Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
neduddki #6877 üzenetére
Nem tudom, ténylegesen megoldható-e, de én kételkedem benne.
Mindenesetre, ha valaki nem egész 1.5MB-ból ezt ki tudja hozni, annak minden elismerésem... nem tudom, mekkora helyet foglal az SMB.Floppy használatáról viszont - úgy egyébként - lebeszélnélek. Szerintem nem érdemes egy ilyen bizonytalan rendszert használni manapság. Nem is elsősorban a külső mágneses hatásokkal szembeni problémák miatt, hanem a por-piszok (ami elkerülhetetlen) és a normál helyzetben (behelyezett lemez) elhúzott takarólemez miatt, túlontúl védtelen, főleg, ha nagyobb területet is használsz rajt (nagyobb az esélye, hogy problémás helyen hibásodik meg).
Tudok olyan esetet, ahol floppyn volt egy adott rendszer, de pont emiatt lettek lecserélve a gépekben a lemezek vinyóra (a forgó alkatrész ellenére sokkal üzembiztosabb volt).
Bár volt olyan lemez, ami elment több évig is, persze kevés újraindítás mellett.Én is a flash driveos megoldást javasolnám elsősorban, bár ehhez relatíve új gép kell.
Esetleg érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy egy boot CD-re írod ki a rendszert. Helyed is több van, indulás is gyorsabb lesz, üzembiztosabb is és egy szimpla olvasó nem drágább, mint egy floppy, a CD pedig kb. a floppy-lemez árában van...
Másik megoldás lehet egy kis kapacitású vinyó beszerzése, szintén "olcsópézért", bár ez meg hangosabb megoldás...
...szerintem CD
Szerk.: Igaz, több lemezből biztosan megoldható. Így viszont értelme nem sok lenne, mert önmagától nem képes így újraindulni...
szóval floppy felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3403
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest