Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bladegery
senior tag
Sziasztok!
Van egy oreg Sony KDF-E50A11E projektoros tv-nk ami egy ido ota "szellemkepesse" valt.
Ez alapjan valakinek van otlete hogy mi a gond? Szegeden esetleg tudtok valakit akit erdemes kihivni haznoz?
Vilagos hattereknel nagyon zavaro, itt a minta a hibarol: -
törölt tag
Szia! Van egy Panasonik Viera Plasma TH 46PZ85E tv-nk.A következő a hiba, a jobb szélén van egy arasznyi függőleges mákos csík az AV-n, a Pc-nél és a Hd-nál ez eltűnik de nem kijelző hiba. Az önellenőrzésnél azt írta hogy ADV Ng. Pirossal írta. A többi ok.Mi lehet a hiba és mi a teendő a készülékkel
sd kijelző jó. Köszi.
-
pikar
tag
Sziasztok,
Egy Samsung LE26R71B modell code:LE26R71BX/XEH TypNo : BD26EO Made in Slovakia típusú LCD TV, a képeken látható hibával örvendett meg.
Gakorlatilag a sárga ill. zöld szín esetén a háttérben korábbi képet lehet látni. Maszatos, szellemképes, film alatt pixeles CGA színű lett.
A szürke skála hátterében jól kivehető a korábban kijelzett monoszkóp is.
A monoszskópon a kék az lila, a zöld sárga meg sötétebbé vált.Mi lehet a hibálya és szervízben gazdaságos e a javítása?
A táp elkókat idén cseréltem.Köszi
A képek a linken.
https://drive.google.com/open?id=0B-krbWSs9-0ReDZEMHQ3TWVJbjQ -
toM517
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Samsung LCD tevenk, ami mostanaban ha elmegy az aram olyankor van, hogy 2 oraig nem tudjuk bekapcsolni. Aramtalanitani probaltuk, de ennel messzebbre nem jutottunk el vele, szoval maradt a varakozas. (eleg gyakran elofordul, ha egyszerre sok eszkozt hasznalunk a lakasban)
Nos a kerdesem az, hogy tud-e valaki TV szerelot ajanlani? Mivel nem ma darabrol leven szo, nem szeretnenk ra tul sokat kolteni, mondjuk egy uj TV arat.
Barmilyen megoldas erdekel!Udv,
Tom -
zsivány22
csendes tag
Sziasztok van egy blaunkpunt 32/1941-gb-5b- led tv nehezen kapcsolt be utána olvastam hogy egy szoftver frissités megoldhatja ezt a problémát le is szedtem pendrive bedugva frissités elindult ....a tv bekapcsol ...alul a kijelzőn fehér szemcse csikok ....menü semmi ....semmi irás...csak a led fény..az is lekapcsol...halk zugás a tvből.. oldalt a tv kezelő gombok a bekapcsoló is megváltozott..ujra akartam rakni a szoftvert de már nem indul
segitségeteket kérem.....
alaplap tv.T.MSD309.B81C.12176 HA LENNE ELFEKVŐBEN VALAKINEK ILYEN MEGVENNÉM....
-
Tigershark
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG55LM670S tévém, aminek betört a képernyője - a csillár egyik alkatrésze landolt benne egy félresikerült kinektes játék után (RIP!).
A kérdéseim: lehet ezt még javítani? Mennyiért? Ki tud ilyet vállalni? Ha nem javítható, akkor valaki ezt még átveszi "alkatrésznek" valami jelképes összegért?
Amúgy a készülék "működik", de sajnos így már élvezhetetlen:
Köszi:
Miki -
-
joco345
újonc
Tipus: Samsung UE40D5000, 4 és 1/2 éves. Bekapcsolás után kb. 10 perc múlva a kép hibás része instabillá válik. Ilyenkor a két felső sarkot ellenkező irányba csavargatva a hiba eltűnik és aznap már
nem jelentkezik, ha nem kapcsoljuk ki. Ha kikapcsoljuk 1-2 óra pihenés után a hiba visszatér. Újra kezdődik a csavargatás.
Kérdésem: látott-e már valaki ilyet? Mi a prognozis? Kell-e készülni a TV temetésére? -
zoli0078
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy 40"-os Blaupunkt Led TV (40/402I-GB-5B2-1UHBKUP-EU) a főkapcsoló bekapcsolása után a SB led egyből kigyullad majd kis idő elteltével van egy kis kékes villanás a SB lednél de más nem történik és nem reagál semmire sem.
Valamint volna egy másik készülék is szintén Balupunkt Led TV (40/233I-GB-5B2-FHBKUP-EU) ezen a SB led világít a de nem történik semmi és nem reagál semmire sem. Elég sokat kerestem hátha találok valami infót róla de igazából semmi. Egyik oldalon (nem találom meg újra mert több linkken keresztül jutottam el oda) valami olyasmit olvastam, hogy készenléti módban ragadhatott és ezért nem indul el. Ami biztosan tudok, hogy a mainboard panelon (vagyis a benne lévő panelen mert csak egy van benne minden egyben) a főkapcsoló bekapcsolásával egy időben az össze ki feszültségű Stab IC is elindul pedig ha jól gondolom akkor ezeknek csak akkor kellene ha már bekapcsol SB-ban nem.
Lehet ezekkel valamit kezdeni vagy esetleg a kijelző alkatrésznek jó lehet? -
Sziasztok!
Elkepzelheto, hogy az egy eves Samsung 55H6500 tipusu TV-m kijelzoje egy hangyanyit foltosabb egy bizonyos reszen mint újkoraban, vagy ennel valoszinubb, hogy csak bekepzelem?
-
kocsis102
csendes tag
lehet hogy mégis van remény
gari
csak nemértem hogy mükszik -
kocsis102
csendes tag
hali
van egy lg dm-2352d 3d ips led tv/monitorom amiben megjelent egy piros csik van valakinek ötlete mi lehet vele ? esetleg javitható? ha igen mennyibe fájna?
[kép] -
Monsterr
csendes tag
válasz
pelijanosne@ #6980 üzenetére
Kínából is csak felújítottakat találtam. olyan 70 és 120 usd között mozog. Amivel még nincs is baj, de mire ideér... jó lenne találni egy helyi megoldást, amivel mki jól jár. De köszönöm a tippet neked is, remélem hamar találok rá jó megoldást.
-
pelijanosne@
csendes tag
-
Monsterr
csendes tag
válasz
pelijanosne@ #6977 üzenetére
Sajnos nekem az Y panel egy nagy egész, nincs két részre osztva mint az előbb linkelt képen pl.
Eddig akivel beszéltem azt mondta, nem éri meg keresgélni a panelen a hibát, mert akik ezt kérik, általában utána már nem kérik a javítást. Azért még reménykedem, hogy ez a panel is javítható és lehet rá találni valakit BP en. -
pelijanosne@
csendes tag
válasz
amadeus11 #6976 üzenetére
Az hogy kicseréled valamelyik panelt az tág fogalom de már le let szükitve akör hogy ha az Y panelt kiiktatja akkor " elindul " vagyis feltehetően hang van de kép nincs .tehát Y "main" hibás DE az Yhoz csatlakozik egy másik is az Ymeghajtó vagyis "YBuffer" (oldalt az a hosszú függőleges ) az is lehet hibás .Igy a vakon csereberét nem javaslom inkább keress szakembert !
-
Monsterr
csendes tag
válasz
amadeus11 #6972 üzenetére
Szia,
Köszi a tippet! X panelt leválasztva ugyanaz maradt a hiba, viszont sajnos az Y leválasztása után "bekapcsolt" a tv... Nem nagyon értek hozzá, de jól sejtem, h ez a panel felelős magáért a kép kezeléséért? A tápot egyébként nekem a középső (előző fotón is látható) panelről kapta.
-
konijani
csendes tag
-
Monsterr
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy kb 7 éves Samu plazmám, PS50B435P2W.
Filmezés közben egyik pillanatról a másikra kikapcsolt, kép eltűnt és már akkor is és azóta is azt produkálja, hogy ki/be kapcsolgat kép nélkül. Kattan a relé, villog rajta a piros led 2mp ig kb ahogy kell, aztán leold. És kezdi elölről, folyamatosan, amíg csak táp alatt van. A képen látható panelt amin a relé is van leszedtem, kitakarítottam (azt hittem valamilyen enyhe zárlat miatt csinálhatja ezt amit talán a por okozhat, vagy lesz rajta valamilyen látható hiba, de nem volt).
Egyébként nem volt túl poros a belső, sőt.. meglepően tiszta.
Van valakinek tuti tippje, miért csinálhatja ezt (azon kívül, hogy mert elromlott), vagy szerviz és majd kiderül, mert többesélyes?
Köszi előre is -
fcjuveka
csendes tag
Hali! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy mi lehet a hiba. Adott egy LG 42LB5500 tv. Az a baja, hogy bekapcsolom és nem akar bejönni rajta az elmentett csatornák, hanem az első bekapcsoláskor megjelenő panel jön fel, hogy válasszak nyelvet, országot, otthoni használatra, csatorna keresés, stb.... Ha rányomok, akkor állíthatom újra a csatornalistát. Ezt mindennap produkálja, nem akarom mindennap újrahangolni. Közben már kitapasztaltam, ha bejön az első bekapcsolásos panel, utána kinyomom, majd bekapcsolom, akkor valamikor bejönnek az elmentett csatornák, de valamikor csak akkor, ha ötször eljátszom a ki- bekapcsolást, de ha nem sikerül, akkor kereshetem újra a csatornákat. Mi a hiba, javítható-e? Válaszokat előre is köszönöm!
-
Wikk22
újonc
Sziasztok! A segitsegetek kerem - adott egy jo öreg Samsung plazma (ps42s5hx/xec), ami az alábbi képeket produkálja 2 napja...
Mivel mamánal a gyerek szobában van, igy nagyon cserében nem gondolkoznak, de határozottan hiányzik a törpoknek a reggeli mancsorjarat... Bárkinek ötlete, javítható, érdemes? Előre is nagyon köszönöm!
Viktor
-
törölt tag
Üdv!
Abban kérnék tőletek segítséget,hogy van egy LG50LA6208 3D tv-m,és egyik pillanatról a másikra elment a kép,és csak hang van.
Ha nagyon közelről megnézem,akkor az adott csatorna képe látszik nagyon halványan,de tényleg nagyon meg kell nézni,hogy észre vedd.Amúgy csatornát vált ,minden működik,csak kép nincs.
Szerintetek mi a gond és mennyibe fáj a javítás? -
NagyLa
újonc
Üdv mindenkinek!
A konyhában lévő Orion TV-n minden előzmény nélkül ez a kép jött be bekapcsoláskor:
A felső 3 ujjnyi kép szép tiszta, de a többi elmosódott és vízszintesen sűrű csíkok vannak. Usb-ről indított filmnél is ugyan ez a kép. Mi romlott el benne, javítható? Vidéken lakom, a legközelebbi szerviz 60 kilométernyire van, nem hurcolnám feleslegesen.Előre is kösz a választ!
-
-
törölt tag
Szia !
A következő problémával küzdök :blaupunkt led tv , a pontos típus a csatolt képen lesz látható .
Hiba leírásaőkapcsoló bekapcsolása után , készenlét pirosan világít, de sem a kapcsoló soron sem a távirányítóval nem lehet bekapcsolni .A távirányító jó.
Amit eddig csináltam a panelről készült kép tetején látható két kondi ,jelölve van, ami fel volt púposodva azt cseréltem ,
a tápot átmértem , ami feltűnt a főkapcsoló bekapcsolása után 4-5 másodperccel 12 V leesik 2 V-ra .
A kapcsoló soron , a szintén a főkapcsoló bekapcsolása után, megjelenik a feszültség , de 1-2 másodpercen belül 0-ra esik .
Munkám mellett , hobbi szinten foglalkozom elektronikával , inkább számítástechnikával , ez a tv csak úgy
jött .
Tudnál adni valami tanácsot ?Köszönettel
oharian.
-
Memora
senior tag
Esélytelen?!?
Egy csomó helyen írják külföldi fórumokban, hogy LCD esetében nagyon ritka a végleges beégés (burn in helyett leginkább image retention, image persistence olvasható), és egy csomó módszert lehet találni neten a javítására, pl: az Apple fehér háttér vetítését ajánlja levett kontraszttal a saját gépeiknél, máshol min: 48 órás kikapcsolást és áramtalanítást javasolnak, hogy a kristályok visszaálljanak a nyugalmi fázisba, fehér zaj is ajánlott, és egy csomó javító videó is van szerte a neten, amiket kb: 10 óráig kell futtatni (némelyik az RGB színeket mozgatja, körkörös fekete/fehér mozgások, folyamatosan villogó színek, stb). Állítólag lassan a szokásos használat mellett is elmúlik.
Azt, hogy esélytelen lenne, még sehol sem olvastam (van ahol külön erre a célra készült programokat is lehet kapni, pl: jscreenfix.com), csak legfeljebb azt, hogy előfordulhat egyes esetekben, hogy nem javítható. Én minden egyes javítási módot végig fogok próbálni, de örültem volna, ha esetleg itt is találkozok valakivel, akinek szintén volt már ilyen gondja, és elmondja, hogy sikerült e javítania, és hogy mivel. -
26SSandor85
újonc
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok hogy egy projektoros TV-t vettem pár hónapja.
Sajnos mostanában azt csinálja hogy bekapcsolom akkor jó minden de 1 óra mulva elmegy a kép és csak a hang marad.Van amikor 3-4-5 óráig sincs semmi baja.
Az lenne a kérdésem hogy véleményetek szerint mi lehet a hiba forrása,illetve ezt javíttatni mennyibe kerülne?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Memora
senior tag
Sziasztok, sajnos nekem is sikerült kissé beégetnem a 7 éve tökéletesen működő Samsung LCD-met
Mivel monitorként is ezt használom, és sajnos voltam olyan hülye, hogy a tálcát nem eltűnősre állítottam be, most nagyon halványan kivehető az alakja (inkább csak a "teteje" látszik, ahogy lejjebb kissé sötétebb) sötétszürkés, halvány-sötét kékes háttér előtt.
Van esély az eltüntetésére? Milyen szoftvereket érdemes "futtatni" (PC-ről)? Fehér háttér, fehér zaj, RGB mozgó színek? Mennyi ideig kéne ezeket játszatni, egy esetleges javulás érdekében?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest