-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
growler #54183 üzenetére
Nem ajanlhato jobban mint a tarsai, ma a legtobb bongeszo chromium/webkit (elobbi amugy ebbol "nott" ki), vegso soron ha elkezdesz bongeszni megeszi a ramod. Midori is addig jo amig kb semmit nem csinalsz, de ez a weboldalak hibaja is.
zram: csodat nem kell varni tole, de nem is ront ha a cpu birja.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
growler #53314 üzenetére
/usr/share/viber
/usr/share/applications/viber.desktop
/usr/share/pixmaps/viber.png
/usr/share/viber/128x128.png
/usr/share/viber/16x16.png
/usr/share/viber/24x24.png
/usr/share/viber/256x256.png
/usr/share/viber/32x32.png
/usr/share/viber/48x48.png
/usr/share/viber/64x64.png
/usr/share/viber/96x96.png
/var/lib/dpkg/info/viber.0
/var/lib/dpkg/info/viber.copyright
/var/lib/dpkg/info/viber.list
/var/lib/dpkg/info/viber.md5sums
/var/lib/dpkg/info/viber.postinst
/var/lib/dpkg/info/viber.preinst
/var/lib/dpkg/info/viber.prermA többi meg már csak a /opt/viber -ben van.
-
szucstom
őstag
válasz
growler #53065 üzenetére
Valószínű, hogy a grafikus kártya volt a ludas. Ugyanis 2 is van. integrált és dedikált. Frissített, restart és minden olyan mint mikor feltelepítettem a rendszert
Graphics:
Card-1: Intel Broadwell-U Integrated Graphics
Card-2: NVIDIA GK208M [GeForce 920M]
Display Server: X.org 1.18.4 driver: nvidia
tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for rootMostmár csak annyit segítsetek, hogy hogyan tudnám letiltani a touchpadot, ha épp gépelek vagy be van dugva külső egér, mert rohadtul zavaró, hogy gépelés közben ugrál a kurzor és teljes a katyvasz ha épp nem figyelek oda gépeléskor.
-
Jazz
veterán
válasz
growler #53023 üzenetére
Elvileg fenn van.
ntfsfix után ennyi történik (azonnal lefut, nem javít, nem csinál semmit)root@kali:~# apt install ntfs-3g
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
ntfs-3g is already the newest version.
ntfs-3g set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
root@kali:~# ntfsfix /dev/sda1
Refusing to operate on read-write mounted device /dev/sda1.
root@kali:~# sudo ntfsfix /dev/sda1
Refusing to operate on read-write mounted device /dev/sda1.(#53024) King Unique:
Nincs semmi rajta. Már rég oda-vissza lett formázva, partícionálva, ext4-ben kísérletezve...stb.
Az lenne az igazi igen, de most csak a linux live áll rendelkezésre ami működik a gépen. A feladat, hogy megjavítani a vinyót és valahogy és ráerőszakolni egy windowst (most). (később veszek sata-sub kábelt aztán azt csinálok vele amit akarok egy win10-es notin, de jelenleg nem áll rendelkezésre kábel, notit meg nem fogom szétkapni emiatt) -
Jazz
veterán
válasz
growler #53016 üzenetére
Nem tudom feltenni az ntfs-3g csomagot. Az általad linkelt forumon a 3g-re kattinta:
"The address wasn't understoodIceweasel doesn't know how to open this address, because one of the following protocols (apt) isn't associated with any program or is not allowed in this context."
Kali linux live-on vagyok amúgy. Erre gondolom nem fog menni semmilyen telepítés. Vagy de? A memóriába?
(#53020) ubyegon2:
Próbáltam keresni de semmi. Végignéztem az összes aplikácót. Illetve a "show application-on" belül "screen" és "energy" szavakra keresni de semmi értelmes találta. Csak display (horizontális- vertikális beállítás). Az energy-re meg semmi találat. Nem tudom linux-ban hogy lehet ezeket elérni. -
Rimuru
veterán
válasz
growler #52760 üzenetére
Hat hasznalat fuggo is. Mivel kicsi az SSD ezert szazalekosan sok adat is van rajta es viszonylag sok muveletet vegzel, szerintem rakd be napira, mondjuk 50% folott (ha pedig nagyon teli van ~85% folott, akar gyakoribb is lehet).
Amugy gentoo wikin talaltam ezt a sciptet, SSDcronTRIM erdekes lehet nehany embernek.
(#52755) ubyegon2: itt az en elirasomat nem erted?
tessek:glxinfo|grep -i opengl
nezd meg a kulonbseget,glxinfo|grep opengl
-
válasz
growler #52760 üzenetére
Szia!
Ilyen kifejezetten kis SSD-re nem láttam leírást, de nincs igazából jelentősége, az a lényeg, hogy az SSD-nek hány százaléka marad szabadon! Ez lenne az overprovisionig, ami miatt kell 7-28 százalék üres ill. nem használt hely, ez lehet akár particionálatlan is, de nem érdekli a vezérlőt ez, csak szabad hely legyen!
A gyárilag elkülönitett hellyel rendelkező SSD-nél ráadásul igazából már megvan a szükséges minimális overprovisioning-ra a hely. például az én Intel 520-asom 120 GB-os, nem 128, így már el van különítve a 8 GB gyárilag.
A trim gyakorisága is a felhasználástól függ, normál home user használatnál bőven elég a heti fstrim, ami a mostani disztróknál alapból lefut. De ha nem kifejezetten blacklist-ben szereplő SSD-ről van szó, akkor az fstab-ba beírt discard opció is tökéletes a heti fstrim mellett.
-
-
-
-
válasz
growler #52129 üzenetére
Köszi, valóban, most, hogy mutatod, már beugrik!
A swapnak csinált extended-et, furcsállottam is, miért csak fél gigát csinál, kézi particionálással én biztosan többet adtam volna neki.
Már sajnálom, hogy nem vizsgáltam meg jobban, de ez csak próbatelepítés volt, de a gép gazdája lecsapott rá, pedig mondtam neki, hogy még nincs semmi hangolva a rendszerén. A böngészés így hamar megfekteti neki a fél gigát, de majd visszahozza a gépet.... -
ampulla
aktív tag
válasz
growler #51858 üzenetére
Elsősorban ez nem a Linux rendszert fenyegeti, hanem a webes alkalmazást, böngészőt és egyéb hozzá tartozó plug-int, add-ont, stb... Azonban lehet, hogy a támadó egy XSS-t sebezhetőséget kihasználva egy Social Engineering technikával, valahogy rávesz, hogy látogass meg egy oldalt, ahol rádáasul a no-sandbox miatt, meg sem kérdezni a chrome, hogy engedélyezed-e annak az oldalnak, hogy lefuttasson egy scriptet a gépeden. Így lehet létrehoz egy keyloggert, és elküldi magának egy covert csatornán keresztül az eredményeket.
-
ampulla
aktív tag
válasz
growler #51854 üzenetére
(#51852) CPT.Pirk
Nem tudom, így van megcsinálva. Ahogy BoB is írta ez egy speckó distro. Ha megnézel pár install videót, nem kér sehol se usernevet a telepítés során.
(#51854) growler
A sandbox kikapcsolása a fejlesztőket segíti. Pl ha tesztelnek egy Javascriptet kikapcsolja az XSS prevenciót.
Na azonban most elindult egy lavina, mert tegnap előtt még jó volt mára már szar. A google-chrome felhasználómmal nem tudok semmit csinálni, mert lekorlátoz a gnome vagy az xorg.
A hibajelenség:google-chrome@kali:~$ gedit
No protocol specified
Unable to init server: Could not connect: Connection refused
(gedit:8788): Gtk-WARNING **: cannot open display: :0Elvileg nem tud az X szerverrel kapcsolatot létesíteni, mivel meggátolja a gnome vagy más, egyelőre még nem látom át pontosan, biztonsági okok miatt.
Próbálom hozzáadni az allow listhez, de meg működik...google-chrome@kali:~$ xhost +
No protocol specified
xhost: unable to open display ":0"Valaki tud erre valami megoldást? Vagy inkább hagyjam a feledés homolyába merülni ezt a dolgot?
-
törölt tag
válasz
growler #51362 üzenetére
Nem találkoztam a masinával, meg a jelenséggel sem, de valami ilyesmi lehet a háttérben.
De az EFI mappolást senki semmilyen módszerrel nem tudja meggátolni, tehát úgy megoldható, csak macera.
Míg ilyen durva túlkínálat van a piacon gépekből, én biztos nem szopatnám magam ilyesmivel. -
-
válasz
growler #49792 üzenetére
Most esett le, a linked nekem böngészőben csinálta, nem terminalban.
(#49799) Normi™
Ja értelek, böngészős megoldás érdekel. A netbankolás nem ettől lenne biztonságosabb, ha nagyon parázol, akkor használj virtuális billentyűzetet vagy live-ból bootolva netbankolj. Így, hogy nyitva van több lap, azért az nem azt jelenti, hogy a másik lap miatt ellophatják a banki adataidat! Amúgy érdekes helyeket nézegetsz te, ha ezt gondolod azokról az oldalakról!
(#49800) Cyrin
Lehet, nem tudom, amíg használtam woeid-del ment, de lehet, hogy az egy másik applet volt és épp azért cseréltem le, mert nem működött? Nem érdekes, azt, hogy hideg van-e, úgysem a monitorról fogom tudni.
-
Normi™
őstag
válasz
growler #49797 üzenetére
Köszönöm a válaszod.Nem tudod véletlenül,hogy külön kezeli-e a lapokat,esetleg add-on-okat mint a chrome beépített sandbox-a vagy kompletten a böngésző fut sandbox-ban csak?Ahogy nézem ez nem add-on így gyanús,hogy az utóbbi lesz.Ez már kicsit off.
ubyegon2 : Elsősorban olyan érdekelne mint a chrome-ba van beépítve,ahogy nézem ez megoldás kizárólag az adott böngésző add-onja lehet.A firefox-ban fejlesztés alatt áll,minden egyes lap külön sandbox-ban fut így ha támadható valamelyik lap nem tudják elérni a többit.Nem kell netbanknál azzal tökölni,hogy mielőtt belépek bezárom az összes lapot,törlöm az előzményeket és a cache-t.Lényegesen biztonságosabb.Szóval kíváncsi voltam,hogy ha nem add-onk-ként telepítek sandbox-ot akkor megoldható-e,hogy ennyire részletesen szabjam meg mi is fusson benne.De gyanítom,hogy megvárom a firefox fejlesztését.
-
válasz
growler #49792 üzenetére
OK, leesett, csak nagyon elvoltam az SSD témákkal, sorry! Azt hittem a gépben maradt valami adatmorzsa, azért írta ki Debrecent.
Legutóbb azt néztem a terminalos felületen.(#49793) Keef_Lee
Mint-en nekem se megy valamiért, most raktam fel kíváncsiságból, a 17.3-on ment, de úgy látszik a 18-at még nem laktam be eléggé.
(#49794) Normi™
Sandbox Linux alá? Az minek? Elég sandbox a Linux maga, ha úgy vesszük!
-
válasz
growler #49789 üzenetére
Valami hasonlót én is ismerek, de az terminalban csinálja ugyaezt, nem böngészőben! Érdekes, ahogy a linkedet egy az egyben másolta, Debrecent jelenítette meg.
(#49784) berus.berus
Nekem nem akar ez a kisalkalmazás megjelenni a panelomon. Nem is örülnék neki, ha minden ott lenn minden asztalon, honnan tudnám melyik hol van éppen? Ez a sok asztalos használat is elég felesleges szerintem.
-
válasz
growler #49680 üzenetére
Az alábbi opciót érdemes beszúrni az fstab-ba, hogy elkerüljük a figyelmeztetést, amúgy nyomni kell talán egy 's' betüt és tovább megy a boot.
nofail - csatoljuk fel az eszközt, ha elérhető, de ne vegyünk róla tudomást, ha nem az. Ezzel kiküszöbölhetők a hibaüzenetek, ha hordozható eszközről indítjuk a rendszert.
/media/ubyegon/TORRENTEK ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0
Ismerkedjetek kicsit az FSTAB opcióival, igen hasznos néha.
-
King Unique
titán
válasz
growler #49578 üzenetére
Csak a legelső partíciónak oszt ki betűjelet, erről nemrég egy másik topikban volt szó. Ebben az esetben pedig ok lesz a FAT32-es.
(#49583) CPT.Pirk:
Vagy hármat, mert más Linux ISO-knál jellemzően ilyen elrendezés szokott lenni. Ilyenkor adiskpart
, de külső programok (pl. Rufus) is megoldják a helyreállítást. Amúgy nemrég megjelent a Fedora 25 és szóba került az FMW tool. Az elérhető Windowsra is, DD módban írja ki az ISO-kat + a helyreállítást is megoldja. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
growler #49578 üzenetére
Ilyenkor az egyik partíciót szokta látni, ami gyakran egy fat vagy fat32-es pici partíció a bootloader számára. Egy teljes formázás szokott kelleni a pennek és van az úgy, hogy kétszer kell formázni, közben egyszer kihúzni és visszadugni a gépbe, mire visszakapod az eredeti állapotot. Ez ilyen szopás Windows alatt.
-
-
válasz
growler #48641 üzenetére
na ez fasza....
Elindítottam, telepítette aztán kidobott egy dos-os kinézetű ablakot "ttf-mscorefonts-installer konfigurálása"
címen és azt még bezárni sem tudom......
A szöveg végén van egy <OK> de semmit sem tudok vele kezdeni. a terminál bezárásánál írja, hogy még vannak futó folyamatok, szóval azt se akarom....Egyébként ez valami microsoftos dolog. Mit csináltattál te velem?!?!
valahogy sikerült kijelölni aztán lefutott a parancssor...
-
válasz
growler #48632 üzenetére
Az mi
Ha most nem telepítettem akkor tuti tegnap előtt sem. Igazából a firefoxal semmit nem szoktam csinálni, van egy accountom, onnan betöltöm a kedvenceket, beállításokat stb. és minden szokott tökéletesen menni.lev258: a bővitmények telepítése nem lehet ok, az csak következmény. Alapból semmiféle bővitményt nem használok egy h264ify-n kívül. Akkor telepítettem csak mikor előjött a probléma.
-
D@reeo
aktív tag
válasz
growler #48516 üzenetére
Sziasztok
Van egy vékony kliensem, rajta OPENelec
Transmission fut rajta, de egy idő után eldobja a hálózati kapcsolatot.
Kérdés, hogyan tudnám lokalizalni mi miatt döglik le ha elindítom a torrenteket?
Tegnap éjjel óta nem volt aktív letöltés, most elinditottam es rövid idő után ledoglottStatikus ip van beállítva, de így is ezt csinálja
Alternatív megoldásként talán crontabbal x percenként ujraindithatnam az interfeszt, de ez szerintem kaki megoldás, inkább az okot kene megtalalni
Bármi tipp? Koszi
-
vadtehen
csendes tag
válasz
growler #48419 üzenetére
Kipróbálhatja bármikor, már nem működik így a parancs.
Viszont ez működik: rm -rf --no-preserve-root /
swap és efi partíciót célszerű előtte valahova felmountolni, és előtte azok tartalmát elpusztítani, de hát ki akarna ilyen szörnyűséget tenni.....
(#48422) spammer::
"Chrome/Firefox/Thunderbird profilok elvileg átvihetők, mentsd ki a komplett profilmappát és majd linux alatt másold be a megfelelő helyre." -
Lathronos
őstag
válasz
growler #48242 üzenetére
Köszönöm, ezt is kipróbálom. Bár szerintem nem sok remény van. Én hülye, miért nem az ubuntu-s HDD-n tároltam. Ha nem járnék sikerrel, sovány vigasz ugyan, de legalább egy életre szóló tanulságos leckével leszek gazdagabb. Menteni, menteni, menteni és menteni.... amíg nem túl késő!
-
Lathronos
őstag
válasz
growler #48234 üzenetére
Köszönöm a javaslatot, megpróbálom.
Maga a Windows nem is zavarna, úgy sem használom, így majd amúgy is ext4 lesz belőle, de a 140 GB-nyi digitalizált családi videókat és fényképeket 4 generációra visszamenőleg jó lenne lementeni, mert 2 hónapom ment rá a digitalizálásra és nem szívesen kezdeném elölről az egészet. A testdisk-ről olvastam, hogy állítólag átpakolható az NTFS partíció tartalma a /home partíciómba, csak azt nem írják hogyan?
-
lev258
veterán
válasz
growler #47780 üzenetére
Én is megnéztem most.
Terminálból telepítettem octave-ot és megvannak a letöltött csomagok. Synaptic-ot is indítottam, de ezután se tűntek el. Ha viszont használom a Synaptic-ot (telepítek vagy törlök), akkor persze törli azokat a fájlokat is, mert aktívan működik.
Végeredmény: az általad említett beállítás csak akkor működik, ha a Synaptic-ot is aktívan használja az ember. Egyébként nem. Fura is lenne, ha rendszerszinten működne, hiszen a Synaptic mostanság már nem alapfelszereltség, másrészt egy teljesen független szoftver. -
mzx
senior tag
válasz
growler #47134 üzenetére
Értem, tehát ping 8.8.8.8
Az eredmény:
" Destination Port Unreachable " -t ír ki a folyamat közben soronként;CTRL+C-vel kb egy perc múltán megszakítva:
" 43 packets transmitted, 0 received, +43 errors, 100% packet loss, time 42058ms "Ez nem hangzik túl jól, ugye? :S Minden folyamatot pl böngészőt is célszerű lett volna kikapcsolnom közben? Vagy az mindegy?
Mi következik ebből? És mit tegyek?
Pedig azóta tényleg megint van netem azon a bizonyos pc-n...
-
törölt tag
válasz
growler #46390 üzenetére
Ez a decode-dmi lesz minden bizonnyal, de nálam sajnos ez lesz belőle:
> # decode-dimms version 5929 (2011-02-16 14:58:38 +0100)
>
> Memory Serial Presence Detect Decoder
> By Philip Edelbrock, Christian Zuckschwerdt, Burkart Lingner,
> Jean Delvare, Trent Piepho and others
>
>
> Number of SDRAM DIMMs detected and decoded: 0 -
Lathronos
őstag
válasz
growler #45903 üzenetére
& (#45904) Sonja
Ja, hogy van a 0.6.0-nál újabb is.
Valószínűleg ez volt a gond. A 0.7.0-val már semmi gond.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
growler #45828 üzenetére
Kedves kollégám! growler
Most keltem épen fel és kávézom mert, komolyan érdekel a Linux és nem próbaképpen használóm...Igyekszem nagyon korrekten válaszolni, segítséget már több kollégámtól is kaptam, ezért hálás is vagyok mindenkinek.
Lényeg segítségük nélkül, biztosan nem itt tartanék, mert sok, sok, biztatást is kaptam, ezért sem adnám fel.
Azért nem mert: Linux egy életérzésről szól és számomra ez nagyon fontos, mint,"Amiga számítógép". de most: Linux a lényeges számomra és számunkra, választásom nem a véletlen műve mondom én.....
A részletekbe nem is mennék bele inkább ki..........
Próbálom érteni szavaidat, éppen most iszom is én még kezdő vagyok, ez így igaz de lassan haladok, végcélom felé és nem-feladni, juszt sem.........
Respektálom építő, segítő jó szándékodat, de tényleg komolyan mondom is most itt neked és nem viccből.Beidézném szavaidat, "Lehet hogy most szerencséd volt, és be tudsz jelentkezni a rendszeredbe...de ne kísértsd a szerencsédet !", értem amit mondasz és részemről, nem szerencsejátékot játszom.
Töröm a fejemet hogyan mondjam el neked, igyekszem rövid lenni és lenti sorokban fojtatom.
A distro amit most használni szeretnék jelenleg még: 32-Bites, de én 64-Bites-ben szeretném tovább fojtani.
Lényeg sokat tanulhattam idáig: saját hibámból eredően, ez tény és tanulságos is számomra, mert másképpen nem menne ha félnék kipróbálni, mit kell tennem és tehetek meg: Grub a legjobb példa számomra ere.
A linux lelke és sok minden összetevője van, amit még nem ismerhetek, ezt akartam mondni.
Remélem butaságot nem írtam és mondtam.(#45829) CPT.Pirk
Értelek az /etc/network/interfaces, annak a tartalmát mindjárt be is másolom, szíves türelmedet kérem.
Most olvasom éppen a lenti Hsz-ed: (#45831) CPT.Pirk
Értelek és biztosan igazad van, valami dereng de mindjárt meg is látjuk és látom én is....
Re start és teszem, amit mondasz de most itt válaszolók és k.b: 5-per és itt leszek a válasszal.A interfaces, annak a tartalma most itt van lent.
# interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
auto lo
iface lo inet loopbackEz van jelenleg benne..
A kollégának: (#45830) gt7100 nak és neked is itt van: Network-manager.conf fájl teljes egészében.
plugins=ifupdown,keyfile,ofono
dns=dnsmasq[ifupdown]
managed=false[main]
plugins=ifupdown,keyfile,ofono
dns=dnsmasq[ifupdown]
managed=falseMost megyek megy a próba.....
A gépem: Re start és teszem, amit mondasz de most itt válaszolótam és k.b: 5-per és itt leszek a válasszal....Tiszteletem mindenkinek: István lászló
-
válasz
growler #44992 üzenetére
A g/ufw alapértelmezetten épp nincs bekapcsolva, azt be kell kapcsolni és ezt érdemes leellenőrizni a sudo ufw status verbose v. sudo ufw status paranccsal. bekapcsolni csak rootként tudod
(#44993) PumpkinSeed
No, de vannak hardveres fw-al és a nélkül is routerek. Ezekkel mi a helyzet? -
IstvánLászló
őstag
válasz
growler #44988 üzenetére
A rutremhez lanon csatlakozom és még két gép is csatlakozik-rá.
A routerben csak a jelszót módosítottam és mást nem állítottam át, minden gyári defauton van.
A tűzfalat routerben külön kell beállítani?
A lényeg úgy tudom hogy nem kell semmit sem állítanom, mióta megvan csak használom..(#44989) PumpkinSeed köszönöm hogy te is segítesz.
Nem reagálom túl a dolgot hiddel,
Kérdezném hogyan kell értenem amit mondasz.
"Ha routered gyári tűzfalát használod az úgyis csak a már felépült kapcsolatokat engedi át a gép fele."A téma szerintem eléggé komoly én meg, tanácstalan vagyok jelenleg...
-
agy73p
senior tag
válasz
growler #44717 üzenetére
Akkor lenne igazán értékes és maradandó a segítség, ha ilyenkor leírnátok a lényeget, még talán kedvet is kapna - az olyasfajta newbie mint én - ezt használni.
Még sosem használtam, csak az imént utánanéztem. De most már értem, h mi-miért.
dd - duplicate data
if - input file
of - output file
bs - block size
és a 4096 miért 4096. -
GGAllin
tag
válasz
growler #43804 üzenetére
telepítve van, és eddig is telepítve volt a flashplugin-installer.
de bizonyos helyeken mégis szól hogy nincs vagy hogy frissítsek a flash playeren ill némelyik videólejátszó is igencsak akadva adja elő magát.. kb mind a youtube-n kivülill java-nál (megvan a leírás
) végig megyek a megadott lépéseken, csinál is valamit de a DONE! szóval kellene befejeződni a műveletnek, de ez nem valósul meg. mintha csak kicsomagolná de nem telepítené.
-
kovi831
aktív tag
válasz
growler #43792 üzenetére
Egyelőre ezt halasztom, de mindenképpen megnézem majd.A jelenlegi problémám, hogy a 3570K-s procihoz nem tudom feltenni az igp-s intel drivert. Végülis pendrive nem kell, mert van egy véletlenül talált 500-as usb-s vinyó ami éppen üres :d Annyira ez sem lassú mire betölt.
Nem igazán tudom melyiket válasszam [link]
(szerk. hát nem találok skype?? disztrót nem találok)
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
growler #43702 üzenetére
Utána néztem a neten ...
Jól értem, hogy ezzel a synapticnak véglegesen rendszergazdai jogomat adom? (vagyis visszaállítom)
Mert akkor ez a problémám megoldódik, de aggaszt egy kicsit, hogy ez miből adódott és, hogy akkor más jogosultságok is akár más programok esetében módosulhattak valamiért? -
Ice&Lime
veterán
válasz
growler #43188 üzenetére
Tényleg, igazad van, hízni fog rajta a firefox, ez meg nem olyan mint hogy ramdiskren van a cache és üríti.
Akkor szerintem marad így ahogy most, hogy rajta van a firefox, de nincsenek beállítások tárolva a disztón sem a firefoxban, így elmegy ezzel az 1GB-os pendrive-val is. Ha meg lesz nagyobb pendrive, akkor ezt amit most mondtál, megcsinálom. Köszi a segítséget!(#43189) spammer: hát, ha tényleg nem lesz több 250MB-nál...illetve lehet-e valahogyan belenyúlni a firefox mappákban valahol és törölni a felesleges dolgokat manuálisan, az jó volna. Mert akkor még jó volna mellé egy nyelvi csomag is, de az már lehet nem férne bele.. Köszi a másik program ötletet is.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
growler #43184 üzenetére
A programot letöltöttem.
Akkor mi van, ha a disztró listában nincs amit használok, akkor mit kell kiválasztani?Kicsit érdekes, mert erre a célra egy régi 1GB-os kártyát használok, erre a célra megfelel, hogy néha kisegítsen. A fennmaradó üres hely rajta 170MB, ebből 100MB el van foglalva már a firefoxnak, ha letörölném és újracsinálnám akkor lenne rajta 270MB szabad hely. Erre nem tudom mit lehet rátenni? A ff 100MB, szóval maradna még 100MB más dolgokra.
-
Ice&Lime
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged