-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Adott egy ősi laptop Fujitsu Siemens amilo l7320gw ami kapott +512 mb ramot.
Szerintetek van olyan Linux amivel fel lehetne támasztani?
Csak netezés a cél semmi több.
Vagy csomagoljam össze és irány a bontó?
Köszi előre is a válaszokat! -
GGAllin
tag
válasz
ubyegon2 #58900 üzenetére
ezek alapján szintaktikailag helyes amit beírtam - legalábbis én ezt szűrtem ki
"ha a /usr/lib/cron/cron.allow vagy a /etc/cron.allow fájlban szerepel a nevünk, esetleg nem létezik a file, és a /usr/lib/cron/cron.deny vagy a /etc/cron.deny fileban nem szerepel a felhasználónevünk, akkor van jogunk módosítani a crontab-et."
ez elméletileg nem lényeg de nekem egyik fájl sem létezik és a /usr/lib -en belül a cron mappa se
-
GGAllin
tag
válasz
ubyegon2 #58895 üzenetére
igen megcsináltam, anélkül manuálisan sem tudtam futtatni terminalba.
úgy működik most már hiba nélkül, csak az időzítést nem sikerül megoldani, de ahogy mondtam másik, próba időzítéssel se jött össze úgyhogy valszeg valamit rosszul csinálok, csak nem találok olyan leírást amiből sikerülne rájönnöm hogy mit. -
GGAllin
tag
sziasztok!
crontabbal kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni Linux Mint LMDE 2 Betsy OS alatt.
egy alkalmazásnak kellene 10 percenként lefutni, a neten talált infók alapján adtam hozzá egy sort ami a következőképp néz ki:# m h dom mon dow command
*/10 * * * * /usr/local/bin/himawaripyde valamiért mégsem működik automatikusan csak akkor fut le ha én futtatom terminálban.
mit nem csináltam jól?köszi előre is!
-
GGAllin
tag
élőháttérképet próbáltam beállítani LMDE 2 Betsy disztró alatt, a szükséges lépések után amikor futtatni akarom az alkalmazást a következő üzenetet kapom:
d@d-lmde ~ $ himawaripy
Traceback (most recent call last):
File "/usr/local/bin/himawaripy", line 5, in <module>
from pkg_resources import load_entry_point
File "/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py", line 2876, in <module>
working_set = WorkingSet._build_master()
File "/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py", line 449, in _build_master
ws.require(__requires__)
File "/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py", line 745, in require
needed = self.resolve(parse_requirements(requirements))
File "/usr/lib/python3/dist-packages/pkg_resources.py", line 639, in resolve
raise DistributionNotFound(req)
pkg_resources.DistributionNotFound: pillowha jól értelmezem nincs teljesítve minden függőség, mit és hogyan kell telepítenem még hogy ez megszünjön?
Köszi előre is!
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Ma telepítettem a gépemre Linux Mint 18.3-at, és az a probléma jelentkezett hogy ha nem az intgerált vga van használatban (lap: msi 785gm-e51) hanem belerakom a PCI-E kártyát (msi N460 GTX) nincs kép, telepítéskor is csak a kompatibilitási móddal működött ezzel a kártyával.
Ezt hogy lehetne helyrehozni?
Az eddig használt Ubuntu alapú disztróknak nem volt vele semmi baja.Köszi, előre is!
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Slacko64 Puppy-val kapcsolatban lenne kérdésem, feltelepítettem a Bluefish-t, be is rakta a programok közé de ha rákattintok, vagy más formában próbálom indítani nem csinál semmit
Ilyet mi okozhat? -
GGAllin
tag
válasz
lev258 #43810 üzenetére
másik megoldás, OpenJDK eltávolátása. terminálba:
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update && sudo apt-get install oracle-java8-installer
java –versionígy a normál java van fent, már csak azt kell kilőnöm hogy ne kérdezgesse mindig hogy akarom-e futtatni, a böngészőben hiába van engedélyezve.
illetve hogy régebbi dolgokat se tiltson biztonsági okokból.a segítséget köszönöm
még erre az utolsóra azért fogadok el tippeket! -
GGAllin
tag
válasz
lev258 #43808 üzenetére
köszönöm, így már előrébb vagyok
pepperflash firefox alá:sudo apt-get install browser-plugin-freshplayer-pepperflash
restart firefox és már megy is az oldal
de az OpenJDK-t hiába telepítettem a szoftverközpontból a böngészőben továbbra se megy amihez java kell. illetve a bővítmények között sem írja.
valamit még konfigurálni kell rajta? -
GGAllin
tag
válasz
growler #43804 üzenetére
telepítve van, és eddig is telepítve volt a flashplugin-installer.
de bizonyos helyeken mégis szól hogy nincs vagy hogy frissítsek a flash playeren ill némelyik videólejátszó is igencsak akadva adja elő magát.. kb mind a youtube-n kivülill java-nál (megvan a leírás
) végig megyek a megadott lépéseken, csinál is valamit de a DONE! szóval kellene befejeződni a műveletnek, de ez nem valósul meg. mintha csak kicsomagolná de nem telepítené.
-
GGAllin
tag
Sziasztok!!
Lubuntu 15.10ben szeretném a flash playert és a javat telepíteni, de nem igazán boldogulok vele!
A szoftverközpontban amit találtam nem igazán működőképes egyik esetben sem.A flash-nél vagyok jelenleg megakadva. Odáig eljutottam hogy a libflashplayer.so-t bemásoltam a firefox plugin mappájába.
következő lépés:
Copy the Flash Player Local Settings configurations files to the /usr directory. At the prompt type:
+ sudo cp -r usr/* /usra kérdés hogy a csillag helyére mi kerül??
ill hogy ezekre szükségem van-e - amennyiben nincs a readme szerint a kérdéses lépés az utolsó.
"Installing the plugin using RPM"
"Installing the standalone player"flash játékok, ill videók nézéséhez kell a támogatás természetesen csak böngészőből.
Java esetében kitömörítettem a tar.gz állományt amit leszedtem az Oracle honlapjáról, de még leírást sem találtam hogy kezdjek hozzá
Köszi előre is ha kisegítetek!
-
GGAllin
tag
válasz
CPT.Pirk #43728 üzenetére
a vendég felhasználó mindig az alap beállításaival töltődik, tehát bármit csinál a felhasználó nem marad meg kijelentkezést követően.
nyilvános helyen lenne internetezés céljából azért gondoltam hogy ez lenne a legjobb megoldás, de valahogy át kellene állítani ezt a pár dolgot..
arra gondoltam hogy ott kellene ahonnan betölti a felhasználót, de nem találtam semmi ilyet neten se -
GGAllin
tag
Sziasztok!!
Lubuntu-n(legújabb) szeretném a vendég fiókot konfigurálni, hogy mikor belép akkor ne az alap, hanem az általam beállított alap asztal, és beállítások töltődjenek be!
pl az asztali ikonok, a háttér ill a böngésző addonjai ott is meglegyenek ne csak amikor a saját felhasználómmal lépek be.
Ill. a flash és java támogatás is elérhető legyen vendég felhasználóként is.
Megoldás?
-
GGAllin
tag
cp vel átmásoltam a megfelelő helyre
így már működik a dolog!Ha másik mappába adom ki ezt a parancsot akkor létrehozza megfelelően úgyhogy nem hiszem hogy ezzel lenne a gond..
hát nem
idézőjel nélkül a fájlban elfelejtette az "sda2" ill a végén az "1" értéknél odatenni a macskakörmöt, csak nem vettem észre először. köszönöm mindenkinek a segítséget!
visszatérve, swap fájl létrehozásánál a swapon /swapfile után mi a következő lépés(ek) ha még van és nem én rondítottam bele a folyamatba valahol
-
GGAllin
tag
Ubuntu 15.10, az elérési út stimmel, van olyan könyvtár.
Ha másik mappába adom ki ezt a parancsot akkor létrehozza megfelelően úgyhogy nem hiszem hogy ezzel lenne a gond..
Inkább jogosultsági probléma, oda nem írhatok. Root-nak adtam jelszót, de nem tudok vele semmit indítani - visszadob hibaüzenettel - rossz jelszó -
GGAllin
tag
Machine:/etc/udev/rules.d$ sudo echo KERNEL=="sda2", ENV{UDISKS_IGNORE}="1" >99-hide-disks.rules
bash: 99-hide-disks.rules: Engedély megtagadvaNem akarja.. Vagy én csinálom rosszul..
Több particiót is egy fájlban kell tiltani vagy külön fájlt létrehozni neki? - ha egyszer sikerülIll.
swap létrehozásnál,
swapon /swapfile parancs után htop és írja a megadott méretű swap ot, bár 0 MB van használatban..
de ez reboot-al eltűnik és kezdeni kell előlről, van még lépés a swapon után?? -
GGAllin
tag
Sziasztok!
Terminálban hoztam létre (próbáltam
) swap fájlt, hogy tudom megnézni hogy:
1. sikeres volt-e a művelet.
2. mekkora jelenleg a swap méret
3. a rendszer ténylegesen használja amennyiben létrejöttpersze lehet hogy a három kérdés egy lépésben megválaszolható
Köszi előre is!!
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Egy már létező linux rendszeren hogy tudok swap particiót létrehozni?
A baj az hogy windows és ubuntu is van a gépen, plusz egy adat partició ill. 100 megás rendszerpartició amit a win7 hozott létre, igy nem tudok többet létrehozni a hdd-n.. Ezt hogy lehet megoldani?Ill. a létrehozott particiót hogy kell később hozzácsatolni hogy a rendszer használja is?
Köszi előre is!
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
.run kiterjesztésű fájlt hogy tudok terminálból telepíteni?
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Régi laposon szeretnék Xpről Linuxra váltani, 1,7 Celeron M és 1Gb DDR2 - igaz ebből vesz le a VGA tehát csak 960
Melyik disztrót ajánlanátok erre a célra?Köszi előre is!
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerver funkcióra melyik Linux disztribúciót ajánljátok?
Nem nagyon ismerem még őket most akarom jobban megbarátkozni ezekkel a rendszerekkelKöszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel topik
- Monitor hiba topik
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest