Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    válasz Lathronos #73960 üzenetére

    Gyakorlatilag egy csónakban evezünk. Szinte azok a dolgok tereltek az Arch vonal felé, mint téged. Nem, nagyon tetszik az Ubuntu fejlesztési irányvonala, ezzel az erőltetett Snap only megoldásokkal. A saját Gnome3 implementációjuk amúgy sem a szívügyem. Sajnos el kell mondani, hogy a Linux Mint csapat is kivan téve az Ubuntu útkeresésének. Nálam most a Chromium telepítése only snap formátumban tette be a kaput a LM-el kapcsolatban.
    Igazából már egy jó ideje elvagyok egy user friendly Arch telepítő script-el. Nem is érzem a késztetést, hogy vissza álljak Ubuntu vonalra. Viszont a Debian-t sem akarom elhagyni, arra tartok egy aktuális MX-et.

    Amit én saját tapasztalatból látok. Nagyon kellene egy olyan Arch telepítő, ami a grafikus felületig egyszerűen elviszi a felhasználót. Van több telepítést segítő script és élő kis disztró, ami segít. De egy olyan kellene, ami nem ad hozzá semmi plussz repót a vanilla Arch-oz, csak segít felhúzni egy Xorg+Gui rendszert. Innestől meg a user dolga, hogy mit kalapál össze.

Új hozzászólás Aktív témák