Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
hcs57
addikt
válasz Ares_lovag #50100 üzenetére
Betettél egy LC-tagokból álló ábrát és hivatkozol RC-tagra... valami nem ok.
Amiről írsz, az a kábel csillapitásánál jöhet számításba, ami analóg jelátvitel esetén a jel sérülése miatt fontos lehet. A digitális jelalak négyszög jel, így kevésbé sérül.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
-
hcs57
addikt
-
hcs57
addikt
Ezt csak azért vitatom, mert az agy "rásegít", és azt fogod látni, amit szeretnél... vagyis, ha azt hiszed, hogy azzal jobb, akkor azt látod. Az agy nagyon rafinált...
Ezért nem lehet ezeket a szeánszokat műszeres méréssel alátámasztani.
De nyilván ezt soha nem hangoztatják a Video és Audio "szaklapok", mert akkor senki sem venné a lapjukat.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz hoffman_ #50005 üzenetére
Nem sok esélyed van rá (röviden semmi), hogy az "audio in"-t az erősitőre kötve az megszólaljon... azokon az RCA csatlakozókon csak hang bemenet van, és nem kimenet.
Szerintem.
-
-
hcs57
addikt
válasz Ares_lovag #49612 üzenetére
Hogyan? A Philips 42PFL5605H már lejátsza az MKV-t? és még 100Hz-es is?
-
hcs57
addikt
Ha már a szubjektivitás a téma... szerintem a B650 Samu szinei élénkek, annyira, hogy az már számomra élvezhetetlen. Ezt még fokozza a fényes "kontrasztjavító" réteg.
Azt szeretem a Philiben, hogy a bőr szine valóban bőr, illetve a fű sem neonzöld.A menü "lassusága" nekem sokadrangú, nem nyomogatom a távírt, mint akinél nincsenek otthon, hanem nézem a tv-n a műsort...
PC-vel használva pedig (DVI-HDMI) igazán élmény... a 32PFL7864H/12.
Szerintem
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
válasz vkrisz #49057 üzenetére
Ma tették fel a 7864 fw-t is, most tettem fel..
változás:
Q5481_0. 26.72.0
- Video freeze or macro blocks observed on HD digital broadcast at the interval of 10-12 minutes.[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Valamit félreértettél... ha a HDMI-hez hozzárendeled a számítógépet, akkor elszürkül a pc üzemmód... mert azt már a HDMI hozzárendeléssel aktiváltad.
Mennyi az imput lag? megmérted?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
-
hcs57
addikt
válasz runner 125 #48568 üzenetére
Mire rendeltem volna, már kijavították..
-
hcs57
addikt
válasz Sk8erPeter #47912 üzenetére
Az IPS panelnek ez az egyedüli "hátránya", amiről könnyen azonosítható... hogy oldalról kékes lilás.
Attól még lehet szép kép a 26LU5000 tv-ben, és egyáltalán nem vagyok cinikus, csupán azt akartam neked prezentálni, hogy szerintem abban nem IPS panel van... ami végül is nem nagy tragédia.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz Sk8erPeter #47909 üzenetére
Nem problémázni akarok, légy vele elégedett... ha neked tetszik.
Csak még annyit, ha valóban IPS panel lenne benne, akkor oldalról kékes-lilás elszineződést látnál... de ez csak az IPS paneloknál tapasztalható.
-
hcs57
addikt
válasz Sk8erPeter #47896 üzenetére
Itt nézted? [link]
idézek:
Kép:
Felbontás: 1920x1080
Dinamikus kontraszt arány: 30.000:1
Képarány: 16:9 (beállítási lehetőségek: 16:9/Just scan/Original/4:3/14:9/Zoom/Cinema Zoom/full wide)
Képátló: 26" (66cm)
Látószög: 170°/160°
Fényerő: 400 cd/m²
Válaszidő: 5ms
Twin XD Engine képjavító technológia
Expert mód (ISF Ready)
8Bit jelfeldolgozás
Színhőmérséklet választás
Képmód: Vivid/Standard/Natural/Cinema/Sport/Game/Expert 1/Expert 2
Anti Dazzling (Szemkímélő rendszer)
Fresh White (Ragyogó fehér)
24p Real Cinema (24p 5:5 Pull down)
WGC
NCG
Háttérvilágítás: CCFL
xvyCCha egész oldalról nézed, akkor a sötét szin (pl. fekete) elszineződik?
Ha igen, akkor milyen ?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz Sk8erPeter #47881 üzenetére
Valamelyik webboltban láttam a paraméterei között a betekintési szöget 160/150 vagy 150/140 fokban megadva.. ez dereng, ez miatt írtam..
-
hcs57
addikt
válasz Sk8erPeter #47875 üzenetére
dabadab ezt írta a #47163-ban:
"miért, az IPS-panelnál talán "rosszabb" a mélyfekete szín? Nem annyira fekete, vagy mi?"
Igen, errol van szo. Az LCD-k egyik nagy problemaja, hogy akarmit is csinalnak, az elvileg teljesen fekete reszeken is atszurodik valamennyire a hattervilagitas, sotet szobaban sotetebb jeleneteknel eleg feltuno a dolog. Az IPS-ek 1000:1 alatti kontrasztokat produkalnak, jobb SPVA-k meg akar 2000:1 fole is mennek - persze ezzel se valtjak meg a vilagot.
Ja, es szerintem a Philips meg az LG TV-kben ugyanazok a panelek vannak (marmint az IPS panelesekben, mert pont most volt szo arrol, hogy a Philips vmelyik jobb TV-jebe VA-t rakott), mert a panelgyar neve LG.Philips volt tavalyig
Itt nem ír a 26LU5000 paneljéről, csak az IPS panelról.. hol írta neked ezt?
-
hcs57
addikt
válasz Sk8erPeter #47863 üzenetére
AzIPS panel valóban jó ajánlat, de a 26LU5000 IPS panellel szerelt?
-
hcs57
addikt
válasz c41r0^ #47688 üzenetére
A panel S-IPS, gyors, nagyon szép és színhelyes szinekkel.
Az Avforum-os 100Hz-es PC módot nem próbáltam, nem is látom értelmét, tökéletes 60Hz-en is monitorként.Az 1. szerintem nem hátrány, sőt... inkább előnynek mondanám.
A 3. pedig nem tapasztalható.Egy 32PFL7864H/12 boldog tulajdonosa.
-
hcs57
addikt
válasz Sk8erPeter #47857 üzenetére
Az LG 26LU5000-ben IPS panel lenne? Ilyen betekintési szögekkel??
-
hcs57
addikt
Új fw van a Philips oldalán.. a 32pfl7864 pl. ez változott:
Software history
Main modifications
Each release contains:
All solutions identified in earlier versions
Improved connectivity to improve compatibility with other external devices
As Philips pursuits to continuously improve their products, it is possible that the
channels/preset list is affected after upgrading to a newer software version. Therefore we
recommend reinstallation of channels/presets after completing the software upgrade
procedure.
Q5481_0. 26.70.0
Error message appear on screen when viewing pay channels/services with a Conditional
Access Module (CAM) inserted.
Q5481_0. 26.69.0
TV switched off by itself after 2 hrs of operation.
All user settings (e.g. delta volume) are lost after channel installation/update.
TV displays a message „Scrambled program‟ when switching from Free-To-Air (FTA)
channel to a pay channel.
Q5481_0. 26.66.0
When „EasyLink‟ feature is switched off in the TV menu, the channel number or name
OSDs will not be displayed or display as „undefined format‟ when switching to external
inputs or TV channels.
Channel preset/position are shifted by +1 after performing cable installation with UPC
network. (Only applicable to country, Netherland)
Improvement of the network connectivity with some routers, e.g. Zyxel models. (Only
applicable for Net TV models)
The IP-EPG is not displaying the scheduled broadcast programme (empty) after updating
the TV software to version 26.58.5. (Only applicable for Net TV models)
Q5481_0. 26.58.5
TV does not work with other HDMI CEC compliant devices.
TV does not store all the channels from UPC service provider. (Only applicable to country,
Netherland)
Implementation of a new feature, Scenea. It allows you to use your TV as a photoframe.
Q5481_0. 26.38.23
Software release for 40PFL8664H and 40PFL7664H.
Q5481_0. 26.38.22
Only one analogue channel is stored after performing digital cable (DVB-C) installation.
(Only applicable to country, Netherland)
Micro-block or mosaics appear on channels.
Q5481_0. 26.38.21
Digital cable services are stored in the wrong preset/position and analogue cable channels
are not present in the channel list.
Analogue cable channels are stored in the wrong preset/position in the channel list, after
you have stored as new channel during analogue manual installation.
Increase the maximum number of cable services stored in the TV memory from 500 to 700.
Q5481_0. 26.38.17
The splash screen (Blue screen with PHILIPS logo) is removed when Ambilight is used as a
lounge light. (Only applicable for Net TV models)
Q5481_0. 26.38.14
The Philips Server is not available or cannot access Net TV. (Only applicable for Net TV
models)
After installation of digital (DVB-T) channels, the IP-EPG (Electronic Programme Guide)
menu is empty. (Only applicable for Net TV models)
Enable digital cable (DVB-C) functionality for Switzerland and Austria countries.
Picture menu shows “HD Natural Motion” instead of “Perfect Natural Motion”. (Only
applicable for 76x4, 78x4 & 86x4 series models)
Q5481_0. 26.33.15
A vertical green line appears on the left side of the screen in “Unscale” picture format
through HDMI connection.
Video drop-out when you change channel on the Philips/Pace set-top-box through HDMI
connection.
TV hang-up while navigating in Net TV environment.(Only applicable for Net TV models)
No audio & video in TV mode after TV lost signal from the website while watching a movie
from the Net TV services.(Only applicable for Net TV models)
The radio channel background disappeared with a message “Video not supported”
displayed when you change the radio channels.
Q5481_0. 26.33.9
TV cannot store the channels from cable service provider, Kabel Baden-Wurttemberg.(Only
applicable to country, Germany)
TV does not display the correct resolution for some PC formats and is forced to the
640x480 resolution.
While playing a media file in the root directory of the USB memory device, the Program +/-
button does not allowed you to select another media file.
Unable to enter the network frequency for DVB-C installation.(Only applicable to country,
Netherlands)
To preset/position analog channels from preset number 2001 onwards after channel
installation.(Only applicable to country, Netherlands)
Channel disappeared from the original preset position and shifted to a preset number
16384 after installation update.(Only applicable to country, Lithuania, Czech Rep or Italy)
Q5481_0.26.29.6
No channels found after auto-installation.(Only applicable to country, Ukraine & Bulgaria)
Riks TV certification.(Only applicable to country, Norway)
Intermittent access of electronic user manual with the [Yellow] button on the remote control.
(Only applicable for models with electronic user manual)
The audio language does not change when you select an audio language from the list of
available broadcasted languages in the TV menu for a digital channel.
The TV is intermittently blocked when accessing YouTube service.(Only applicable for Net
TV models)
To include DVB-T MPEG4 feature for country, Slovenia.
Channel Nederland 2 and Nederland 3 presets are shifted after installation update.(Only
applicable to country, Netherlands)
Q5481_0.26.24.8
Channels TF1, France2 and M6 have disappeared from the preset list after installation
update.(Only applicable to country, France)
Q5481_0.26.24.4
Initial production softwareOkos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz ProdyG #46894 üzenetére
Szintén 5km-re lakom az adótól (Debrecen-Pallag) és a panelben a szobában egy kb 30 hosszú huzallal fogom a digitális adást... igaz egy ideig eljátszadoztam, míg tökéletes lett.
-
hcs57
addikt
válasz Sk8erPeter #46653 üzenetére
Olyan ára van, hogy azért már 32"-os is kapható..
-
-
hcs57
addikt
válasz kisbuba #46584 üzenetére
Nagyon érdekes a kereskedelem hozzáállása a dologhoz, mert nem nagy erőfeszités a digitális vételt prezentálni... nekem pl itt Debrecenben egy kb 35cm hosszú dróttal jön a digitális vétel.. a panelben. Tv-t pedig azért veszünk, hogy műsort nézzünk rajta...
-
hcs57
addikt
-
hcs57
addikt
Rugaszkodj már el a táblázattól, ami 3 éves... te azt látod a tv képernyőjén gyors mozgás esetén, hogy a vizszintes felbontás 300 sor lett? Mert én nem. Talán annyit látok, hogy egyes élek (nagyon nehezen észrevehetően) elmosódnak. Lehet a szememmel van valami baj.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Na persze, mert előtte azt írtad, hogy a vízszintes felbontás 300 sorra csökken... a cikk pedig azt írja, hogy az él gyors mozgás esetén elmosódik.. ez azért nem ugyanaz. Az élek elmosódása miatt még nem csökken a vízszintes felbontás olyan drasztikusan, csak a kép bizonyos része mosódik kissé.
-
hcs57
addikt
válasz Zyelor #45818 üzenetére
Jó az olcsó kábel, ha 1.3 -at tudja... ez nem az árától függ, még csak attól sem, hogy aranyozott- e a csatlakozó. Vegyél DVI-HDMI átalakítót és hajrá..
-
hcs57
addikt
Elmosódás van 50Hz-nél, de nem csökken a felbontás 300 sorra. 100Hz-nél pedig keresni kell az elmosódást, és ráadásul az sem 550 sor. Ez nem ugyanaz, amit te írsz... Szerintem.
Amit beidéztél azzal is magadat cáfolod, amihez csak annyit, nem a Samsung számomra a tv gyártás csúcsa..
-
hcs57
addikt
El kellene hinnem? Milyen műszerrel mérték?
Itt ülök a 32PFL7864H/12 előtt, kikapcsolom a 100Hz-t, de nem lett a kép 300 soros.. visszakapcsoltam, most sem 550 soros a felbontás.
Te elhitted?
-
hcs57
addikt
..és hol írják, hogy az 1080 sorból 400 sor lesz? Egy oldal mitől lesz szakmai? Onnan, hogy olyan újságírók írják, akik a nappalijukban nézik a különböző tv-ket, és utánna megírják a "tutit"?
Nem fikázok senkit, de örömmel olvasék arról, pl: hogyan valósítja meg a Philips, Samsung, stb a 100Hz-es kép esetén az interpolálást... mi a technológiai eltérés a HD natural motion és a perfect natural motion között... soroljam?és nem fikázást, pl: moslék a Philps...
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Maga a 26" leszűkiti a kört... alig van néhány tv ebben a méretben, és az mind TN+film paneles, ha jól emlékszem.. így olyan nagy csodát ne várj tőlük... de ha 32"-t írtál volna, akkor már mindjárt van miből ajánlani.
-
hcs57
addikt
Nekem 7864 van, az edigitalnal vettem. Beszéltem a Philips Mo. képviselőjével telefonon, ő azt modta, hogy a 7864 egy nyugati áruházláncnak lett gyártva, ezért másabb a 7404 -nél.
-
hcs57
addikt
Mióta frissítettem a 32PFL7864H fw-jét, azóta jó az EPG..
-
hcs57
addikt
válasz Fidel76 #45196 üzenetére
Nem csak az a baj, hogy nincs elég hely felette (30cm helyett 20 cm van), hanem még az is, hogy a melek levegő áramlása nem függőleges (akadályba ütközik..) így ezzel nem próbálkoznék, a károsodás abban valósul meg, hogy az elektrolit kondenzátorok a melegebb környezetben kiszáradhatnak, veszítenek a kapacitásukból, stb...
-
hcs57
addikt
válasz #46372352 #45131 üzenetére
Gondold végig, milyen tanácsot adsz... 100W fogyasztásból kb 70 - 80W hő formájában távozik... hol fog távozni? .. ha berakod a szekrénybe, és csak 1cm rés marad mellette?
-
hcs57
addikt
válasz guriga1234 #45105 üzenetére
Akkor te 33% vagy... Mondanám, hogy tv-t a tv gyártótól kell venni, de nem teszem. Biztosan jó tv a Samu, sok szolgáltatással, nekem mégsem jött be, Philit vettem.
-
hcs57
addikt
-
hcs57
addikt
válasz Tomocso #44981 üzenetére
A tv-ről nincs véleményem, nem ismerem. A digi digitális jele nem tökéletes, néha bekockásodik, de cserébe ingyenes (vagyis az analóg vételt fizetjük csak)
-
hcs57
addikt
Fórumtársak, ha lehetne, a személyeskedéseket privátban...
-
hcs57
addikt
válasz nightshadow #44930 üzenetére
Nem sok minden tudható... ezt találtam: [link]
-
hcs57
addikt
Ha mind a három méretű tv-t ugyanonnan nézed, akkor persze, hogy a legnagyobb méretűn lesz a legzavaróbb, mert azt látod legnagyobb látószög alatt. Ha azonos látószög alatt (ajánlott távolságról) nézed őket, akkor egyformán lesz zavaró. Így már érthető?
-
hcs57
addikt
A kockásodás nem a képernyő méretétől lesz zavaró, nekem a 82cm-es FullHD képernyőmön ugyanúgy zavaró, mint neked.. inkább a látószög nagyságától, vagyis milyen közelről nézed..
A másodikat pedig talán privátban kellene...
-
hcs57
addikt
Az off-ot kérnénk mellőzni..
Van már eredmény valakinél az új Philips fw-ről? Mi változott, stb..
-
hcs57
addikt
válasz #46372352 #44749 üzenetére
Csak kiváncsiságból kérdezem: kit érdekel az oldalról milyen... onnan nézed? Ez csak akkor fontos, ha 20-an nézitek, és van aki csak oldalt talál magának helyet.
Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)