-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenIT
tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Akkor meg egyszer osszefoglalom az elmult honapot, mert ugy latom, eleg szelektiven olvastok:
Nagy nehezen vegre kipofoztam par gepet es a rengeteg kis, regi hdd-bol egy elerheto kozponti tarolot sinaltam, nemelyik gepre linux kerult, mint vagy ubuntu, majd koszoneskeppen kozoltek, hogy januar vegevel legfeljebb beszelgetni mehetek be, ha lesz ram idejuk.
A felretett 320gb-os tartalek hdd-t (fele win, fele linux grubbal, hogy szukseg eseten barmelyik gep helyett legyen egy tartsalek rendszer - valamelyikuk kisgyereke linux alol megbuheralta, mert amikor elfogyott a hely, rajott, hogy a windowsos particiora is tud masolni, majd linux alol beletorolt a win-es rendszerreszre, - allitasa szerint csak a torolt fajlok tarolojat akarta uriteni, hogy tobb helye legyen, csak az ures volt, mert nem volt semmi rajta a rendszeren kivul - es ettol a hdd megkergult, nagy nehezen valamit vissza lehetett menteni, de fizikailag kockazatossa valt.
Egy hete kitalaltak, hogy a ket hete telepitett egyik gep rossz, ujratelepitettem, ket napig jo volt, most jottek ezzel az erdekes tortenettel, hogy "par napig volt valami fekete hibauzenet, egyre tobb lett, majd amikor eltunt, a gep rossz lett".
Amig nem tudom, mi a hibauzenet(sor), addig nem tudok vele mit kezdeni.
Kibrusztoltam, hogy havaviszem tesztelni, offline-ban, ki-bekapcsolassal majd elleszek vele egy ideig, ennyit tudok tenni.Piszokul erdekes erzes, amikor az ember megold valamit, akkor csak belerugnak, erdekes ez az ujev, ugyhogy egy ideje nem vagyok jokedvemben.

-
GreenIT
tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
mi a hibaüzenet!?
Ami hozzam eljutott, az a kovetkezo:
"Mozillaval mentjuk a weblapot, mindig "failed" a valasz, amikor megnyitjuk a letolteseket, es ismeteljuk, mar sikeres.
Weboldalakat nyitva nagyon lassu a bongeszes."Ket nap alatt kiszedtem beloluk, hogy minden reggel bekapcsolas utan egyre hosszabb fekete soros kepernyo villant fel, majd eltunt, ket napja nincsen hibauzenet, azota viszont a webezesnel gondok vannak.
Nyilvan akkor tudok hibat keresni, ha megtalalom a hibauzeneteket, furcsa, hogy ezt nehezetekre esik megerteni.
Mivel pedig mar alig egy hetem maradt mindenre, igy jo lenne ezt megoldani.

-
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Minden megoldódott, a HP 8570p-be bedugom a pendrive-ot, kiírja, hogy nincs bootolható meghajtó és shutdown, bármit nyomok kikapcsol, bios-ba sem lehet eljutni. Úgy látszik nem akarja, hogy tovább kísérletezzek.

Nem tudja valaki, melyik gombot kéne ilyenkor nyomkodni a szokásos helyett, hogy eljussak a bios-ba?
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ha sok OS-t akarsz egymásmellé telepíteni, akkor olyan 300-500 MB közötti EFI (FAT32) partíciót ajánlok. Ha csak 1-2-őt, akkor elég 100-200 MB.
A partíció nevét nem értem. Milyen neve lehetne? A cfdisk-ben EFI Systems néven van említve a partíció típusa, de lehet sima FAT32-eset is csinálni, elméletileg csak a EFI Systems típus szabványos, de gyakorlatilag nem számít, csak FAT32-es fájlrendszer legyen rajta, akkor az UEFI megtalálja.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
A Mint telepítésekor a valami más lehetőséget választva vagy csinálj EFI ( tonképp ESP) partíciót, vagy ha már ott van akkor csatolni kell csak valami efi félének, ez a mint telepítőben elég homályos, A Grub helyének a mintben a /dev/sda-t kell megjelölni.
Ott quurhattad el, hogy a bootoláskor a pendrájv felső UEFI sorát kell elindítani a listából és nem az alsó UEFI-t nem említő azaz mbr-es sorát !!!!!!
-
lev258
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Tudtommal a CSM mód eleve nem a legjobb, az vegyíti a kettőt. Aztán ki tudja, mi lesz.
Használj rendes UEFI módot, csinálj EFI partíciót. A Valami más-ban a fájlrendszer résznél lesz EFI partíció megnevezés. Azt kell kiválasztani.
Én nem vagyok Mint-es, de a múltkor volt egy olyan, hogy valamiért csak úgy indult el, ha a rendszerbetöltőt is az EFI partícióra pakolta az ember. Nem tudom, így van-e még. Mindenesetre a többi disztró nem így csinálja (a lemezre rakják).
Találsz a neten képes leírásokat eleget. -
válasz
ubyegon2
üzenetére
Amúgy a Nitrux azért kell, mert abban van Nomad plasma, ami barátságosabb KDE plasma-nál reményeim szerint, de a Nitrux-ot nem lehet felrakni MBR-re, csak GPT-re és UEFI is kell neki, emiatt kellett egy üres SSD, amit amúgy pendrive-nak vettem.
A Nitrux-isoját nem lehet kiírni pendrive-ra meg másra sem, ha valaki gyorsan ki akarná próbálni, a meghajtón kell lennie az iso-nak és egy 1 MB-os fájlt kell penre kiírni és azzal ügyködni terminalban, úgy telepíthető.
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ő nem a programot/csomagot keresi(nem mellesleg van még transmission-daemon), hanem hogy kinek a nevében fut a daemon. Ez pedig jellemzően a transmission-daemon csomag telepítésekor létrehozott debian-transmission. (Legalábbis én eddig csak ezzel a névvel találkoztam, igaz debian alapú distro-k esetén)
kmisi:
Most akkor van írás joga az users-nek? Mert ugye a fotó alapján még nincs. -
ontheground
tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Köszi a válaszokat. Én mostmár így hagyok mindent szerintem.
Próbáld ki, valamivel gyorsabb lesz tőle a böngészés, sok nyitott lappal sem foglal max. 300MB plusz memóriát a cache kirakása a RAM-ba böngészőnként, gépkikapcsoláskor törlődik a cache(a beállítások, előzmények, mentett jelszavak, stb. természetesen megmaradnak):
Firefox(és azon alapuló böngészők) cache-ének /dev/shm-be pakolása about:config-ban:
A browser.cache.disk.parent_directory beállításnál beírod, hogy /dev/shm/firefoxcache
Chromium és hasonszőrűek esetében az indítóikonban a parancsot kell módosítani a következőképpen:
chromium-browser --disk-cache-dir="/dev/shm/chromiumcache"Szerintem létrehozza alapból a könyvtárakat a két böngésző, de ha mégsem, valami bejelentkezéskor elinduló szkriptbe be lehet rakni neki két mkdir-t a firefoxcache és a chromiumcache könyvtárnak, nekem már dunsztom sincs, csináltam-e ilyet, vagy sem.
Szerk.: zram-hoz: A /usr/bin/init-zram-swapping szkriptet lehet moddolni is, ott az osztót álligatva, lehet változtatni a zram méretét, nálam így 2*256MB a zarm swap, többet nem akartam neki odaadni

-
lev258
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem akarok belefolyni, de egy gyors keresés szerint azzal kezdődik, hogy a pavucontrol-ban engedélyezi az ember.
A kérdezőnek viszont valóban jobb lesz a Windows. Mint már sokszor írtam, a Linux rendszerekre való áttérésnek tanulással kellene indulnia, nem pedig konkrét célok/igények azonnali megoldásával. -
ontheground
tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
A leírást köszi szépen mégegyszer, jó volt rajta elindulni

Az SSD ajándék volt egyik jóbarátomtól, de utánaolvasva elég sok olyan volt, hogy az első évben megdöglött még gariidőben ez a típus. Ez valahogy túlélte
A dev/shm az alapból a RAM-ba mutat(szerk.: nem a zram-ba, oda csak, ha swappolásra kerül sor), minden Linux disztrón, amelyiken létezik, szerintem.A Zram-ot itt ajánlotta valaki, be is vált, a swap-os lassulásaim meg is oldódtak vele(régi 80GB-os SATA Samsung HDD volt az előző Linux-os winyó, gyenge szektorokkal korábban javítva).
Swap partícióra/fájlra nem is térnék már vissza, már csak amiatt sem, hogy most nincs már neki hely.
Ugyan maradt kb 6-7GB partícionálatlanul,szabadon, de azt sok helyen azt írták, ajánlott is az SSD-knek(~10% szabad hely).szerk: A deadline schedulert használom az SSD-hez, ezt vagy a semmit ajánlotta a tutorial
Gondolom a "noop" az a semmi.Szerk.: Használja az fstrim.timert a disztró, azt kikapcsoljam? Elég a systemctl stop+disable fstrim.timer, vagy kell a mask is?
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Addig persze, hogy lassú, amíg kicsomagolja magát RAM diskbe, meg emiatt a RAM is kevesebb lesz neki, úgyhogy ha sok progit nyit meg, akkor tényleg lassabb lehet. De azt mégis látni fogja, hogy milyen a felülete, hogy fut. Ha nagyon lassan fut, az annak a jele, hogy az az adott disztró túl sok annak a gépnek, akkor soványabbakat kell nézni, Xfce-s, Mate-es, vagy LXDE/Openbox felülettel valamit.
Azt nem láttam, hogy pontosan milyen gépre lesz.
-
-
hentes555
senior tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Az nVidia dolog szerintem valami félreértés lehet, ebben a gépben egy HD 6670 van. Még megpróbálom a 18.04 Mate-et, pár éve próbáltam a Mint-et, az annyira nem jött be. A másik kettő, amit még említettél, néztem róla pár képet, azok nekem kicsit régiesebbnek néznek ki, de persze nem is célja egy ilyen minimál rendszernek.
És arról mi a véleményed, hogy egy bármilyen 18.04 Ubuntut felrakok normálisan a HDD-re és azon cserélgetem a különböző környezeteket? Olvastam ilyen lehetőségről is, bár nem tudom, ez mennyire tetszene a rendszernek vagy hogy mennyire kivitelezhető ez?
-
hentes555
senior tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
A konfigot csak azért akartam szerkeszteni, mert így amit elsőre magamtól kipróbáltam Liveban (Kubuntu) az sokszor belassult a legalapvetőbb dolgoknál is, például egy ablak bezárása. És régen olvastam erről a toram nevű dologról, ezért gondoltam kipróbálom, hátha ilyen módon gyorsabban futna.
-
Shyciii
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Az a fura, hogy az ősöreg tartalék asus notim bár nyilván jóval lassabban bootol be winyóról, mint ssd-ről, de ennek ellenére egyáltalán nem mondanám lassúnak. Főleg windowshoz hasonlítva. Ezért nem értem, hogy winyó ide vagy oda, miért lehet neki kifejezetten lassú.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
A kis felugró nem csak akkor van amikor leválasztod?
Rossz volt imént a válasz, valóban akkor ugrik fel, amikor leválasztom a Nemo-ban a bal oldali panelban.
(#65389) Flowtation
Ja, valóban! Néha elképedve olvasom, milyen marhaságokat írtam én ide tegnap......(aztán nem én, bocsi)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Anno King Unique avatarja volt az enyém is, de ő már akkora szagtekintély, hogy kénytelen voltam váltani.

Vagy azért sem láthattam mert most DCvel másoltam.
Min ha először is ezt említetted volna, később meg a Mint Cinnamon fájlkezelőjét.....mi van arrafelé?
zavar van a zerőben?
o
1
g -
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Na jó. A Mintet mint DE-et a cinmanóval együtt értettem. Nekem már ez a kettő összeforrt. Ezzel a pen dologgal tényleg nem találkoztam még, való igaz, hogy mindig megvárom amíg eltűnik az ablak. De ez nálam mindig is így volt, akár nc, mc, tc alatt is. A kis felugró nem csak akkor van amikor leválasztod? Nekem nem rémlik csak abban az esetben. Másolásnál nem, de lehet igazad van, majd megnézem délután, meg az nmont is.
-
Flowtation
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem, még nem oldódott meg. Más fájlokkal nem akarom, az a helyzet, hogy kikerültek a NASból a régi lemezek, újak be, és most így tudom legegyszerűbben felmásolni a tartalmat, jellemzően filmek, de van nem kevés kép is. Mással nem próbáltam csak a Mint saját fájlkezelőjével, a sima másolás-beillesztéssel. Mi ez a pendrive trükk? Rendes DE? Hát a Mint nem az??
Persze, ezt elfelejtettem írni az első hozzászólásban (lehet nem véletlenül
)Mi az az nmon?
Az, hogy rég nem olvastam, azt is jelentheti, hogy minden rendben van/volt, működik szépen.

-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Épp a kérdéses program .deb telepítéséről is találtam hsz-t.
youtube-dl telepítése PPA és .deb használatával
(egyébként igazad van, ilyen részletesebb hsz-eket be lehetne rakni fentihez hasonló címekkel az Összefoglalóba is)
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem fog, mert magamból indulok ki
Amúgy meg csak félig volt kötekedés, mert pl. az LVM-es kirándulásom után tudtam meg, hogy létezik a kezelésére Gnome-os program. Ebből kiindulva lehet NFS-re is van valami okosság.Feltéve hogy előtte telepítettem az nfs-common(nfs-client) csomagot. Amit (szinte?) egyik disztribúció sem tesz fel alapból.
Na, közben találtam valami hasonlót: NFS GUI
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
Csak a KDE-t és a Gnome-ot használtam. Nekem mindkettő jobban bejött mint más rendszereken az adott környezet, főleg a testreszabás és kibővítés miatt. Anno egyébként a Surface-en nekem sem ment a Wifi (Ubuntun igen), átmásoltam a drivert aztán kapásból ment ott is. Szerintem ne futamodj meg, küzdj még a KDE-vel kicsit

-
-
-
Black&White
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Siker!

Adefaultsopció bejött, újraindítás után már ez fogad: KÉPMegpróbálom a nofail nélkül is majd, (nagy-nagy) köszi!

Nem, 18.1 volt az utolsó Mint nálam.Miután egy frissítés után összeomlott, kipróbáltam pár disztrót (Manjaro, Antergos, Fedora), de visszahúzott a szívem. -
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
sima egymonitoros otthoni desktop esetén, amihez gyakorlatilag csak egér+bill csatlakozik, közel sem lehet kihasználni
Ez nem igaz, csak egy konkrét példát hoztam a többmonitoros lehetőségekre, de pl. virtuális asztaloknál is működik, az meg lehet otthon is. A kismillió plusz funkció meg teljesen független a monitorok számától, inkább az a kérdés, hogy valaki szeretne-e több lehetőséget, vagy megelégszik az egyszerűbb megközelítéssel.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
A KDE a fejlesztők szándéka szerint simple by default, powerful when needed. Előbbivel lehet vitatkozni, utóbbival talán kevésbé, de az is igaz, hogy bonyolultnak sem nevezhető, inkább csak zavaró lehet a sok beállítási lehetőség. Elsőre anno én is eltévedtem, és sok mindent hülyeségnek tartottam sokáig, pl. minek van az ablakok fejlécén egy pin? Aztán amióta két monitort használok, rájöttem hogy az egyik leghasznosabb dolog, vagy amit eleinte kikapcsoltam a fenébe, a yakuake, a legördülő terminál is nagyon kényelmes. És rengeteg ilyen dolog van benne, amíg nem használja az ember, sok vizet nem zavar, de ha kell, nagyon kényelmes és gördülékeny használatot tesz lehetővé.
-
-
Plasticbomb
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Neharagudj, csak VIP-pel raszoktam, hogy elkezdem irni a HSzt, majd olvasom tovabb a forumot, mar amit betoltott a gep addig, folytatom a hszt, majd meg olvasom a forumot, s egyszer csak elkuldom vegre a hszt, de jellemzoen addigra mar (a nepesebb aktivabb forumreszeken) szuletik egy par uj hsz...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem az elején, ez lesz az új design. Telepítés után tudod visszaállítani magadnak, ha a régi jobban bejött. De nagyjából csak annyi változott, hogy a tálca felülre került, alul meg kaptunk egy dock-ot. Még az alkalmazásindító is visszakerült a tálcára, így olyan nagy különbség nem lesz.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Most az a dolgozó szobámban az asztali gépem. DVI kábellel már a Manjaro is tudomást vett arról végre hogy hol van a képernyő és nem kell a nemlétező másodlagos képrnyőről vakon vissza huzigálni az alkalmazásokat (kicsit nehéz volt a Gparted láthatatlan visszaigazoló képernyő ablakában megtalálni az OK-gombot egérrel) .
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2
üzenetére
Az inxi --recommendeds szépen kiírja, hogy Arch vonalon mesa-demos a csomag neve, ami tartalmazza a glxinfo progit, ezt meg maga az inxi írja ki a terminálban.

Mindenesre már jeleztem igényemet feléjük erre a csomagra, most jeleztem ismét, képekkel.
Azt az izét telepíteni meg nem szükséges KDE-re, mert ez az xfce kinézet csak egy layout, lehet oda-vissza állítani őket az új és a régi között.
-
lev258
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
A csomag neve mesa-utils, legalábbis Debian/Ubuntu vonalon. A Terminál ki szokta írni, hogy ez kell, ha beírja az ember a glxinfo parancsot.
Az inxi meglévő csomagokat használ fel, azok segítségével gyűjt ki információkat. Ha valami hiányzik (a mesa-utils nem része az alaptelepítésnek tudtommal), akkor nem tud jól működni. Már tudom, miért is nem ültem fel erre a vonatra, amikor használni kezdtétek. -
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nyakatekert módon azért megoldható a grub2 partícióba telepítése is (pl sda3-ba) , csak nehéz utána oda találni, hogy bootoljon is, de syslinux configból chain-loaderrel megoldható az is. Így sikerült anno megcsinálni a swejci bicskámat , csak aztán megdöglött a verbatim stor'n go pendrájvom. Ezen az első windowsos fájlrendszerű partíción Yumis bootolható isók voltak és egy másik partíción egy telepített linux volt ,amit a fenti nyakatekert módom sikerült bootolni. Imigyen úgymond egy eszközön mintha kettő MBR lett volna. Tetszett ez nekem , csak meghótt a pendrájvom és imigyen beletört a swejci bicskám.

-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, 64 bites cinnamon lett és fel is települt, megy is szépen. Most néhány alap dologra rá kell jönnöm, de egyébként könnyen használható és jó a rendszer. A régi gépemben, amin eddig OSX 10.11 El Capitan ment, ez valóságos csoda, ahogy megy. A régi osx alatt egy böngésző megnyitás is volt, hogy 1-2 percig (!) tartott. Nagyon lassú volt már, igaz, 11 éve volt folyamatosan updatelve az új oprendszerekre, kellett már neki egy friss install. Csak ahhoz már nem nagyon jött frissítés, így nekem logikus volt a Linux.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Köszi a választ neked is.
A helyzet az hogy 32 bitesről be sem bootol a gép, így csak 64-es lehet. Most nézegetem live-ban az xfce és a mate közötti különbségeket és azt veszem figyelembe, melyik az optimális erőforrások és használhatóság terén.Sajnos eddig a cinnamon jött be a legjobban, az xfce nem igazán tetszett, a mate még hátra van.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Annyira nem avult el az a cikk, de egy-két ponton lehet csinálni sokkal egyszerűbben, hatékonyabban. Meg a cikk csak bizonyos DE-k telepítését mutatja be, azoknak is csak az alapjait (én nem megy el terjedelmi okokból a finomhangolásig) ha épp másikat akarsz használni.
Semmiképp nem kudarc az ilyen, inkább tanulási lehetőségnek, tanulópénznek kell tekinteni. Nem kell hozzá sysadmin-nak lenni, elég, ha valaki érteni akarja a rendszert rendesen, meg nem akar összekészített disztrókra hagyatkozni, amik vagy jól működnek, vagy nem.
Abban továbbra is egyetértek, hogy nem kezdő topikba való téma, de amúgy is úgy vagyok vele, hogy mindegy miről hol értekezünk, az összes linuxos topikban ugyanaz az 5-10 ember írogat.
-
kemotox
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Na jó, figyu. Értem én, hogy poénkodásból indult az egész, szívod az itteniek vérét meg minden. Nincs ezzel semmi baj, sőt. Csak már szerintem átment sületlenségdumálásba picit. Ez csípte a seggem. De már elmúlt.
Boldog új évet!
Frawly: Találtam egy régi laptopos HDD-t, egy (sajnála)Toshiba MK1637GSX-et. Már csak egy ehhez hasonló cucc kéne , igaz? Remélem nem lesz túl lassú, bár a mostani gépeim se erőművek, meg van szokva a szopás

Ezzel működne a dolog? Egy USB-n kapja a tápot, meg azon megy a kommunikáció is, ez nem para?
-
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem szoktam stopperrel mérni. Egy műveletnél még valóban lehet nem olyan nagy időkülönbség, de ha valami sok lépéses műveletnél, vagy a nap végére összeadódva ezeket az idő/kényelemkieséseket összeadva már többre jöhet ki.
Egyébként nem való a fapad mindenkinek, kell rá egyfajta tanulási hajlam, nyitottság, adni kell neki esélyt, próbálkozni vele. Egyébként meglepődnél milyen sokan használnak ilyen fapados WM-eket.
Abban igazad van, hogy nem kezdő topikba való, de mivel az újra-újra előjövő UEFI-s vitában felhoztad, ezért itt reagáltam le.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem korszerűbb. Mert előbb meg kell nyitnod a fájlkezelőt rendszergazdaként, aztán abból még a terminált is. Ha mindjárt a terminált indítod, az gyorsabb, igaz abba még kell az su is, de összességében még mindig gyorsabb.
Régen én sem hittem, hogy a terminál hatékonyabb. Nem csak fapadwm-ben, de KDE5-ben és Gnome3-ban is így használtam már.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Most épp két Mint Cinnamonom , meg egy manjarom van. Az öreg HP vasamon meg csak egy 32 bites winnyóz van, de az kell segédgépnek a munkahelyemre, persze a 64 bites hurcolós Tessa Mintet már abba is bele tudom dugni, ha épp szükség lenne rá.
(#64812) Frawly :Na jó neked már ez úgy megy mint a hátranéző embernek az elengedett kormányos biciklizés. Én meg úgy haladok vele mint a lajhár 100 méteres sprintelésen. .... vagy Teknőc Ernő postakihordáskor.

-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Eredeti játékok OFF topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Borderlands 4
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Energiaital topic
- Linux kezdőknek
- Kés topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Ezzel szemben a KDE sima, mint a zongoralakk....

CPT.Pirk