Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz CPT.Pirk #60731 üzenetére

A probléma túlmutat ezen a gépen. Jó ideje (>1éve) képtelen vagyok a vga driverekkel megbírkózni.

Eddig két laptopom volt, amire nem tudtam Ubuntut tenni és használni, mert egyszerűen nem érzékeli a kattintásokat. Mintha nem a képernyőn megjelenő elemre kattintanék. Néha működik a kattintás ablakon belül (pl:settings), de ha ilyenkor megnyit egy újabb ablakot (pl: settings/language) akkor abban már biztosan nem működik. Próbáltam Ubuntu 16.04, 18.06, Lubuntu, Kubuntu, stb verziókat.

Mindkét laptop igp+nvidia párossal van.
    HD3000+540M és HD Graphics 530+960M párosítás. Nem tudok másra gondolni, mint valami vga driver gondra. Természetesen 1000 megoldást próbáltam már végig, rendszerint előbb-utóbb odáig jutva, hogy már be sem bootol csal low graphics mode ablakot látok a képernyőn vagy még azt sem. Aztán kezdem az egész installt elölről.

De most ugyanez a jelenség van az öreg 945GM esetében is. Lubuntu-val is próbáltam ezen az öreg vason, az sem lett jobb. Tök lényegtelen, hogy lassú-e vagy nem, nem működik jól.

Asztali gépen viszont tökéletesen működnek.
    Egyszerűen az őrületbe kerget már, hogy ennyire vacak az egész. Az utolsó a 14.04 volt, amit tudtam használni a HD3000+540M párossal, akkor bumblebee is ment még rá.

Új hozzászólás Aktív témák