Hirdetés
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Amazon Kindle
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
Fidel76
tag
válasz nightshadow #35886 üzenetére
Van igazság abban amit írsz, de nem a tv standby-ja miatt. Én csak tervezem az lcd vételét, de már régóta RF-es dugokat szereltem a hosszabító elé mert a beltéri egység+ wifis router+ crt tv-m standby-ba 60w-ot fogyaszt. Na most a dolog érdekessége, hogy az RFes dugok a távirányítóval+ a fogyasztásmérő árát 3-4 év alatt tudom kisporólni a legkapcsolgatással vagy 1 kicsivel több ha ígymarad. Viszont ha cserélem közbe a dolgokat lehet 10+ év lesz.
2 dologra szerettem volna rávilágítani:
1, tényleg arra kell törekedni, hogy ne pazaroljunk ha van rá lehetőség
2, ez 1 nagy-nagy üzlet+ átverés+ divat. pld. jó munkás ember hallja, hogy energiatakarékos izzóval mennyit megspóról és rohan a multiba ahol a normál izzó 100xosáért lecserél mindent. Ugye ennek a befektetésnek a megtérüléséhez több év is kellene attól függően ki mennyit használja vagy "véletlen" az energiatakarékos égő a ráírt több ezer órás müködés tizede alatt kifingik, te meg boldogan repülsz vissza multiba mert 6 év gari van rá és közli a multi, hogy 1 évet ír elő a törény és ők annyit adtak rá. Persze ezt vásárlásnál nem közlik. Épp lejárna az idő amikor kb a befektetésed 0-ra futna, de jön az új divat a led és ez így megy tovább.
Összegezve rábeszéltek a környezetvédők+ marketing,reklám, hogy milyen jól jársz de, ha sima égőnél maradtál volna akkor az összegből amit a 2 fejlesztésre költöttél 15-20 évig vígan fogyasztasz a normál égőkkel vagy tovább. -
Fr3eWar
őstag
Működik ám az "off topic" gomb már régóta! És nehogy véletlenül elfelejtsd lekapcsolni a budilámpát mikor elmész dolgozni, mert az olyan mintha /takarékos 11*8= 88óra=3,5nap /hagyományos 60*8=480=20 napig menne guriga úr tv-je standby-ban!!
-
kcsaba-00
csendes tag
Sziasztok! Mkv lejátszásnál ha a tv hangja optikai kábelen ki van küldve az erősítőnek, amiben van dts dekóder, akkor sem fog működni? Konkrétan b750-ről lenne szó.
-
guriga1234
addikt
válasz sanyi150 #35889 üzenetére
"1. Eredeti méret (ez mindig nagyon pici)" - ez csak attól függ, hogy mekkora az eredeti felbontás. Nekem van olyan Full HD-s filmem, ami 16:9-es képarányú, és az eredeti méret és az illesztés ugyanazt adja (nem véletlenül)
"2. Illesztés (ez már nagyobb de csak ritkán teljes képernyős)" - Illesztésnél úgy nagyítódik képarányosan a kép, amíg a nagyítás során vagy oldalt, vagy alul és felül el nem éri a képernyő szélét. Ha elérte, és a képarány nem 16:9 volt, akkor lesz csík, vagy oldalt, vagy alul-felül.
-
guriga1234
addikt
válasz tacpeter #35891 üzenetére
Te úgy számoltál, hogy egész évben a tévé standby-ban van, az meg nem valószínű. Én a max 1 W-ot adtam meg úgy, hogy amíg az ember alszik, meg dolgozik/tanul/nincs otthon, addig van csak standby-ban. Persze így sem jön ki sokkal kevesebb, de az éves szinten a kevesebb, mint 1 fagyi ára az bőven teljesül
PS: Eddig azt hittem, hogy ez a topic LCD tévékről szól, nem pedig környezetvédők agymenéseiről. Jönnek majd a hittérítők is?
-
guriga1234
addikt
válasz sanyi150 #35888 üzenetére
Az Mkvmerge GUI nagyszerűen használható, és viszonylag gyors. A felesleges hangsávok, feliratok eltávolíthatók, illetve új hangsáv adható. Én ezt használom. Általában azok az mkv-k, amik DTS hangot tartalmaznak, azokban benne van a hang AC3-ban is. A megoldás: csak az AC3-at kell meghagyni
A kérdésedre: a tévé képaránya 16:9. Ha valami 16:9-es képarányú, azt teljes képben nézheted felbontástól függetlenül. Eltérő felbontásnál csík lesz. 4:3-nál két oldalt, 16:9-nél szélesebbnél pedig alul-felül.
A 16:9-től eltérő felbontást nem tudnád képtartalomvesztés nélkül teljes képernyőn nézni, ezért vannak a csíkok, viszont a képarány mindig jó lesz.
A P-s B650-es sorozat előző fw-ében pont az volt a hiba, hogy torzítottan rakott ki mindent teljes képernyőre, vagyis nem tartotta az eredeti képarányt. Így sokszor a feliratok sem látszottak. A legutolsó fw-ben ezt már kijavították, a 2004.8-as fw-ben én semmilyen hibát nem találtam. Tökéletes.
A W-snél van valamilyen hiba, azt a New Age féle hack javítja. New Age (ha valaki nem tudná) Mediatek-es és más asztali készülékek fw-ét csinálgatja. -
tacpeter
csendes tag
Hamár B650, annak a lemért standby fogyasztása 0,34 W.
ez éves szinten 2,98 kWh-nak felel meg, ami
45 Ft-os áramárral 135 Ft-nak felel meg.
Úgy hiszem nem a standby-ban hagyott TV-k okozzák a Föld környezeti problémáit. Pont -
tacpeter
csendes tag
válasz sanyi150 #35889 üzenetére
Az hogy egy film 1080p-nek van kimondva nem feltétlenül jelenti azt, hogy 1080 sorból áll. Általában az 1920 oszlophoz ragaszkodnak, a vízszintes felbontás pedig a filmek 21:9 aránya miatt kisebb (820-830 körüli). 720p-nál ugyanez a helyzet,de pl. a sorozatok általában 16:9-ben vannak leadva, azok teljes képernyősek.
-
sanyi150
tag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem. Az USB portról, illetve DLNA-n keresztül lejátszott filmeknél mi hatátozza meg a képméretet?? Tapasztalatom szerint nagyon nagy a szórás. Samsung 32B650 (Full HD) Tv-n találkoztam olyan 1080p filmmel amely szélesvásznú hatást keltett, vagyis alul-felül volt egy fekete csík. Ezzel szemben 720p filmek egy része teljes képernyős. A DVD filmek esetében is nagy a szórás. El lehet érni valahogy hogy minden film teljes képernyős legyen lejátszáskor?
A lejátszás közben előhozható menüben csak kétféle beállítás lehetséges
1. Eredeti méret (ez mindig nagyon pici)
2. Illesztés (ez már nagyobb de csak ritkán teljes képernyős)Ez a két beállítás nem kielégítő, tudtok más megoldást?
-
sanyi150
tag
válasz Reinhardt #35753 üzenetére
Ugyan mondtam, hogy nem fer be, de azert megvettem a Samsung LE40B650-et.
A beepitett filmlejatszas nagyon bejon, kar hogy a HD-s filmjeim 80%-a DTS hanggal van. Ezen fognak valtoztatni egy kesobbi frissitessel vagy hardveresen nem tudja?
Ja es a filmeknel ha tobb hangsav van lehet valahogyan valtani?Szia!
DTS hang átkonvertálására én a többek által javasolt Popcorn Audio Converter-t használom Egy rémálom mire mindent beállítasz, de utána nagyon kényelmes. AC3 formátumba könnyedén konvertál, és ez már fogyasztható formátum a TV-d számára.
MKV Toolnix segítségével egyszerűen eltávolíthatók a felesleges hangsávok - csak kiveszed a pipát a eltávolítandó hangsávról, megnyomod a Start muxin gombot és máris sikerül.
Nekem is lenne egy kérdésem. Az USB portról, illetve DLNA-n keresztül lejátszott filmeknél mi hatátozza meg a képméretet. Tapasztalatom szerint nagyon nagya szórás. B650 (Full HD) Tvn találkoztam olyan 1080 p filmmel amely szélesvászmú hatást keltett, vagyis alul-felül volt egy fekete csík. Ezzel szemben 720p filmek egy része teljes képernyős. A DVD filokn esetében si nagy a szórás. El lehet érni valahogy hogy minden teljes képernyős legyen?
[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
válasz Bocsek #35875 üzenetére
Valaki?
Ma megnéztem (vagyis tegnap ), analóg tv jel volt rákötve, nem volt túl meggyőző a minősége. Délután tervezem megvenni, akkor majd ráköttetek egy blu-ray lejátszót meg egy digitális (és-vagy hd) tv adást a boltban, hogy megnézzem remélhetőleg csak az analóg tv-adás jött a kiállított darabon gyengén. -
nightshadow
veterán
válasz guriga1234 #35879 üzenetére
1.Nem mindenkinek van B650-e.De ha már a számológépnél tartasz, akkor számold ki, hogyha a Földön minden háztartás1 Wattot megspórol óránként, akkor az mennyi éves szinten. Ezt az 1 Wattot nem becsülném le annyira.
2.Ma még többségben vannak a hagyományos tv készülékek, ugye az nem 1 Watt, s ugye nemcsak a tv-knek van készenlétije.
3.Itt elsősorban mentalitásról van szó, mert akkor az más területen is környezettudatosan gondolkodik.
4.Nem arról van szó, hogy kifizeti a számlát, hanem hogy az erőműveknek mennyi áramot kell termelniük, mert Paks csak az ország áramszükségleteinek a 40%-át adja, a megújuló energiaforrások csak 1-2%-ot, a többi erőmű pedig fosszilis alapú erőmű, ami ugye környezetszennyező.
5.Ha a csikkes példa nem igazol, akkor miért is olyan a buszmegálló, amilyen?
6.Mivel mindenki a saját számláját fizeti, akkor nyugodtan lehet pazarolni? Adót is fizetsz, akkor nyugodtan lehet szemetelni, majd az utcaseprő a mi adóforintjainkból úgyis összeszedi. Nem igaz?
7.Érdekes felfogásod van.
8.Részemről a vita lezárva, maradjunk abba, hogy neked van igazad -
nagynorbi
aktív tag
válasz guriga1234 #35884 üzenetére
DE baj, meg is sértődtem.........
-
-
nagynorbi
aktív tag
válasz guriga1234 #35881 üzenetére
A samukat nem ismerem, ezért írtam csak a Philips-ről.
-
guriga1234
addikt
válasz nightshadow #35877 üzenetére
Jaj!
Tudod, hogy mennyi a fogyasztása a B650-nek standby (készenléti) állapotban? 1W. Akkor miről is beszélünk? "A bizottság elképzelése szerint az új szabályozás hatálybalépése után egy évvel csak olyan készülék kerülhetne forgalomba, amely óránként legfeljebb egy wattot fogyaszt készenléti üzemmódban." - vagyis ez teljesült előre )
Vedd elő a számológépet, számold ki, hogy mennyi ideig van készenléti állapotban a tévé naponta, szorozd be 365-tel (1 év), megkapod a fogyasztást, aztán megnézed, hogy ezért mennyit kell fizetni. Ki nincs képben?
A csikkes példa nem igazol téged. Számolj kicsit.
Egyébként meg senkinek sem fizeti a villanyszámláját a magyar állam, hanem mindenki fizeti a sajátját. Nem vagy véletlenül megtévesztett környezetvédő? -
nightshadow
veterán
válasz guriga1234 #35867 üzenetére
Elnézést kérek tőled előre is, de az alábbi szöveged engem tényleg nagyon felháborított:
„Bár itt többen még a teljes kikapcsolásra is buzdítanak, hogy az mekkora megtakarítást jelent fogyasztásban, mert hogy készenlétben világít egy piros LED az előlapon. Akik ezt írják, azoknak szerintem fogalmuk sincs, hogy egy LED mennyit fogyaszt. Ha még a készenlétért felelős elektronika fogyasztását is hozzászámoljuk, éves szinten sem jönne össze egy fagyi ára. Ennyit a nagy megtakarításról.”
Szerintem ha van valaki, akinek fogalma sincs a dolgokról, akkor ezen írásod alapján te vagy. Enged meg, hogy idézzek egy cikkből:
„Új szabályozással kívánja korlátozni az elektromos berendezések készenléti üzemmódban (stand by) történő áramfogyasztását az
Európai Bizottság (EB). Sajtóértesülések szerint július 7-én ülnek össze a tagállamok szakemberei az EU tisztviselőivel az eddiginél szigorúbb határértékek megállapítása végett. A korlátozás kötelező érvényű előírásával körülbelül Magyarország éves fogyasztását lehetne megtakarítani Európa-szerte – idézi Andris Piebalgs energiaügyi biztost a Netzeitung. Az elektronikai készülékek egy része, például a televíziók vagy a számítógépek is igen sok áramot fogyasztanak kikapcsolt, de nem áramtalanított állapotban. A bizottság elképzelése szerint az új szabályozás hatálybalépése után egy évvel csak olyan készülék kerülhetne forgalomba, amely óránként legfeljebb egy wattot fogyaszt készenléti üzemmódban. Az információs képernyők kivételt képeznének: ezek esetében két watt lenne a maximális érték.”Magyarország éves fogyasztását, amit ezzel meg lehetne takarítani éves szinten Európa szerte, azt én nem nevezném kevésnek, s ez csak a televíziók és a számítógépek. S akkor még nem beszéltünk a mobiltelefon töltőkről, amelyek nagy részben állandóan be vannak dugva a világon százmillió számra, akkor is ha éppen nincs rákötve semmi.
Tudod, a fenti mentalitás miatt van pl. több ezer cigaretta csikk egy buszmegállóba, pedig mindenki „csak” 1-et dobot el, míg várta a buszt. 1 cigaretta csikk az aztán tényleg „semmiség”. Vagy sokan csak 1 flakont dobnak a folyóba, az se valami „sok”, csak mikor ezeket a műanyagokat az óceáni áramlatok összeterelik egy nagy kupacba, akkor e kupacnak a mérete ma szerény becslések szerint 700 ezer, a pesszimistábbak szerint 15 millió négyzetkilométernyi területet borít be a Csendes-óceánon. (Ez a teljes Csendes-óceán 0,41-8,1 százaléka, hozzávetőleg tizenötszöröse Magyarország területének). [link]
E mentalitás miatt néz így ki a Föld, ahogy ma kinéz, s ezen kéne változtatni, mielőtt nem késő. Úgy hogy hidd el, az a pár Watt (1 db csikk, 1 műanyag flakon) az igenis nagyon sok -
zsoltee10
addikt
belátható időn belül lcd tv-t szeretnék venni, nagyjából 42" méretben gondolkodom.
akad pár jelölt, mint a samsung b650 (ez nagyon népszerű itt, úgy látom... ), illetve a Philips 7404-es. ha jól rakom össze a képet, akkor a philips is tudja az usb-ről lejátszást, lejátszik mkv fájlokat is. mi van a DTS hanggal? A samsungról azt olvastam, hogy a dts hangot nem küldi ki a digitális hangkimeneten. és a philips?van egy új kitételem,ami eddig talán senkinél nem fordult elő tv-vel szemben. nem lehet tükrös a tv eleje, mert ablakkal szemben lesz, így magamat látom a tv-ben. ez így van most is a katódsugárcsöves tv-mel is, és ha már veszek LCD-t, akkor ettől a problémától meg szeretnék szabadulni.
tudom, egyedi eset, de mely tv-k azok, amelyek nem tükröződnek? a samsungnál van előtte üveglap, ha jól tudom, a philipsen nincs. vagy tud olyat, a b650, amely miatt sokkal érdemesebb azt választani a kategóriatársakkal szemben?
-
Bocsek
aktív tag
Üdv!
Véleményt szeretnék kérni a következő tv-ről: Philips 42 PFL 3604
A fehérvári mediamarkt 9éves, és most le van óccsítva 159990Ft-ra. Megér annyit? (szerintem igen) -
guriga1234
addikt
-
VGYke
addikt
válasz guriga1234 #35870 üzenetére
Lesz benne beépített wifi, úgy mint a Philipsben már régóta van
Aztán nem a TV-be kell dugdosni a drótokat, hanem külön dobozba, úgy mint a 2008-as Sonynál . Persze ha így csak 1080i-s lesz mint a Sonykutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
guriga1234
addikt
-
hamiska
csendes tag
1) Turn on your TV.
2) Press TV on your Sky remote control.
3) Hold down select and the red button together for about two seconds, until the red light on the Sky remote control blinks twice.
4) Key in 0206 - The light on the Sky remote control blinks twice
5) Press the on/off buttonbe careful, all the guides tell you to press "tv" before keying in code but omiting worked perfectly for me (after a lot of messing about trust me!)
Tudná valaki értelmezni?[link] itt találtam
-
Csabi8507
tag
válasz guriga1234 #35865 üzenetére
Ezt is tervezem,hogy megnézem a készülékeket élőben.
Netes áruházban vetted vagy egy műszaki áruházban személyesen? -
guriga1234
addikt
válasz Csabi8507 #35863 üzenetére
Még valami, bár nem csak neked szól.
Manapság sok helyen reklámozzák a LED tévéket. Amellett, hogy jóval drágábbak, nem biztos, hogy jobbak is. A LED annyiból LED, hogy a háttérvilágítás LED-es, ami maximum a fogyasztásban jelent valamit (kevesebbet fogyaszt valamivel, de nem sokkal). A B650-es sorozat nem LED háttérvilágítású.
Bár itt többen még a teljes kikapcsolásra is buzdítanak, hogy az mekkora megtakarítást jelent fogyasztásban, mert hogy készenlétben világít egy piros LED az előlapon. Akik ezt írják, azoknak szerintem fogalmuk sincs, hogy egy LED mennyit fogyaszt. Ha még a készenlétért felelős elektronika fogyasztását is hozzászámoljuk, éves szinten sem jönne össze egy fagyi ára. Ennyit a nagy megtakarításról. -
VGYke
addikt
válasz guriga1234 #35862 üzenetére
Mondjuk a B9000 ?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
guriga1234
addikt
válasz Csabi8507 #35863 üzenetére
Nekem B652T4P van. Ez is a 650-es sorozat tagja. De ne rám, vagy másokra hallgass, hanem mérd fel az igényeidet, nézd meg a saját szemeddel, és ha neked megfelel, akkor dönts csak mellette. Nálam nem pénz kérdés volt, hogy milyet vegyek, mégis ezt választottam. Talán ez mond valamit.
-
Csabi8507
tag
válasz guriga1234 #35862 üzenetére
Ennyire jó lenne ez a Samu B650-es?
Látom nagyon sokan veszik,nem tudom mit tegyek. -
guriga1234
addikt
válasz wesson #35851 üzenetére
Szerintem frissíts fw-t, mert én pl. simán tudok tekerni mkv-be is, még DLNA-n keresztül is. Én már kétszer is frissítettem, a jelenlegi nekem (mivel P-s: 2004.8). A W-s fw: 2004.1.
A fw frissítés gyorsan megvan, nem kell tőle félni, csak a leírás alapján kell csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz bteebi #35818 üzenetére
Szia! Ha egy-egy speciális kérdésben a gugli nem segít, hasznos lehet ennek a fórumnak a keresője is (balra fent).
W-P különbség: 650t2p nem csak a C hanem C+ -os kártyát is tudja fogadni650, 651, stb pl: káva színei
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
toeki
senior tag
philips tulajok:
az uj firmware után lett egy uj menu a házikós beállitós menuben:
SCENEA
kidob egy képet(nálam valami pillangó) és kiirja hogy 240 perc mulva kikapcsolez mi a fene lehet?
-
Csabi8507
tag
Hali.
Lcd Tv vásárlás előtt állok.
Van 3 kiszemelt tv.
1,Sony KDL40W5500
2,Philips 42 8404H
3,Samu 40B650
Kérdésem az lenne ezek közül melyik lenne a legjobb választás.
Sima sd adás nézés néha game és filmet is néznék rajta.
Ugye mind a 3 tudja a 100Hz-et a 24p-t és van bennük mpeg 4-es tuner.
Input lagról is várom a véleményeket ha tudtok róluk valamit típusonként.
Előre is nagyon-nagy köszönet. -
dh66e
veterán
válasz Mancsy #35853 üzenetére
Első dolgod legyen hogy hívod a szervizt.A hiba amit leírtál nem normális,ott bibi van valószínűleg elektronika,de egy telefon és okosabb vagy.Reménykedj hogy nem tudják megcsinálni és akkor csereszavatos lesz egy újra,(talán adnak egy idei modellt)de ennek kicsi a valószínűsége.Sok szerencsét.
-
n@p@lm
őstag
na megrendeltem én is a 40B650-esemet.
péntekre ígérték a pc-dream-os fiúk.
sokáig vacilláltam hogy milyen legyen (650 vagy 651) aztán végül is a 650 mellett döntöttem.
féltem hogy a bordó szín hosszú távon zavarna tévézés közben -
Mancsy
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Biztos volt már róla szó, de nem sikerült keresővel ilyen jelenséget találnom.
Szóval van egy SHARP AQUOS LC-37RA1E LCD HDTV-m, amit 2008. áprilisban vettem, demókészülék volt kb 40 társával együtt. Soha semmi probléma nem volt vele, 2 napja viszont szórakozik velem. Egyszer csak gondol egyet, és a színkeverést olyan magentásra állítja, szóval mindent piros és rózsaszín szemüveg mögül látok Ekkor ha kikapcsolom, majd be, akkor megjavul. Ma már cifrázta, az alsó harmadban egy kb 3 centiméter vastag vízszintes fekete csík is van, végig. Újraindításra szintén javul.
2 év garancia van rá, tehát még érvényes. A kérdésem, hogy mi ez a fenti jelenség? Egyáltalán foglalkoznak vele garanciában? Vagy van értelme, hogy szóljak miatta? Félek csak összebarmolják meg karcolják és törik, és hiába vigyáztam rá. Amúgy nem megy sokat, átlag napi mondjuk 2,5-3 órát.
Mit csináljak? És mik a lehetőségeim? (csere, pénzvissza, stb...)
A Sharp ügyfélszolgálatot sem ismerem, hogy mennyire készségesek, stb... -
sfdrakex
nagyúr
Google adta a linket:
http://www.lge.com/uk/tv-audio-video/televisions/LG-lcd-tv-26LU5000.jsp
egy francia oldal ezt írja:
LG 26LU5000
26 inch, Widescreen, LCD, HDTV 1080p, LG Dual XD Engine, NTSC supporté, Tuner DVB intégré: Oui (HDTV), Type de tuner numérique: DVB-T HDTV/DVB-C HDTV, Type de téléviseur: LCD, Balayage progressif (Progressive scan), Circuit de correction d'image: LG Dual XD Engine
Bár nem tudok franciául, de gondolom azt jelenti hoyg DVB-T/C van benne.http://en.kioskea.net/guide/details/1228905-lg-26lu5000
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
hcs57
addikt
A keresővel nem találok róla infót... valaki ismeri az LG 26LU5000 tv készülékét? Van benne DVB-C tuner? Milyenek a szinek? ...egyéb tapasztalat?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
iipenwin
csendes tag
Ha jól tudom akkor a káva színében van a különbség. Tehét a 650, 651, 652 szám különböző színeket takar. A 2TW jelentését nem tudom, de valószínű hardverrel kapcsolatos infó. Amúgy szerintem jó készüléket választottál. Igaz még csak 2 nap múlva kapom meg ugyanezt a panelt, de nagyon jókat olvastam és hallottam róla.
További LCD-s napot. -
sparc
tag
Sziasztok.
Van egy Sony KDL-32E4030 tévém, de sajna ha rákötöm a laptopra d-subbal akkor ha 1920*1200-as felbontásba rakom, nem lesz teljes képernyős hanem a balszélén lesz egy függőleges nagy fekete csík. Ennek mi lehet az oka? 1280*800-as felbontásban viszont jó a kép. Windows 7 oprendszert használok amúgy. -
ricsik
őstag
Gyors kérdés, a válasz lehet hosszabb
B550 vagy Philips 5604? 32" -ban -
wesson
csendes tag
válasz guriga1234 #35838 üzenetére
Örülök, hogy ennek ellenére mégis be tudtál pötyögni nekem 4 betűt, és nem kellett elolvasnom a fórumot elejétől a végéig. Nem mindenki ér rá végignyálazni egy fórumot, vagy éjjel nappal netezni. Mégis, akik éjjel nappal a neten lógnak, meg vannak sértődve, ha valaki olyasmit kérdez, amiről már volt szó. Ez kb. olyan, mintha odamennék egy társasághoz akik beszélgetnek, és ha kérdeznék valamit tőlük aztmondanák, hülye vagy? Mielőtt kérdezgetsz, ittvan egy 10.000 órányi hangfelvétel, ezt halgasd végig, és ha még mindig nem tudod a választ, csak akkor kérdezzé!!! Egyébként pont emiatt, mielőtt egy fórumra először post-olok, mindig elolvasom legalább pár hónapra visszamenőleg, hogy miről folyik a szó, viszont erre nem emlékeztem. Tényleg, mekkora bunkó vagyok.
;)
Mégegyszer köszi... -
wesson
csendes tag
Sziasztok!
SAMSUNG B650 kérdés: Ha egy AC3 hanggal "szerelt" divx-et, vagy mkv-t játszom le DLNA-n keresztül számítógépről, ilyenkor kitolja a hangot a tv az optikai kimeneten? Tehát ha összekötöm a tv-t optikain az erősítővel, akkor faszán szól majd a szörránd?
-
5oultrain
aktív tag
válasz dabadab #35833 üzenetére
Értem.
Végül is csak arra voltam kíváncsi, hogy van-e értelme perfect pixel-re rakni, vagy nincs és ugyan azt a képet látom.
Szerintem inkább az utóbbi, mert nem hiszem, hogy ugyan azt tudná mint egy komolyabb philips.
Jelenleg Perfect-re állítottam, max majd vissza állítom ha lesz valami gond.Csak ugye, mégis foglalkoztatja az embert, hogy akkor miért lehet váltani, de gondolom a szoftver-ük azonos.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: legalkriminalz
-
dabadab
titán
válasz 5oultrain #35831 üzenetére
"Kíváncsi vagyok észre vesz-e valaki valami különbséget"
Nem fogjak eszrevenni, mert tul kicsi hozza a kep felbontasa, hogy barmi is latszodjon, raadasul a Perfect Pixel HD mozgasinterpolaciot is csinal, amit plane nehez allo kepen eszrevenni
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Tyca
senior tag
Jól elbeszélgetek itt magamban, de azért beírom mire jutottam.
Szóval onnan indultam, hogy egyik hdmi bemeneten sem ment át a tv-re a kép.
Kértem kölcsön egy nVidia kártyát, hátha az Ati-m szarakszik, de nVidia-val sem lett jó.
Újrahúztam az XP-t, hátha a sok Catalyst telepítgetés tett be neki, de úgy sem lett jó. Este 11-kor ráhagytam az egészet, éjjel kábelekről és bemenetekről álmodtam.
Aztán ma reggel kínomban kipróbáltam azt a dolgot, amit ugyan Samsung tv-hez írnak, jelesül hogy a hdmi bemenetet át kell nevezni PC-re.
És b@#*ameg, a HDMI3-as bemenetet átírva PC-re, kiment a kép!!! De csak azon! Ha a HDMI1-et nevezem PC-nek, azon továbbra sem jó. A HDMI3-at visszaneveztem az eredeti nevére, és ott továbbra is megy a dolog. Szóval nem nagyon értem az egészet, lehet a HDMI1-es bemenete elszállt a tv-nek, ma beszólok a boltnak, hogy küldjenek egy szervizest. -
fasterware
aktív tag
Hi.Újabb kérdés: az mpeg 4 tunernek csak az lesz az lényege, hogy a szabad hozzáférésű digitális adást tudjam fogni? gondolom ehhez hd antenna kellene. illetve ha pl discovery csatornát akarnék nézni hd-ban, akkor előkel fizetni mondjuk upc-nél külön csomagra és adnak 1 vevőegységet, mert ugye a kódolt csatornát csak igy lehetne nézni.
Magyarán tök mindegy, hogy analóg v digitális a tuner a tv-ben akkor is kell majd a szolgáltató által adott vevőegységet használni hd adás nézéséhez. -
Memora
senior tag
válasz zhagyma #35547 üzenetére
Köszi a (szép hosszú) magyarázatot, lesz megint bőven beállítgatnivaló
Megvárom, míg megszakad a netem (routerem még azóta sincs ), és kipróbálom.
Közben egyébként sikerült ugyanígy, utp kábellel hasonló kiszolgáló szervert csinálnom a PC-ből a PS3 számára (PS3 media server programmal), úgyhogy talán már lassan a TV-t is sikerül belőnöm végre
Mindenesetre már a samsung share manager is lát valami "ismeretlen" ip címet az eszközházirendekben, már ez is előrelépés.
A PS3 media szerverrel az a baj egyébként, hogy csinál valami minimális átkódolást streamelés közben (Tsmuxer), gyönyörűen lejátszik mindent, viszont a feliratozásnál megbukik a dolog, mert elkezd akadozni...Fancy quote placeholder
-
Kinder
senior tag
Sziasztok!
Vételeztem ma egy Thomson 40E91NF32 Full HD LCDTV-t az Auchanban.
ilyetHazahoztam, összekötöttem HDMI-n a PC-vel ( Asrock 330 Nvidia Ion ), és ugyan felismeri a Win7, és 1920x1080x32@60Hz-en megy is, de homályosak a betűk, és ki van csúszva a kép mind a 4 irányban egy kicsit, tehát pl az órát még látom bal alul, de a dátum már kilóg, felül meg a teljes képernyős alkalmazások teteje lóg ki.
Mostakkormivan?
Lehet ezen segíteni? -
bteebi
veterán
Na, közben már találtam valamit, bár még értelmeznem kell , szóval nyugodtan válaszolhattok még az előző kérdésemre .
Btw, a 620-as és 630-as miben rosszabb? Szolgáltatásban, vagy panelben (bár gondolom utóbbi lehet)?
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Brekecs
aktív tag
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy én is beújítok egy LCD TV-t . Viszonylag hosszas huzavona után a választásom egy 37 vagy 40"-os Samsung 6-os szériájú LCD TV lesz. Azt viszont csak ma vettem észre, hogy elég sok változat létezik belőlük, és igazából nem tudom, mi köztük a különbség:
B650 T2W
B650 T2P
B651 T3W
B652 T4W
B653 T5W
Van ezek között érdemi különbség (vagy csak pl. frissebb firmware, újabb revízió)? Előre is köszönöm a válaszotokat!Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
anrab
addikt
válasz Brekecs #35816 üzenetére
ezt most találtam: [link]
router: ha lenne egy vez. nélküli kihúznám a vezetékest és úgy indítanám el, lehet hogy akkor a vezetékesét oda adná. ez elég hülyén hangzik, de biztos érted mire gondolok.
876 órát ment
egyébként ami van most router, csak összedugtam és plug&play. rákattintottam a hálózat telepítése és ennyi. gondolom a vez. nélküli is így megy, ha megy. majd elkérem a havertól.
direkt nem vezeték nélkülit vettem. de mindegy mert itt van mellettem.[ Szerkesztve ]
-
Brekecs
aktív tag
Nem tudom nekem egyből volt fizikai címe amit a routernek megadva engedte csatlakozni !
Na mindegy azt nézted már hogy a szervizmenüben az elsö sorban van egy olyan hogy Operation hours ( nálam még 270 órát ment mióta megvan a készülék ) ez is egy jó dolog legalább tudom mennyit működik nálam a TV !Üdv
[ Szerkesztve ]
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
anrab
addikt
most néztem még csak hogy mióta kikapcsoltam a MOP local contrast-ot, nem csak az a gamma szerű dolog jött helyre hanem a mozi, játék, energiatakarékos üzem módok is! úgy néz ki hogy minden ok. idáig. a kép pedig perfect
Brekecs: úgy tároltam és léptem ki ahogy írtad: store
nem gondoltam volna hogy középre rakják. abba viszont biztos voltam hogy nem az az igazi ahogy én csináltam. -
anrab
addikt
most néztem még csak hogy mióta kikapcsoltam a MOP local contrast-ot, nem csak az a gamma szerű dolog jött helyre hanem a mozi, játék, energiatakarékos üzem módok is! úgy néz ki hogy minden ok. idáig. a kép pedig perfect
-
anrab
addikt
válasz Csabi8507 #35808 üzenetére
a 8-asokban van még internet és DLNA. a H-ra végződő mind MPEG4 DVB-T/C. tudják a 100Hz-t és 24p-t 2/2-3/2 mozgás lebontással jeleníti meg! a multimedia-val nem vagyok tisztába hogy mit kell csinálni a philips-sel, de a fórum szerint jobb a samu. a tv adásokat a philips jeleníti meg jobban. más technikát használ a képalkotásra. nem tudom melyik lenne jobb vétel.
-
Csabi8507
tag
Philipsesektől kérdezném,hogy a 7404 és a 8404 között csak az ambi a különbség?
42 méretben gondolokodom.A 7404 tudja a 100Hz,24P mpeg4 tuner?
Ma voltam nézni tévéket és az az igazság a Samsungtól elment a kedvem asszem egy b530 40-es volt.
B650-set nem találtam sajna.Euronics volt az üzlet.
Hétvégén megyek a médiamárktba,érdeklődnék,hogy Philips 7-8-as széria valamint a Samu B650-es megtalálható-e az üzletben?
Előre is köszi.Melyik lenne jobb vétel a Philips 7404/8404 vagy a Samu B650?
Játékra és sima tv adásra lenne használva főképpen. -
Cyrin
addikt
Ma láttam a Sony WE5 képét, a mellette lévő Z4500-hoz képest elég tejfölös képe volt, egyébként természetes színeket, tónusokat produkált, feketével sem volt gond.
-
Brekecs
aktív tag
válasz mugler #35799 üzenetére
Szia !
Már én is néztem a frissítéseket a tv-men 2009. 08.18-ai a szoftver, interneten keresztül próbáltam frissíteni de nincs elérhető újabb szoftver, így meg nem mertem rátelepíteni azt amit te is írtál de valaki megpróbálhatná !
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
anrab
addikt
válasz mugler #35799 üzenetére
igen néztem már én is. azért az mégis csak 9664!
viszont úgy látszik megoldódott ez a gamma szerű valami, mert azóta nem jött elő. na akkor ezt nem kell bekapcsolni.egyébként én tökéletesen meg vagyok elégedve a tv-vel úgy ahogy van csak piszkálja az ember fantáziáját ez a ki-be kapcsolgatósdi hogy mit tiltottak le benne. hogy átbasszák az embereket.
régebben /úgy tudom hogy megszünt/ a video kártyákkal is ez volt. megcsinálták a tutit és utána azt butitgatták, hogy kikapcsoltak dolgokat benne. ott is az volt, ne piszkálj bele mert ugrik a gari. ezért lehetett tuningolni őket. lehet hogy nem tökéletes a hasonlat, de valami ilyenről van szó itt is. persze azért vannak plussz funkciók amik a kicsiben nincsenek meg.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest