Hirdetés
Aktív témák
-
őstag
Samsung B650-nél hogyan kell bekapcsolni a game mode-ot?
-
őstag
válasz guriga1234 #38021 üzenetére
Akkor elvileg tovább kéne tudja küldeni a hdmi-n érkező 5.1-et is, nem? Na mindegy, köszi. Majd még próbálkozok azért!
-
őstag
válasz guriga1234 #38016 üzenetére
A kérdésem egyben link is volt, utalva a problémámra. DLNA-n keresztül amúgy továbbküldi az 5.1-et az erősítőnek?
(#38018) anrab : köszi a linkeket, majd olvasgatok.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz guriga1234 #37977 üzenetére
Van valami ötleted a problémámra? Neked hogy van összekötve?
(#37978) anrab: mert az erősítőmön sajna nincs hdmi be-/kimenet és a lehető legkevesebb kábellal szeretném megoldani. 10 méteres kábeleket kellene vegyek. Még nem vettem 10 méteres hdmi kábelt se, csak egy kis optikai kábelt, ami a tévéből megy az erősítőbe. Mivel hdmi-n megy a kép és hang is, ezért akartam először tévébe és onnan erősítőbe. Meg szerintem nagyon drága lenne egy 10 méteres digit kábel.
(#37979) pincehely: azt mondod, hogy alap esetben a hdmi-n nem 5.1, hanem csak sztereó jön ki? Hol kell ezt megnézni?
Ebből gazdálkodhatok: tv + erősítő + dvd + vga + alaplap. 10 méteres kábelek kellenek, hogy el tudjam vinni a fal mellett. Mit ajánlotok?
-
őstag
Összekötöttem a 40B650-et a számítógéppel hdmi kábellel (így a tévén van hang és kép is). A tévét pedig az erősítőmmel optikai kábellel. Ha pendrive-ról nézek filmet, a tv szépen továbbítja az 5.1-et az erősítőnek, de ha számítógépről, akkor csak 2.0-át küld tovább. Valaki próbálta már?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz wesson #36983 üzenetére
Én elhiszem, hogy nagyon-nagyon jó, de a csodában nem hiszek. Az, hogy egy megjelenítő bármiféle torzítás nélkül adjon vissza egy 4:3 arányú teljes képet teljes 16:9-ben, (ha a pixelek tulajdonságaikban megegyeznek (tehát az egyik nem négyzetes, míg a másik téglalap alakú)), az fizikai képtelenség. Szóval vagy a széleit húzza picit széjjelebb (mint a Panasonic, vagy Sony smart), vagy téged jól atb@sztak. Amúgy számomra legtutibb beállítás a Samun a széles nagyítás lenne, ha nem vágna le az alsó-felső részéből egy kicsit.
(#36985) Hegyirabló: nem velem b@szol ki!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz tupacamaru #36968 üzenetére
Mégis mi a bajod a Dark Knight-tal?
-
őstag
Ezt most nem csak Neked, hanem mindenkinek!
Nem tudom más otthon milyen digitális csatornát tud fogni, de cáfolom azt, hogy a samsungon szar a digitális adás. Nálam 576i a felbontása a digitális adásnak és nagyon jónak mondanám (persze ez erősen szubjektív). 1-1,5 méterről látszik valóban, hogy csak SD a jel, de ahonnan én nézem (2,5 méter), onnan igenis jó. Analóg szar. Philipset nem tudok elhozni hozzám, hogy ugyanolyan körülmények között tudjam tesztelni mindkét tévét, egyszerre, azonos tartalommal. Ezzel azt akarom csak mondani, hogy elhiszem, hogy a Philips a lehető legjobb választás SD-re, hogy az én 576i felbontású digitális jelem rajta mutat a legjobban. De! Azt nekem ne mesélje be senki, hogy abból az analóg jelből, ami nekem van (hangyás!, szellemképes műsor), látszatra HD-t csinál, mert ez nonszensz (maximum X hangyából 2X hangyát ). Szóval, szvsz, mielőtt bárki olyan kijelentésekkel dobálózna, hogy a Philips (legyen bármilyen kategóriás is!) analógra is tökéletes, az gondolkozzon el egy cseppet azon, hogy analóg és analóg jel között rengeteg különbség lehet. Aztán nehogy XY csakis és kizárólag azért vegyen Philipset, mert Ő itt azt olvasta, hogy majd vadállat lesz, aztán csalódni fog, mert hiába a legjobb a Philips képjavító elektronikája, ha otthon egy rakás kaki a jel, amit fel tud használni. Peace! -
őstag
válasz Mancsy #36614 üzenetére
Vedd fel a telefont és hívd a szervizt! Nem is értem, hogyan lehet ez kérdés!
(#36602) n@p@lm: én még nem telefonáltam, hogy küldjenek hivatalos garipapírt. Mivel tőled tudok az egészről, úgy gondoltam megvárom, míg megkapod te, aztán hívom őket, hogy legyen mire hivatkozzak. Bár szerintem, ha beregisztráltam és elfogadták a szériaszámot, nem kéne, hogy gond legyen a garanciával, ha arra kerül a sor. Bár inkább soha ne kerüljön rá sor!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz hejesírásó #36404 üzenetére
Én is ajánlom ilyen szempontból a MediaMarkt-ot. Engem még egyszer sem küldtek el, mikor nyomkodtam a távkapcsokat és állítgattam a tévéket (pedig volt, hogy napi szintem voltam ott, csak ezért ). Az ő érdekük (is), hogy minél elégedettebb legyen a vásárló és ne zsákbamacskát vegyen, hanem lássa, hogy tapasztalt, segítőkész emberek hada veszi őket körül, hogy nyugodtan, elégedetten költhessék el a megspórolt pénzüket.
-
őstag
válasz guriga1234 #36354 üzenetére
Neki már mindegy, ezt alb@szta! Csak poénkodtam, biztos jó tévé lesz az is!
-
őstag
válasz penene #36339 üzenetére
Talán ebben az egyben jobb az lg. De itt már lemérték a 40b650-et is. Több innen. A te döntésed.
-
őstag
válasz penene #36335 üzenetére
Félre ne érts, nem belepofázni akarok a dolgodba és Samu marketinges sem vagyok, mielőtt bárki azt hinné! Én mindenképp B650-et ajánlom, én is amellett döntöttem, szerintem korrekt tv, korrekt áron. Bár 37-esben elvileg gyengébb panel van (guriga1234 mindjárt jön és elküld a picsába ), de szerintem olyan rossz és sok különbség nem lehet. Mindenképp meg kell nézni élőben. 40B650-nek tükrös a panelje, ami engem nem zavar, de másnak zavaró lehet. Nekem Philips 42PFL7404 volt még alternatíva, de azt kilőttem, mert nem tudja a real 24P-t, (szerintem) a feketéje is gyengébb, valamint B650 jobb multimédiában.
Mod: de az tükröződésmentes.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz penene #36322 üzenetére
Megmondom őszintén nem nagyon néztem LG-ket a rossz feketéjük miatt, de szerintem a 100Hz elég. Mondom én csak sportot nézek 100Hz közép vagy maxra állításával, egyéb esetben minimumon van és így engem már nem zavar. Ezt olvasd el.
(#36332) hattorihanzo: Ahhoz, hogy megtudja őt zavarja-e, el kell menni és meg kell nézni. Mert, ha zavarja, otthon is zavarni fogja.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz denes123s #36319 üzenetére
Elmész egy nagyobb műszaki boltba, ahol sok tv van egymás mellett (én MM-ba szoktam járni, az van legközelebb hozzám). Ha szerencséd van, nem analóg adás megy rajtuk, hanem valami jó minőségű digitális akármi (általában ez így van, mert a tévéket így könnyebb eladni). Megnézel egy 100Hz-es tévét és egy nem 100Hz-es tévét (lehetőleg egymás mellett, hogy egyszerre tudd figyelni a tartalmat). A 100Hz-es sokkal folyékonyabban jeleníti meg a gyorsabb mozgásokat (ha be van kapcsolva persze a 100Hz), míg a nem 100Hz-es tévén kicsit úgymond "röcög" az adás. Na, ha ezt te észreveszed és zavar, akkor mindenképp megéri a +40K-t, mert aztán állandóan azt figyelnéd. Engem rohadtul zavart, de az asszony észre se vette. No, így lett nekem 40B650-em.
(#36317) Yany : ha usb-ről nézek filmet, annak a beállításai megmaradnak, ha visszarakom sima tv-re. Gondolom ez a többi bemenetnél is így van akkor, de inkább várd meg, míg valaki olyan ír, aki már több bemenettel próbálta.
(#36316) dark/night: szerintem kell a 100Hz. Egyébként miért Sony? Más típusokat is néztél?
(#36314) toeki: HD5770. 4870 1GB szintjén van, de sokkal kevesebbet eszik és már DX11-es, időtállóbb.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz n@p@lm #36270 üzenetére
Azzal is lehet, csak nem olyan gyorsan. Próbáld csak ki a jobbra nyilat! Mondjuk azt nem értem, azt miért van így, de mindegy. Egyszer már beszoptam film közben, hogy véletlenül megnyomtam balra nyilat, aztán a film elejére ugrott, pedig csak vissza akartam kicsit tekerni.
(#36275) guriga1234: azért ezzel vitatkoznék. Szerintem a ledes tévének azért jobb képe van, nem csak a fogyasztása kisebb. Ha nem kerülne sokkal többe (vagy ha több pénzem lett volna ), én azt vettem volna. Hozzáteszem ezzel is teljesen elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nekem 40b650-em van van. Az alsó szél közepénél látszik, hogy bevilágítás van. Nem zavar, de látszik, eddig ennyi hátrányát láttam.
-
őstag
válasz bizi990 #36212 üzenetére
40B550-nek. Ha számodra felesleges a médialejátszás usb-ről és nem vagy hajlandó többet fizetni érte, akkor a 100Hz-ről is le kell, hogy mondjál. Mert csak a B620-ban és a B650-ben van 100Hz. Hogy pontosan ugyanolyan panel van-e a B550-ben, mint a B650-ben, azt sajna én nem tudom megmondani. Itt olvashatsz hozzászólásokat a B550-ről.
-
őstag
válasz bizi990 #36209 üzenetére
Van, de azt nem B650-nek hívják.
(#36186) n@p@lm: na hát várhattam volna még az este a megerősítő mailt, ugyanis ma reggel kaptam meg. Na mindegy, lényeg, hogy sikerült. Ezután te felhívtad a pc-dream kft-t, hogy küldjenek neked hivatalos magyar samu garit? Mrt ha igen, akkor asszem én is telefonálni fogok.
Egyébként én rendelés előtt felhívtam valakit a pc-dream-nél, aki éppen Németországban volt, úgyhogy én úgy gondolom, hogy onnan szerzik be a tévéket. De engem tulajdonképpen nem érdekel, honnan szerzik, a lényeg, hogy olcsón adják, garanciával.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz Arnold2 #36124 üzenetére
Nem tudom nézted-e, de ennyiért már bőven vannak 82-esek is. A 26-osok semmiképp nem érik meg az árukat, szerintem.
(#36125) dan390: én nem venném neg, számomra ismeretlen a gyártó. Ennyiért bőven van választék, más, ismert gyártóktól.
(#36128) n@p@lm: a termékregisztrációról én nem kaptam mailt, bár írt a végén valami ilyesmit. Hát ha oda van írva a termékeimnél, hogy regisztrálva, akkor csak nincs gond!? Vagy küldjek nekik egy mailt?
(#36135) Wini: miért néztél mindenképp lg-t? Ezt olyan mondta, akinek már volt 42LH7000-es tévéje. Én átgondolnám, szerintem annyiért van jobb is.
(#36137) Matt-OPT: kicsivel többe kerül (+15K), de szerintem igen.
-
őstag
válasz Matt-OPT #36117 üzenetére
Valami árkategóriát írj, mert így nehéz ajánlani. Samu 40B8000, ami drága de full-full. Jó ár/érték arányban Samu 40B650, ami sláger itt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz n@p@lm #36106 üzenetére
Egyébként hogyan kerested a csatornákat? Digitálisan is próbáltad, vagy csak analógon? Mert én sem hittem, hogy a szolháltatóm nyomja sima kábelen is a digitális jelet. Az se mindegy digitálison hogyan keresed, én pl ha úgy kerestem, hogy kábel -> digitális -> teljes, akkor csak kb 70 digit csatornát talált, ha úgy, hogy kábel -> digitális -> hálózat, akkor 103-at.
(#36102) ludsimon: használtan, nagyobbat? (1, 2, 3) Ezekből még lehet alkudni szvsz. Vagy mindenképp újat?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz nagynorbi #36083 üzenetére
Vagy: nem azért kötöd össze külön a tv-t és az erősítőt optikaival, hogy kizárólag az erősítőről hdmi-n érkező hangot optikain visszaadja az erősítőnek, hanem egy másik eszközről (pl: stb, usb pendrive) akarod a hangot az erősítőbe vinni és nem akarod állandóan bedugni/kihúzni az optikai kábelt. Ez elég hosszúra sikeredett.
-
őstag
válasz johnny82 #36079 üzenetére
"Ha össze van kötve a dvd hdmi-vel a tv-vel is és az erősítővel is külön-külön és a tv is össze van kötve az erősítővel optikain, akkor talán elképzelhető, hogy csak 2.1 szól."
Bocsi, ehelyett azt akartam írni, hogy: ha össze van kötve a dvd hdmi-vel az erősítővel, és az erősítő össze van kötve a tv-vel hdmi-vel is és optikai audioval is (erősítő hdmi out + tv hdmi in, valamint tv opt out és erősítő opt in), akkor elképzelhetőnek tartom, hogy csak 2.1 szól a házimozin.
Bocsi, csak már kezdek összezavarodni, néha már összeszavakatakeverem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz JuliuS #36077 üzenetére
Hát nehezen hiszem még mindig. Szerintem ha a dvd lejátszót csak a tv-be kötöd hdmi-vel, és a tv-t optikaival erősítőbe, akkor 5.1-nek kell szóljon a házimozin. Ha össze van kötve a dvd hdmi-vel a tv-vel is és az erősítővel is külön-külön és a tv is össze van kötve az erősítővel optikain, akkor talán elképzelhető, hogy csak 2.1 szól. De az első esetben én nem tudom elképzelni, hogy miért ne 5.1-ben szólna a házimozi!
Mod: Persze csak abban az esetben, ha a forrás dvd-n 5.1 AC3 audio van, nem pedig csak 2.1 vagy DTS.Mod2: most ezek szerint, ha pc vga-ból kiviszem hdmi-vel a jelet (audio+video hd4850-nel) tv-be, akkor az nem küldi tovább optikai audion az erősítőbe az 5.1-et??? Nonszensz.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz JuliuS #36074 üzenetére
Szerintem az hülyeség, hogy ha hdmi-vel kötöd össze a dvd vagy bd lejátszóval, akkor csak 2.1 jön ki max optikain. Én pendrájvról nyomattam full hd filmet (mkv + AC3) 5.1 dd hanggal, amit a tv szépen át is küldött az erősítőnek optikain.
Szerintem is dvd lejátszó tévébe komponens videóval + dvd lejátszó erősítőbe optikai kábellel.
(#36075) adriankoooo: olvastad már?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz Csabi8507 #36064 üzenetére
Ez alapján tudsz elindulni. Én a pc-dream kft-től vettem, mert adtak hozzá kábeleket is és olcsó is volt. Nem magyar samsung hologramos garanciajegyet kaptam, de segítőkészek voltak nagyon, mondták, ha bármi baj van, nyugodtan forduljak hozzájuk, ha magyar samsung szervíz szarakodna. Pc-dream keresőbe és többet megtudhatsz. Ha gondolod, telefonáld végig az összes boltot és így könnyebb lesz választani. Én semmiképp nem adnék +80, de még +30 ezret sem ugyanazért a tévéért, ha meg lehet venni olcsóbban is. Manapság már teljesen normális dolog netről rendelni, semmi rendkívüli nincs benne.
Mod: pixmania-tól semmiképp se rendelj, arról a cégről még jót nem olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz guriga1234 #36028 üzenetére
Akkor a szolgáltató miatt valszeg. Te melyiknél vagy?
-
őstag
Szrintetek az miért van, hogy a tv-n az idő 1 órát késik? Ha beállítom kézin, akkor pedig az epg írja rosszul a műsorokat (1 órával későbbit mutatja)? A tv 40B650.
-
őstag
Szerintetek ez a kábel milyen lehet?
-
őstag
válasz 5oultrain #35907 üzenetére
Lehet, de én szerintem félnék, hogy elkúrok valamit benne.
Mod: TvNetwork kábeltévém van, és mikor beszerelték a tévémet (40B650) először csak analóg jelet kerestettem vele, ami rohadtul sz@r volt. Már pont intézni akartam stb-t, mikor csak lefuttattam egy digitális keresést is. És tök király, befogott minden csatornát digitálisan, így 576i-ben fogok minden csatornát és tudom használni az EPG-t is. Ez csak azért írtam le, mert én furcsálltam, hogy sima kábelon is digitálisan is jöhet a jel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Depression #35764 üzenetére
Elalvás időzítéshez leggyorsabban a tools gombbal jutsz el, megnyomod és kiválasztod az auto kikapcsot (1 tools+4 nyíl lefele), nem kell bemenni mélyebben a menübe. Nem tudom, hogy tanítható-e a távkapcs. Van benne auto hangerő, még nem tapasztaltam reklámok alatt, de szerintem arra vonatkozik.
Szubjektív, de nekem sem tetszett a távirányító, de egyre jobban bejön. Meg tudja világítani a gombokat s ami a nagyon jó benne, hogy ha megnyomod a pilács gombot, nem világít egyfolytában, hanem elalszik, és ha megnyomsz újra egy gombot, újra felvillan. Szóval nem kell állandóan nyomkodni, ha meg akarod világítani a gombokat. Elég egyszer megnyomni este 7-kor a bekapcsoláshoz, valamint reggel a kikapcsoláshoz. Ez nekem nagyon tetszik! -
őstag
válasz ORCA58 #35722 üzenetére
Szia!
Velem teljesen korrektek voltak. Sráccal negyedik emeletre ketten felvittük a tévét (mert egyedül hozta), majd szépen beállította, elmondott mindent. Most nem vagyok otthon, nem tudom megnézni, de ha jól emlékszem T2W a vége és SOQ4 típusú a panel. Mikor megrendeltem, 219900 volt, mire kiért, 219500-at írt a számlára, mert esett az ára (tudom nem sok pár száz forint, de teljesen korrekt volt). Kaptam hozzá egy HDMI kábelt, egy SCART kábelt, valamint egy usb hosszabbítót (ami amúgy nagyon jól jön, hogy nem kell mindig fordítgassam a tv-t, ha a pendrájvot be vagy ki akarom éppen dugni/húzni. Azt mondták elvileg bármelyik samsung szervízben meg kell, hogy javítsák, ha baja van, mert uniós garancia van rá, de ha bármi gond van, hívjam őket nyugodtan, mert úgyis sokat járnak országszerte, elintézik a javíttatást (azért remélem nem lesz baja). A garanciapapírt megmondom őszintén nem néztem meg tüzetesebben, de ha gondolod holnap megnézhetem neked, ha kíváncsi vagy valamire konkrétan. Én eddig teljesen elégedett vagyok a PC-DREAM kft-vel. -
őstag
Ráraktam pendrájvra a kung-fu panda 720p-s változatát, valamint a hívatlan vendég 1080p sample-ét, de hangot nem tudok kicsikarni a tv-ből Avinál van. Mi lehet a gond? A tv 40B650.
-
őstag
Na tegnap megjött végre a Samu 40B650. Nagyon állat, szép képe van. Full hd filmmel még nem néztem, de dvd-vel elég tiszta képet ad. A fekete az gyönyörű, valamint a nézési szög is kiváló szerintem.
-
őstag
Megrendeltem a samu 40B650-et a PC-Dream-től. Elvileg péntek-szombaton itt lesz, már nagyon várom.
-
őstag
Hétvégén vagy jövő hét elején meg fogom rendelni a Samu 40b650 tévét. Melyik boltot ajánljátok? Miért?
-
őstag
válasz guriga1234 #35118 üzenetére
Szerintem bunkó beszólásaid vannak másokkal szemben. Talán nem kéne ezt ilyen stílusban folytatnod!
-
őstag
válasz guriga1234 #35116 üzenetére
Normális stílusban nem lehet a többiekkel beszélni?
-
őstag
Ha megveszem, akkor tvnetwork kábeltv. Nagyon hezitálok, mert a hálóba nincs tv, de jó lenne, a nappaliba meg még egy 72-es sony crt van. 2 lehetőség van, hogy veszek most egy kisebb lcd-t a hálóba és marad a crt a nappaliba, vagy kicsit később veszek egy jó 40-42-es lcd-t a nappaliba és átkerül a crt a hálóba. A hálóba csak sd tévézni kéne, nappaliba, meg mindenre tudnám kötni (gép, hifi). A háló viszont kicsi (panel), így ott egy lcd mutatna jó a falon. Nem tudom mit csináljak.
Mod: szerintem a kis hálóba jól mutatna az ambi és 3 méterről nem számítana a felbontás.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
32PFL7603H. Ennyiért jó vétel, nem?
-
őstag
Szerintetek Samsung 37B550 vagy Philips 37PFL5604H? Hálószobába lesz falra, csak sd-re, pc nem lesz rajta, de az oldalsó usb még jó jöhet.
-
őstag
Hali! Philips 42pfl5604h-ról tudja valaki, hogy lejátszik-e az oldalsó USB-ről divx-et vagy mkv-t? Philipseknek milyen a feketéje?
Honlapján néztem, elvileg lejátssza, de hátha van személyes tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok! Ismerősöm szeretne venni 32-es LCD tévét. Max 130 ezret szán rá. Ti melyiket ajánlanátok?
Mod: UPC direct lenne rajta nézve főként.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- World of Tanks - MMO
- Steam topic
- Everest / AIDA64 topik
- Autós topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Horgász topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.