- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aquatania
újonc
Helló Mindenkinek!
Samsung PS51D550 plazma tv-m van, kb. 3 éves. Nem tudom bekapcsolni, illetve hallom, hogy próbálkozik kattog, de nem tud. Ezt követően, 2-es villanásokkal 5X villog (tehát 10et) a stand by led folyamatosan. Ha ez esetleg egy hiba kód, azt honnan tudhatom meg? Tudna esetleg valaki segíteni? Kétszer próbáltam bekapcsolni csak, azóta nem erőltetem, hátha még jobban tönkremegy valami benne. Esetleg Budakeszin, Budán ehhez értő szerelő? Előre is köszönöm. Ja, ez 10.-én történt, de előtte héten mindennap volt vihar, feszültség ingadozással.
-
stevexxx
újonc
Hello!
Van egy régebbi LCD tévém, a probléma az vele, hogy bekapcsolás után 5-10 perc múlva sem a távirányítóra sem kezelő szervek gombjaira nem reagál. Csak főkapcsoló kikapcsolása után lehet újra használni a távot is és a tévén lévő gombokat is, majd hasonló idő után a jelenség megint előjön. Amúgy minden más (kép, hang) jó. Érdemes javítani vagy együtt kell élni vele?
Tipus:Targa Visionary LT3210
Előre is kösz a választ. -
csenzi2
tag
válasz
axlrose32 #3794 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a választ, sajnos elszomorítottál! Ha jól értem akkor a tisztító szer megmarta a fóliát, ami a kijelzőre
megy. A 25% esély az a helytől függ ahol megmarta a fóliát? Esetleg ha szerencsém van - elvileg ott a kijelző alatt is kell lennie egy panelnek, amire a szalagkábelek csatlakoznak - azon van a hiba, és talán orvosolható?!
Fólia egyáltalán nem javítható?
Köszönöm! -
m72
tag
Megnéztem közelebbről. Egyszínű piros képnél függőleges piros és sötét csíkokból áll a kép. Javarészt a sötét csíkban egy kb. ovális (függőleges a hosszabb tengelye) zöld pont van, ha körülötte piros vagy pirosból "kevert" szín van. Olyan mintha egy piros cellával együtt lenne kivezérelve egy zöld. Visszafelé nem működik a dolog, zöld képnél a zöld cella nem működteti a pirosat.
-
datacom
csendes tag
válasz
datacom #3769 üzenetére
Szia Axlrose32!
Érdeklődöm, hogy valami gondod van velem, amiért nem válaszoltál sem a fórumon, sem privátban a feltett kérdésemre?
Esetleg nem javítható a tv? Nem gond, ha nem megoldható, csak tudni szeretném, egy szakértő véleményét, mielőtt kukába tenném.Köszi a választ előre is!
Üdv:
datacom
-
weresgyufa
tag
Lenne egy buta kérdésem... kivitelezhető LG TV belső upgrade, ugy gondolom hogy LA szériásból a kijelzőt beletenni egy LB-be, vagy teljesen más a kettő? 39LB650 és 39LA620, összeházasítható, vagyis a 620-at szeretném upgrade-elni a 650 alaplappal... Ha butaság akkor előre is bocsi, vagy mennyi lenne egy LCD a 650-be?
-
axlrose32
őstag
válasz
csenzi2 #3788 üzenetére
Szia!
Fogadjunk egy zsák tyúkszarban, hogy egy túlbuzgó háziasszony, közvetlenül a kijelzőre fújta a Clin ablaktisztítót. ami befoly....s mivel alul van a t-con , ill. a kijelző meghajtói, ezért nem kell nagy fantázia , fotón az eredményét COF KO
Ha elhozod meg is mutatom mi a gond.
Kb 25% az esélyed hogy lehet vele valamit kezdeni... -
m72
tag
El is gondolkodtatott, hogy a piros cella miként adhat ki fehér fényt, de nem akartam nagyon belemélyedni. Ezek szerint az én esetemben fekete képnél egyik cella sem világít, fehér képnél mindhárom, kék képnél a kék, zöldnél a zöld, pirosnál pedig csak a piros cella helyett mindhárom? Ilyen "színszelektív" hibát mi okozhat?
Ahogy tanácsolod, meg fogom nézni nagyítóval. -
m72
tag
válasz
Razor_alpha #3790 üzenetére
Ez a kijelző technológiájából adódik, általában nem túl zavaró jelenség (például akadhat pár kevésbé erőteljesen világító pont) - ezért is nem nagyon foglalkoznak garanciával, vételtől való elállást tehetsz meg esetleg az első pár napban a legtöbb helyen.
Komolyabb bolthálózat webshopjában rendeltem, a honlapon is hirdetik a 14 napos elállási jogot, letölthető formanyomtatványuk is van rá. A problémám az hogy egy három napos akcióban vettem 149-ért. Ha visszaviszem, természetesen ezt az árat kapom vissza. Ugyanezt a típust ugyanott most 175-ért tudom megvenni, máshol kiszállítással együtt (ki tudja milyen garanciával) min. 160-ért. Így a fehér pont eltüntetése 10-25 ezer Ft. Most úgy gondolom, hogy pirosra kihegyezett valódi tartalmakkal tesztelem (Ferrari brand film, vöröses képek, stb.), aztán ha így is látható normális "nézési" távolságból, akkor visszaviszem, egyébként nem, de még alszom rá egyet. A panel szerkezetének sérülésével egy kicsit elrettentettél. -
Kernel
nagyúr
A közönséges fénycsövekhez hasonlóan, a feszültség hatására plazma állapotba kerülő gáz UV-t bocsát ki, ami foszfort gerjeszt, vagyis a foszfor bocsátja ki a fényt. Mivel a piros cellában olyan foszfor van, ami piros fényt emittál, így az általad írt hiba elvileg nem is lehetne.
Hacsak nem az van, hogy valamiért vele együtt világít a kék és zöld cella is, ezek keverékét látod fehérnek.
Nagyítóval alaposabban megvizsgálva lehetne talán látni.
-
Razor_alpha
tag
Itt a subpixel dolog kicsit másként működik, itt ugye a gáz a képet létrehozó közeg, ezért az elve is körülbelül az, hogy felfűti a cellákat (kapillárisokat) - ha akad ilyen hibás pont akkor a felfűtésétől is függhet a dolog.
Új plazmánál ritkább hiba, bár fektetve szállításnál, ha valami ráesett, nyomódott vagy megütődött régebben még elő-előfordult - ahogy viszont idősödik, ez a sérült cella szerkezet hajlamos a fentieket produkálni, akár csak az üveglapok préselő erejétől, vagy külső behatástól.
Ez a kijelző technológiájából adódik, általában nem túl zavaró jelenség (például akadhat pár kevésbé erőteljesen világító pont) - ezért is nem nagyon foglalkoznak garanciával, vételtől való elállást tehetsz meg esetleg az első pár napban a legtöbb helyen.Majdnem kimaradt: Javító videók erre így szerintem nem igazán alkalmasak javításra.
-
m72
tag
Üdv.
Vettem egy LG 50PB660V TV-t. Hétfőn érkezett meg, tegnap teszteltem a panelt egyszínű képekkel. A fehér, fekete, zöld és kék színeknél nincs probléma. A piros képnél 1db fehér pont van a panelen. Más, piros színből "kevert" színnél (én csak egy lilával próbáltam) is jelentkezik a probléma. Laikusként én ebből arra következtetek, hogy egy piros cella (sub pixel) piros helyett fehéren világít. Mivel a fekete képnél nincs hiba, így nem a neten fellelt "beragadt" pixelről lehet szó. Mivel az olvasottak alapján az adott cella színét a benne, alatta található anyag határozza meg, így arra gondolok, hogy ez a panel gyártási hibája. A TV leírásából nekem kicsit ködösen az derül ki, hogy ez nem garanciális probléma. És valóban, normál használatnál eddig nem tudtam felfedezni, piros meg lila képeket meg ritkán nézek.
1. Érdemes-e próbálkozni a "beragadt" pixeleknél szokásos javító videókkal és egyéb mágiákkal? A fentiek miatt én egy kicsit szkeptikus vagyok az ügyben.
2. Ha mégis érdemes ilyen videóval próbálkozni, akkor mennyi ideig? Egy éjszakára nem merném otthagyni, mert ha megáll a lejátszás és előjön pl. egy felirat, akkor az reggelre beleég, amivel nagyobb problémát csinálok, mint az eredeti.
3. Várható-e tapasztalatok szerint a hiba súlyosbodása (pl. a környező sub pixelek hibája)?
4. A panel bejáratás miatt tudok-e valahogy panel üzemóra számot lekérni a TV-ről? -
csenzi2
tag
Üdv! Van egy Panasonic 37 colos LED TV, és az alábbi képet produkálja!
Kijelző vagy T-con hiba lehet? A csíkok alatt van képtartalom, csak mosódott!
Ha T-con lenne az még beszerezhető, de lutrira nem szívesen venném meg!
Köszönöm!http://kepfeltoltes.hu/view/140812/ledtv_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
iceman1988
tag
Üdv!
Nemrég kértem segítséget fentebb a TV-mmel kapcsolatban de még nem kaptam rá szakszerű választ.
Elpanaszolom megint a gondom, hátha nem marad el újra.Van egy LG 37LV375S típusú 3 éves TV-m. Egyik napról a másikra elment a kép. Ha bekapcsolom, nem jön be az alap képernyőkímélő, és a TV menüje, csak egy fekete(sötétkékes) háttér. Nem reagál semmire a készülék, csak ki/be kapcsolgatni tudom. A háttér néha elhalványodik, de ezen kívül semmit nem produkál. Elképzelhető hogy csak szoftveres problémája van, és egy reset megoldaná, amit szintén nem tudom hogy csináljak, avagy valami elszállhatott benne? Nagyjából mennyiből tudnám megjavíttatni, avagy ha alkatrészt tudok szerezni nagyjából bármit kicserélek benne, az mekkora károkat okozna a pénztárcámban?
Egyáltalán javítható-e a dolog?A szakszerű választ előre is köszönöm!
-
zsoooti30
újonc
Helló! Érdeklődnék, hogy van egy lg Flatron L1919s Típusú lcd monitorom és bekapcsolás után fehér képet mutat, mi lehet a baj? és javítható-e. Köszönöm előre is a segítséget!
-
datacom
csendes tag
Hello Axlrose32!
Nekem nem tudsz semmi bíztatót írni?
Írtam privátot is, de arra sem válaszoltál.
Ennyire menthetetlen a dolog?Üdv:
datacom
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
6-7 éves Panasonic plazmám ma az alábbi jelenséget produkálta:
Bekapcs után a képernyő bal oldalán egy fehér sáv látható. Ezen kívül se a tv se a számítógép jelére nem reagál, se kép se hang. A távirányító menüjét viszi, lehet váltogatni a források között is, de azokat nem jeleníti meg.
Van valakinek ötlete? -
bludi
csendes tag
Szia!
Köszönöm a korrekt hozzáállást, a gyors és olcsó javítást!!!!!!
Üdv: K.Gábor -
Netti78
újonc
Sziasztok!
Elsősorban axlrose32-tól szeretnék segítséget kérni. Van egy kb. 8 éves 42PX3RVB-ZA tíusú plazma tévénk. Először a sötét részeken fehér szemcsék jelentek meg, de pár óra múlva kitisztult. Mostanában viszont állandóan, zavaróan szellemképes lett az egész. Zöldes illetve pirosas bemosódások vannak a világosabb, fehér részeken. Mellékelek képet is. Nem tudom mi lehet a hiba, érdemes-e javíttatni, mennyibe kerülne kb.
A választ előre is köszönöm!
-
pepe1125
tag
Hello!
Na ehhez mit szóltok?
Látott már valaki ilyet?Samsung le32r84b hiba:
https://flic.kr/p/oB8br5Végülis mind a három szín megvan, LCD panel nem hibás, háttér világítás is rendben. De mi okoz ilyet? Még sosem láttam ehhez hasonlót. Mint ha negatív lenne a kép de mégse?!
-
syabi001
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Plazma tv-m(ps42b43x), 4 éve vettem. Békésen néztem, amikor a semmiből pukkant egyet, szikrázott a hátulja és kép semmi, hang van de kép semmi. Égett büdös szagott is árasztott magából. Mivel ez pár perce történt az volna a kérédsem, hogy kuka, vagy lehet rajta még segíteni?
Köszi
-
wurz
csendes tag
Heló:Samsung plazma TV -ém hangrésze melegedésre elmegy.Távirányitóra nem reagál,képernyön pedig a hangsáv látható fojamatosan.Tipusa
S42A411C2XXC. Akinek lenne ötlete a hibára kérem irja meg. Köszönettel.Wurz
-
törölt tag
Szia!
Pár éves LG lcd tv-t (pontos tipusát nem tudom, mert nem otthon vagyok) tegnap este lefagyott, kihuztuk, ujra bekapcsoltuk, azóta a kép neon zöldes? Mi lehet a hibája, és főleg mibe kerülhet a javitása? -
RoszikAtosz
csendes tag
Senkinek nincs ötlete? :'(
"Sziasztok!
Lenne egy 2014.12.15-én vásárolt Panasonic 42c2e2 plazma készülékem. A tegnapi napon vettem észre, hogy az állapot jelző led bekapcsolt állapotban narancssárga ami eddig mindig is zöld volt. Amennyiben kikapcsolom a tv-t akkor viszont 2sec piros 1sec narancssárga és ezt csinálja folyamatosan. Esetleg ez egy előre utaló jel, hogy megfog hibásodni?
Előre is köszönöm a választ." -
mzj
tag
Üdv!
Egy régebbi Samsung plazmával kapcsolatban lenne kérdésem, PS-50B650S1.
Médialejátszóval HDMI-n keresztül volt összekapcsolva, filmnézés közben a kép elment. Azóta más eszköz sem működik a HDMI bemeneten. A többi port, VGA, komponens megy. (A médialejátszó is működik másik TV-vel).
Javítható-e (megéri-e), szállítani nem tudom, elég nagy/nehéz...Köszönöm!
-
Mentolka
senior tag
Hello,
Azt szeretném megkérdezni, hogy ért-e valaki a Panasonic plazmák SRV-TOOL, vagy úgy általában a szerviz menüjéhez? (azon túl, hogy a menetidőt hogy lehet lekérdezni)
Érte egy kis túláram (villámlott) a készüléket, és a HDMI bemeneteken nem jön jel (ugyanaz a jel az Svideo bemeneten megjelenik). Egy TVszerelő szerint, talán elég lenne - valahogy - szoftveresen újra indítani; pl.: firmware-t frissíteni. Van is hozzá firmware, de a TV menüje (nem az SRVtool) nem látja (szerinte, nincs frissebb verzió). Ezért gondoltam, hogy talán abban a szerviz menüben is lehet valahogy ilyesmit csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kamerahangsúlyos középkategóriásak az Oppótól
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest