Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Alienware notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
atesz1980 #7140 üzenetére
Én meg zölddel karikáztam a hiba valószínű okát, a párhuzamos diódák közül zárlatos valamelyik elvileg. Más esetben egy ilyen zárlattól csak lekapcsol a védelem, diódacsere, öröm.
Ennél az a szívás, hogy egyes esetekben, a védelem normális működése helyett, hálózati oldalon csúnyán szétvágja az alkatrészeket a 325 V. Zárlatos lesz a kapcsoló FET stb.
Lehet rendelni hozzá alkatrészeket, FAN7529 táp IC van az Aliexpressen is (5 db-ot kaptam 3 dollárért), de maga javítás olyan haladó munka, hogy aki ezt meg tudja csinálni, nem kérdez fórumon, hanem megcsinálja. Aki nem, annak egyszerűbb rendelni szerintem egy komplett 17PW25-3 tápot valahonnan. Ez ugyanis elég elterjedt Vestel tápegység, Orionokban is van és még sok hasonlóban.
Ilyen áramköröknél az sem mindegy, hogyan indítod el (áramkorlátozás, zárlat esetére), ha valamit elfelejtettél cserélni, megint elpukkan.
Van egy érdekes felépítése, nem a szokásos tápkonstrukció. A szokásos aktív PFC és PWM-vezérlő helyett lényegében csak egy PFC-áramkör van, ez a FAN7529. (Most nem beszélve a standby tápról, ami külön áramkör mellette.)
Primeroldalon csak kiskapacitású puffer van, amin erősen hullámzó feszültség áll elő. Kimeneti oldalon vannak a szokottól eltérő, nagykapacitású pufferek, mert így már nem csak a kapcsolófrekvenciát kell simítani, hanem a 100 Hz komponenst is pufferelni.
Kissé "degenerált" konstrukció, de amíg működik, addig jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Okos Otthon / Smart Home
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Alienware notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LEGO klub
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Sony 7.1 hangfalszett és Yamaha erősítő
- SAMSUNG (QE85QN95CAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Harman Kardon AVR 171S erősítő és Harman Kardon HKTS 16BQ/230
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest