-
4553 - 4501
4553 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levi123
senior tag
A Nemzeti Hatóság hivatalos tájékoztatása szerint ez a határidő nemcsak a csak napelemes (1. tevékenység), hanem a fűtéskorszerűsítéssel egybekötött komplex (2. tevékenység) projektekre is vonatkozik, azaz a fenntartási kötelezettség minden esetben egységesen 2026. december 31-ig tart.
Ez a rögzített dátum amiatt alakult ki, mert az uniós Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz (RRF) keretrendszerének merev zárási szabályai miatt a teljes programot le kell zárni.Ebből adódik az a különleges helyzet is, hogy a kivitelezéssel sokat csúszó vagy elakadt, és végül kitolt határidővel megvalósuló projektek esetében a fenntartási időszak szinte a fizikai befejezéssel egyszerre jár le.
A fenntartási időszak végével (2027. január 1-től) megszűnnek a pályázatban vállalt korlátozások, például:
- Elidegenítési tilalom:
Az érintett ingatlan már szabadon eladhatóvá válik a Lebonyolító szerv előzetes jóváhagyása nélkül is.- Ellenőrzések:
Lezárul a rendszeres monitoring és a helyszíni ellenőrzések időszaka.Köszi a megerősítést! Megvárom, bővítem majd a rendszert, pár panelt még felszerelünk

-
Borisz76
nagyúr
A Nemzeti Hatóság hivatalos tájékoztatása szerint ez a határidő nemcsak a csak napelemes (1. tevékenység), hanem a fűtéskorszerűsítéssel egybekötött komplex (2. tevékenység) projektekre is vonatkozik, azaz a fenntartási kötelezettség minden esetben egységesen 2026. december 31-ig tart.
Ez a rögzített dátum amiatt alakult ki, mert az uniós Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszköz (RRF) keretrendszerének merev zárási szabályai miatt a teljes programot le kell zárni.Ebből adódik az a különleges helyzet is, hogy a kivitelezéssel sokat csúszó vagy elakadt, és végül kitolt határidővel megvalósuló projektek esetében a fenntartási időszak szinte a fizikai befejezéssel egyszerre jár le.
A fenntartási időszak végével (2027. január 1-től) megszűnnek a pályázatban vállalt korlátozások, például:
- Elidegenítési tilalom:
Az érintett ingatlan már szabadon eladhatóvá válik a Lebonyolító szerv előzetes jóváhagyása nélkül is.- Ellenőrzések:
Lezárul a rendszeres monitoring és a helyszíni ellenőrzések időszaka. -
Levi123
senior tag
Sziasztok !
Napelemes fórumban linkelték :
Magyar Napelem , Napkollektor Szövetség cikke :
Megjelentek a napelemes és energiatárolós szabályozás új rendelkezései....2026.08.30A 100%-s pályázatban részvevőket is érintheti !
Azokat , akik a "komplex" csomagra jelentkeztek és AKSI is lett telepítve a pályázatban !
Mint nálam is.....
Tehát bejelentés kötelezettségem keletkezett.Szia!
Köszi az infot ezt és az MVM-est is!
Ez év december 31. a fenntartási időszak vége a csak napelemet pályázóknak ezt jól tudom?
Köszönöm! -
Borisz76
nagyúr
Na egy újabb szépség :
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Napelemes fórumban linkelték :
Magyar Napelem , Napkollektor Szövetség cikke :
Megjelentek a napelemes és energiatárolós szabályozás új rendelkezései....2026.08.30A 100%-s pályázatban részvevőket is érintheti !
Azokat , akik a "komplex" csomagra jelentkeztek és AKSI is lett telepítve a pályázatban !
Mint nálam is.....
Tehát bejelentés kötelezettségem keletkezett. -
CortezX
aktív tag
Ez így teljesen korrekt, nem is értem hogy az A1-nek miért esik nehezére kiállítani.
-
Borisz76
nagyúr
Szia !
Nekem a kivitelező küldött egy nyilatkozatot :
A személyes és céges részeket levágtam a képről.
Szóval ....ezt ma kaptam a kivitelezőtől email-ben , arra kérve engem, hogy továbbítsam a ugyfelszolgalat@nfk.gov.hu címre , amit meg is tettem. -
CortezX
aktív tag
Most kaptam :
Tisztelt Kedvezményezett!
Az Ön által megvalósított RRF-6.2.1-21-3-2021-0XXXX azonosítószámú (RRF-6.2.1) projekttel kapcsolatban tájékoztatom, hogy a beruházás a Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva című Felhívás 4.3 pontja értelmében 2026. december 31-ig fenntartási időszakban van.
A 373/2022. (IX. 30.) Korm. rendelet Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve végrehajtásának alapvető szabályairól és felelős intézményeiről, valamint az RRF-6.2.1 felhívás alapján a projekthez kapcsolódóan az alábbi dokumentum(ok) benyújtását kérjük Öntől:
Kérjük, hogy a Felhívás 6.2 pontja értelmében nyújtson be egy kivitelezői vagy gyártói igazolást. Ennek a dokumentumnak tartalmaznia kell a beépített hőszivattyús rendszer pontos teljesítményét kW-ban megadva. Tájékoztatjuk, hogy a Támogatói Okiratban 12 kW teljesítményű hőszivattyús rendszer került betervezésre.
Kérjük, hogy a fenti dokumentumokat legkésőbb 2026.08.13-ig szíveskedjen elektronikus úton, erre az e-mailre válaszolva megküldeni.
Az adatszolgáltatás határidőben történő teljesítése a projekt adminisztratív lezárása és zavartalan fenntartása érdekében elengedhetetlen.
Együttműködését és a kért dokumentumok határidőre történő megküldését előre is köszönjük!
Kérdés esetén állunk rendelkezésére.
Hát sosem lesz már vége ?
Ugyanezt az emailt kaptam a komplexre. Tovább is küldtem az A1 Solarnak, de ők vissza dobták, hogy nem tudnak ilyet kiállítani, de a hőszivattyú adatlapja megfelelő igazolás. Csak az a gond, hogy ilyet sem kaptam tőlük anno...
-
S-eye
senior tag
-
Lenry
félisten
-
S-eye
senior tag
Most kaptam :
Az Ön által megvalósított RRF-6.2.1-21-3-2021-0XXXX azonosítószámú (RRF-6.2.1) projekttel kapcsolatban tájékoztatom, hogy a beruházás a Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva című Felhívás 4.3 pontja értelmében 2026. december 31-ig fenntartási időszakban van.
A 373/2022. (IX. 30.) Korm. rendelet Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve végrehajtásának alapvető szabályairól és felelős intézményeiről, valamint az RRF-6.2.1 felhívás alapján a projekthez kapcsolódóan az alábbi dokumentum(ok) benyújtását kérjük Öntől:
Kérjük, hogy a Felhívás 6.2 pontja értelmében nyújtson be egy kivitelezői vagy gyártói igazolást. Ennek a dokumentumnak tartalmaznia kell a beépített hőszivattyús rendszer pontos teljesítményét kW-ban megadva. Tájékoztatjuk, hogy a Támogatói Okiratban 12 kW teljesítményű hőszivattyús rendszer került betervezésre.
Kérjük, hogy a fenti dokumentumokat legkésőbb 2026.08.13-ig szíveskedjen elektronikus úton, erre az e-mailre válaszolva megküldeni.
Az adatszolgáltatás határidőben történő teljesítése a projekt adminisztratív lezárása és zavartalan fenntartása érdekében elengedhetetlen.
Együttműködését és a kért dokumentumok határidőre történő megküldését előre is köszönjük!
Engem is a hőszippantyú miatt kerestek.
-
topas100ec
csendes tag
Próba kedvéért megnéztem az aksis pályázatot.
Szépen bejelentkeztem majd elkezdtem kitölteni az adatokat.
A szokásos infók kellenek, nem bonyolult.
Egyedül a POD azonosítót kellett kimásolnom ( Villanyóra azonosító száma , amely 33 karakter ).
Majd a végén nyilatkozni kell....
Több ablak ugrik fel, elolvasod, okézod, aztán szépen lehet azt a rész jelölni, hogy elfogadod vagy sem....A 3. ilyen nyilatkozat az ezt dobja fel :

Ugye a 100%-s pályázatnál két variáció volt :
1. - Alap napelemrendszer ( Panelek + inverter )
2. - Komplex :
+ aksi + hőszipka + nyílászáró cserét is magában foglal az 1. pont mellettTehát amit eddig olvastam és hallottam a az aksisi pályázatról az helytálló....csak kiváncsi voltam rá ténylegesen.
Pedig jól jött volna még egy 10KWh-s Huawei aksi

Mindegy is....visszavontam :
Én is kaptam a múlt héten. A klíma kivitelező adott egy igazolást, azt a válasz mellékleteként elküldtem, megköszönték és továbbítják további feldolgozásra.
-
asdf_
veterán
Most kaptam :
Gondolom az a háttere hogy eddig az állam "előfinanszírozta" az egész projektet és a készen vanon kívül nem számított semmi (sőt, a lebonyolítás színvonalát tekintve néha még ez sem), most, hogy viszont van esély, hogy mégiscsak EU-s pénzből valósul meg a dolog, az eddig lényegtelen adatok fontosak lettek, mert igazolni kell tudni, hogy hozta a dolog a megkívántat.
Hogy mi az anyámért kell igazolás bárkitől, amikor a számla (ha rendes cikkszámmal került feltüntetésre a termék, akkor ez már önmagában elég), plusz felszerelt készülék adatlapjának fotója bőségesen elegendő lenne, azt meg hagyjuk. -
Borisz76
nagyúr
Most kaptam :
-
Darth_Revan
veterán
Jajj bocsánat, azt hittem ez a friss akkus pályázat topikja
-
Janou
őstag
-
Lenry
félisten
annyira évekkel ezelőtt, hogy pont tegnap nézegettem a kerítésen az infotáblát, hogy azt így 3 évvel a telepítés után vajon levehetem-e már?

-
Borisz76
nagyúr
Valamit tudni már erről, hogy mikor indul a kifizetés/telepítés vagy telejsen halott már az ügy ?
Mire gondolsz?
Ez a pályázat évekkel ezelőtt indult.
Telepítés készen van nálam is kb 1.5 éve.
A kifizetés pedig a telepítő cégre vonatkozik....amiről kb 1 éve kaptam értesítés, hogy megtörtént. -
Darth_Revan
veterán
Valamit tudni már erről, hogy mikor indul a kifizetés/telepítés vagy telejsen halott már az ügy ?
-
LanyUs
őstag
Sziasztok!
A környéken egy cég Solpalnet inverter és tarolót telepít + napelem. 1 millió önerővel. 5kW napelem, 6kW inverter és 10kW tároló.
A kérdésem ez reális ár vagy inkább lehúzós?
Mert oké hogy 2,5 millió a támogatás és szerintem a rendszer max 3 millió lehet.
Munkadíj minden benne van, ők intézik.
Csak hogy aláírjam a papírt?Szia! Én is körülnéztem gyorsan! Az A1 Solarnal pl. 6kW inverter Huawei + Huawei Luna 10kWh önköltsége 1,175 millió. Ha még nincs ehhez kell panel, ami 6 kWp 6x100e = 1,2 millió extra önerő, tehát az összes önerő már 2,4 millió.
Normál fogyasztásom
2500 kWh × 41 Ft = 102 500 Ft
2000 kWh × 70 Ft = 140 000 Ft
H-tarifa
2450 × 23 = 56 350 Ft
Teljes éves költség kb. 300e6 kWp napelem termelése kb. 6000 kWh/év
Télen használnám H-tarifára, de sok hó + felhő miatt becsüljük 50%-ra a termelést. Ez esetben megtakarítás 1100-1200 kWh, nappalinál legyen 80%, tehát összesen olyan 220e Ft lenne a megtakarítás -> 9-10 év megtérülés. Nem jön ki a matek... -
Borisz76
nagyúr
Az mi
Erről érdeklődtem : [Energetikai otthonfelújítási program] , hogy van e itt fóruma.
Mert elviekben még lehet pályázni....Köszi S-eye a linket !
-
FIREBLADE78
addikt
-
S-eye
senior tag
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Van fóruma az 5+5 Milliós pályázatnak itt valahol ? -
Darth_Revan
veterán
Picit tévedésbe voltam most ezeknél az akkus rendszereknél. Én azt hittem, hogy feltölti az akkut és ha áramszünet van, akkor mint egy szünetmentes, ellátja a házat. Ami elviekben nappal még működhet is, este viszont nem, mivel ha lekapcsol a napelem töltés, akkor átvált az akkura, azt leszívja, majd utána kezdi a hálózatot használni.
Minden nap tehát sötétedés után lenullázza az akkut, így ha mondjuk télen este 8-kor elmegy az áram, akkor ugyanúgy sötétbe tapogatózol, mintha nem is lenne akku, mert addigra nagy eséllyel le lett nullázvas a 10 kwh akku.Pedig pont azért akartunk ilyen rendszert, mert teljesen elektromos a ház és ha decemberben mínusz fokban elmegy az áram, akkor ne kelljen megfagyni és tudjon működni a klíma/hőszívattyú amíg visszajön az áram.
Hát így elgondolkodunk, hogy van-e értelme éves szaldó mellett, főleg ha xy nyerészkedő indokkal az eredmények kihírdetésénél hírtelen felnyomják az árakat.
-
FIREBLADE78
addikt
-
asdf_
veterán
Biztosan nem mennek. Anno a Kisfaludynál sem jöttek,mert lehetetlen ellenőrizni több ezer nyertest. Képeket kell majd feltölteni. Before after talán. Nekem lassan kész a házam. Lakcímem sem oda szól. Vajon betudok oda jelentkezni,ha még nincsen meg a lakhatási?
RRF-nél azért mentek, nem egy helyre...
-
SirRasor
addikt
Biztosan nem mennek. Anno a Kisfaludynál sem jöttek,mert lehetetlen ellenőrizni több ezer nyertest. Képeket kell majd feltölteni. Before after talán. Nekem lassan kész a házam. Lakcímem sem oda szól. Vajon betudok oda jelentkezni,ha még nincsen meg a lakhatási?
Bárhová be tudsz jelentkezni, aminek van irányítószáma és lakcíme. Tőlünk kb. ennyit kértek és már csinálták is az új lakcímkártyákat. Ja meg az adásvételi kellett. Új háznál lehetséges, hogy kell a lakhatási is.
-
FIREBLADE78
addikt
-
SirRasor
addikt
Röviden : Nincs rá mód.
A pályázatok többségénél a LAKÓINGATLAN besorolás kell.Hosszabban AI-s válasz :
A lakóingatlan és a gazdasági ingatlan közötti alapvető különbség a rendeltetésben, az ingatlan-nyilvántartási besorolásban és az adózási szabályokban rejlik.
Míg az egyik az életvitelszerű lakhatást szolgálja, a másik jövedelemszerző tevékenységre (termelés, tárolás, szolgáltatás) szolgál.
Íme a legfontosabb különbségek részletesen:
1. Meghatározás és RendeltetésLakóingatlan: Olyan épület vagy lakás, amely lakhatási céllal létesült, és az ingatlan-nyilvántartásban lakóház, lakás, tanya, vagy birtokközpontként szerepel.Gazdasági ingatlan: Olyan épület vagy terület, amely nem lakás céljára szolgál. Jellemzően mezőgazdasági (présház, állattartó, terménytároló), ipari, kereskedelmi, raktározási vagy szolgáltatási tevékenységre használják.2. Ingatlan-nyilvántartási besorolásLakóingatlan: Lakás, családi ház, sorház, panel.Gazdasági ingatlan: Ipari ingatlan, raktár, irodaház, üzlethelyiség, műhely, gazdasági épület.
3. Jogi és adózási eltérésekÁFA (Általános Forgalmi Adó): Az új lakóingatlanok értékesítése gyakran kedvezményes (5%) áfa alá esik, míg a gazdasági ingatlanok értékesítése jellemzően 27%-os áfa-kötelezett.Illeték és kedvezmények: A lakóingatlanok vásárlásakor igénybe vehetők bizonyos adókedvezmények (pl. CSOK Plusz), míg a gazdasági ingatlanoknál ez nem jellemző.Értékcsökkenés: Gazdasági ingatlanok esetében a vállalkozás leírhatja az értékcsökkenést, míg magánszemély lakóingatlanánál ez nem értelmezhető.
4. Finanszírozás (Hitel)Lakóingatlan: Könnyebben hitelezhető, lakáscélú hitelek igényelhetők rá.Gazdasági ingatlan: Speciális, üzleti alapú hitelezés vonatkozik rá, szigorúbb feltételekkel, gyakran magasabb kamatokkal.
5. Használati jog és korlátozásokGazdasági épület lakhatásra: Gazdasági épületben (pl. hétvégi ház a szőlőben) életvitelszerűen lakni jogilag korlátozott, gyakran tilos, kivéve ha az ingatlan besorolása (pl. tanyaként) ezt lehetővé teszi.
Összefoglalva: Ha az ingatlan célja az otthonteremtés, az lakóingatlan; ha jövedelemtermelés, az gazdasági ingatlan.
Köszönöm, eddig én is eljutottam. Kiskapukra vagyok kíváncsi

Vagy hogy van-e esetleg egyéni elbírálás, hogy kijönnek megnézni és megállapítják, hogy oké, ez nem "lakóingatlan", de nyilvánvalóan lakóingatlanként üzemel és akkor mehet rá a pályázat
-
Borisz76
nagyúr
Üdv mindenkinek.
Egy "gazdasági épület"-ben lakunk. Erre lehet valamilyen napelemes pályázatban részt venni?
-A családi házasokból kiesünk, mert nem lakóingatlan az épület besorolása.
-A cégesekkel meg az a gond, hogy nem cég vagyunk, hanem magánszemély.
Vagy ez sakk-matt, mindegyikből kiesünk? vagy létezik bármilyen legális trükközés, amivel beletartozhatunk bármelyik kategóriába?Röviden : Nincs rá mód.
A pályázatok többségénél a LAKÓINGATLAN besorolás kell.Hosszabban AI-s válasz :
A lakóingatlan és a gazdasági ingatlan közötti alapvető különbség a rendeltetésben, az ingatlan-nyilvántartási besorolásban és az adózási szabályokban rejlik.
Míg az egyik az életvitelszerű lakhatást szolgálja, a másik jövedelemszerző tevékenységre (termelés, tárolás, szolgáltatás) szolgál.
Íme a legfontosabb különbségek részletesen:
1. Meghatározás és RendeltetésLakóingatlan: Olyan épület vagy lakás, amely lakhatási céllal létesült, és az ingatlan-nyilvántartásban lakóház, lakás, tanya, vagy birtokközpontként szerepel.Gazdasági ingatlan: Olyan épület vagy terület, amely nem lakás céljára szolgál. Jellemzően mezőgazdasági (présház, állattartó, terménytároló), ipari, kereskedelmi, raktározási vagy szolgáltatási tevékenységre használják.2. Ingatlan-nyilvántartási besorolásLakóingatlan: Lakás, családi ház, sorház, panel.Gazdasági ingatlan: Ipari ingatlan, raktár, irodaház, üzlethelyiség, műhely, gazdasági épület.
3. Jogi és adózási eltérésekÁFA (Általános Forgalmi Adó): Az új lakóingatlanok értékesítése gyakran kedvezményes (5%) áfa alá esik, míg a gazdasági ingatlanok értékesítése jellemzően 27%-os áfa-kötelezett.Illeték és kedvezmények: A lakóingatlanok vásárlásakor igénybe vehetők bizonyos adókedvezmények (pl. CSOK Plusz), míg a gazdasági ingatlanoknál ez nem jellemző.Értékcsökkenés: Gazdasági ingatlanok esetében a vállalkozás leírhatja az értékcsökkenést, míg magánszemély lakóingatlanánál ez nem értelmezhető.
4. Finanszírozás (Hitel)Lakóingatlan: Könnyebben hitelezhető, lakáscélú hitelek igényelhetők rá.Gazdasági ingatlan: Speciális, üzleti alapú hitelezés vonatkozik rá, szigorúbb feltételekkel, gyakran magasabb kamatokkal.
5. Használati jog és korlátozásokGazdasági épület lakhatásra: Gazdasági épületben (pl. hétvégi ház a szőlőben) életvitelszerűen lakni jogilag korlátozott, gyakran tilos, kivéve ha az ingatlan besorolása (pl. tanyaként) ezt lehetővé teszi.
Összefoglalva: Ha az ingatlan célja az otthonteremtés, az lakóingatlan; ha jövedelemtermelés, az gazdasági ingatlan.
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek.
Egy "gazdasági épület"-ben lakunk. Erre lehet valamilyen napelemes pályázatban részt venni?
-A családi házasokból kiesünk, mert nem lakóingatlan az épület besorolása.
-A cégesekkel meg az a gond, hogy nem cég vagyunk, hanem magánszemély.
Vagy ez sakk-matt, mindegyikből kiesünk? vagy létezik bármilyen legális trükközés, amivel beletartozhatunk bármelyik kategóriába? -
S-eye
senior tag
Egyedül a POD azonosítót kellett kimásolnom ( Villanyóra azonosító száma , amely 33 karakter ).
Több ablak ugrik fel, elolvasod, okézod, aztán szépen lehet azt a rész jelölni, hogy elfogadod vagy sem....A 3. ilyen nyilatkozat az ezt dobja fel :

2. - Komplex :
+ aksi + hőszipka + nyílászáró cserét is magában foglal az 1. pont mellettTehát amit eddig olvastam és hallottam a az aksisi pályázatról az helytálló....csak kiváncsi voltam rá ténylegesen.

Nézd meg amiket korábban írtam. Semmi se tiltja, hogy családtagod adja be. Sikerült is így beadni nekünk. Persze márciusban elutasíthatják még.
-
FIREBLADE78
addikt
Sziasztok!
A környéken egy cég Solpalnet inverter és tarolót telepít + napelem. 1 millió önerővel. 5kW napelem, 6kW inverter és 10kW tároló.
Mert oké hogy 2,5 millió a támogatás és szerintem a rendszer max 3 millió lehet.
Csak hogy aláírjam a papírt?3m lesz a solinteg 10-es invertertem és 8,3 kw a panel. Tehát sok
-
Power17
tag
Sziasztok!
Csak hogy aláírjam a papírt? -
Borisz76
nagyúr

2. - Komplex :

-
FIREBLADE78
addikt
Ahogy nézem a Deye alkalmazása pl magyar nyelven sem tud, tehát a solplanet mintha jobban foglalkozna magyar piaccal.
Aztán meg a fene se tudja, lehet a Deye pikkpakk cserel invertert ha kell, de lehet a solplanet a gyorsabb.
A kivitelező a solplanetet dicsérte, hogy jó velük dolgozni.
Én azt vettem észre,hogy ahány kivitelező,annyi dícséret. Egyik x terméket isteníti ( amit forgalmaz),másik y-t. Soldplanetről pl nem hallottam még,pedig 3. rendszert építetjük ki a családban,vállalkozásban.
-
Darth_Revan
veterán
Tehát lehet 10-es invertert rakni a pályázathoz. Ez jó hír. Deye lehet jobb. Nekem solinteg lesz. Őszintén van ezek között különbség? Nem olyan,mint hogy x a bmw,y a mercit választja?
Ahogy nézem a Deye alkalmazása pl magyar nyelven sem tud, tehát a solplanet mintha jobban foglalkozna magyar piaccal.
Aztán meg a fene se tudja, lehet a Deye pikkpakk cserel invertert ha kell, de lehet a solplanet a gyorsabb.
A kivitelező a solplanetet dicsérte, hogy jó velük dolgozni.
-
FIREBLADE78
addikt
Sziasztok!
Solaredge 10kw-os invertert cserélnénk, ha megkapjuk a pályázatos támogatást.
3 opció van, 2-re nem kellene fizetni semmit, de a solaredge-os inverterrel igen, több mint 1 milliót.
Ez annyira nem szimpatikus, főleg azok után, hogy a solaredge kivonult Kelet-europabol és már csak 1 indiai supportos intézi indiábol az esetleges jótállásos ügyintézéseket.A másik 2 opció amire cserélhetnénk azok:
- Solplanet ASW05kH-10kh hibrid 10 kwh akkuval
- Deye SUN-5k-10k 11.8 kwh akkuvalSolaredge optimizalokat bunknánk mindkettővel.
Szerintetek melyiket érné meg jobban? A picit nagyobb akku miatt a Deye tűnik előre a jobb választásnak.
Egyik márkát sem ismerem, nem tudom melyiknek lenne jobb a támogatása illetve melyiknek jobb az alkalmazása.
A tapasztalatok alapján melyik lenne a jobb választás szerintetek?
Köszönöm!
Tehát lehet 10-es invertert rakni a pályázathoz. Ez jó hír. Deye lehet jobb. Nekem solinteg lesz. Őszintén van ezek között különbség? Nem olyan,mint hogy x a bmw,y a mercit választja?
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
3 opció van, 2-re nem kellene fizetni semmit, de a solaredge-os inverterrel igen, több mint 1 milliót.
Ez annyira nem szimpatikus, főleg azok után, hogy a solaredge kivonult Kelet-europabol és már csak 1 indiai supportos intézi indiábol az esetleges jótállásos ügyintézéseket.A másik 2 opció amire cserélhetnénk azok:
- Deye SUN-5k-10k 11.8 kwh akkuvalSolaredge optimizalokat bunknánk mindkettővel.
Szerintetek melyiket érné meg jobban? A picit nagyobb akku miatt a Deye tűnik előre a jobb választásnak.
Egyik márkát sem ismerem, nem tudom melyiknek lenne jobb a támogatása illetve melyiknek jobb az alkalmazása.
Köszönöm!
Bocsánat az kimaradt hgoy ezek az inverterek mögül melyik az amit lan kalebbel a eouterheu lehet kötni hogy küldje az app-nak az adatokat? Vagy ezek már csak wifi-n keresztül konnunikalnak az appal? Elvileg mindegyiken van lan porrt de használható is erre vagy egyéb kommunikációs port (pl akku monitoring) valók?
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Köszönöm!
-
S-eye
senior tag
Panelek összege vagy inverter?
Inverter.
-
FIREBLADE78
addikt
Úgy értelmezem, hogy 10+1 kW-od lehet.
Más: a pályázati rendszer nem szűr ezen a ponton POD azonosító alapján, hogy van-e a telepítési címen meglévő akkumulátor. Ez azt jelenti, hogy családtag tud beadni pályázatot attól független, hogy Te már nyértél.
Ettől függetlenül még elutasíthatják, de ki tudja mit döntenek.
Panelek összege vagy inverter?
-
BlackJack21
tag
Kétségtelen ez a nap poénja:

Most érkezett a 100%-os RRF pályázati felületre
-
S-eye
senior tag
Jól értelmezem,hogy a már meglevő rendszerek nincsenek limitálva,csak a jövőben telepítettek? Mármint lehet 1000 kw invertered is,de ha most akarok vagy már folyamatban van az nem lehet több mint 5 kw inverter?
Sajnos tavaly beadtam az igényt és 10 kw-os inverterem lesz. Utána jött ki ez a akksi pályázat.Úgy értelmezem, hogy 10+1 kW-od lehet.
Más: a pályázati rendszer nem szűr ezen a ponton POD azonosító alapján, hogy van-e a telepítési címen meglévő akkumulátor. Ez azt jelenti, hogy családtag tud beadni pályázatot attól független, hogy Te már nyértél.
Ettől függetlenül még elutasíthatják, de ki tudja mit döntenek.
-
FIREBLADE78
addikt
Jól értelmezem,hogy a már meglevő rendszerek nincsenek limitálva,csak a jövőben telepítettek? Mármint lehet 1000 kw invertered is,de ha most akarok vagy már folyamatban van az nem lehet több mint 5 kw inverter?
Sajnos tavaly beadtam az igényt és 10 kw-os inverterem lesz. Utána jött ki ez a akksi pályázat. -
S-eye
senior tag
Szerintem a POD azonosítót ezért kérik, tehát le tudják kérdezni, hogy mi is van az adott fogyasztónál kiépítve, illetve meg kell adni a tulajdonostárs/házastárs adatait is. De kérj egy állásfoglalást, abból baj nem lehet...
Kértem, még január végén
Azóta is várom. -
BlackJack21
tag
Szerintem a POD azonosítót ezért kérik, tehát le tudják kérdezni, hogy mi is van az adott fogyasztónál kiépítve, illetve meg kell adni a tulajdonostárs/házastárs adatait is. De kérj egy állásfoglalást, abból baj nem lehet...
-
S-eye
senior tag
Ha 100%-os, RRF6.2.1.x-ben lett tárolóra is pályázva, akkor az kizáró tényező, ahogy a NPP-s pályázatban való részvétel is.
Olyan a fogalmazás a felhívásban, hogy nem mondja ki, hogy korábban támogatott lakcímre NEM lehet telepíteni RRF pályázatnál egy MÁSIK pályázónak.
-
BlackJack21
tag
Ha 100%-os, RRF6.2.1.x-ben lett tárolóra is pályázva, akkor az kizáró tényező, ahogy a NPP-s pályázatban való részvétel is.
-
S-eye
senior tag
-
Levi123
senior tag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, hátha valaki tudja, hogy a leendő energiatárolós pályázat keretében lehet komplett rendszer is pályázni ahol még nincs, önerő bevonásával. Ennek kapcsán olyan kérdésem lenne hogy ha mondjuk egy 10-es tároló plusz inverter kb. ha ki jönne ebből az összegből(2,5 millió), akkor ezzel le lenne fedve a pályázati összeg, az ezen felüli önerős részt is számlákkal igazolni kell, vagy csak a pályázat összegét kell lefedni, vagy mindent? Köszönöm ha valaki tud segíteni! :R
Szia! Elég jól le van írva szerintem: [link]
-
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, hátha valaki tudja, hogy a leendő energiatárolós pályázat keretében lehet komplett rendszer is pályázni ahol még nincs, önerő bevonásával. Ennek kapcsán olyan kérdésem lenne hogy ha mondjuk egy 10-es tároló plusz inverter kb. ha ki jönne ebből az összegből(2,5 millió), akkor ezzel le lenne fedve a pályázati összeg, az ezen felüli önerős részt is számlákkal igazolni kell, vagy csak a pályázat összegét kell lefedni, vagy mindent? Köszönöm ha valaki tud segíteni! :R
Új hozzászólás Aktív témák
-
4553 - 4501
4553 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Horgász topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós kamerák
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- Add el nekünk!Xbox Series S /Series X
- Horizon Forbidden West Special Edition
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB RampageSHIVA DeepCool 400W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával