- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- Milyen notebookot vegyek?
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
tuso
tag
Meglepődtem az AV forum tesztjén (Sony EX500). Igazán azon, hogy azt írták nem lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot. Pedig nekik aztán igazán tudniuk kellene, hogy a részletes beállításokba ki lehet kapcsolni. ("Részletes kontraszt kiemelő" 3 fokozatba állítható) ez pedig nem más mint a dinamikus kontraszt. Minden újabb Sony TV-be így van.
-
tuso
tag
Érdekes ez a garancia kérdés. Amit tudok, hogy a Sony-nál, ha kintről behozott készülékről van szó ,akkor az EU-s fogyasztóvédelmi törvények értelmében jár az 1 év garancia.(csak 1 év!!). Hozzáteszem ha itthon Sony márkaboltból veszed ,akkor 3 év (vagy ha hajlandó vagy fizetni akkor 5 év) teljeskörű garancia van a készülékre. Tehát jár az 1 év garancia, ami bármelyik Sony márkaszervízben érvényesíthető. A baj akkor kezdődik, ha olyan problémája lesz a készüléknek, amelyre csereigazolást kell kiállítani. Ebben az esetben csak is a nagykereskedő cseréli a tv-t ,(ha közben nem szűnt meg, nem változtatta meg a nevét, cégformát stb,,,). Tegyük fel ,hogy nem szűnt meg, akkor a nagyker a cserét tovább passzolja a kinti partner felé (ha létezik még...) ,és ha ő hajlandó cserélni akkor fogják csak kiállítani a csereigazolást, és az az ország aki közvetlenül vette a Sony Europe-tól. Na ilyenkor kezdődnek a problémák....
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
Én amint rádugom a kamerát, abba pill. átvált az adott HDMI bemenetre, és már vezérli is. Megnéztem amit írtál, én eltudok jutni a tartalomlistáig. Ha van valami haverodnak egy másik HDMI kábele ,kérd el tőle, próbáld ki. Engem 1 hétig szopatott egy aranyozott jó minőségű kábel, aztán próba cseresznye kicseréltem és láss csodát működött.
-
tuso
tag
Hozzá teszem ,te egy kicsit kevered a dolgokat. A Bravia sync a HDMI- n keresztül működik és semmi köze az infrához. Amiről te beszélsz ,az tényleg arról szól, hogyha több készüléked van azonos gyártótól ,akkor megtudod változtatni az infrakódokat ,de ennek semmi köze a Bravia sync-hez.
-
tuso
tag
válasz Jimmy8 #45546 üzenetére
P-5600 (Full HD DVB-T ), P5650 (Full HD DVB-T és DVB-C), P5550 (HD ready DVB-T és DVB-C), S5600 ( Full HD DVB-T ), S-5650 ( Full HD DVB-T és DVB- C). Mindegyik MPEG-4 tuner.
P és S között még kontrasztban van különbség.
P sorozatnál: 22.000:1
S sorozatnál: 25.000:1
Jelentősége nem sok....
Ha kell küldök róla egy kis táblázatot![ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
válasz nightshadow #42737 üzenetére
37" van még:37P5600 (DVB-T MPEG-4) 30.0000 kontraszt, 37S5600 u.a csak 33.000 kontraszt, 37P5650 DVB-T és C MPEG-4 , 37S5650 u.a csak 33,000 kontraszt. Limitált széria, az alsó szegmensből, főleg kelet E.u piacra szánt. A tavalyi V,W szériák BE2-es processzorát kapták meg.
-
tuso
tag
válasz nightshadow #39317 üzenetére
Igen ,de azt is hozzá teszik ,hogy ".....Az RGB LED-es háttérvilágítás élénkebb és telítettebb színeket (szélesebb színtartományt), valamint a helyi fényszabályzás révén mélyebb feketeszintet és nagyobb képdinamikát produkál, de drága....". Tehát a 46" és 55" X4500 sorozat jobb RGB LED háttérvilágítást használ, mint az EDGE . Csak hát az anyagiak....
-
tuso
tag
Sony jövőre a Sharp-pal közösen gyártja az új 10. generációs UV²A” (Ultraviolet-induced Multi-domain Vertical Alignment), azaz ultraviola fénnyel előidézett több-tartományú függőleges rendezés” technológiája.
klikk
Kíváncsian várom... -
tuso
tag
...Tegnaptól én is boldog tulajdonosa vagyok egy Samsung LE-40B650-nek, a készülék gyönyörű, az [itt említett] kotyogós hiba a talprésznél nálam is jelentkezett, de nem csíptem le a csavarok végét, úgyhogy egyelőre kotyog (mondjuk szerintem ez egy ilyen készüléknél elfogadhatatlan)....."
Én úgy tudom, hogy kétféle csavar van dobozban, szerintem te nem jó csavarral akartad rögzíteni. -
tuso
tag
válasz Attiba #37758 üzenetére
Ha van splitter (elosztó) ,az LCD tv-re menő ág csillapítását nézd meg. A legkisebb csillapítású ág (nálam 2dB) menjen az LCD-re. Nagyon fontos egy jó Scart beszerzése (aranyozott, minden szál külön árnyékolású). Az stb. menüjébe a felhasználói beállítások-video kimenetet állítsd RGB-re. Nálam kimondottan jó a minőség, a kép, a kontúrok élesek. (nem elmosott). Persze ez függ attól is ,hogy milyen az LCD tv videó felskálázása, a jelfeldolgozó processzor...stb
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
Nálam a laptop hangkártyáján kellett az analog audio kimenetet aktiválni, mert amint rádugtam a HDMI-t ,automatikusan erre a kimenetre (HDMI) állította a digitális hangot, és az analógon nem jött semmi. Szóval kösd össze DVI-HDMI kábellel, illteve a hangot Jack.jack kábellel és a PC-n állítsd be az analog audió kimenetet.
Bár nálam HDMI-HDMI kábellel van összekötve a laptop és a TV, így a kép-hang egy kábelen jön digitálisan, de hogy tudjak segíteni összekötöttem analog hanggal is. -
tuso
tag
A HDMI bemenethez nem tartozik analog audio bemenet.(csak a PC bementhez). Ezért nincs hang a TV-en. Egyetlen megoldás ha a PC audió kimenetét rákötötöd valami erősítőre vagy aktív PC-s hangfalra. A TV-n lévő bemenetet bármire átnevezheted nincs jelentősége, az csak bemenet elnevezésére szolgál. üdv.
-
tuso
tag
válasz guriga1234 #37187 üzenetére
Guriga neked megint "elgurult a gyógyszered". Megint jön a "magas ló" effekt. Lassan szenté fogod avatni magad....
-
tuso
tag
válasz guriga1234 #37182 üzenetére
Végül is 7 nemzet nyelvére fordítják le, és kb. 30 fős team dolgozik az oldalon....A teszteket tekintélyes folyóiratokban publikálják. Mondjuk azon nem csodálkozok , hogy neked hiteltelen....
-
tuso
tag
válasz guriga1234 #37179 üzenetére
Azt hiszem , ennek az Úrnak kellene írnod:Vincent Lheur . Címactory Eleven
134 rue d'Aubervilliers
75019 Paris - France -
tuso
tag
válasz guriga1234 #37169 üzenetére
Ezen az oldalon többféle mérési adatot megtalálsz különböző LCD-kre: [link]
-
tuso
tag
válasz nightshadow #37164 üzenetére
Te azt írtad, hogy nincs különbség, én meg leírtam hogy van. Ennyi... .
-
tuso
tag
válasz guriga1234 #37165 üzenetére
Kalibrálni a 6500k színhelyesség miatt szoktak, persze úgy állítja be magának az ember ahogy legjobbnak látja. kinek mi a fontos. Színhelyesség, fekete színt, kontraszt...stb.
-
tuso
tag
válasz nightshadow #37149 üzenetére
A sony oldalon csak dinamikus kontrasztról találsz infót, aminek mint tudjuk semmi jelentősége. A mért adatok a következőek:
Sony WE5:
Sony W5500:
A personal senzor-t pedig csak különbségként írtam ,nem azért mert befolyásolja a képminőséget. -
tuso
tag
válasz nightshadow #37142 üzenetére
Azt azért hozzá tenném, hogy más a háttérvilágítás (HCFL), ezáltal jobb kontrasztot és feketeszíntet produkál a jobb fogyasztási adatok mellett. + personal senzor.
-
tuso
tag
Info az M1 HD digitális földi sugárzásról:
".....videó formátum: 1080i @ 25 fps (50 félképes váltottsoros letapogatás, teljes HD felbontás, azaz 1920x1080 pixel)
adatátviteli sebesség: műsoronként 12 MBit/sec
videó tömörítés: MPEG-4
DVB-T rendszerparaméterek:
moduláció: 64QAM
üzemmód: 8k
FEC (hibajavító kódarány): 2/3
GI (védelmi intervallum): 1/16...."Csak ,hogy mindenki tisztában legyen vele.
-
tuso
tag
válasz Hegyirabló #36923 üzenetére
Hát persze. A trükk nagyon egyszerű: behoz a cég 200db TV-t, de papíron csak 100db-ot, fináncok megvéve( mondjuk egy-egy LCD-vel). A 100db után fizet Áfa-t, (ami a papíron van) ,de 100db bejön nettóba. Ha rátesz 20-25%-ot, még akkor is, a hivatalos m.o.i forgalmazó beszerzési áránál van. Senki nem piszkálja őket. Ezért van az, hogy a közkedvelt B650 210 eFt és 260eFt között van. Az első trükkös, a második meg hivatalos Samsung kereskedő.
-
tuso
tag
válasz Hegyirabló #36911 üzenetére
Mindkét említett cég "szürke import"-ból szerzi be az LCD-k 90%-át ,mint az árgépen az első 10-15 is, sajnos kis hazánkba abszolút nincs szabályozva ez a kérdés. Bárki hozhat be kintről LCD-t , letölti hozzá a magyar nyelvűt, meg ad hozzá egyedi garanciát. Ennyi.....Csak ha gond van akkor borul a bili....
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
válasz BTom1970 #36888 üzenetére
A videókártyád szoftverébe kellene beállítanod a másodlagos monitort (megjelenítés, felbontás...stb) . vagy windovs-vezérlőpult- képernyő beállítás- 2. monitor engedélyezés.
A HDMI eszközök keresése opció csak a "Bravia sync" -nél van jeletősége, vezérlés szempontjából. Sony kamera,házimozi vezérlés a tv-távirányítójáról. Remélem tudtam segíteni. -
tuso
tag
válasz johnny82 #36301 üzenetére
Az 1080/24p megjelenítésnél is nyugodtan bekapcsolhatod a 100 hz-et, ha nem akarod, hogy gyors mozgásnál "röcögjön" a kép. Ilyenkor ugyanis a megtöbbszörözi a képkockák számát két képkocka közé újakat számol (interpoláció). A moziélmény (a képsebesség a 24p kandenciája ) megmarad és a gyors mozgás is egyenletesebb.
-
tuso
tag
válasz dark/night #36288 üzenetére
Én a W5500-ra szavaznék. Mivel minden bemenetnél egyénileg állítható a képbeállítás, ezért ahová PS3 kötöd , ott ki tudod kapcsolni a 100Hz-et. Tv adásnál, Blu-Ray-nél meg jól jön a 100Hz motionflow üdv.
-
tuso
tag
válasz nightshadow #36246 üzenetére
"...A Sony-nak idén még nem jelent meg a LED-es tv-je (X5500), de be van ígérve. ..."Már hamarabb volt mint a Samsungnak, 46x4500,55x4500.(40x nem LED-es) Mindkettő LED háttérvilágítású, csak nincs agyon "reklámozva" mint a Samsung.
-
tuso
tag
válasz Fidel76 #36044 üzenetére
Ha már összehasonlítasz két készüléket, akkor azonos beállítások mellett kellene ,nem?
Ha úgy nézed ,akkor kb. 60% kevesebbet fogyaszt. összehasonlítás A VE5 ne tévesszen meg ,amerikai tipusa. De nem csak ez a szempont volt, hogy emellett döntöttem... -
tuso
tag
válasz johnny82 #36043 üzenetére
Kb. 120 fokos az érzékelő látószöge, és 5m távolságról is érzékel. A képkikapcsolás inervallumát menüből tudod állítani. Nekem 5 percre van beállítva, tehát ha 5 percig nem érzékel mozgást akkor lekapcsolja a képet ( hang az megy tovább), és amint belép valaki a "látóterébe" egy pillanat allatt visszakapcsolja a képet. Ha 30 percig nem érzékel semmit standby-ba kapcsol. Nem aggódok, ha elalszok TV elött, úgyis kikapcsol.
-
tuso
tag
válasz johnny82 #36041 üzenetére
Papíron a TV betekintési szögei 178 fokosak. Gyakorlatban is tényleg jó. Színek nem torzulnak, a kontraszt egy bizonyos szög után némileg csökken, mint minden LCD-nél, ugyanis a folyadékkristályok elhelyezkedéséből adódóan oldalról több fény szűrődik át.
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
Nekem Sony KDL-40WE5 -ös van. Új , melegkatódcsöves háttérvilágítással,jelenlét érzékelővel(ha nem vagy a TV elött kikapcsolja a képet, fél óra után standby-be kapcsol) fogyasztása 80-90W. A kép tökéletes, nagyon megvagyok vele elégedve. A tesztek is ezt mutatják...Ha tényleg fontos a fogyasztás és a képminőség.
KDL-40WE5
teszt -
tuso
tag
Local dimming problémaLED háttérvilágítású LCD-knél..Hátha segít..
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
Természetesen tudja az 1920x1080-as felbontást HDMI bemenetről. Ez csak egy ( segédlet,mankó) az adott szabvány felbontásokról,frekvenciákról...stb..Volt szó nem olyan régen ,hogy a Sony Tv-k manualjába is hasonló táblázat került be. nagyon sokakat megtévesztett. Ott referencia táblázatként szerepelt. Én Vaio-ról használom a Tv-et, 1080p felbontással HDMI kimenetről(Vaio) -HDMI bemenet (TV). A catalystba csak be kellett állítani 1920x1080 felbontást 1:1 pixel. Tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
válasz pinnacle #34299 üzenetére
természetesen meglehet jeleníteni. Ez csak egy referenciatáblázat.(egy mankó,segédlet hogy tud, adott szabvány milyen felbontást jelent) Ha a videókártyád támogatja, semmi akadálya. Én Vaio-val használom 1080p-be nézem az mkv.-s filmeket. Kicsit félreérthető ,valóban az a táblázat.
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
-
tuso
tag
válasz c41r0^ #34266 üzenetére
Szoba antennával kizárt ,hogy tudod fogni Pesten. Én úgy tudom, hogy a Pest környéki sugárzás teljesítménye vissza van véve ( ne zavarja a MIG-ek frekijét ). Attól is függ, nincs-e az adott hely leárnyékolva más háztömb által...Nekem Békéscsabán, simán jön erősítős lepkével ( full-os jelszinttel)
-
tuso
tag
Közben megtaláltam a műszaki paramétereket a sugárzásról.
.....videó formátum: 1080i @ 25 fps (50 félképes váltottsoros letapogatás, teljes HD felbontás, azaz 1920x1080 pixel)
adatátviteli sebesség: műsoronként 12 MBit/sec
videó tömörítés: MPEG-4
DVB-T rendszerparaméterek:
moduláció: 64QAM
üzemmód: 8k
FEC (hibajavító kódarány): 2/3
GI (védelmi intervallum): 1/16 -
tuso
tag
válasz c41r0^ #34246 üzenetére
Nekem is T-kábeles stb van. Nagyon jó az SD képe(semmi MPEG zaj,tényleg éles kontúrok,) bár bele került vagy fél napomba. Ami látványos javulást hozott (kb. 50%-osat) , a splitter csillapítása ne legyen több 2dB-nél azon az ágon amelyiken az LCD van. Összes koax csatlakozó kicserélése normális fém csatlakozókra, és jó minőségű scart kábel ( aranyozott, erenkénti árnyékolással). A digitális földin felskálázott M1,M2 a t-kábelen jobb. Persze ha HD-t annak ,azzal nem lehet versenyezni.Ennyi természetfilmet nem néztem, mint mostanában az M2-n 18-19 óra között.Azok natív HD-s filmek.
-
tuso
tag
válasz pinnacle #34224 üzenetére
Egyelőre semmi negatív. Nagyon jó fekete,realisztikus színek, jó SD feldolgozás, és ami nem utolsó szempont a jelenetérzékelő és kis fogyasztás. Ha nem vagy a TV elött , bizonyos idő múlva lekapcsolja (te állítod be menüből) a képet (csak a hang megy). Ha fél óráig nem érzékel mozgást akkor pedig készenlétbe (standby) kapcsol. Ha belépsz a látóterébe (fél órán belül) akkor pedig visszakapcsolja egy pillanat alatt a képet. Nagyon greenpeace modell Ezenkívül DLNA,100Hz motionflow , 100000 kontraszt stb...
-
tuso
tag
válasz zhagyma #34219 üzenetére
Igen, a netes boltok 90%-a amely gyanúsan olcsó un. szürke importból származik. Nem hivatalos garanciával... Akkor van probléma ,ha meghibásodik a készülék és saját költségeden kell kijuttatni a készüléket pl Franciaországba (pixmania) , majd ha fél év után elkészült ,visszaküldik. Érdemes utána olvasni....
-
tuso
tag
válasz wesson #33480 üzenetére
Miért van az, ha valaki esetleg nem pozitív véleményt mond az agyon ajnározott Samsungról, egyből neki esnek. A fórum arról szól ,hogy aki véleményt kér ,az objektív valós információhoz jusson (segítő szándékból). Ha az input lagja gyengébb akkor azt kell megírni. Az ,hogy tükröződik a képernyője nálam már kizáró ok, mivel nem egy jó dolog a nappali ablakát tükröződni a képernyőn. A tapasztalataimat nem az áruházak polcairól szerzem. Többet vagyok LCD Tv-kel egy nap,mint a családommal.
-
tuso
tag
válasz mcdokika #33453 üzenetére
Ezt így konkréten kijelenteni ,elég merész. Most arra alapozol, hogy bemész az MM-be, és a sok kirakott TV közül ,amik nincsenek kalibrálva beállítva (valószinűleg a gyári beállításokkal) mennek, a samu a legjobb. Bár tény ,hogy a 650-es egy jól sikerült darab ,ahhoz képest, hogy milyenek voltak az elődjei.Ebben a kategóriában már tényleg a márkahűség illetve az ár fog dönteni.
-
tuso
tag
válasz muki669 #33447 üzenetére
Valóban így van. Fél évente mi is megkapjuk az európai LCD eladási statisztikákat, és valóban csak kis hazánkba annyira "népszerű" a Samsung. A németeknél, a szigetországban, a franciáknál 3-5 helyen áll. (Sony, Sharp...Pioneer plazma, Panasonic a vezető lapos TV-k). Sőt a lengyeleknél és a cseheknél is csak a második. Valószinüleg a konkurenciához képest alacsonyabb ár a legfőbb befolyásoló tényező nálunk.
-
-
tuso
tag
válasz Scoobyka #33336 üzenetére
Valóban nagyon jó a B650-es, de nekem a Samsung harsány színei , fényes képernyő , anyagminőség nem igazán jön be. Hát izlések és pofonok.... Mi az a minden más....tényleg kíváncsi vagyok, szerintem a b650-es egy szinten van a hasonló tudású w5500-assal. Valóban USB-ről több formátumot támogat...de képminőségre
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
válasz #41635072 #33334 üzenetére
a teszt alapján igen összeségében jobbra hozták ki a Sony-t. Miért is nem lényeges a fekete mélysége az LCD-knek????? Igen ,kontrasztban valóban egy kicsit jobb , de nem kell azért egy hátast dobni a LED háttérvílágítású TV-ktől. Főleg ha mellé rakjuk az árát. Fogadjunk hogy Samsung TV-d van?
-
tuso
tag
válasz Racecam #33324 üzenetére
Hogy érthető legyen ...local dimming LED
Azért érdemes megnézni ,hogy mutat egy kiégett LED modul ( kb. 3cm2 fekete lyuk)
-
tuso
tag
válasz #41635072 #33319 üzenetére
Hál istennek van összehasonlítási alapon. Van lehetőségem összehasonlítani a készülékeket . 11 éve a szakmába dolgozom.... Most nem nyítnék vitát a LED háttérvilágítású TV-k hátrányairól.(meghíbásodás, LED modul kiégés...stb., kevés LED modul szám..) Persze kontrasztban nagyon jók. A CCFL illetve a HCFL között képminőségre én nem láttam különbséget (csak fogyasztásban, ami nem egy utolsó szempont) Érdekes ,hogy nem meleg a panel ha megérinted.
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
Végre megvan az új LCD-m. Sony KDL-40WE5 (fehér). Nagyon-nagyon komoly . Iszonyat milyen feketéje van. Az új háttérvilágítás (HCFL) meleg katódsugárcsöves révén kb. 90W a fogyasztása. Tényleg nem véletlen ,hogy a 40" LCD kategóriába veri a LED háttérvilágítású Samukat. chip.de teszt
[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
Ha valakit esetleg érdekel:
[link]
Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Trollok komolyan
- Óra topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...