Hirdetés
Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Depression #35995 üzenetére
Szerintem ha veszel és van pénzed ledeset érdemes. Nekem 107 es philips van nem ledes 200W ot zabál a ledesből ugyan ekkorák 120-130 at. Szerintem azért nem mind1, és a ledeseknek szerintem szebb a képük is, persze csak ha van mivel jó minőséget lejátszani.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Drizzt
nagyúr
Van az Asusos cikk kint most az oldalon, gondoltam kipróbálom a tesztvideókat a 32LH4000-en Usb hackkel. Eredmény: Majdnem mindent vitt, kivéve wmv.
I am having fun staying poor.
-
tuso
tag
Local dimming problémaLED háttérvilágítású LCD-knél..Hátha segít..
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
Voltam ismét csorgatni a nyálam a MM-ban.
Sajnos a hírdető újságban hibásan szerepel, nem a 37'' samu b650 kerül 160k-be, hanem a 32''.
Viszont megláttam a Sharp le600-as LED TV-t, ugyanebben az ársávban (175k), sokkal szebb képe volt, igaz, nem tud annyit, mint a b650, és sokkal vastagabb is, mint a samsung LED TV-k. Viszont a fogyasztása max. 90W, átlagban pedig 60W.
Lehet, hogy inkább veszek egy ilyet, és hozzá egy médialejátszót.
Borzasztó, ahogy napról napra egyre jobb TV-k jelennek meg, a régebbiek ára meg zuhan a pincébe. Ilyenkor mindig igyekszem meggyőzni magam, hogy ejh, ráér ez még, hisz 1-2 hét múlva sokkal olcsóbb lesz. A végén sosem lesz TV-m.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
z67
őstag
Kiírom ide is, hátha valakinek olcsóbb mint a Samsung WIS09:
A leírt módon megfordítható a router, innentől veszi egy másik router jelét és elosztja.
Teszteltem, ajánlom:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Installation#ASUS_WL-520GC
http://www.sillychicken.co.nz/General/asus-wl-520gc-dd-wrt-firmware.html
http://www.sillychicken.co.nz/General/asus-wl-520gc-into-bridge-mode-with-dd-wrt.html
-
Yany
addikt
válasz johnny82 #35989 üzenetére
Köszi a gyors reakciót. És mit tapasztalsz, bántó a teljes képernyős "fényerőtologatás", vagy jobb békén hagyni és használni az általad említett Természetes és Kiemelt módokat? Csak mert több helyen olvastam, hogy zavaró és megmondom őszintén, én is óckodom az ilyen áldinamikától. Egy amúgy is nehezen látható sötét jelenetben miért jó az, ha a még valamennyire látható részek láthatóságán is rontunk egyet a fényerő csökkentésével...
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Yany
addikt
A Samsung B650 és B7000 tulajokat kérdezném, hogy minden egyéb képjavító eljárást békén (bekapcsolt állapotban) hagyva ki lehet-e kapcsolni a dinamikus kontraszt-vezérlést?
-
-
Yany
addikt
válasz guriga1234 #35963 üzenetére
Nem értelek. A Samu B6000-8000-ig tartó típusai nem is képesek local dimmingre, így továbbra sem értem ezen típusokkal szemben az aggályaid. Idézem: "A LED-es háttérvilágításnak is megvan a saját nyűgje, de ezt majd megtapasztalod magad, ha olyat veszel. Nem akarlak lebeszélni róla, olyat veszel, amilyet akarsz."
Ezt konkrétan B7000-es Samsung TV-vel kapcsolatos terveimre reagáltad, amiben számodra is ismert módon nincs Local Dimming. Vagyis mégiscsak megkérdezem: milyen nyűg(ök)re célzol? Csak mert általában nagyon informatívak a hozzászólások ebben a fórumban, de ez a megállapításod továbbra is teljesen ködbe vesző alapokra épít. Oszlassd el kérlek ezt a ködöt körülöttem, mert a végén még olyan termékbe ugrok bele, amiben csalódni fogok.
-
Fucsi999
csendes tag
Lenne még egy kérdésem. Ugyanez a helyzet a HD és a Blue ray filmekkel is ha számítógépről játszom őket le. Nem jelennek meg teljes képernyőn. A számítógép is HDMI-vel van ugyanahhoz a tv-hez kötve (samsung A451 82cm hd ready). A TV 1920x1080 formátumra van állítva. És a filmek nem jelennek meg teljes képrenyőben(még az 1920x1080asok sem). Egyedül az 1280x720 felbontású filmek.
-
anrab
addikt
az ambi külön prociról megy. a multkor írtam ha esetleg nem olvastad. lehet hogy a tiedbe még nem olyan mint ez. az enyém később jelent meg, meg hát más a sorozat is. az 84 ez 86 . túl sok külömbség csak akkor látható ha tényleg olyan a kép, és erősek a színek ami általában ritka.
-
anrab
addikt
válasz zhagyma #35979 üzenetére
na igen azt nem tudom.
evvel a húzással megint adott egy pofont a többi szolgáltatónak. azok is kénytelenek lesznek majd engedményeket tenni hogy megtartsák az előfizetőket. a multkor írtad a sávszélt. nem a legjobb minőség de azért nem panaszkodom és soknak számít azért hogy mennyit fizet. ezt csak úgy írtam.
na meg ez az oldal is ramaty!! megcsinálhatnák már- -
zhagyma
őstag
Hogy megnyugtassalak csak "hangosan gondolkodtam". A szolgáltatást valószínűleg megkapod és a szolgáltatásért fizetett díj is nyilván úgy alakul, ahogy leírtad. Itt csak arra az esetre gondoltam, hogy a DIGI egy esetleges kódolás esetén a digitális adáshoz való hozzáférést egy "ingyenesen átadott" STB-n keresztül is biztosíthatja "szerződés szerint". Több TV egy háztartásban eset viszont lehet, hogy másként alakul ...
-
toeki
senior tag
akkor nem irtam érthetően
ha oldalról megnézem az ambit akkor mindkét oldalon 2 részre van osztva a panel ezekben 6 ledet (2*6 led) látok tehát jobb oldalon is van 2db 6ledből álló blokk meg baloldalon is ez a beállitás szerint - 2 sided 2/2
az én elképzelésem szerint a 2 sided 4/4 hez mindkét oldalon 4 blokkot (4*3led) kéne látnom
és nem csak szám szerint (mert ugye 2*6 meg a 3*4 is 12 ) hanem ténylegesen elkülönölve
na nem biztos hogy ez most érthetőbb lett ám a lényeg : ha én átrakom 4*4 -re nálam akkor is csak oldalanként 2 részre osztja a ledeket
42 pfl8404 -
anrab
addikt
válasz Fucsi999 #35975 üzenetére
azt írtad hogy nem jelenik meg rajta teljes képernyőn. akkor hozzá van rendelve külömben egyáltalán nem lenne kép. a filmek általában nem 16:9-ek ezért a legtöbbnél van csík. csak zoom-olással tudod teljes képernyőre kitenni. de nem ismerem a tv-d. valaki samus majd csak segít.
-
anrab
addikt
válasz zhagyma #35974 üzenetére
nem teljesen értem, 40 éve náluk vagyunk és nem szándékozom azért váltani mert esetleg nem tudom nézni a digitális adást csak az analógot. idáig is azt néztem és ha átkapcsolok az is megfele. a szerződés szerint 2011.10.31-ig a fent álló feltételekkel kapom a szolgáltatást, csak egy év leteltével a mostani díjszabás szerint folytatódik. vagy esetleg félre értettelek?
-
Fucsi999
csendes tag
Hogy kell hozzárendelni a dvd lejátszót a HDMI csatlakozóhoz?
-
anrab
addikt
az előbb lent voltam a digi-nél és megcsináltuk a szerződést 2 évre. ide is adta a nov. számlát, így ami most jön az már kuka!
-
zhagyma
őstag
válasz guriga1234 #35959 üzenetére
Tényleg egyes szám volt a válasz, akkor: Hajrá New Age.
-
Fucsi999
csendes tag
A filmeket dvd lejátszóról nézem. HDMI-vel van csatlakoztatva. A TV típusa Samsung A451 82cm-es HD ready. A filmek saját letöltésű és kiírt dvd-k és általában 720x576 a felbontásuk.
-
anrab
addikt
nem négy színből keveri. három led van benne.
ez arra vonatkozik hogy egy-egy oldalon négy részre osztja a ledeket. tehát 4x3=12
tehát egy oldalon ha olyan a kép akkor négy különálló színt is képes megjeleníteni, vagy éppen olyan is lehet mint a futó fény. /szerű/
egyébként a műsorok jellegéből adódóan elég nehéz kiszúrni. nem tudom mekkora a tv-d de az enyém 42"-os itt már látszik jobban. ha kissebb akkor a led is kevesebb ezért még nehezebb kisasolni. ha nagyobb könnyebb.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz Emprise #35958 üzenetére
nekem az ambi egy idő után összekeveredett és visszaraktam 2/2-2-re. de lehet a többi átállítás miatt, mivel nem tudom ki kivel van. ami a bal felső sarokban piros volt, az a jobb alsóban is. meg a balnál ment az eredeti a jobb meg valami kékes volt egészen. nekem az analóg és digitális adás is jó volt de most szinte hihetetlen milyen... nem is ragozom. aki átállította az tudja.
az sd adás most szinte vetekszik a régi digitálissal. teljesen eltüntek a kiegészítő pixelek, amit ugye közelről lehetett látni.
akkor a wi-fi-nek lőttek. mindegy, úgyis csak kipróbálás szinten lett volna.
de neked is kiadta azokat a kiírásokat amit írtam ugye? nincs csatlakoztatva, stb... -
Fucsi999
csendes tag
Hello!
Vettem egy samsung LCD TV-t de a dvd filmek valamiért nem jelennek meg rajta teljes képernyőm. A tv 16:9 képarányú természetesen és menüje is 16:9re van állítva. Mi lehet a probléma? -
toeki
senior tag
válasz Emprise #35958 üzenetére
nem vágom milyen különbséget láthatsz ha áttolod 4/4 -re
nekem (8404) ha megnézem oldalról akkor látom hogy 2 led panel szórja az ambit mindkét oldalon ez gyakorlatilag a 2/2-2 tehát mindkét oldalon 2 -2 szinből kever ha átnyomom 2/4-4 -re akkor ugye feleznie kéne a led paneleket tehát mindkét oldalon 4 szinből keverné az ambit de ezt fizikailag nem tudja megcsinálni de lehet neked más tipus és több/másfajta ambiled panelekkel szerelték -
Yany
addikt
válasz guriga1234 #35960 üzenetére
2-vel arrébb ment, de mind1, akinek szólt, úgyis kiolvashatta belőle a lényeget. Viszont még mindig kíváncsi vagyok, hogy mire céloztál a LED problémáival kapcsolatban...
[ Szerkesztve ]
-
Emprise
tag
Wifit kipróbáltam, az nem működik, de mondjuk nem is vártam mást. Én az Ambiligthtot állítottam át 2/4-4-re, ott látom a változást, a pixel precise/perfect pixel között sok különbséget nem látok, de ez lehet amiatt is, hogy elég jó minőségű alapból az SD adás nálunk. A többit változatlanul hagytam.
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
DIGI TV-sek FIGYELEM!
[link] -
anrab
addikt
DIGI TV-sek FIGYELEM!
[link] -
anrab
addikt
bocs de akadozik ez a szerver
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
-
vASalo
tag
sziasztok.
lehet off, de hátha tudtok segíteni.
egy régebbi lcd tv-m van (samsung 32R86), aminek nincs mpeg4 tunere. a digi meg nem ad STB-t, mert eleve "ingyen" sugároz digitálisan is kábel tv-n. tudnátok ajánlani valami olcsóbb STB-t. nem kell merevlemez meg egyéb sallang, csak a tuner a lényeg.
üdv, vASalo
-
PLacc
senior tag
Sziasztok,
Tegnap vettem a MM-ban egy Toshiba 42AV635D-t, ha valakinek van kérdése szívesen segítek. 18.-ig akcióvan 152k, az eredeti 190 helyett.
Eddig elég jók a tapasztalatok, szép képe van t-home tv-vel. -
őstag
Szerintetek ez a kábel milyen lehet?
-
anrab
addikt
válasz 5oultrain #35933 üzenetére
na ennek örülök. akkor egy kategóriát lehet ezek szerint ugrani. legalább is 5-7 és 8-9-nél. legalábbis a képjavítóval. a többi nem igazán tudom mire jó. ill. még a wi-fi amit nem tudok kipróbálni.
egyébként mindent vissza állítottam az eredetire csak a perfect és a wi-fi maradt meg. majd elkérem a haver router-ét.
Digi kábelesektől kérdezném hogy náluk sincs EPG? üresek a műsor rublikák. nem hiszem hogy elállítottam volna valamit, mert ezen nincs mit piszkálni. -
anrab
addikt
válasz 5oultrain #35939 üzenetére
Finn o.-on kell hangolni, és ki kell választani a kábel opciót. majd fog vezetni. logikus lessz az opciók választása ahogy vezet de mindenféle képpen KÁBEL legyen mert külömben csak az sd fog bejönni. ja és teljes keresés. kb fél óráig mintha nem történne semmi de türelem. nagyjából egy óráig fog tartani.
-
Drag77
senior tag
válasz 5oultrain #35939 üzenetére
Azt nem ismerem. Lehet annál trüközni kell az ország beállítással, ha jól rémlik Fint-t kell választani. Majd jön egy philips guru és segít. De addig is kipróbálhastz eg yhangolást és eg yország váltást, ne ilyedj meg ha sokáig látszólag keresésnél nem történik semmi.
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
Drag77
senior tag
Samu b650-hez uj new age firmware : [link]
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
-
5oultrain
aktív tag
Valakinek van arról tapasztalata, hogy Digi kábel tv-n (set box és ilyesmik nélkül) lehet e fogni digitálisan csatornát?
Az itt [link] található táblázat szerint, több mint a 3/4-ét lehet fogni.
Ehhez kell külön valami, vagy elég, és be lehet fogni MPEG4 földisugárzáshoz alkalmas dekóderrel ellátott tv-vel is?Köszi!
PSN ID: legalkriminalz
-
wolfman
veterán
Ez is olyan amiről nem hallottam egészen mostanáig, pedig nézegettem alaposan mit tudnak a TVk. Ami nekem furcsa, hogy én egy korábbi tesztben azt olvastam, hogy ezek a 6.7.8000-es szériák már nagyon szép feketéket tudnak, majdhogynem beérik a plazmákat, de én ennek nyomát se látom. Színekben és kontrasztban igen, de 'valódi fekete' itt nem sok van. Nem lehet az, hogy a teljes tudása asztali lejátszókkal jönne ki? Mert ugye géppel összekötve letilt igen sok alap funkciót, lehet hogy a fényerőt is a gépre bízza.
Ha már azt be tudnám állítani hogy az alap fényereje kissebb legyen már az is fél siker, mert így is akkora a fényereje, hogy kisül a szemem. 50% a max minden beállításnál és néha ez is kicsit sok.
Tapasztalatom: Ezen a fekete mizérián kívül minden hibátlan a TVn. Semmi kifogásolhatót nem vettem észre. Talán két dolgot:
1.: Minden kis pici por meglátszódik rajta. Komolyan, kivettem a dobozából, ráraktam az állványra, elkezdtem keresni a csavarjait, mire visszafordultam majdnem fehér volt a portól! Szerencsére a kis törlőkendő csodát művel.2.: Az 1920x1080-as felbontásnak és a képernyő minőségének köszönhetően minden kis pici kódolási hiba előjön az mkv-kon. De tényleg! Mert egy 720p-s filmen látszódik, de hogy 1080p és 1080p közt is szemmel látható különbség van, az biztos. Miót megvan lehetőleg 10giga alatt nem nézek filmet, kivéve ha barátnőm valamit meg akar nézni, akkor muszály!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz johnny82 #35925 üzenetére
Mint már mondtam, mindent próbáltam. Mondjuk ha sokminden van a képen és emellett fekete rész, akkor nagyon szép, nem lehet észrevenni. Filmeknél az alsó felső csík se világos fekete, kivéve ha maga a film is sötét.
-
wolfman
veterán
válasz guriga1234 #35924 üzenetére
Teljesen jó dolog hogy ezt is akkor tudom meg mikor már megvettem!
Murphy törvénye!
-
Yany
addikt
válasz guriga1234 #35924 üzenetére
A Samu LED-es TV-k Edge-lit megoldást használnak, vagyis ugyanúgy a TV kávája mentén helyezik el a LED-eket, minthacsak CCFL-ek lennének. Ennek köszönhetően igen komoly mértékben el tudták vékonyítani a panelt. Ennek gyakorlati hasznát még nem fedeztem fel.
mod.: látom, VGYKe már megaszondta
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz wolfman #35922 üzenetére
Egyébként a leírtakon túl kíváncsi lennék az általános tapasztalataidra, mert 50%-os eséllyel nálam is pályázik egy B7000, a maradék 50%-ért meg 3 típus versenyez
Egyébként itt a B7000-es topik (bár nem pörög) és ugye a 6-7-8ezresek testvérek, még azt sem tartom kizártnak, hogy szervízmenü buherral 6-ból 7 lesz (feltéve hogy van rajta USB meg LAN)[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
"..mivel ahol fekete van, ott lekapcsolja a LED-eket"
Ez azokra a led-es TV-kre igaz, ahol a képernyő mögött vigyorognak a ledek, szegmensekbe szervezve (pl. egy szegmensben xdb pl.9, egy kéernyőn száznál több szegmens) és csak a szegmenseket kapcsolgatják ki, ez a "Lokal Dimming". Ilyen pl. a Samu A-s led-es sorozata, Philips 9803, 9704.
A Samu B6-7-8000 az perem világítású, tehát nem a képernyő mögött, hanem a peremén vannak a ledek, ezért vékony. Nincsenek szegmensek, nincs kikapcsolgatás, nins local dimming.
Azért kíváncsi lennék mi van a képernyő mögött, hogy az a peremnél elhelyezett led bevilágít egy 55"-os képernyő közepéig és a szélén és közepén is homogén lesz a fényerő
A Samu B9000-es TV-je lesz ismét képernyő mögötti világítású (kikapcsolgatós ledes), de hogy megőrizzék a vékonyságot és a dizájnt, a csatlakozók nem fértek el a TV hátulján, így külön box lesz hozzá, ami a TV-vel drót nélkül kommunikál.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
guriga1234
addikt
Szerintem a tiedben még nincs local dimming. Elvileg az tudná. A tied szerintem csak ugyanúgy tud működni, mint egy nem LED-es háttérvilágítású, vagyis csak annyit nyertél, hogy valamivel kevesebb a fogyasztása. Viszont jóval drágább... De boldog lehetsz, hogy véded a környezetet Ebben a topicban ez nagy piros pontot jelent
-
guriga1234
addikt
Ezt tudja a B650-es sorozat is. Korábban leírtam már, hogy jelenleg milyen lehetőségek vannak. Ha érdekel, olvass vissza.
Elképzelhető, hogy a frissen megvásárolt tévén csak az időjárás és a youtube fog bejönni. Nálam van egy jópár widget ezeken kívül is. Többek között pl. Texas Hold'em Poker ) -
wolfman
veterán
Aki vágja szóljon valami okosat.
Gondoltam kipróbálom már az új szerzeményemet(SAMU UE40B6000) játékok terén is. Mondom egy régi kedvencemet a Doom III-t próbálom ki. Mivel nem a játék grafikája érdekelt, hanem a kontrasztosabb kép, és szebb színek.
A TV előtt egy Samsung SyncMaster 959NF-esem volt(van). Nagyon szép képe van, kicsik a képpont távja, de egyszer valamiért, nem tudom miért, kattant egyet és a kontrasztja lényegesen leromlott.
Mivel ez a TV gyönyörű kontrasztokat produkál, mondom most fogok fosni rendesen a Doom-ban! Fosnék én, de mikor elindítottam, kapásból előjött egy zavaró dolog(vagy az LCD-k hibája). A kontrasztok valóban szépek, de a TV alap feketéje nagyon világos. Hiába vagyok egy full sötét teremben, a TV bevilágítja a szobám mint egy reflektor. Persze kipróbáltam mindent, a TV levenni a fényt, kontrasztot, de ekkor csak a látható kép lesz sötétebb, a fekete szint ugyan olyan világos marad, amit mondanom sem kell, marha idegesítő. Úgy hallottam, hogy ezek a LED-es TVk már nagyon szép feketéket tudnak, mivel ahol fekete van, ott lekapcsolja a LED-eket és ekkor full sötét lesz a kép, de most ez szívenütött.Azt meg szeretném tudni, hogy ezt valami beállítással(szervízmenüben) be lehet állítani, vagy ennyi, törödjek bele?
-
VGYke
addikt
Itt a Samu internet@TV-vel kapcsolatban azt olvasom, hogy "készülékeket internetezési funkcióval is ellátták és a vásárlóik - a megkötött exkluzív együttműködési megállapodásnak köszönhetően - hat hónapig olvashatják a Yahoon megjelenő híreket és hozzájuthatnak az őket érdeklő információkhoz." Igaz B7-8000 TV-kről van benne szó, de szerintem a Samsung a lényeg.
Mi a bánat ez a 6 hónap Utána már nem ingyenes?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
snipr
aktív tag
Ehhez csak egy gondolat: aki tart otthon negylabut (kutya, macska, etc) és pici feleloseget is erez irantuk magában, az standby-t felejtse el, mert biza némelyik masina számukra igen zavaro hangot generál ebben az állapotban! (lásd ehhez kapcsolodo "reklám"/felhivás az animal planeten)
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz guriga1234 #35911 üzenetére
1. "Betenni" úgy látom, hogy neked "tesz be" itt néhány vélemény, én pusztán a ködös "nem sokkal" szövegre írtam a specifikációnak megfelelően pontos adatokat (egy mérést is végezhetne valaki az adott típusokkal, hogy mi a helyzet valójában)
2. Ne feltételezz a fogyasztási szokásaimról dolgokat, mert nem ismersz, és úgy tűnik arra nem gondoltál, hogy aki TV-t is ennek megfelelően vásárol, azt talán más fronton is ügyel a fogyasztására. Neked, látom, nem sok a 100W különbség sem, de ha abba belegondolsz, hogy hasonló mértékben figyelek az izzókra, a hűtőre, a mosógépre és egyéb eszközeimre, akkor már nem ugyanott vagyunk. Az 1 W-os témában nem tartottam érdemesnek, hogy én is megmondjam a véleményem, de ebben az esetben már tisztán látszik, hogy nem te fogod a Föld környezeti problémáit előrébb lendíteni, sőt... sajnos.A LED-re volt szintén egy nem túl konkrét kijelentésed, amit kifejthetnél picit. Mit akarsz azzal mondani, hogy "megvan a saját nyűgje"?
Remélem, hogy nem vettél semmit személyes sértésnek és nem is szeretném ha arra terelődne a téma, de azt nem baj ha érzed, hogy nem vagyunk egy oldalon a hozzáállásunkkal.
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz tacpeter #35891 üzenetére
Egy kis matematika: pl.Ha 1 Millió háztartás van hazánkban akkor az 2 980 000 Kwh/év.
Ez pont annyi, mintha 49 667 db 1,4-es Ford Fiesta egy órán át teljes terheléssel rohangálna. Normál használatnál ez több mint 5 óra és csak kishazánkban.Ennél nagyobb baj az hogy a nagy kábeltársaságok rákényszerítik a fogyasztókat a SET TOP BOKSZ-ok használatára. Annak ellenére, hogy egyre inkább terjed a Digitális tunerrel felszerelt készülékek száma. Ezzel megkeserítve a TV tulajdonok életét. Rosszabb a képminőség (pl. ha nem vagy HD előfizető csak SCART kábellel, azaz analógra visszakonvertált jellel használhatod a TV-det.) Ráadásul gyakran a leggagyibb Boxokat adják.
Visszatérve témához. Ezek a box-ok a tv mellett plusz 18 - 45 w-ot fogyasztanak bekapcsolva, egyes modellek a készenléti állapotban is hasonlóan magas fogyasztást produkálnak. Mindezt engedik a nagyokosok, pedig ez már komoly + fogyasztást jelent.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz guriga1234 #35911 üzenetére
Milyen nyűgjei vannak?
-
guriga1234
addikt
"kicsit környezettudatosabban vásároljak" - ez tetszett. Ismét egy környezetvédő?
A "nem sokkal" - megfogalmazás tett be neked? Nálam a sokkal kevesebb, az a kb. tizedénél kevesebb fogyasztást jelenti, nem pedig pár Wattot. Ha összehasonlítod, hogy otthon nálatok milyen fogyasztási adatok vannak az összes elektromos fogyasztóra vonatkoztatva, akkor a csökkenés mértéke még sokkal kisebb százalékosan.
Kiszámolhatod azt is, hogy az árkülönbözetből adódóan mennyi idő múlva jársz jobban (sokára!). A LED-es háttérvilágításnak is megvan a saját nyűgje, de ezt majd megtapasztalod magad, ha olyat veszel. Nem akarlak lebeszélni róla, olyat veszel, amilyet akarsz. -
őstag
válasz 5oultrain #35907 üzenetére
Lehet, de én szerintem félnék, hogy elkúrok valamit benne.
Mod: TvNetwork kábeltévém van, és mikor beszerelték a tévémet (40B650) először csak analóg jelet kerestettem vele, ami rohadtul sz@r volt. Már pont intézni akartam stb-t, mikor csak lefuttattam egy digitális keresést is. És tök király, befogott minden csatornát digitálisan, így 576i-ben fogok minden csatornát és tudom használni az EPG-t is. Ez csak azért írtam le, mert én furcsálltam, hogy sima kábelon is digitálisan is jöhet a jel.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz guriga1234 #35867 üzenetére
guriga1234:
Manapság sok helyen reklámozzák a LED tévéket. Amellett, hogy jóval drágábbak, nem biztos, hogy jobbak is. A LED annyiból LED, hogy a háttérvilágítás LED-es, ami maximum a fogyasztásban jelent valamit (kevesebbet fogyaszt valamivel, de nem sokkal).
A Samsung LE40B650 és UE40B7000, ahogy eddig néztem teljesen azonos képességű, leszámítva, hogy utóbbi LED-es. A megállapításod pedig teljesen helytelen, ugyanis alig több, mint a felét fogyasztja (adatlap szerint) a LED-es a CCFL-es megoldásnak: 140W a 240W ellenében. Ez azért már nem kicsi különbség, még ha nem is megy folyton a TV. Lehet, hogy én is eltúlzom a dolgot, de én pont arra várok, hogy karácsony környékére lemenjen a LED-es TV ára 300 alá, hogy kicsit környezettudatosabban vásároljak. Na meg állítólag szebb is a képe kicsit. A DLNA, 100Hz és hasonló dolgokban én pontosan ugyanolyannak találtam a kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
5oultrain
aktív tag
Nem tudom neked hogy van, de nekem 3 közül lehet választani:
Pixel plus HD (alap)
Precise pixel
Perfect pixelGondolom ezek közül a perfect pixel a legjobb, arra is állítottam rá, de azzal én is egyet értek, hogy szerintem nem a 9k sorozat procija van benne, hanem esetleg a 7 -esé így lehet értelmesebb lenne azon (precise) megnézni hogy milyen a kép. Hátha eddig azért nem láttam különbséget mert eleve nem tudja a perfect pixelt. Esélyesebbnek tartom a precise -t
Az viszont érdekel, hogy emiatt károsodhat-e a tv.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: legalkriminalz
-
anrab
addikt
válasz 5oultrain #35831 üzenetére
nem egy xbox menüvel kell megnézni!
én tv adást nézek és ott észre venni a precíse és a perfect közti külömbséget. idáig is jó volt a kép de most sokkal jöbb. a szín a kép minősége, élesebb kontrasztosabbak a színek, tisztább. az ambilight-en is észre venni. erősebb élénkebb színek. még az is élesebb és kontrasztosabbnak látszik a falon. nem tudom másképp leírni. a proci teljesítménye is jobb. az egész gyorsabb. főleg az internet.
inkább úgy fogalmazok hogy, olyan érzésem van megint mintha új tv-t vettem volna. úgy hogy ha az ötös szériánál is ugyan az a proci lenne, amit nem tartok valószínűnek akkor tv-t nézz rajta és ne 720p-t. rögtön látni a külömbséget. de szerintem 7-es szériának a procia lessz benne, amit szintén észre fogsz venni.
minden szempontból van külömbség. nálam nem kétséges hogy megy. viszont aki nagyjából ért hozzá, lenne egy kérdés. nem megy a tv kárára? úgy értem hogy a panel bírja a nagyobb teljesítményt? bár szerintem u.a. a panel mint a 9-es. vagy a proci? electronika? -
mutyi
őstag
Sziasztok!
Régen írtam már a fórumra.
Érdeklődnék,hogy mi a véleményetek a Samsung 620R3W típusú tv-ről?
Ez gyengébb mint a 656 volt? -
Depression
veterán
válasz Fidel76 #35900 üzenetére
Na ja, de nem csak pénzről van szó. A környezetvédőket nem érdekli a te pénztárcád, viszont csak magyar viszonylatban kb. 3 millió háztartásnál ez több ezer tonna faszén nem elégetését jelenti.
Nem azért tiltotta be az EU a 100W-os körtéket, hogy kisebb legyen a számlád hó végén.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest