- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Megválik a legfontosabb mérnökétől az Intel
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Őszköszöntő hardverkeverék
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Mert nagyon össze van rakva. A különböző szolgáltatásai, az nmcli/nmtui, a dracut, a NetworkManager, a chronyd, a SELinux, a KDump, a Rear, Avahi, maga a dnf is jó egyébként, a lassúságát leszámítva... igazából ezeknek egy nagy része a Red Hatnál alakult ki, és onnan szivárgott át a többi disztróba. És szerintem érezni a Red Hat alapú disztrókon, hogy úgy egységes az egész.
Nem akarok rosszat mondani a többi disztróra sem, mert nem igazán lehet, de pl. nmtui-val szerveren nagyon gyorsan fel lehet egy alap hálózatot konfigurálni, a bonyolultabb dolgokra meg ott a NetworkManager. Ami ugyan már van ott van minden disztróban, de volt idő, amikor pl. Debianban a net-tools volt az általános használt konfiguráló eszköz, míg Fedorában ott volt az nmcli, ami sokkal kényelmesebb és egységesebb volt.
Én a Systemd-et is szeretem, a journalt amióta ismerem, azóta szinte nem is jártam a /var/log mappában.
szerk: meg azt is szerettem, hogy NetworkManager mellé nem kell külön DHCP client, mert alapból tudja. Nem kell gondolkodni, honnan legyen VPN, mert strongswannal megy az is. Nem kell gondolkodni, hogyan legyen pptp/l2tp, mert az is támogatva van. És mindezt egy közös felületről lehet konfigurálni.Itt van néhány Fedora 37-es/Gnome 43-as kép.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]A másik disztró, ami a kedvencem volt, a Suse. De szerintem erősen érződik azon is, meg a Fedorán is, hogy nem az átlag asztali felhasználó a célközönségük.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G3 - AMD A10 I 8GB I 256SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest