Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Freel

    tag

    Nah most segítsetek légyszives, mert nagy a baj!!! :K

    Az utolsó hozzászólásom óta folyamatosan telepítem a Debiant. Kb. 9x sikerült már feltenni. :W
    Első körben az derült ki, hogy ha a non-free iso-t telepítem, az az első újraindítás után azonnal megáll fekete villogó kurzorral! Semmi hibaüzenet, csak a kurzor!
    A sima live iso feltelepül ugyan, de újraindítás után rögtön négy hibaüzenetet ír ki, valami ilyesmit: nouveau firmware error... , viszont továbblép és elindul a DE! 1024x768 a maximális felbontás, nem ismeri fel a képernyőt.
    max404 kolléga leírása alapján tökéletesen követve minden lépést és sikeresen abszolválva őket az nv driver installálása utáni újraindítást már nem éli túl a drága debianom... Szintén fekete képernyő villogó kurzorral.
    Direkt kipróbáltam az LXDE és a KDE verziókat is és még a monitort is kicseréltem, :B (jólvanna, még nem értek hozzá...) de úgy néz ki a videókártya nem tetszik a rendszernek! ASUS 750Ti-ről van szó.
    Tovább bonyolítom: ha a debian telepítőnél nem a Graphics Install-ra megyek, hanem a Live-ot választom ki, akkor bejön a Debian úgy, hogy be van töltve az nv driver, felismeri a kijelzőt és megy a felbontás 1920x1080-ba... :Y
    Mégtovább bonyolítom: bejön ugyan a Live nv driverrel, viszont a betűk ugyanúgy, mint a Lubuntu esetén az nv driver feltelepítése után, olyan picik, hogy olvashatatlanok! 1-2 pixel magasak!!! (erre is kellett a másik monitor, mert ott a kisebb felbontás miatt legalább a betűket láttam...)

    Tehát összegezve: ha az nv drivert fölteszem a Debianra, összecsuklik alatta a rendszer! Ha netalántán mégis sikerülne megcsinálnom valahogy, hogy elinduljon a driverrel, akkor viszont a betűk olyan picik, hogy semmit nem tudok kezdeni szintén a rendszerrel!!!

    Szóval most tehát fent van egy Debian 8 KDE. És hozzá sem merek nyúlni a videóvezérlőhöz, mert ha tizen-huszodjára is telepítenem kell, megfejelem a kád szélét tuti! :W
    Szóval szerintetek mit csináljak?

    A Lubuntu szépen abszolválja az nv drivert hiba nélkül ugye, ott csak a betű probléma áll fent.

    berus.berus: kitartok a Debian mellett úgy döntöttem tűzön-vízen át. Sokkal szüttyögősebb, mint egy Ubi, de sokkal gyorsabb és stabilabbnak is tűnik. Tetszik.
    A KDE nem tetszik alap kinézetre, de már látom, hogy rengeteg logikus és hasznos dolog van benne, úgyhogy elképzelhető, hogy ezt fogom használni.
    A telepítésnél a szakértői módnak még a halvány árnyékát se találtam meg...

    Továbbá már most felmerült jópár kérdésem amire nem találtam google-s választ, de addig nem akarom föltenni őket amíg egyáltalán allig látom mi történik a monitoron...

    Köszönöm előre is a segítségeteket és a türelmeteket... :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák