Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz teleahocipöm #32999 üzenetére

    Ilyen szintű gépen nekem jobban a ment a Mint 17 Xfce, mint a Debian Wheezy, a Mint-ben levő frissebb r300 mesa driverek sokkal jobban kezelték a vga kártyát, lehet érdemes lenne megvárni míg kijön a Jessie stable (februárban vmikor), de beta telepítője már most is létezik. Iceweasel-ből szvsz felesleges a legfrissebb azon gépen, jobb ha maradsz a default esr frissítési csatornán (biztonsági/bug fixeket az is megkapja, ill évente új stabil fícsöröket is).
    Wheezy backportshoz, ezt kell hozzáadni a sources.list-hez
    deb http://http.debian.net/debian wheezy-backports main contrib non-free
    Smtube-hoz lehet a testing repót is be kell állítani ha stable-on vagy, viszont azon a gépen jobb ha a stable megy, szóval csak annyi időre érdmes átlőni, amíg felteszed az aktuális smplayer/smtube-ot (esetleg külön is megkeresheted annak a pár csomagnak a jessie verzióját) aztán állhatsz is viszza (egyébként synaptc-ból is tudsz frissíteni, minden firssítés telepítésével, vagy állapot menüpont alatt fissíthető csomagok alatt egyenként is). Ha fennt van az smplayer, iceweasel-hez open with addonnal hozzádva, közvetlenül böngészőből is meg lehet nyitni a youtube videókat és akkor nem fog 100%-on pörögni a proci, amúgy ha meg ilyen csíkozós videókba futsz (márpedig azon gépen 11.2-es adobe flash-el biztos fogsz), érdemes még feltenni a Chromiumot (chromuim-l10n a nyelvi csomag) és a pepperflasht (pepperflashplugin-nonfree) is (fentebbi backportsból ezek is felmennek).
    Ami még hasznos lehet ha lájtos ablakkezelőt használsz (lxde/xfce) az a compton, amit pedig a Chruncbang repóból lehet hozzáadni (szintén a sources.listhez).

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák