Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Dave™ #57776 üzenetére

    &
    (#57774) BoB

    Igazatok van, már ez volt is téma párszor, most igazából nem is a Debian-féle stable metodika járt az eszembe, az néha elég kegyetlen tud lenni, gyakorlatilag amikor freeze állapotba helyezik, nem is mozdul onnan, akár hívhatnák úgy is stable helyett.
    Sajna a rollinggal szemben álló Debian alapúakat már megszokásból stable-nek hívom, gondolom megszokás és tudatlanság egyvelege okán. :P

    (#57775) tboy93

    Örülök neki, ha tetszik és boldogulsz vele! :C Ha egyszer megfog, akkor még rengeteg klassz dolgot fedezel fel.
    Ezekkel a stable, LTS és rolling disztrókkal kapcsolatos elmézésünkre ne nagyon figyelj oda, te a Mint-et választottad, ami kezdőknek van kitalálva, ennek egyébként elég egyedi módon minden verziója LTS, nincs fejlesztői változata, mint az alapjául szolgáló Ubuntunak. Talán ez is a nagy előnye kezdők számára, mer az Ubuntunál sokan rácsapnak a legfrissebbre, amivel aztán csak a gondjuk van és szidják az Ubuntu-t, mint ha nem lenne odaírva, hogy a legfrissebb LTS (ez a hosszú támogatottságú verzió) változatot töltse le minden kezdő!

    Egyébként lehet ezt a dolgot csűrni-csavarni, hogy a Winx már milyen gyors, HDD-ken mindenképpen érezhetően gyorsabb a Linux, néha hitetlenkedéssel nézték kollégáim, mikor végre ráálltak, hogy rakjunk egy Mint-et a gépükre. ;)
    A legjobb az volt, amikor a viszonylag új Lenovo laptopos kollégám gépére raktam itthon Mint-et és bevittem, bekapcsoltam neki, fél perc múlva arra lettem figyelmes, hogy tök izgatottan, de mozdulatlanul figyel. Kérdem tőle, mi van koma, nem próbálod ki? Néz rám értetlenül és mondja, hogy várja, hogy felálljon a rendszer, odamentem és ott volt a kész asztal, mondtam, felejtsd el a Wint és figyelj. Rebootoltam a gépet és mire 10-et számolsz, már megy a FF, nem akarta elhinni! Persze raktunk SSD-t a HDD helyére é szűz volt a rendszer, előtte való este meg megnéztem a bootidőt, alig volt 5 sec-nél több az akciókész desktop felállása.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák