Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    Sziasztok!

    Egy kis segítségre, tanácsra lenne szükségem.
    Nem boldogulok a hibakeresésben egy Ubuntu Server + EGL Kodi telepítést illetően. A linkelt leírást használtam egy Ubuntu Server 16.04.3 LTS telepítése után parancssorból, saját userrel (sudo-val). Kernel: 4.4.0-93.
    A leírás kb. közepén létrehozunk egy kodi user-t, akinek utána beállítjuk a jogosultságait, hogy a Kodiból tudjuk kezelni a gépet és a beállításokat.

    A problémám az, hogy a leírás végén minden OK, működik a rendszer, csak nem tudom átállítani a kimeneti hangeszközt a Kodi felületéről. ALSA van telepítve, de ugye a telepítést a saját useremmel csináltam végig, nem a kodi userrel.

    SSH-n belépve a saját useremmel furcsa volt, hogy az aplay -l, vagy alsamixer parancsokat nem ismerte föl a rendszer, márpedig tudtam, hogy telepítve van. Guglizás után kipróbáltam ugyan ezeket sudo-val és lám, így már működtek. Innentől kezdve szerintem ez szimpla jogosultság probléma lesz, de javítsatok ki, ha rossz az irány! :R

    A linkelt leírásban a kodi user-t több csoportba is berakjuk:

    sudo adduser kodi
    sudo usermod -a -G cdrom,audio,video,plugdev,users,dialout,dip,input kodi

    Tegnap éjszaka a saját useremet hozzáadtam az 'audio' csoporthoz, így az aplay -l és alsamixer már ment ezzel a userrel is, de még mindig nem tudtam hangeszközt váltani, pedig a rendszer felismeri és listázza azokat.
    A kodi user-t is kivettem és visszaraktam az audio csoportba, megvolt többször is a gép újraindítása, de még mindig semmi előrelépés.

    Szerintetek milyen csoportba kellene még mondjuk a kodi user-t beraknom, hogy működjön a dolog? Vagy nem is jogosultság probléma, hanem konfig fájlokat kellene módosítanom?

    Vagy most a hsz. vésése közben az is eszembe jutott, hogy jobb lenne mondjuk egyből a kodi user-t létrehozni az Ubi telepítéses során és azzal csináljam végig a telepítéseket, hátha az megoldja?

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák