecserélteti az emberekkel szép lassan a VGA-ikat egy bizonyos idő elteltével.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként, akkor most egy GTX 1080 Ti-vel segítsek inkább be a nagy Rx580-as bányámnak? És ne a Zcash-el bohóckodjak?
(Ha jól tudom ,csak a mode-ot kell átírni, hogy dual mining módban fusson a program.)Vagy megszaladhat még a Zcash-nek is?

-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Robcsa
üzenetére
A dashboard-ot kell nézned, meg a transaction-t. A dashboard oldalon az alján van a confirmed és az unconfirmed vagyis az aktuális termelés. Ha 2 napig nem látsz ott semmit, akkor az a pool nem működik, vagy a bányászaid nem bányásznak jól, nincs accepted share. Vagy ahogy tanult kollégám említette, kicsi a pool és nem találnak blokkot. Azt, hogy mikor találnak blokkot a Pool menüpontban tudod megnézni, ennek az oldalnak az alján van a difficulty, next est. difficulty-nél a legalsó sor a last found block.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Írta hogy kevés a RAM a 3 gigásoknál és megpróbál segíteni rajta, ezek szerint sikerült 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Ha jól tudom ,csak a mode-ot kell átírni, hogy dual mining módban fusson a program.)